Okategoriserade

Jag vill be om ursäkt

Tidigare i veckan så var jag med i Malou von Sivers program Efter Tio på TV4. Jag var inbjuden för att diskutera den ambivalenta hållningen vi har till vår kropp och kroppsideal.

Till att börja med så vill jag uppriktigt be om ursäkt till de människor som tagit illa vid sig av saker jag sade i programmet. Förlåt. Det jag ville få fram lyckades jag inte formulera på rätt sätt och det är jag väldigt ledsen för. Det är alltid nervöst att sitta i en TV-soffa och bli intervjuad av en journalist, man blir stressad inombords och hinner inte tänka igenom sina svar. Det är i sig ingen ursäkt för att jag sade klumpiga saker, men möjligtvis en del av förklaringen.

Flera av de saker som Malou påstod att jag tidigare sagt om överviktiga personer är saker jag sagt när jag var yngre. Då var jag omogen och väldigt provokativ. Många av de sakerna skulle jag aldrig säga idag. Man blir klokare med åren, tack och lov.

Jag står fast vid att jag inte tycker att man ska uppmuntra till övervikt eller fetma. På samma sätt som jag inte tycker att man ska uppmuntra till undervikt. Att exponera dessa extremer slår bara fel. Jag hoppas att ni som läser det här kan hålla med om den saken.

Jag har i nästan hela mitt liv kämpat med vikten. Jag har i princip testat alla bantningsdieter som finns. Jag har varit kraftigt överviktig, normalviktig och pinnsmal. Jag vet hur det känns med andra ord.

Efter att jag varit gravid med mitt första barn så bar jag på ungefär 35 kilos övervikt. Det var fruktansvärt jobbigt, både fysisk men framförallt psykiskt. Jag hittade då LCHF som praktiskt taget räddade mig. Jag är så otroligt tacksam över att jag hittade den kosthållningen.

De senaste åren så har jag skrivit tre kokböcker med lågkolhydrats-fokus som röd tråd, jag har startat en community på nätet där jag hjälp tiotusentals människor att gå ner i vikt och förbättra sin hälsa, jag har lanserat en produktlinje med lågkolhydratsprodukter och sist men inte minst – jag har mått så otroligt bra. Både på insidan och utsidan.

Något som berört mig så otroligt mycket under alla dessa år är alla de mail, brev, tweets, kommentarer på Facebook och Instagram och inte minst personliga möten med människor som sagt tack. De har på olika sätt sagt tack för att de fått hjälp att förbättra sin hälsa. De har sagt tack för att de äntligen återfått sin självkänsla, sitt självförtroende och sina liv. De har sagt tack för att de äntligen orkar leka med sina barn igen. De har sagt tack för att de efter år av ohälsa nu kommit igång med träningen och därmed fått energi till familj, vänner och jobb.

Alla dessa människor har berört mig och givit mig lust och ork att fortsätta. Att fortsätta jobba varje dag med att hjälpa människor till en bättre hälsa. Det är mitt mål, mitt kall. Varför? För att jag vet hur stor skillnad det gör i ens liv. Skillnaden mellan ohälsa och välmående.

Idag lider nästan var femte 10-åring i Sverige av övervikt. Vi måste inse att det är ett enormt samhällsproblem. Jag vill inte att barn ska behöva vara överviktiga. Det är vi vuxna som bär ansvaret. Vi måste vara förebilder för våra barn.

Globalt sett är det i dag fler som dör av övernäring än av undernäring, och situationen i många delar av världen har blivit så allvarlig att man talar om en fetmaepidemi. Världshälsoorganisationen (WHO) uppskattar att antalet personer med fetma har fördubblats de senaste tre decennierna och inom EU beräknas att över hälften av de vuxna i befolkningen är överviktiga eller feta. Läs mer i det här dokumentet från Sveriges Riksdag.

Slutligen så vill jag säga att man får se ut precis som man vill. Huvudsaken är att man mår bra och att man är hälsosam – om inte för sin egen skull så för våra barns skull. Låt oss tillsammans diskutera hur vi kan främja hälsa och sunda kroppsideal. Låt oss tillsammans jobba för ett hälsosammare Sverige.

Och slutligen en hälsosammare planet.

You Might Also Like

 • Saga
  24 september, 2015 at 21:55

  Kvalificerat skitsnack… Som vanligt … Uräkten inte godtagen

 • Linda
  24 september, 2015 at 22:05

  Självklart är förlåten!!! Du är fantastisk och jag älskar att du finns och vågar säga ifrån, alla är så himla ”mellanmjölk” i Sverige, ingen vågar vara rak och ärlig för folk kan ta illa vid sig. Vi alla får se ut hur vi vill. Men faktan är att socker och skräpmat har gjort oss fetare. De är fakta. Sen får folk ta illa vid sig. Men kolla faktan. Psykisk ohälsa ökar i samma fart. De har ett litet samband. Heja dig Katrin, heja heja!!

 • Lotta
  24 september, 2015 at 22:05

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3933263.ece

  Du visar dig verkligen från din sanna sida… Fy fan för människor som är fula inombords… Som du…

 • Jennie
  24 september, 2015 at 22:07

  Alltså, va? Äldre och klokare? Det du sa, sa du ju! Det finns andra som är mer nervösa än dig i tv utan att vräka ur sig elakheter så som du gjorde. Jag tror inte alls på din ursäkt, tyvärr. Du är den du är, försök inte framställa dig annorlunda.

 • Sofie
  24 september, 2015 at 22:09

  Patetiskt att du gör allt det här för att få synas. Du verkar skita i vad folk tycker om dig. Men tänk på din familj för en gångs skull. Du vräker ur dig en massa skit i en tv-soffa lagom till du ska resa utomlands så du slipper ta så mycket skit på plats.

  Men bara en fråga. Vad säger du om din mor och din farmor? För vad jag har sett på bilderna du visat på dom så är dom överviktiga. Är dom lika äckliga och ynkliga?

 • tess
  24 september, 2015 at 22:09

  Dokumentären ”Fed up” kan jag rekommendera till alla 🙂 Beskriver inte jättenoggrant vad man ska äta, mer bakgrunden till ”fetmaepedemin”.

  Några skriver om att man kan va hälsosam även om man är tjock. Det kan man nog, nästan i alla fall. Klart det sliter lite på kroppen. Men viktigt är också att tänka på att man kan vara smal och ohälsosam. Katrin, det känns som något du inte skrivit nåt om. Du kan kanske inte vara hur bred som helst, du är ju inte någon professionell kostrådgivare. Men kanske kan du på något sätt ta reda på lite mer om vad man bör och inte bör äta, öven inom lchf? tex skrev jag tidigare om det faktum att kokosfett inte anses vara bra. vissa artiklar får det att värka så, genom att skriva om de enstaka positiva effekterna och utesluta de negativa. Den typen av artiklar kan vara kopplade till de som vill sälja kokosprodukter.

  Helt enkelt, kanske bör du ändå gå djupare in på det här för att kunna ge folk bra råd. Det finns ju många som ändå väljer att ta råd från dig hellre än att läsa på från riktig forskning.

  I övrigt, trevligt att du kan be om ursäkt. Inte så ofta du kommerterar när folk klagar. Jag har inte sett programmet. Folk överreagerar säkert, men upenbarligen kunde du ju ha uttryckt dig tydligare 🙂

 • Impad
  24 september, 2015 at 22:12

  WOW SÅ JÄVLA BRA SKRIVET AV DIG KATRIN!!! SÅ MOGET OCH KLOKT!! NU BLEV JAG VERKLIGEN IMPONERAD!!

 • Caroline
  24 september, 2015 at 22:12

  Förstår att folk blir upprörda, jag som hängt med ett tag kan bli sur med vet vad du vill säga. Och den tanken är rätt! Grymt att be om ursäkt såhär ivf.

  En annan sak; tror du menar att undernäring är ett större problem hos överviktiga. Alltså de äter volymer av sådant som inte har nån näring. Tror inte man kan ”övernära” sig….
  Det är oerhört skrämmande och minst av den anledningen hur någon är ut pga det.

 • Nettan
  24 september, 2015 at 22:14

  Ja, du gör säkert vädigt mycket för att vi skall vara mer hälsosamma – särskilt psykiskt…. Det hjälper inte en enda människa att någon är så elak som du var i programmet. Här kom ditt rätta jag verkligen fram. Den enda anledningen till varför du gör avbön på det du sade är säkert för att du kan förlora pengar. Tänk om, Gud förbjude, människor skulle sluta köpa dina produkter pga att du faktiskt är så urbota korkad så att du visade upp ditt sanna jag!
  What goes around comes around….. hahahaha

 • jejje
  24 september, 2015 at 22:16

  omg, låt hatarna hata! du gjorde skit bra ifrån dig på tv och att du lägger ner tid på att förklara hur du menar till dom som inte förstår är ännu bättre. du är en drottning i mina o de flestas ögon. du vill ju bara folks bästa, vad är de inte folk förstår?

 • C
  24 september, 2015 at 22:17

  Hej! Jag har precis kollat på programmet och jag tycker att du har rätt. Visst att du kanske inte alltid finner rätt ord när Malou konfronterar dig. Men i stort så har du rätt. Det är aldrig hälsosamt att vara tjock, fet, överviktig, vilken benämning man nu vill använda. Du hade egentligen inte behövt säga mer, för varken Maja eller Malou kunde av naturliga skäl inte säga emot dig där.
  Jag gillar dig och har alltid gjort. Har aldrig riktigt förstått varför du ska hamna i sånt blåsväder så fort du säger vad du tycker.
  Kram på dig!

