Okategoriserade

Kan bebisen ha dött?

Alltså jag vill verkligen inte verka hysterisk eller tramsig på något sätt men allt med den här graviditeten är så annorlunda och tvärt om hur jag minns att den förra var så just nu fattar jag ingenting. Jag känner ingenting alls i min kropp. De senaste…säg fem sex dagarna har jag slutat må illa helt, mensvärken är helt borta allt är liksom borta. Jag känner mig inte ens trött längre och kan till och med känna ett ”åhhhhh” stön av välbehag när jag går förbi någon på gatan som röker en cigarett och DET hör inte till det normala kan jag säga. Kan bebisen ha dött i magen? Kan det vara så att man inte känner något alls när man är gravid? Alltså jag överdriver inte jag känner inget punkt och slut.

Jag kommer som sagt inte att göra något drama av det här och den 10:e ska vi göra Kubb och nupp eller kanske att man säger kubb eller nupp så då får jag ju veta hur det ligger till. Jag känner mig lite kåtare än vanligt förresten det gör jag. Sexdrömmar har jag haft några nätter när jag tänker på det och det hör inte till vanligheten i mitt fall. Nej, inte så att jag stönar och onanerar och har mig men jag vaknar och tror att jag har haft sex fast jag inte har det. Jag är inte ens hård i magen längre. Förra gången åkte jag in akut för förstoppning. De tryckte i mig hundra flaskor (minst) av laxermedel och till slut kom allt ut. Det var skönt, det var det. När jag lämnade sjukhuset kikade jag in hos sköterskorna och sa ”Hej då tjejer jag drar nu. Nu vet jag i alla fall hur en förlossning känns!” Jag trodde att jag visste det. Jag hade aldrig upplevt värre smärta än förstoppningen och tänk om någon då hade sagt till mig att det som jag just upplevt var som en avkopplande massage i jämförelse med en förlossning då hade jag planerat kejsarsnitt ögona böj. Men det var ingen som sa nåt. Alla log sammanbitet och nickade trevligt mot mig. Tänkte säkert ”din dumma fan du har INGEN JÄVLA ANING OM VAD DU PRATAR OM” men det var ingen som sa nåt.

Jag messade Bingo idag att han skulle gräva fram en bild på mig när jag var i vecka 12 med Ringo. Den här fick jag. Han måste skoja, va?

Fan va sjukt att Ringo ligger i min mage på den här bilden. Nu när man ändå har lärt känna grabben liksom. Där inne ligger han och garvar och käkar Sandwich.

You Might Also Like

 • Stina
  3 juni, 2013 at 21:17

  Jobbiga tankar:( Skulle ringa mvc och kolla om du kan få göra ett VUL bara för att lugna dig…om man väl börjat noja är det svårt att sluta. Är inne på min andra grav i v 37 och kan säga att jag nojat för det mesta den här gången..förra var jag helt lugn! Säkert inget att oroa sig för men skönt att kolla.

 • Jenny
  3 juni, 2013 at 21:27

  Det är säkert ingen fara!

 • Yohannas vardagskaos
  3 juni, 2013 at 21:29

  Du har ju kommit in i ”goperioden” nu ju?? Det är bara å njuta att illamåendet är över, sen kommer ju den fantastiskt äckliga halsbrännan på slutet så alla veckor utan ”lidande” är goperioder!! Njut & slappna av, å noja dig hos din barnmorska, det är det dem är till för…!!! 🙂 🙂 🙂

 • Petra
  3 juni, 2013 at 21:34

  Du kommer ju in i andra trimestern nu. Kan ju vara så att du får en ljuvligt problem- och smärtfri sådan och att det är den perioden som börjar nu. Låt oss hoppas det. Sedan kommer de bökiga sista månaderna och sen plockar ni ut tvåan utan större problem. För du skulle göra kejsarsnitt väl?
  Full förståelse i så fall. Den liknelse jag läst om förlossningar som jag känner mest igen mig i är att bajsa ut en brinnande soffgrupp. Rått, jag vet MEN DET KÄNDES JU SÅ.

