Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Kan jag lämna julstjärnan på när vi reser bort i två veckor? Städerskan kommer och mamma kommer för att vattna blommor, nån annan kollar in så en brand borde ju kunna förhindras. Det ser så fint ut i fönstret tänker jag… Är det dumt? Shit pommes fritt vilken dag. Skansen, fältan, handla sista klappen till farmor, stooooor klapp, bära, handla på Sabis (jullyx), hem. Laga mat, packa, städa. Nova och Ringo gjorde negerbollar, ha ha närå skoj jag vet att det är ett skällsord fast jag fattar inte varför, fattar inte varför neger blivit nåt dåligt över huvud taget faktiskt men skit i det. Ja hade jag varit svart och fått kalla mig neger utan alla värderingar och en annan ras hedrat mig med en så utsökt delikatess som den lilla bollen hade jag varit stolt över att de döpt den efter mig, men det är jag. Folk kanske äter för lite mörka bollar över lag jag gör ju det i synnerhet eftersom jag varken äter socker eller havregryn men när barnen bakar då smakar jag. En boll. Sen gjorde Nova snickers och sen pannkakor. Hon rullade pannkakor med olika sylt i, rullade dem och skar dem i perfekta små bitar som hon la i en låda till sig själv och en till Ringo. Till bilresan.Asså vad är det här för 11-åring? Hon är ett litet helgon som vandrar omkring i mitt liv det ska gudarna veta. Sen slog hon in resten av paketen och sist läste hon Låba för Ringo. Jo, det är sant. Man kan tro att jag mutat henne med hon är bara sån. Precis som sin mamma @erikaheizinger️. Sen kidsen somnade har jag suttit med löner och admin. Vill gärna lämna datorn hemma kan jag göra det? Kanske. Om jag slutar skriva här och avslutar mitt jobb så är det större chans. Bilden är faktiskt bara ett par månader gammal. Det är @bingorimer som tagit den. Han är den enda fotograf som gör att man alltid ser kåt ut. Det var positivt menat. Att se kåt ut är något positivt. Inget skällsord med det väl? Inte än i alla fall. Godnatt fina människor. Länge leve den tidiga granen! Nästa år köper vi gran i oktober.

You Might Also Like

 • Siri
  21 december, 2014 at 02:05

  Ja n bollar tycker du mörkhyade borde kunna stå ut med precis som judar anses vara snåla och maktgalna? Nä inget av det här är sant (självklart). Lika lite som polska judar (som dig Katrin) är snåla/maktgalna lika illa är det att använda order n bollar när det faktiskt är CHOCKLAD BOLLAR vi pratar om. Alla är vi människor Katrin, skulle vara bra om du bemödade dig att gå utanför Östermalm och utanför tullarna ibland. Du är väldigt fördomsfull mot flera grupper. Kommer fördomarna från polack familjen?

 • elle
  21 december, 2014 at 03:05

  Läste i metro att frm 1 Mars får man inte skriva Bruna bönor på bruna bön burken längre…! Beiga bönor sa det heta! :-O Shit! Jisses

 • rosa
  21 december, 2014 at 05:09

  Kom med något nytt!

 • bettan
  21 december, 2014 at 05:13

  Du är snyggare när du är naturlig och inte photoshoppad. Det är inte du!!!

 • peaches
  21 december, 2014 at 05:25

  Ja t om jag blir snygg photoshoppad. Är annars väldigt ful.

 • Lillan
  21 december, 2014 at 05:31

  Elle
  Läste också någonstans, att snart är det förbjudet att skriva Vita bönor på burken. Vartskall det sluta?

 • Jag
  21 december, 2014 at 05:52

  Dra ut kontakter, dom man kan tycker jag… .. Jag drar ut tv kontakter med när jag går o lägger mig… Har bott med en brandmästare o sett bränder……

 • Jag
  21 december, 2014 at 06:04

  Jäkligt snygg bild på dig… Häromdagen gick jag o skulle löpa en , choklad boll på vårt kondis på Lidingö Princess..hmmm jag tänkte skoja lite o sa, jag ska be att få en negerboll, viskade jag lite fint över disk, hon plocka ner den i påsen och jag pratade på, skämtade om att jag undrade varför man inte fick säga då, på 60 talet då jag föddes var det inget konstigt alls och kom på hur husvagnen hoppade i sunes jul då han sa ”ordet”…. Jag menade inget taskigt alls, utan det var så, negerboll hette det då…växte upp med ordet…. Ja nu säger man ” chokladboll sa hon” på princess … Kände mig dum då jag gick ut…. … ..Skämdes!!!….. Blev lite piningt….

