Okategoriserade

Katrins Snapshots

Jag fattar inte hur man bara kan glömma saker. Bingo brukar säga att jag är som Doris i Hitta Nemo. Man bara spinner mig ett varv så kan vi hälsa igen. Lite så är jag. Jag kommer aldrig ihåg någon eller något. Själv tror jag bara att det har med ointresse att göra. Jag är ointresserad av vem folk är och vad de gör. Bingo är precis raka motsatsen. Superintresserad av att spränga skallen med en massa ointressant information om vem som jobbar var och varför och var de jobbade innan och vem de är ihop med och vem de var ihop med. Jag bryr mig mest om mig själv och mina nära. Urusel på networking. Där är Bingo ett proffs. Han har till och med fysiska visitkort. För mig är det stor humor. Jag har inte haft fysiska visitkort på många år och tycker att det är väldigt lökigt och omodernt. Vill vi byta uppgifter så tar jag upp min telefon och drar ett blankt mejl till dig och i det har du min signatur. Jag undrar om Bingo har en mapp där han samlar sina visitkort. En sån där som snurrar på skrivbordet. Som man bläddrar i. Men alltså apropå nittiotalet så såg jag det sjukaste idag. Okej jag tar det från början.

Jag började den här texten med att berätta för er att jag är glömsk. Det för att när jag var hos doktorn idag så kom jag på att jag kunde vaccinera mig mot TBE. Jag tänkte att jag inte ska trängas med alla andra till våren utan jag gör det nu så har jag det gjort. Så jag bad om den första dosen av TBE. Sköterskan frågade mig om jag någonsin tagit någon dos och jag svarade ”nej”. Sköterskan valde att inte lita på mitt ord och slog på mitt personnummer där hon fick upp att jag visst tagit både första och andra dosen av TBE. Jag satt som i chock. ”Va?! Skämtrau? När du?”, stammade jag. 2011 tydligen. Sjukt, jag har inget minne av det alls. Så istället för att ta den första fick jag idag den tredje så nu är jag helt täckt mot TBE i sommar på ön så bra!

Nu till det andra, det omoderna. När jag stod i kassan för att betala för mig, lagt sammanlagt över tusen spänn på sjukvård idag, jo men Mollipect är svindyrt, så står en kvinna bredvid mig. Hon håller sin uppvikta plånka på disken och jag ser att hon har en sån där plastficka i den. I plastfickan har hon en bild på en gubbe. Ett passfoto på en man i 65-årsåldern har hon där. Tänk att det finns människor som inte utvecklas alls. Jag var på en föreläsning förra veckan som var så fruktansvärt bra. Kjell A Nordström heter han, wow vilken man. Han sa att en Handelsexamen inte är värd så mycket idag när all information finns att nå på internet. Jag tycker att det är så väldigt intressant det där… En handelsexamen är inte värd så mycket för att man kan lära sig samma saker genom att sitta hemma vid datorn och kolla på föreläsarna på sin skärm. Så jävla coolt.

Jag minns när bloggandet blev stort i Sverige. Hur coolt jag tyckte att det var att jag (den lilla människan) kunde påverka, ge mediehusen information, skapa debatt, allt genom min blogg. Hur jag plötsligt blev viktigt bara för att jag var bra på något och för att många människor valde att läsa det jag hade att säga. Jag minns hur jag  drömde om att komma in på Handels när jag gick ut gymnasiet. Det fanns inte på kartan att jag skulle få komma in jag gick ut med 4,0 för att komma in på Handels skulle man ha 5,0 alltså högsta betyg. Hade det varit samma tider då som det är idag så hade det inte spelat någon roll för mig att jag inte kom in på mina betyg för jag hade kunnat lära mig allt själv och sen spatserat upp på Carnegie och visat vad jag går för. Jag hade blivit en grym börsmäklare. Jag ville bli börsmäklare när jag var 18 år. Coolt tycker jag att allt det där förändras. Att man numera har rätt att vara cool i gymnasiet, gå ut med skitbetyg och sen plugga till sig vad man vill när man mognat och är redo för det. Att samhället börjar inse att alla människor är olika och att alla har sin takt och gång. Jag älskar det!

Okej, nu ska jag sova. Jag älskar att sova. Jag berättade för tjejerna igår att jag natten lördag till söndag sov i 12 timmar. Jag skulle dra på en film i sängen klockan nio när baren lagt sig. Bingo hade jobbat natten innan så han hade sovit i två timmar så han var inte att räkna med för jag visste att han skulle somna på studs. Så jag skulle välja nån härlig kärleksfilm tänkte jag mig men så plötsligt kände jag att jag var trött. Jag la mig på sidan, stängde av teven och somnade med kläderna och sminket på. Jag vaknade tio i nio när Rambo väckte oss dagen efter. Prick tolv timmar i streck sov jag det är tydligen enligt mina vänner ganska så ovanligt i vår ålder. För mig är det högst normalt. Jag sover minst åtta timmar varje natt men oftast vid nio faktiskt. Sover jag en sekund under åtta timmar så mår jag illa hela dagen sen. Sån är jag. Då vet ni. Godnatt med andra ord.

