Okategoriserade

Sporthälsa

Dagen började med Sturegallerian-möte. Frukostmöte och jag gick automatiskt till fel lokal. Näe, dagen började med att jag vaknade utan huvudvärk och frysningar så det började väldigt bra. Sen gick jag ner till gallerian och klampade in på ett halvfullt kafé. ”Hej hej!”, sa jag och ingen svarade. Är det inte helt sjukt?! I vilket annat land i hela världen svarar inte folk på ett ”hej hej” jag bara undrar. Jag satte mig vid ett bord och försökte le lite till bordsgrannen men fick noll tillbaka så då insåg jag att jag gått till fel kafé och så gick jag upp till Escalier där mötet var istället. Kan inte sluta tänka på om jag kommit in på ett café i Paris och sagt ”Bonjour!”. Tystnad. Blängande. Utfrysning. Eller om jag varit i Rom ”Buongiorno!”, tystnad, arga blickar. Håll käften kom inte hit och stör med din glada stämma. Och då är jag ändå ganska sur eftersom jag fastar.

Ingen huvudvärk än och klockan är redan 11 så det bådar gott. Jag ska skriva en lååååång krönika idag så behöver koncentrerar mig.

Var på Fertilitetskliniken idag också. Tog ett blodprov som om två veckor ska meddela mig om läget med mina ägg. Så kanske får jag då ett samtal som meddelar att jag inte kan bli mamma igen. Jag tror inte det men det kan hända. Annars så får jag ny tid för att frysa ägg. Jag ska göra det. Fem tusen spänn och två veckors hormonbehandling herregud det var ju inget alls. Om det gör ont att plocka ut äggen? Jag har börjat dela in folk i de som fött barn och de som inte har gjort det. ”Gör det ont?” ”Har du fött barn?” har blivit min följdfråga. Och då har ändå jag inte pressat ut en unge genom min snippa utan bara legat 10 cm öppen utan smärtstillande. Men det räckte bra för att jag i resten av mitt liv kan bagatellisera smärta. Jag har fått höra att det gör ont att stoppa in en spiral. Att det gör ont att rensa äggledarna, att det gör ont att ta ut en spiral, att det gör ont att bryta ett ben, att det gör ont att hälla skållhett vatten över sin hand, att det gör ont att plocka ut ägg. Jag garvar åt allt det där för det är inte riktig smärta alls. Så att det skulle göra ont att plocka ut några ägg tror jag inte på.

Idag pryder jag omslaget på Sporthälsa. Jag känner inte igen mig själv riktigt men jag ser fräsch ut i allra högsta grad okej nu ska jag jobba. Vi ses sen. Han som fotat mig heter David Thunander.

Katrins Snapshots

 

2015-01-23_sporthalsa_0210 som smart objekt-1 _P2B5368 2015-01-23_sporthalsa_0201_vald som smart objekt-1-2

You Might Also Like

 • Sonja
  17 mars, 2015 at 11:54

  Hej Katrin!

  Jag har fött två barn helt utan smärtlindring och tyckte inte heller att äggplock gjorde vidare ont. Mest obehagligt. Men det är ju så individuellt hur man upplever smärta och hur mycket smärta man upplever. Jag gick och shoppade nån timme efter ingreppet.

  MEN, jag skulle ALDRIG utsätta mig för ivf om jag inte var tvungen pga ofrivillig barnlöshet. Vi vill gärna ha ett tredje barn, men jag vet faktiskt inte om jag vill gå igenom den processen igen.

  För det första så har det konstaterats en ökad risk för cancer vid hormonbehandlingar för ivf. Efter äggplock är det ganska vanligt med vätska i buken, jag fick lindrigt vilket bara var lite obehagligt, men har flera jag känner har blivit inlagda på sjukhus. Du har inga garantier för att a) du svarar bra på hormonerna och får ett gäng mogna (varken omogna eller övermogna) ägg, b) äggen klarar upptining, c) äggen blir befruktade, d) delar sig normalt och e) fäster (och sen ska det ju inte bli nåt missfall heller…). Det är klart, du har varit gravid och fött barn så chansen att det lyckas är ju rätt ok, men jag undrar hur mycket bättre chansen är med ivf än på naturlig väg..? Är det verkligen värt det?

