Okategoriserade

Övernattar i Hedemora

Asså så jävla roligt jag dör. Jag vill inte framstå som stroppig alls men jag måste ändå erkänna att jag ytterst sällan bli behandlad med… inte dålig service egentligen för bara för att jag är överjävligt kräsen och bortskämd så ska jag inte förvänta mig att alla ska strutta efter min pipa men okej så här: Jag är van vid bra service.

Jag kommer till hotellet här i Hedemora, Stadshotellet heter det tror jag. Ingen jobbar här. Det står en skylt i repan med instruktioner om hur man ska få sin nyckel. Jag följer instruktionen och kommer till en pub. Obemannad. Jag säger ”ho ho” och en man bakom en enarmad bandit mumlar att ”han är ute och röker”. Ha ha ha ha… jag gapflabbar inombords inte högt. Jag tackar och går ut genom dörren. Där står en man och en kvinna och röker. De står alltså ihoptryckta precis utanför ytterdörren och röker. Fräscht? Förmodligen för att jag är Stockholmare som jag reagerar, skit i det. Jag vill bara förtydliga att jag inte klagar med den här texten för jag förstår att det funkar annorlunda på olika platser jag är inte dum i huvudet, jag är bara fascinerad över hur jag förväntas pröjsa 1000 kr för att inte få någon service alls. Jag är fascinerad. Inte bekymrad alls.

Han kommer in. ”Du ä Katrin, va?”, säger han. Jag får min nyckel. ”Kan jag beställa något att äta”, undrar jag. Han langar fram en meny. Jag läser Exklusiv köttbit. Jag frågar vad som menas med exklusiv om det kan betyda ekologisk. Hon som kommit in från rökpausen förklarar att inget på menyn är varken ekologiskt, närodlat eller svenskt. Jag väljer en förättsallad med chèvre. Hon går för att göra den. Hon som just rökt.

Jag undrar om de kan komma upp med maten till mitt rum? ”Här finns ingen som kan springa upp och ner”, säger han. Jag gapflabbar inombords igen. Nä varför ska HAN springa upp med min mat när jag kan springa ner? Det är ju ändå jag som pröjsar för både husrum och mat och vin. Ha ha ha…

Jag går upp och lämnar mitt ”bagage”. Pratar i telefon med Louisa och går ner igen. Jag ber om ett glas rött som är det dyraste vinet jag kan hitta på menyn. Det kostar 95 kr per glas och smakar lådvin. Ni vet den där sura eftersmaken? Jag skiter i det och ber honom att skriva upp maten på rummet. Det kan han inte. ”Det här är ett bolag och det där ett bolag”, säger han. Jag gapflabbar igen. Inombords. ”This is my dance space, this is your dance space”. Han visar precis som Patrick Swayze gör i Dirty Dancing. ”Ja ha men då kilar jag upp på lätta fötter och hämtar mitt kort då?!”, säger jag och han ler sammanbitet och nickar. Jag bryter ihop. Inombords.

Så kommer jag ner igen och betalar. Tar min mat, mitt vin och går upp igen. Ha ha ha, tredje gången. Jag sätter gaffeln i den uppvärmda osten men det går inte. Den är stenhård. Tänk er en ost som mikrats alldeles för länge och som sett stått och svalnat. Jag känner inte en enda person som skulle tugga i sig det här. Jo två. Min pappa och min sambo men de äter allt så de gills inte. Men jag orkade inte. Satte gaffeln i mitten av osten och tuggade i mig hela i ett nafs. Det gick inte att skära i den. Skit samma. Bröt ihop lite igen. Inombords. Ringde Bingo för att få update. Nämnde inte ens mina middagsproblem.

Hörde den lilla grisen grymta i bakgrunden. Hörde den stora grisen tjoa ”pappa jag har pengar att köpa bilar för!”. Jag tror att han hittat Novas gamla spargris som han nu tror är hans som han kan köpa bilar för. Ha ha ha…

Bingo undrade om jag kunde be barnflickan komma 05.45 imorgon så att han kunde gå på sin träning. Jag sa att jag aldrig i hela mitt liv ens skulle fråga en 72-årig kvinna att stiga upp fem på morgonen för att han ska hinna till sin träning. Den får han hoppa.