 • Jag
  21 december, 2014 at 06:04

  Köpa är ordet…

 • petruska
  21 december, 2014 at 06:20

  Inte snyggt att vara så spacklad i din ålder. Du ser äldre ut!!

 • lina
  21 december, 2014 at 07:29

  Det är inte Bingo som gör att du ser kåt ut, det är din halvöppna mun som gör jobbet. Ser lite läskigt ut faktiskt… Och varför vill man se kåt ut på bilder om nu inte bilden är ämnad till ens käresta, jag menar ger du en sån bild med halvöppen mun till farmor?

  Sen är det svårt att uttala sig om Bingos kompetens som fotograf eftersom den här bilden är lika photoshoppad som ett tidningsomslag..

 • bella
  21 december, 2014 at 07:32

  Att du som inte tillhör målgruppen uttalar dig om vad som är kränkande för någon annan. Så jävla idiotiskt. Varför inte bara suck it up, ta hänsyn till att vissa ord blir förlegade och förknippade med negativa saker (slavsamhälle och utnyttjande och förnedring i detta fallet) och använda ordet chokladboll som alla andra någorlunda civiliserade gör. Så löjligt o korkat skrivet av dig Katrin.

 • Phil
  21 december, 2014 at 08:51

  Är det viktigt för dig att se KÅT ut på bild. Som du sedan lägger ut på nätet. En halvgammal två barns mamma!!!

 • ilona
  21 december, 2014 at 09:02

  Ingen smickrande bild på dig precis. Du ser hård ut!!!

 • Katarina
  21 december, 2014 at 09:11

  Vacker bild, Katrin ser ut precis som hon själv, skriver med humor och distans, tar upp ämnet med ”n-ord” på ett snällt och omtänksamt sätt…… Och ändå en massa missnöjda gnällspikar.

 • Pete
  21 december, 2014 at 09:26

  Tack för en bra RUNKBILD!!

 • Anna
  21 december, 2014 at 10:00

  Instämmer när det gäller negerbollar. För mig är det något gott och neger tycker jag är ett fint ord för någon som är mörk, inget negativt alls. Synd att det börjat tas på det viset.

 • Lina
  21 december, 2014 at 10:13

  Får man säga vitlök tycker jag att vi ska få säga negerboll som vi alltid har sagt det har inget med rasism att göra!!!!

 • Andrea
  21 december, 2014 at 10:23

  Det finns ett gammalt recept som heter: ”Negerkungens negerbollar” samt gamla ramsor som lyder: ”Negern är en lustig kurre, svart som själva sotarmurre!” Och: ”Negern blir så ren och fin, titta på hans glada min”. Detni!

 • boris
  21 december, 2014 at 10:39

  Negerboll säger de riktiga rasisterna som anser sig stå över alla mörkhyade på grund av deras hudfärg Det är bara den ariska rasen som gäller!

 • Lotta
  21 december, 2014 at 10:56

  Shit pommes vilken snygg bild!!

 • ada
  21 december, 2014 at 11:46

  Hmmm och jag som hoppades på att Katrin hade slutat med den sortens ogenomtänkta inlägg…problemet är inte att hon ger intryck av att vilja provocera eller vara rasist. Nej, problemet är att hon ger ett naivt och korkat intryck. Som en man inte kan ta riktigt på allvar. Synd för de flesta människor mognar med åldern och stagnation är bara trist. Detta sagt önskar jag alla som läser detta en fin söndag

 • Liza-Marie
  21 december, 2014 at 12:26

  Det är för att du saknar fakta varför man inte ska säga just n-ordet. Dessutom saknar du empati vilket betyder förmågan att sätta sig in i andra människor känslor och respektera det!
  Bara DUMT!!!!!!

