Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi fick bevittna en misshandel idag det var så hemskt. En pappa slog sin 10-åriga dotter framför ögonen på hundratals människor. Jag höll Rambo på höften men började ändå gå mot honom. Blev dock hindrad från att gå fram. Jag skulle inte blanda mig. Mamman till flickan såg ledsen ut. Och rädd. Hon bar en slöja för att dölja sitt hår men inte sitt ansikte så jag kunde tydligt se hennes sorg. Flickan rusade runt i hopp om att hennes pappa skulle få nog men det fick han inte. Han jagade henne med raska steg. Varje gång som han fick tag i henne fick hon en smäll i ansiktet (knuten hand), en box i magen, en örfil, en knuff. Jag ser på mina barn och hela min kropp fylls av en varm känsla av välbehag. Jag är så tacksam och lycklig över att får vara deras mamma inget gör mig så stolt. Så finns det folk som slår sina barn.

You Might Also Like

 • Tronen
  6 augusti, 2014 at 15:22

  Var det ingen som vågade lägga sig i. Att du inte kunde förstår jag då du hade barn med. Men alla andra ringde ingen polis

 • amy
  6 augusti, 2014 at 15:28

  Men det är kanske tillåtet att slå sina barn i Frankrike (barnaga)?? Var det för inte så länge sedan i varje fall!!

 • Mia
  6 augusti, 2014 at 15:38

  Tror inte att det är tillåtet och skulle det vara tillåtet så är det oacceptabelt.

 • Mia
  6 augusti, 2014 at 15:43

  Rättar mig det är tillåtet.

 • dora
  6 augusti, 2014 at 15:48

  Många franska föräldrar är för barnaga.De vill kunna slå sina barn i uppfostrande syfte. Hemskt!

 • gumman
  6 augusti, 2014 at 16:14

  Jodå, det är tillåtet att fysiskt misshandla sina barn i Frankrike!!!

 • Lovisa
  6 augusti, 2014 at 16:32

  Lagligt eller inte, att ingen annan människa utan barn på höft la sig i gör mig illamående, att det finns människor som kan stå och se vad som händer men inte göra något. Fy fan vilka människor det finns. Och skit samma om man hade fått stryk av att gå fram, det är det symboliska och att flickan känner stöd som räknas, inte att man ska slå ner pappan, folk behöver bara någon som sätter foten ner och berättar att det är oacceptabelt!

 • Bu
  6 augusti, 2014 at 17:33

  Du skulle givetvis RINGT POLISEN!

 • jonna
  6 augusti, 2014 at 18:10

  Ja självklart. Ser man någon (barn, kvinna, man, djur, whatever) så ringer man fan till polisen!!!

 • flora
  6 augusti, 2014 at 18:13

  Vad skulle de gjort? Det är ju lagligt att slå sina barn!!!

 • Nah
  6 augusti, 2014 at 18:23

  Vissa folkslag är mer aggressiva än andra, svenskar är rätt svala och oaggressiva jämförelsevis med andra européer.
  Att aga barn förs vidare i generation efter generation, det är något som anses vara en förälders rätt om barnen inte lyder. En far ska man ju absolut inte skämma ut på öppen gatan så han ville bara lära henne en läxa. Hon är antagligen van med våldet också och kanske tom provocerar honom som en rebell.
  Det är bra. Agade barn kan bli otroligt tuffa, de tål hårdare tag efter åratal av fysiska bestraffningar.
  Det värsta är att våldet fungerar ungefär som ett virus.

  De sista man ska göra om man ser en utländsk (muslimsk?) man slå sin dotter på offentlig plats är nog att stövla dit och predika svenska synsätt och lagar för honom.
  Speciellt om en kvinna kommer fram för att kritisera. Det fungerar inte och det kommer göra honom helt ursinning och då kommer han straffa dottern ännu hårdare vid hemgång, därför hon skämde ut honom.
  Vad som är norm för oss svenskar är absolut inte norm för biljoner andra människor i världen, tyvärr.
  Jag skulle ha ring polisen ändå.

 • lea
  6 augusti, 2014 at 18:56

  Precis mina tankar!!

 • Elli
  6 augusti, 2014 at 19:13

  Nah:
  Är en utländsk man nödvändigtvis muslim din trångsynta jävel? Du måste lära dig att urskilja religion från etnicitet.

  Sedan vad gäller bloggerskan här.
  Kändes det tryggt när du kramade om dina barn och var tacksam över att de inte var i henne skor? Att de förmodligen aldrig kommer att uppleva eländet?