Varför jag är i Hedemora? Sjuk personal. Personalbrist. Behov. Det är svinkallt på rummet sa jag det? Jag har skruvat på elementet på max och hittat ett extra täcke som jag lagt på mig. Ha ha ha. Sängen är 90 cm, kanske 70 jag är inte säker… Fan jag pröjsar ändå en lusing för det här, en utvilad barnlös person hade sagt ifrån. Jag är bara tacksam för att alla hemma är glada och för att jag får ihop allt. Med nöd och näppe men ändå.

Nu fick jag sms från Marcus på Starcycle att de lagt ut rabattkod ”katrin2014” som ger 20% rabatt vid bokning av städning, bortforsling av skräp eller annat. Passa på och nyttja det medan RUT fortfarande gäller. Vem vet sossarna kanske tar bort det snart?

Ser ni ensam mamma söker? Jävligt kul program faktiskt. Och min fina vän Maggan är så vacker.

Katrins Snapshots

Vill ni höra om min vistelse på hotellet i Hedemora? Det är sjukt roligt. Läs på katrinz.se. Nu: mamma söker.

You Might Also Like

 • E
  6 oktober, 2014 at 20:53

  Oj, visste inte ens att man kunde bo där, haha. Du får be om lite sightseeing från ngn på Centrum så du får lite positivt av Hedemora också, det finns ;).
  Annars är du hjärtligt välkommen till oss, här serveras paleokost 🙂

 • Bra
  6 oktober, 2014 at 20:53

  Du måste äta på En & En Halv i Hedemora!! Suuuupergod mat!

 • Anette
  6 oktober, 2014 at 21:12

  Haha. .du måste ha stött på Knäcken..prova Halvan om du blir kvar eller kommer fler gånger. Där är det iaf närodlat 🙂

 • Isa
  6 oktober, 2014 at 21:33

  Du skulle ätit på 1 och en halv istället! Där är det bra mat, dalarnas bästa vill jag påstå. Där kan man även få GOTT vin. Hotellet är verkligen inget att ha… Inte ens luncherna där är värda sina 80 spänn. Nästa gång får du bo i våran lillstuga, då kan jag lova att du får bättre service

 • Maria
  6 oktober, 2014 at 22:07

  Rökare i Stockholm är inte ett dugg jävla bättre! Så fort det lusar ner några stänk med vatten eller råka blåsa lite runt knuten så står de jäkla rökarna utanför varenda ingång och trängs.

 • Skvallram Est
  6 oktober, 2014 at 22:45

  Tips på skvallerblogg
  >>> skvallrafritt.blogg.se <<<
  Flera saftiga inlägg varje dag om Sveriges toppbloggare. Titta gärna förbi!

 • Anna
  6 oktober, 2014 at 22:45

  Akta dig för vägglössen bara 😉

 • Pablo
  6 oktober, 2014 at 22:52

  Haha känner igen det. Bodde där i två år och första tanken var ”fan… Jag trodde att Ronny och Ragge bara var på låtsas” .
  Hotellet har sin charm, men då får man räkna med sånt.
  Staden blir charmig med tiden för oss stockholmare. Men då gäller det att ha humor.
  En & En Halv är som de andra säger trevligast och godast i Dalarna.

 • Therese
  6 oktober, 2014 at 22:55

  Men är man i Hedemora ska man ju äta på ”lappens”.
  Du är välkommen till Falun nästa gång. Är inte så mkt längre. Förhoppningsvis får du snäppet bättre service här.

 • erica
  6 oktober, 2014 at 23:14

  Hahahaha ! Ser hela händelsen framför mig ! 🙂 Välkommen till Hedemora 😉

 • Andreas
  6 oktober, 2014 at 23:36

  Välj Brukshotellet i Långshyttan istället nästa gång!
  Bara ca 2 mil från Hedemora med betydligt bättre service och god mat!