Katrins Snapshots

Härlig familjemiddag @piast med god polsk mat för att fira farmor som fyller 91 år idag och är fräschare än någonsin! Ja men vi valde mellan Sturehof och Piast och med alla barn som babcia ville ha med så blev det lättare på Piast och maten är ju grym. Gås, gris, rödkål, vitkål. Grymt. Lång text om min dag på bloggen om ni vill höra. #katrinz

You Might Also Like

 • Katarina
  8 december, 2014 at 22:55

  Din självdistans skulle du kunna sälja på burk.

 • Cathrine
  8 december, 2014 at 23:05

  Gris?Är inte din farmor strikt kosher ätande ?

 • ristan
  8 december, 2014 at 23:47

  Enligt handtydning så finns det en sorts människor som behöver mer sömn än andra. Jag är också en sån typ och mår ren skit om jag sover en minut för lite. Numera blir det 9-10 h per natt, och så mår jag bra. Men så är vi ganska lika till sättet du och jag Katrin. Ganska kul att följa dig faktiskt. Folk retar upp sig till vansinne på mig med för det mesta, så jag orkar inte med folk längre. Ballt att du kan se det som ett nöje 🙂

 • Hyrestanten
  9 december, 2014 at 00:38

  Jag börjar inse att du är något betydligt värre än att vara omodern och det är att vara korkad. Vad är det som gör dig så upprörd när en äldre kvinna har en bild på sin man i plånboken? Kanske rädslan över att du inte kommer att ha någon man när du blir äldre? Människor som ständigt hittar fel på andra mår inte bra. De som mår bra har inget behov av att slå ner på sina medmänniskor. Att du sedan på fullaste allvar tror att det är likvärdigt att sitta hemma och googla och att läsa på universitet säger ju det mesta om din allmänbildning. Vidga dina vyer, börja studera, engagera i dig något meningsfullt och träffa människor utanför din lilla krets.

 • Bu
  9 december, 2014 at 01:26

  Nä, jag fattar inte heller hur man känner behov att förlöjliga minsta lilla sak sådär. Så vadå om kvinnan hade en bild i sin plånbok? Skulle det automatiskt innebära att hon inte vet hur man tar ett foto med en digital kamera menar du? Just den bilden kanske betydde mycket för henne? D vet inte ens vem den 65-åriga mannen är. Det kanske var hennes pappa eller man som inte ens lever längre. Tycker du då hon ska LÅTA BLI att bära med sig just den bilden så att en dryg brud på Apoteket inte ska gå hem och håna henne på sin blog.
  Ärligt talat, vissa saker du går igång på utan att koppla in hjärnan…

 • tanten
  9 december, 2014 at 07:48

  Hoppas att du har RESPEKT för din farmor. För andra äldre har du inte mycket för. De blir kallade än det ena än det andra! Det bästa hade val varit att de kastade sig utför ättestupan!!!

 • Anette
  9 december, 2014 at 08:30

  Du ljuger om ditt betyg……
  Är övertygad om att du inte hade 4.0

  Skulle vara intressant att kolla upp liksom mycket annat av dina självkonstruerade sanningar.

 • Renate
  9 december, 2014 at 08:57

  Håller med till 100% om visitkorten. På mitt jobb är man tvungen att ha dem men de ligger kvar i sina askar för precis som du skriver så mejlar man varandra direkt istället.

  Däremot det här med utbildning… Finns ju många arbetsgivare som vill se formell utbildning från högskolan. Många yrken där det är ett krav. Och alliansregeringen har tyvärr försvårat rejält för de som inte fixade gymnasiet att komma igen när de blivit äldre och mer motiverade/skolmogna/friska/osv. Tyvärr. Så nej det stämmer inte att det har blivit enklare i vår moderna tid.

 • Madde
  9 december, 2014 at 09:11

  Ja många arbetsgivare önskar se en högskoleexamen, med all rätt tycker jag. Inte för att det är någon garanti gällande att man har anställt en bra medarbetare till sitt företag. Dock en säkrare väg än att gå på någon där cv,n består utav google sökningar

 • Helena
  9 december, 2014 at 13:05

  Jag hade en rätt soft inställning till utbildning innan jag genomförde en, tänkte att sånt löser sig alltid men visste att jag ville utbilda mig för att jag älskar kunskap (jag kan fastna på wikipeida i timmar om de mest udda sakerna, haha). Men nu efter några år på handels tycker jag tvärtom. Oj, vilken skillnad det blir. Vad mycket mer man lär sig, speciellt om man orkar gå på alla lektioner och seminarier men samtidigt lyckas värja sig mot den lite förenklade världsbilden som ekonomer lätt skapar sig.

  Jag hade aldrig sett på världen på samma sätt utan min utbildning. Visst skulle en del föreläsningar kunna ges över internet, men de flesta lär sig mycket bättre av att vara där. Katrin, jag tror du hade älskat att gå på Handels. Kombon smarta människor och galna fester hade varit perfa. Synd att du inte satsade bättre på betygen, och inte skrev ett högt hp! Men sånt e livet och du har ju lyckats bra ändå ;).

 • Dla Babci
  9 december, 2014 at 22:49

  Babciu Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Twoich Urodzin!