Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Kolla håret! Minns ni min regel med håret?! Så jävla bra kväll igår med andra ord om ni fattar! Det bästa med bra vänner är att man kan vara helt sig själv med dom. Och ego kan man vara också. Nån skulle till LV och prova jeans nån ville kolla leksaker nån ville sitta på torget, jag gick till rummet och har just sovit i tjugo min. De magiska tjugo som gör att jag kan möta Soletto med den respekt som den förtjänar ikväll! Jag vill passa på att ta upp en viktig sak. I vår senaste podd som presenteras av @naturalcyclesnc tar vi upp det här sjuka med att tanterna på ungdomsmottagningar i Sverige avråder från p-appar så som Naturalcycles. De hävdar att flickor inte är kapabla till att klara av att ta tempen varje morgon och skriva in i en app. Jag tycker att det är så nedvärderande. Varför skulle man klara av att minnas att stoppa i sig ett piller varje morgon men inte stoppa en temp i munnen i några sekunder? Läkemedelsbranschen är så korrupt och det är bedrövligt att det ska kunna tas ut på unga människor som inte klarar av att stå emot de kunniga och pålästa som uppenbarligen inte bryr sig. Jag är väldigt emot att tillföra hormoner till kroppen. Det skadar mycket mer än vad kvinnor förstår. Hoppas att mitt ord väger tyngre än tanterna på ungdomsmottagningen och att tjejer tar ansvar för sin hälsa. #naturalcyclesnc

You Might Also Like

 • Sally
  17 maj, 2015 at 16:44

  Men du är ju också en tant … så vad är det som säger att du har rätt??

 • Madison
  17 maj, 2015 at 17:02

  Du är ju SPONSRAD av naturalcyclesnc. Så det är ju klart att du skriver positivt om dem. De genererar dig ju PENGAR!! Varför samarbetar du inte med Blondinbella hon är ju delägare i företaget!!!

 • Diana (La Madre)
  17 maj, 2015 at 17:06

  Vad fin du ser ut där.

  Ja det lät ganska nedvärderande att man inte skulle kunna klara av att ta tempen varje dag och skriva ner, lika lite som att dom faktiskt klarar av att ta tabletter i tid och därför resulterar gravida här och där. Vi har galet mycket aborter i Sverige. Onödiga dessutom, pga slarv. Men hur som, kan väl förstå att om unga festar, krökar och sover mer oregelbundet så kanske jag inte heller skulle rekommendera det till dom. Det handlar om att hitta rätt prev, för rätt person.

 • Emilia
  17 maj, 2015 at 17:16

  Hallådär!

  När jag skulle byta p-piller frågade jag om natural cycles och barnmorskan visade statistik att det resulterat i 30% oönskade graviditeter…

  Kram!

 • Tori
  17 maj, 2015 at 17:25

  Du liknar min morsa. Och hon vet inte heller vad hon talar om. Tanten!

 • vendi
  17 maj, 2015 at 17:31

  Äntligen säger du nåt vettigt kvinna haha! Allt preventivmedel SUGER!

 • popp
  17 maj, 2015 at 18:27

  Madison vad svamlar du om? OM hon är sponsrad av Naturalcycles och Blondinbella är delägare då samarbetar hon ju med Blondinbella…???

 • Jag
  17 maj, 2015 at 18:43

  Läkemedelsbranschen gör bra mycket större och bredare studier än NC gjort i varje fall tillika är branschen att tacka för väldigt mycket så sluta vara så naiv.

 • Tove
  17 maj, 2015 at 19:31

  Vill inte uppmuntra till någonting… Men har själv haft svårt för preventivmedel för att jag inte mått så bra av dem. Lycka till vad ni än gör, men det går faktiskt att träna sig med det där med säkra perioder. ❤️

 • Hj
  17 maj, 2015 at 20:09

  Jag lovar på min platta mage (det verkar vara viktigast för dig i livet, platt mage) att jag aldrig mer kommer gå in på din blogg eller instagram. Det är ju b
  BARA reklam i dina inlägg! Varje jävla inlägg går ut på att hashtaggaen sponsor! Så trist och sponskåt…
  Hej då.

