Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

A men asså jag dör av den här bilden som jag just såg @bingorimer. Kan inte bestämma mig om han är sötast när han är glad eller ledsen. Han ville verkligen gå i sandalerna imorse och blev så ledsen när Bingo tog av dom. Ha ha. Fan man vill pussa ihjäl honom. Får absolut inte göra det. Ganska ogosig unge. Så jävla trist. Det kanske vänder. Hoppas det. Tänkte ta upp en sak med er. Jag vet inte hur kontroversiellt det är (om alls) men jag vill höra vad ni tycker. Jag funderar på att frysa ner ägg. Jag vill verkligen ha ett till barn men om tre fyra år. Jag ser inget fel i att frysa ner ägg nu för att använda dom sen. Det gör säkert många av er. Eller?

You Might Also Like

 • Caroline
  4 mars, 2015 at 20:20

  Varför inte frysa ner embryon direkt istället för bara äggen? Bättre kvalité än att frysa ner embryon sa ivf – kliniken åt oss! 🙂 Större chans att lyckas få en graviditet av dem än av obefruktade ägg tror jag… Vill du det så do it! För att vara på säkra sidan liksom. Lycka till!

 • ninni
  4 mars, 2015 at 20:37

  För mig blir det alldeles för dyrt. Det är inte säkert att äggen klarar upptiningen. Och det är ingen garanti för att man blir gravid. Efter 35 år sjunker fruktsamheten markant. Dessutom är det synd om barn med GAMLA föräldrar. Man får inte bli EGOIST!!

 • Nina
  4 mars, 2015 at 20:39

  Låter väll som en strålande idè Katrin!
  Kör ba kör! Det är DIN kropp.
  Bra att du slår ett slag för det, fler borde frysa sina ägg!

  Många rika vita kvinnor skiter ju i att frysa ägg när de är i din ålder o blir jätte förvånade när de är 35-40+ o inte blir gravida.

  Då drar till Ukraina eller Litauen och köper ägg av fattiga kvinnor som säljer sina ägg till kliniker. De här donatorkvinnorna kanske går igenom ett stor antal donationer och det påverkar såklart deras kroppar enormt och ger följdsjukdommar.

  Eller ÄNNU värre. Rika vita kvinnor som köper vita ägg från fattig ukrainska och stoppar in dom i en ännu fattigare indiska som får sköta gravidjobbet.

  Om fler tänkte som du så skulle vi få en bättre värld. Seriöst!!

 • Susanne
  4 mars, 2015 at 20:48

  Ja frys ner dom, why not liksom! Man vet aldrig ner fertiliteten går ner i raketfart.

 • wurgler
  4 mars, 2015 at 20:59

  Katrin tycker du ska köra på medans du är på G, skit i att frysa och poppa fram nr 3. Tänk inte heller på karriär du är smart nog att göra grym karriär om två år oxå. Visserligen kommer du riva av dig håret till och från men vad gör några hårstrån när man har tre gullungar! . Varför jag säger detta? jo för jag har tre pojkar 😉 Lycka till

 • Anneli
  4 mars, 2015 at 21:00

  Fick mitt första barn när jag var 34, det andra vid 38, är 40 nu och har embryon frysta.

 • Julia
  4 mars, 2015 at 21:22

  Håller med, frys ner embryon istället! Det är mycket bättre chanser jmf med frysta obefruktade ägg. Jag genomgår IVF nu som 41 år, allt funkar prima med kroppen ännu, enda problemet är att man har nu mindre ägg vilket kan leda till att det int lyckas direkt. Men du har ännu mycket fler ägg kvar och har helt tydligt inga andra problem med att bli gravid, så att frysa ner embryon låter superbra! Då är dina ägg bara 37år gamla fast du själv är 40+ 🙂

 • Keno
  4 mars, 2015 at 21:51

  Hur egoistisk får man bli!! Skall du vänte till du är 40+. Stackars barn! Du kommer inte att hänga med i deras takt. Klasskamraterna kommer att ta dig för mormor!

 • sophia
  4 mars, 2015 at 21:58

  stoppa in dom i frusen du

 • Jen
  4 mars, 2015 at 21:58

  Självklart ska du göra det. Smart, klokt och något du inte kommer att ångra – oavsett om du vill om 3-4 år eller inte. Begränsa dig inte. Kolla iofs också embryon som fler kommenterat. Litet mer komplicerat men kanske bättre.

