Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Min lilla ängel. Första gången på evigheter som Ringo säger "mamma, jag vill sova med dig". Han har blivit så stor det är inte alls kul. Idag svingade han sig upp på diskbänken och gjorde sig en nattmacka med smör och leverpastej. "A mäh?! Har du gjort mackan själv?", utbrast jag förtvivlat. Min lilla pojke tar stolen för att nå smör och pastej ur kylen liksom. "Ehhhh ja, mamma. Vill du ha en också?" Hur kunde det gå så fort? Fan livet går alldeles för fort nu. Ja, jag vet det ser ut som att mitt ansikte är gjort av modellera på den här bilden. Jag vet inte varför. Vill inte skjuta blixt i fejan på barnet igen så vi kan väl bara låta det se lite flytande ut okej? #wonderful #boy #love

You Might Also Like

 • Biggan
  7 januari, 2015 at 02:48

  Jag vet att man inte ska ifrågasätta drottningen av LCHF och jag vet också att du enligt egen utsago inte bryr dig om läsarna och att du enbart skriver för din egen skull. Samt att jag på allvar tycker att alla puckon här inne är asjobbigga. Kalla mig gärna svag. MEN jag är på riktigt asintresserad av det här med kosten. Så jag kan inte låta bli att göra ett försök här. Sund kost. Grön kost. Miljövänlig kost. Nya influenser men också på allvar intresserad av vad dieter och nya påfund och inriktningar gör med oss. Den här sjuka trenden att man ska äta sig lycklig och svälta sig smal. Dessa förbaskade halvfabrikat som inte en jäkel vet vad det är i och att fler och fler barn och vuxna med för den delen inte har en aning om vad man har på tallriken och var den kommer ifrån. MEN det är fasiken inte lätt att äta rätt när alla människor inklusive dietister och annat utbildat pippel har så olika åsikter. Jag är själv inte överviktig. Går en timme om dan i skogen och har aldrig tränat något annat i hela mitt liv. Jag lagar mat från grunden så ekologiskt som möjligt och köper aldrig varor med en massa E ämnen, tillsatser och annat skit. Men dessa jäkla på fund att man i vissa trender inte ska äta ditten eller datten och leva på det ena eller det tredje. Det tror jag inte det minsta på och det stör mig så in i hoppsan att sådana som du bildar hela inriktningar på vad man ska stoppa i sig och inte. Jag inbillar mig att man missar massa vitaminer och mineraler om man hoppar över vissa livsmedel. Kan du bara svara på en enkel fråga? Nej tror väl inte det. Men finns det någon annan här inne med hjärnan i behåll som verkligen på allvar kan svara på varför de med LCHF inte äter vissa grönsaker och frukter. När de allra flest frukter som ju skall numera vara jordens farligaste socker fälla innehåller ca 80 % vatten enligt näringsinnehållsdeklarationen? 80 %. Jag är snart 50. Jag har nästan aldrig varit sjuk i hela mitt liv. Ingen har diabetes i släkten heller för den delen. Kan någon förklara för mig hur vi alla har överlevt i tusentals år utan LCHF och med ett äpple i näven från trädgården hart när varje dag. Jag går inte på den här skiten. Jag behöver inte. Jag är inte fet ändå och skulle jag bli det de närmaste 50 åren så är det nog fasiken mer klädsamt än alla dessa trådsmala bleka kändisar som går på den ena nya dieten efter den andra. Var är alla vettiga mothugg. Var är alla andra förebilder för friska sunda värderingar till våra tonårsdöttrar och söner i mediabruset. Finns ni över huvutaget? Med risk att bli bortplockad här men ändå med vänlig hälsning. / Biggan

 • jolanta
  7 januari, 2015 at 03:04

  Ja du ser verkligen plågad ut. Men sånt är livet!!!

 • vg
  7 januari, 2015 at 07:19

  Ja tiden går så himla fort särskilt efter att vi fick vårt andra barn!!

 • kp
  7 januari, 2015 at 07:27

  Tiden går långsamt nog om man vet att prioritera.

