Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Idag är Bingo och Nova iväg på dykbåt så jag hänger ut med Ringo, Rambo och Bang On på hotellet. Jag läser fortfarande @saltadnota och nu önskar jag att jag aldrig ens börjat. Det är nog bättre att inte veta än att veta. Nu känner jag mig så äcklad av restauranger att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Ni vet när man äter ute och sen blir dålig i magen ganska så omedelbart? När man kanske tror att det är för att man fått i sig för mycket laktos eller gluten? Trots att man inte äter gluten… Tror man. Vet ni att en enkel köttbit är proppad med e-ämnen och vatten för att den ska smaka bättre och kännas bättre i konsistens. De här e-ämnena får man inte ens spola ner i avloppet för att det är risk för stopp. Det är dessa som gör att man är dålig i magen efter restaurangmat är det inte vidrigt? Jag kräks. Det spelar alltså ingen roll att jag beställer 34b utan socker på min lokala thaikrog för fisksåsen, oystersåsen, kryddorna och till och med kycklingbitarna består av så mycket farliga ämnen att jag får rännskita hur jag än gör. Fy fan va äckligt. Nästa gång jag beställer på restaurang ska jag be om att få min mat utan mononatriumglutamat. Se om det går. Nu ska jag ta mig ett dopp, en kaffe, lite vatten och blunda ett tag. Ikväll är det buffé. Man kan även kalla det för mononatriumglutamat-buffé. Borde inte ha läst den här boken.

You Might Also Like

 • Maria
  26 februari, 2015 at 09:22

  Jag jobbade på ett ställe förut som hade dagens fisk, kött och soppa. Dessa hade ofta en massa gluten eller andra onödiga kolhydrater till så många kunder tänkte väl att de var hälsosammare som valde soppan (oftast gräddbaserad) istället. Jo, tjena. Har aldrig sett en så stor aromat hink användas av kockar så flitigt. Soppan smakar tråkigt? Mer aromat!

  Sen ler man obekvämt när kunden vill tacka för en såååå god soppa. Usch.

 • Maja
  26 februari, 2015 at 09:32

  Därför äter jag helst hemslaktat kött. Ekologiskt utan gen skit och e ämnen. Dessutom har djuren ett bra liv och slaktas utan el påfösning och plågor.

 • Sally
  26 februari, 2015 at 09:40

  Det bästa hade varit att sluta att äta För det verkar ju som allt man äter är farligt. Man skall ju dö av något. Om man dör av maten eller svälter ihjäl. Skit samma!!!

 • Esmeralda
  26 februari, 2015 at 09:48

  Visst är det äckligt det vi stoppar i oss! Och visst är det TUR att DU råkar ha en en liten livsmedelskiosk i Sturegallerian där du säljer endast det bästa av det bästa. Så spring och handla alla små fån som värderar bloggerskan Zytomierskas medicinska kunskap högre än all annan upptänklig expertis. Herregud. Zytomierska vill ju få oss att MÅ BRA och SE SNYGGA UT. Något annat syfte har inte denna kostcirkelns Florence Nightingale.

 • Alice
  26 februari, 2015 at 10:02

  Du som är självutnämd NÄRINGSEXPERT Vad råder du nu dina sektmedlemar att äta. Utbudet verkar krympa. Snart tynar de bort!!

 • vickan
  26 februari, 2015 at 10:34

  Vilket inskränkt liv du lever. Mat, vikt och utseende ……..

 • Biggan
  26 februari, 2015 at 10:41

  Att säga att de som äter gluten ser svullna ut är lika korkat som att säga att alla lchfare är deprimerade. Alla människor är olika och det där med att gå ner handlar alltid om summan av kardemumman att röra sig mer än man stoppar i sig. Katrin hade gått ner lika mycket på vilken diet som helst så mycket som hon rört sig. Däremot så håller jag med om att alla tillsatser är ett jäkla gissel. Här handlar det om politik. Det finns tillräcklig forskning idag som bevisar att vi blir sjuka av alla kemikalier i maten. Det skulle helt enkelt förbjudas. 2015 vi kan överleva på ren mat.

 • Jag
  26 februari, 2015 at 11:11

  Vad ska man säga??! Zzz

 • petruska
  26 februari, 2015 at 12:06

  Gud så hemskt!!!!!!!!!

 • Mica
  26 februari, 2015 at 12:20

  Usch jag vet….höll på och läste mycket för flera år sen när jag jobbade heltid i hälsokost….var inte mycket man ville äta till slut! Sen ett par år nu har jag chillat med alla ´inte äta det och det´ och blundat för sanningen…men man glömmer inte…i bakhuvet vet man. Katrin (och alla andra som vill ha ren mat till folket) – kolla in Enhetspartiet till nästa val! Låt oss få dem att växa. http://enhet.se

 • anila
  26 februari, 2015 at 12:21

  Det var värst vad många fiender du verkat ha skaffat dig Katrin när man läser kommentarerna här. Dom verkar gilla gluten iaf. Kan se det framför mig.. dom blir alldeles röda i ansikte av all ilska för att försvara sitt mjöl haha. Men det är faktiskt så, man blir INTE snygg av gluten, så är det. Grådaskig blir man och ful mage får man. Skärp er människor! Sluta ät massa skräp! Ät frukt och grönsaker uteslutande så kan ni äntligen till slut får bli lite snygga och smala och lukta gott å må bra!! basta

 • Jag
  26 februari, 2015 at 12:22

  Man undrar varför så många går cancer, sköldkörtelproblem osv, osv…
  Så mycket skit som vi stoppar i oss …
  Inte konstigt…

 • Madde
  26 februari, 2015 at 12:34

  Så innan Katrin slutade med gluten var hon inte snygg! jaja ……

 • Max
  26 februari, 2015 at 13:27

  Madde. Haha 1000-0 till dig. Så jäla bra skrivit. Katrin var ju snyggare innan hon började med lchf.

 • Irene
  26 februari, 2015 at 13:37

  Har läst den men kommer inte ihåg ett piss och lika bra .

 • Katarina
  26 februari, 2015 at 16:10

  Här ligger USA så oerhört långt före oss. Redan när jag bodde där i slutet av 90-talet så fanns det ofta märken på dörrar in till restauranger ”We don’t serve MSG” – här vet många fortfarande inte hur farligt det är, eller ens vad det är.

 • Karin
  26 februari, 2015 at 22:07

  Brukar väl ofta vara tillsatser i asiatisk mat i alla fall i Sverige. Köper man fisk såsen och andra såser på asiatiska affärer och kollar innehållet så ser man ju det, gäller ju också vanliga buljonger och fonder i affären plus en drös med annat som säljs. Köp köttet på Husa gård i Vallentuna om du äter kött. En kravmärkt gård.

 • Maja
  27 februari, 2015 at 00:03

  Bra inlägg Katrin, jag får hjärtklappning OCH rännskita av Kinarest, var där för två v sen för att det var nära bion å sonen bjöd. Men cka jag kommer INTE att göra om det.
  Ha en fortsatt skön semester!

 • David
  27 februari, 2015 at 08:43

  Flummiga namn på barnen 🙂 Ringo, Rambo, Bang on!!!!! Fantastiskt!!!!! Jag gillar det!!! 🙂