Okategoriserade

Vi är i Nice

Katrins Snapshots

Jag är i Nice. Min pappa åkte in på akut operation så vi ansåg läget…a vi åkte ner. Jag och Ringo är här nu. Ligger i hans säng och ska sova eftersom han sover på sjukhuset. Läget är stabilt nu så det är lugnt och om några dagar är han nog hemma igen så det är bra. Det är så humoristiskt här. Jag skrattar väldigt mycket och hela tiden. Nästan med vem jag än pratar med så slutar det i att jag skrattar. A men ni ska få höra ett par samtal som jag haft här med olika franska män i olika sammanhang.

1. ”Min fru köpte hem ägg för att ha äggprovning hemma. I Frankrike rangordnas äggen i klass A, B och C. A är ekologiska och C är ägg där hönorna lever under de värsta förhållandena på en liten plätt och aldrig får se dagsljuset. Tror du att jag kände någon skillnad på äggen då?” Jag fullkomligt tappade hakan så fick inte ens fram ett svar innan han fortsatte. ”Det var heeeeeelt omöjligt att känna skillnad på smaken på äggen och sen fick jag även veta att det inte är kycklingarnas tillvaro som gör äggen utan vad de får att äta så då kan jag ännu mindre förstå varför man skulle betala mer för ekologiska ägg…” Och där fick jag tillbaka talförmågan så jag sa ”Men att kycklingarna ska få gå fritt och i lugn och ro värpa sina ägg är ju en stor del av varför man väljer att köpa ekologiska ägg…” Nu var det mannen som tappade hakan och glodde på mig som om jag vore dum i huvudet. ”Men skämtaru?! De där kycklingarna får ju aldrig se dagsljus så de vet ju inte vad de går miste om. Det är ju samma sak som en en tiger som föds på ett zoo. Tycker du synd om honom också? Han vet ju inget annat, han vet inte om att savannen existerar…” Och sen gaplabbade ett helt rum. Jag flabbade högst av alla. Inte med dom kanske men det fattade ju ingen. Shit asså.

Mitt andra samtal hade jag med en kille som uppenbarligen jobbar som någon form av mellanchef. Han slutade aldrig mala om sitt perfekta jobb. ”Jag kommer när jag vill, går när jag vill, sätter alla i arbete, säger du gör det du gör det du gör det varför har inte du gjort det jag sa ju att du skulle göra det och sen drar jag. Chillar. Det mest spännande med mitt jobb är att de aldrig vet när jag väljer att komma tillbaka. Jag liksom dyker upp när de minst anar det. Smyger in i lokalen och njuter av att se deras reaktioner. Vissa ser så skyldiga ut MOAHAHAHAHA, vissa ser vanliga ut dom vet jag då att de jobbar att de sköter sitt jobb. Så tar jag ett varv och stämmer av. Sen säger jag vad som ska göras. Du gör det du gör det du gör det och du, du gör det där. Sen drar jag igen. Jag slutar när jag känner för det hajar du… A ni kan ju fatta jag kissade på mig av skratt åt den här snubben. Ca 45 bast och sjukt snabba brillor. Myggjagare hade han också. A just det han sa hela tiden ”Control control control” och så tog han sitt pekfinger och långfingret på högerhanden och pekade mot sina ögon. Sen sköt han ut fingrarna för att demonstrera hur han har visuell kontroll över sin personal. Ja, jag hade lite kiss i trosan när jag hem. Herregud vad jag skrattade åt den här liraren.

Jo sist men inte minst. Jag diskuterade grönsaker med en fransk person. Jag undrade var jag kunde hitta en eko-affär då jag ville köpa broccoli till min middag. ”Betalar du så mycket mer för broccolin bara för att få den obesprutad?”, sa han. Notera gärna att jag endast talar med män. I alla fall var hans tes följande: Om man inte behöver lägga pengar på kemikalier och besprutning utan ska sälja broccolijäveln utan något lullull alls hur fan kan de då vara DYRARE än en som man lägger pengar på? Jag höll på att smälla av men älskar resonemanget och håller med. Va fan besprutad och e-proppad mat borde vara dyrare än naturlig. Så jävla bra argument.