 • Lena
  24 september, 2015 at 22:17

  Väldigt bra skrivet Katrin. Jag förlåter dig men hoppas att du inte gör något liknande igen

 • Minna
  24 september, 2015 at 22:17

  Katrin! Du äger och driver ett bolag inom dagligvaruhandeln, ett av de svåraste marknaderna att ta sig in på. Det finns tre stora aktörer i Sverige, de som sitter och fattar beslut om dina produkters vara eller icke vara läser vad du skriver. Till syvende och sist är ditt bolag och dina produkter inte tillräckligt stora och lönsamma så en inköpare kan med enkelhet välja att inte ta in era produkter för att man inte vill förknippas med dina åsikter. Du har nog insett det själv därav din lilla ursäkt.

 • Vera
  24 september, 2015 at 22:18

  Jag har läst din blogg i många år… Men nu är det slut med det.

 • sofia
  24 september, 2015 at 22:19

  Katrin, jag är mållös

  Lchf/rawfood har räddat mig, jag har äntligen gått upp dom ”nyttighets kilona” som jag behövde, min psoriasis är fullt kontrollbar och jag sover bra om nätterna.

  Då har jag aldrig varit en tjock eller ens i närheten av överviktig person, snarare tvärtom

  Men en sund kost kan göra så mycket mer med kroppen än bara att man ska vara som ”ideal kropparna i media”

  jag äter varken gluten eller laktos, och FY FAN va glad jag är, jag är positiv och mina barn har en mamma med en långstubin och en ork som inte fanns förr.
  Sen om de funkar på alla kan jag inte säga, men jag är en som inte klarar av vardagen med massa socker och gluten.
  Så de jag vill säga är,….man kan förespråka en diet/kost av andra anledningar än just vikten. Jag tycker du är helt underbar och va fan, alla har väll sagt något dom någon gång fått käka upp, de fina i det hela är ändå att se var man sårat andra och be om ursäkt, men sen får alla ändå ha en egen åsikt om saker och ting.
  Puss och kram på dig och är glad att du hittat ”DIN” kost som funkar för dig.

 • L
  24 september, 2015 at 22:19

  Sofie: är Katrin vår statsminister eller?! Varför lägger ni så mycket skuld på en person?!! Hon ber nu dessutom om ursäkt säger förlåt och förklarar! Är du perfekt eller? Är det inte minst lika illa hur så många ger sig på en person så här, Katrin?! Varje dag läser man påhopp här om hennes utseende och person! Värsta mobbingen.

 • Sabina
  24 september, 2015 at 22:19

  Du är fantastisk katrin! du är en kul person! och folk är till och med elaka trots din ursäkt. Riktigt dålig stil… avundsjuka och personer som inte kan ta sanningen.

 • Ella
  24 september, 2015 at 22:20

  Tycker det är tråkigt att folk som tycker illa om dig ska slänga ur sig elaka kommentarer om dig som person. De sjunker ju i så fall till det de tycker är ”din nivå”. Grymt av dig att be om ursäkt, det om något visar ju på att du tänker! Även då att du tänker på din familj såklart som andra antyder att du inte gör. Jag är en 15 årig tjej och du är min förebild. Just för att du är mänsklig. Brinner själv för clean eating och träning och tycker du är grymt cool. Hoppas du läser det här och inser att de dumma kommentarerna inte är annat än dumma. På samma låga nivå som de tycker att du är. Fortsätt med det du gör så jag får fortsätta inspireras av dig!

 • Stina
  24 september, 2015 at 22:20

  Misstänker starkt att du tagit hjälp av en PR-människa här. Är övertygad.

 • Johanna
  24 september, 2015 at 22:21

  Och så fick äntligen lilla Katrin oxå krypa till korset,., tyvärr hade du nog inget val denna gången eftersom hela Sverige hyser agg mot dig,. Tror inte du menar ett skit med att du vill be om ursäkt!

 • Linslusen
  24 september, 2015 at 22:21

  det här var ovanligt stort och bra gjort av dig
  go girl!

 • Elib
  24 september, 2015 at 22:22

  Snälla…. Katrin, vi har följt dig i många år (ja jag kan verkligen tycka om andra saker du skriver) och vi vet att du inte alls tycker att man får se ut som man vill, men SKA vara smal annars är man ful och lat, punkt. Du är nog rakt igenom elak bara.

  Tror vi alla förstår att denna ”ursäkt” skrivs för att du är rädd att folk bojkottar dina produkter=du förlorar pengar.

 • Carro
  24 september, 2015 at 22:24

  Då tjejen i soffan sa : jag känner nog inte nån som haft ett konstigt förhållande till mat ! Då säger du: vad känner du för folk ??? Så korkat svar då du nu skriver själv att det är precis vad DU haft …. Du vill ofta verka slipad och tuff men under ytan finns en liten liten människa !

 • Carro
  24 september, 2015 at 22:26

  Som INTE haft ett konstigt förhållande till mat ska det stå !!!

 • we
  24 september, 2015 at 22:27

  Det är tydligen ok i Sverige att mobba någon för deras näsa, ögon ansikte, ursprung osv! Hur många hade brytt sig eller reagerat om någon på tv uttalat sig och sagt hur fult och äckligt det är med någon som är underviktig?! Tror ni någon hade bytt sig?! Fatta mig inte fel nu tycker varken man ska mobba överviktiga eller underviktiga! Men verkar inte som så många bryr sig här när det gäller mobbing för annat.

 • Carro
  24 september, 2015 at 22:29

  Fint skrivet 🙂

 • sissi
  24 september, 2015 at 22:30

 • Linda
  24 september, 2015 at 22:30

  Du gör något bra! Det är inte lätt att hantera omgivningen. Att provocera är att skapa debatt. Vi behöver lyfta och lufta denna fråga. Jag var själv mullig som liten, ätstörningar som tonåring och självhatande upp i vuxen ålder. LCHF och stöttande omgivning har gjort att jag har vänt detta och numer tror på mig själv. Mycket! Mina barn är smala och jag är så jätteglad över att kroppsstorlek inte är något de behöver tampas med eller ens tänka på. Jag blir glad av att du verkar ha bra stöttning i din omgivning. Du är inspirerande med din styrka. Kram

 • Jessica
  24 september, 2015 at 22:30

  Bra skrivet!

 • Catrine
  24 september, 2015 at 22:31

  Jag tycker inte du har fel i allt det du sa på tv. Däremot kan man väl inte generellt avgöra om någon ”mår bra” då det handlar om psykiskt välbefinnande där några extra kilon inte spelar någon roll. Men jag är också med på tanken om att det alltid är bättre att vara ”normalviktig” både i hälsa, fysik och i det vardagliga livet. Att liksom rå om sig själv är lite som att bry sig om vad man äter. Men givetvis går övervikt att diskutera.. tycker ju inte ex Stina Wolter är ohälsosamt överviktig utan mer en mogen kvinna och där man tydligt kan se att hon har en ”stark” kropp.

 • hata mig
  24 september, 2015 at 22:34

  Ja att självmord bland invandrare ökar kraftigt är det tydligen tyst om i media:(

 • Cissi
  24 september, 2015 at 22:36

  Kan inte ni vidriga hatfyllda stalkers bara sluta att läsa den här bloggen? Skäms! Sopa rent i er egen skalle först innan ni tar er tid att spy så mycket galla över en företagsam entreprenör och dessutom en kvinna! Tycker inte att man hör mobben här skrika nåt om Bingo…som står och fotar halvnakna unga flickor som sitt levebröd. År efter år.
  Den energi som alla mobbare lägger på denna kvinna, för helvete shape up? Gå en kvällskurs och samla högskolepoäng på istället.

 • Eleonor
  24 september, 2015 at 22:37

  Jag förstod exakt hur du menade och jag håller med dig. 100%! Jag tror att man måste ha varit där, alltså gått ner de där 25 kg eller vad det nu är för att faktiskt förstå hur det är! Och det har jag gjort, tack vare dig. Och det är verkligen sant allt du säger!

 • Sofie
  24 september, 2015 at 22:37

  svar till L: Haha klart jag inte är perfekt. Jag är överviktig och behöver förmodligen gå ner ett par kilo minst. Men jag har ett hjärta för alla människor, röda,vita,svarta,rika,fattiga,smala och även tjocka. Det är jag otroligt stolt över och jag tycker inte jag förtjänar denna mobbing och smutskastning som Katrin håller på med. Det finns snällare sätt att få en hälsosammare befolkning

 • Fia
  24 september, 2015 at 22:37

  Som det skulle vara så fint med en liten skelettnäsa då…

 • Elisabeth
  24 september, 2015 at 22:39

  En sak lyser genom alla eller nästan alla kommentarer – det finns svinen bland er som trots att ni tycker ila om Katrin kan ni inte låta bli att komma hit och spy gallan. Jag frågade tidigare och frågar igen: Hur mår ni egentligen? Vad är det som fattas i era liv att ni måste bara ge sig på andra människor<+ Svaga individer vars starka sidan är att bemastra tagentbordet. Det ni producerar i era sjuka hjärnor är hat och inget annat. Små kryp – det är det enda ni kan erbjuda … känner ni er rika? I så fall, stäng av dator, släck ljuset och svara för er själva – vilka signaler (positiva) skickar jag ut i världen? Vilken människan är jag och varför jag gör som jag gör??? God natt! Det lär ni behöva

 • Anna
  24 september, 2015 at 22:47

  Kära Katrin, du må vara smal, men att vara så ful på insidan som du är, är inte bara oattraktivt utan rent frånstötande. Jobba lite med insidan också, är ett tips.

