Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Tycker ni att jag ska ställa larm inatt för att kolla till Ringo? Han verkar ju onekligen pigg. Det här var nån halvtimme efter dramat. Men han har en stor bula och sår i huvudet. Tre saker med Fed Up. Äntligen. Det jag har föreläst om i fyra år är precis det här. Fantastiskt att de börjar ta tag i kolhydratproblemet OCH e-nummer i USA. Nästa sak jag undrar. De säger att när man tar bort fibrerna från frukt och grönsaker alltså när man gör juice blir det livsfarligt. Hur funkar då alla juice cleansar? Jag undrar. Någon som vet? Sist så vill jag be alla människor i Sverige att se den här dokumentären. Det är jättefarligt att ge era barn oboy, pannkakor, sylt, ketchup mm. Mycket farligare än vad ni kan kan förstå. #fedup #fedupthemovie

You Might Also Like

 • Biggan
  20 september, 2014 at 21:34

  Asså. Jag gör pannkakorna själv med fullkornsmjöl. Jag kokar sylten själv på egna bär. OK. Mjölkchokladen kokar jag själv. Jag köper ketchup med 80 % tomater och utan tillsatser. Jag ser upp men jag låter inte bli. Jag har själv vuxit upp på dessa produkter. Jag är inte överviktig. Jag är inte sjuk. Jag är alldrig depprimerad. Jag mår bra. Det gör mina aktiva barn också. Dessa jävla modenycker som ska få föräldrar att få dåligt samvete. Dessutom kommer det nya rön hela tiden. Forkningen kan man läsa som fan läser bibeln. Alla säger olika. Någonstans stod det i veckan att man har 80 % högre risk att få diabetes om man använder sötningsmedel. För att kroppen producerar insulin när den känner något sött. Sen får den inte användning för insulinet och man kan bli depprimerad om man inte får i sig kolhydrater. Jag tror att allting är farligt i för stor mängd men ingenting när det används med måtta. Ät för att leva men lev inte för att äta. Ut och rör på sig varje dag och njut av livet. Det är så jävla kort och oförutsägbart. Om kvinnor spenderade lika mycket tid på livskvalitet istället för att fundera på hur man mår eller hur man ser ut så skulle skönhets och bantningsindustrin gå i graven och vi skulle få en bra mycket sundare OCH roligare tillvaro allihopa. Tack för ordet.

 • Maria
  20 september, 2014 at 21:49

  Oj STOPP!!!!
  Allt är farligt, om man tror det. Du är flygrädd jag är flygvärdinna, du ger inte dina barn pannkakor etc det gör jag! Den tryggaste platsen för mig är på jobb, och du känner dig trygg när dina barn inte äter pannkakor.. Det är ok, men kom inte och Säg till allmänheten vad dom inte ska ge sina barn att äta. Gillar dig och din blogg men detta var bara pinsamt och ointelligent. Flyg aldrig mer det är jättefarligt och oansvarigt att utsätta dina barn för.. Hur låter det för dig?? Ja precis bara konstigt.

 • Sofie
  20 september, 2014 at 22:08

  Men vad han är lik din pappa =)

 • bonny
  20 september, 2014 at 22:54

  Om du oroar dig för Ringo får du väl ringa 1177. Kan du inte tänka själv??

 • lea
  20 september, 2014 at 22:58

  Du är verkligen lätt att indoktrinera. I bland undrar man……

 • tuva
  20 september, 2014 at 23:06

  Kass bild! Stackars Ringo!!

 • Hyrestanten
  21 september, 2014 at 01:56

  Mycket bra kommentar av Biggan!
  Sen tror jag också att Katrins fixering vid bantning kan skada barnen betydligt mer än ketchup. Hur blir man mot andra människor när ens förälder hånar de som tex är överviktiga? Vilka värderingar får såna föräldrars barn?

 • O.
  21 september, 2014 at 02:34

  O’boy, pannkakor, sylt, ketchup…
  Har du inte själv växt upp med detta?
  JÄTTEFARLIGT!

  Skärp dig.
  För mycket socker kanske, men när man är barn/tonåring så går det åt snabbt som sjutton.

 • Anna
  21 september, 2014 at 07:26

  Har du sett ”Food Matters”?
  http://www.metacafe.com/watch/6440635/food_matters/

 • Alinna
  21 september, 2014 at 09:12

  Se filmen istället för att sitta här och tro er veta.
  Skrämmande hur lata och icke pålästa människor är.
  KETCHUP ????!!!! HUR KAN MAN STÅ BAKOM KETCHUP? Släng skiten !!

 • zelda
  21 september, 2014 at 09:22

  Hade han ingen flytväst, när han befann sig på bryggan??? Farligare än att äta KETCHUP!!!

 • lalle
  21 september, 2014 at 09:27

  Vad tycker hans pappa att ni skall göra???

 • P
  21 september, 2014 at 10:16

  Söt är han hur som helst den ungen, socker eller inte.

 • Bärva
  21 september, 2014 at 10:21

  Det är jättefarligt att ge barn pannkakor… Ha! Ha! Ha! Idioti.

 • Janet
  21 september, 2014 at 10:36

  Tack Biggan för den klokaste kommentaren någonsin i denna bloggs kommentarsfält. Håller med till 100 %.

 • felicia
  21 september, 2014 at 10:54

  Är certfifierad kostrådgivare och håller med dig katrin. Man ska undvika i den största möjliga mån att ge sina barn (och sig själv) socker.. Men som med allt så handlar det om att hitta en balans – någon gång ibland dör man inte av.