 • Helena
  7 oktober, 2014 at 00:38

  Hahaha…ja Hedemora i ett nötskal…
  En och en halv som alla säger är toppen. God mat å kanon service. Sen så ska vandrahemmet vara ok. Bättre än Stadshotellet i iaf, å billigare…så OM du vågar dej komma tillbaks till hålan (varför du nu iallsindar skulle tillbaks) kan du bo där.

 • Anna-Maria
  7 oktober, 2014 at 09:22

  Ja, det är pinsamt. Man skäms. Men det är inte generellt för Hedemora, jag lovar. Själv hänvisar jag aldrig kunder eller andra gäster till Stadshotellet.
  Stadshotellet är redan ett fall för kommunens miljönämnd, du lade säkert märke till alla trasiga rutor…
  Det finns två bra mycket bättre hotell att välja på, kolla upp Långshyttas Brukshotell, och Dala Husby Hotell istället. Det är mer representativt för den kvalité Hedemora och Södra Dalarna står för.
  Och nu har vi ju taxi igen, så det går ju faktiskt bra att ta sig dit också, även om de hotellen ligger på landsbygden. Maten på de båda ställena är dessutom i världsklass.

  Och jag håller inte med ovanstående att detta är Hedemora i ett nötskal. Ingen dag i veckan. Stadshotellet är pinsamt helt enkelt och vi hoppas alla på en annan ägare…

 • ina
  7 oktober, 2014 at 09:30

  Starcycle. Finns de i hela Sverige??

 • hanna
  7 oktober, 2014 at 10:12

  Kom till Malta istället. Skatteparadis för egen företagare. Yepp. // Hanna

 • Danne
  7 oktober, 2014 at 11:06

  Tråkigt med dålig (ingen) service. Tror du bott bättre på Gamla paviljongen i Säter 🙂

  http://danneking.bloggplatsen.se

 • Elle
  7 oktober, 2014 at 11:06

  Hahaha, en sådan upplevelse!
  Hur svårt kan det vara för dem att gå upp med maten? Oavsett om de har 10 gäster per dag så vill ju inte ens hälften ha upp maten, så lite jäkla service kan man väl erbjuda. Nu får du helt enkelt testa på ett annat hotell nästa gång! 🙂
  Men det där med rökningen, varför gör företagare så?
  Ställer sig direkt utanför ytterdörren???
  Har man inte kommit längre än så, helt korkat.
  Och vidrigt!

 • emma
  7 oktober, 2014 at 14:38

  Enkelt och snabbt sätt att tjäna pengar hemifrån. Fungerar verkligen och går snabbt! http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=181216

 • EMMA kl.14:38 =VIRUS
  7 oktober, 2014 at 17:12

  gå ej till VISITORS3Cash ,hon sprider VIRUS din vidriga fi..a.

 • EMMA kl.14:38 =VIRUS
  7 oktober, 2014 at 17:13

  VISITORS2Cash =VIRUS

 • Hyrestanten
  7 oktober, 2014 at 17:22

  Det märks att du inte varit på så många andra platser än Stockholm och definitivt inte bott på så många hotell i Stockholm. Du är så fördomsfull att det blir pinsamt. Det är absolut ingen skillnad mellan småstäder och lite större städer, möjligtvis är det bättre service i de små.

 • Egon Stropp
  7 oktober, 2014 at 17:49

  Herregud va glad Katrin är ! inget fel i att va glad, mendet här va de så himla kul ? vi garvar väl alla åt alla saker…

 • tanten
  7 oktober, 2014 at 18:10

  Servicen som gud glömde? Borde inte vara några problem att restaurangen fakturerar hotellet? När man driver så små ställen lär man verkligen bjuda till servicemässigt.

 • Daniela
  7 oktober, 2014 at 21:40

  Men usch det där lät ju hemskt. Lite service inriktad hoppas man ju ändå att folk ska vara som jobbar inom den branschen. Skulle jag någon gång övernatta i Hedemora så skulle det aldrig ske där i alla fall, haha.

  Vill annars bara tala om att jag fullkomligt ÄLSKAR er Podd! Ja, jag vet jag är sen. Hittade den för några dagar sedan och betar av avsnitten från början nu och gud vad underhållande, bra, intressant och roligt det är att lyssna på er. Tycker verkligen att ni kommer med vettiga diskussioner och argument. Finner en inspiration, dejting glöden är hetare en någonsin just nu, he he. Ser fram emot massa fler avsnitt i fram tiden. Kramar.

