Okategoriserade

Logisitken och frukostalternativ

Det är nåt med män och logisitk. De är inte alls lika bra på det som vi kvinnor är. Och det är just logistiken som är det som gör att man blir psykiskt utmattad och känner sig stressad och slut, det är ju inte själva matlagningen eller handlingen eller tvätten som är det jobbiga, det är just att få ihop så att allt funkar. Det är planeringen av helgen, matsäcken till dagis, bokning av tvättstugan, inköpslistan till handlingen och middagarna, boka upp städerskan och det är inte alls lätt det hela det kräver ett jävla hjärnarbete så jag har full förståelse för att det är svårt men trots svårighetsgraden så får tjejer ihop det men det får inte killar.

När Bingo sticker till badhuset med ungarna så glöms det puffar och mössor och badkläder blir inte upphängda utan möglar i väskan och jag fattar att det blir så. Helst av allt skulle jag också vilja göra så och ha någon som sköter sånt åt mig. Jag skulle mycket hellre vilja ha någon säger till mig att gå ner i tvättstugan och tvätta när den är bokad, laga den mat som finns i kylen, handla efter en planerad inköpslista, ha någon som hänger upp badkläderna och håller koll på att allt kommer med från badhuset. Är det så att män inte är kapabla och kvinnor är eller är det så att män väljer att inte vara kapabla och kvinnor är hysteriska med att allt ska göras på deras sätt?

Jag måste tipsa er om en grym frulle som jag gjorde idag. Det är många som frågat efter alternativ på frukost i butiken idag och då har jag faktiskt inte tjajat hål i huvudet på dem om vår musli utan jag har föreslagit plättar med choklad, blåbär, grädde och mandelsmör, a män ja veeeet men testa det är typ den godaste frullen vi ätit hemma på länge. Och nej det är inte Nutella i min första bok, ha ha ha, jag fick höra om att diskussionen gått het på fejan om att jag har Nutella på en bild i min bok och det är ju smått sinnesjukt att ni kan tro något sånt om mig men nu vet ni. Jag smälter Cavalier i vattenbad och ringlar det över plättarna. Såklart!

Ni ska få recept på plättarna också:

3 ägg, 3 msk philadelphia eller creme fraiche, två msk fiberhusk. Fast gör tubbel sats för enkel blir bara fyra plättar.
Katrins Snapshots

Lyckad frulle! #lchf

You Might Also Like

 • Sofie
  10 februari, 2013 at 17:15

  Män är absolut kapabla! Det är kvinnor som tror att dem är oumbärliga som idiotförklarar män. Ställ krav på honom! Han har en hjärna precis som du och kan lista ut, precis som du att blöta kläder ska hängas upp. Hemma hos mig sköter ingen logistiken för vi ser båda två när saker och ting behöver göras. Jag dömer inte någon, alla gör som de vill, men jag är väldigt nöjd med att slippa tänka på sådana saker som du nämnde i ditt inlägg.

 • Ker
  10 februari, 2013 at 17:29

  ”vill man så kan man” brukar jag säga. Vill man/bryr man sig om att ha ett fungerande hem utan mögliga badkläder så fixar man det. Punkt.

 • anonym
  10 februari, 2013 at 17:39

  Dra inte alla män över en kam. Min man är fantastisk. Bättre än vad jag är. Din man måste vara helt värdelös du får väl uppfostra honom!

 • Frun
  10 februari, 2013 at 17:45

  Min man är också helt fantastisk, mycket bättre än mig, och han får till och med säga till mig ibland, när jag vet att där jag faller rycker han in och fixar, och det gör jag BARA för att jag vet att ”någon annan” fixar det om jag inte gör det, har varit i ett förhållande innan och det var tvärtom… när jag blir tvingad att sköta logistik själv så är det nemas problemas, men gud vad skönt det är att ”slippa”… nu fick jag dåligt samvete och ska gå och städa 🙂

 • C
  10 februari, 2013 at 17:46

  Sluta ”dadda” era män. Ställ krav på att de ska hjälpa till. Gör de missar får de väl lära av sina misstag. ”Alla är vi barn i början” finns det nåt som heter.

 • ju
  10 februari, 2013 at 17:58

  Sluta era kvinnor!

 • M
  10 februari, 2013 at 18:35

  Mmm artärena fylls upp

 • Emma
  10 februari, 2013 at 18:48

  Vi delar på allt. Till och med han som oftast gör mer än jag!

  Ofta är det vi kvinnor som inte vågar släppa taget och lita på att männen klarar det eller att vi helt enkelt vill ha det som vi vill ha det. Annars blir det ju inte riktigt lika bra, eller hur?

  Jag har en super bra sambo, jag är bortskämd!