 • Dante
  21 december, 2014 at 12:53

  Det är lätt att göra sig rolig på andras bekostnad, om man är okunnig som du. Läste ni inte om slaveriet i skolan? För då tycker man att du skulle hållt käft! Nej fullständigt känslokall är du!!!

 • Erika
  21 december, 2014 at 13:17

  ”Många vita kränkta personer menar på att eftersom att använda ordet negerboll är rasistiskt så borde även ordet vitlök klassas som rasistiskt, så kallad omvänd rasism syftar de då på men rasism mot vita existerar inte. För att kunna utöva rasism krävs makt och resurser och att det finns en historisk koppling där den grupp som blir utsatt har varit underlägsen förut, vilket vita som grupp aldrig har varit. Till ordet negerboll finns en historisk koppling där ordet neger förut användes i ett nedvärderande syfte när vita talade om slavar. Ordet vitlök har ingen diskriminerande historia och kan därför inte anses rasitiskt, av samma anledning är ord som till exempel bruna bönor inte heller att anse som rasistiskt.” Här har du din förklaring.

 • Jag
  21 december, 2014 at 13:27

  Tycker det överhuvudtaget är ”bullshit snack”ang neger eller bruna bönor eller vitlök…. Tycker det bevisar hur vi är som människor… Oavsett katrin eller alla här… Vi är fan inte ett dugg snälla mot varandra, vi är alla människor oavsett färg på vår hud….
  … Vi alla måste tänka till annars blir
  Vi alla behöver kärlek, respekt, det inte bättre på vårt jordklot…… För mig på princess var det ett rent skämt, inte alls rasistiskt… Men skämdes…

 • kelly
  21 december, 2014 at 13:37

  Ja man skäms för att någon kan vara så dum som KZ!!

 • Medea
  21 december, 2014 at 13:40

  Det var säkert skrivet mot bättre vetande!!!

 • Malin
  21 december, 2014 at 14:01

  Jag är mörkhyad men skulle aldrig säga negerboll eller använda ordet neger. Det används som ett skällsord. Sedan finns det säkert människor som inte menar något illa när det säger det, men hade de vetat hur det känns för en mörkhyad att bli kallad det så hade ordet inte använts. Ni som säger att man snart inte får säga bruna- eller vita bönor: bara lägg ner. Snälla.

 • Sandra
  21 december, 2014 at 14:27

  Vilken bild! Du är ur-snygg!!!

  Men, jag håller inte alls med dig avseende chokladbollarna. Inte alls. Det heter chokladbollar Punkt

 • Maja
  21 december, 2014 at 15:12

  För oss som växte upp på 70/80-talet och tidigare, så hette det negerbollar. Det har aldrig varit något konstigt eller fel med det….då. Det är bara nu på senare år som man är rasist om man säger negerboll. Jag får väl kasta mina gamla receptböcker där det står ”negerbollar”, annars får man ju dåligt samvete bara man läser ordet negerboll. Det är klart att man bör säga chokladboll men man är inte rassist bara för att man säger negerboll.

 • Maja
  21 december, 2014 at 15:16

  En sak till…om man skäms för att någon kan vara så dum, varför i hela friden läser man bloggen???? Antingen gillar man att läsa Katrins galna blogg, där hon skriver lite som hon känner. Eller så gillar man inte det MEN då är det bara att sluta läsa och följa någon annan blogg. Hur svårt kan det va???

 • PE
  21 december, 2014 at 15:25

  Oh, vad gott med negerbollar 🙂
  Angående stjärnan så kan du väl skaffa en timer och ha den tänd vissa tider bara, så den slipper lysa 2 veckor i sträck. Men det går kanske bra det med.

 • Elin
  21 december, 2014 at 16:43

  Eftersom det uppenbarligen finns stora grupper som blir kränkta av ordet tycker jag det är ofattbart att så många envisas med att säga neger. Vill ni göra andra människor ledsna?
  Precis som någon skrev så är ordet ett skällsord från början (inte en färg som många verkar tro). Svart, brun och vit är färger.

 • Frihet
  21 december, 2014 at 18:10

  Lyssna på Timbuktus sommarprat! Kan ge dig lite nyans på varför chokladbollen är godare än negerbollen.

 • Bo
  21 december, 2014 at 18:34

  GRRRRYMT SNYGG ÄR DU KATRIN!!! SNYGG & SMART!!! YEEEY!!!

