Okategoriserade

Kan man kalla det tokbantning?

När jag skrev min första bok ”Dags att bli smal” så skrev jag om svältardagar. Dagar då man äter väldigt lite för att krympa magsäcken och ge kroppen en chans att faktiskt landa på ett mindre intag kalorier än vad man hinner göra av med. På den tiden, för fyra år sen, var det kontroversiellt och jag blev anklagad för att uppmuntra till svält och dålig bantning.

Idag är begrepp som cleansing, rensning och nystart vedertagna. Metoder som 5:2 är accepterade och styrkade med forskning och acceptans. Jag pratade med en kille som driver ett av de stora ”cleansing”-företagen igår. Han berättade stolt att han var inne på dag 20 av sin rensning. Alltså att han endast levt på juice i 20 dagar och att han mådde väldigt bra av det. Intressant hur snabbt utvecklingen går framåt i det här ämnet!

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här fastan som är så populär men jag är nyfiken och villig att ge det ett försök. Jag har vid flera tillfällen sagt att jag bara kör på smoothies en hel dag eller två men om jag ska vara ärlig har jag inte klarat det fullt ut förrän igår. Jag bestämde mig för att endast dricka mina gröna smoothies hela dagen för att se vad det skulle ge mig och OM jag skulle klara det. Orsaken till att jag ringde till Patrik på juica var för att fråga om de kan göra en tredagars kur åt mig som håller mitt LCHF-krav dvs max fem gram kolhydrater per hundra gram och det kunde han.

Jag klarade dagen igår. Jag drack fem gröna smoothies och åt ingen fast föda. Måndag morgon visade min våg 57,2 kilo (efter Thailandssemestern) och idag visade den på 55,9. Jag gick alltså ner 1,3 kilo på ett dygn genom att rensa min kropp med enbart vätska. Då fick jag ändå i mig över 500 kalorier igår. Otroligt tycker nog många. Det gör jag i alla fall!

Nu ska jag prova LCHF-anpassade juicer från och med måndag. Kul!

Ps. Längtar till dagens middag som idag är pulled beef som jag gjorde i söndags och som jag såg på när barnen och Bingo åt igår. Rabattkoden ”middagstips”gäller fortfarande och ger dig 50% rabatt på medlemskap. Några dagar till… Kör!

You Might Also Like

 • Lisa
  10 mars, 2015 at 18:02

  Men Katrin, du har tappat vikt i vätska och inte fett!
  Du kommer gå upp det lika fort igen när du börjar äta

 • Cissi
  10 mars, 2015 at 18:10

  ”IQ fiskmås”

 • gina
  10 mars, 2015 at 18:11

  Hur skall detta sluta. Man blir rädd, mest för dina barns skull. Men de har som tur är en ansvarsfull pappa dom ställer upp när dina hjärnspöken sätter igång. Varför söker du inte hjälp varför!!

 • isabell
  10 mars, 2015 at 18:17

  Funderat länge på en detox för lchf ! Vad kul , alla andra detox på hälsokost innehåller massa konstigt och socker! Kan du inte lägga ut vad dom gör juicen på och mängd så man kan göra sig någon kur för att rena sitt inre ? 🙂 stå på dig du är grym!

 • Cajsa
  10 mars, 2015 at 18:20

  Tar gärna emot tips på olika recept på dessa smoothies. Lät som något i min smak

 • gandi
  10 mars, 2015 at 18:33

  Man får väl påminna dig då att all mat blir till vätska när den kommit ner i din mage 🙂 Har själv gått på detox i 1.5 år. Men med min detox menar jag fri från all kaffe, alkohol, gluten, mejeri, kött, low-salt, low-fat, all processerad mat. Har endast levt på frukt och grönsaker, massa färskpressade juicer, och gröt blandat med massa nyttigheter (nötter, nyponpulver, hampa pulver, etc) på morgonen. Egentligen är det dumt att kalla det detox när det är så man ska äta ALLTID.

 • lena
  10 mars, 2015 at 18:41

  Hur mycket motionerar du??

 • Marie
  10 mars, 2015 at 19:14

  Det kan väl inte vara bra att endast dricka juice i 20 dagar eller ….. Min tonåring vill gärna prova!

 • Loppan
  10 mars, 2015 at 19:44

  Du borde lära dig näringslära. Det är omöjligt att bli av med 1.3 kg i fett på 1 dag… Det är vätska du förlorar som binds av kolhydrater. suck.

