Okategoriserade

Dela på föräldraledigheten!

Katrins Snapshots

Småbarnsperioden påverkar din pension eftersom den grundar sig på din livsinkomst. Dela på föräldraledigheten och vård av barn mellan man och kvinna. Eller man och man. Eller kvinna och kvinna. Jag tycker att kvinnor över lag måste bli bättre på att kräva jämställdhet av sina män. Det är lika viktigt för en kvinna att jobba och säkra sin framtid ekonomiskt som för en man. Det är även lika viktigt för de små barnen att få tas hand om av sina fäder. Och ha tillfredsställda föräldrar som båda känner att de har en trygg framtid. Mer information hittar ni här! eller via länk som ni hittar på @pensionsmyndigheten. I samarbete med #pensionsmyndigheten #jämställdpension

You Might Also Like

 • Jennie
  30 oktober, 2014 at 15:21

  Önskar att vi också kunde dela på föräldraledigheten. Tyvärr så fungerar det inte ekonomiskt och så tror jag det kan vara för många. Eftersom min sambo tjänar så mycket mer än vad jag gör, då hade vi behövt flytta och leva väldigt snålt samt inte kunna spara till barnen eller vår egen pension. Istället så spar vi mer till min pension privat. Jag tycker det är sjukt att man inte ska få bestämma sånt själv. Tycker inte regeringen har rätt att komma o säga hur vi ska leva våra liv. Det är upp till var och en. Vi gör det som vi anser är det bästa för barnen , ha det tryggt ekonomiskt är en viktig del.

 • jaja
  30 oktober, 2014 at 17:44

  Fast det är ju oftast kvinnorna som väljer att vara hemma mer? Borde väl i så fall vara männen som skall kräva att få vara hemma mer?

 • Ml
  30 oktober, 2014 at 17:59

  Fin bild på alla de dina 🙂

 • Östen
  30 oktober, 2014 at 18:08

  Varför visa en gammal bild på er lycka??

 • lilla trollet
  30 oktober, 2014 at 18:21

  Jag tror Davve är Bingo.

  1. Davve tjatar om jobb hit och dit och Bingo röstar på moderaterna en moderat ser alltid ner på arbetslösa.

  2. Bingo har en förkärlek till annorlunda namn och namnet Davve är inte vanligt här i Sverige.

  3. Ingen annan än en väldigt svartsjuk och kär person skulle försvara den andra partnern så som Davve / Bingo gör.

  Det är gulligt av honom men kan i slutändan bli jobbigt för Katrin då hon är en stark självständig kvinna.

 • peaches
  30 oktober, 2014 at 18:42

  Vad kul att du blivit representant för Pensionsmyndigheten!!!

 • Malin
  30 oktober, 2014 at 19:10

  Det handlar inte om ekonomi! Utan om jämnställdhet, om vi kvinnor väljer att vara hemma bara för att våra män tjänar mer så kommer den smygande diskrimineringen dom förekommer av kvinnor i arbetslivet fortsätta. Har svårt att tro att man inte kan leva lite snålare under ett par år utan att livet behöver påverkas speciellt mkt

 • bigus dicus
  30 oktober, 2014 at 19:28

  vad är det för svenne kommentarer att min man tjänar mer så vi kan inte dela på ledigheten. tjofffs ta mig faen. med planering och god vilja så kan man lätt fixa att mannen kan vara hemma 9 månader eller så.
  för inte kan det vara så att din man har ett ”macho” yrke och inte vågar ta ledigigt för att hänga med barnen, och blir Mr. Mom ett tag….

 • ki
  30 oktober, 2014 at 19:29

  Om kvinnor tjänar 10-20 % mindre än män, men är lika bra som män, varför anställs inte bara kvinnor då?

  Okej, lite ironi…men bara lite…

 • laura
  30 oktober, 2014 at 19:30

  Själv tror jag eller ok jag vet att jag är bättre på att ta hand om mina barn än min man. En orsak är kanske att jag verkligen tycker om att vara med dem och ta hand om dem. Ska vi då i jämställdhetens man tvinga min man att vara hemma vilket skulle innebära en olycklig arbetande mamma en olycklig hemmapappa och två barn som inte blir omhändertagna på bästa sätt (läs mig haha). Ekonomin skulle givetvis bli lidande men den är inte det främsta skälet till att jag är hemma med mina barn. De mår bäst av att vara med mig helt enkelt och jag mår bäst av att vara med dem och pappan mår bra av att arbeta…

 • M
  30 oktober, 2014 at 20:17

  Återigen – det är inte kvinnors uppgift att se till att män tar ansvar. Jag är så förbannat trött på detta synsätt!

 • Caroline
  30 oktober, 2014 at 20:38

  Amen på det Laura! Här är det precis likadant. Jag VILL vara hemma med mina barn och njuter av att kunna vara det. Min man vill helst jobba. Så jag tar alla dagar jag kan få och han tar dem han ”måste”. Vi är väldigt nöjda med det och vi bryr oss inte om vad andra tycker om det eller hur andra väljer att göra. Det är vår familj och vår ensak.

