Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Om ni är barnfamilj som funderar på att skaffa hund så kan jag varmt rekommendera en Harry. Harry är helt otrolig med barnen och de älskar honom. Men inte bara det han är väldigt intelligent och begåvad också. Han ligger och rullar död hund, han dansar på kommando och lyssna på det här nu: han hårar knappt. Jag tror han heter norsk buhund. En helt annan sak? Jag lämnade barnen själva i bilen och kutade in på ICA idag. Kommer ni att slakta mig nu? Båda somnade och jag visste att de inte skulle vakna. Och om de vaknade så skulle de kanske undra i max fem minuter var jag var. Jag låste bilen och kutade. Jag var inne på ICA i

You Might Also Like

 • lillan
  2 november, 2014 at 04:59

  Uppenbar provokation = lögn!!

 • Joanna
  2 november, 2014 at 05:49

  Hela inlägget kom inte med? Alla gör vi våra val. Men barn i bil själva hade jag aldrig vågat. Om nu vädret var ok så kan någon ju ända stjäla bilen! Nääää hemska tanke.

 • socialen
  2 november, 2014 at 05:50

  Drama! Det blir säkert stora rubriker i media, om att du lämnade dina barn ensamma i en låst bil! Huuu

 • martina
  2 november, 2014 at 06:32

  Norsk buhund,vem vill ha en sådan.

 • Lovisa
  2 november, 2014 at 07:48

  Vi satt jämt i bilen jag och min bror när päronen handlade eller nått, länge också! Och uppförde vi oss inte på en restaurang eller så då var det ut i bilen och vänta tills resten av familjen av haft en trevlig middag. Jag är bara 20 så det var inte så länge sen men fan det blev folk av mig och min bror!

 • zenita
  2 november, 2014 at 08:01

  Lovisa; var det inte kallt att sitta i bilen på vintern.Men ett bra straff.var det! Det får du praktisera när du själv får barn. Så blir det garanterat folk av dem med!!

 • Pernilla
  2 november, 2014 at 08:17

  Bilen kan bli påkörd/backas in i där man parkerat, den kan börja brinna, tjuvar kan ta den…

 • laura
  2 november, 2014 at 08:23

  Om man nu bortser från alla yttre faror (tjuvar, kidnappare, bildårar som kör på bilen) så tänk barnens reaktion när de vaknar upp. Ringo är ju bara fyra och kan få panik (och Rambo ska vi inte prata om). Om han då öppnar bilen och går ut på gatan kan det sluta illa. Nej va fan nästa gång får du allt se till att väcka de små liven- ta inte risker med det dyrbaraste du har…

  Och en hund skulle jag aldrig lämna så nära min bebis om vi nu ska fortsätta moraliserandet. Man vet aldrig hur hunden eller barnet kan interagera då de inte är vana vid varandra. Men visst var det väl moraliserande du var ute efter med det här inlägget- och du vann jag kunde inte låta bli att kommentera!:)

 • laura
  2 november, 2014 at 08:27

  Och Lovisa – så som du resonerar hör jag hela tiden i Frankrike där jag bor när ämnet barnaga tas upp. ”Jag blev minsann slagen och det blev folk av mig”. Ibland måste man ha mod att ifrågasätta sina föräldrars uppfostringsmetoder även om man för den sakens skulle inte behöver döma dem, utan inse att de gjorde sitt bästa med det bagage de själva hade med sig.

 • Davve
  2 november, 2014 at 08:53

  Alltså gud va roliga folk här är. Snackar om kidnappningar osv osv…. 😀 hon lämnade i 5 minuter. Barnen sov. Med ert sätt att tänka kan man ALDRIG lämna sina barn ur sikte tills de fyller 18.

  Välkommen till verkligheten människor. Hela världen består inte av psykopater som vill mörda barn.

  Tack för ett gott skratt

 • Jag
  2 november, 2014 at 09:26

  Herregud…..
  Barnen lär sig att mamma kommer snart, om dom lämnas i bilen…
  Sover dom gör det väl inget…
  … I värmen lämnar man inte barnen…

 • Lo
  2 november, 2014 at 09:29

  Pernilla: hur ofta börjar en parkerad bil brinna??? Har du ngn statistik på det? Hahahhaa *hjälp*

 • Jenny
  2 november, 2014 at 09:29

  Jag bara undrar…går inte billarmet igång om de börjar röra på sig inne i bilen?
  Har nämligen jag varit med om..
  Lämnade mina vakna barn på 9 och 5 i bilen då jag skulle springa in och köpa mjölk. Låste bilen och det blev ett j-vla liv efter ett tag då de rörde sig inne i bilen. När jag kom ut så tjöt billarmet och barnen var förskräckta….
  Så numera låser jag aldrig bilen när någon sitter kvar och väntar.
  Något sovande barn har jag aldrig mer vågat lämna då jag en gång lämnade min sovande 1-åring i 5 min. Kom tillbaka till en helt förstörd och gallskrikande unge.

 • Maggan
  2 november, 2014 at 09:36

  Till alla som förfasar sig över det farliga i att lämna barnen i bilen några minuter: träna er på riskbedömning. Det är betydligt större risk att ni krockar när ni kör med barnen i bilen än att det går förbi nån galning som bryter sig in och tar dem när den står parkerad.
  Även ni som tror att ni är perfekta tar risker varje dag, för alternativet vore outhärdligt.

 • beata
  2 november, 2014 at 09:41

  Bra gjort Katrin. Du är så jävla cool Ett riktigt föredöme är du!!!!