  Tänk då på att den beslöjdade kvinnan som du tyckte var så viktig att beskriva också önskar samma sak för sina barn. Hon är bara fast i sitt helvete eftersom en jävel som du och din sambo vägrar ingripa när ett litet barn far illa.

  Om jag vore du skulle jag inte ens publicera det här inlägget. Du visar bara hur jävla korkad och feg du är. Det finns inte en jävel som hade kunnat hindra mig från att ställa mig framför den hjälplösa flickan. Även om det innebär att jag hade fått mottaga en smäll eller två, eller att hon hade fått mer stryk hemma. Hon hade iallafall tröstat sig själv med kunskapen om att det finns någon som ställer upp när hon bokstavligen skriker för hjälp ute på gatan. Kanske hade hon lärt sig att det finns hjälp att få om hon vänder sig till någon. Vad lärde du och alla andra henne i den stunden?
  Jo att det fullkomligt kvittar i hur mycket hon vädjar om hjälp. Att människor står till beskådning som på zoo, skakar lite på huvudet och fortsätter att sätta i sig mat och kaffe som nu har fått kallna en aning.
  Men ett intressant inlägg på bloggen lär det iallafall bli. En lam förklaring om hur du hade tänkt ingripa men hindrades rentvår ditt samvete.
  Och räcker för dig.

 • Elli
  6 augusti, 2014 at 19:15

  det*

 • LO
  6 augusti, 2014 at 19:32

  Kvinnan bar slöja, så det är säkert därför många antar att det var en muslimsk familj

 • Irene
  6 augusti, 2014 at 19:54

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<du skulle ringt polisen elelr försökt ställa di9g eller tagit med dig någon stor stark karl och ställt sig mellan!

 • Malin
  6 augusti, 2014 at 20:18

  Om någon kunde stoppa dig från att gå fram var du troligtvis inte ensam utan kunde lämnat över din unge! Tänk hur den flickan kände, hon måste trott att alla vuxna tyckte att hon förtjänade att bli slagen för att ingen ingrep. Du skulle gått emellan, ringt polisen eller vad som helst. Man står inte och ser på när ett barn blir slaget utan att göra nåt! Fegt Katrin, det trodde jag inte om dig.

 • jalla
  6 augusti, 2014 at 21:16

  Bra där Elli!

 • Helena
  6 augusti, 2014 at 21:25

  Malin: jag håller med dig helt!! Ett barn som utsätts när folk ser, men ingen bryr blir kränkt två gånger!!

 • tillåtet att slå sina barn?
  6 augusti, 2014 at 21:27

  och vem fan bry sig om araber misshandlar sina fruar och barn?Katrin du ska hålla dig på avstånd!

 • tillåtet att slå sina barn?
  6 augusti, 2014 at 21:29

  varför ska Katrin försöka RÄDDA ALLA ?

 • tillåtet att slå sina barn?
  6 augusti, 2014 at 21:32

  ingen jävel har hjälpt mig när jag blev misshandlat!!!

 • Malin
  6 augusti, 2014 at 21:52

  Hur FAN kan vuxna människor bevittna detta utan att ingripa? Jag mår illa och har det här på näthinnan nu.

 • Madaleina
  6 augusti, 2014 at 22:19

  Snälla ni jag är själv muslim och ni som läser vet att i våra länder är barn aga tillåter. Men man agar inte pojkar. Jag vet att det för er låter hemskt det är dörför jag vill min man ska lära sig att i Sveriges det inte ok. Men det hjälper ickem. Hemma får basunen ändå stryk. Men religionen säger att mannen ska styra rätt eller fel?

 • Katja
  6 augusti, 2014 at 22:27

  Fast Madeleinna..HÄR I SVERIGE FÅR DIN MAN FÖLJA LAGAR OCH REGELER!! Polisanmäl skithögen och lämna honom!!
  Fifan va vidrigt!

 • ninni
  6 augusti, 2014 at 22:35

  Men Lovisa dom skrattar åt dig om du lägger dig i. Det är tillåter och det används som sagt för att uppfostra barnen. Det är inget undantag.. tyvärr

 • ninni
  6 augusti, 2014 at 22:36

  Men det ät tillåtet!

 • lanii
  6 augusti, 2014 at 22:45

  Hade kvinnan haft tatueringar,en basker,ett stort kors på sig eller kanske massa piercingar i ansiktet hade du inte haft behov att skriva ner det! Men just för att det va en kvinna med slöja som direkt kopplas till muslimer, muslimer som alla självklart är aggressiva och lite halv terrorister allihopa så va du tvungen att skriva ner det. Våga du inte skriva att dem va muslimer? För kristna o judar dem slår inte sina barn? En annan idiots kommentar om svenska värderingar som hon borde gått och lärt mannen. Aga förbjöds 1979 i sverige och det är många svenskar som fortfarande använder det.

