Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Den här veckan provar jag på @linasmatkasse Den vegetariska! Trevligt med krispiga grönsaker hem till dörren. Skönt att slippa klämma och välja menar jag…! Vill ni också prova på Linas matkasse? Jag har kirrat rabatt åt er. Använd rabattkod IGKATRIN så får ni utöver rabatten en fruktkasse värde 109 kr gratis och så skänks 50 kr per order till Erikshjälpen. Bra deal tycker jag! #linasmatkasse

You Might Also Like

 • kolonilotta
  5 maj, 2015 at 19:34

  Hej.
  Provade rabattkoden men den fungerade inte! 🙁

 • Johanna
  5 maj, 2015 at 20:43

  Tack! Funkade för mig!

  Kolonilotta: testa igen 🙂

 • kolonilotta
  5 maj, 2015 at 21:32

  Jag ger upp.
  Den bara kastar om bokstäverna och står att koden ej är giltig! Grrrr

 • Marlene
  5 maj, 2015 at 22:26

  Provade den i 5 kassar. Fungerade kanon förutom att det var väldigt mycket kolhydrater och även lättvarianter på alla mejeriprodukter. Sa upp den pga det. Tydligen kommer dom aldrig starta en lchf-kasse för det är bara en trenddiet, enligt dem. Synd!

 • carolina
  6 maj, 2015 at 07:46

  Sakta men säkert går jag mot att nästan bli vegeterian… kommit av sig självt, fräscht med grönsaker!!
  http://mittlivpacapri.blogspot.it/

 • Li
  6 maj, 2015 at 07:56

  Trender kommer – trender går!
  Varför ska så många (särskilt unga) handla dessa kassar med mat.
  Orkar inte dagens unga, och barnfamiljer mm ta sig till en eller flera butiker och handla det de verkligen vill ha.
  Kanske provsmaka, SE varorna (kött, grönt, fisk mm)

  För att lära barn om mat och kost är det optimala att HANDLA själv! I butik!

  Jag har barn, de är nu vuxna men de är sedan barnsben vana att handla i butik med familjen och de fortsätter nu med sina familjer.
  Trevligt och härligt nöje för hela familjen, ett nöje som ger gemenskap i familjen och lär barn mycket.
  Det är charm och gemenskap att handla i butik!!!

 • Li
  6 maj, 2015 at 07:58

  Tillägger: vi föräldrar var i omgångar både anställda och egna företagare – vill man lära sina barn mat och kost så iväg till butiker!
  Man kan inte skylla på tidsbrist!!!

 • Cissi
  6 maj, 2015 at 10:20

  Konstigt……för ett tag sedan gjorde hon reklam för ”sin egen” matkasse….nu provar hon och ger rabatt på Linas. Borde det inte ha varit tvärt om?

 • Caroline
  6 maj, 2015 at 10:59

  Jag tycker att det kan vara roligt att ha matkasse i perioder, ibland har man ingen matinspiration och då kan det vara kul med lite nya recept.

 • Jag
  6 maj, 2015 at 12:27

  Jag fattar inte vad märkligt det blivit… Få hem mat, ekologiskt , du kan få vad sjutton dom helst till dörren snart… Häftigt är ju att gå ut o handla, känna dofta, få lust till nåt gott….. Hur lata får vi bli, bekväma.. Kalla det vad du vill.. Jag tycker det är knäppt…. Märkliga tider kryper på oss….. Ok om jag är äldre då fattar jag men inte yngre….

 • Li
  6 maj, 2015 at 12:29

  Caroline
  Om inspirationen tryter, ta och prenumerera på t ex Allt om mat, Tasteline på nätet.
  Jag gör det och får med det veckomatsedlar, massa härliga recept mm mm. Perfekt.
  Expressens Mitt kök likaså.
  Kostar inget och fantasin/inspirationen behöver inte slokna: du får allt gratis i din mailbox.

 • Li
  6 maj, 2015 at 12:33

  Till Jag

  Jag är lite äldre, 62 år, sjuk och måste numera använda rollator en tid då jag tappat mycket i vikt så benen vill inte riktigt följa mig.
  Men jag älskar och har alltid älskat att handla i butik och gör så fortfarande. Underbart, provsmaka, verkligen SE varor/produkter, känna dofter från bröd-ost-kött-fisk-skaldjur mm mm mm.
  Många i dagens samhälle är slappa när de inte ens kan ta sig till butik/saluhall mm.