  Stort lycka till iaf

 • Marie
  3 juni, 2013 at 21:36

  Man KAN va gravid utan att kännat nånting överhuvudtaget 🙂 när jag var gravid med min idag 1 1/2 åriga dotter så mådde jag huuur bra som helst ! Kände inget alls nånsin, förutom sparkar senare då ! Jag va tom rädd vid ul att dom skulle säga att de inte fanns nåt där, att jag bara inbillat mig :p men hon va där 😉 men jag förstod aldrig riktigt att jag va gravid, de ända som hände va att jag blev tjock 🙂 så ja de kan man ! Men kolla om du e orolig, hellre en gång gör mycket ju !!

 • Vivvan
  3 juni, 2013 at 23:56

  Du har nog kommit in i ”spökveckorna”, symtomen försvinner ett tag för vissa.

 • Emma
  4 juni, 2013 at 02:47

  Det hande mig! Jag hade tva missfall sen innan, tredje graviditeten, ultraljud i vecka 11, doktorn sager att allt ar bra o vi kan beratta for vanner. Berattar for vannerna o dagen efter var ALLA symptom borta! Flera dagar gick, pigg, inga onda brost o inte gratig langre. Jag tankte skit ocksa och var 100% overtygad att det var annu ett missfall, ringde en kompis i panik o eftersom jag bor i usa sa har hon givetvis en egen dopler hemma som man kan lyssna pa hjartljudet hemma med. Efter lite letande sa hitta vi ett tickande 🙂 o nu ar jag i v. 26 Super vanligt att alla sypmtom forsvinner i v. 12 o sen kommer nya efter ett litet tag 🙂 Jag satter 100 spann pa att allt ar som det ska. Lycka till

 • Susanne
  4 juni, 2013 at 12:46

  Närå, de e dags att må som du förtjänar nu ett par månader, fabulous!!! 2a trimestern e den bästa, lyllo dig att ha den på sommaren du kommer njuuuuta av den till fullo! PS min lilla bebis va sugen på/ gjorde mig sugen på spritdrinkar och godis (stod emot tills nionde månaden då glufsades det B&J må du tro mmmm) skitjobbigt men jag va så jkla snygg o mådde så bra på LCHF under min graviditet så det var galet, unnar dig detsamma!

 • malin
  4 juni, 2013 at 13:20

  när jag väntade min dotter för 5 årsen . Så kännde jag ens inte att jag var gravid . jag var inte sugen på något . Trött var jag senare i graviteten . jag hade inte någon mage när jag låg ner . Det kom i slutet allt . Då kännde jag mig gravid . Men jag hade inga förvärkar eller något . så det känns olika tror inte du behöver vara orolig . Min son där i mott var en jobbig gravietet . men det är nästan 12 år mellan dom två .

 • Elinor
  4 juni, 2013 at 14:22

  Jag märkte ingenting av min graviditet heller och gick också runt och bokade över att bebisen skulle ha dött. Det blev ju lite drygt att gå runt och tänka på det sättet, så till sist bestämde jag mig för att jag helt enkelt var lyckligt lottad som mådde så bra och slapp besvär. När vi sen gjorde nupp/kubb-test visade det sig att bebisen
  mådde fint. Tror säkert att er bebis mår bra den med. Lycka till!

 • Elinor
  4 juni, 2013 at 14:23

  Nojade ska det vara. Inte bokade. Jävla stavningskontroll..

 • Kristina
  4 juni, 2013 at 14:33

  Du behöver inte vara orolig. Allt är som det ska. Njut av att du mår bra. Exakt samma sak hände mig under min graviditet. Mådde inte alls bra i några veckor och sen bara poff försvann alla mina gravsymtom. Jag blev också orolig men allt var frid och fröjd. Är i v 39 nu och har mått toppenbra hela graviditeten. Så njut!