 • Linnea
  24 september, 2015 at 22:52

  Visst du gick på för hårt i tvn men jag tror jag förstår vad du menar. Man ska absolut acceptera överviktiga som alla andra men det är knappast hälsosamt och ska därför inte uppmuntras.
  Överviktiga kan gå ner i vikt, det skulle de må bättre av. Visst att vi är olika byggda, några större än andra men det är knappast så att mångaär byggda för fetma, om det enbart berodde på hur man var byggd så skulle det väl ha funnits lika många feta nu som alltid. Äter man nyttigare så blir man smalare och mår bättre
  Den andra sidan i diskussionen säger att de är lyckligare nu än när de var smala, och det kan väl vara sant eftersom lycka inte enbart kommer från hälsa.
  Men haha hon som lagt ut videon du sa var skämt sa ju själv att det var skämt.

 • Malin
  24 september, 2015 at 22:57

  Vi vet ALLA hur fetma påverkar människokroppen..Varför inte påverka hur man kan leva ett sunt och hälsosamt liv.
  Vem är DU , DU eller för den delen DU som sitter gömd bakom en skärm just nu och läser det här och retar dig på att folk 2015 är medvetna om sina kroppar/Och sitt levnadssätt.
  Jag skiter fullkomligt i om du nafsar i dig tio Twix för att du är så förbannad på Katrin.
  Hur orkar ni?
  Gillar dig Zytomierska!Kram

 • J
  24 september, 2015 at 22:58

  DU ÄR GRYM! Kan inte stå bakom hur du uttryckte dig men jag förstod hur du menade. Men nu fick du det sagt rätt! Du är bäst och dom som skriver sånt som dom gör om dig är fan värre. Dom är mindre människor

 • rosie
  24 september, 2015 at 22:58

  Grymt skrivet!

 • davve
  24 september, 2015 at 22:59

  Varför ber du om ursäkt för. Det du sa och det du tycker stämmer.

 • Linnea
  24 september, 2015 at 23:00

  Gillar verkligen inte hur folk i kommentarerna är så stängda inför olika infallsvinklar. De har bestämt sig för vad de ska tycka (tycka som alla andra) och sen lyssnar de inte alls på Katrin. Det finns olika sätt att se på saker kära människor, lär er det tack

 • Bellan
  24 september, 2015 at 23:02

  Nä men nu. Vad trött man blir. Du sa i programmet att du trodde att dessa tjockis videos var ett skämt, att du och dina vänner skrattat åt det. Då är min fråga, vem fan hade INTE trott att det var ett skämt? Jag Hr iaf skrattat åt det, för att jag trodde det var ett skämt. Ingen har sagt att det skulle vart frågan om att just för att det var en tjockis så var det roligt utan dom fular ju sej? Eller Hr jag fel?
  Nä alltså. Alltid ska allting lindas in i bomull. Är man rak och säger vad man tycker så är det fel. Säger man inte det så vågar man inte stå upp för sej själv. Klart som fan att övervikt eller undervikt inte är någonting bra ur hälsoperspektiv. Ingen kan säga emot det. Ideal har ingen nämnt så de kan man inte heller kasta på Katrin utan jag läser henne som att hon uppmuntrar till ett FRISKT och hälsosamt leverne. Vad det är så är ju individuellt… Sluta gråta nu!

 • Rebecca
  24 september, 2015 at 23:06

  Jag blir nästan mörkrädd när jag läser alla kommentarer. Alla nätmobbare verkar ha samlats här. Mer kärlek åt folket!

 • Karin
  24 september, 2015 at 23:08

  Hej Katrin,
  Jag, en halvfet kvinna 55+, tycker att DU har helt Rätt om att ”tjockisar” är lata!! Man ids inte banta, utan sitter o käkar godis, kakor och chips i nåt sorts ”tröstetänkande”. Själv bantade jag ner mig 13 kg när jag var ”förälskad” o livet lekte, men efter att förhållandet sprack så åt jag upp mig igen! Varför? Ja du! När jag var smal så mådde jag så himla gott och ändå åt jag upp mig igen. Det är ren och skär lathet, dumhet och frosseri! ALLA kan Gå ner i vikt, det är ett VAL alla har om man vill vara tjock eller inte! Att sen, som många överviktiga skylla på både det ena och det andra är enbart bortförklaringar för att få frossa i onyttigheter och slippa röra på sig. Jag VET det då jag själv är sån nu! Så Katrin, Stå på dig!!! Kram från Karin

 • Jenna
  24 september, 2015 at 23:10

  Såklart det är svårt att sitta i en tv-soffa i direktsändning, har full förståelse för att det kan bli lite fel!
  Bra att du reder ut hur du menar, jag håller med dig. Man ska inte uppmuntra till fetma och övervikt, utan på ett hälsosamt och inte allt för hetsigt sätt försöka hålla sig till en hälsosam vikt. Ska man banta så MÅSTE det vara på ett bra sätt. Svältning eller liknande ska inte finnas på kartan.

  De ideal som finns idag är i många fall extrema, det vore bra med lite mer variation när det kommer till dem som exponeras inom mode osv. Men jag håller med dig om att det inte bör uppmuntras till fetma. Hälsosamt är bäst!

  Mycket bra inlägg Katrin!

 • Simone
  24 september, 2015 at 23:16

  Jag har under flera dagar sett kvinnor som lagt ut bilder på sina kroppar och skrivit att de tagit illa upp av vad katrin sagt.
  Hälften av kommentarerna på detta inlägget är riktade direkt mot Katrin, alltså ren och skär nätmobbning. Men det ser ni inte. Men ni reagerar när en person säger något om de som är feta. Vilket är så många så tar man illa upp av det så beror det nog tyvärr inte på vad katrin säger utan på din egna självkänsla.
  Ja hon har sagt något onödigt, samt bett om ursäkt för det.
  Men det som är fan så mycket värre är alla ni dubbelmoraltanter som inte tycker det är okej att katrin säger något om tjocka men det är okej för er att nätmobba en ENSKILD person. Bara för att man är en offentlig person ska man inte behöva tåla detta. Skärpning på er alla.

 • Lindab
  24 september, 2015 at 23:17

  Ja tycker att det du uttryckte dig på tv va inte acceptabelt, man får tycka vad man vill om allt i sitt huvud men man går inte på människor på ett sånt sätt!! Ja vet hur det är att ha en snart 5 årig tjej som redan på dagis blir mobbad för att hon är tjock/fet mm och hon är INTE ens överviktigt eller mullig utan hon är normal om inte lite underviktig för sin ålder efter hon VÄGRAR äta för hon kan bli tjock?!?!? Sitta som mamma och inte veta va man ska göra för att få min älskade dotter att förstå att hon är finast i världen och hur man än ser ut är man lika fin ändå.. Det framkom från barnen som mobbar på min dotters dagis att dom hört sina föräldrar påpeka andra och sig själva så barnen har hört!!! Nånstans måste det fan ta STOPP

 • Tess
  24 september, 2015 at 23:20

  Jag tycker inte du behöver be om ursäkt. Du är inbjuden och säger vad du tycker. Däremot tycker jag att tv4 visar dåligt omdöme som bjuder in dig att debatera kroppsideal. När du skrattar åt feta som spelar in filmer av sig själva, skrattar jag och mina vänner åt hur ytligt och pinsam du är. Om DU tror att alla överviktiga är olyckiga så måste det väl vara sant? Empiriskt vetenskap, släng dig i väggen, Katrin har talat. Hahaha!!

 • Bea
  24 september, 2015 at 23:20

  FY FAN för er sjuka människor som är här och näthatar. Punkt.

  Fy fan vilket bra inlägg Katrin! Nu när jag läser din text så förstår jag hur du menar och jag håller med dig <3

 • Lisa
  24 september, 2015 at 23:24

  Vad har Malou emot dig? Hon ställer spydiga frågor till dig men uppmuntrar den andra. Man blir ju förbannad. Du har helt rätt i det du säger, och vem fan skulle inte bli irriterad och säga de svar du gjorde när programledaren säger saker så att du verkar vara the bad guy. Det roliga är ju när du säger att du inte är expert på anorexia utan är där för att diskutera att fetma är farligt, då erkänner Malou att det är farligt att vara anorektisk eller att ha fetma. Det är ju exakt det du säger! Jag ser inte problemet, tycker inte att du ska be om ursäkt ens. Du har rätt och alla vet om det innerst inne.

 • gnutten
  24 september, 2015 at 23:25

  Nu är businessen i fara. Säkert att hon har fått expertråd att vända andra kinden till när det kan sänka hennes inkomster. Vill Ica vara förknippade med henne, eller några andra företag som är rädda om sitt namn?! Näää, tror inte det. Den lätte gick jag inte på , buuuuuu 🙁

 • Diana
  24 september, 2015 at 23:31

  Oj, Katrin försöker axla rollen som en landsmoder? He he.

  Texten är skriven av en kommunikationsstrateg – din kompis Saliba kanske? Hon jobbar ju med sånt.

 • Hanna
  24 september, 2015 at 23:32

  Hej,

  Jag har flera gånger tänkt på att gå in i din butik eftersom jag tror på LCHF men jag har aldrig velat gå in där. Detta på grund av att jag är överviktig och jag vet då att om jag kommer in i din butik så är jag i dina ögon dum, ful osv. Känns inte som bra kundservice.