 • Anette
  7 januari, 2015 at 08:50

  Biggan, kan verkligen hålla med dig.
  Personligen är jag övertygad att eftersom vi alla är individuella så är kosten…
  Själv så tränar jag allsidigt och äter iprincip allt.
  Överdriver sällan och försöker slopa transfetter och färdigmat.
  Det som får mig att rycka till med LCHF är att de flesta ”gurus” har bakgrund som matmissbrukare dvs ätstörda. Kanske LCHF trenden gör så de kan tygla denna jobbiga störning.

 • E
  7 januari, 2015 at 09:48

  Biggan – Det är ju bara de grönsakerna som innehåller en viss mängd kolhydrater som man undviker en för stor mängd utav.
  Frukt är ju ganska självklart med tanke på hur mycket fruktsocker det är i.

  Jag har diabetes och har i många år fått restriktioner att se upp med exempelvis vindruvor, en del äpplen osv.
  Som med LCHF, måttligt. Man får gå efter eget huvud beroende på vad syftet är med livsstilen.

  De grönsaker som består mest av vatten, exempelvis gurka, Zucchini osv är naturligtvis helt ok.
  Rotfrukter däremot är ju ingen grönsak, likaså bönor.

 • Jag
  7 januari, 2015 at 09:49

  Underbar bild på er båda!!!

 • Jag
  7 januari, 2015 at 09:54

  Det hår fort livet går fasansfullt fort…. Timmarna tickar på i hög fart….. Inte länge sen jag låg o tittade på mina pojkar, Goa o varma i sängen….
  Jag kan sakna det, när dom var små….
  Nu bor dom ihop med flickor, åker på semester ihop, jag sms…flera ggr . ”Kör försiktigt, va rädd om er.. !!!Jaja säger dom… !! Sluta tjata… Ja e livrädd att något ska hända…. Tiden går snabbt… Njut!!..

 • Jag
  7 januari, 2015 at 09:54

  Går

 • Jag
  7 januari, 2015 at 10:04

  Har aldrig gått efter någon speciell diet, men tänker mycket på vad jag stoppar i mig, det nyttiga, hittar en balans i allt, tränat jämt… Sen jag var 26, nu 52… O va fan tog tiden vägen..? .. !!! Ser till att må bra,…. Snart vår, ljuset tillbaka… Livet blir lättare….. Man ska också njuta av livet, man vet inget om framtiden, det enda du ”äger” är din egen andning…
  Lev här o nu…. Stanna o SE!!!

 • Pärlan
  7 januari, 2015 at 11:03

  Vad mysigt! Kolla in min blogg, jag skriver om alternativa metoder att bli av med psykisk ohälsa.

  http://Www.nuskajagblifrisk.bloggo.nu

  Kram

 • Emma
  7 januari, 2015 at 11:14

  Biggan!
  Jag är ingen LCHF-expert men kan en del ändå. Har själv ätit enligt LCHF i ett par år. Fuskat någon gång då och då men det är helt ok.
  Du undrar hur vi har klarat oss i tusentals år utan LCHF. Sanningen är ju den att mjöl och socker kom in i människans liv väldigt sent. Minns inte när, men det är just enligt LCHF som människan har ätit , naturligt.
  Frukt åt man inte året runt. Och den frukten som vi har förädlat fram idag är väldigt mycket sötare än den var t ex på stenåldern.
  Om du tänker dig en måltid med lax, potatis, enbroccoli och sås. Sen tänker du samma måltid men du byter ut potatisen mot en ännu större portion broccoli. Varför skulle LCHF-måltiden utan potatis vara mindre näringsrik och innehålla för lite vitaminer?
  Eller en tacostallrik.
  Köttfärs, massor med olika grönsaker, såser.
  Skippa nachos så äter du enligt LCHF. Det blir mer grönsaker istället.
  Mycket mer naturlig mat utan nachos.
  🙂

 • lisa
  7 januari, 2015 at 11:27

  Får ni betalt av KZ för att svara t ex Biggan när det gäller lchf. Varför svarar hon inte själv? Borde ligga i hennes intresse. Eller vet hon inte…..

