Okategoriserade

Folk är inte kloka

Jag har alltid undrat över folk som säger till andra om saker som inte rör dem alls. Jag har funderat på om det är något som kommer med åldern eller om det är något som bara bor inom idioter. När man åker bussfil eller parkerar på stoppförbud är sjukt bra exempel. Folk som viftar med armar som säger ”Man får inte stå här”, som om jag gjorde det av ovetskap. Igår var den en kvinna som sa ”Herregud att du litar på honom på den där i trafiken”, när Ringo korsade ett övergångsställe på sin spark. Utan hjälm absolut men vi är inte så strikta med sånt på Östermalm. Jag kunde inte låta bli att jävlas så jag svarade ”Han åker på den själv till dagis!”, sen gick jag. Hon skakade på huvudet så att kinderna kluckade som på en fasan ni vet? Sen gick hon baklänges över övergångsstället som att hon var redo att tycka in för att rädda Ringo. Om något skulle hända. Vad det skulle kunna vara kan jag inte fundera ut.

Har jag berättat om Ringos simskolelärare? Det är den absolut i särklass sjukaste människan jag varit med om. Han är så dum i huvudet så att ni inte kan ana. Både på ett positivt sätt och ett negativt men INGEN klagar så jag håller käft. Eller jag ringde in efter första lektionen men blev bemött av en häpen person i andra ändan så då bestämde jag mig för att aldrig mer klaga på honom igen. Bita ihop och pressa och puscha Ringo på ett helt sjukt sätt. Men så göra alla här. Du skulle aldrig kunna ana att det här äger rum i Sverige men det gör det. Simskoleläraren är inte svensk han är typ sydamerikan. Det är väldigt intressant det hela för samtliga föräldrar sitter på bänken och håller andan i 30 minuter. Sitter på kanten av soffan redo att kasta sig för att rädda livet på sitt barn. Läraren låter barnen simma på djupt vatten utan puffar då de inte kan simma. Han lär dem att dyka och crawla. Barnen kämpar för livet och man ser skräck och panik i deras ögon mesta dels av tiden. Överlevnadsinstinkten är fenomenal och lite gråt eller lite vatten eller lite kallsup är ingen fara…!

Den här läraren? Han himlar med ögonen, fryser ut den som inte klara uppgiften, bagatelliserar gråt, mobbas om en unge inte vill göra något, ryter åt föräldrarna att de ska vara tysta eller dra därifrån. Det är en cirkus. Jag har filmat honom men vågar nog inte lägga ut klippet med risk för att han kan bli arg och jag vill INTE bråka med honom.

Jag har tackat ja till att medverka i ett program och ni kommer att älska det här! Jag har en hel del förberedelser att rodda med så idag ska jag lämna Rambo hos min 91-åriga farmor i tre timmar. Nä nu höll ni på att sätta i vrången åh herregud tänk om den där vidriga tanten läste min blogg hon hade vid det här laget redan hunnit ringa socialen. ”Hon låter sin fyraåring åka spark utan hjälm och hon lämnar sin 10-månaders med en 91-åring!!”. Soc hade redan hunnit ringa vid det här laget. En vacker dag ska jag berätta för er om Soc men jag vågar inte fortfarande. Dom och simskoleläraren är de enda två instanserna som jag på riktigt är rädd för. Båda saknar humor nämligen. Jo! Barnflickan är med också såklart. För att övervaka. Fast farmor leker så fint med Rambo det är supergulligt.

Jag måste köpa filter till miljötoan på landet. Måste måste måste Bingo vägrar att skita i naturen som han säger. Jag har inga problem med sånt, ha ha ha. I somras när Bingos kompis Johan var ute och hälsade på utbrast han plötsligt ”Vad i helvete är det här det är den största hundkabeln jag sett i mitt liv vad har ni haft för hund här ute?!” Bingo spanade in korven och såg häpet på sin vän. ”Ä men asså det här är fan människobajs jag kan se det…”, fortsatte Johan. Bingo bytte samtalsämne och dagen efter när jag kom ut frågade han mig om jag hade nån aning om vad korven kunde komma ifrån. Jag skrattade så jag höll på att gå sönder. Okej så här: Det spöregnade, vi hade strömavbrott, det var mitt i natten, alltså kolsvart ute. Jag blev nödig och kutade ut. Gjorde min grej och rusade upp i sängen igen. Råkade ha glömt bort det dagen efter. Sånt händer.