 • Heater
  6 maj, 2015 at 12:40

  När skall du kirra rabatt på MatHems hälsosamma matkasse??

 • Katarina
  6 maj, 2015 at 12:52

  Li, du har mycket rätt i det du skriver, men i många fall är det inte låthet som gör att människor väljer lätta lösningar. Visst är det härligt att handla med familjen men det är mindre härligt när man har jobbat hela dagen, är gravid, har precis hämtat från dagis, går in i en butik och telefonen börjar ringa- för man är egen företagare och bara måste svara i visa fall. Och då går man som i en dimma, packar varor, passar barnet och pratar med kunden/anställde samtidigt. Så är det bara för många, så t.ex. Linas matkasse eller städhjälp hemma kan vara underbara lösningar:-)

 • Li
  6 maj, 2015 at 13:10

  Katarina

  Du har (delvis) rätt.
  Jag och min man var/är egna företagare, jag har trappat ner p gr av sjukdom. Jag hade ett företag då jag reste mycket i tjänst men helgerna var underbara: då storhandlade vi för kommande vecka/veckor samt för helg ute med segelbåten.
  Jag var iofs inte gravid, men slit med 2 företag stoppade oss inte.
  Idag kör många på dessa kassar och jag vet att en del är missnöjda, inte helt fräscha produkter , ”jobbiga” recept mm.
  Lathet eller för att det är ”inne” vet jag inte, men lite skrämmande när unga ensamstående, familjer med barn inte kan ta sig till butik/saluhall och tillsammans njuta av glädjen att just … handla 🙂
  Jag har testat Linas kasse 2 gånger och för att vara diplomatisk så … var det ingen höjdare.

 • Karin
  6 maj, 2015 at 16:58

  I Uppsala kan man få färdiglagad ekologisk mat hem. Underbart! Vi har haft det flera månader och vi kan nu använda tiden vi förr planerade, handlade och lagade mat till att vara med barnen. Rekommenderar det varmt till alla!! Gå på Ica med barnen gör vi ändå (frukost, mjölk etc), men kan då välja att göra det på helgen när alla är utvilade och mätta. Det är inte en lång lista, ingen stress och vi kan i lugn och ro lukta på, klämma på och titta på varor. Win win! Linas matkasse gillade jag inte, för lite eko

 • Katarina
  6 maj, 2015 at 17:10

  Li, jag håller med om att många kanske är bortskämda på nåt sätt och att man i visa fall glömmer av att det kan finnas njutning även i vanliga, vardagliga saker som att handla. För det är ju så: det kan vara riktigt roligt att gå till en mataffär, vara där tillsammans, välja goda saker man gillar, göra barnen glada med något man köper till de… Men det finns säkert njutning även i att få en färdig matkasse, det måste ju vara spännande:-) Och bra för Lina och hennes firma att få jobb:-) Alla kommer ju säker inte sluta handla själva bara för att hon finns… Själv har jag inte testat henne än men kanske gör dig nån gång. Önskar henne framgång och lycka i alla fall. Och dig med!!:-)

 • Jenny
  6 maj, 2015 at 19:59

  Till Li,
  Vi har ibland använt en av Coops matkassar, utan att vi har några barn. Jag vill äta varierad mat som på vardagar går snabbt att laga, o utan halvfabrikat. Periodvis tycker jag det är underbart att ta till matkassen. Själv hatar jag att leta efter recept, skriva inköpslistor, o handla ser jag absolut inte som något nöje. Så jag kan säga att grönsakerna jag fick hem var bra mycket fräschare än när jag handlar själv. Kassen jag använder har lätta i snabblagade recept. Handlar inte om lathet utan att vi heller prioriterar att lägga tid på att göra andra saker. I det gäller alla jag känner som periodvis använder matkassen.

 • Karin
  7 maj, 2015 at 06:46

  Li, jag är både anställd och egen företagare. För den skull skulle jag ALDRIG gå i en butik och handla med mina barn. Jag odlar alla mina grönsaker själv, tillsammans med barnen. På det sättet får de lära sig om nyttig mat och var våra livsmedel kommer ifrån. Jag har fruktträd och bärbuskar och på hösten syltar och saftar vi, tillsammans så klart. Köttet köper vi från en gård i närheten, och vi åker dit ofta så att barnen får lära sig och se hur det fungerar på en bondgård med köttdjur.

  Li, dina barn må vara en förlorad generation, men ta chansen med dina barnbarn och visa dem var mat verkligen kommer ifrån. DET är charm och gemenskap!