 • Lisa
  24 september, 2015 at 23:32

  Tråkigt att du ber om ursäkt. Allt du sa stämde förutom om ditt eget förhållande till mat genom livet men det vet du redan. Förmodar att alla här som påstår att du är ”ful på insidan” etc har tagit åt sig av vad du sagt (är tjocka). Och med sådana kommentarer är de på samma nivå de anser dig vara. Kallar dig korkad, vad är då de?
  Pratade med min pappa 70+ om detta idag och han sa EXAKT som du. ”Nej jag tror inte på dem. De tycker inte om eller mår bra av vad de ser i spegeln”
  Du har ändå varit där så du vet vad du pratar om. Fortsätt och be inte om ursäkt

 • Pai
  24 september, 2015 at 23:32

  Att människor av fri vilja bär några extra kilon som ofta enkelt leder till övervikt och andra relaterade besvär är så oförståeligt oansvarigt. Likaså folk som röker, missbrukar socker, alkohol etc. Om alla tog ett eget ansvar och slutade tycka synd om sig själva skulle samhällets resurser kunna användas till alla de som behöver hjälp på riktigt – flyktingar, cancersjuka etc. Kan verkligen inte förstå hur folk kan med att slänga skit på Katrin som inte vill något annat än väl. En sann entreprenör är hon – en av dem som är med och gör Sverige framgångsrikt! Lycka till i USA!

 • Smulan
  24 september, 2015 at 23:36

  Katrin som ber om ursäkt. DET har aldrig hänt. Vilken blåslampa har hon fått i röven nu?????? Det har säkert något att göra med att hon fått på tafsen av någon sponsor. Jiiises. MEN det funkar ju. Så många inlägg har hon inte fått på länge. Och så skrattar hon hela vägen till banken. Kul att Rambo sitter och vräker i sig pasta på Bingos insta. Detta blir spännande detta.

 • Mumin
  24 september, 2015 at 23:37

  Jag tycker ni alla, som hejar på Katrin glömmer en sak. Det är en jävla skillnad på att vara överviktig och på att vara FET!
  Ni påstår att ni har förståelse och att folk får se ut hur de vill men ni har redan halkat snett i ert tänk när ni likställer de två. FETMA är ett hälsoproblem JA! Övervikt behöver inte vara det. När ska ni fatta hur sjukt, vridet och äckligt det är att försvara kränkning av människor som är överviktiga. Bara för att du är smal eller normalviktig. Som läkare har jag sett alltför många tragiska öden där folk gått bort pga självsvält, för att någonsin förstå varför det ska vara så jäkla viktigt att alltid yttra sig om någon, med några extra kilo. Ibland hjälper man ingen, ibland sårar man bara. Visst ska man tänka på sina barn men glöm inte att anorexi också är ett växande problem. Och så mycket kan jag säga att jag alla gånger skulle ha ett barn med några kilos övervikt än ett barn som svälter sig själv. Det är inte bara den nyttiga kosten man lär barnen utan också vikten av att inte bli fet….och det kan gå fel ibland.

 • Anna
  24 september, 2015 at 23:44

  Jag tänker att vi borde alla funderar varför fler o fler blir överviktiga? Livsmedelindustrin är en stor bov i dramat och det är inte konstigt att tränings och hälsoinformation tar stor plats i olika sociala medier etc för övervikt kan ju leda till ohälsa och tyvärr, måste jag säga, svenskarna blir tyngre o tyngre. Vad hände med ’kött och potatistiden och lite grönsaker’ ? Utbudet av olika livsmedel är gigantisk och mycket är egentligen onödigt, men gott. När jag växte upp fanns knappt någon överviktig/knubbig på skolan, men nu?

 • Veronica
  24 september, 2015 at 23:47

  Hej Katrin!
  I hela mitt liv har jag lidit av min övervikt och prövat allt som finns men det har inte gått så bra för min del. Men att lyssna på dig och höra dig vara ärlig om allt peppar mig varje dag för att fortsätta äta hälsosamt och träna även fast min kropp inte vill som jag – gå ner. Men jag tycker du ska strunta i vad folk säger om dig för att leva ohälsosamt och frossa i ”skitmat” är inget vi ska uppmuntra. De flesta i min omgivning blev upprörda av det du sa på tv:n men inte jag. Utan jag har istället försvarat det du sagt. Så till alla som är överviktiga och tog åt sig, ja men gör det då av vad hon säger men hon har helt rätt. Jag vill då inte att mina barn ska leva med fetma eller framför allt skada sin kropp inifrån genom skitmat eller inte fysiskt hänga med i aktiviteter i skolan! Jag är hemskt besviken på mina föräldrar som aldrig gjorde bra mat till mig när jag var liten och gav mig andra förutsättningar som tonåring! Så Katrin skit i alla jag har följt dig i många år och du är min pepp att fortsätta kämpa ständigt med att bli av med min övervikt – eller rättare sagt som du säger leva hälsosamt! Heja dig älskade unika Katrin!

 • Lisa
  24 september, 2015 at 23:51

  Det du glömmer eller hoppar över, och vad ingen riktigt konfronterar dig med när du hörs och syns är
  1. Det är dyrt att köpa alla produkter du i princip kräver av alla och envar, dyrt att äta hälsosamt. Krävs tid och förutsättningar att hålla sig informerad. Det är en klassfråga på många sätt.
  2. Svårt feta och överviktiga hör dig. Men det gör även de helt normala, smala som mulliga. Och ditt synsätt göder också deras väg mot ätstörningar. Massor av sköra barn och unga och vuxna äcklas av sig själva för att de impregneras av såna budskap som du tycker är så viktiga att lyfta. Av hälsoskäl hahaha. Av omsorg om människor i nöd. Hahahaha. De med kroppar som du har bestämt är normala och hälsosamma tror ändå att de är äckliga. Det tror jag nog att du fattar. Men du tycker att det är roligt . Du har roligt i den här situationen. Och du tycker att du har ryggen fri. Det är så lätt att säga att du inte menar det som folk uppfattar, för att din syn på vad som är normalt trots allt ju är ganska sund. Du bryr dig inte om att det aldrig går fram. Inte heller bryr du dig nåt särskilt om hur någon mår. Du vill att folk ska vara smala och äta som du. Jag tror att du hjälper och inspirerar många, men det du står för skadar så många fler. Inte på grund av just dig, du blev ju bara symbol för det ständiga bruset.
  Du menar att ditt förnedrande skulle få människor att ta tag i sina liv. Du menar att brist på självhat om man inte är smal är farligt. Att det är en samhällsfara.

  Det du häver ur dig är motbjudande och oansvarigt. Du njuter av att våga. Du känner dig cool och modig. Men hela samhället genomsyras av ditt tänkande. Det är gammalt slitet samma. Din kamp är överflödig.

 • Stine
  24 september, 2015 at 23:52

  Är detta inlägg skrivet med hjälp av en PR-person?
  Det känns inte som dina ord över huvud taget. Innehåller alltför många floskler som känns igen från liknade ¨avböns-uttalanden¨. Det här är knappast ditt vanliga språk eller sätt att uttrycka dig…

 • Anna
  25 september, 2015 at 00:02

  Jag glömde skriva om det här med all överflöd i livsmedelsbutikerna också medför negativ miljöpåverkan pga all transport och också vid tillverkningen osv. Vi lever i en tokig värld och de flesta bara snurrar med på alla möjliga olika sätt. Verkar som att nuförtiden äter vi för att det är gott och inte för att få i oss energi.

 • 19årigaLina
  25 september, 2015 at 00:07

  Jag vill bara säga att jag förstår dig helt och hållet Katrin. En växer upp, en råkar använda fel ordval, huvudsyftet kom fram!
  Ät sunt (med undantag IBLAND såklart), lev hälsosamt och må bra både psykiskt och fysiskt.

  Tråkigt att så många letar saker att klaga på. Kritisk som en är undrar ju jag hur bra ni egentligen mår?

 • 19årigaLina
  25 september, 2015 at 00:10

  Förstår faktiskt inte varför alla vrider och vänder på det??
  Om en äter nyttigt och bra, samt tränar, då mår man som bäst.
  Konstigare än så är det väl inte?

 • Sunshine
  25 september, 2015 at 00:10

  Man ska inte uppmuntra till fetma och övervikt, utan att ha en hälsosam inställning till mat. Man ska äta näringsrik och kost. En aspekt som varken du eller Malou yfte i programmet som i vissa fall kan vara orsak och avgörande till att människor är överviktiga kan ha medicinska förklaringar. Person som är medicinerat för olika diagnoser som i sig bidrar till överviktig! Det kan röra sig om bland annat Diabetes,Hypothyreous. Personer som har en obalans i kroppen,som stadigt går upp i vikt,trots att de äter sunt och motionerar. Att få till rätt dosering på mediciner kan vara svårt och tidskrävande. Jag vet många personer i min omgivning som har denna kamp och då blir ditt påhopp mycket sårande!! :(((( Jag önskar att det i vårt samhället skapas en debatt kring sambandet mellan överviktig och nollmedicinering och/eller undermedicinering av läkemedel typ Levaxin och andra läkemedel som sätts in när människor får problem med sin sköldkörtel, en styrande körtel i vår kroppar. Om underproduktion eller överproduktion av sköldkörteln inte medicineras på ett korrekt sätt, påverkar detta människor negativt och skapar obalans i deras kroppar och det i sig är inte hälsosamt!!!

 • M
  25 september, 2015 at 00:19

  Skadan är redan skedd Katrin! Hoppas dina barn ALDRIG blir så fega, ful, lata och oattraktiva att dom tar åt sig av sådana uttalanden som du offentligt får lägga ut! Hoppas av hela mitt hjärta att dom ALDRIG ALDRIG behöver känna sig så värdelösa! Men jag hoppas också att din nattsömn för alltid är förstörd…..