 • H
  10 februari, 2013 at 19:29

  Som sagt, säg inte att alla män är sådana bara för att din är det. Min sambo är i alla fall inte sån. Blir då trött på sånt snack.

 • Alexandra
  10 februari, 2013 at 19:30

  Fy faan va skönt att höra att fler än jag har en man som är helt okapabel att packa, planera utflykter, middagar etc! Jaja, det finns ni med perfekta män som delar på allt 50/50 bla bla bla. Men helt ärligt tror jag som Katrin, kvinnor och män är olika. Frågan är bara om man ska acceptera olikheterna (vilket tex kan innebär att vår dotter kommer i säng för sent för middagen inte var klar i tid) eller ta fajten varje gång…

 • Lo
  10 februari, 2013 at 19:44

  Min man kan fixa allt! Allt praktiskt,han lagar mat han älskar det! Han e skitbra på allt hushållsarbete och att ta hand om vår lilla tjej! Självklart hjälps vi åt och delar upp ”sysslorna” Happy!

 • J
  10 februari, 2013 at 20:17

  Bra skrivet! Instämmer!’

 • Fröken Jenny
  10 februari, 2013 at 20:37

  Jag tror att du bara har träffat fel män för min man är då lika kapabel till saker som jag. Vi delar och tar ansvar för allt tillsammans, väldigt skönt 🙂 Byt man eller sluta upp med att klaga på Bingan i var och varannan inlägg!

 • Ulle
  10 februari, 2013 at 20:45

  Klart att män är kapabla men frågan är ju om de har koll och överblick själva….har era män det???? Exempelvis: Fixa matsäck till utflykten -utan att bli tillsagd, packa gympa kläder – utan att bli tillsagd, byta lakan- utan att bli tillsagd o.s.v det tror jag är ganska ovanligt!!!!!

 • Han
  10 februari, 2013 at 20:59

  Inte direkt svårt.

 • Stina
  10 februari, 2013 at 21:58

  Nej vad kul för er med de perfekta männen.
  Jag har ingen perfekt man, för han kan såklart göra alla ovannämnda saker. Men han ser dem inte själv.

  Han kan kliva över saker i trappen när han går upp, istället för att ta med det som ligger där.

  Han hänger aldrig tillbaka kläder väskor eller sitt skit någon gång. Inte för att han inte kan, men för han ser det inte. Och bryr sig heller inte.

  Dock inser jag att jag inte heller är perfekt att leva med. Jag skottar inte snö, klipper inte gräs. Tankar inte bilen osv osv.

  Men trots mina egna brister blir jag galen på hans ibland. Laga mat tex, med mobilen i handen spelandes spel…. Gah!!!!! Själv gör jag maten+ dukar+ tar hand om barnen osv osv.

  Nej många män är inte så jävla bra på planering, och struktur. Kanske för att de inte bryr sig.

  Och i mitt fall beror det inte på kontrollbehov. Jag skulle gärna luta mig tillbaka.

  Från en iaf idag jävligt bitter fru. Med en i mina ögon lat man 🙂

 • Nina
  10 februari, 2013 at 22:13

  Klockren!!!

 • Jonas
  10 februari, 2013 at 22:35

  ååhh en framtidsbild på ringo som 38åring ätandes plättar hos mamma! 😉

 • Sandra xxx
  10 februari, 2013 at 22:50

  Jag blir så trött på sånt här prat. DU väljer själv hur du vill bli behandlad. Ställ krav för helvete! Jag så glad jag har världens bästa omtänksamaste man… För det är jag värd! Många kvinnor idag har inte självrespekt.. Sluta krusa och gå om din man inte gör 50procent hemma!

 • E
  10 februari, 2013 at 23:12

  Men vill du HA det så då…….eller vill du bara klaga lite nu……

 • Stina
  10 februari, 2013 at 23:12

  Beskrivningen hoppas jag, inte min man 🙂

 • Stina
  10 februari, 2013 at 23:14

  Äh vill nog mest klaga. Och ja jag skulle ju kunna bråka om det, men som sagt jag är ju inte själv perfekt!

 • Tess
  11 februari, 2013 at 00:11

  Hahaha!! xD Word!!! Exakt samma här, blir så sjuuukt trött! Fattar inte att det ska vara så svårt!? Det hjälper inte hur många gånger jag berättar & påpekar saker det går bara inte in?! Och det glöms, görs halvdant osv.. Otroligt irrterande & frustrerande!

 • LOT
  11 februari, 2013 at 03:16

  Ha ha ha! Spot on!