 • Medea
  17 maj, 2015 at 20:23

  Heja Hj. Håller fullständigt med dig. Så jag säger också …..Hej då!

 • Louise
  17 maj, 2015 at 21:50

  En graviditet (även avbruten) innebär MYCKET större hormonpåverkan på kroppen än vad p-piller gör.

 • Charlotte
  17 maj, 2015 at 22:55

  Jag vill bara motbevisa det du sa i podden att ingen blivit oönskat gravid med natural cycles. Du har INGET som helst belägg för ett sånt uttalande och förstår inte hur du kan sitta och säga så. Jag använde detta som preventivmedel och skyddade mig alla röda dagar men blev ändå gravid. Detta berodde enligt min barnmorska på att man under 30 är extremt fertil och att spermierna överlever mycket längre då, appen kan därför inte ge en 100%ig uträkning för en ung tjej och detta säger ALLA experter (oavsett någon jäkla betalning från läkemedelsbolag eller vad ni pratade om, vem är det egentligen som är sponsrad här?). En kvinna som är äldre och fått barn etc har bättre koll på sin cykel och kan känna på konsistensen av flytningarna t ex att de har ägglossning och kniper igen eller skyddar sig trots att dagen kanske är röd då. Ni framstår som så fruktansvärt korkade, snillen spekulerar från början till slut. Helt sjukt att du varit gift med Alex som har en sån allmänbegåvning, han måste skämmas över sitt förflutna då han hör dig. Bingo och du är pinsamt dumma och sitter och slänger er med termer som ”forskning har visat” och ”gå i terapi” som om ni läst en enda dag på universitetet. Det heter dessutom inte ”äldre än mig” utan ”äldre än JAG är”. Försök få ur er ett enda vettigt resonemang någon gång, jag har alltså ett tjejgäng som alla har lyssnat på er podd en gång och sa att det var det absolut värsta de hört. Vi får väl hoppas att det inte är blockeringar i dina artärer i hjärnan pga för mkt fett i kosten som bidragit till detta.

 • Nora
  17 maj, 2015 at 23:28

  Bra skrivet Charlotte!

 • S
  18 maj, 2015 at 00:10

  Charlotte, Inte ens p- piller är 100% säkert..och varför märka ord? Bingo o Katrin har sin syn på saker och ting det får man väl respektera. Varför hetsa upp sig och idiotförklara? ✌️

 • Madelen
  18 maj, 2015 at 06:51

  Snarare så vill barnmorskorna rekommendera ett preventivmedel som gör att man kan ha sex NÄR MAN VILL utan att bli gravid, utan att använda en kompletterande metod under ägglossningen. Hur många unga och äldre kvinnor tror ni är så ansvarsfulla att de verkligen har kondom HELA samlaget de dagar då de enligt natural cycles inte får ha sex? Bara hälften av alla killar och tjejer avbryter för att det saknas kondom fast de vet vilka konsekvenser det skulle kunna få.

 • Natta
  18 maj, 2015 at 07:40

  Nästa helg ska jag gå på dop, det e min bästa vän som blev ofrivilligt gravid när hon hade sex på en av sin säkra dagar enligt NC… En annan ska ha barn nu om 2 månader, också ofrivilligt gravid och använde NC.. Både är i 30 års åldern så det var inget slarv med temp eller så.. Just saying..

