Okategoriserade

Låt er inte bli lurade

För många många år sen, vi snackar tio minst, fick både jag och min syster diagnosen underproducerande köldkörtel. Vi, som väldigt många andra, fick ordinerat Levaxin. Vi fick beskedet om att vi nu kommer att ta ett levaxin-piller varje dag resten av våra liv. Så var det bara. Säkert tillverkaren av Levaxin som pyntat sig till den frasen.

Under dessa år har jag ätit mindre och större doser av Levaxinet då jag varit gravid och inte. Som väldigt många andra. Struma är ju vår nya folksjukdom sägs det. Fy fan jag mår illa av det här.

De senaste fyra åren har jag som ni vet hållit mig till LCHF. Jag har även blivit fanatisk när det kommer till vad jag stoppar i mig. Det var med andra ord helt naturligt för mig att plötsligt ifrågasätta det lilla vita piller jag stoppar i munnen varje morgon. Jag såg på dokumentärer och läste böcker. Jag fick lära mig att -går man på LCHF så ska man inte behöva ta levaxin för äter man inte kolhydrater så ska inte sköldkörteln ha problem med att ta hand om det som man stoppar i mig. Vill ni ha det här förklarat för er på ett väldigt pedagogiskt sätt där sköldkörteln är en tecknad lila gubbe så se dokumentären ”Carb loaded”. Ni hittar den hos kostdoktorn.

Så jag slutade att ta mitt piller. Jag märkte ingen skillnad i hur jag mådde. Jag väntade i ett par månader och sen gick jag till min husläkare.

Hon blev irriterad över att jag inte tagit mitt piller på så länge. Ansåg inte att man ”bara kan sluta” ta levaxin så där. Jag bad henne att ta blodprover för att se om jag behöver ta pillret för i så fall skulle jag naturligtvis göra det. Hon muttrade och hummade. Jävla skit va fan ska hon muttra och humma för? Varför är en läkare inte positivt inställd till att jag vill leva ett hälsosamt liv utan att stoppa i mig kemikalier?

Jag sa inte till henne att jag levt LCHF och att det var därför som jag själv ansåg att jag bör kunna vara fri från pillret. Jag ville inte prata med henne alls om jag ska vara ärlig. Hon var ingen sympatisk person. Dessutom ville hon mig inte väl ansåg jag. En läkare som skriver ut medicin utan att först prova allt annat är ingen god människa det ska ni veta.

Jag ringde precis min husläkarmottagning. Tydligen hade läkaren skickat et brev till mig den 25:e november som jag inte fått. Jag frågade vad som stod i brevet. Det stod att jag inte behöver ta levaxin för att att mina prover var bra.

Jag vet inte i hur många år som jag stoppat i mig Levaxin helt i onödan. Jag vet inte hur många år jag hade fortsatt att göra det om jag inte hade tagit tag i saken själv.

Så ni vet, för det här är VIKTIGT: Ni ansvarar för er hälsa. Ingen annan kommer att göra jobbet åt er. Boka tid hos er husläkare be dom ta prover. Bota er själva med gröna smoothies och LCHF-kost. Håll inte på och ät kolhydrater, på allvar jag menar det, tänk på ert liv. Har ni barn? Vill ni inte leva och se dem växa upp, gifta sig, få barn… Ni vill väl inte dö i cancer eller annat skit i onödan? Bara för att en seg surdegsskiva är sååååååååå god. Snälla bespara mig.

Det här är inte en propagandatext jag lovar det här kommer rakt från mitt hjärta. Ta tag i dig själv och dom du älskar. Julen är en perfekt tid att göra det på. Här ska ni få hjälp på traven:

-Startkit för LCHF och Clean eating: Köp här!

-Julklapp till någon som man verkligen bryr sig om: Köp här!

-Om man vill baka inför jul: Köp här!

-Pepparkakor: Köp här!

-Ljuvlig vit choklad med kokos: Köp här!

-Min bakbok om man vill baka inför jul: Köp här!

