Okategoriserade

God morgon

Idag jobbar jag. Vilken grej, va?! Jag har numera blivit en jävligt störig jävel när jag lämnar på dagis och morsar på grabbar i kostym som ska rusa iväg till sina datorer. ”När börjar du jobba då?”, kan de säga. Då svarar jag ”Jobba? Är inte det väldigt 92?”, ha ha ha. Det är min humor det. Fast lite kan jag tycka att vi kommit upp i åldern att man inte ska jobba så mycket längre om man ska visa någon form på framgång. Ja men tänk, jag började jobba när jag var 13 år. Sommarjobba. När jag var 25 startade jag mitt första företag som gick helt åt helvete men erfarenheten var ju guld värd. Idag är jag 36 år (37 om tre veckor) så då har jag alltså jobbat hårt (ganska hårt) i 12 år. Idag har jag 14 anställda som är unga människor och väldigt duktiga på att sköta mitt företag. Hungriga, glada, bekymmerslösa, ambitiösa som brinner för sitt jobb och vill göra karriär!

Precis som jag var när jag var i deras ålder. Jag är en småbarnsmamma som förtjänar att njuta av mitt liv som jag ändå bäddat ganska så bra. Klart att jag ska jobba jag älskar mitt jobb väldigt mycket men att jobba varje dag? Kommer jag nog aldrig att göra mer igen.

Jag skulle vilja ta upp en sak med er. Ringo har plötsligt blivit jättekänslig för vad han har på sig. Från ingenstans kom det här. Den senaste veckan. Varje dag säger han att det är något som han inte vill ha på sig. Ett par skor, en regnjacka, ett par byxor. Plagg som han tidigare haft på sig. ”De andra kommer att säga att jag är ful”, säger han varje gång. Jag har såklart tagit upp det med en pedagog i hans grupp. Som blev förskräckt. Han hade inte uppfattat något sådant alls. Han skulle i alla fall dyka in i ärendet. Har ni koll? Ni har koll på allt ju!

Och så en sista sak. Vi ska hjälpa Moa och Julia i Malawi. Ja, jag vet att det är mycket välgörenhet och många som behöver hjälp men de här tjejerna är grymma och ger sig inte och det betyder att de verkligen behöver hjälp. De har åkt till Malawi och bygger en förskola där. De gör mycket annat också men nu kan de inte fortsätta för deras pengar har tagit slut. Asså på allvar om, två unga tjejer som gör en sån här sak helt själva?! Det är så coolt och ska verkligen uppmuntras. De åker inte till London och jobbar i en bar, de pluggar inte i Santa Monica eller bummar i Verbier. De bygger dagis i Malawi för att hjälpa barnen där.

Ni sätter in en slant på Bankgiro: 176-2871. En hunka räcker. LCHFklubben.se sätter in 5000 kr på studs. Mer info hittar ni på https://www.facebook.com/pages/Manja-Pamodzi/22616027419705
Katrins Snapshots

På katrinz.se hittar ni mer info om Manja Pamodzi. Ni måste läsa och hjälpa med en slant. #manjapamodzi #grymmatjejermoaochjulia

You Might Also Like

 • Dawe
  26 augusti, 2014 at 12:51

  Du är BÄST. Alla andra är bara AVUNDSJUKA!!!!!!

 • Alexandra
  26 augusti, 2014 at 13:15

  Sådär håller min flicka på också, hon är fyra. Ofta så är det inte ”cool” nog och oftast är det en viss person som det ska impas på. Vet inte vart det kommer ifrån, men det är skittråkigt varje eviga morgon. Från håret till skorna… Suck.. Själv fick jag ha en jävla kantarellmössa och så var det med det 😉

 • olivia
  26 augusti, 2014 at 13:17

  Så trist att Ringo blir mobbad av de andra barnen. Bra att du tog upp det så snabbt med en pedagog. Kan ju annars få allvarliga följder för Ringo!!

 • D. DeMarkey
  26 augusti, 2014 at 13:18

  omg vad hemskt att han säger så. Skulle mina barn säga så, så skulle jag misstänka att barnen verkligen säga så, med andra ord mobbar dom. Det gäller att stoppa sånt i tid, på en gång, noll tolerans för sen eskalerar det och är nästan försent. Hoppas du går till botten med det här och hittar källan till kommentaren, om det bara är hans osäkerhet eller om det är någon som faktiskt säger så till han.

  Vilka fina tjejer! Hoppas dom lyckas bygga klar och att dom får massa hjälpa. Dock kan jag inte hålla på att hjälpa andra hela tiden (hjälper många andra organisationer) för då slutar det med att jag måste öppna en organisation även för mig ”rädda familjen Demarkey” och så långt vill jag inte gå. Har ju själv två barn att rädda varje dag. Men jag gör vad jag kan, när jag kan. 🙂

  Lycka till med allt och ha en fin tisdag

 • james
  26 augusti, 2014 at 13:28

  Det kan komma från någon av de andra barnens föräldrar. HEMSKT!!!

