Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

På bloggen katrinz.se har ni klipp från när jag tidigare i veckan gästande NRJ med @tittischultz @olalustig och @radioroger. Nu flyger jag ner till Göteborg för att gästa SVT Debatt. Har ingen aning om vad vi ska prata om! Alltså jag vet att temat är socker och barn men mer vet jag inte. Ni vuxna som väljer att inte ge era barn socker, vad ersätter ni godsaker med? Förutom frukt då rå. #svtdebatt #vaknamednrj

You Might Also Like

 • Cecilia
  16 oktober, 2014 at 18:13

  Ostbitar, ölkorv,skinka, salami,och nötter önskar dom sig ofta förutom frukt.

  Smoothie och bär.

 • gunni
  16 oktober, 2014 at 18:18

  Rå choklad, avocado choklad glass, banansmoothies med goa bär.. Jättesött och gott!

 • Lisa
  16 oktober, 2014 at 18:20

  Skivar sötpotatis, och/eller andra rotsaker, tunt och rostar dem i ugnen med god krydda. Vi äter dem sen till fredagsmyset, med nån fet dipp (t ex guacamole eller aioli). Mixar frysta hallon med vatten i blender/magic bullet och silar av – vips så har du en fin rosa ”hallonsaft”. Barn är ju lättlurade! Krävs bara lite engagemang och en gnutta fantasi. Och de små har ju ingen egen ekonomi heller, så föräldern har all makt (och ansvar). Men motståndet, på individnivå, handlar väl oftast om att vuxna överför sina egna sjuka sockerbehov på sina barn. Fy faan för det.

 • Christine
  16 oktober, 2014 at 18:46

  Hos oss äts det godis på lördagar och det är jag benhård med, blir inga bullar, saft, läsk, godis, kakor eller nånting annat på vardagar. Och då behövs inga substitut heller; vi äter klok mat som man blir mätt på. Inga produkter med tillsatt socker alls på vardagar. Att hålla på med en massa substitut föder bara en vana av att hela tiden ha söta saker att stoppa i munnen.

 • Daniella
  16 oktober, 2014 at 18:47

  Smoothies, olika bär, avocado. ibland glass på helgen.

 • Alex+andra
  16 oktober, 2014 at 20:34

  Från medmänniska till medmänniska, från kvinna till kvinna;
  – Katrin, du är snygg som få!!!

 • UlrikaZ
  16 oktober, 2014 at 23:02

  För att ersätta ”godsaker” ( tolkar som söta saker etc) så måste man först börja med sötsaker. Och det är ju ingen bra idé. Om man från början låter bli att tjuta av lycka själv när godis och chips kommer fram, så blir inte godsakerna så laddade, utan de är bara som en naturlig del – ibland kommer de fram I SMÅ MÄNGDER. Och om man äter rejäl och bra mat så blir inte barnen särskilt sötsugna. Men matar man dem med skruttmat hela tiden, så är det det deras kroppar tror de vill ha. = sötsug.

 • Lina
  17 oktober, 2014 at 17:49

  Jag hade gärna velat läsa vilken mat ni serverar Ringo! För han får väl också äta lchf? Behöver inspiration till min lille sons mat. Kram

 • -B.
  19 oktober, 2014 at 02:34

  ”Sött” som mitt barn äter är:
  Banan, äpple, russin, torkade aprikoser, färska bär (hallon eller blåbär), Sharon i småbitar, färdiga osötade bärsmoothies från barnhyllan tex ”Ellas red one”, blåbärssoppa (Ekströms utan tillsatt socker), Alpro Vanilj-yoghurt.

  Det ska tilläggas att hon inte har nåt direkt ”sötsaker-behov”, så dessa saker äts mestadels på helgerna samt alltid i små volymer. Dagiset är sockerfritt så det känns skönt. 🙂

  Mvh

 • Crissa från eurolotto
  26 oktober, 2014 at 11:28

  Ibland behöver man inte ersätta alls tycker jag – det brukar räcka alldeles utmärkt så länge man har ordentlig mat… kanske lite nötter eller frukt eller så om de blir hungriga mellan målen, men det brukar de faktiskt inte bli för det allra mesta!