Men asså kan jag få vråla eller?! JAG ÄR FRIIIIIIIIIII FRÅN LEVAXIIIIIIIN!
Katrins Snapshots

Jag har fått ett helt fantastiskt besked idag. Ni måste gå ut på katrinz.se och läsa. Heja mig! #butfirstletmetakeasmoothie #lchfklubben

You Might Also Like

 • Madde
  2 december, 2014 at 13:28

  Coolt!!! Jag har också ätit levaxin i många år. Undrar om det funkar även om man har autoimmun thyreoidit?

 • DeMarkey
  2 december, 2014 at 13:33

  Jag skulle mer än gärna vilja lära mig LCHF men fasen vad jag finner det krångligt, vet inte varför men försökte men kunde inte. Sen har jag verkligen ingen lust att proppa i mig en massa fett, majonäs och skit bara för att leva LCHF, nä glöm det. Önskar jag bara förstod hur man lever med den där kosten och utan all den där onödiga fettet.

 • Joline
  2 december, 2014 at 13:33

  Hej! Sitter och funderar lite, hamburger/korv bröd, är det något du funderat på om ni kanske skulle göra? 🙂

 • Superquinnan
  2 december, 2014 at 13:34

  Ska definitivt börja med glutenfritt som jag läst ska vara bra för oss som har sköldkörtelproblem men inte LCHF finns ju delade meningar om hur bra eller ej den kosten är. Har stora problem med min hypotyreos. Kul att du är fri!!!

 • Lisa
  2 december, 2014 at 13:50

  Läkare alltså. Har aldrig och kommer aldrig att lita på dem.

  Lästips om en helt annan sak: http://www.gp.se/nyheter/reportage/1.2562501-att-leva-med-djavulens-sjukdom

  Dock en läkare som blivit sjuk men reportaget fantastiskt och han pratar om just skillnad på bra och dåliga läkare

 • gina
  2 december, 2014 at 13:51

  Har ätit strikt LCHF i fem år. Men nu har jag ändå drabbats av cancer. Hur kan det vara. VARFÖR????

 • Bu
  2 december, 2014 at 13:53

  Men jag måste bara fråga en sak. Jag har testat lchf och håller med om att det känns rätt fräscht på flera sätt. Man går tex inte omkring och känner sig som om man svalt en häst som man gör efter typ en tallrik potatismos el dy. Men efter ett tag började jag tappa väldigt mycket hår vilket jag aldrig gjort förr. Jag har alltid haft tjockt hår och alltid varit väldigt glad över mitt hår, men det är det svårt att vara nu längre. Det är liksom inte samma hår längre, inte samma frisyr. Det är platt och livlöst och tunt.

  Sedan sa du vid något tillfälle här att Bingo klagat på att er vask (eller bad?) alltid var fullt av ditt hår vilket han tyckte var äckligt – vilket ju borde tyda på att du har samma problem, vilket ju lugnt är oroväckande eftersom du gått på lchf så pass länge nu. Problemet försvinner alltså inte!

  Jag fick följande kommentar på ett forum :

  ”Men du ska inte vara rädd för att tappa håret – det är kroppens sätt att förklara för dig att LCHF fungerar.”

  Det kände jag var en rätt korkad kommentar.
  Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, för även om jag vill äta någon frukt tex, så vill jag helst inte återgå till kolhydrater i allmänhet, som pasta och ris etc. Men måste jag alltså offra mitt hår? Jag tycker inte det känns hälsosamt att tappa håret. En sund livsstil ska inte få en att tappa håret.

 • klara
  2 december, 2014 at 13:55

  Finns många onda läkare som du säger. De borde inte finnas till. Bättre att bota sig själv. Sä lever vi alla tills vi blir hundra. Heja LCHF och grön smoothies!!!!

 • Evelinasfina Skönhetsblogg
  2 december, 2014 at 14:04

  Så skönt för mig att slippa tänka på massa dieter och saker. Vill gå upp i vikt 🙂

 • Josefine
  2 december, 2014 at 14:25

  Tack för att du lyfter frågan! Verkligen jättebra!!