 • amanda
  2 november, 2014 at 09:46

  HerreGud! Det är säkert inte sant Vill väl ha många kommentarer! LCHF butiken går väl dåligt!!!!!

 • Helena
  2 november, 2014 at 09:52

  Blev också lämnad i bilen som barn. Ingen big deal men säger inte att det varken var rätt eller fel. Det hände aldrig i stekande sol eller särskilt länge överhuvudtaget. Jag överlevde.

 • Marianne
  2 november, 2014 at 10:29

  Vår bil började brinna när jag och dottern satt och sov när mannen var inne och handlade. I sista sekund vaknade jag och lyckades få ut oss. Det brandmännen sedan berättade efter att bilen brunnit upp helt hur fort allt går fick jag mig en riktig tankeställare. Det är svårt att förstå att sånt kan hända så jag hade inte tänkt på det innan.

 • 4-barnsmor
  2 november, 2014 at 10:36

  Jag kände en som lämnade sina två små sovande barn i bilen på garageuppfarten till sitt hus. Hon packade bara in varorna hon handlat. Bilen började brinna….
  Undrar hur hon har det du, den mamman. Vet att hon fick två nya barn senare. Men vilken hemsk upplevelse.
  Nästa gång Katrin, låt dörren vara upplåst! För säkerhets skull 😉

 • Emma
  2 november, 2014 at 12:09

  Nej jag lämnar aldrig mina barn i bilen. Oavsett om det blir krångligare både för dom och mig att ta med de in för ett besök på vår lilla Ica på 3 min. Dock har jag många vänner som lämnar och ja valet är fritt.Men jag undrar om du verkligen lämnade de i bilen för att du ville eller om du bara gjorde det för att kunna skriva något som du visste provocerar? I bland får jag den uppfattningen om dig, att du gör saker bara för att. Fortsätt du art lämna barnen om du tycker det är ok så fortsätter jag knäppa loss mina

 • P
  2 november, 2014 at 13:58

  HerreGud vilket kaostänk på folk här! Kidnappare, bilbrand på parkering, krock.. OMG Tänker ni så 24/7? Vet ni vad som kan hända på en vanlig promenad till parken? Föräldrar överför sin sjuka rädsla på sina barn.

 • K
  2 november, 2014 at 14:23

  Precis som Jenny säger är väl den största problematiken att larmet går igång på bilen såvida något av barnen pratar, gråter eller skriker. Även om Katrin givetvis har rätt känsla för huruvida barnen kommer att vakna eller inte, ibland gör de det trots allt ändå och med larmet tjutande i öronen kan ju varken baby eller barn må bra. Därmed måste man lämna bilen olåst, vilket kanske känns lite läskigt. Alltså allra bäst att ta med sig barnen, även om de sover och det är riktigt meckigt att ta med dem för några snabbinköp. Dock är det minst sagt meckigt att ha barn, därmed får man nog lov att ta sitt ansvar. Självfallet kan bilen börja brinna, eller bli påkörd eller visst kan barnen kidnappas, dock ej särskilt troligt, Men vem vill leva med konsekvenserna om så skulle ske?

 • lalle
  2 november, 2014 at 15:10

  Har fått CELLSKRÄCK därför att jag blev inlåst i en bil när jag var fyra år. Fick panik när jag ej kom ut. Har satt sina spår i mitt sociala liv som vuxen!!!

 • Anette Starby
  2 november, 2014 at 16:16

  Den där hundrasen är så underbar & jag känner ett par som har en sådan hund. Jag vill verkligen ha en hund men det går inte då vi jobbar heltid båda två & att lämna en hund ensam i flera timmar är djurplågeri.
  Mvh http://starby.devote.se

 • Ping
  2 november, 2014 at 17:03

  Du är min förebild Katrin! Så nästa gång mina barn somnar i bilen, skall jag passa på att handla. Kan du så kan jag!

 • Haha
  2 november, 2014 at 17:39

  Ha ha vilken jävla överraskning. Davve försvarar Katrin! Davve tycker att Katrin har rätt och alla andra har fel.

  Alltså Davve…jag tänker mig dig lite som Ralph i Simpsons. Så du vet.

 • Emma
  2 november, 2014 at 18:50

  Att jag inte lämnar mina barn kvar i bilen handlar inte så mkt om katastrof tänk utan mer att de inte ska sitta kvar,själva och fastspända utan möjlighet att ta sig ut. Min lilla förstår inte om jag försvinner att jag kommer snart.Min stora skulle förstå men jag kan se honom framför mig när han oxå inser att han inte kommer ur bilen utan är inlåst

 • claudia
  2 november, 2014 at 20:25

  Gullig hund!

 • Josephine
  2 november, 2014 at 20:52

  Alltså det intressanta i det här är ju i alla fall inte Katrins i mitt tycke ganska småputtriga handling (även om jag rutinmässigt inte gör det med mina egna men hänt någon gång), det är ju verkligen alla dessa reaktioner i ett nötskal. Alltså föräldrar 2014, de mest överanalyserade och livrädda vandrande människorna. Alla dessa rädslor som projiceras vidare till barnen utan att den ens uttrycks.

  Och vi får ju akta oss för att lämna något som rör barn odiskuterat, det kan ju råka bli frid, fröjd och lättsamhet. Nej fy vilket skräckscenario, vi fortsätter överanalysera.

 • Rocky
  2 november, 2014 at 21:33

  Så lillgammal Rambo ser ut. Rambo ett verkligen malplacerat namn på honom!!!