Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

I Indonesien har de avrättat åtta personer för narkotikabrott. Två av dessa var australiensare. Jag ser Indonesiens ledare uttala sig på nyheterna. "Det är inte trevligt att avrätta människor. Inte en av mina roligare arbetsuppgifter", säger han. Nej, det är inget skämt. Han sa så. Jag är i chock. Vill inte åka dit mer. #bojkottaindonesien

You Might Also Like

 • men
  29 april, 2015 at 09:43

  Jaha, så du åker till länder för politikers skull. En person av miljoner. Ska berätta en hemlighet.. politiker suger i alla länder i hela världen. Så bäst är nog att semestra på månen om man önskar en moraliskt korrekt plats.

 • boris
  29 april, 2015 at 10:10

  Varför åka till Indonesien för att sälja knark, när de vet att de kan riskera döden. Somliga är beredda på allt bara för att TJÄNA PENGAR och förstöra andas liv De medverkar ju till att folk tar överdoser och DÖR!! (mördare)!

 • Ninnibeth
  29 april, 2015 at 10:17

  Så du åker inte till ett land som tar tag i drogproblematiken, men att semestra i diktaturen Thailand där pedofili och droger flödar är inget problem?

 • Diana D (La Madre)
  29 april, 2015 at 10:18

  Ignorans är en ganska allvarlig sak i världen. Att inte ha en bra utbildning, en bra uppfostran med känsla och tanke bakom det hela leder folk till att vara ganska primitiva och ignoranta. Som i sin tur tror det är ok att avrätta folk för någon som helst anledning.. riktigt hemskt att det ens existerar fortfarande.

 • Lee
  29 april, 2015 at 10:23

  Så du försvarar knarkhandel. De borde få livstids fängelse, vilket är värre än döden i deras fängelser!

 • Greta
  29 april, 2015 at 11:20

  *Lee, nu är vi där med att göra egna tolkningar, för mig är det rätt så glasklart att Katrin opponerar sig mot avrättningarna/dödstraff inte att hon är pro knarkhandel. Men om man har någon som sitter och pratar i huvudet på en så kanske man kan tolka detta att Katrin försvarar knarkhandeln.

 • lisa
  29 april, 2015 at 12:12

  De flesta asiatiska länder har dödsstraff för knarkhandel …… sååå … varför opponerar du inte dig inte mot det??

 • Jenny
  29 april, 2015 at 13:52

  Hemskt, dödsstraff är så fel för man kan aldrig veta 100% att någon är absolut skyldig heller och tänk då om man dödar folk o ba ouuups han va visst oskyldig! Och även om man var skyldig för att sälja knark så är väl fan inte döden en rättvis bestraffning?!

 • Johanna
  29 april, 2015 at 14:13

  vidrig land,vidriga människor

 • Bea
  29 april, 2015 at 14:14

  Bättre att bura in dem på livstid, så behöver de inte förstöra andras liv!! Från en vars son dog av en överdos l7 år gammal !! Bitter ja .. hatar alla knarklangare!!

 • Keno
  29 april, 2015 at 14:18

  Ja Johanna vidriga människor som håller på med knarkhandel!!

 • carro
  29 april, 2015 at 14:31

  an inte hjälpa att tycka att ni som tycker det är ok att döda en människa för att den säljer en substans är helt rubbade. Ber om ursäkt för ni får ha era ursäkter. Men allvarligt, ni kan inte jämföra att sälja knark med att mörda någon. Det är väl upp till var och en om man köper knark får man ju ta ansvar själv för vad man stoppar i sig. Kan inte tycka det är ok med dödsstraff, har väldigt svårt o förstå hur någon annan människa skall kunna få bestämma om någon annans öde.
  Då skulle ju folk kunna dödstraffas som säljer socker också, för folk dör av fetma. blir ju fan skrämd av vissa utav er.

  Däremot kan jag tycka folk som våldtar och gör brott gång på gång på gång kan få dödstraff. Men alltså… vad fan!

 • Biggan
  29 april, 2015 at 15:20

  Ett brott kan aldrig sonas med döden. En människa , en makt, en regering kan aldrig döda någon i rättvisans namn. De är själva mördare. Man kan aldrig någonsin rättfärdiga att ta ett annat liv. Rättvisa skipas inte av död. Alla undersökningar som gjorts påvisar också att det förekommer inte mindre brottslighet i länder med dödsstraff. Det minskar alltså inte brottslighet. Helt onödigt och barbariskt. Hör inte till 2015s upplysta samhälle. Bara att bojkotta länder med dödsstraff. Gå också med i Amnesty. De gör mycket mot detta.

 • Elle
  29 april, 2015 at 15:33

  Thailand, Indonesien, Taiwan, no no no.
  Det känns som de resemålen är ganska förlegade.
  Jag siktar åt andra hållet!
  Hej USA, Hej Key West, San Fransisco, Bahamaskryssningar, naturupplevelser i Alaska.

  Speciellt sedan Kim Eriksson Sirawan fick dödsstraff I Thailand för , vad var det 1 mg, av ngn drogsubstans hemma?
  Hans fru och lilla dotter bor i Sverige.
  Nu var inte han oskyldig, men om man ser till brott v.s straff så undrar man.

  http://justiceforkim.com/

 • lisen
  29 april, 2015 at 15:59

  Men USA går bra att resa till. De har också dödsstraff?!

 • mlf
  29 april, 2015 at 16:20

  Dödsstraff finns som laglig straffpåföljd i 33 av USAs 50 delstater. Så ta reda vilka de är och bojkotta dem! Finns ex på folk som blivit avrättade fastän de varit oskyldiga! Så HEJA USA!!

 • emma
  29 april, 2015 at 20:30

  USA har dödsstraff ja men inte för narkotikabrott.
  Det är mord de har dödsstraff.

 • boo
  29 april, 2015 at 20:45

  Emma; där har du fel USA har dödsstraff även för narkotikabrott!!

 • laura
  29 april, 2015 at 21:42

  Haha- vem fick dig att skriva det där? Knappast var det du själv som tänkte till eftersom du är flitig Thailandbesökare och du reser även till Usa utan skrupler så dubbelmoralen är bara allt för uppenbar. Sluta låtsas att du bryr dig- alla har förstått att empati inte är din grej…

 • Bra koll, Katrin
  30 april, 2015 at 09:59

  Thailand har också dödsstraff för narkotikabrott, och dit älskar du ju att åka. USA älskar du ju oxå, även där har man dödsstraff.
  Det jobbiga med dig är din sjuka dubbelmoral

 • Emma
  30 april, 2015 at 10:32

  Jag tror inte att du kan dömas till döden för narkotikabrott i USA. Har inte hört talas om det.
  Så här står det:

  Dödsstraff

  Många länder har hårda straff för narkotikabrott, inklusive för innehav av narkotika. Det kan räcka med att narkotika hittas i din ficka eller i ditt bagage, för att du ska dömas för innehav. I populära turistländer som Grekland, Cypern och Spanien kan innehav av även små mängder narkotika leda till långa fängelsestraff.

  Det finns också länder som har dödsstraff för grova narkotikabrott. Dit hör Malaysia, Singapore, Thailand, Indonesien och Iran.

  (Regeringens hemsida)