  Jag äter också Levaxin, har en autoimmun variant. Jag slutade med gluten helt för fyra månader sedan och har sen dess mått såååå himla mycket bättre. Har ännu inte kollat mitt värde, men slipper värk i leder etc. Så det är också ett tips för de som inte vill köra LCHF fullt ut! (Jag äter ju andra kolhydrater, men det blir ju färre och långsammare sådana). Så glutenfritt kan också hjälpa!
  (Man kan googla på autoimmun sjukdom och glutenfritt om man vill läsa mer).
  Mvh Josefine

 • klara
  2 december, 2014 at 14:32

  Finns duktiga läkare också. Tack vare dem lever jag idag och finns där för mina barn. Trots LCHF och gröna smoothies!!!!!

 • MammaMia
  2 december, 2014 at 14:45

  Men om man inte har någon sköldkörtel kvar då? Tror säkert att man kan må jättebra av LCHF och även en bra kost utan för mycket kolhydrater och mindre socker och halvfabrikat. Men om man inte själv längre producerar de hormoner som sköldkörteln skall ge ska man då verkligen sluta med levaxinet?

 • AC
  2 december, 2014 at 14:56

  Man behöver verkligen inte äta massa majonnäs bara för att man kör LCHF. Stor missbedömning där i så fall. Hoppas du får möjlighet att prova riktig LCHF, du som skrev detta.

 • lisa
  2 december, 2014 at 15:16

  FALSK MARKNADSFÖRING! Har fått min dödsdom trots att jag ätit LCHF i många år. VARFÖR Katrin VARFÖR. Du lovade ju!

 • cia
  2 december, 2014 at 19:39

  Hur fa…n kan man ens tro att ditten och datten ska bota stoppa aggresiva sjukdomar?? Lisa är du dum på riktigt eller gör du dig till?????? Du hade nog fått din dödsdom vad du än ätit? Tyvärr kroppen fungerar så..Sorry att du blev besviken.

 • Lena
  2 december, 2014 at 20:35

  Gluten är största boven för oss med sköldkörtelsjukdomar. Jag kan varmt rekommendera boken Hotet mot din hjärna av läkaren David Perlmutter. (Grain Brain) Jag har själv gjort samma resa och läkt mig själv med gröna smoothisar och gröna juicer. Började för 1,5 år sen och det är så kul att se att flera har börjat med det. En film som är superinspirerande är Fat, sick and nearly dead. Finns på youtube.

 • Ewa
  2 december, 2014 at 21:56

  Du skriver att din din syster och du…jag vet inte om hon äter Lhcf men hur ser hennes värden ut? Har hon också slutat med Levaxin?

 • Evelina
  3 december, 2014 at 00:00

  Åh Katrin ❤️

 • Malin
  3 december, 2014 at 00:17

  Fast LCHF är inte lösningen på allt och även om det funkar bra för många så gör det inte det för alla . Jag tror på att äta lite av varje inte överdriva nått . Det har då alltid funkat för mig och sen så har jag alltid rört på mig varje dag . Att försöka att minska på socker vetemjöl och laktos mår våra kroppar bara bra utav MEN jag tror inte på att utesluta något . Jag har underfunktion av min sköldkörtel och autoimmun . Jag tror inte på att bara för att jag skulle börja med LCHF så kan jag sluta med mitt levaxin och mina värden blir helt plötsligt toppen ?! Pga fett liksom ?! Lyssnade på en gammal intervju med dig där du är helt emot olika dieter och säger att LCHF skulle du aldrig kunna tänka dig att börja med … Hahahahah . Fast man kan ju ändra sig 😉 däremot så finns det andra läkemedel som tex antidepressiva som jag precis trappat ner och slutat med, det är inget som vi behöver och fan bara bullshit det hjälper inte ens och är rena rama rävgiftet att ens läkare får skriva ut nått dylikt är sjukt … Men läkare kan ingenting i princip om näringslära och jag har hört att dom får extra betalt varje gång dom skriver ut läkemedel kanske därför dom verkar så pigga på det .

