Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag tror bara att det handlar om att bryta vanor och tänka om lite grann. Man kan lika gärna vänja barnet vid att äta ägghalvor, äppelhalvor och jordgubbar till frukost som en smörgås. Jag har läst mycket om barn och gluten i helgen och jag vet nu inte vad som är värst. Socker eller mjöl för de små barnen? Jag ska inte pracka på er en massa information här på söndagsmorgonen men till kvällen kommer jag det. #friskabarn

You Might Also Like

 • Charlotte
  1 februari, 2015 at 10:57

  Ser gott och fräscht ut!

 • anonym
  1 februari, 2015 at 11:02

  Ja jättebesprutade jordgubbar som fraktas med flyg som förstör luften vi andas är ju verkligen nyttigt och bra .. låt ungarna njuta medans det går för när de är vuxna finns kanske inte den här planeten kvar längre så som vi vuxna förstör den !!

 • Sam
  1 februari, 2015 at 11:29

  Helt rätt! Själv gör jag en smoothie varje morgon som består av banan, äpple, avocado, morot, havtorn, hallon, ingefära, citron, mandelmjölk+chiafrön(blötlagt kvällen innan) och linfröolja. Fryser in i en liten Turkisk Yoghurt-hink medans jag är ute med hundarna 1,5h och tar sedan med och äter som sorbet första timmen på jobbet (telefonresesäljare). Ger massa vitaminer och energi! Perfect!

 • unni
  1 februari, 2015 at 11:37

  Du är verkligen en fanatiker ut i fingertopparna. Tycker nästan synd om dina barn ….

 • Olga
  1 februari, 2015 at 11:41

  Sam; fick du smoothies till frukost när du var barn?

 • Jag
  1 februari, 2015 at 12:09

  Jag håller med, ändra vanor, inte ta in (skiten i hemmet)godis etc.. Gäller att vänja dom från början, godis mm.mm.. Är inte nyttigt för kroppen… Hade jag vetat det jag vet idag hade jag gjort annorlunda.. Kommer ihåg på 90 talet då Billy pizza kom folk älskade det, jag hatade det, degbit med köttslamsor på… Jag såg svart då jag sa jag till det… Men mina barn vet vad som är nyttigt och lagar mat från grunden.. Inget skryt men tacksam att det gått över till dom, för fan vad jag kämpat…alltså håller med ändra vanor…..tänk till, våga stå emot…

 • anonym
  1 februari, 2015 at 12:09

  Efter frukosten går han väl ut och leker i den nyttiga rena stadsluften? Och har han riktig tur så kommer det att passera ett plan med härliga avgaser för att flyga in jordgubbar till Sverige , Hål i Ozonskiktet ! vad gör det så länge vi inte äter socker ??

 • Jag
  1 februari, 2015 at 12:09

  Skiten i godiset …

 • cayenne
  1 februari, 2015 at 12:11

  Du är inte direkt tidig i dina upptäckter. Det här med gluten kom ju upp på tapeten för flera årsedan.

 • andrea
  1 februari, 2015 at 12:18

  Att utesluta gluten när man inte har glutenintolerans har bevisats kunna framkalla densamma !

 • Sam
  1 februari, 2015 at 12:20

  Önskar att du Katrin kunde ge ut en bok om BRA & RÄTT MAT istället för att fortsätta promota LCHF. De oljor och fetter vi ska ha i oss är Omega3 och oljor från växtriket.

  Alla animaliska mjölk- och köttprodukter är varken bra eller nödvändigt för oss. Bacon, korv och allt processat kött är bland det farligaste vi kan äta – det vet väl också du by now? Det enda som egentligen är bra med LCHF är just Low carb. High fat bestående av smör och grädde är inget våra kroppar ska ha.
  LCHF är alltså inte alls optimalt för oss även om du bevisat att det går att tappa i vikt genom att pressa i sig fett..

