Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag fick en ascool allt-i-ett-våg av Bingo i julklapp. Man kopplar ihop den med en app som heter ihealth och sen får man all den här datan varje gång man ställer sig på den. Kul tycker jag. Och eftersom det finns så många kunniga människor här så tänkte jag höra vad ni tycker om mina siffror. Ja alltså förutom vikten den kan jag tyda själv. #intevägtsålitepåfleraår

You Might Also Like

 • Jessica
  13 februari, 2015 at 08:39

  En sådan måste man ju ha!!

 • Kim
  13 februari, 2015 at 08:48

  Vart tog ditt engagemang för de utvecklingsstörda vägen.? Du gör nog bäst i att återgå till dina triviala inlägg, som din vikt och kroppsfixering!

 • Fia
  13 februari, 2015 at 08:51

  Ojoj, vilket lågt BMI du har. Det räcker nu. Låt det inte gå övetstyr. Bara en varning i all välmening.Hälsningar från en som haft ett helvete med en anorektisk dotter.

 • D. DeMarkey
  13 februari, 2015 at 09:15

  Åh en sån våg hade jag velat ha, borde ju ha mer koll på hur min kropp mår och allt. Men jag orkar inte fixera vid siffror så jag låter hellre bli att väga mig och kör på med träning och kläderna istället. 😀

 • Katarina
  13 februari, 2015 at 09:20

  Jag tycker att allt ser ok ut men reagerar över att du har så hög fettprocent…? Jag har ännu högre själv och är inte nöjd med det, så när jag skulle sätta en målprocent så testade jag mina vänner som är smala och har bra flås och styrka. De låg allihop strax under 20. Kanske blir det annorlunda när man är så liten som du? Skräcken är ju förstås var allt det där fettet sitter, när det inte finns på din ”utsida” så att säga.

 • Jonas
  13 februari, 2015 at 09:30

  BMI:t är väl inte ”lågt” utan snarare precis perfekt och så som det ska vara (inte för att jag tycker att BMI är ett bra mått, men ändå).

  49% av svenskarna har ett BMI över 25, vilket innebär att de är övervitktiga eller till och med feta. Detta är den verkliga epidemin i dagens Sverige som kostar folk livet och leder till sjukdomar och misär. En stor del av detta problem hänger i hop med de felaktiga kostråd vi har fått sedan 80-talet (att vi ska äta så mycket kolhydrater och vara rädda för fett).

 • Jonas
  13 februari, 2015 at 09:31

  Kvinnor ska ha en fettprocent på 22% eller över, annars blir det knas med menstruation eoch liknande. Så Katrin ligger bra till där också, tycker jag. En bit ovanför nedre gräns måste väl i det här fallet sägas vara optimalt?

 • Jen
  13 februari, 2015 at 09:38

  Ett BMI runt 22 är jättebra men BMI är ett riktmärke för Svenssons, inget jättebra mätverktyg.
  En kvinna bör ligga på en fettprocent mellan 20 och 30 så egentligen ser väl allt jättebra ut.
  MEN ovanstående är för normalviktiga, när jag tittar på dig ser jag en SMAL tjej. (Komplimang! ;))
  Så därför kanske du har en lite lite hög andel fettprocent i din vikt.
  Vet inte vad och hur du tränar nu men styrketräning istället för kondition skulle vara mitt tips, om du nu vill ha ett 🙂

 • Jonas
  13 februari, 2015 at 09:48

  Fettet sitter såklart invändigt. Och kan snart slå till tyvärr. Hoppas att det då går bra med tanke på dina barn!

 • Ewa
  13 februari, 2015 at 10:11

  Inget att snacka om, själv har jag BMI 16 och fettprocent ca 9. Jag kan alltså inte bli fettmobbad av Katrin.

 • Mia
  13 februari, 2015 at 14:17

  Jonas: Vad pratar du om? Att tjejer ska ha en fettprocent över 22% annars strular mensen? Skitsnack! Själv ligger jag alltid mellan 15-18 och min mens funkar perfekt (vikt 60,5kg). Om man styrketränar och äter förnuftigt så ligger nog de flesta tjejer under 22% i fett. Om man däremot bara fokuserar på vikten, att gå ner så mkt som möjligt – ja då kan du ju fortfarande ha en hög fettprocent även om vågen visar en låg siffra. Kanske lite styrketräning vore nåt Katrin?

 • Jo
  13 februari, 2015 at 15:17

  Tycker också att fett % är väldigt hög med tanke på din vikt!

 • Tina
  13 februari, 2015 at 15:42

  Är ett fetto som väger 88 kg. Har samma fett % som du. Och jag ligger i rikszonen för hjärtinfarkt har min läkare sagt. Så då ligger du också risigt till!

 • Impe
  13 februari, 2015 at 18:33

  Benmassa på 2,1 kg låter väldigt lite.

 • Lisen
  13 februari, 2015 at 18:33

  Hög fettprocent ? Eller?

 • Nathalie
  13 februari, 2015 at 19:27

  Mensen börjar strula under 10 % snarare.. Enbart tjejer som tävlar i fitness och har ätstörningar som ligger i riskzonen. Själv ligger jag på runt 16-18 % året om. 169 cm lång och väger 60 kg. Alltså 5 kg mer än Katrin, men 10 % mindre fett. Tränar 3-4 ggr/v & äter efter balans. Inga ”manliga muskler bauta muskler lr markerade rutor… Bara stark och fina linjer 🙂

  JA, 26% är alltså en hög fettprocent för den vikten. Klassiskt ”smalfet” som man blir om man bara skär ner på mat och inte bygger muskler.
  Lic. Personlig tränare och dietist sedan 2012.

 • Simone
  13 februari, 2015 at 20:16

  jag vill inte stressa dig med att komma här med ännu en ”fettprocent” kommentar men eftersom du undrar så..

  du är en smal tjej med en normal men ändå hög fettprocent.
  antagligen för att ditt fokus varit att gå ner i vikt (vilket du lyckats med!) men om man inte satsar på att behålla muskelmassan under tiden så är ju tyvärr en del an den vikt du tappat just muskler. om du skulle satsa på styrketräning ett tag och väga dig igen skulle du se en skillnad på just fettprocenten.

  du har bra med vätska i kroppen!

 • Emma
  13 februari, 2015 at 20:20

  Tycker att benmassa på 2.1 låter galet lite? Eller är jag bara ”big boned”

 • Emma
  13 februari, 2015 at 20:22

  … Halva kommentaren försvann?

  Big boned med ca 6.9 kg och 160 cm lång. Men det är enligt min våg.

 • Gittan Bäcklund
  14 februari, 2015 at 11:32

  Hej. Jag undrar om du vill ge mig märket på din fina våg och var man ka köpa den. Med vänlig hälsning, gittan

 • Åsa
  14 februari, 2015 at 13:10

  Jag tänker spontant att du har låg muskelmassa, men annars ser ju allt kanon ut!

 • Mika Dixon
  15 februari, 2015 at 08:27

  Inte hade jag tack nej till å dela kåtan med dig.

  Shuuup

 • Ann-Kristin Andersson
  15 februari, 2015 at 16:52

  Här finns en tabell: http://www.vagar.com/pub_docs/files/Standardvärden