 • Annars
  21 december, 2014 at 18:53

  En liten fundering…..jag har rest runt i mångla länder i bl.a. Afrika Karibien osv.
  Överallt så använder dom ordet negro för att beskriva mörkt.
  T.ex svart kaffe heter café negro.Och om de mörka använder ordet utan konstigheter varför ska det vara så himla fult i Sverige att använda det?

  Och det finns faktiskt rasism mot vita i vissa delar av världen….

 • Sofia
  21 december, 2014 at 19:02

  Se Raskortet på Svt Play och vakna lite, snälla.
  Ni andra som ”alltid har sagt så” bör nog också se den och bilda er, eller kanske är hoppet ute för er redan?

 • kalle
  21 december, 2014 at 19:55

  Glöm ej folket, att hon är en ultrasionist den här kvinnan. Precis som marlon brando sa, det är okay att förolämpa kinesn, vietnamesn, ryssen, araben. Men säg nånting om juden… och då jävlar… glöm inte att sionisterna är det mest rasistiska folket då de har rasismen föreskrivet i sina böcker. glöm inte hur pass involverade sionisterna (läs judar) var i den transatlantiska slavhandeln.. då förstår man varför sionistslynan inte är känslig.

  jag slutar reagera på n-ordet när du slutar reagera på att jag ifrågasätter förintelsen… deal?

 • kalle
  21 december, 2014 at 19:56

  sen för övrigt folk som säger att det existerar rasism mot vita.lol. sätt det i historiskt perspektiv. skulle sympatisera med aryerna om det var de som förslavades i 300 år och brutaliserades på det mest inhumana sättet. då kan vi börja jämföra…

 • Anette Starby
  21 december, 2014 at 20:02

  Kan du inte koppla på en timer till julstjärnan så att den lyser de mörkaste timmarna varje dygn? Då behöver du inte vara lika orolig heller när ni är bortresta.
  Du är galet snygg på bilden föresten!
  Med vänlig hälsning Anette

 • kalle
  21 december, 2014 at 20:41

  visste inte att sionister firade jul?

 • Anki
  21 december, 2014 at 20:52

  Jag är uppfödd med ordet negerboll och har aldrig sett nåt rasistiskt med det ordet. Ja jag menar NEGER.

  Sa Mulatt till min dotter hon trodde jag syftade på en Asyrier.

  Jo men kom igen ni kanske säger hon med stora arslet eller hon den blonda? Vi kan alla hoppa igång på vad som helst. Hur som helst jag käkar negerbollar och äter thaimat fast jag var blond tidigare i år.

  Vad jag menar är kanske inte vad ni uppfattar=ert problem för jag menade inget rasistiskt. Förstår dig till fullo KZ

 • Linn
  21 december, 2014 at 21:10

  Du borde fan skämmas. Går ur sin jävla lchf skit på direkten. Vilken jävla okunskap!

 • vee
  21 december, 2014 at 21:17

  Men nu har ju bruna människor vart slavar och underlägsna vita människor alltid, och man har använt n-ordet som skällsord just för att trycka ner den bruna människan och det kanske man inte brydde sig om/visste om på – 60-80 talet så därför var det vanligt då. Men om vi nu vet om det, varför ska man då använda ordet? Varför använda något som använts för att visa sin makt över/trycka ner en annan människa? Jag är svensk men har bruna barn och jag kommer säga till dem så som Raymond sa att hans mamma lärde honom (i dokumentären raskortet på svtplay): om någon kallar dig n-ordet, så varna 3 gånger innan du slår. Ingen ska någonsin få kränka mina barn pga deras utmärkt vackra hudfärg!!