 • Josefine
  4 juni, 2013 at 15:15

  Själv är man i v.8 och hatar att vara gravid, lääängtar tills v.12+ då kroppen brukar må bra igen. Tyvärr lider jag av lågt blodtryck, illamående, trötthet och hela faderullan och vill gärna slippa!

 • Lotta
  4 juni, 2013 at 19:23

  Efter vecka 12 eller ngt sånt så kände jag ingenting, syndes inget , kände mig som vanligt, kanske tom bättre. Det var först framåt vecka 25 det började hända ngt och nu i vecka 34 jag känner mig påverkad. Spökveckor kallas de ju .

 • Py
  4 juni, 2013 at 20:46

  Du tror väl inte att du inte har gravidsymtom då???

 • Mw
  4 juni, 2013 at 22:12

  Jag tycker det låter som missed abortion.

 • Terese
  4 juni, 2013 at 22:45

  Jag födde mitt första barn nu i April och jag mådde som en prinsessa under hela graviditeten, förutom huvudvärk de första tre månaderna. Samt att jag drack ca 2 liter gameldax mjölk om dagen, åt krabba, massor med lök och älskade att gå till fiskdisken på affären bara för att lukta. 🙂
  Så ja man kan må väldigt bra under graviditeten, men är du orolig så hör med MVC om de kan få en tid och kolla så allt är ok.
  Förresten så är jag helt övertygad om att det är en tjej ni får 🙂

 • tess
  4 juni, 2013 at 23:55

  Jag gick i nästan 13 veckor och när vi skulle göra nupp/kubb så visade det att bebis hade dött runt vecka 10 =(.
  Missed abortion.
  Jag hade alla mina symtom kvar.
  Sen började en prosess med abort tabletter och gyn akut mm..

 • Anna
  5 juni, 2013 at 07:02

  Katrin, jag hoppas att det inte har hänt dig men min kompis var med om att hennes bebis dog i magen och det upptäcktes under UL i vecka 12. Hon kände knappt inga gravidsymtom alls under hela den graviditeten.

 • Anna
  5 juni, 2013 at 10:19

  Riktigt snällt att skriva att skriva så! Muppjävel

 • Jenny
  5 juni, 2013 at 19:41

  Måste vara oerhört jobbigt att vara i v8 och redan vara less på att vara gravid. Är ju några veckor kvar om man säger så. Sen är det ju så att inte alla mår bra bara för att man kommer in i en viss vecka. En del mår rätt dåligt hela graviditeten. Likväl som en del mår bra hela graviditeten.

 • MAMMA MU
  6 juni, 2013 at 17:06

  De gånger alla symptom försvann på mig hade jag fått missfall. Ett vanligt i v4 redan och ett MA i v12.
  De andra 5 gångerna har alla symptom hängt kvar hela tiden, plus illamående hela graviditeterna.

 • Maja
  7 juni, 2013 at 13:25

  Åhh jag känner så igen mig! Var helt säker på att bebisen hade dött i magen men när vi sedan gjorde nupptestet så fanns där en livlig liten krabat! 🙂

 • Frida
  13 juni, 2013 at 11:59

  Hej Katrin!

  Så härligt att läsa att du mått illa, haft mensvärk, varit trött, mer än ömmande bröst osv.
  Ja är själv gravid i vecka 12 och har i en månad spytt konstant ett tag var det så illa så ja blev inlagd. Att läsa alla tidningar där alla mammor är super fräscha, super pigga och kreativa gör saken än värre. Att få läsa om någon annan med typ samma inställning gör att man inte känner sig onormal! Jag hatar att vara gravid det värsta jag varit med om. Längtar så till att få energi igen.
  Tack för en fin blogg å dess äkthet.

 • Eva
  14 augusti, 2015 at 09:44

  Hej! Är i vecka 8 och har knappt några symptom:( ömma bröst, vill ej äta, och mår lite illa på kvällarna en stund! Annars känner inte jag något alls är de ok???