 • Emma
  3 december, 2014 at 07:23

  Det bästa inlägget du någonsin skrivit Katrin!

 • Elin
  3 december, 2014 at 11:20

  Spännande! Hur mkt Levaxin knaprade du?

 • isabelle
  3 december, 2014 at 14:03

  Låter som att du är läkare själv.. Några av kommentarerna också ”skulle aldrig litat på dem” ”skriver ut medicin för att de får extra betalt”. HAHAHAHAHAHAHAHAH… Ni vet och kan inte ett piss. Gå i skola i 7 år så kanske ni lär er nått.

 • Jenny
  3 december, 2014 at 14:46

  ”Det här är inte en propagandatext” men jag tror fan jag dör. Jag hoppas de flesta människor som läser detta har tillräckligt innanför hjärnbarken att det kan knåpa och knepa ut själva att det du håller på med kallas manipulation och det, det är något som inte goda människor gör. God jul!

 • Anna
  3 december, 2014 at 16:35

  Tack för att du tar upp detta ! Folk behöver mer lärdom om sina kroppar och att man kan lyssna till den. Sluta gå till vårdcentralen och fråga om råd, doktorn vet inte hur din kropp fungerar och hur DU behandlar den! Till 95 % kan alla som går till en vct stanna hemma och bara lyssna på sin kropp, ändra lite dåliga vanor som man vet om att man gör innerst inne… Kroppen sänder signaler för att du ska förstå och agera inte någon annan, just för att det är bara DU som kan göra något.. Om hälsan inte spelar någon roll för dig, vad betyder då något? Tack

 • linnea
  3 december, 2014 at 16:38

  Hur gör man som nötallergiker? jag kan ju inte äta mandelmjöl osv..

 • PS
  3 december, 2014 at 17:05

  Hej, jag har ätit Levaxin sedan jag var 12 år och har genom åren träffat många läkare och har till följd en del andra problem också. Nu äter jag ett kosttillskott som kort och gott är grönsaker, bär och frukt i kapslar ( utan tillsatser), så för er som äter LCHF ( jag äter frukt och vissa kolhydrater) kan ni nu få i er alla nyttigheter som frukt innehåller utan att få i er fruktosen. Ni som har problem med håret och alla andra för den delen också. Är detta intressant så kan jag kontakta de som vill veta mer via mejl? Har försökt kontakta Katrin via klubben men inte fått svar ännu men ni behöver ju inte missa er chans för det!

 • P
  3 december, 2014 at 17:31

  Nu skriver du så där opåläst igen Katrin. Sköldkörteln ska inte ”ta hand om” det du stoppar i dig! Sköldkörteln UTSÖNDRAR hormon som kroppen behöver, vilket det inte kan om man har underfunktion. Därför får man det i tablettform i stället, tex Levaxin. Det kan dröja innan man känner av att man slutat ta medicinen. Och du Katrin, under alla år som du ätit Levaxin, så har du väl åtminstone tagit ett årligt prov för att kolla ditt värde, och då hade det ju märkts om du inte längre behövde ta ditt Levaxin??
  Tycker det är synd och dumt att skriva om sjukdomar och mediciner, när man inte är påläst!

 • PIa Bodin
  3 december, 2014 at 18:31

  Hej Katrin! Jag läser din blogg, är ett lchf-fan (med viss ”modifikation”…) och ja, läste om Era ”grönisar” för ett tag sedan och köpte också en lika mixer som Ni! Är otroligt nöjd med den och det jag ville säga var att, sista gången jag gav blod, så hade mitt blodvärde stigit från 124 till 139!!! Sköterskan trodde inte det var sant! Visserligen får man järntabletter att äta efteråt, men jag tror att även ”grönisarna” hade en del ”finger med i spelet”! KUL!! Liksom ett ”kvitto”, eller hur?!

  Ha det! Mvh, Pia Bodin.

 • Fredrik
  3 december, 2014 at 21:04

  Bästa Katrin!