Sen blev vi stoppade i matbutiken och anklagade för snatteri. Jag släpade två stora kassar från Bio-butiken och var tvungen att kila in på nåt skithål till supermarket för att köpa avokado då de bara hade stenhårda där jag storhandlat. Stoppad. Genomsökt. Tur att jag hade kvittot och inga andra varor i mina påsar. ”Varför gjorde han så mamma?”, sa Ringo. ”För att han är dum i huvudet”, svarade jag. ”Hur är man då mamma?”, sa solstrålen och då insåg jag att jag inte varit vidare pedagogisk. Satte mig på huk och förklarade. Han är så observant och rolig nu Ringo jag ska börja spela in hans frågor och funderingar. Och kommentarer. ”Ja ha hur är man då mamma?!”, nästan sjöng han ut. Glad och check. Som att jag skulle förklara att man är något på riktigt då… A men ni hör ju.

Imorgon ska jag ut och springa en mil. Längtar till det. Älskar att springa i Nice.

You Might Also Like

 • jessi
  4 april, 2015 at 22:31

  Jo fast nu är ju den ekologiska maten dyrare på grund av att den tar längre tid att odla. Och att man inte kan odla lite stora mängder på samma yta som konventionell produkt.

 • roxanna
  4 april, 2015 at 22:53

  Kycklingar värper inga ägg! Vilket jävla svammel. Är du full? Hoppas att din pappa snart blir frisk!

 • Ully
  5 april, 2015 at 08:15

  Snacka om MANISK!!

 • jklb
  5 april, 2015 at 11:11

  Det som är mest skrämmande i det hela (med tanke på filmklippet) är att du inte själv märker hur du är mot din yngsta son. Är han för lik Bingo till sätt och utseende för pappan till barnen får med ofta onda ögat av dig. Du klarar kanske bara av att älska Ringo pga att du kanske kan spegla dig mer i honom. Det brukar vara så med de som har drag av Narcissism . Nej du är verkligen skyldig både Rambo och Bingo en ordentlig ursäkt för hur du behandlar dem.

 • mickandialog
  5 april, 2015 at 12:04

  Härlig bild på killen. Skickar kryapåsig-kramisar till far din.
  http://mickandialog.wordpress.com
  DROG UT KONTAKTEN IDAG

 • Olivia
  5 april, 2015 at 15:50

  Vilken tråkig Påsk! Beklagar!!

 • AndreA
  5 april, 2015 at 16:02

  Hoppas din pappa kryar på sig!

 • Sandra
  5 april, 2015 at 20:43

  jklb skaffa dig ett liv bittra människa!!

 • Erika
  6 april, 2015 at 07:23
 • Erika
  6 april, 2015 at 07:25
 • Erika
  6 april, 2015 at 07:26

  Ah, vilka tråkiga kommentarer folk skriver.

  Jag ÄLSKAR inlägget. Skrattar med fast att jag ej upplevt konversationerna.

 • Jag
  6 april, 2015 at 12:52

  Tycker Ringo e så söt o go den lille killen……

 • Boo
  6 april, 2015 at 14:48

  Hoppas din pappa är på bättringsvägen kära du.
  Katrin, you are a queen!!!

 • Liselotte
  7 april, 2015 at 09:08

  Jaha så du tror att om man aldrig varit utanför ett fångläger med ett fullpackat golv med fångar så lider man inte? Ditt resonemang i mycket gillar jag men gick i taket när det gäller höns! Jag har besökt en ekologisk hönsar må tro mig den stanken som mötte var inte kul…..å då hade dom ändå sittpinnar å möjlighet att kanske komma ut ibland. Men åh vad en del var sönder pickade av sina ”vänner” inte en fjäder kvar speciellt runt rumpan. Tupparna väljer sina speciella kvinnor så att säga. Så JA man ska köpa ekologisk för jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig hur de andra djuren har det. Å klart att dom har känslor, varför skulle dom inte kunna känna lidande?

  Jag håller tummarna för din pappa o hoppas att ni snart kN mysa alla tre.

  Kram Lotta

 • Sofia
  7 april, 2015 at 10:25

  Liselotte!!!!
  Det va väl inte gärna Katrins kommentar det där om hönsen…… Läs igen….