 • Brallan
  10 mars, 2015 at 19:58

  Jag har blivit ett fetto. På riktigt. Jag fick ett underbart, fantastiskt barn som jag älskar över allt annat och det skulle vara värt att väga 300kg för det. Men nu blev jag ett fetto och jag är inte så sugen på att vara det. Jag har 17kg att gå ner till min ursprungsvikt.
  Har alltid varit en pinne i hela mitt liv så jag har ingen jäkla aning om hur det funkar med kost. Har tryckt i mig vad jag än varit sugen på. Ger din bok en chans och ser om något händer på vågen.

 • anonym
  10 mars, 2015 at 20:00

  Du kan nog detoxa i ett år utan att bli trött eller sjuk ,,, Mathem , tvättfirman, barnflickan , städhjälpen mm sköter ju marktjänsten åt dej !!

 • Frida
  10 mars, 2015 at 20:31

  Du är ingen förebild för unga tjejer precis. Risken finns att de drabbas av ätstörning. Men det är så klart inte din huvudvärk. Värre kan det bli för dina barn. Du vet ju inte vad du pratar om. Varför läser du inte näringslära t ex!

 • anonym
  10 mars, 2015 at 20:36

  Är det ingen i din närhet som ser det sjukligt maniska hos dej ? Är de rädda om dej så ser de till att du kommer till läkare på en utredning , det är inte kärlek att blunda för fakta !

 • Sara
  10 mars, 2015 at 20:44

  Jag tror det är superbra att köra sådanna rensningar då och då, och tror säkert att lchf fungerar bra också! Dock har jag några råd till alla som vill gå ner i vikt – styrketräna TUNGT (skit i cardion, muskelmassa bränner så mycket mer kalorier och ger en fast kropp), skit i vågen (en fast, vältränad kropp väger mer än ett bantat pommes utan muskler) och ät mycket protein 🙂

 • Tina
  10 mars, 2015 at 20:56

  Gärna tips på gröna juicer. Tycker det är svårt och mina får ofta en besk smak.

 • Jessica
  10 mars, 2015 at 20:56

  Helt sjukt. Dryga halvtimmens samtal om ”kändisparadisehotel” i er senaste pod. Så tråk.

 • Jag
  10 mars, 2015 at 22:04

  Gröna nyttiga juicer böcker finns det massor av ute på stan, bibblan, Goggla på….. Inte svårt alla…

 • Lilian
  10 mars, 2015 at 22:37

  Jag är 58 år och väger inte mycke äter nyttigt inte så mycke kolhydrater, jag och min man äter soppa varje måndag efter helgen det är kanon

  Min

 • Jag
  11 mars, 2015 at 07:23

  Varför detta jävla tjat om vikt… ??Allvarligt måste finnas mycket intressantare, viktigare än detta ämne…. Hur fasen står det till egentligen…. ?? o varför läser jag den fortfarande , det kan man också fråga sig???? E jag helt koko?….

 • gonggong
  11 mars, 2015 at 11:56

  Jaha Katrin, har du gått från Davve till Jag nu? hahaha du är så rolig 🙂

 • Jag
  11 mars, 2015 at 12:25

  Va ???!!!!

 • Anna
  11 mars, 2015 at 13:06

  Detox är toppen men Katrin gör det av fel anledning.
  Leva rent förbättrar immunförsvaret och stärker kroppen.
  Inte meningen att det ska handla om viktnedgång…

  Katrin bör söka psykologisk hjälp för sina uppenbara ätstörningar. Ingen frisk förebild.

 • jamba
  11 mars, 2015 at 18:20

  Japp Anna. Håller fullkomligt med dig där.

 • Davve
  12 mars, 2015 at 09:42

  Katrin intresserar sig för vikt och hälsa. Passar det inte så hitta en annan blogg. Så kan ni sitta och häva i er chips i soffan istället. Och vara riktigt kränkta över att Katrin har en motsatt åsikt än er själva.

 • Malin
  12 mars, 2015 at 10:12

  Förstår ärligt inte hur folk orkar el har tid att lägga energi på att kommentera negativt hur Katrin lever sitt liv! Hon bryr sig om sin kropp o sitt liv, hade jag haft råd hade jag oxå haft all den hjälp hon har med städning osv det är ju helt underbart o skönt för henne o hennes familj att dom kan lägga tid på annat! Om man tycker att grejer hon gör är helt fel, varför läsa el kommentera?? Jag läser hennes blogg o andras för att få insperation o tips. Äter inte lchf men 5:2 o är helnöjd med det! Har dock testat gröna smoothies tack vare Katrin o tror verkligen på det! Jag tycker Katrin är en rolig o härlig människa som verkar älska dina barn väldigt mkt!