  Men är jätteintresserad av att se denna dokumentär – vart hittar jag den??

 • maria
  21 september, 2014 at 11:06

  Vilket är farligare:
  -Dricka alkohol under graviditet och amning.
  -Pannkakor och sylt till barnen?

 • Davve
  21 september, 2014 at 11:06

  Davve gillar. Jag tjatar om barn-övergrepp i det oändliga, något jag är väldigt intresserad av. Av någon anledning, ni kan ju lista ut det själva. Dags att ta en tupplur och lyssna på podden för tionde gången den här veckan.

 • Johanna
  21 september, 2014 at 11:44

  Hej Katrin!
  Självklart ska man inte ge sig själv eller sina barn för mycket socker.
  Men allvarligt talat. Mina föräldrar var som du ter dig att vara när jag var liten. Sa alltid vad som var nyttigt, onyttigt, kompensationstränade, var extrema på alla sätt och vis.
  Detta har gjort att jag inte kan njuta av mat, att jag ständigt oroar mig för att gå upp i vikt.
  Har behandlats både på Stockholms centrum för ätstörningar och mandometerkliniken.

  Min poäng är: Snälla, var försiktiga med hur ni tacklar sånna här frågor med era barn. Jag tycker inte att det är lämpligt att föra över sina rädslor på sina barn. Barn förstår inte och kommer förknippa mat som något ångestfyllt!
  Uppmuntra barnen att göra aktiviteter istället för att det är KUL, inte för att stackarna ska ”bränna kalorier”.

  Är ingen expert på något sätt. Men jag har verkligen fått lida för min uppväxt. Självklart har även samhället påverkat också.
  Tack för ordet!

  /Johanna

 • james
  21 september, 2014 at 11:55

  Mycket bra skrivet Johanna!!

 • Anonym
  21 september, 2014 at 12:38

  Du ska snacka om vad som är LIVSfarligt ! hahahahaaahaa jag döör ! kör bil som en dåre ..leker med livet varje gång du är på sjön med de stackars barnen.. skärp till dej din hysteriska mat och bantningsfixerade Östermalmstant 🙁

 • Davve
  21 september, 2014 at 15:13

  Gud vad ni alla överdriver. Katrin skriver vad HON tycker. Och ni andra bönder tolkar det som att hon säger till er hur ni ska göra. Blir så trött på alla moraltanter som använder andras åsikter som slagbräde för att häva ur sig en massa strunt om personen i fråga. Hur tänker ni egentligen?

 • Davve
  21 september, 2014 at 17:01

  Davve: skaffa ett eget nick 🙂

 • Davve
  21 september, 2014 at 17:27

  Vaddå? Det är ju jag som ÄR Davve!!!

 • Davve
  21 september, 2014 at 19:02

  Haha återigen så kan du inte bara erkänna att du är offer för övergrepp BU! Haha du är det största trollet här på katrins blogg. 😀

  Men kul att ha en stalker som inte har ett eget liv och som ser upp till det jag skriver. Och att jag kan provocera ett nättroll är ju kul!

  Jag står iallafall för mitt namn… Jag behöver inte amvända 20 olika namn 😀

 • K
  21 september, 2014 at 19:24

  Davve…
  OM någon som skriver här verkligen varit utsatt för övergrepp i barndomen……det tycker du är kul alltså???
  Är det din humor??

 • Davve
  21 september, 2014 at 20:01

  Är det din humor att skriva sexuellt och kränkande om Katrin? Och låtsas vara jag överallt. Du är ju så korkad.

  Du är patetisk. Har du inga vänner?

 • K
  21 september, 2014 at 20:08

  Öh….vad svammlar du om?? Och JOOO, jag har vänner! Har DU???

 • claudia
  22 september, 2014 at 05:23

  Du får se upp lite med att sätta en massa förbud kring barnens mathållning. Lär dem istället att äta sansat och i rätt mängd.
  Det är så många barn som växer upp i hem med många matrestriktioner och sen när dem flyttar hemifrån så går dem upp jättemycket i vikt för dem vill ”ta igen” mycket av det dem missat i matväg. Som sagt, lär dem en bra mathållning istället för att plocka bort en massa varor istället.
  Produkterna du nämner ovan är inget man behöver, men det är inte livsfarligt om man håller det på en bra nivå.
  Jag är uppväxt på Oboy, men det var inte frågan om att dricka det varje vecka utan 1-2 gånger någon månad ibland så fick man ett glas.
  Man behöver inte utesluta en massa saker utan man kan tillämpa ett system där man säger det är ok vid speciella tillfällen, men inte till vardags.
  För till störst del sitter det i hjärnan, du kan sätta fram ”dålig” mat, men har man det med sig hur man ska förhålla sig till mängd av mat så sitter man inte där efteråt med utspända brallor och viktproblem.
  Man nöjer sig med att smaka på vissa grejer och känner sig nöjd ändå.

  Det är lite som dem som är superreligiösa och som minsann inte ska nuppa förrän dem har gift sig, dem personerna springer in i giftermålet vid en ung ålder och nuppar järnet, för dem har inte fått lov att ha det skönt innan.

  Konsekvensen är densamma, att man rusar in i det bara för man inte fått innan (även om mycket sex såklart inte är negativt om man är ok med hur, med vem och när).