  Nah du e riktigt dum i huvud!
  Alla muslimska män har en ärftlig aggressiv gen som är direkt kopplad till deras religion och genen får dem att rikta aggressivitet till kvinnor? Idiot

  Jag är muslim, har aldrig blivit slagen av någon. Varken man eller kvinna. Min pappa är imam själv bär jag slöja. Men inte fan betyder det att jag blivit slagen för min pappas aggressiva muslimska gen fått honom till det.

  Katrin du är skulle aldrig anmärkt hade mannen haft en kippa på sig.

 • lanii
  6 augusti, 2014 at 22:48

  Madaleina är inget muslimskt namn. E du in litten rasse som tänkte skriva lite fel så folk tror du e muslim? Bara för att få en diskussion om hur dåliga muslimer är?

 • anna
  6 augusti, 2014 at 22:48

  Vet ni hur länge barnaga har varit förbjudet i Sverige? Det förbjöds året då jag föddes eller möjligen året innan och jag är 35 år… De socialdemokratiska politiker som drev igenom förbjudet fick mkt skit och många ansåg då (slutet av 70-talet) att barnaga tillhörde den svenska kulturen.

  Vill bara ge lite perspektiv, om Frankrike förbjöd barnaga nu så skulle fransmän jämnåriga med Rambo bli chockade om de såg barnaga på semestern när de är lika gamla som Katrin är nu.

 • enmamma
  6 augusti, 2014 at 23:54

  Katrine är inte i Nice med sin sambo nu!? Han är ju och jobbar på mallis, så vad skulle han kunnat göra?

 • Bu
  7 augusti, 2014 at 01:21

  Men du kan inte mena allvar att du tror att det går till så? Jag bodde 3,5 år i Paris och det är DEFINITIVT inte acceptabelt att slå ett barn med knytnävsslag i ansiktet och boxa dem i magen. Det förstår du ju själv! Bara för att det inte gjorts olagligt att smiska till sitt barn betyder det inte att alla gör det och verkligen inte att misshandel är ok. Hur tänker ni ibland? ’Det är ok i Frankrike!’ Är det alltid fullkomligt nödvändigt att generalisera och peka finger? Måste alla fransmän automatiskt vara dåliga människor bara för att den här sjuka mannen råkade befinna sig i Nice idag?

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:36

  Haha så du menar att Katrin som inte ens är fransyska skulle ha gått emellan. Av alla som var där….

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:38

  Att islam är en kvinnofientlig religion vet alla! Katrin gjorde rätt som skrev det! Även om ni muslimer blir kränkta för minsta lilla.

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:39

  Muslimer är kvinnohatare över lag. Överlag..

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:40

  Du är inte klok, ska katrin som är i ett annat land ringa polis? Nej

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:42

  En misshandlad förtryckt muslimsk kvinna! Inget ovanligt i Frankrike heller tydligen! Islam är i grunden en kvinnofientlig religion.. Inte förvånad.

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 01:49

  Att muslimer är större hustru misshandlare är väl ingen nyhet

 • lanii
  7 augusti, 2014 at 05:34

  Att folk tror att jag inte kan svenska för jag har slöja så dem pratar med mig sakta som om jag vore att barn, tro att jag är outbildad, tror jag har 9 barn trots att jag bara är 25, att jag är förtryckt,misshandlad av min man, bror eller man. Ibland alla 3 om personen i fråga är lika intelligent som dig. Sen har vi min favorit, jag är självklart både könstympad och har blivit bortgift.

  Ush va vi blir kränkta snabbt

 • lanii
  7 augusti, 2014 at 05:35

  Att folk tror att jag inte kan svenska för jag har slöja så dem pratar med mig sakta som om jag vore att barn, tro att jag är outbildad, tror jag har 9 barn trots att jag bara är 25, att jag är förtryckt,misshandlad av min pappa, bror eller man. Ibland alla 3 om personen i fråga är lika intelligent som dig. Sen har vi min favorit, jag är självklart både könstympad och har blivit bortgift.

  Ush va vi blir kränkta snabbt

 • Petra
  7 augusti, 2014 at 09:19

  För flickans skull hade det varit bra om du talade om för henne att det hennes pappa gör är hur fel som helst. Man skall lägga sig i, för barnens skull!