  Du borde istället spinna vidare på ditt stora intresse för RÄTT PRODUCERAD EKOLOGISK MAT som endast innehåller nyttigheter och inget annat. Typ PALEO. Gröna juicer, smoothiesar och kalla/varma soppor innehållande spenat, grönkål, broccoli, blomkål osv är det du borde satsa på!
  – De andra springer om dig då det gäller rätt kost om du av ren prestige klänger dig fast vid LCHF – du kan väl starta en ny klubb/butik?? Hur svårt kan det vara??

 • Mia
  1 februari, 2015 at 12:23

  Jag tål inte gluten och försöker hålla nere på gluten till barnen också. Är egentligen övertygad om att det inte är bra för någon, men jag väljer att inte utesluta det helt för barnen. Pannkakor och andra bakverk gör vi med glutenfritt mjöl. Och helst balansgång chokladbollar med barnen för det känns som ett bättre alternativ än t.ex kakor. Har i mindre socker och de är vana vid den mindre söta smaken. Jag äter Lchf kost, vilket jag kommer göra livet ut. Jag fick en PCOS diagnos för flera år sedan. Var inte överviktig men rejält sockerberoende. För att kunna bryta beroendet helt behövde jag öka mängden protein och fett. Chanserna att bli med barn såg inte bra ut, mensen utblev under ett års tid. Men så fort jag lade om kosten hände det; jag blev gravid. Jag lever inte min övertygelse fullt ut, barnen får köpa godis ibland. Men de får mest köpa choklad eller sånt som inte är totalt fullt med e-nummer. Jag funderar mycket på det här och det är ju lite sjukt att jag, trots allt jag själv gått igenom och känt sån lyrisk känsla när Lchf kom in i mitt liv, låter barnen äta godis. Kanske kan det vara ett alternativ att inte förbjuda det helt, att se får äta det om det är på kalas eller hos en kompis, men att vi gör andra goda saker till helgen som vi själva bestämt innehållet i. För jag håller med dig, en månad, vad är det? Det handlar om att ändra för livet.

 • Dante
  1 februari, 2015 at 12:30

  Vad gör du om dina barn får cancer av alla dessa kemiska utsläpp som vi människor är skyldiga till. Kämpa förmiljön så att våra kommande generationer har en framtid. Annars är jorden snart utplånad!

 • Anna
  1 februari, 2015 at 12:36

  Bra SLÅ ETT SLAG FÖR MILJÖN!! Den dödar!

 • Anna
  1 februari, 2015 at 12:46

  Har du inga problem med alla dessa miljögifter som skadar våra barn??

 • anonym
  1 februari, 2015 at 12:56

  Dante : det Katrin gör är att köpa sånt som måste flygas hit och dessutom superbesprutat för att hålla sej ”fräscht ” från odlingslandet till butiken i sverige. .dessutom flyger hon utomlands flera gånger om året men hon tror i sin naivitet att det är bara maten som utav sej själv blir onyttig.

 • anonym
  1 februari, 2015 at 13:04

  Katrin sken som en sol när hon fick åka med i anknäbb ens makes privatplan ?? Ordet miljögifter tror jag inte ens hon förstår vad det är !!

 • Bea
  1 februari, 2015 at 13:26

  Jag håller med till viss del. Godis glass bakverk osv är väldigt onödigt. Tror också det är viktigt att fokusera på vanor och rutiner… Att inte belöna med sötsaker, ge lördagsgodis, fredagsmys= chips osv. Mina barn 4,5 resp 2,5 år tror fredagsmys betyder att de får välja en aktivitet som vi gör ihop tex badhus, åka skridskor osv. Tror största problemet är lata föräldrar som hellre sätter sina barn framför en iPad eller tv med en skål med godis än att umgås.

 • Heater
  1 februari, 2015 at 13:30

  Hoppas att du inte bjuder ditt barn på utländska jordgubbar, som är hårt besprutade och fulla av gifter. För det rimmar ju inte med ditt andra tänk!

 • Susan
  1 februari, 2015 at 13:35

  Det viktigaste är väl att de inte äter godis. Sen kan man väl skita i miljögifterna!