 • N
  21 december, 2014 at 21:31

  Åh Katrin 🙂 Vad jag tycker synd om dig. Det märks verkligen att du mår så dåligt. Du är så osäker och det skulle jag faktiskt också vara om jag var du. Din insida är så himla ful att den fulheten bara strålar om dig. Med dina ögon som ligger för täta. Drack din mamma möjligtvis när hon var gravid med dig? Du ser ut som om hon drack, rökte på, slog sig själv i magen när hon bar dig. Du är så outbildad. Du är varken streetsmart eller booksmart. Du har en man som inte ens respekterar dig, som svär åt dig och kallar dig tjock. Som fotar smala, snygga, storbystade modeller som han dessutom sätter på. Inte konstigt att du är så osäker med dig själv. Du vet inte vad kärlek är och du vet verkligen inte vad respekt är. För det finns ingen som respekterar dig och därför har du aldrig lärt dig om vad respekt. VEM FAN GER DIG, EN VIT KVINNA, RÄTT ATT BESÄMMA VAD SOM ÄR KRÄNKADE ELLER EJ? Hade du älskat det och varit hedrad om du och din familj, släktingar,vänner och bekanta blev bortvingade från era hem. Det sätts kedjor på er, ni piskas, ni tvingas på en båt som tarer till ett främmande land där ni sen blir sålda från familj till familj till familj. Ni spottas på, era kvinnor våldtas, era män blir slagna och mördade. Ni får inte äga något, ni får inte ens lära er att läsa. Ni anses vara värd NOLL. Ert syfte anses vara att tillfredställa den vite mannen. Ni lynchas för skojskull, ni tvingas sätta er längst bak på bussen. Ni får inte äta på samma restauranger som vita. ni får inte gå u och dansa på samma klubbar som vita. ni får inte gå på samma toa som vita. Ni anses vara äckliga, vidriga, underlägsna, dumma. Ni kallas NEGRER. En benämning som används som ett skällsord för att trycka ner er och visa att ni är värda skit. Tänk dig sen att det någonstans i Europa bakas. Och någon ”rolig” ”smartie pants” kommer på att: ”Hahha vi kan ju kalla dessa för negerbollar”. DU VILL BARA PROVOCERA. FÖR DU VET EXAKT VARFÖR DET ÄR FEL ATT SÄGA NEGER. DE HADE JU KUNNAT KALLA BOLLARNA FÖR ”NEGRA” ELLER HUR?(efter spanskans ”svart”) MEN ÄNDÅ VALDE DE AT KALLA BOLLARNA FÖR NEGERBOLLAR.. Varför tror du det? vet du inte att svarta blev sålda och tvingade till europa så att folk skulle få kolla på de, som om de vore cirkusdjur. ”Kolla på de där konstiga människorna, kolla deras hy. De är ju svarta, ha ha ha”. Min svärmor blev lärd att sjunga en sång om små negerbarn när hon gick på förskolan. FATTAR DU HUR SJUKT det är?! Tvi. usch vad du är vidrig. Önskar dig verkligen all olycka. Tycker så synd om dina barn som tvingas leva med en sån hemsk människa som du. varför ska en chokladboll inte kallas för chokladboll? det är en dessert gjord av choklad. Chokladboll beskriver den mer rätt än negerboll. Ge dig. Va inte så jävla blåst. Jag vet att du älskar att provocera men dumma inte dig och var inte respektlös mot min hudfärg och vår historia, alla hemska grejer svarta människor har utsatts för och kallats pga. en enda sak: deras hudfärg.

 • bruna bönor
  21 december, 2014 at 21:39

  källkritik tack!
  ang. lögnen om bruna bönor
  http://touch.metro.se/nyheter/nej-miljopartiet-har-inte-forbjudit-bruna-bonor/EVHnjl!pNpwuC34vLGzg/

 • ada
  21 december, 2014 at 21:44

  Men jösses ’N’ nu tog du väl lite i va?!!! Jag tycker att detta inlägg var en liten besvikelse då Katrin (vars blogg jag gillar och har följt i flera år) borde ha fattat det olämpliga med att använda ordet neger. Man måste ju ha en enad negativ front mot rasister (markera avståndstagande) och enad positiv (visa solidaritet och förstå varför det behövs samt ha lite historisk allmänbildning) front mot mörkhyade.
  Det var det.

 • Anna
  21 december, 2014 at 22:00

  Wow! Snygg bild.

 • Anna
  21 december, 2014 at 22:03

  Herre jösses…hur kan det bli så mycket fokus på negerbollar och vita böner mm….OMG!!!! Jag tycker fokus och all cred istället ska gå till Nova som är en fantastisk storasyster. Vilket ansvar, engagemang och kärlek hon ger till sina små bröder.