 • vee
  7 augusti, 2014 at 10:24

  I islam så är den människan du ska respektera mest (förutom Profeterna) din mamma. Din mamma har 3 gånger så mycket rätt till din respekt och fina beteende och fina ord än din pappa, än din man, än alla människor på jorden. Att ens sucka åt sin mamma eller säga nej till henne eller skrika på henne är en stor synd – detta samhälle som är så kvinno-älskande, i jämförelse med islam där alla hatar kvinnor, vad har mamman för status här? Vår profet sa att den bästa av alla muslimer är, inte den som styr ett land, inte den som går ut i jihad, utan den som är BÄST mot sin familj dvs. fru och barn. Vad har frun/kvinnan för status här, i det kvinno-älskande Sverige?

 • bettan
  7 augusti, 2014 at 12:12

  Förstår inte hur barnaga kan vara tillåtet i Frankrike. Trodde de hade kommit längre!

 • Anna C
  7 augusti, 2014 at 13:03

  Det stämmer inte att det var den främsta invändningen ”att det tillhörde den svenska kulturen”. Många ansåg också att lagen var onödig eftersom misshandel var/är olagligt. Den lagen kunde även omfatta barn.

 • Davve
  7 augusti, 2014 at 14:34

  I sverige tvingas ingen kvinna bära slöja. I sverige tvingas ingen kvinna att gifta sig eller måstet att ha en man. Ja du koranen må säga en sak men verkligheten är en annan. Kan fråga dig då, hur många svenska flickor blir utkastade från balkonger för att de hänger med ”fel kille” av föräldrarna. Hur många svenska flickor hålls inlåsta för att inte ”fläcka ner familjens heder”… Om muslimerna följde koranen istället för att förtrycka så vore det ju bra.

 • Ismail Dermapour
  7 augusti, 2014 at 14:36

  eller så var det en dalkulla med slöja dekorerad med dalahästar kanske ?

 • Ismail Dermapour
  7 augusti, 2014 at 14:38

  finns inga som e så lättkränkta som muslimer.

 • Ismail Dermapour
  7 augusti, 2014 at 14:40

  man behöver inte vara raketforskare för att tänka i samma banor som du…

 • Bu
  7 augusti, 2014 at 15:57

  Fast om man inte klarar av att ringa polisen när man är utomlands kanske man ska överväga att inte åka utomlands alls..

 • Bu
  7 augusti, 2014 at 16:01

  Förlåt men det är ju faktiskt sant! 😛

 • Bu
  7 augusti, 2014 at 16:08

  Ok, för det första är barnaga alltså tillåtet i tex både UK och USA också och de flesta andra länder och inte bara just Frankrike.

  För det andra var det inte ens en fransman som stod för ’agan’.

  För det tredje handlade det inte om aga (smisk) på långa vägar utan om ren och skär misshandel…

  …men kom igen alla med iq under 72 – låt oss skylla det här på fransmännen!!! 😀

 • my
  7 augusti, 2014 at 16:39

  Jaa, barnaga ”tog slut” väldigt sent.
  Tur att vi har barnkonventionen

 • vee
  7 augusti, 2014 at 20:25

  Ja det är vi väl överens om, att om muslimerna skulle följa Koranen så skulle det va bra.

 • claudia
  8 augusti, 2014 at 14:17

  När ingen ingriper är det sorgligt! För att det ingår aga i barnuppfostran i vissa länder det vet man, och man kan inte vara så naiv att tro det är att slänga sig på luren och ringa polisen så fort någon unge utomlands får en smäll, tyvärr.
  Däremot är det du beskriver inte barnuppfostran det är ren och skär misshandel. Slag med knuten näve, box i magen. Det är en människa som har problem mitt sitt psyke som gör så mot sitt barn!! När vi var i Marseille med familjen när jag var runt 10 år så var det en pappa som gick bananas, hon tog av sin sko och använde den som tillhygge på sin sons rygg, huvud och i ansiktet. Min mamma slängde matkassarna och sprang över och ställde sig emellan barnet och pappan. Och eftersom hon vågade gå emellan så var det folk som stod och tittade på som också vågade gå fram och säga några väl valda ord till den pappan. Man får ta det att det finns en risk att bli utskrattat, slagen själv o s v för ingenting av dem grejerna är ens i närheten av den terror som det utsatta barnet känner. Tänk vad förödmjukande att bli påpucklad av sin förälder på det sättet inför ”publik” och hur det är hemma törs man knappt tänka på om en person kan ge sig på sitt barn på det sättet inför andra.
  Vi svenskar är så rädda för hur andra ska se på oss, istället för att agera när vi ser en situation som är helt uppåt väggarna.
  För att säga ” han såg ut som en terrorist” och han skulle nog vända sin ilska mot mig själv är så fegt, det är bättre ungen tar det än man själv försöker hindra det. Bra logik, idiot!
  Nu hade du barnen med dig så det är ju annorlunda då, men när jag läser din text så ser man att du skulle stå och titta på förfärat utan att göra något trots ungarna inte var med dig. Om inte främlingar eller andra familjemedlemmar är solidariska och avbryter skiten, vad blir det av dem här barnen sen när dem växt upp? Troligtvis kommer dem vara rejält sabbade i själen och får de egna ungar kommer det troligtvis gå i arv, för det är så många av oss funkar.

