Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Min väninna @linaaurell har en viktig och så jävla snygg sida där de tar upp viktiga saker om hälsa och hur man lever så bra man kan. Den heter @foodpharmacy och ni måste spana in den. De har bland annat ringt upp och ifrågasatt de läkare och personer som uttalat sig i pressen om att folk inte ska utesluta gluten. Jag har skrivet ut direktlänk till deras superintressanta artikel i min blogg katrinz.se. #katrinz #foodphafmacy

You Might Also Like

 • Kickan
  5 mars, 2015 at 12:15

  Hej Katrin ! Angående att äta bra och rätt mat så har jag äntligen kört igång med LCHF eller ja jag försöker mig på enligt din första bok NCHF nu första veckorna. Lusläst den och kört nu i 2 veckor. Vad jag undrar är hur ska jag veta att jag inte äter för mycket per dag..alltså kalorimässigt. Tänk om jag med allt fett äter för mycket. Då går jag ju inte ner i vikt. Eller..Och orka hålla på å räkna varje dag. Suck. Enligt en tabell ska jag äta max 1350 kalorier om dagen för att gå ner. Men måste jag verkligen räkna om jag äter proteiner fett och endast gröna grönsaker. Och sen detta med mörk choklad minst 70 %. Är det inte bättre äta low carb chokladen då än den 70 %? Jag har ätit mousse och hallon och grädde när suget tagit över. Men ska jag hellre köpa dom chokladkakorna ni har i eran shop… Är fettkaffe ett bra alternativ innan man ska träna? Om jag är dålig på frulle alltså och vill göra bort träning från morron. Får man dricka Loka om man är sugen på kolsyrat..de mättar ju hahaha….ja detta blir alldeles för långt inlägg om jag ska fråga alla funderingar jag har kring detta. Hittade ingen mailadress att skriva till istället. Ha en bra dag och hoppas på lite svar 🙂

 • Lisa
  5 mars, 2015 at 12:44

  Receptet på lchf lasagnen tack!
  Har införskaffat varorna!

 • Ully
  5 mars, 2015 at 13:46

  Måste man vara medlem för att del av dina recept? Alltså betala för dem. Finns ju massor av lchf recept på nätet gratis!!

 • Karin
  5 mars, 2015 at 13:53

  Angående natriumglutamat, man måste se upp med massor av produkter där ingediensförtäckning med tex jästextrakt som finns i tex buljong plus mycket annat dålt i ingediensförtäckning i mat innehåller natriumglutamat.

  Finns ju väldigt lite i en affär man kan äta:)

 • Karin
  5 mars, 2015 at 14:05

  Kickan: Katrin brukar inte svara på kommentarer, men lite tips, om det är mycket man behöver gå ner i vikt så skulle jag helt skippa mörk choklad och andra efterrätter och köra på ren mat och grönsaker. Om man är sugen på ngt så är lite naturella nötter bra. Om man har mycket att gå ner så kan man skippa mejeriprodukter eller äta väldigt lite av det. Kolla också in periodisk fasta. Tycker att kostdoktorn har bra information.

 • Anne
  5 mars, 2015 at 14:43

  Hej!!
  Jag är en tjej med bulimi sen 21 år tillbaka, har tänkte på LCHF.. jag vet att man inte ska hålla på med några bantningsmedel när man har ätstörningar men LCHF verkar mer vara en livsstil!? har jag fel?
  kram Anne
  http://www.jagharbulimi.blogg.se

 • jennie
  5 mars, 2015 at 17:30

  väntar på receptet på lasagnen!! 🙂

 • Lisa
  5 mars, 2015 at 18:43

  Kickan – så länge du håller ner antalet kolhydrater behöver du inte räkna kalorier, det är det som är tjusningen med LCHF. Du går ner i vikt ändå. Men som någon annan skrev, se upp med mejeriprodukter för kolhydraterna drar lätt iväg utan att man tänker på det.

 • kickan
  5 mars, 2015 at 19:06

  Tack snälla ni som svarat. Har ju hört att man inte ska behöva räkna kalorier när man går på lchf men är ju rädd att fettet kan bli fööör mkt. Det är väl som med allt annat att man ändå måste tänka på sina portioner. Ja jo måste skippa chokladen. Svårt hehe. Det kan alltså vara bra dra ner på grädde å creme fraiche då…hur ska jag då få i mig fettet o göra god mat :).

 • Lisa
  5 mars, 2015 at 21:05

  Kickan – använd majjo, bea, avacado, bacon, smör mm Finns massor av bra fettkällor so inte är mejeriprodukter. Sen det här med att räkna kalorier – äter du bra fett blir du mätt fort och framför allt du håller dig mätt och därmed äter du ofta mindre om du slår ut det på ett dygn. Du slipper suget, du slipper småäta osv.
  Det finns många bra böcker och bloggar du kan läsa, rekommenderar kostdoktorns blogg, där finns det massor av tips