 • oMing
  7 januari, 2015 at 11:45

  Eller så kan hon inte svara. Hon är en mycket dålig AMBASSADÖR för LCHF.Finns kurser. Men i hennes fall handlar det bara om PENGAR!!!

 • C
  7 januari, 2015 at 16:46

  Hej Katrin och alla andra!!
  Din blogg är väldigt fin och rak och vet att många som läser den är fina människor med så nu ber jag Er alla om hjälp!!
  Jag är 30år har varit i usa ett halvår och jobbat på en ranch där jag träffade en kille som är 25 vi blev tillsammans och har spenderat i princip varje ledig stund tillsammans bott ihop osv han hade aldrig haft ett seriöst förhållande jag har haft en hel del men alla har varit destruktiva på något sätt. Först var han inte redo för allt bo ihop säga att han älska mig osv och jag vill ha allt det då jag känner mig lite rädd att inte kunna få barn och han ör den allra första kille jag kände mig trygg med vi bråkade typ aldrig och jade det underbart han da att han älskade mig och aldrig ville göra mig illa och alltid ta hand om mig. Sennålye jag till Sverige han skulle komma efter, har känts mkt konstigt att vara ifrån varandra jag har varit en hel del ledsen svartsjuk orolig nu när vi är ifrån varandra så inte varit så kul direkt för någon av oss. Senast förra veckan pratade vi om att han skulle komma han sa att han älskade och saknade mig osv
  Hördes inte på några dagar och i förrgår sa han på telefon att det inte gick längre.. Flera anledningar att han inte ville stressa att jag var för känslosam att han inte visste vad han ville föra i sitt liv osv Det bar för jobbigt allting och att vi inte passade ihop!!!?!! Jag har frågat han förut men han har varit säker att han vill va med mig.
  Så nu dumpar han mig och vet att han typ aldrig behöver träffa mig för jag vet skulle vi träffas skulle han vilja va med mig för den kärlek vi jade kan namnintresse fejka!! Alla i hans familj sa att de aldrig sett han så lycklig..
  Nu pratat han inte ens med mig jag har skrivit massor och säger att jag behöver prata jag förstår ju inte detta?? Men han svarar inte ens.
  Snälla hjälp mig!!! Vet inte va jag ska ta mig till bara gråter och känner mig totalt förvirrad och tom!!!
  Kag vet att det finns värre problem men kan inte jämföra mig med andra och jag har varit med om så mkt skit i livet och aldrig varit så lycklig som nu och trygg och trodde verkligen att jag kunde lita på honom!! När jag for därifrån ville han aldrig släppa mig och sa att han skulle ta hand om mig för alltid och jag betydde så mkt!!
  Jag vet ju att min känslosamhet är något kag kan Jobba på men han vill inte ens de oss en chans
  Så bad ska jag ta mig till!? Kan inte förstå hur han kan lova om och om igen att han vill ta hand om mig och sedan göra så här??? Jag orkar inte mer….

 • Yodel
  7 januari, 2015 at 17:52

  @C, vem du nu är: lever du i en desperat dröm-blogg-facebookvärld eftersom du lägger ut en hel j*vla ROMAN om ditt elände?
  Ska man skratta eller gråta…sök hjälp nån annanstans.

 • Linn
  7 januari, 2015 at 20:18

  Hejj! Följer du anna book på instagram? Annars gört! Vad tycker du om att hon tog en PW på 1,2 mil på 1h. Funderingar, tankar?

 • Anette Starby
  7 januari, 2015 at 21:07

  Jag känner igen det där och tiden går på tok för snabbt. Mysig bild på er två!
  Med vänlig hälsning Anette

 • Cissi
  7 januari, 2015 at 21:39

  Nii som ber Katrin om kostråd vill jag rekommendera att vända er till någon annan webbsida. Efter vad jag vet är Katrin inte utbildad inom kostrådgivning – inte för Lchf eller nån annan ”diet” heller. Hon har ”bara” hängt på en trend som funkat för henne att bli smal på och sedan lärt sig tjäna pengar på den. Det finns massor av utbildade kostrådgivare inom LCHF. Googla!