 • anonym
  1 februari, 2015 at 13:43

  Du undrade vem faan som äter godis frivilligt !!! Då undrar jag : vem faan dricker alkohol frivilligt ? Färgar håret med kemikalier som går in i kroppen ? Använder du besprutade bomullskläder ? Jaa du listan kan göras lång på det som är farligare än att äta godis ibland. . Så sluta att håna andra som är bra mycket mer medvetna än vad du nånsin kommer bli …du blir ju manisk så fort du läst nåt som passar ditt tänk ! Och ditt barnsliga och ointelligenta sätt att uttrycka dej bara skriker White trash! !!

 • anonym
  1 februari, 2015 at 13:55

  Trumslagarens tröja är väl NATURLIGTVIS tillverkad i det renaste ekologiska material och färger som finns ???? Annars kryper ju gifterna in i huden som ju är kroppens STÖRSTA UPPTAGNINGSORGAN … Men det vet du ju naturligtvis .

 • lena
  1 februari, 2015 at 14:06

  Men det viktigaste är ju att de inte äter godis och socker! Hahaha. Kom igen Katrin. Var inte så naiv!

 • Esmerald
  1 februari, 2015 at 14:06

  Prova ett år utan skitsnack och nedsättande kommentarer. Det förpestar mänskilgheten mer än allt annat. Där har du en utmaning- Zyttan

 • jay
  1 februari, 2015 at 14:10

  Om du är orolig för deras hälsa skulle du ju kunna läsa lite på hur dedär äggen innehåller mer kolesterol än ostburgaren, samt hur kött och andra animaliska proteiner och fetter endast är skadligt för människan.. just a thought:) thumbs up för äpplen i alla fall!

 • Barbara
  1 februari, 2015 at 14:34

  Katrin är så korkad att hon tror att det räcker med att läsa ett par böcker så är hon expert!!! Så alla som läst mängder med universitetspoäng i diverse ämnen kan slänga sig i väggen. De har lagt ner en väldig massa tid och pengar på riktiga utbildningar helt i onödan. Nej gör som mytomanen Katrin istället, läs en bok eller två och sen är du simsalabim expert på allt mellan himmel och jord. GUD SÅ KORKAT…………….

 • Jessan
  1 februari, 2015 at 15:21

  Vilken rolig skuggbild i soffan

 • Buzz
  1 februari, 2015 at 15:35

  Gör som jag- sluta att äta. Då slipper man ALLA e- ämnen, allt socker, alla proteiner, allt salt, allt fett, allt som inte är ekologiskt odlat. Om jag svälter ihjäl? Ja men va fan, det var roligt så länge det varade.

 • Cattis
  1 februari, 2015 at 17:36

  Katrin och Blondindella har många likheter, bland annat helt fokuserade på sin egen förträfflighet. Underbart underhållande bloggar med medföljande kommentarer. 😀

 • Alva
  1 februari, 2015 at 18:31

  Hahah asså jag dör för alla kränkta stackars kärringmar i kommentarsfältet

 • Linda
  1 februari, 2015 at 20:17

  Du är på rätt spår kör bara kör

 • Bo
  1 februari, 2015 at 20:33

  Till Barbara; Streetsmart is the shit.

 • Fia
  1 februari, 2015 at 22:21

  Om du nu tror/tycker att du ger ditt barn det bästa och nyttigaste i hela världen, lägg det då på något annat än PLAST!

 • nn
  1 februari, 2015 at 23:05

  Tyvärr är det livsfarligt att äta utländska bär då det finns stor risk att få i sig bandmask. I synnerhet i jordgubbar.

 • Bella
  2 februari, 2015 at 05:26

  Ni är för roliga 🙂 ehehe

 • Anki
  2 februari, 2015 at 13:46

  Håller med! Ska man vara nyttig och ha miljötänk så ska man vara det fullt ut annars blir man inte trovärdig! Bra att du inte ger dina barn godis Katrin men du verkar ha missat mycket annat för att optimera deras väl och ve!…