 • L.
  25 september, 2015 at 00:27

  Jag förstår vad du vill ha sagt och håller med dig. Du kanske uttryckte dig lite klumpigt och på ett sätt vi i Sverige inte är vana vid men det känns verkligen som att folk mer förväntade sig att du skulle gå hårt på så att de kunde få slänga lite hat på dig. Övervikt, har aldrig och kommer aldrig vara hälsosamt, precis som med undervikt. Jag uppfattade det som att du pratade mer ur ett hälsoperspektiv men alla vill tolka det som att du pratade om ideal/samhällsnormer.

 • P
  25 september, 2015 at 00:32

  Att du yrkar på det här med att det är viktigt med bra hälsa är bara positivt! Men dessa argument faller bara platt när du i samma mening pratar om hur OATTRAKTIVT det är med större kvinnor i intervjun! Vad är det du vill komma fram till då, vill man undra.

 • Ann
  25 september, 2015 at 01:14

  Underbara Katrin, du är min guru! Du har så rätt, men det är tydligen jobbigt att ta in för dem som känner igen sig i beskrivningen, så de som anser sig vara mobbade offer går till attack på ett sätt som är än värre. Moget. You go girl! Jag älskar dig Katrin!

 • Helena
  25 september, 2015 at 01:15

  Hoppas folk fattar att du fjäskar nu för att du inte vill förlora pengar på tjockisarna som köper dina överdyra skitprodukter. Jag kommer i alla fall ALDRIG att beställa något från din skitwebshop igen. Spyr på att du eller vem det nu än är som skrivit denna texten tar upp barn osv när vi ALLA vet att du bara tänker på pengarna som går förlorade då folk pissar på dina produkter nu.

 • Martin
  25 september, 2015 at 01:31

  Lägg av Katrin. Det enda du förstått på äldre dar är att ditt ”jag” skadar ditt företag. Skulle A L D R I G köpa en produkt från dig, inte pga att de är dåliga utan pga att jag skulle stödja din människosyn. Fortsätt vara ditt elaka jag för du lurar ingen med din ursäkt

 • Anne-Charlotte Andersson
  25 september, 2015 at 01:36

  Hej, fru Zytomierska. Läste Metro i morse och reagerade på en text där och kände att jag måste kontakta Malou på tv 4 som är en bra kanal. Speciellt Malou är en smart och påläst kvinna som man alltid har respekt för. för kännedom tror jag att det är så att Stina Wollter hade en syster som dog av anorexia och att hennes far var Sven Wollter. Han har skrivit om att när hon dog så dog en bit av honom. Stina känner sig tjockhånad i tv 4 . Själv är jag en hårt arbetande person som väger 100 kilo. Detta beror dels på att jag har fått fetma-genen från en av mina förfäder, min pappas faster. tack för det! Själv arbetar jag ständigt 120% som lärare i skolan och har dessutom 4 privatelever. Mitt nuvarande ämne hem- och konsumentkunskap gör att jag hela tiden måste röra på mig. Tyvärr gör det inte att jag går ner i vikt, men det gör däremot 4life preparat som ökar ämnesomsättningen. Har inget fel på ämnesomsättning men tyvärr är det så att en del är överviktiga på grund av andra orsaker. Jag röker inte, snusar inte som du, dricker inte. har aldrig legat samhället till last och dessutom hjälper jag andra privat med olika problem gratis. Med andra ord kan man säga att jag är mer eller mindre felfri. Om du anser att överviktiga människor är lata och oattraktiva så vet du inte mycket. Jag anses som mycket attraktiv trots att jag är överviktig. Gick in för att läsa på om dig och kom till denna blogg. Hoppas du har någon utbildning och inte bara tycker till om det mesta utan att veta. Själv skriver jag en bok om all världens historia och genom att studera alla kulturer i världen under 25 års tid har jag läst om olika kroppsideal där jag bland annat lärt mig att många kulturer i världen hyllat de kvinnor som varit överviktiga av olika anledningar. Nu är du ju själv gift med en fotograf som ofta fotar människor som är vackra och ofta smala då han är modefotograf. Alla andra är smala i min familjen då de bland annat röker. Jag är nu trött på alla dessa tyckare som du. Jag tycker du ska respektera dig själv mer än att bara vara en tyckare. det kan ju vem som helst vara! Ta dig själv mer på allvar och kanske det räcker det med att du ägnar dig åt din blogg om du nu har 300 000 läsare. Jag kommer att kontakta Malou och personligen känner jag familjen Knave som är en del av tv 4 och producerar program där och jag tror det sista de skulle säga om mig som är överviktig är att jag är lat och oattraktiv då de anlitat mig för arbete flera gånger för att jag just inte!!! var lat och oattraktiv. Själv skriver jag en bok om att vi i första hand är en själ med en kropp. Undrar nu hur det står till med din själ. Ett råd: Sälj dig och dina åsikter inte för billigt. Det kostar på. vänligen. lärare i 36 år i grundskola och gymnasium samt högskoleprovledare.

 • MiaFree
  25 september, 2015 at 01:39

  Ursäkten är formulerad efter hur mycket du tycker du kan ge efter…
  Att faktum kvarstår är klart – dina kommentarer kan omöjligt komma av nervositet – du tycker dessa fruktansvärda saker om människor i dina ögon överviktiga – det är en sak – men att välja att öppet såra och förödmjuka, mobba är verkligen lågt. Du sa att du skrattar åt filmer på Stina – hos mig finns inget skratt åt dig – bara ledsamhet – över att en offentlig person som tjänar pengar på välmående kan sprida sådan psykisk ohälsa bland människor du aldrig mött.
  Att se på sig själv med kritiska ögon när man sprider hat är sunt.
  Du är inte redo till det nu men precis som du skrev så sa du fel saker i din ungdom och om några år kommer du att uppriktigt från ditt hjärta kunna orka inse och stå för allt du menat som sårat.
  Utan att samtidigt lägga upp en hälsoplan.
  Kommer INTE spendera en enda krona på dina produkter.
  Absolut INTE

 • Kim H
  25 september, 2015 at 01:48

  Köper ALDRIG mer dina produkter. Vill inte supporta ditt varumärke någonsin igen och hoppas andra gör likadant!

 • ellen
  25 september, 2015 at 01:56

  Jag tycker inte du behöver be om ursäkt. Du får tycka vad du vill. Jag är fet/överviktig och jag tycker du har rätt. Det är inte bra att vara fet och kroppen tar stryk. Förstår inte va alla tjabblar om. Är nog väldigt många som tycker lika men inte säger det rakt ut.
  Folk som tar illa upp när någon pratar om gemeneman som är överviktig, mår nog inte bra på andra sätt heller.
  Övervikten sitter inte i självförtroendet!

 • Cleo
  25 september, 2015 at 02:03

  Jag blir lite spak, att be om ursäkt är väl en härlig och fin grej men… Asså jag tycker inte du sa fel, jag fattar och tycker inte du är eller var otydlig. Du vill att människor ska må bra, vara lyckliga och genom dina erfarenheter och möten med överviktiga så ser du inte någon som varit lycklig, de kanske finns..

  Annars kan jag tycka att det är lite intressant att hon som och satt i tvsoffan med dig: med ena handen sa hon att det inte var bra för henne att se smala människor då hon var anorektiker, men sen när det har kommit ett uppsving med tjocka människor som dansar på bild m.m då är det helt fantastiskt.. Borde inte båda vara ”förbjudna” om det är ytterligheter för att stävja fetma – undernärda

  Sist men inte minst, jag tycker alldeles för många går till personangrepp och vissa av dem går längre än så.. Det tycker jag är långt mycket värre och du borde göra en Zara, anmäl rubbet.

 • Jeanette
  25 september, 2015 at 02:43

  LÄS!
  http://authoritynutrition.com/fat-shaming-makes-things-worse/

 • linn
  25 september, 2015 at 02:58

  Hur mycket överslätande skit du (HA troligt) än skriver för att rädda dina redan skakiga finanser så har det framgått klart och tydligt hur liten hjärna du har och hur hårt hjärta.
  Om och om igen. Är så förbaskat trött på att du inte bara kan knipa igen brödhålet om alla elaka kommentarer som sårar folk.
  Säg åt din PK-snubbe som sanerar efter dig att inte ta i så han kräks: ”Allt jag vill är att sprida kärlek”
  Dra oss inte alla över din kam och tro att vi är lika pantade som du är..

 • 20 tum
  25 september, 2015 at 03:39

  Du är förlåten så nu återstår det bara några timmars svettig försoningssex i alla hål.

 • Jonas
  25 september, 2015 at 04:47

  Du är bara sjukt rädd att dina företag ska gå åt helvete. Därför pudlar du!! Du är och har alltid varit en HATER. Men nu biter verkligheten dej i snippan….
  Och då blir ”tant” rädd.
  patetiskt hahahaha

 • Alexandra
  25 september, 2015 at 05:03

  Jag har verkligen svårt att tro att du är ledsen! Grejen är ju den att du FLERA gånger sa rakt ut att överviktiga människor sitter och trycker i sig dygnet runt. Vet du vad alla gör då menar du? Sånt säger man inte av ren nervositet. Utan de är va du tycker uppenbarligen! Och de va inte bara en elak sak du sa! Men du märkte väl folks reaktion och därför går ut o ber om ursäkt. Bättre vore de om du verkligen menar de. Sen en sak TILL. Som vuxen, sitta och mobba en grupp männiniskor i tv och verkligen kasta skit på dom. Nej fyfan. Jag har gått ner 52 kg. Men är fortfarande mullig. Och jag är en av väldigt många som tog illa vid sig o blev ledsen!!!

 • sanna
  25 september, 2015 at 05:36

  Som någon annan skrev så är det uppenbart att att du tagit hjälp att formulera dig. Texten är alldeles för proffsigt skriven för att vara du. Skulle tro att du var tvungen att göra detta för att inte din försäljning ska börja dala.