  Ge inga medicinska råd.
  Då kallar jag dig kvacksalvare.

 • Wiilow [Foto Tankar Känslor]
  4 december, 2014 at 00:57

  vad är lchf? Kvittar nog vilken kost man drar i sig sålänge råvaran innehåller skit! Lägg ditt fokus på att bli snygg i det inre innan du börjar med det yttre vettja!
  /Wiilow

 • linda
  4 december, 2014 at 20:14

  Stämmer! La av me levaxin för halvår sen men till idag e värdena bra. Fick nog av tabletter. Bästa beslutet ja tagit.

 • Evelina
  5 december, 2014 at 16:54

  Kära någon… hoppas ingen lyssnar på dig. Slutar en äta levaxin när en verkligen är i behov av det tar en långsamt död på sig själv. Jag har levt med giftstruma i 22 år och utan sköldkörtel i snart 17 år. Tro mig, jag vet vad det vill innebära att missköta sin medicinering.

  SNÄLLA sluta skriv sådan här SKIT rent ut sagt! Någon kan tro på dig.
  Och det vore förödande…

  Detta inlägg borde anmälas. HELT galet. LCHF är inte svaret eller lösningen på allt ont. Ta bort detta innan någon tar skada.

 • Sara
  15 december, 2014 at 20:46

  Jag vet att det är ett gammalt inlägg men måste kommentera eftersom det Katrin gör är fullständigt livsfarligt!

  Jag äter strikt, glutenfritt och åt lchf hållet och ja, mina sköldkörtelvärden har också blivit bättre och jag har kunnat minska på medicinen. Inte ta bort den helt, men minska pyttelite. Att ta bort en så viktig medicin helt plötsligt är förenat med livsfara, det kan ta tid innan det syns på ett blodprov och då kan det ha hunnit gå riktigt illa när det väl uppdagas.

  Jag slarvade rejält med min medicin under en månad ( och ja, jag åt extremt bra) låg på sjukhus ett halvår efteråt pga kraschade värden och det tog ett år för mig att komma tillbaka.

  Uppmuntra gärna folk till att förändra sin livsstil men ge inte farliga råd om att sluta med medicin. Säg att det går bra för dig, bara att gratulera. För en annan kan det sluta i inläggning och värsta fall koma/hjärtstopp. Det är så oansvarigt och okunnigt!

  En tilläggskommentar är på sin plats om du månar om dina läsare.

 • Dr Lekman
  22 februari, 2015 at 20:59

  Bra skrivet.
  Jag börjar med LCHF lite försiktigt i morgon måndag.
  Allt gott till dig.
  Janne

 • Nadja
  1 mars, 2015 at 19:44

  Kan du kontaktamig Katrin. Vill du medverka i Sköldkörtelföreningen och ett kommande event till våren?
  Med vänlig hälsning, ordförande

 • Titti
  2 mars, 2015 at 18:23

  Bra inlägg! Jag äter Levaxin sedan 4 år, läkarn klappar händerna och säger att allt ser finfint ut, fast under dessa år har jag bara mått sämre och sämre. För varje applåd så byter jag läkare. Jag tog de prover som läkarn vägrat att ta på Blodkollen.se för ett par veckor sedan, och bedömde vad jag behöver utifrån provsvaren. Jag har ätit socker- och glutenfritt i sex veckor och helt stärkelsefritt i några dagar. Nu sover jag gott om nätterna, värken i lederna har gett sig, temp och ph har höjts, jag har tappat fyra kilo och i morse vaknade jag äntligen utan huvudvärk, ögonvärk eller migrän. Jag tänker fortsätta med det här, och med att byta läkare tills jag hittar en med rätt kompetens och inställning till sköldkörtelsjukdomar.

 • Carina
  2 mars, 2015 at 23:51

  Intressant! Lider av samma sak själv o läkarnas ”måste ha Levaxin!”… Forskning visar att kost hjälper. Det viktigaste att utesluta är GLUTEN.