 • petti
  18 maj, 2015 at 10:27

  Charlotte, man blir så ofantligt trött på såna som dig. Man blir inte mer intelligent för att man går och blir hjärntvättad på ett universitet. Där blir ni matade med information och får inte en sekund över att reflektera över om det ni lär er faktiskt är sant. Man får endast lära sig att se ur ett enda perspektiv när i verkligheten finns hur många perspektiv att se från som helst. Jag har själv gått på universitet och kan bara meddela att det viktigaste jag lärt mig som har hjälp mitt liv har kommit från andra källor. Ångrar djupt att jag offrade så många år på att bli hjärntvättad år efter år på utbildningar med hjärntvättade lärare vars enda syfte är att göra folk till lydiga samhällsmedborgare som passar fint in i ett destruktivt system som förstör vår planet. Dessutom alla ni primitiva människor.. man måste inte ha sex. Människor är miljöförstörande varelser och borde därför inte skaffa några barn. Men det fattar inte ni alla korkade folk därute!

 • V
  18 maj, 2015 at 11:34

  Delägaren Blondinbella blev ju själv gravid när hon använde NC – att de använde NC som hjälp att bli gravida, förstår ju vem som helst är en efterkonstruktion.

  NC är värdelöst främst pga att spermier kan överleva från grön till röd dag, samt att man ändå måste skydda sig om man vill ha sex under en röd dag. Om jag tänker tillbaka på min ungdoms glada dagar så har jag väldigt svårt att se mig hålla reda på sådan fakta när det hettar till. Bättre att förespråka kondom som även skyddar mot könssjukdomar, eller bryr vi oss bara om oönskade graviditeter nuförtiden?!

 • My
  18 maj, 2015 at 12:10

  Är det din bästis Blondinbella som fixat din sponsring?

 • Johanna
  18 maj, 2015 at 14:38

  Bra sagt Katrin!
  Håller helt med dig. Spelar ingen roll om huruvida inlägget är sponsrat av NC eller ej, du har fortfarande rätt!
  Det är klart tjejer klarar att komma ihåg att ta tempen. Och OM man mot förmodan skulle glömma en dag så har man ju fortfarande koll på om man måste skydda sig eller ej. Om man missar ett p-piller har man ju noll koll och måste typ skydda sig till nästa mens om jag inte minns fel.
  #nohormones FTW!

 • bitte
  18 maj, 2015 at 18:31

  I samarbete med NC.?!!?

 • M
  18 maj, 2015 at 21:13

  Jag använde mig av denna app och blev ofrivilligt gravid. Nedvärderande eller inte, så önskar jag att jag hade lyssnat på barnmorskorna.

 • fertilitet javisst
  18 maj, 2015 at 22:47

  när jag läser alla kommentarer så förundras jag över hur lätt det verkar vara för folk att bli gravida, ofrivillgt gravida i varenda kommentar?? WOW, en annan har försökt i 1,5 år att bli gravid. Verkar som jag ska testa denna metod då? Med NC för att kunna bli gravid….Good to know.

 • Ella
  19 maj, 2015 at 11:28

  Slutade med p-piller för över ett år sedan, körde enbart kondom. Började sen med NC och var MKT noga med temp och inte ha oskyddat på röda dagar. Hej å hå, i december upptäckte jag att jag var gravid. Gjorde en abort precis innan nyår och har gått in i en depression efter den, äter antidepressiva, ångestdämpande och går till en kurator. Är under 25 och studerar på universitet.

  Aldrig mera NC – snälla tjejer som inte vill ta p-piller (jag är en av er) – använd kondom eller köp en riktig p-dator!

 • Anna
  19 maj, 2015 at 14:42

  Det är tyvärr samma med p-dator. Jag har blivit ofrivilligt gravid med en sån. Barnmorskora rekommenderar inte det heller om man absolut inte vill bli gravid.