 • Zingo
  25 september, 2015 at 05:46

  Detta är ett typiskt kändissyndrom, speciell vanligt med utgångspunkt från Stockholms kändisvärld, man uttalar sig idiotiskt för att senare gå ut och ”pudla” i både press, radio och TV, eller som här på sin egen lilla blogg.
  1. Man blev feluppfattad.
  2. De förstod inte vad jag menade.
  3. Jag blev felciterad.
  4. Så sa jag inte.
  5. Man ”pudlar” och kryper till korset.
  6. Hoppas att stormen lägger sig.

  Man inser i efterhand att det inte är bra för affärerna, gratisinbjudningarna till fester och partyn minskar mm.

  Business as usual.

 • Jessica
  25 september, 2015 at 05:48

  Ska säga att jag inte sett hela ditt deltagande i Malou. Det jag sett & läst kommer från olika klipp och artiklar samt det du skrivit ovan. Kommer att försöka få tag på & se hela intervjun. Min åsikt just nu är att det är jättebra att du vill uppmärksamma fetma-problemet i världen & att du delar med dig av din väg till vad jag vill tro är ett hälsosammare liv. Mitt problem är att i det jag sett så verkar det inte främst vara hälsan som du oroar dig över utan utseendet. Har du förutom efter graviditeten varit överviktig? Att säga att det handlar om lathet är en grov förenkling. Ur både utseende & hälsosynpunkt så finns det människor som är hälsosam &/eller nöjd med sin kropp som jag antar du tycker är fet & lat. Ökningen av barnfetman är ett komplicerat problem med flera orsaker av vilka jag tror okunskap i hälsa, tidsbrist, rejält nedskuren skolgymnastik & ett ökat stillasittande är de största problemen. Sedan så är fetma hos vuxna också komplicerat med flera olika orsaker, varav ”lathet” förmodligen inte når topp 10. Ditt uttalande leder förmodligen till mer självhat och viktökning än vad du ovan säger att du vill förmedla. Jag har mycket mer att säga om saken, men har nu varit alldeles tillräckligt långrandig. Jag hoppas att jag har fel när jag tror att vad du tycker & vad du sedan rättar till för din image är två olika saker.

 • Jessica
  25 september, 2015 at 05:56

  Vill också tillägga att ALLA uppenbart dumma hat-kommentarer, som egentligen bara handlar om att hata, vara troll & trycka ned kvinnor oavsett, håller jag absolut inte med om. Kan man inte komma med ett rimligt argument eller en något så när kommentar där man beskriver eller argumenterar för hur man tycker, så kan man lika gärna hålla käft.

 • Susan
  25 september, 2015 at 06:00

  Sagt är sagt!
  KZ glad att få uppmärsamhet. Jag gillar Bingo som separerar från henne.

 • Jag
  25 september, 2015 at 06:03

  Jösses vad patetiskt, sorry Katrin men den där smörjan går inte hem.

 • Rebecka
  25 september, 2015 at 06:04

  Folk säger att Katrin är en mobbare men här i kommentarsfältet finns det gott om sådana skulle jag säga!
  Vart kommer allt hat ifrån, följer det övervikten? Hejja Katrin!

 • klara
  25 september, 2015 at 06:06

  Ber du om ursäkt verkligen för att du vill eller för att sponsorer börjar dra sig ur var min första tanke? Kan tyvärr inte godta din ursäkt. Den är så konstlad. Nervös i TV? Bullshit. Du sa vad du tyckte. Vidrig människosyn. Nu gör du bara allt för att rädda ditt anseende. Sista gången jag läser din blogg och jag har definitivt köpt det sista lchf knäckebrödet!!!!

 • Sanna
  25 september, 2015 at 06:18

  ”Låt oss nu tillsammans..”
  Kan det hjälpa det men får Hitler-vibbar av Katrin. Någon som hatar ett ”folkslag” men försöker verka folklig och värva människor

 • Jan
  25 september, 2015 at 06:25

  Hej
  Inte ofta jag blir upprörd över vad som sägs på tv eller visas men nu reagerade jag starkt på att du kopplar ihop fetma med Diabetes allmänt
  Om du överhuvud taget skall uttala dig om en sjukdom måste du väl endå veta vad du talar om Diabetes 2 ja men att allmänt säga diabetes
  Det finns Diabetes 1 som kallas allmänt för barndiabetes
  Diabetes 1 som min dotter har är en autonom sjukdom som är obotlig o har inget med hur man lever o äter eller om man är smal eller tjock
  Hur tror du alla barn med diabetes 1 tänker o känner när du ovetande vad du pratar om bara säger diabetes, samt om de har ovetande kompisar i skola eller allmänt , jag blir så upprörd även på TV4 har pratat med redaktionen som inte nämner diabetes 2 kan man påverka men inte diabetes 1 som är en annan orsak till att man får den,
  För övrigt skäms jag o Heja Laila bagge o gänget på Rix morgon som dissade dig igår i radion de är kungar o du vem är du ? Synd bara att du får tv tid
  Om du inte vet ngt om diabetes för f..n läs innan uttalande
  Som sagt hoppas vi snart finner botemedel till diabetes 1
  Gör som oss skänk pengar till forskning om barndiabetes

 • J
  25 september, 2015 at 06:41

  Tror tyvärr att du tycker samma som innan för din rörelse inte ska gå åt skogen.. Tyvärr….

 • Jessica
  25 september, 2015 at 06:43

  Rebecka: Håller med om alla oresonliga hat-kommentarer, men din spydiga avslutning är ju inte mycket bättre.

 • Carina
  25 september, 2015 at 06:55

  Nä, barn mår inte bra av att vara överviktiga. Barn mår heller inte bra av att bli mobbade och sårade.
  Det är inte första gången du kläcker slemmiga grodor och sen backar.
  Lär dig koppla på hjärnan innan munnen/pennan får gå. Här har du nåt att läsa och fundera på:

  http://www.tilleftertanke.nu/klart/pojken_och_spiken.htm

 • Elna
  25 september, 2015 at 06:56

  Men du sa ju att du tycker det är fult att vara överviktig och att överviktiga är lata och det inte går att vara lycklig om man är tjock osv. Det hjälper väl inte att be om ursäkt nu? Jag tycker att det är mycket fulare och mer oattraktivt med sådana åsikter som du har. TVI tvi tvi!

 • A
  25 september, 2015 at 06:56

  Men seriöst! Nu får ni ge er för fan! Visst, hon uttryckte sig klumpigt och det gör väl även alla andra nån gång ibland, men man behöver inte ta det till denna nivån! Och om det nu är så att hon tagit hjälp av en PR-konsult så är det väl helt OK eftersom hon tydligen är fullt medveten om att hon har svårt att uttala sig utan att det blir fel, vilket uppenbarligen många här också skulle behöva. Asså för fan, det här är ju mobbning på hög nivå, ni är ju inte ett dugg bättre själva.

 • stina
  25 september, 2015 at 06:57

  Vända kappan efter vinden är vedertaget men inte trovärdigt. Hur konstigt det än kan vara i mångas hjärnor så är det inte så att alla äter sig feta. Finns många många med hormonsjukdom som mår dåligt av sin sjukdom och inte kan gå ned ett gram för att ämnesomsättningen är rubbad. Dessa människor känner mycket väl till de ideal som byggts upp om hur mycket de borde väga för att bli accepterade….och kan inte göra något så länge de inte får rätt medicin som ännu inte finns. Jag blev mycket beklämd av dina ord i TV och visst hade du tänkt igenom det du sa….nu vänder du kappan efter vinden varför? För att du totalt bytt åsikt…nej för att rädda ditt eget skinn.

 • Hanna
  25 september, 2015 at 06:59

  Asså jag förstår inte hur folk kan komma undan med, och än mindre att de blir hyllade för, att de uppmuntrar fetma. Det är för mig helt vansinnigt! Sen håller jag med om att Katrin går på för hårt, men ärligt talat, vet inte de flesta vem hon är idag och har tillräckligt med självkänsla för att ta vissa saker med en nypa salt?? Och är det inte därför vi gillar henne? Alternativt, älskar att hata henne. Inte okej att lasta Katrin för våra egna problem… Sen tycker jag kanske att man borde fundera på vad som egentligen är övervikt, ibland känns gränsdragningarna lite väl överdrivna åt det smala hållet, utifrån BMI iaf. Men har man gått ner i vikt

 • Lollo
  25 september, 2015 at 06:59

  Jag har läst igenom några av dina tidigare inlägg, det finns inte ett enda kommatecken så långt ögat kan nå.. Med andar ord är det inte du som har skrivit det här inlägget för det är skrivet på helt korrekt svenska, vilket du vanligtvis inte använder. Så fruktansvärt genomskinligt…

 • Hanna Watson
  25 september, 2015 at 07:02

  Främja hälsa???? Dessa citat kommer från dig:

  ”Det är bra att ha svältdagar, det har alla smala tjejer. Det är inget farligt med det”

  ”Du kan gott somna med lite kurr i magen ibland. När du är hungrig förbränner kroppen”

  ”Vill du pressa ner kroppen till att väga mindre än den vill väga får du bråka med den. Alltså äta ännu mindre.”

  Jätte-hälsosamnt!!