  Och @Keno, på riktigt var lever du. Det handlar inte om ålder det handlar om vem man är som förälder och hur mycket man vill ha barnet. En klok 40 åring som längtat och protiterar sitt barn är att föredra 100 ggr om före en 25-åring som stressar tillbaka till sina kompisar uteliv osv i rädsla för att missa något.

 • Lotta
  4 mars, 2015 at 22:21

  Skaffa barnet nu! Du kommer inte ångra dig. Jag lovar!

 • lollo
  4 mars, 2015 at 22:21

  Min mamma fick mig när hon var 42 år. Är 29 år och har blivit mamma åt min mamma tyvärr!!

 • Anna
  4 mars, 2015 at 23:34

  Hej

  Frys på du!
  Jag är en av dem som träffade rätt man för sent i livet, och står nu i situationen att mina ägg är för dåliga för att lyckas få ett barn. Efter tre missfall ser läget inte så lysande ut (har tydligen lätt att bli gravid plötsligt men inga bra ägg). Det är ingen rolig situation så jag säger Go for it!

 • Jag
  4 mars, 2015 at 23:51

  Men Gud….. Kör på skaffa en till på en gång, kul för killarna… Kanske får du en dotter med långt fint hår…
  Kör på i några år , sen blir det lugnare…..

 • Sandra
  5 mars, 2015 at 01:43

  Hahaha, Lollo du suuger! Stick och göm dig.

 • Anne
  5 mars, 2015 at 05:50

  Du blir för gammal Katrin, tänk efter, jag fyller 41 i år och måste inse att tåget har gått. Du måste nöja dig med vad du har nån gång.

 • bettan
  5 mars, 2015 at 06:04

  Det är inte roligt att växa upp med gamla föräldrar! Du tänker bara på dig själv!

 • Kim
  5 mars, 2015 at 06:08

  Finns åldersdiskriminering i Sverige. Tänk på det!

 • Jag
  5 mars, 2015 at 08:27

  Livet är här o nu, vad vad du om framtiden??? Nada… Vill du ha en till, gör det snart… Du får 3 barn som är i bra ålder, får växa upp ihop… ……Om du ska ha fler barn.!! Du kan ju nöja dig med 2..3 är en till o tufft…. Hund är trevligt med, tar mycket tid o man gosar mycket….

 • Jenny
  5 mars, 2015 at 08:52

  Att du ens behöver höra vad någon annan tycker? Det är helt upp till dig och Bingo! Ert liv, ingen annans 🙂

 • Sandra
  5 mars, 2015 at 09:39

  Kör på! Vem orka bry dig vad andra tycker, ditt liv ditt val!

 • Saga
  5 mars, 2015 at 09:48

  Alltså ni som pratar om att hon blir en för gammal förälder, var bor ni?
  På Östermalm där Katrin bor får alla kvinnor barn efter 40. Hon följer bara en trend. Det som är konstigt i hela stockholms innerstad är att få barn före 35.

  Och vet ni hur många pappor som får barn vid 40 utan att någon gnäller på det?

 • laura
  5 mars, 2015 at 12:48

  haha saga ovanför- skaffar man barn sent för att det är trendigt? nej, snarare handlar det om att kvinnor, i synnerhet i storstäder, i allt högre utsträckning prioriterar utbildning och karriär och då kommer barnen senare. Sen finns det landsbygdshålor där alla skaffar barn innan 20 i brist på annat vettigt att göra i sina liv. Skulle hellre vilja ha en ”äldre” mor som förverkligat sig själv och verkligen vill ha mig än en ung mor som skaffat mig för att hon hade tråkigt/följde konventionerna.

  Med detta sagt förstår jag ändå inte varför du vill frysa ner ägg Katrin. Kör på nu istället!

 • Anna
  5 mars, 2015 at 15:13

  Min mamma blev gravid oplanerat när hon var 43, funkade superbra och barnet (Elsa) är friskt och begåvat! =) Kör på!

 • Stina
  5 mars, 2015 at 17:03

  Mina föräldrar var 39 och 41 när de fick mig och är världens bästa föräldrar. Alltid haft tid för mig och min syrra. Nu är de pensionärer och har all tid för sina barnbarn. Hur bra förälder man blir har inget med åldern att göra enligt mig.