 • kalle
  21 december, 2014 at 22:28

  jag tror inte ni fattar, katarina är inte vit. hon är en sionist. är de vita? frågan är om hon är en konverterad ashkenazi judinna som har påhittade släktingar som dog under en påhittad förintelse eller om hon är semit. Kolla på hennes ohyggliga ansikte, fula näsa, arga ögon.

  Märk väl, skulle nån som tex stefan löfven säga zigenare istället för romer, så blir det ramaskri. men när är en arrogant, konspiratorisk sionist använder rasistiska tillmälen, då är det knäpptyst. säkert hennes sionistiska kunsiner som äger median. fattar inte att ni läser detta sionistskräps blogg. hon är en smutsig sionist, en tjuv, en bedragerska.

 • Carro
  22 december, 2014 at 00:04

  Varför har alla sånt oerhört behov av att säga negerboll fast man riskerar att såra och kränka någon. Du har all rätt i världen att säga neger – men bara för att man har rätten eller för att det alltid har vart så betyder det inte alltid att det är så smart eller påläst. Enkelt för mig – riskerar man att såra ngn och det enkelt går att undvika med annat ordval så är det enkel matematik.

 • petruska
  22 december, 2014 at 06:15

  Herregud vad bra skrivet N. Sååå mitt i prick!!!!!!

 • Sune
  22 december, 2014 at 06:25

  Så sexig du är på bilden. En mogen kvinna. Man blir kät av att titta på den.Ett runkobjekt. Är det det som din sambo ville ha fram. Men tack tack tack. Från en gammal gubbe!!!

 • Sune
  22 december, 2014 at 06:27

  Kåt så klart, man blir ju alldeles till sig!

 • Connie
  22 december, 2014 at 06:49

  Vilken fruktansvärt DÅLIG HUMOR du har!!!!!!!!
  Ajjö!

 • Yohannas.se - Småbarnsliv, Smärta, Träning, Vardag
  22 december, 2014 at 09:22

  Kära Katrin, köp en timer så är det kirrat med julstjärnan ju 🙂 Slipper den stå och lysa dygnet runt behövs ju inte 🙂

 • Frillan
  22 december, 2014 at 14:45

  du är historielös, ignorant och korkad. Du har inte tolkningsföreträde och det finns fan inget värre än vita män eller kvinnor som ska ha åsikter om N-ordet och vita människor som säger att ”det är inte alls kränkande eller fel för jag tycker inte det”. Läs på idiot eller sluta spela dum snarare. Jag tror du vet precis varför det är fel att använda det ordet men du vill som vanligt leka provokatör. Gräsligt. Du är en bortskämd, gapig, ointelligent människa som jag hoppas någon gång kan bli lite ödmjuk och kanske lära sig ett och annat och inte gå runt på jorden och tro att du vet och kan mest och bäst – för du är otroligt dum.

 • Anders
  22 december, 2014 at 14:53

  Kalle, din jävla äckliga Muhammedknullare….Muhammedknullare…jag spottar på din profet…..he,he……

 • Fia
  22 december, 2014 at 17:36

  Ang att bilden är Photoshopad så ja det kanske den är men till en väldigt liten del för jag såg Katrin på Skansen nu i helgen o hon är lika snygg och fräsch i verkligheten 😉 Så sluta vara så avis hela tiden 😛

 • sara
  22 december, 2014 at 20:22

  Trodde Katrin var en tänkande människa. Katrins tankar om n-ordet är bara idiotiska. Saker och ting ändras, det sker en utveckling av språk ständigt av olika orsaker.

 • kalle
  22 december, 2014 at 21:53

  Ander hehe. heter du egentligen ari och är en konverterad kolonialistjude? hur många ”släktingar” hade du som ”dog” under WWII? Hur mycket pengar ”kom ni över”? Jag syftar på ”kompensationen”? vink vink vink…. sluta kalla katarina vit. hon är inte vit, ser ni inte hennes smutsiga sionistansikte? glöm inte sionisternas historia i transatlantiska slavhandeln, det väldigt viktigt för att förstå sionistens arrogans! katarina, en direkt fråga till dig, är du svensk? sionist? israelisk? hade du också släktingar som ”dog”?