 • S
  20 maj, 2015 at 08:30

  Till ”fertilitet javisst” :
  Det är inte så ovanligt att det händer? Vissa har jättelätt för att bli gravida medan det tar lång tid för andra.
  Jag åt p-piller men blev gravid trots det. När sonen kommit satte jag i en p-stav men tyckte blödningarna inte kändes normala ibland. När det var dags för nummer 2 (planerad denna gång) så tog jag ut staven och BAM, blev gravid med en gång. Såhär i efterhand har jag räknat ut att jag måste varit gravid redan innan jag tog ut den.
  Min väninna däremot tog det ett halvår för, och hennes väninna försöker fortfarande efter ett och ett halvt år. Så alla kommentarer är nog inte hittepå, även om det säkerligen finns folk som ska låta negativa bara för att…

 • Johanna
  21 maj, 2015 at 10:55

  Jag har haft problem med hormoner ända sedan tonåren, bland annat har jag haft stora problem med kraftig menstration, smärtor och turbulent humör. Jag började med P-piller redan innan min första sexdebut för barnmorskorna inte visste hur dem sklle få bukt med mina problem. Som 15åring åt jag receptbelagda smärtstillande 7dgr i månaden för att ens kunna gå upp ur sängen. Jag är idag 28år och börjar äntligen må bättre, inte pga utav alla hormoner och smärtstillanden jag proppat i mig under åren utan för att jag för två år sedan bestämde mig, med starkt motstånd från olika barnmorskor, att sluta med allt vad tabletter heter. Början var turbulent, först och främst för att jag har en sjukdom, PMDS, som gjorde livet extra påfrestande den första hormonfria tiden. Att jag dessutom har ett stabilt förhållande gjorde inte saken bättre för det innebar kondom 7dgr i veckan. Dessutom är vi väldigt fertila och har blivit gravida x2 MED p-piller. Så, till saken, i två år har vi nu kämpat med kondom och självklart har vårt spontana sexliv nästan uteblivit. Svårt göra kondom till ngt sexigt. Men jag börjar äntligen att må så mkt bättre! Kondom och ett naturligt liv har vart räddningen för mig! Jag har levt med hormoner sen jag vart 13 år och nu, 15år senare, kan jag äntligen börja bete mig som den person jag verkligen är, utan en massa konstiga biverkningar. Men, återigen, kondom i ett stabilt förhållande är inte helt optimalt och jag sökte frebilt efter ett alternativ till hormoner. Det var då jag snubblade över NaturalCycles. Att mäta tempen en gång på morgonen är lika komplext som att stoppa i sig piller varje dag. Är jag osäker på om jag det är en röd el grön dag så använder vi sunt förnuft och kondom, precis som dem gånger jag missat att ta ett piller i rätt tid (för det vet ni väl att man ska göra? Använda kondom så fort man missar att ta ett piller i rätt tid? Det var så jag blev gravid en gång, jag tog ett piller på kvällen ist för morgonen). Jag tror att alla dem som skriver att graviditet uppståt pga NC bara stött på någon som saknat sunt förnuft den dagen man vart lite osäker, förmodligen har kåtheten tagit över och man skippat kondom. Sen finns det säkert fall, precis som med P-piller, där man blir gravid vid användning av NC, så kallade extremt fertila människor, även om dem bara tillhör en så liten skara som 0,7% (då NC enligt statistik är till 99,3% säker). Jag hade kunnat skriva så mkt mer än detta då i stort sett hela min uppväxt och liv kretsat kring just detta ämne, men jag hoppas att detta lilla kan hjälpa någon att i alla fall börja fundera på ett naturligt liv istället för ett liv med hormoner. Du kommer må så mycket bättre!

 • Emelie
  22 maj, 2015 at 07:41

  Kopparspiral-någon? Innehåller inga hormoner, sitter där den sitter och du behöver inte tänka på några piller!

 • Lotta
  22 maj, 2015 at 14:52

  Som jag förstått det så är det ett stort problem att unga inte skyddar sig emot sjukdomar.. Det jag har hört från ungdomsmottagningar är att unga ska använda kondomer och då inte behöver varken P-piller eller NC… Om de skulle rekommendera något annat än kondomer så skulle de indirekt säga att de unga inte behöver använda kondomer och då skulle könssjukdomarna öka ännumera!