  Lycka till hur du än gör!
  Kram

 • Linnea
  17 mars, 2015 at 11:57

  Hej katrin! Jag tycker du är grym på alla sätt o vis o tycker det är grymt att du har en sund o nytänkande inställning till livet o framtiden. Jag har faktiskt aldrig förstått människor som klankar ner på en sund livsstil som du har o även förmedlar till dina barn, det sticker folk i ögonen att du ger barnen frukt istället för godis på lördagskvällar vilket är helt SJUKT!

  Jag är rätt nyfiken på hur du gör o tänker ang maten dina barn får på dagis? Jag jobbar på förskola o maten som serveras är inte direkt lchf ala katrin utan mest potatisbullar o pyttipanna ala hel- och halvfabrikat (helt sjukt egentligen). Jag själv tycker det är förjävligt o vill absolut inte att mina barn får i sig sånt skräp, maten ska vara lagad från grunden, punkt. Så, hur gör du där? Äter de av maten som serveras på dagis?

  Du äger! Puss o kram skumbanan
  /Linnea

 • Diana D
  17 mars, 2015 at 12:05

  Vilka härliga bilder, superfina med massa färg! fräsch

 • Petra
  17 mars, 2015 at 12:16

  Tycker absolut att du ska frysa in dina ägg! Som sagt man vet ju aldrig.. Ja har gjort 2 st äggplock första gjorde lite ont mest obehagligt,och min andra kände ja ingenting alls trots att dom punktera en cysta under ingreppet. 🙂 Man får ju en bedövnings spruta i slidväggen och morfin på de! Men som sagt alla upplever de olika. 🙂 Kram och lycka till : )

 • Ida
  17 mars, 2015 at 13:58

  Har både plockat ägg och fött barn utan bedövning. Oskönt båda två men kommer ihåg smärtan från äggplocket mer. Kanske för att man va i nån sorts chock när ingen kom ut…

 • Kajsa
  17 mars, 2015 at 14:00

  Jag gjorde ett äggplock helt utan bedövning inte ens panodil, det gjorde ont.
  Men äggplock med bedövning är mest bara kul men glider runt i sitt rus.
  Kan tyvärr inte jämföra med förlossningssmärtor.

 • Lena
  17 mars, 2015 at 15:06

  Typiskt Sverige och svenskar! Jisses, surare människor finns inte. Efter 2 dagar kommer du må mycket bättre med fastan! Du kommer bara vilja ha ”ren” mat efter din kur som grönsaker o likn. Jag skulle rekommendera dig att fasta i 2v. Jag fastade i 30 dagar och mådde toppen! Efter det blev jag vegetarian och har inte varit sugen på kött alls. Det är snart 1 år sedan. Fina bilder på dig!

 • maja
  17 mars, 2015 at 16:31

  jag har gjort 8 eller 9 äggplock varav 1 gjorde rätt så ont, men den smärtan var bara under några sekunder. Förutom att man har olika smärttröskel så är man också olika byggd vilket jag tror kan göra att vissa har mer ont under ett plock än andra (ibland behöver doktorn ”hålla på mer” för att få ut äggen tror jag?). Man får, om man inte motsätter sig, morfin intravenöst, vilket förutom att det är jäääääävligt gött, dämpar smärtan bra. Sen får man också lokalbedövning. Det gör ju pyttelite ont när de sticker med sprutan, typ som när man får bedövning hos tandläkaren. All in all, inget att oja sig över alls.

