Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Fan det är en jävla fröjd att se sig själv i spegeln, att ställa sig på vågen, att dra på sig och bekvämt åka till landet i sina tajtaste smaljeans. Jag citerar Kate Moss: Nothing tastes as good as skinny feels. Kasta skit på mig, stena mig, säg att jag är en dålig förebild, att jag uppmanar till fel ideal, sätter griller i huvudet på unga tjejer, säg precis vad ni vill för jag är aldrig så lycklig som när jag är smal och hård. Allt kan rasa runt mig men ser jag ut som jag gör idag så spelar det ingen roll. Jag är lycklig i mig själv på grund av hur jag ser ut på mig själv. Fyra veckors hårdträning och sinnesjukt mycket mat var allt som krävdes. Som ett skämt. Jag vet nu att jag inte behöver operera min kropp utan kör jag lite situps och armhävningar varje dag så kommer jag att se ut så här. I minst 20 år framöver. Jag har bokat tid för plåtning så om ett par veckor ska ni få se på min tvättbräda och mina abs. Jo ho ho ho då! Så enkelt var det. Alla morsor som fött två barn och som skyddar sig bakom "Vissa saker måste man operera…". Sorry to say. Det är inte sant. Det är precis som med allt annat i livet. Inget kommer gratis. Men fy fan va kul det har varit!

You Might Also Like

 • Sara
  11 maj, 2015 at 09:34

  Du är så otroligt snygg! Tappa inte styrketräningen nu, utan ha det som livsstil men på en nivå du kan hålla dig till 😀

 • Cissi
  11 maj, 2015 at 10:20

  Bra jobbat men yta yta yta verkar vara det som gäller…

 • Biggan
  11 maj, 2015 at 10:26

  You did it your way. Strongt. Grattis. Inte gratis.

 • laura
  11 maj, 2015 at 11:57

  Förstår känslan för så kände jag också….. när jag var 15- . Nu är jag mamma till två fina barn och har ändrat prioriteringar och värderingar i livet- ingenting gör mig lyckligare än att få gosekramar av mina små.

 • Anne-Marie Jalstrand
  11 maj, 2015 at 11:59

  Fräscht – verkligen 🙂

 • belinda
  11 maj, 2015 at 12:37

  Så såg jag också ut innan jag blev sjuk. … Nu är jag glad för att jag lever …. livet är inte rättvist!!

 • Li
  11 maj, 2015 at 12:37

  Ja Katrin, du ÄR fin!
  Hur du prioriterar är din grej, bra för dig, kan vara illa för andra.
  Acceptans för alla ska det vara.
  Du vet det där: vi är alla lika, men ibland lika olika.
  Vi finns också, vi som INTE vill gå NER i vikt, jag kämpar dagligen för att gå upp i vikt!
  Tack för LCHF! Jag kör en kombo på LCHF plus massa kolhydrater 🙂 Men ack så svårt gå upp i vikt! Jag trodde allt fett plus kolhydrater skulle fixa mig uppåt på vågen, men, icke blev det så.
  Jag är absolut ingen tonåring, ingen anorexi, jag är en helt vanlig lite ”äldre” kvinna, vuxna barn, bra liv, frisk men åt fanders för tunn i kroppen.
  Detta med att trivas i sig själv är viktigt men det finns mycket att trivas i och att gilla (politik, musik, litteratur, familjen mm mm) inte enbart hysa en tro att smal = snyggast.
  Att hysa den tron, att smal är bäst, vackrast är inte bra.
  Jag är ”snygg” för min ålder men hur dj-a kul är det att köpa brallor mm på – barnavdelning när man nyligen passerat de där 60 åren. Big no! Inte alls kul!
  Du ÄR snygg Katrin, men du var lika snygg i dig själv när du hade några fler kilon på din kropp.
  Jag skulle gärna se ett inlägg från dig om vad som driver dig, vad som driver din jakt och din tro på att smal är bäst, smal är vackrast.
  Att må bra är viktigt – är det DET som ger dig din drivkraft eller vad är det, har du tvångstankar om din kropp.