 • Lillie
  25 september, 2015 at 07:05

  Det här handlar ju inte om någon ursäkt till de människor du sårat, det här handlar om att du skriver om hur jäkla duktig du tycker att du själv är. Det får du ju såklart göra, det är ju din sida. Du nämner ju inte ens vad du ber om ursäkt för – du sa ”klumpiga saker”, vad av allt du sa anser du var klumpigt? Men blanda inte ihop det med att du ber människor om ursäkt. Men visst, det är intressant att läsa hur dåligt du har mått p g a din vikt och det lustiga är att det är ju människor som du, som vill styra våra ideal, som fått dig att må dåligt och nu gör du samma sak tillbaka på andra. Som en mobbad som tar igen och blir en mobbare. Vansinnigt omoget. Vem ”uppmuntrar till övervikt och fetma”? Lägg gärna fram några konkreta exempel – att uppmuntra människor att våga må bra i sig själva trots att personer som du klankar ner på dem är inte samma sak som att uppmana dem att bli feta.

 • Anna
  25 september, 2015 at 07:08

  Folk måste vakna o förstå hur det ser ut när det gäller övervikt och varför svenska folkets medelvikt ökar!! Övervikt, träningsinformation och all överflöd av hälsotips är SYMPTOM på våran dåliga kosthållning och jag tror stenhårt på att livsmedelsindustrin är själva sjukdomen!
  Ingen kan inbilla mig att helt plötsligt har ett ökat antal av människor fått någon medicinsk åkomma som ger dem viktökning. Vakna folk!! Sluta köp all skit som säljs, åtminstone frekvent.

 • Jocke
  25 september, 2015 at 07:09

  Vem försöker du lura? Stormen mot dig blev för stor och du är rädd för att tappa läsare. Vilket ger dig mindre pengar. Du är en moderat och de brukar mobba andra. Jag gissar att du mobbade andra när du gick I skolan.

 • Petra
  25 september, 2015 at 07:11

  Du ber om förlåtels för din ekonomiska vinnings skull…kommer aldrig någonsin köpa ditt fröknäcke igen. Kan göra det själv…

 • Inger Andersson
  25 september, 2015 at 07:13

  Hej. Jag var en av de som du fick kritik av efter ditt program. Vi har fortfarande olika syn på om LCHF är en diet som alla andra eller en livsstil. Det som gjorde mig glad var att läsa din ursäkt och förklaring varför det blev som det blev i intervjun. All respekt tillbaka till dig igen. Med vänliga hälsningar Inger

 • Petra
  25 september, 2015 at 07:16

  Om vi nu ska vara bra förebilder för våra barn hur bra förebild är du då för dina barn? De killarna kommer ju verkligen kräva små nätta tjejer utan något extra att klämma på….. Skäms Katrin. Jag som mamma till två var av den sista är 6 månader och haft kolik i 5, har inte haft varken tid eller ork att ta tag ordentligt i min träning än så jag är enligt dig fortfarande tjock, ful och lat. Och nej jag gillar inte det jag ser, men inte fan behöver jag bli påmind av det heller.. Den här ursäkten är inte godtagen, du har fått för många chanser kvinna…

 • Anna
  25 september, 2015 at 07:16

  Du knäckte många. Synd att detta inlägg inte känns en tiondel så äkta som det intryck du gav av dig själv i soffan. Tvi dig.

 • Magdalena
  25 september, 2015 at 07:25

  Jag har en sjukdom som heter Hashimotos och blev överviktig på grund av den. Många, barn och vuxna måste behandlas med kortison för att överleva och blir ”feta”. Fatta det, din
  shit for brains fucking horse face!

 • Hans Brix
  25 september, 2015 at 07:27

  Du är dum i huvudet. Punkt!

 • Hanna
  25 september, 2015 at 07:29

  Pinsamt Katrin! Det är uppenbart att du fått hjälp med denna text av en PR-person, du skulle aldrig kunna skriva så själv. Det är solklart för gamla läsare som kan ditt språk.

  Slutsatsen av detta är givetvis att du sett till att lägga upp ursäkten ENBART av ekonomiska motiv, du är helt enkelt rädd att din smal-business ska solkas för att du som person är för elak och motbjudande. Vilket inte vore mer än rätt, för du är verkligen hemsk vad gäller detta och borde inte hålla på med mat/utseende alls.

 • Cissi
  25 september, 2015 at 07:33

  Tror du har fallit för ”grupptrycket” nu, kära Katrin.
  Synd att du inte vågar stå för det du tycker, även när det blåser snålt.
  Vi som läser dina inlägg VET vad du tycker om överviktiga och att ditt ”kall” i livet inte verkar vara annat än att tjäna pengar på de ”svaga” som har kroppar du äcklas av.
  Att INTE stå för sina åsikter, även om det blåser snålt är dåligt – riktigt dåligt.

 • Jessica
  25 september, 2015 at 07:38

  ber om ursäkt??? Du sa va du tycker. Om du är så jävla klantig får du väl stå för det. Och skyll inte på att du inte kunde formulera dig. Du är ju inte dum i huvudet eller??? Du är ju bara rädd att din försäljning kommer minska. Jag uppfostrar mina barn med kärlek och repekt till människor, något du borde ta åt dig av…

 • Johanna
  25 september, 2015 at 07:46

  Jag förstår din poäng i ditt uttalande. Men däremot så var de de mest klumpiga uttalande jag lyssnat på.
  Jag tycker att man måste belysa både fetma och undervikt.
  Vid fetma kan du få följdsjukdomar och värsta fall dö. Men nu pratar vi alltså extrem fetma.
  Vid extrem undervikt slutar din kropp fungera.
  Den slås ut.
  Båda två områdena är farliga.
  Jag tycker man måste hitta en acceptans i att dagens kroppsideal är åt skogen.
  Men mår man genuint bra. Så tycker jag inte att man ska hoppa på någon så illa att man skrattar åt dem.
  När det kommer till unga så måste vi förhålla oss vuxna till frågan. Det gör vi med att belysa varken smalhet eller fetma utan ett hälsosam livsstil.
  Lagom med motion. Lagom med gottgott. Jag tror att om man accepterar sig själv som man är så förhåller man en hälsosam relation till sig själv vilket i sin tur gör att man varken blir fet eller extrem undervikt.
  Vi behöver förmedla kärlek till sig själv och andra.
  Och sluta upp med att hata hela tiden!

 • Dingo
  25 september, 2015 at 07:50

  Månntro att det sved att be om ursäkt! Men för dig betyder pengar mer än att STÅ PÅ SIG.Du kunde ju ha förlorat företaget. Huuuu hemska tanke !!
  Allting är bara fejk med dig. Inte alls trovärdig !

 • Andrea
  25 september, 2015 at 07:52

  Om man skall ljuga som du oftast gör Katrin måste man vara smart och i ditt fall radera allt du skrivit i VUXEN ålder och nyligen i din blogg samt allt skit du sa när du medverkade i Idol..Så pantad att du ljuger att du sa vidriga saker när du var ung när det står i din blogg tusentals gånger om hur vidriga, fula och även illaluktande feta personer är..Du mobbade en av deltagarna i idol för att hon var fet, det slutade med att hon inte ville vara med i eftersnack för att du var en tjockismobbare,,,detta och mkt mer, OJ glömde SATS mobbingen,,
  Detta kommer du inte undan, så ingen tror på din ursäkt…KARMA

 • Lasse
  25 september, 2015 at 08:00

  Hur kommenterar man en sån människosyn? Har du blivit klokare med åren? Då undrar man omedelbart vilken nivå du tidigare haft. En överviktig person kan gå ner i vikt, men du lär aldrig någonsin bli klok! Tyvärr är det din lott, tänk om du ändå haft nån annan kvalité, då hade man ju kunnat ha någon form av överseende med din låga kompetens.
  Nä damen, du har knappast bidragit i stärkandet av självkänslan hos våra ungdomar som lider av detta problem, oavsett anledning. Släpp bloggandet, dina värderingar är inget att skryta om, tänk om, tänk rätt skaffa dig en hållbar syn på dina medmänniskor.
  Mvh Lasse

 • Sofia
  25 september, 2015 at 08:01

  Katrin, det är så uppenbart att du inte skrivit denna text själv eller att någon friserat den åt dig. Här finns ordformer du aldrig skulle använda. Vad är det för klantskalle till pr-konsult du använder? Det härfår – för mig – bara motsatt effekt. Jag blir bara irriterad. Var äkta åtminstone.

 • patetisk
  25 september, 2015 at 08:02

  Så jääääävla patetiskt att du tror man bara kan vräka ur sig saker och sen be om ursäkt. Nej tack till att se dig mer i något som helst sammanhand

 • My
  25 september, 2015 at 08:04

  Trovärdig ursäkt?? Knappast!

 • Lena
  25 september, 2015 at 08:06

  Det måste kännas skönt nu när du kan legitimera mobbandet mot överviktiga eller hur? När man ser kommentarerna här så har du många följare som nu kan vräka ur sig vad som helst, slå sig för bröstet och tycka att de är världsbäst i att trycka ned människor som redan mår dåligt, vem vet ni kanske till och med kan få någon att begå självmord, det vore väl den ultimata trofeén . Ursäkten ger jag inte en spänn för, det beror bara på att du förlorar pengar. Jag tycker uppriktigt sagt synd om dig, lilla människa som finner njutning av att mobba och det gäller även dina följare.

 • brgr001
  25 september, 2015 at 08:17

  Man ska väl tänka efter innan man häver ur sig en massa? Om du som du skriver alltid har haft problem med vikten borde du väl veta bättre? Som flera redan har skrivit så är det du skrivit planerat av ngn annan för du har en rörelse som riktar sig till människor med problem med vikten och har gjort dig till miljonär och då bör man vara ödmjuk! Ledsen, nu köper inte jag ditt fröknäcke ngt mer!! Att du är dum på riktigt vet ju alla!