 • Maggie
  5 mars, 2015 at 21:59

  Tänkte som du när mina barn var 1 år och 3 år. Ville absolut ha en till eftersom det är så mysigt men ångrade mig när de var 3 år och 5 år för då insåg jag att jag inte orkar börja om igen. Det är jobbigt att vara gravid och tufft med bebisar som gör att man sitter fast i ett ständigt passa tider hjul. När de väl klivit ur blöj och kladdålder med vaknätter fattar man vad bra man har det och vad kul det är med större barn. Nu är mina 10 år och 8 år. Är nöjd. Skulle inte orka göra om bebisresan en gång till med graviditet och allt. Urk.

 • Maggie
  5 mars, 2015 at 22:00

  Ska du ha en 3:a kör medan du är inne i svängen, sen blir du för bekväm.

 • Petra
  6 mars, 2015 at 01:49

  Mina föräldrar var 42 när de fick mig, på naturlig väg, hade inte kunnat önska mig bättre föräldrar eller en mer underbar uppväxt än den de givit mig! Min enda bror var 21 år när jag föddes, och han var alltid så rar och gullig mot mig och skämt bort mig, ingen jämngammal retsticka. Det finns många fördelar med att vara äldre, klokare, mognare, när man blir förälder! De är fortfarande i god form, och när de ej är det mer, ja då tar jag mer än gärna hand om dem så gott jag kan! Det jag vill säga är, lyssna inte på alla som sågar gamla föräldrar, har aldrig blivit mobbad för det, haha, absurd sak att bli mobbad för!? Och har heller aldrig upplevt att de ej orkat. De är ju inte lika pigga som om de vore 45, nu, men vad gör de? De är mina föräldrar som har givit mig livet och gjort allt för mig! Skulle jag få bestämma skulle de leva för evigt, och samma sak gäller väl för de flesta oavsett ålder på föräldrarna! Summa summarum så har jag haft en underbar uppväxt, trots att jag var en liten sladdis 🙂 eller ”trevlig överraskning”, som mamma uttryckte det! 😉

 • ml in sf
  6 mars, 2015 at 05:57

  Katrin – you are great. Can I adopt you?

 • "ung"mamma
  6 mars, 2015 at 17:36

  Katrin får göra som hon vill, frysa ner, köra på eller avstå. Alla gör väl det som känns bäst för dem. MEN bara för att man valt att få barn i ung ålder kommer man inte ”från en liten byhåla och skaffar barn i brist på något annat vettigt i sitt liv!!” Det är ren och skär bullshit.
  Mvh 25 årig egenföretagare som blev mor som 22 åring.
  D.s Ja jag är tillsammans med min lillkilles pappa, förlovad för att vara exakt. Och nu planerar vi för nr 2. Har velat vänta lite pga mitt företag…

 • Marie
  6 mars, 2015 at 18:56

  Mina föräldrar var 40+ när de fick mig, och det har gått alldeles utmärkt trots att de ”för gamla” som vissa uttrycker det. De har orkat med mig trots sin ålderdom, men det kan ha att göra med att jag var något av ett A-barn. Dock tycker jag att du ska tänka på riskerna med IVF, även om riskerna har blivit mindre, och fundera på om det verkligen är värt det. Det är kanske lite skillnad att välja IVF för sin egen bekvämlighets skull eller för ofrivillig barnlöshets skull.

 • Aj då
  6 mars, 2015 at 22:17

  Riskerna med ivf?! Aj då, har gjort ett flertal behandlingar och inte hört talas om risker..upplys mig..

 • Marie
  6 mars, 2015 at 22:58

  Det är ökad risk för IVF-barn att födas för tidigt, att födas med missbildningar och vissa funktionshinder. Men det går såklart för de allra flesta och som sagt har riskerna minskat. Men det kan bli en väldigt lång resa om man får ett extremt för tidigt fött barn som råkar ut för många komplikationer till följd av detta. Alla för tidigt födda barn överlever inte och några procent drabbas av allvarliga komplikationer och funktionshinder. Jag är verkligen inte motståndare mot IVF och jag förstår att det är ett viktigt alternativ för ofrivilligt barnlösa, men jag personligen tycker att man ska tänka sig för om man vill göra en IVF lite för bekvämlighetens skull. Men om folk vill göra det så är det helt upp till dem, men jag personligen skulle nog inte välja att göra det om jag redan hade barn. Fast man ska väl aldrig säga aldrig, man vet väl aldrig hur man själv reagerar och väljer förrän efteråt.

 • Aj då
  7 mars, 2015 at 02:32

  Fast kontrollerat för ålder försvinner de riskerna som du beskriver. De är helt enkelt kopplade till att ivf-mammor är äldre än genomsnittet. Så det hela verkar sluta i ett argument för att frysa ned ägg