 • Julia Lindgren
  26 augusti, 2014 at 13:31

  Tack snälla för inlägget. <3 Ett ännu större tack för bidraget! Barnhemsbyggnationen är i full gång och tack vare ditt bidrag kan vi komma ännu längre. Det är alldeles för många barn som far illa här men vi gör allt vi kan för att förändra situationen. Många kramar från Moa och Julia i Malawi

 • fanny
  26 augusti, 2014 at 13:40

  Kändisbarn!!

 • Tilda
  26 augusti, 2014 at 13:40

  Det är ju inte helt ovanligt bland barn att det blir status med vissa kläder. Ibland för att starka barn skapar en trend (på min dotters dagis hade tjejerna en period där de jämförde trosor varje morgon och hallo kitty stod högst i kurs) och ibland för att puckade föräldrar inte kan hålla käft om sina egna åsikter.

  Man får a) ta upp det på dagis som du gjort så de kan jobba med det där b) gör ingen stor sak av det hemma. Ta fram kläder och protesterar han så låt honom gå och lägga tillbaka och välja något annat som han vill ha ist c) påpeka att man måste få tycka olika men det är aldrig ok att säga att någon har fula kläder, man får tycka det men då får man vara tyst.

  Mina ungar har i perioder ratat vissa modeller och färger för att de inte tycker det är nog fint men efter ett tag brukar ratade modeller duga igen.

 • Anna
  26 augusti, 2014 at 14:01

  Min son är snart 4 år. I 1,5år (en total chock för oss när han började som 2.5 åring att vägra vissa kläder!) har kläderna han ska ha på dagis varit en träta vareviga morgon. Från att det bara var spindelmannen och blixten mcqueen så är det bara läskiga tröjor nuförtiden. Så tröttsamt. Vi har försökt det mesta men nu resignerat helt och han får bestämma vad han vill ha på sig och tom välja ut tröjor i affären.

 • Maria Jatko
  26 augusti, 2014 at 14:16

  Grymt bra att du som har många unga följare uppmärksammar andra drivna och engagerade kvinnor som Moa o Julia i deras volontärarbete! Stor eloge till dig!

 • vonna
  26 augusti, 2014 at 14:41

  VARFÖR är barn så ELAKA mot varandra??

 • gustav
  26 augusti, 2014 at 14:55

  Blev mobbad som barn bl a för mina kläder. Det har satt djupa spår hos mig som vuxen!!

 • Davve
  26 augusti, 2014 at 15:00

  Löjligt att låtsas vara jag! Men när man känner sig i underläge så antar jag att man får ta till vilka metoder som helst för att bli hörd. Ok vem du än är.. Vi hör dig! 🙂 patetiskt 🙂

 • pia
  26 augusti, 2014 at 16:36

  Ja så elakt att säga att Ringo är ful. Han som är så sööööt!!!

 • ville
  26 augusti, 2014 at 17:07

  Förstår Ringos förtvivlan, efter att ha tittat på klippet hos Bingo.Hur kan ni klä ut honom på detta viset. Förstår att de andra barnen retar honom! Han blir väl kallad KYCKLINGEN!!!!!!!!

 • leo
  26 augusti, 2014 at 17:11

  Varför har Bingo tagit bort videoklippet???

 • majsan
  26 augusti, 2014 at 17:25

  Å hur vet man att inte detta kontonummer går direkt till dig KZ? Du har kanske ont om pengar så detta är ett nytt sätt att försöka få en korkad omgivning att bidra till din fest och resekassa………Nä, av mig får du ingen hunka, du får klara dig ändå.

 • Maggan
  26 augusti, 2014 at 17:42

  Jag har också varit i Malawi. Jätteschysst av tjejerna att bygga en förskola, men samtidigt skulle man önska att framför allt männen i Malawi ryckte upp sig och gjorde lite mer insatser för sina ungar.
  Jag slår vad om att det främst är de överarbetade kvinnorna som hjälper till, men har gärna fel. Du kanske kan fråga tjejerna? Eller har de någon blogg?

 • ea
  26 augusti, 2014 at 17:48

  Till James.
  Ja det är exakt som du säger, det kommer alltid från barnens föräldrar o sedan fortsätter dessa föräldrars barn att föra mobbingmantrat vidare. Det är vidrigt av vuxna att överhuvudtaget säga ngt negativt om andras barn det är så vi föder mobbing. Hoppas stackars Ringo inte blir fortsatt påhoppad av dessa mobbingungar.

 • zenita
  26 augusti, 2014 at 18:10

  Hann se klippet. Säger bara STACKARS BARN!!!!!