Åh nu ringer Helpling.se på dörren. Spännande!
Katrins Snapshots

Gulleplutten slocknade och sover som en liten kulting i sin vagn så jag fick tillfälle att skriva av mig lite på Katrinz.se. Det var skönt att få ur mig det. Har undrat över när det skulle kännas som rätt tidpunkt och det var nu alltså. #novastar #crescentbykatrinzytomierska

You Might Also Like

 • La Nouvelle
  22 oktober, 2014 at 12:20

  Svara gärna på vår enkät om designade hårsnoddar. Informationen är viktig för vårt nystartade skolföretag. TACK!

  https://docs.google.com/forms/d/1E-nheVPSJpJzqgtuYsGAuT4MoxVrjuzCbkWJFj2qBPI/viewform

 • Ewa
  22 oktober, 2014 at 12:32

  Varför i h*e skall man parkera där det är förbjudet eller köra i bussfilen? Det hindrar bara den övriga trafiken. Jag hoppas att USA:s system med däckklampar kommer hit, då får man betala dyrt för att få den upplåst. Om Du är rädd om Dina barn är väl Din sak Du väljer vad Du utsätter dem för.

 • Anette Starby
  22 oktober, 2014 at 12:41

  Fan vad du fick till det & jag har skrattat här på lunchen när jag läste det du har skrivit. Det allra roligaste var med cykelhjälmen & tanten haha!
  Du är så skön!
  Mvh http://starby.devote.se

 • Anna
  22 oktober, 2014 at 12:46

  Ha ha… Jag känner till Vattenhuset på Östermalm.
  Min son bröt ihop efter 2 lektioner och vägrade att komma tillbaka trots alla möjliga mutbesök. Simskoleläraren som kallar alla barn ”kompis” är en sann mobbare men en effektiv simlärare till de barn som klarar sig. Lycka till 🙂

 • F
  22 oktober, 2014 at 13:22

  Om man stannar på stoppförbud och kör i bussfiler så får man skylla sig själv om folk säger till – de tror väl att du är dum i huvudet. Inte konstigt att folk reagerar på att din unge inte har hjälm eller kör över övergångsställe heller. Att du låter din unge gå kvar hos en sådan vidrig simlärare är ju bara sjukt och att du av alla människor är lika feg som alla andra trodde jag inte? Hur kan du inte säga ifrån/ge honom på käften eller se till att han får sparken? Och HUR kan du som mamma låta honom gå kvar hos en galen simlärare? Varför ge sina barn trauma medvetet?

 • urban
  22 oktober, 2014 at 13:58

  vilken jargong du har. Hälften av det du skriver är inte sant. Men alltid är där väl några idioter som tror dig. Totalt humorsbefriad. Att dubbelparkera och köra i bussfilen. Vad coolt. Kan hindra utryckningsfordon att komma fram kan gälla människoliv. Men vad skiter du i det.

 • Haha
  22 oktober, 2014 at 14:22

  Fan vilken fena du är på att provocera. Du tar ju i från tårna. Desperat???

 • Heléne
  22 oktober, 2014 at 14:40

  Så underbart skrivet! Jag var tvungen att läsa högt för min man. Alltid ett sant nöje att läsa din blogg. Så skönt med en intelligent människa och de som inte ser det tillhör de 90% och är inget att bry sig om. Efter att ha läst din blogg känner jag mig inte så ensam. Kram Heléne

 • Amen
  22 oktober, 2014 at 15:18

  Katrin jag vill se klippet . bra att du lämnar Rambo hos farmor.

 • unni
  22 oktober, 2014 at 15:36

  Simläraren finns nog bara i din fantasi. Trodde inte att du var rädd för någon. Det är inte likt dig!!!

 • Gabi
  22 oktober, 2014 at 15:40

  När Katrin kommer med ett långt inlägg då vet man att nu blir det kul! Ju fler du retar upp dessto roligare!! Skrattade gott och det tror jag du också gör åt alla dessa kommentarer! Go for it Katrin!