 • kalle
  22 december, 2014 at 21:54

  Och varför i Guds namn firar du Jul? Du vet väl varför man firar jul Katarina? Vi vet att du är en sionist, du kan sluta spela nu ahha

 • Carro
  23 december, 2014 at 02:06

  om du inte vet varför neger är ett skällsord är ett tips att kolla på filmen 12 years a slave, förörvrigt bra film och iallafall jag fick bättre förståelse för det efter den filmen!

 • Katarina
  23 december, 2014 at 05:46

  Måste säga att signaturen ”N” gick för långt. Att önska någon all olycka? Vad är det med dig???!!!

 • Anna
  23 december, 2014 at 08:06

  Begreppet härstammar från en av världshistoriens allra mörkaste kapitel.
  Slavhandeln.
  Den vite mannen/ slavägaren behövde ett begrepp, något att kalla dessa objekt, för de var inte personer, eller ens människor.
  Att vi fimpat uttrycket är ju inget pkutspel utan ett respektfullt avståndstagande från att kränka
  och klumpa samman människor i en hel kontinent.
  Om du och andra är av åsikten att det inte är kränkande så må så vara. Okunskap är inte alltid ondska.
  Respektera dock att ordet är borttaget. Använd det hemma. Använd det där det inte skadar någon.
  För inte över det på barnen.

  God jul!

 • Katarina
  23 december, 2014 at 11:35

  Du skriver ju jättebra och roligt – finns ingen anledning att låtsasprovocera. God jul på dig!

 • A
  23 december, 2014 at 16:46

  Har alltid gillat dig men fick avsmak nu, vilka vidriga människor det finns. Tack för den här tiden, kommer nig inte se åt ditt håll mer… Usch och fy

 • espana
  23 december, 2014 at 18:04

  Och vad i hela friden är det med er gott folk?

  har ni råkat få i er en hel skål med sura citroner eller?
  Hur kan man bli så jävla upprörd över huruvida det heter negerboll, bruna bönor etc. så till den milda grad att man börjar blanda in ”sionister”, slavhandel å fan allt vad det nu var, lugna ner er några kilo TACK. GOD JUL, förresten!

 • Bo
  23 december, 2014 at 18:24

  Skaffa er ett liv för i helvette!!!

 • camilla
  23 december, 2014 at 23:32

  N. Hur många år har du suttit instängd på anstalt? Hur sjuk kan en människa bli egentligen ?????????????

 • Davve
  25 december, 2014 at 03:21

  Haha alltid lika kul att läsa Katrins kommentarsfält.. Alltid, utan undantag samma uttråkade tonåribgar som ska sprida sitt eget självförakt över på Katrin.

  Att ensjälvsäker, framgångsrik, icke norma kvinnor kan provocera så hemskt år 2014.

 • lalle
  25 december, 2014 at 07:14

  En obstinat rasist är vad hon är Davve!!

 • Davve
  25 december, 2014 at 10:37

  Lalle, sluta bete dig som en byfåne och falla i alla ”jag är ett dumt nättrolls” fällorna. Du nappar på allt… Vad har en åsikt om negerbollar med rasism att göra, speciellt när Katrin hyllar den mörka hudfärgen. Nä, där har du fel och ska lägga ner. Katrin är tyvärr bara ett hett bete för uttråkade medelålders karlar och ubgdomar med en kvinnosyn som hör hemma i historieböckerna.

 • Davve
  25 december, 2014 at 10:40

  I övrigt har Katrin rätt. Det har ALLTID HETAT NEGERBOLL. Men nu på 2000 talet så har det blivit svensk nationalsport att känna sig kränkt. Man ser ju vad det är för jönsar som tar åt sig. Såna som använder dessa diskussioner att häva ur sig en massa strunt….

  De som säger chokladboll får säga det, de som säger negerboll får säga det… Men blanda inte in rasism i ett bakverk.