 • bonny
  26 augusti, 2014 at 18:12

  Ja vem kan man lita på??!!?

 • Davve
  26 augusti, 2014 at 18:22

  Jag är två i en men båda mina jag ÄLSKAR Katrin. Ingen får säga något elakt om henne för det sårar mig. Jag kommer att neka till att jag skrivit detta. Jag är Davve.

 • Davve
  26 augusti, 2014 at 18:24

  Ni SKA lita på Katrin.

 • lina
  26 augusti, 2014 at 22:09

  Allvarligt. Man kan val inte aka nagonstans med ack sa fina planer utan verklighetsforankring. Jag stodjer de organisatiner som jag vet har rutiner for liknande projekt och dar inte pengarna riskerar att ta slut innan projektet ar genomfort. Lakare utan granser tex har bade hjarta och hjarna och annars finns ju roda korset. Sa behover man inte undra over om ens insatta pengar kommer till ratt personer eller om de ingar i projekt som kanns osakra.

 • Vivi- Ann
  26 augusti, 2014 at 22:36

  Man kan kolla upp bankgironummer. Som mamma till en av tjejerna och precis hemkommen från Malawi, kan jag säga att varenda krona kommer fram. Inga pengar går till något annat än till detta. Resor och uppehälle tas från egna besparingar. Tjejerna brinner verkligen för dessa barn, de flesta föräldralösa och alla MYCKET fattiga, och kommer inte att på något sätt lämna dem och projektet vind för våg. Det här är deras tredje resa dit och fler blir det.

 • Anna Lopez
  26 augusti, 2014 at 22:42

  Jag tror snarare att barnen tar efter den jargong vi vuxna har oss emellan. Vi är ju ofta väldigt flitiga när det kommer till att kommentera andras utseende. Du som pratar mycket om överviktiga ”äckliga lata fetton osv” är ju ingen vidare förebild på det sättet. Förstår inte behovet av att ständigt bedöma andra människor faktiskt.

 • Vivi-Ann
  26 augusti, 2014 at 22:46

  Du kan läsa om deras arbete och föreningen Manja Pamodzi (hand i hand på chichewa som talas i Malawi) på FB.
  Zikomo.

 • Vivi-Ann
  26 augusti, 2014 at 22:55

  Tyvärr hjälper varken Läkare utan gränser eller Röda korset just dessa barn… Om man varit där och sett den enorma fattigdom som barnen lever i, de flesta föräldralösa, är det svårt att låta bli att engagera sig. Dessutom kommer varenda krona fram!

 • Anna
  26 augusti, 2014 at 23:16

  Vänta lite nu!!! Barn speglar än föräldrar. Inte konstigt att de finns barn som mobbar när vuxna människor sitter och klankar ner på en FYRAÅRINGS regn kläder? Komigen vafan blir ju mörkrädd av era kommentarer

 • Andrea
  27 augusti, 2014 at 00:08

  Skönt för dig att kunna ha möjlighet att dra ner på tempot! Lite tråkigt dock att så fort du sätter dig ner å gör ett lite längre inlägg Så är det alltid nån form av reklam som ska tryckas in! Visst denna gången är det verkligen för nåt bra, men jag menar alla andra gånger!

 • cindy
  27 augusti, 2014 at 00:14

  Men varför tog Bingo BORT klippet, om det bara gällde regnkläder???????

 • Sam
  27 augusti, 2014 at 11:18

  Finns det någon manlig förskollärare på Ringos dagis? Som gillar lättåtkomliga små pojkstjärtar att förgripa sig på?

  Allvarligt. Kolla upp det.

 • Sam
  27 augusti, 2014 at 11:27

  Risken med sådana här projekt eller skolor är att det underlättar för Boko Haram eller någon liknande islamistgrupp att komma och ta alla barnen. Flickorna säljs och våldtas och pojkarna skolas om till mördare och våldtäktsmän.
  Varför ska vi vara med och bidraga till det?

 • Viktorias kompis
  27 augusti, 2014 at 12:55

  Behåll dina sjuka fantasier för dig själv Sam.

 • Young adult
  27 augusti, 2014 at 15:30

  Beundransvärt ändamål. Fixar ett bidrag direkt.

 • Helen
  27 augusti, 2014 at 17:34

  Många av barnen har varit tvungna att börja jobba, minst en flicka har redan blivit våldtagen av en familjemedlem och en flicka har avlidit för att hon var tvungen att börja gå på gatan. Alla dessa barn är under 10 år.
  De lever redan i misär och ett barnhem skulle underlätta för dessa barn att få ett drägligare liv. Ska dessa barn fortsätta leva i misär bara för terroristgrupper KANSKE kommer och tar över barnhemmet?
  Om du hjälper Manja Pamodzi så hjälper du barnen till ett bättre liv, du bidrar inte till ökad terrorism.