 • :)
  22 oktober, 2014 at 16:23

  Menar du Gabriel på vattenhuset? Ja han är sjuk i huvudet men min son lärde sig simma på två röda! 😀

 • Olly
  22 oktober, 2014 at 16:49

  Det gjorde nog susen att du här på bloggen klagade på den här simläraren Gabriels olämpliga och grymma metoder. Nu få han nog sparken med omedelbar verkan den sydamerikanska idioten!!! BRA!!

 • Hanna
  22 oktober, 2014 at 17:12

  Det kommer med åldern. Sen jag fyllde 40 så blir det värre för varje år. Jag hasplar ur mig kommentarer om folk till höger och vänster när dom gör konstiga och dumma saker. Det är helt okontrollerbart.

  Men det jag blir mest irriterad på är folk som gör sina problem till andras och det är det du gör. Jag hittar ingen parkering så jag parkerar i bussfilen så bussen måste ut i andra filen och stör mig. Eller jag parkerar i cykelbanan och skiter i att det blir tvärstopp för cyklisterna. Listan kan göras lång. Jag slänger mitt skräp på gatan så det stör andra. Lite jävla hänsyn och respekt så blir jorden en bättre plats för alla

 • Hyrestanten
  22 oktober, 2014 at 19:18

  Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. Du brukar ju själv ägna rätt mycket tid till att klaga på andra människor, på hur de ser ut osv, alltså sådant som du absolut inte har med att göra. Att du är rädd för socialen tycker jag är allvarligt för det tyder på att du förmodligen har en anledning till det. Om du verkligen anser att simläraren är olämplig, se då till att din son inte utsätts för honom. Varför lär du inte själv honom att simma?

 • Amen
  22 oktober, 2014 at 20:20

  Gabriel på vattenhuset?lider av störning?

 • J
  22 oktober, 2014 at 21:25

  Hej. Ett tips! Simklubben Neptun bedriver simskola på GIH (vid stadion), torsdagar 18.30 o framåt för 4-åringar och uppåt. Jag är själv tränare för barn i äldre åldrar i stora bassängen och alla våra barn tycker det är skitkul att simma. Det du skriver låter hemskt, jag hoppas du överdriver. Om Ringo tycker om vatten och vill simma, så är det stor fördel att göra det i en simklubb (ideell organisation med föredetta professionella simmare som är tränare ideellt) och inte privata simskolor (de lär ofta ut simteknik fel och simsätten i fel ordning). Kolla på Neptuns hemsida. Ni kan även komma och provsimma en gång om ni vill prova!

 • Nina
  22 oktober, 2014 at 21:28

  Han har varit i Sickla också. Ringde och klagade och de blev förvånade.

 • Marie
  23 oktober, 2014 at 08:48

  Åh underbara Katrin! Jag är inte en sån person som skrattar högt ofta men idag gjorde du min dag!! Jag kan verkligen se tantens kinder framför mig och ”korven” med tyvärr;) tack för dagens garv!

 • conny
  23 oktober, 2014 at 09:04

  Ja det är lätt att håna andra. Alla blir vi gamla om vi får leva. Ni med!!

 • Sofi
  23 oktober, 2014 at 13:10

  men vilken Hycklare du är!! Du säger själv till dem du tycker gör fel, är tjocka, föräldrar som inte säger till Aina barn mm??? Du är precis likadan!!

 • Davve
  23 oktober, 2014 at 15:52

  Sofi, oroa dig mindre om Katrins liv och mer om ditt eget… You act screwed up.

 • Nica
  23 oktober, 2014 at 19:01

  ”Jag har alltid undrat över folk som säger till andra om saker som inte rör dem alls. Jag har funderat på om det är något som kommer med åldern eller om det är något som bara bor inom idioter.”

  I så fall har du väl alltid varit i ”den åldern”, eller en idiot Katrin? Det finns nog ingen som lägger sig i så mycket vad andra gör som du? Eller? Lite tacksamhet till tanten vore på sin plats. Jag menar, ni är ju uppenbarligen av samma skrot och korn – så egentligen borde du gilla hennes stil.

 • Petra
  23 oktober, 2014 at 22:43

  Hahaha åh vad jag skrattar! Du är så skön. Förstår verkligen inte alla kritiska människor som bara klanka ner på dig och kommer med massa gåp ord och ringer soc. Ironi förekommer tydligen inte i deras vardag. Inte humor heller. Ibland får man ta livet med en klackspark och ibland får man ta saker med en nypa salt.
  Du är grym Katrin!!!!