Okategoriserade

Inte olagligt, möjligen olämpligt

Jag och Rambo är partners in crime. Vi kommunicerar, sjunger och har det så jävla bra. Idag till exempel var vi på vår första hen-ÖF. Ni kan omöjligt fatta vad det är men jag ska berätta för nu har Rambo däckat som en liten säl i vagnen så jag har en timmes jobb framför datorn och då lägger 10 minuter av den timmen på att blogga.

Vi lämnade Ringo på dagis. Jag upptäckte att jag glömt min telefon hemma vilket var asjobbigt just idag då jag visste att jag var tvungen att mejla några tjejer om anställningsintervjuer som jag har i eftermiddag. Bingo föreslog att jag skulle ta hans bil vilket jag faktiskt ansåg en bra idé. ”Är det lagligt?”, undrade jag. ”Inte olagligt men möjligen olämpligt”, svarade Bingo. Älskar olämpligt så vi installerade Rambos barnstol i veteranbilen och då han aldrig förr suttit fram vet jag inte vem som var mest förtjust när vi körde till Hen-ÖF. Snart kommer förklaringen. Fast bilen är ju heeeeelt sjuk. Man får gissa sig till var växlarna sitter, helt omöjligt att hitta skillnaden på ettan och trean eller tvåan och fyran. Backen… HA HA HA, fast jag fickparkerade kärran precis utanför och sen var jag svettig det var jag men vi hade så jävla kul Rambo garvade hela tiden!

Okej, ny Öppen Förskola (ÖF) idag. En kyrklig variant utanför Östermalm (ja vet helt sjukt men de har ingen på Östermalm på måndagar) så så fick det bli. Jag vill börja med att förtydliga att jag inte klagar. Inte alls jag bara reflekterar. Det gick inte att se skillnad på pojkar och flickor. Det som dom skojar om i Solsidan finns på riktigt. Alla bebisarna hade unisexkläder, inte EN ENDA rosa fläck eller spetskrage på ett enda barn?! Jag har aldrig varit med om en sån syn faktiskt visst sen kan man ju diskutera lämpighetsfaktorn på små flickor med kappor och kjolar i sandlådan men det är en annan diskussion. En annan sak jag aldrig upplevt förut var att det var hälften pappor i lokalen hur sjukt?! Eller asså inte så sjukt men väldigt ovanligt, eller?

När det var sångstund som började med namnsången ni vet så satt jag och gapade. Jag undrar om folket tänkte på att jag gjorde det. Rambo var också i chock men det var över den enorma trumman som prästen bongade på. Flickor i blåa, gråa och gröna kläder jag har aldrig sett det förut. Ha ha ha, nä jag skojar inte jag är helt allvarlig det är sant.

Sen kände vi inte igen enda låt heller. Allt var nytt och spännande och superhen.

Katrins Snapshots

Asså vi har så kul jag och den här minimänniskan, jag vill alltid att han ska vara i den här åldern. Vi garvar, kör veteranjeep, besökte en hen-ÖF idag. Vad det är? Har förklarat på katrinz.se

You Might Also Like

 • Alexandra
  13 oktober, 2014 at 12:19

  Ha ha ha! Var med om liknande med min äldsta (flicka, lika gammal som Ringo nu) när hon var en bebis. Bara det att folk kollade konstigt på min lilla Leah i rosa kappa och glittrig mössa. Fruktansvärt kul!

 • Mi
  13 oktober, 2014 at 12:31

  Vad är det för barnstol? Ser ut som sittdelen till vagnen ju. Är ju livsfarligt om så är fallet…

 • Pernilla
  13 oktober, 2014 at 12:44

  Åh, den öf skulle jag vilja gå på med mitt barn! Vilken var det?

 • Jill
  13 oktober, 2014 at 13:13

  Låter som en härlig ÖF.

 • amy
  13 oktober, 2014 at 13:39

  Märks att du är en mossig gammal mamma!!!!!!

 • anonym
  13 oktober, 2014 at 13:55

  Asså hälften pappor i lokalen. Vad var det för konstigt med det. Vari ligger skillnaden. Räknas de inte??? Det är 2014 nu!!

 • Vidas pappa
  13 oktober, 2014 at 14:23

  Norra Djurgårdsstaden!!! Grejen är att typ 100% av av barnfamiljerna här bodde på Södermalm tidigare. När de fick barn så flyttade de hit. Nu lever de ngt sorts anpassat hippieliv i sina 6 miljonerslägenheter.

 • Vidas pappa
  13 oktober, 2014 at 14:24

  Ligger på Jaktgatan.

 • Petra
  13 oktober, 2014 at 15:33

  Skrev ett inlägg om vår syn på ordet hen och vad vi tycker är flickigt respektive pojkigt. Fick en del spännande respons, kolla in det här
  Han och hon, rosa och blått – Att vara och bli mamma
  http://blogg.loppi.se/petra/2014/10/10/han-och-hon-rosa-och-blatt/

 • Pete
  13 oktober, 2014 at 18:15

  Ja som det kan bli när man ger sig utanför Östermalm. En riktig ögonöppnare!!

 • Maria
  13 oktober, 2014 at 18:31

  Både olagligt och oerhört korkat och oansvarigt. Man är skyldig att ha barnet i godkänd säkerhetsanordning i bilen. Sittdelen till vagnen är verkligen inte godkänd. Men vi har ju sett tidigare att ni fullkomligt skiter i barnens säkerhet.

 • Lisa
  13 oktober, 2014 at 20:35

  Alltså att använda vagnens sittdel som bilbarnstol?