 • Jabbadabbadooo
  8 oktober, 2014 at 01:07

  Det är bra att du tar upp detta med Hedemora Stadshotell, för det borde inte få heta stadshotell när det håller sånt skick som det gör.
  Och sen så rosar alla ”Halvan” men jag var där för några veckor sen och åt med några jag känner, och servicen och maten kunde vara mycket bättre än vad som erbjöds denna kväll.
  Det tog lång tid att få fram maten (över 30 min) , trots att det var lite gäster.

 • morsa
  8 oktober, 2014 at 02:04

  Hoppas hon tvättade sina händer innan hon lagade din mat iaf…..

 • Bengtsson
  8 oktober, 2014 at 05:06

  Ja, det är ju hysteriskt jävla as kul asså att Latrin fick taskig service på ett hotell. Vilken smäll-karamell!
  A men ba vilken intressant information. Snälla, skriv boken du hotat med, det kommer att bli en höjdare. Den intelligenta delen av Sverige kommer att ligga på rygg och skratta arslet av sig.

 • Belinda
  8 oktober, 2014 at 06:38

  Hur kunde du som är så KÄND. få så dålig service? Asså så jävla roligt. Hahahaha!!!!!

 • tanten
  8 oktober, 2014 at 10:44

  Belinda- Hur kan NÅGON få så dålig service? Spelar ingen roll vilken vi är. Jag förväntar mig bra service ändå

 • pelle
  8 oktober, 2014 at 18:21

  man får precis den service man förtjänar

 • pelle lambola
  8 oktober, 2014 at 18:22

  man får exakt den service man förtjänar

 • Kalkoff
  9 oktober, 2014 at 10:42

  Majla mig nästa gång du är där…har massor av vänner där som hade styrt så du fått bättre uppassning och godare mat…även om du fått sova på en soffa. Stadshotellet var bra i början av 90-talet…vet ej vem som äger det nu. Hahahaha…nu undrar man verkligen inte så mycket över varför man flyttade till Örebro.

 • Erika Berglund
  9 oktober, 2014 at 11:49

  Välkommen till Hedemora (någon dag försent) Det är alltid lika dött här…

 • R
  9 oktober, 2014 at 11:51

  Trots radvis med bla bla bla så framstår du som stroppig!

 • Lovisa
  13 oktober, 2014 at 13:24

  Haha vi firade svärmors 70års dag där. Totalt kaos. Vi var ett sällskap på ca 25-30 pers som skulle komma och äta klockan 18.00. Det var bokat sen innan så personalen visste detta. När vi kom hade dom inte ens BÖRJAT med vår mat utan lät oss vänta i TVÅ TIMMAR innan dom första maträtterna började komma så smått TVÅ TIMMAR!!. Som plåster på såren för den långa väntetiden ”bjöd” dom svärmor på ett glas vin och en drink samt att hon skulle få ”sin” mat gratis(men all den övriga maten skulle dom ta fullt pris för). När notan sen kom hade dom ÄNDÅ satt upp dessa tre saker på notan och ville ha betalt. För saker DOM hade bjudit på =O. Dom var nonchalanta otrevliga och viftade bort när vi klagade som om det var en bagatell. Jag skrev dock ett långt argt mail till dom sen dagen efter. Och det slutade med att svärmor fick tillbaka pengarna för det dom ”bjudit” på. Men ingenting annat. Ingen ursäkt eller beklagande alls för deras vidriga beteenden. Skulle ALDRIG rekomendera det stället till NÅGON.

 • Per Hållenden
  16 oktober, 2014 at 17:50

  Per Hållénden 11 oktober kl. 20:25 · Hedemora · .Sitter just nu på Kings Arms i Hedemora med ett sällskap på 30 personer. Samtliga fick in maten samtidigt. Köttet primörerna allt var topp. Fish i köket. Tillsammans med dina medarbetare Ni har gjort ett grymt jobb. Så kul. Hedemora Stadshotell Kings Arms

  GillaGilla · · Dela.