  Snäppet högre än LCHF hälsomässigt är dock Paleokost som har samma upplägg men även utesluter de giftiga mejeriprodukterna m GMO etc skit så långt det går. Men kolhydrater är ok m undantag flr vissa… Det är alltså inte kolhydrater i sig som är farliga utan GLUTEN! Istället satsar man på kokosolja, kokosmjölk, mandel- o cashewdrycker etc. Protein och fettet alltså, men grönsaker ingår och är bra! Så länge det är kravmärkt. Men det gäller ju all mat.
  Boktips! Dr David Perlmutters bok Hotet mot din hjärna. Forskningsunderlag, kostförslag, förslag på prover man ska begära att få ta etc etc. Suverän!

 • Patricia
  22 mars, 2015 at 22:31

  Är riktigt jävla glad att någon annan också har samma tanke: att det bara är så att det ska ätas resten av livet. Ingen bryr sig ju! Vem man än vänder sig till får man höra samma fras. Detta behöver belysas mer och jag om inte alla andra som lider av samma dilemma hade uppskattat om du kunde ta detta vidare i media.

 • Rolf C
  22 juli, 2015 at 21:17

  Inte bara gluten som skall undvikas – kolhydrater är lika illa.
  http://www.halsasomlivsstil.com/2015/03/hypotyreos-och-kopplingen-till-gluten/

 • Elliot
  29 september, 2015 at 07:17

  Jag åt LCHF förut tidigare iår…. Det funkade först, gick ner tio kilo. Sedan så fick jag problem med magen och gallblåsan, kunde ligga med värk så pass hög att jag fick feber och skakade av smärtan… Efter det började jag gå upp i vikt, och nu när jag började käka LCHF igen så SKÖT jag UPP i vikt!!

  Så LCHF är nog verkligen inte för alla, dessutom känner jag en som fick blodpropp pga att hon åt ris EN GÅNG när hon gick på LCHF, så det medför även hälsorisker…

  Vi kan gå på hur många dieter som vi orkar under en livsstil, men alla funkar olika för alla, och alla medför hälsorisker, och det är bara att diskutera.

 • marie
  4 oktober, 2015 at 19:49

  Jag fick sköldkörtelcancer & har ingen sköldkörtel kvar.Jag måste äta Levaxin hela livet..hört att man kan få förstorat hjärta av det & få hjärtinfarkt.Det berättade en läkare på radiumhemmet för mig.Jag tror att jag fick cancer pga att jag blev övertalad av en sk naturläkare att ta en massa vitaminer.Han blev sedan anmäld flera gånger,Och säljer inte dessa preparat längre.Men om jag vetat då om gröna smothies och nyttig mat så hade jag kanske inte hamnat i att behöva ta Levaxin hela livet & det är bättre att låta maten vara ens medicin..

 • Sandra
  7 december, 2016 at 15:13

  Hej Katrin!

  Jag är inte väldigt påläst, men min uppfattning av LCHF är att det är en kost man kan äta i 3 mån till kanske 18 mån. Tills man blivit frisk, blivit av med sin sjukdom. Jag läste någonstans, som jag självklart inte kommer ihåg nu, om njurproblem som börjat uppkomma när man ätit LCHF under en längre period. Jag känner även en äldre man som äter LCHF som undslapp bypass efter en hjärtinfarkt tack vare kosten, men han harklar sig numera titt som tätt (fortfarande trånga blodkärl) och har inte kunnat jogga på flera år (en man som rörde sig mycket förr). Min uppfattning har efter det mesta jag läst blivit att LCHF är en mycket bra kost, så länge man är sjuk. Men när man blivit frisk så är det mer fördelaktigt att gå över till en Medelhavskost eller Paleo. Detta för att undvika dessa njurproblem som uppstår efter lång tid på kosten. Man ska inte överdriva konsumtionen av kolhydrater då man bytt kost, men gärna lite ibland. Funderar på om jag kommit till dessa slutsatser efter att delvis läst Annika Dahlqvists blogg samt dr Mercola, osäker.
  Jag ska snart börja med LCHF igen och försöka hålla mig strikt tills jag själv blivit av med min sköldkörtelsjukdom. Jag började för några månader sedan men misslyckades och fuskade då jag gick igenom 2 omfattande ortflyttar på kort tid och stresspåslag och ekonomiskt påfrestad på det. Jag äter inte mängder med kolhydrater nu, men jag är inte heller strikt.
  Kosten verkar ha haft någon påverkan iaf för några månader sedan när jag försökte, för jag ska nu få sänka min levaxindos med 25 mikrogram.
  Ser framemot när jag fått stabilitet och kan komma igång med strikt LCHF! och förhoppningsvis bli av med min sjukdom! 125 mg kvar att bli av med!
  Tack för en inspirerande text och jag hoppas att du inte får några problem i framtiden av att köra strikt LCHF, om du nu tänker fortsätta med det!