 • Lo
  13 oktober, 2014 at 20:43

  Hur kan man vilja riskera sitt barns liv? Jag förstår inte….

 • laura
  13 oktober, 2014 at 20:53

  Haha. I Frankrike skulle de storkna, här går flickorna i 4-årsåldern i obekväma pumps som de ramlar i rutchkanan med och kläderna är väldigt flickiga och obekväma. Fast skulle jag gå på ett hen-öf skulle jag nog vilja provocera och klä min tjej i chockrosa och kanske måla lite rosa nagellack med. Så jävla jobbigt när alla ska göra lika oavsett om det gäller att följa traditionella normer eller nya antikönsmodet.

 • Plastmamman
  13 oktober, 2014 at 21:04

  Jag är förvånad över att du är förvånad. Tycker du på allvar att det är ovant med föräldralediga pappor på öppna förskolan och flickor i grå eller gröna kläder? Det är ändå 2014.

 • fabius
  13 oktober, 2014 at 21:45

  Är det ironiskt skrivet, det där om ÖF eller…….

 • lillajag
  13 oktober, 2014 at 21:47

  Jo, olagligt. Faktiskt.

  Trafik med motordrivna fordon på väg

  10 § Vid färd på väg i en personbil, en lastbil, en tre- eller fyrhjulig motorcykel med karosseri eller en tre- eller fyrhjulig moped med karosseri gäller i fråga om användning av bilbälten och andra skyddsanordningar följande:
  1. Alla som färdas i ett fordon som är utrustat med bilbälten skall använda en plats som är försedd med bilbälte, om en sådan plats är tillgänglig, och använda bältet. Barn som är kortare än 135 centimeter skall använda bilbarnstol, bälteskudde eller annan särskild skyddsanordning för barn i stället för eller tillsammans med bilbältet.
  2. Ett barn som är tre år eller äldre och kortare än 135 centimeter får inte färdas i ett fordon där det inte finns möjlighet att använda en särskild skyddsanordning för barn, annat än vid tillfälliga transporter under korta sträckor. I sådana fall skall barnet i stället använda bilbältet när det är möjligt och får då inte färdas i framsätet i en personbil eller i en lätt lastbil.
  3. Ett barn som är yngre än tre år får inte färdas i ett fordon där det inte har möjlighet att använda en särskild skyddsanordning för barn, annat än vid tillfällig färd i taxi under korta sträckor. I sådant fall får barnet dock inte färdas i framsätet. Förordning (2006:1208).

 • angel
  13 oktober, 2014 at 21:56

  Tänk om det hade hänt Rambo något.Då hade du fått leva med det resten av ditt liv!! Så oansvarigt!!

 • Emma - På Smällen
  13 oktober, 2014 at 22:01

  Alltså jag är förvånad att du inte har fått flera elaka hennare efter dig! Det krävs ju inte mycket för att få en attack från en elak svärm av det gänget liksom. Jag är helt emot där det där med att könsneutralisera barn. Barnen måste ju få lära sig att det finns nåt som heter pojkar och nåt som heter flickor. Det finns skillnader ju, mer än ett könsorgan. Jag skrev ett eget inlägg om det här: http://blogg.loppi.se/pasmallen/det-dar-med-hen-och-unisex/

 • Stina
  13 oktober, 2014 at 22:12

  Haha.. Jag dör… Men frågan är varför tjejerna ska ha grått blått å grönt.. Borde inte killarna har rosa lila och glitter då? Fattar inte ”hengrejen” .. Tycker världen blir rätt tråkig om det bara går omkring ”män” överallt.. Tack för mig…. Hej!

 • lisen
  14 oktober, 2014 at 09:07

  Ett möjligt ironiskt inlägg, igen!! För ingen ser ju att du kör iväg med sittdelen på detta olagliga sett. Men snälla polisen, om ni ser denna bil i Stockholm med en korkad brud bakom ratten och barnen i bilen.Ring socialjouren.

 • roxanna
  14 oktober, 2014 at 09:21

  Du verkar inte att tänka på ditt barns säkerhet. Så HUVUDLÖST!!!!!!!

 • Emelie
  14 oktober, 2014 at 16:44

  Visst jag förstår poängen i att neutralisera en hel del. För att få saker mer jämställt. Men here gud det måste ju fortfarande kunna finnas skillnader på pojkar och flickor eller ska alla se ut som pojkar?
  Sen är jag helt för det här med att pojkar ska kunna leka med barbie och flickor med bilar, om de vill det, barn ska få vara barn och leka och roa sig precis som dem vill. Men det är ju bara för mycket när massa bebisar ser ut som ett gäng hippisar man vet varken om det är en kille eller tjej. Känns som att det är mest tjejerna som blir drabbade jag menar hur många föräldrar klär sina killar i rosa och lila?
  Visst har Sverige ändå kommit långt i detta, många andra länder undrar nog vad i helvete vi håller på med. Tycker det är bra med förnyelser men det behöver ju inte gå till överdrift. Hen t.ex. ordet hen, vad fan, säger jag bara.

 • Carl
  16 oktober, 2014 at 17:19

  Hej Katrin 🙂

  Mitt företag kommer snart lansera våra senaste eleganta modeprodukter och göra en exklusiv förlansering till större bloggare och kändisar.

  Eftersom du bloggar om mode och har en cool stil som passar vårt varumärke får du gärna välja ut en modell och färg som du gillar.

  Maila mig om det hade varit intressant så kan jag berätta mer och skicka bild på våra produkter

  Ha en bra dag! 😉

  Carl