Okategoriserade

En lyckad fest

Jag och Ringo var på fest igår. Min vän fyllde 35 och hade fest. På inbjudan stod det att barn var välkomna så eftersom Bingo var bortrest hela helgen och jag ändå inte kan dricka så bestämde jag mig för att ta med Ringo. Dessutom bor hans kompis Frank där så jag misstänkte att det kunde vara kul för honom att följa med. Jag hade bestämt mig i förväg på att jag skulle vara en sån där skön 80-tals morsa som bara lät ungen sköta sig själv och att jag skulle åka hem när det var läge. Inte när det var dags att natta Ringo utan snarare när folk började bli för fulla för MIG att stå ut med! Det brukar vara det som blir problemet när man är på fest och inte dricker. Det är inte så att jag inte klarar av att vara uppe och dansa och ha kul till fyra på morgonen det är de fulla människorna som gör att man bara vill därifrån. Närgångna, fysiska, dreggliga, urtråkiga, patetiska, det finns många synonymer på en full person men det värsta är nog det närgångna och all saliv man får på sig av att höra personen prata.

Det blev inte alls så här igår, det var inte en sån fest utan en trevlig sofistikerad tillställning, det kanske visst blev så sen vad vet jag, huvudsaken är att jag hade sjukt trevligt och Ringo hade förmodligen en av hans bästa kvällar i sitt liv! De röjde runt, lekte, käkade glass och havrepuffar, sprang över till grannflickan som hade kalas, de stojade och charmade. Det var förvånansvärt måna vuxna (tjejer) som visade dem stort intresse och någon läste en bok och någon hängde med ut till studsmattan och sen gick Frank och la sig och då hängde Ringo mest ut. Charmade tjejerna och lekte med de nya leksakerna. När jag frågade om vi skulle åka hem sa han ”nej” så allt var toppen. Inte jobbigt i en sekund över att ha med honom på fest.

Så vid ett tillfälle sa en av de gulliga tjejerna att Ringo hade följt med henne på toaletten. ”Var det du som bad honom följa med?”, började jag genast skoja och så var skämtnivån väldigt låg i några sekunder därefter. Så satte jag mig på huk och frågade Ringo vad flickan gjorde inne på toaletten och då funderade Ringo en liten stund och sen såg han glatt upp och sa ”Hon pruttade!”. Det var väldigt roligt kan jag säga. Efter att skrattsalvorna lagt sig sa flickan att ”Han har faktiskt rätt. Jag pruttade” och då kände sig Ringo ännu gladare över att han svarat rätt på frågan.

Strax efter elva virade jag in honom i en filt och satte honom i bilen. Övertygad om att han skulle somna på en sekund. Men det gjorde han inte utan han satt hela vägen hem. Halv tolv la vi oss i stora sängen och då ville Ringo höra en saga. Jag berättade en saga om tjuvar som stal ost och den lilla pojken som fångade tjuvarna så att alla i byn ropade ”bravo!” och så sov han. Så jävla gullig tills han vaknade vid tre och skrek ”vatteeeeeen!” så då fick jag rusa upp och hämta ett stort glas vatten. Sen sov vi vidare och gick upp halv tio. Idag ska vi åka och hälsa på farmor i Solna tänkte jag mig.
Katrins Snapshots

Fåtöljhäng med Frank. Havrepuffar och mjölk.

You Might Also Like

 • Kjelle
  2 juni, 2013 at 10:40

  Tjäna, ja jättejobbigt med fulla människor, lagom är bäst i alla lägen, onyktra personer bör lämna viss hänsyn till de nyktra personerna, det kallas sunt bondförnuft !

 • Cissi
  2 juni, 2013 at 10:59

  Finns ett talesätt som lyder nåt liknande: När alkoholen går in går vettet ut!

 • Carrie
  2 juni, 2013 at 11:53

  Hahaha!! Din beskrivning av fulla människor :D. Sant.

 • Maja
  2 juni, 2013 at 13:17

  Hatar såna tillställningar och drar alltid före folk blir för dragna. Undantaget är med mina vänner! Ett tequilarace är aldrig fel nån gång om året, men då ska man vara med RIKTIGA vänner med samma sjuka humor som en själv=))
  Jag är lika fläng nykter hur som helst…

 • Kjelle
  2 juni, 2013 at 13:23

  Suck, det uttrycket är ju från medeltiden, tjäna 🙁

 • Överlevnadsguiden
  2 juni, 2013 at 13:33

  Men visst det funkar det än! 😉

 • Överlevnadsguiden
  2 juni, 2013 at 13:37

  Den typen av fester minns jag från när jag var barn. Mamma och Pappa var på fest och barnen var medbjudna. Vi skötte oss mer eller mindre själva, de vuxna dök in och ut igen i våra lekar i olika omgångar och när det blev sent somnade vi där vi var. I mitt fall brukade det sluta på en tjock matta under ett bord. Sedan blev jag utburen till bilen, hemkörd och stoppad i säng. Den beskrivningen skulle iofs kunna stämma in på många vuxnas festande också men i mitt fall var jag bara liten. 😉

 • Camilla
  2 juni, 2013 at 13:49

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Kjelle
  2 juni, 2013 at 14:26

  Ok det gör oxå Av barn o fyllon för man höra sanningen………….

 • Petra
  2 juni, 2013 at 15:41

  Skönt när det flyter på så bra 🙂

 • Emelie
  2 juni, 2013 at 19:08

  Det var en detaljrik berättelse. Intresseklubben antecknar!

 • Emelie
  2 juni, 2013 at 19:11

  Precis så är jag också uppvuxen! Barn blir anpassningsbara på så vis och det är inte all fokus på barnen hela tiden. man fick klara sig själv. det är för mkt att vuxna anpassar sig till barnen nu för tiden.

 • Anki
  2 juni, 2013 at 20:16

  Vem tar med en annans barn in på toaletten? Jag hade inte tolererat det iallafall! En gullig tjej skriver du, så du verkar ju inte känna henne?

 • Överlevnadsguiden
  2 juni, 2013 at 21:59

  Japp!

 • Överlevnadsguiden
  2 juni, 2013 at 22:00

  Instämmer!

 • Linda
  3 juni, 2013 at 10:17

  Vad umgås du med för människor som spottar saliv och dreglar på fyllan?Förstår att du överdriver, men finns nog lite sanning i det också..skulle vara intressant att veta:-) Är det dina fin-alkis vänner du pratar om?

 • Sandra
  3 juni, 2013 at 12:53

  Det är väl så man beter sig på Östermalm.

 • Amanda
  3 juni, 2013 at 23:48

  Absolut inte jag heller. Skulle aldrig släppa mitt barn ur sikte en sekund varken med främmande barn eller vuxna, aldrig!