 • Anna
  8 maj, 2017 at 19:44

  har du ätit bort din psoriasis? Vegankost / högkolhydratkost rawfood har fungerar utmärkt för mig och jag är nästan helt symptomfri idag. Rött kött och chark är starkt inflammatoriskt för kroppen, även överdosering av proteiner. Bara en liten parentes från lchf spåret som ger kolhydrater hela skulden. Jag tror snarare att kombinationen av fett/kolhydrater är det som är helt fel. Jag väljer lågfett och mycket fibrer/kolhydrater framför lchf.

 • Vera
  16 augusti, 2017 at 10:32

  Hej katrin.

  Jag har knaprar levaxin i 2 år. Fick börja med 50mg till 75mg för att sedan få höja till 100mg. Nu har du perfekt dos enligt läkarn – nytt test om 1 år. Meeen, då började jag med lchf och när det året nästan hade gått så började jag tappa massa hår, visste inte först att det var på grund av levaxinet. Efter att jag sedan tagit det årliga provet så ringde läkarn å sa, nu har du för hög dos (den dos som tidigare var perfekt) Jag förstod ju direkt att det var tack vare lchf min ämnesomsättning börjat funka bättre i sig själv. Han sa, testa sänk till 75mg (den dos som förut var för låg) men jag känner att jag skulle vilja bli kvitt levaxinet helt.

  Min fråga till dig är då, slutade du tvärt eller trappade du ner? Och hur stor dos hade du?

  Tänk att alla får höra -”det finns inget sätt att bli frisk, du måste äta detta hela livet” För att livsmedelsverket säger att man ska äta lite (skit) av allt. Då ska man istället ha högre medicindos. Man blir ju mörkrädd.

  Tack för en bra blogg! Mvh Vera

 • Raimo Heino
  10 september, 2017 at 12:36

  Alla inläggen som jag löst är mycket intressanta. Att många utgår från sig själva är helt naturligt och lätt tror att då är det bra för andra att göra som jag gjort. – men det är enspårigt och tar inte hänsyn till alla varianter av sköldkörtelsjukdomar.
  Vad gäller sköldkörteln så är den skolmefdicinska behandlingen ännu mera enkelspårig. I princip lika för alla. För en del hjälper det underbart och för andra blir det bara värre.
  Vad gäller LCHF- diet så kan den vara mycket bättre än en kost på snabba kolhydrater och på så sätt vara ett bättre alternativ. Själv ordinerar jag aldrig till mina patienter LCHF men i ca 30 år, innan allt vad vi idag vet PM maten var känt, en kost utan snabba kolhydrater. Det är en stor skillnad om man äter en morot rå eller kokt! Om man ngn gång i veckan äter en kanelbulle eller dylikt så är det ingen katastrof men däremot om du dagligen äter ett par kanelbullar då komet det långsamt med åren belasta din hälsa. Såsom Paracelsus på 1500- taket sa: allt kan vara giftigt – det är mängden som avger.
  Med bästa hälsningar Raimo Heino.
  F. ö. har jag på min facebooksida skrivit en serie om hypothyreos.

 • Lena
  11 september, 2017 at 21:52

  För mig var det likadant. Slängde dom efter flera år o mår toppen!