Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Det som inte får hända hände. Det man tjatar mest om hela somrarna på ön. Orsaken till att det är så viktigt med simskolan. A ni fattar rätt han trillade i från bryggan. Det gick väldigt fort alltsammans och hade jag inte varit där så vågar jag inte ens tänka på hur det kunde ha slutat. Han snubblade på tampen tror jag. Eller gick för nära kanten jag såg inte. Men jag såg fallet det var en kullerbytta ner i vattnet och innan han nuddade vid vattenytan var jag efter. Väldigt bra reflex har jag. Med kängor och fullt påklädd. Jag tänker att ibland reagerar man så märkligt så jag lika gärna hade kunnat börja klä av mig. Typ när @sippanhagerman cyklade in i en bildrörr och hade fokus på att inte tappa colaburken hon höll i handen. Landade på rygg med burken fortfarande i handen. Men jag kastade mig i fiskade upp Ringo och ringde 112. Han fick ett sår i huvudet nämligen. Landade på en sten. Det kom lite blod men ingen fara. Men herregud så skräckslagna vi blev allihop. Ringo gallskrek och Rambo med. Tur att grannen Heléne just kommit över så hon kunde hjälpa mig att fokusera. Hemskt var det. Det är över nu. Ringo fick käka cavaliers Nutella med sked och kolla Rollie Pollie så var han glad på fem minuter. Mig tog det väl lite längre tid att samla mig. Tänk om jag varit i bastun och inte sett när han ramlade, tänk om han ramlat hårdare på stenen, tänka är vi morsor bäst på. Simskolan börjar den 20 oktober, nästa år kan han simma. Då är det bara att börja från början med den lilla. Nu ska jag kolla på den där dokumentären Fed Up. Och käka knäckebröd med nutellan på.

You Might Also Like

 • S
  20 september, 2014 at 19:51

  Vilken obeskrivligt fruktansvärd händelse Katrin. Tack och lov att du var där. Önskar er allt det bästa! /
  S

 • Josefine
  20 september, 2014 at 20:29

  Usch vad otäckt, tur att allt gick bra. Kram till er alla

 • fido
  20 september, 2014 at 20:34

  Taktik!!!

 • Amanda
  20 september, 2014 at 20:35

  Åh vilken tur att det gick bra! Vilken tur att du var där och handlade snabbt!

 • eva
  20 september, 2014 at 20:39

  Hmmm

 • sessan
  20 september, 2014 at 20:43

  Ja vilken jävla tur att det gick bra. För det gör det tyvärr inte för alla!!!

 • Terese
  20 september, 2014 at 21:22

  Ute på ”våran” ö är lagen för alla barn att bära flytväst om man lämnar huset. Jag växte själv upp med den regeln och det var aldrig något snack om den saken. Regeln sattes efter att min pappa räddade livet på en flicka som låg på botten strax utanför bryggan. Tack och lov att du var där.

 • Madde
  21 september, 2014 at 07:26

  Alltid flytväst på barn nära vatten. Spelar ingen roll om dem kan simma om dem slår i huvudet i själva fallet kan dem ändå inte simma.
  Mvh en som är uppvuxen vid vatten & i flytväst

 • m
  21 september, 2014 at 08:36

  Om DE kan simma. Det gör ont att läsa alla ”dem” på fel ställen. Alltid små barn under uppsikt, allt möjligt kan hända.

 • minna
  21 september, 2014 at 08:51

  Små barn drunknar TYST. De skriker inte. De fäktar inte. Min fyraåriga kusin drunknade trots uppsikt. Hon hade inte räddningsväst!!!

 • Anonym
  21 september, 2014 at 12:26

  Men vänta nu !!!!! tänk om jag varit i bastun skriver du..menar du på fullt allvar att det händer att Ringo är utan nån vuxen vid vattnet ????????? så oansvarig trodde jag inte att ens DU var ! men å andra sidan kör ni ju båt utan flytväst 🙁

 • Anonym
  21 september, 2014 at 12:29

  Hur kan ni kommentera med att det var tur att hon var där……det är väl en självklarhet att ett barn inte lämnas utan tillsyn på en brygga ! tyvärr är jag säker på att han inte ens hade flytväst ..och varför inte lära honom att simma ? herregud han är ju fyra år !

 • katja
  21 september, 2014 at 13:22

  du kan inte mena att du lämnar dina småbarn utan tillsyn vid brygga och vatten?

 • Davve
  21 september, 2014 at 15:14

  Moralpaniken här över är väldigt roande.

 • Amanda
  21 september, 2014 at 19:51

  Vilken supermamma du är Katrin!! Kramar till er

 • Amanda
  21 september, 2014 at 19:55

  Hur kan ni människor som kommenterar här vara så fruktansvärt elaka? Försök att tänka Er känslan som Katrin kände när detta hände. Herregud nu får ni väl ändå ge Er!!! Jag kunde då minsann inte simma när jag var 4 år.

 • claudia
  22 september, 2014 at 05:30

  Ja, usch! Vi har fått in otaliga barn nu i sommar på sjukhuset med föräldrar som inte inser hur fort det går när barnen ramlar i vattnet och inte är simkunniga.

  Alltid flytväst om barnen inte är simkunniga, det spelar ingen roll om man bara ska lämna av några kassar eller ta det där telefonsamtalet lite hastigt.
  Det räcker med att dem landar i vattnet så tar majoriteten av barnen ett andetag i ren reflex och det får förödande konsekvenser.

  Fint att höra det gick bra med er kille!!

 • Nancy
  22 september, 2014 at 12:46

  Så skönt att allting gick bra!! Men jag håller med dem som skriver här att barn ska ALLTID ha väst utomhus!! Snälla Katrin, du är en supermamma i mina ögon (jag har två stora tjejer nu) du agerar rätt (Ok, som jag hade gjort) i de flesta fallen….men jag hade aldrig i mitt liv lämnat min 4-årige utan väst nära bryggan!
  Tänk på att livet kan förändras på en sekund! Och sen vill vi desperat kunna vidra klockan tillbaka! Och det går tyvärr inte. Jag tror inte du hade förlåtit dig själv! På med västen, de två änglarna ska du vara rädd om….det är den bästa gåvan livet har gett dig!

 • Helene
  23 september, 2014 at 13:16

  Det bästa är väl att inte låta ett barn traska själv runt en ö …..smart!

 • Linda
  25 september, 2014 at 21:13

  Tänk att vi stod och pratade om det här för just bara ngn vecka sedan i receptionen på TV4 och du blev så berörd av det som hänt vår dotter med glasväggen. Jag vet precis hur du kände/känner. Hoppas och tror inte du blev lika katastrofal och hysterisk som jag blev 🙂 men en sak har våra barn gemensamt och de har en varsin skyddsängel sittandes på deras små söta axlar…