 • claudia
  8 augusti, 2014 at 14:45

  När du virat av dig tygstycket så kan vi prata på riktigt! Men så länge du har den och säger du inte är förtryckt så skrattar jag bara åt dig!
  Hör du inte själv hur dumt det låter, det som muslimska kvinnor och män säger gällande slöjan, den är där för respekten. Snälla, finns det riktig respekt så ska man inte behöva gömma sig under ett himla skynke, då lär man den man försöker ”skydda” sig emot att ha respekt och hitta den i sig själv. I Sverige lär vi våra pojkar att respektera sina mammor, systrar, tjejer och andra kvinnor i deras närhet och i samhället, dem behöver inte att kvinnorna ska maskera sig för sig för att dem ska kunna respektera dem, jag kan gå på stranden i bikini för svenska män har lärt sig att inte skrika obscena saker efter mig, inte stirra, medan ni skyler er för att era män har inte vett att hålla käften om en kvinna är lite avklädd. Så många gånger jag blivit trakasserad av muslimska män när jag varit ensam på stranden och ska ta ett kvällsdopp, då j*vlar haglar orden och det dem säger dem vill göra med mig. Och när jag sagt, håll käften, då har jag fått höra att det är mitt eget fel dem skriker dem här sakerna efter mig.
  Så nä, bara för att just detta inte gäller dig så beror det att andra inom din tro beter sig som svin och respekterar ingen annan än sig själva och använder sin religion att utöva makt och få folk att foga sig efter deras behov.

  Och det jag säger nu är av erfarenheter genom åren och inte nåt gap taget från ingenstans. Däremot så blir jag urförbannad när folk säger rasistiska grejer och hasplar ur sig ”åk hem om det inte passar” och andra idiotiska kommentarer. Sverige är mitt land precis lika mycket som det är nyinflyttade personers land.

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:16

  ”Religion poisons Everything”

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:16

  ”Religion poisons everything”

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:18

  ”Religion poisons everything

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:18

  ”Religion poisons everything

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:19

  ”Religion poisons everything

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:19

  ”Religion poisons Everything”

 • ISLAM POISONS EVERYTHING
  8 augusti, 2014 at 18:21

  ”Religion poisons Everything”

 • fanny
  19 augusti, 2014 at 23:48

  Det är definitivt inte lagligt ens i Frankrike. Frankrike lyder under Europeiska konventionen för mänskliga rättigheter (EKMR), där det bland annat står att ingen ska behöva bli utsatt för kränkande behandling. Man har också ratificerat Barnkonventionen och ger den därmed samma status som nationell fransk lag. I barnkonventionen står ordagrant i artikel 19 att:
  ”Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga lagstiftnings-, administrativa och sociala åtgärder samt åtgärder i utbildningssyfte för att skydda barnet mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld, skada eller övergrepp, vanvård eller försumlig behandling, misshandel eller utnyttjande, innefattande sexuella övergrepp, medan barnet är i föräldrarnas eller den ena förälderns, vårdnadshavares eller annan persons vård.”

  I princip alla världens länder (ej USA, Somalia och Sydsudan) har skrivit under barnkonventionen och att barnkonventionen är ett i allra högsta grad juridiskt bindande dokument, vilket gör att man kan känna sig trygg i att man har juridiskt stöd när man säger ifrån även i andra länder.

  Jag är inte naiv, utan är fullt medveten om att just detta med s.k barnaga är socialt accepterat i många länder och att det inte är något som varken polis eller allmänhet höjer på ögonbrynen för, men likförbannat är det olagligt. Jag tror att det är jätteviktigt att säga ifrån så fort man ser något som inte är rätt, självklart med förståelse för att man inte vågar när man står med sitt eget barn på höften.