 • hur
  30 oktober, 2014 at 20:58

  Caroline: Gynnar det dina barn då? Er familj är ju mer än dina och din mans egna önskemål, det handlar även om hur man förbereder barnan för framtiden och självständighet…

 • Anette Starby
  30 oktober, 2014 at 21:20

  Du har helt rätt i det du skriver & de föräldrar som har möjlighet att dela på föräldraledigheten så är det jättebra att de gör det. Tyvärr så har min man eget företag så det var jag som var hemma med våra två barn men jag hade inget emot det.
  Mvh http://starby.devote.se

 • tilde
  30 oktober, 2014 at 21:45

  Ni verkar till att vara en dysfunktionell familj. Stackars barn!!!

 • maggan
  30 oktober, 2014 at 21:52

  Män som vägrar vara hemma med sina barn borde inte bli pappor. Par som inte har råd med att ena parten går hem borde se över sitt leverne. Vad händer om den blir arbetslös? Skulle vara tacksam för svar hur ni tänker.

 • Jennie
  30 oktober, 2014 at 22:11

  Allas situationer ser så olika ut, därför borde varje familj få bestämma själv hur man vill dela upp det. Man vill ju göra det som är det bästa för barnet såklart. Naivt att tro att dela på föräldraledigheten är det bästa för alla familjer. Dom som tror det måste ha väldigt lite erfarenhet om hur olika familjer och förutsättningar ser ut?

 • Matilda
  30 oktober, 2014 at 22:14

  Om man lever i en relation måste man väl kunna komma överens om hur man delar föräldraledigheten. Att man gör det som man anser är bäst för sina barn och sin familj. Endel familjer delar rakt av, andra familjer är pappan/mamman den som tar ut större delen av föräldraledigheten. Sen kan ja ju tycka att det är syn att detta är ett så himla stort problem som sticker i ögonen på folk. Att det ska behöva vara så hemskt att vara hemma med sitt barn. Att pensionen ska vara det som avgör för att man ska dela? Du kanske är död innan pension… Jag tror nog att vuxna människor är kapabla att kunna avgöra vad som är bäst för sin familj. Ovsvsett hur många dagar ni har vardera, inte precis så ungen kommer att komma ihåg det där första året 😉

 • jo
  30 oktober, 2014 at 22:19

  @Matilda. Antar att du inte sparar pengar till dina barn då?

 • Davve
  30 oktober, 2014 at 23:44

  Bra att du har fixat ännu ett namn till din samling.. Speciellt nu när det är ett namn som är passande… ”Lilla trollet”. Bra jobbat lilla nättrollet! 😀

 • Jag
  31 oktober, 2014 at 07:16

  Vem ska tala om hur man skall göra i sin familj??
  Varje par måste väl själva få bestämma hur det skall se ut för just dom…
  Pappan som inte vill vara hemma, låt han jobba, behöver inte vara sämre far för d, finns kvinnor som jobbar hellre…
  Finns det massor av kärlek så räcker det…
  Fan vad alla ska vara dömande…
  Låt folk bestämma o vara sin lilla familj…

 • Jag
  31 oktober, 2014 at 07:19

  O sluta o vara jävliga mot varandra, gör nåt vettigt av den energin…
  Gå o krama någon, le åt dig själv i spegeln…. Herregud..
  Var bussiga mot varandra….!!!

 • Caroline
  31 oktober, 2014 at 07:48

  Varför skriver du om detta? Du är säkert sponsrad av PPM eftersom Bingo och du verkligen inte delar på föräldraledigheten. Hur många dagar har Bingo tagit ut?
  Inte många…

 • nu och sedan
  31 oktober, 2014 at 08:18

  Nu har man köpt hus och är så pass skuldsatta att man inte har råd att dela på föräldraledigheten. Men det är ju myyyys att vara hemma med barnen i fina huset och mannen älskar ju att jobba så låt honom göra det.

  Snabbspola 25 år. Man har tyvärr skilt sig och har barnen varannan vecka i sin tvåa. Exet bor kvar i villan med sin nya. Man är lite sliten på sitt kvinnoyrke inom vården men att gå i pension i förtid är inte att tänka på. Inte med den kvinnolönen och när man tog hela föräldraledigheten för allas bästa.

 • lilla trollet
  31 oktober, 2014 at 10:02

  Davve/Bingo Tack! Nu när du har semester kan du ta lite bilder på familjelyckan.

 • Davve
  31 oktober, 2014 at 10:48

  Lilla trollet, ja så stannar du i trollskogen.

 • Fredrik
  31 oktober, 2014 at 18:51

  Det är mammor som hindrar pappor att ta ut en jämställd föräldraledighet. Kvinnan tar ut det hon vill och sen får mannen det som ev blir över! Satsa på att ställa krav på MAMMORNA!

 • annaP
  31 oktober, 2014 at 19:49

  Flera av de kvinnor som skrivit kommentarer skriver jag vill vara hemma med mina barn…. Är det inte era barn eller pappan bara en spermadonator?

  PPM har dessutom inte funnits på snart 5år så Caroline du verkar verkligen ha koll på det här.. Precis antagligen lika stor koll du har på hur många pappadagar Bingo tagit ut.

 • Petra
  31 oktober, 2014 at 21:50

  Ja nu när sossarna har tagit makten så måste vi ju dela mer. Varför kan inte varje familj få välja själva?
  Blogg.loppi.se/Petra

 • Emelie
  4 november, 2014 at 20:09

  Bra skrivet! Bara fördelar med att dela lika. Mamman kommer inte efter i arbetslivet, pappan får en närmare relation till sitt barnet och studier visar dessutom att jämställda par som delar lika blir mer långvarig! 🙂