  Dock kan det vara bra att ta det lite lugnt efteråt i ett par dagar. Man KAN få ont sen. Folliklarna där äggen suttit fylls med vätska igen efter plocket så man kan bli liksom spänd i magen, och äggstockarna KAN vrida sig vilket gör ont nåt förbannat, hänt mig 1 gång. Första gången jag haft ont så jag kräktes och svimmade. Man behöver ju inte ligga still men kanske inte heller springa en mil dan efter. Som men det allra mesta kan man lyssna lite på sin kropp så känner man vad man pallar. Lycka till. (Hormonbehandlingen är ingen fara heller så länge man inte är spruträdd)

 • Till Linnea
  17 mars, 2015 at 16:51

  Linnea: Äter dina barn på dagis??? Men alltså, OM man har sitt barn på dagis heltid, ska man INTE låta barnet äta där då för att maten är skit?? Ska ungen svälta istället ELLER ska man åka dit med lunch? Tänk om man bara kan välja ETT enda dagis att ha barnet på, vad ska man göra då??? Äter dina barn på dagis? Dummaste frågan NÅGONSIN. Ska man skita i att jobba för att barnet kan få dålig mat på dagis?

 • mia
  17 mars, 2015 at 17:08

  ”Lite hormonbehandling”, det där ska du nog inte ta med en nypa salt när du inte ens provat. Jag har aldrig haft ägglossning men mina ägg har svarat bra på hormonbehandling. Men man måste gå och mäta ägg stup i kvarten, vilket kan vara något stressande både för psyket och även fysiskt. När jag plockade ägg så fick jag morfin, utan att jag ens bett om det. Jag kände inte ett skit och var i himlen den stund det tog. Jag gjorde detta i Danmark i sammarbete med min läkare i Sverige. Så de i Danmark verkar vara skickligare än i Sverige om det är någon som tycker att detta skulle göra ont. Att få vätska i buken och bli inlagd, då är det frågan om överstimulering vilket kan bli väldigt allvarligt. Men då har läkaren inte varit noggrann och varit tillräckligt försiktig med hormondoserna och så vidare. Jag fattar inte varför en fullt frisk och fertil människa vill frysa ägg. Varför inte försöka bli gravid nu, för du är väl inte äldre än vad jag är ? (38). Att man utan infertilitetsproblem kan utsätta sig för detta är något jag inte begriper. Och frysta ägg tar skada vid upptining och det är inte alls säkert att dom orkar med en befruktning och återinföring. Och sen även om du fryst dina ägg, betyder inte det att din kropp är redo om ett par år. Orkar inte en kropp att bli gravid så blir den inte det heller, hur många IVF man än gör.

 • Julia
  17 mars, 2015 at 17:55

  Har också gjort IVF förra hösten och tyckte inget gjorde ont eller var obehagligt. Jag tycker du enbart ska lyssna på din läkare, som känner din kropp bäst, och inte på alla dessa ’experter’ här.

 • Linn
  17 mars, 2015 at 19:54

  Äggplock är det ondaste jag varit med om. Alla 6 gångerna . Trots mängder av morfin. Föds barn utan bedövning var inte i närheten av att göra så ont. Tänk hur olika det kan vara.

 • Päivi
  17 mars, 2015 at 21:51

  Jag har fött ett barn, och gjort två äggplock. Äggplocket var värst. Sjukt ont, trots mängder med morfin. Hjälpte inte ett skit. Har tydligen en ”roterad” livmoder som gjorde äggplocket besvärligare…

  Även om man kan få fram fina ägg så finns det ingenting som garanterar att de överlever en upptining när det väl är dax. Hade sex ägg (i bra kvalité) frysta första IVF-försöket, ett överlevde upptiningen, men det blev ändå ingen graviditet av det.

  Skulle inte frivilligt utsätta mig för en hormonbehandling igen…och definitivt inte ett äggplock!

 • Susanne
  18 mars, 2015 at 06:13

  Har fött två barn och kvalar enligt dig in i skaran ”vi som vet vad smärta är”. Tro mig, det finns saker som gör mer ont.

 • Ellen
  18 mars, 2015 at 22:43

  På smärtskala 1-10 ger jag förlossning 6:a, äggplock 7:a (dock överstimulerad med 22 ägg) men ondast av allt, en 10:a får ramla på svanskotan!

 • Andrea
  19 mars, 2015 at 01:52

  Va tråkigt att bli bemött med så sura miner. Kommer nån in glad på ett café å ropar hej så säger man väl hej tillbaks ;0)

 • Jen
  22 mars, 2015 at 22:23

  Mådde piss av hormonbehandling, äggplock värre än att föda (men under mycket kortare tid).
  Fast det är såååå värt det! Gört!