 • LOT
  11 februari, 2013 at 03:19

  Lägg till ett barn till i ekvationen. Träningar, kalas, kompisar och utflykter, aktiviteter, egen-tid (hahaha!) – Bingo, det är dax att vakna nu! Och reagera. Män som torkar snor får ligga, glöm inte det…

 • Lovisa
  11 februari, 2013 at 07:28

  Varför dra alla män över en kam? Det handlar inte om manligt/kvinnligt det handlar om vilken personlighets typ man är! Detta ämne har du tagit upp tidigare. Har din sambo någon som är före och efter honom hela tiden så kommer han alltid vara lika glömsk/slarvig. Är han lika slarvig när han sköter sitt jobb? Fundera på det…

 • Linda
  11 februari, 2013 at 08:08

  Måste bara konstatera en sak som gör mig väldigt fascinerad. Väldigt ofta när man läser här på bloggen när inläggen antingen jäkligt hätska mot Katrin, eller lika gärna ont varandra. Vad är problemet egentligen? Gillar ni inte Katrin så vore det väl enklast att ge fan att läsa här? Och ta varandras inlägg med en klackspark istället för att försöka tracka ner på varandra. Verkar inte särskilt konstruktivt?

 • Carro - enjoy your coffee
  11 februari, 2013 at 11:03

  I dagens ”mainstream” samhälle, så skulle alla behöva ta sig tiden att stanna upp en stund och se saker med lite andra ögon och få lite nya perspektiv på saker och ting. Du skapar din egen verklighet och har du insett det så kommer det inte bara förändra ditt tankesätt utan hela ditt liv.

  Jag uppmanar er alla att ta ett kik på den här bloggen -> intox.blogg.se Hela bloggen i sin helhet bygger på grunden att ta kontroll över sitt eget liv och att lära sig vara i nuet. I övrigt en massa bilder, recept, inredning och inspiration i massor. Enjoy! : )

 • Karin
  11 februari, 2013 at 12:50

  Jag har inget svar på logistikfrågan men kan konstaterar att det är likadant i många familjer. Min vän låg däckad förra veckan och var så glad att hon hunnit göra storkok på helgen så att det fanns mat hemma till familjen. Att mannen skulle kunna fixa mat till barnen var tydligen inte aktuellt. Antar att det tar mer energi att lära honom än att göra det själv.
  Jag provade kladdkakan från din senaste bok men den var tyvärr inte god, tyckte jag. Den innehåller ju ingen choklad så jag föredrar t ex Tastelines kladdkaka, även om den blir lite som mousse, din smakade liksom grynigt – som socker. Men jag antar att du faktiskt gillar den? Jag ska dock inte ge upp utan kommer att prova fler recept!

 • Rebecca
  11 februari, 2013 at 18:58

  Äh, jag måste leva kvar i stenåldern. Tycker män ska jobba och betala och jag vill städa, tvätta vara hemma och ta hand om barn. Tror det mer handlar om vad man här för intresse och hur man prioriterar

 • E
  11 februari, 2013 at 19:12

  Nej det är som sagt inte speciellt svårt. Alla killar jag träffat genom livet har varit fullt kapabla att fixa sånt, då är nog jag lite slarvigare.

 • E
  11 februari, 2013 at 19:16

  Trist för dig om mannen drar och du står där utan pengar och anställning. Självständighet är viktigt.

 • maria
  11 februari, 2013 at 21:22

  Tycker att Katrin och Bingo verkar vara underbara föräldrar.Barnen måste vara prio ett.

 • Sofie
  11 februari, 2013 at 22:28

  Eller så är det så att människor i allmänhet är olika? Låter både trångsynt och outbildat att påstå att man är på ett visst sätt baserat på vad man fötts med mellan benen..

 • Sofie
  11 februari, 2013 at 22:30

  Min sambo har inga problem med att lista ut sådana saker. Vi gör lika mycket – och tjatar på varandra lika mycket. Men alla är ju olika och alla har vi valt de vi vill leva med – på gott och ont.

 • Sofie
  11 februari, 2013 at 22:32

  Att jag säger att jag och min sambo gör lika mycket hemma betyder inte att jag säger att han är perfekt. Varken han eller jag är perfekta. Jag tycker dock det är fel att påstå att människor har eller inte har vissa egenskaper baserat på sitt kön.

 • Sofie
  11 februari, 2013 at 22:35

  Att man har olika tankar och åsikter om saker och ting betyder inte att man inte gillar varandra. Det är det största misstaget folk gör, att inte kunna skilja på dessa två. Herregud man måste ju kunna ha en diskussion och uttrycka sina åsikter utan att man tycker illa om en annan människa.. Dessutom frågade Katrin vad folk tyckte i detta avseendet..

 • Sofie
  11 februari, 2013 at 22:37

  Vill du göra det och mår bra av det, och lever med någon som känner likadant, så go for it! Det finns inget rätt och fel så länge båda parter mår bra.

 • Christina
  13 februari, 2013 at 19:37

  Åååååå, vilka goda plättar det blev av ditt lilla recept!:-))