 • Li
  11 maj, 2015 at 12:42

  Vill fråga en sak till:
  Har du kollat dina blodvärden, inte enbart sköldkörteln.
  Brist på bl a livsviktiga Kalium är vanligt bland många som snabbt tappar vikt. Kaliumbrist är helt klart mycket farligt att lida av.
  Jag hoppas du får råd av din PT att checka av ALLA värden i samband med viktnedgång och/eller förändringar av kroppsmassa.

 • Annika
  11 maj, 2015 at 12:45

  Grattis till din nya kropp! Klart mycket går att lösa genom kost och träning.
  Säg dock inte ”så lätt var det” för det är inte alla som har råd eller tid över till egen PT med kostschema under så lång tid. Om ens någonsin.
  Där i ligger skillnaden för många som skulle behöva gå ner i vikt. Sen tillkommer naturligtvis att viljan måste finnas.

 • p
  11 maj, 2015 at 12:49

  Jag håller med dig i det här inlägget faktiskt.

 • Li
  11 maj, 2015 at 13:42

  Antar du inte har det så helt enkelt!
  Jag kollade nu Bingos Twitter om hans mor och där är FY F-N för honom och hans kvinnosyn!
  Jag har Twitter men gillar det inte så jag skriver här (sorry för det Katrin) men jag antar att Bingo läser din blogg 🙂

  Han är en stor mullig mansgris! Varför ogillar han (hatar) är ett så starkt ord – kvinnor.
  Lille mammagrisen, är det så han är, är det anledning att han fotar brudar, men hans ”tjejbilder” är iofs långt från hans gulliga, hans duktiga mamma som gjorde ”allt”.
  Jag tror att DU, att DU, är den i er familj den som gör det mesta eller väldigt mycket, Bingo leker med barnen och DU är kvinnan bakom allt = den som tar ansvar, som gör, som lagar mat, DU är navet i familjen!

  Ha det gott Katrin… även om vi delvis är lite oense om viktnedgång 🙂

 • Cara Caroline
  11 maj, 2015 at 13:45

  bara att gratulera !!!

  http://mittlivpacapri.blogspot.it/?m=1

 • Monica
  11 maj, 2015 at 14:51

  Hej Katrin!

  Själv är jag kraftigt överviktig men när jag läser ditt inlägg i dag blir jag otroligt glad!!! Hur fantastiskt är inte din känsla nu, jag kommer väl ihåg hur det var!! Det ger massa inspiration att du skriver så!!! Skit i alla som pratar om yta och bla bla bla… Självklart är dina barn och familj viktigast men det var inte det du skrev om just nu!! 😀 Stå på Katrin, jag diggar dig!!! <3

 • jklb
  11 maj, 2015 at 17:08

  Och vad är ditt nästa mål?

 • Gloria
  11 maj, 2015 at 18:16

  Håller med dig. Det viktigaste här i livet är att vara smal och snygg. Sedan kan man skiiita i resten Tjoooohej !!

 • Camilla
  11 maj, 2015 at 19:27

  Vad säger man åt alla idioter som skriver här?
  Jag har varit mullig ett skyhögt blodtryck åt tre sorters blodtrycksmediciner.
  Tog mig i kragen och har gått ner hittills 12 kg
  Har aldrig varit piggare och blodtrycket är helt normalt och har slutat med alla blodtrycksmedicierna. Allsång allt handlar inte om ett fint ytligt utseende … Handlar om att man mår bättre och vårdat hjärta slipper jobba dubbelt så mycket. Att vara överviktig/ fet är inte hälsosamt på något vis. Idag opererar dom tex inte feta för knän och ryggproblem utan att först råda personen att gå nervi vikt! Jag känner mig mycket snyggare sundare piggare och gladare nu… Utan att kalla mig ytlig ! Har inte ett skit med det att göra.

 • Johanna
  14 maj, 2015 at 10:57

  Jag håller med, att man inte kan gå ner babykilon eller inte kan träna för att man har småbarn är FEL. Man kan om man vill helt enkelt:)! Allt går!