 • jag
  25 december, 2014 at 11:41

  Davve den dumme is back. Varför ska något vara rätt eller fel bara för att just DU har bestämt det??? You big IDIOT, gå tillbaks till den sten där du legat länge nu och hållt tyst, under den vill säga!
  När du vaknar nästa gång, (för det gör du ju med jämna mellanrum) så acceptera att alla tycker inte som du, LÄR DIG DET att andra kan faktiskt tycka annorlunda.
  Skaffa dig en hobby, gå med i aftonbladets: ”Vi gillar olika”, whatever…

 • Haderittan
  26 december, 2014 at 02:45

  Jag gjorde snöbollar istället.
  200g vit choklad som man smälter och blandar med 200g kokos och 1msk färsk citronjuice. Svalna och gör bollar.

 • My
  29 december, 2014 at 19:41

  Åsikter gör en rasist, inte ord.

 • claudia
  31 december, 2014 at 15:24

  Ja, alla vet att uppkomstem av orden ”negerboll” kom sig av att nån liustigkurre tyckte att eftersom bollarna är mörka så ser de ut som en ”neger”.
  Men så vitt jag vet så är mörkhyade inte en igrediens i det där bakverket, och uppkomsten var enbart för att göra narr av personer med mörk hy.
  Jag vet inte hur många gånger jag har blivit ifrågasatt av personer som inte tycker det är ok att jag är vän med personer från Somalia, Tanzania eller som har föräldrar från något afrikanskt land och en svensk förälder.
  De människor ropar ”jävla neger” efter mina vänner på stan, och de har pågått sedan de var under 5 år och det pågår fortfarande 20 år senare.
  Så att du sitter och säger att du inte förstår det tokiga i att kalla de här kakorna för ”negerbollar” visar enbart att du inte sett hur negativt ordet används.
  Det är ett ord som mynnar i ett förtryck så det är idiotiskt att sitta och säga ” nä, men jag menar inget illa med det, men det heter faktiskt så och har alltid hetat”.
  Fundera på det istället, varför uppkom ordet och varför envisas folk med att fortsätta säga så.

  Jag blir inte ledsen när någon kallar mig svenne, för det ligger inget förtryck i det. Jag har aldrig någonsin blivit nekad någonting här i livet, varken på krogen, i mataffären, på arbetsmarknaden, utomlands.
  Jag har aldrig behövt fundera över om personer kommer acceptera mig pga hur min hy ser ut.
  Jag har aldrig haft ett parti i riksdagen som uttrycker ett hat och förakt mot mig, så som SD uttrycker förtakt mot folk som de inte anser passar in här i landet.

  När vi vet hur en sån vardag ser ut då kan du säga ” det spelar ingen roll”, men det kommer du inte att göra så lägg ner hela den grejen att det inte är så fargligt.

  Folk har tagit livet av sig p g a det här förtrycket, så när du och andra säger, det inte är något fult så är ni avskärmade från vad som pågår i samhället!
  Skaffa dig vänner som inte är vita så kanske poletten trillar ner, Zytomierska!

 • Lidia
  1 januari, 2015 at 15:23

  Kom med ngt nytt! Alltid det ständiga för att få uppmärksamhet., har inte varit inne på din blogg på ett tag och kan vara konstatera att jag inte har missat ngt. Bra start på året att sluta följa din blogg för du för inte med dig något trevligt längre.

 • Linnéa
  3 januari, 2015 at 21:19

  Fy Katrin, har alltid gillat dig och din blogg. Men detta var droppen. Jag som tänkt bli medlem. Det var mitt nyårslöfte att börja äta sunt. Du var en inspirationskälla. Men nu? Tack o hej. Att du inte kan se det historiska perspektivet, n-ordet användes av vita män som lynchade svarta slavar, n-ordet användes av kolonialister!
  Att ett ord skall vara så svårt att byta ut. Att folk blir så upprörda, ”så har man alltid sagt” säger folk. Men tänk om man hade det argumentet hela tiden. Då skulle ingenting utvecklas. Betala räkningar via internet, jag har alltid gått till posten. Ge kvinnor rösträtt, nej varför det? Så har det inte alltid varit. Tänk vad outvecklat världen skulle vara om man inte kunde tänka om och tänka nytt
  Ni som säger att på 70/80 talet var det vanligt. Ja men idag ser Sverige annorlunda ut och dessutom är det 2015 och inte 1970!
  Tack för mig, aldrig mer köpa Katrins lchf produkter på Ica maxi. Tack Katrin för att du visar finns sanna färger!!