 • KB
  25 september, 2015 at 08:21

  du är en mobbare som inte kan acceptera andra. Du är sjuk.

 • Elis
  25 september, 2015 at 08:25

  Just nu går det ett jättebra program på Svt, Sanningen om den perfekta dieten. Baserat på den senaste forskningen och med deltagande forskare som driver detta stora experiment. Deltagarna blir indelade i tre olika grupper beroende på varför de äter för mycket, en grupp har ett genetiskt fel, en har något med hormonerna och en grupp äter av känslomässiga skäl.
  http://www.svt.se/sanningen-om/se-program/

  Här blir det så tydligt att vi är alla olika! Det som funkar för den ena gör det inte för den andra helt enkelt för att vi inte har samma problem- även om resultatet blir detsamma!

  Så att säga att någon annan borde klara att gå ner för det har jag gjort blir ju så dumt! Och att lägga ytterligare sten på bördan med elaka kommentarer hjälper inte någon!

 • David
  25 september, 2015 at 08:30

  Be aldrig om ursäkt.

 • marta
  25 september, 2015 at 08:31

  Sorry Katrin!
  Du har anlitat någon som har formulerat texten. Uppenbart och respektlöst mot dina följare!

 • Anna Johansson
  25 september, 2015 at 08:35

  Katrin
  Jag har lyssnat mycket noga på vad du haft att säga om övervikt/fetma/kropp och ätanden vid flera tillfällen då du framträtt i media (bl.a. i ditt samtal med Edward Blom), och för mig är det tydligt att du, som många kvinnor (och män också för den delen), har ett djupt problematiskt förhållande till din egen kropp, till ätande och vikt. Du tycks hysa ett självförakt och en stränghet mot dig själv som uppriktigt gör mig ledsen när jag hör/läser dig. Men jag vill be dig att i dina offentliga uttalanden inte projicera ditt eget självförakt och den strängheten på andra och spä på den skam- och skuldbeläggande och demonisering av överviktiga/feta som redan finns i samhället. Det finns en rad olika orsaker till att en människa är tjock/överviktig/fet, orsaker som du inte känner till. Om en vill inspirera andra till att förändra mönster av ätande etc. är skam och skuldbeläggande aldrig rätt väg. Det leder enligt min erfarenhet aldrig till någon positiv eller varaktig förändring. Däremot att möta en annan människa där hen är, att möta hen med ett accepterande förhållningssätt och vara öppen för att förstå mer om den andra människans verklighet, det är en helt annan sak. Jag hoppas att du utvecklar ett mer accepterande förhållningssätt gentemot dig själv Katrin, och att du i framtiden kan möta även andra människor på det sättet. För paradoxalt nog skapar det också förutsättningar för förändring, på ett sätt som förakt och skambeläggande aldrig gör!

  Vänligen Anna

 • Annie
  25 september, 2015 at 08:36

  Katrin!
  Så många faktorer kan ligga bakom en övervikt!
  När du skrivet om övervikt, det är ofta ett symtom på något annat djupare! Att säga att människor är fula, oattraktiva! Va gör du med människors självbild då?
  Varför ska vi trycka ner andra människor? Bara för att vi ser olika ut! Jag är överviktig! Men aktiv! Har har fått lägga viktminskningen på hyllan! För att ta det som ligger under ytan först och må bra i själen!

  Alla människor har rätt att se ut hur de vill! Vi bygget inte en fungerande värld på hat, hårda ord och måsten. Om världen skulle vara vänlig och snäll skulle vi inte ha problem!

  Tänk dig för innan du pratar nästa gång!
  Alla människor är lila värda!

 • Helena
  25 september, 2015 at 08:50

  Du är ju dummare än vad du ser ut!! hahahahahaha

 • Johanna
  25 september, 2015 at 08:51

  Du har rätt i många saker men dina åsikter kan kommer ut på ett klumpigt och elakt sätt..

 • Tinna
  25 september, 2015 at 09:07

  Jag har försökt att hålla huvudet kallt i den här ”tjockis-gaten”.
  Jag tittade också på Malou när du var med.
  Och nej: det du sa kanske kom ut lite hetsigt, men hur kan det inte vara humor om en person tokdansar i underkläder oavsett vikt? Jag tycker StinaG är helskön men ser det som humor och trodde hon också gjorde det. Blev väldigt förvånad när hon menade att det inte alls var menat att vara humoristiskt. Då vet jag faktiskt inte vad jag ska våga skratta åt längre. Alla tar skit i de lättkränktas land etc.
  Du hade rätt i mycket av det du sa, men det kanske kom ut lite hårt.
  Kanske kan vara en grej att fokusera på hur lchf påverkar den psykiska hälsan. Åt lchf en sommar och blev RÄDD av effekten det hade på mitt psykiska mående. Ångest och oro minskade enormt och jag SOV som en prinsessa (för första gången på ca 15 år). Klarade inte att hålla fast vid det tyvärr, men tycker man ska titta mycket mer på kost och psykisk hälsa än man gör idag.

 • hannah
  25 september, 2015 at 09:12

  tycker du ska ge fan i överviktiga, speciellt när du ser ut att behöva en plastikoperation eller två gumman…

 • Jörgen
  25 september, 2015 at 09:13

  KZ du är och kommer alltid att vara en mobbare och denna lama ursäkt är ju bara för att folk o sponsorer inte tycker det är okej det du håller på med.
  Sen att människor är feta kan både vara kostrelaterade och hormonrelaterade sjukdomsrelaterade och pga vissa mediciner.
  Och att glorifiera LCHF metoden är som att kasta sten i ett glashus då jag har en STOR negativ erfarenhet av LHFC metoden då jag nämligen fick hjärtinfarkt av den. Så nä…………….

 • Julius
  25 september, 2015 at 09:13

  För att vara en person med hästansikte, är du underligt kritisk mot andras utseende.

 • Joråsatt
  25 september, 2015 at 09:14

  Som många tidigare påpekat – denna ”ursäkt” är varken Katrins åsikter eller ens en text skriven av henne själv. Alla som läst Katrins blogg i mer än en månad kan direkt se att hon inte uttrycker sig såhär eller ens kan skriva på detta sätt. Hon har i flera års tid vädrat sina åsikter om hur äckliga och hemska överviktiga människor är. Ni säger att det handlar om att hon är bryr sig om hälsa? I flera olika plattformar har hon uttalat sig precis tvärtom. Sist hon var hos NRJ berättade hon hur ”osmakligt” hon fann övervikt vara. Hon fick frågan från Titti: är det viktigt att alla ser perfekta ut enligt dig? Hon upprepade frågan för sig själv medans hon tänkte efter: ”Är det viktigt att alla ser perfekta ut? Ja. Ja, det är det.” blev svaret. Hon påstår att hon varit ung och omogen när hon sagt ”klumpiga” saker. Jo. Vi vet alla hur omogen man kan vara som 37-åring men när man fyller 38 så brukar man mogna till eller? Jo tjena. Det är så fruktansvärt genomskinligt och uppenbart att hon fått hjälp av någon att göra avbön och det är inte så svårt att lista ut varför. Och nej, kära Katrinsupportrar, att göra folk medvetna om detta är inte att ”mobba” Katrin.

 • John
  25 september, 2015 at 09:14

  Du är en riktig sopa. När man ser äldre foto av dig och ditt överviktiga ansikte ja då undrar man vad du får luft ifrån. Nej du zytomoetaiksarnr eller va du nu heter du är patetisk och du lilla lata stockholms fjolla räta ut dina sneda ojämna tänder blek dem och sålla dig till de andra fjolliga 08:or. Man blir så trött.

 • Patricia
  25 september, 2015 at 09:16

  Hej.

  Alla människor har rätt till sin åsikt. Och jag kanske hatar din åsikt men jag kommer alltid försvara din rätt till åsiktsfrihet. Med detta sagt… Din åsikt är ingen sanning, det är bara vad Du tycker. Du sa i programmet att folk skrattar och hånar åt filmerna som folk lägger upp (där kvinnor storlek större visar upp sig). Men jag, skrattar inte åt dem, jag hånar inte dem, filmerna gör mig glad. Jag är glad att människor av olika storlekar, färger, religion, sexuell läggning syns i media och på nätet så att våra barn kan se att människor inte är stöpta i samma form och att ALLA får synas. Och ja visst, fetma är ett problem, men det finns olika sätt att säga saker. Ödmjukhet vinner oftast. Ha en trevlig helg.
  Med vänliga hälsningar
  Patricia

 • Jenny
  25 september, 2015 at 09:17

  Jag tycker det är en superviktig fråga och jag tycker att normaliseringen av övervikt är ett problem. Med det sagt vill jag inte att man ska håna överviktiga, tala om dem som lata, dumma eller ens för en sekund tro sig veta något om deras psykiska mående. Personligen hade jag önskat att någon med kompetens att tala och föra sig i publika sammanhang hade kunnat föra den här superviktiga debatten.

 • Josefine
  25 september, 2015 at 09:18

  Inte så att detta var första gången du ”uttryckte dig klumpigt”, MEN…jag hoppas att du också lär dig tycka om dig själv och acceptera dig själv, oavsett diet/LCHF gör man det så har man inget som helst behov av att kommentera/kritisera andras utseenden och kroppar. Eller att vara elak.

 • Inga-märta Kjellström
  25 september, 2015 at 09:22

  Vem uppmuntrar till övervikt eller fetma?

 • John
  25 september, 2015 at 09:26

  Du är ju inte ens i närheten av Stina Wollters talang. Just för att du har ingen. Ser man på ditt profilfoto ovan så ser man en 13 åring med dåligt själförtroende som önskar att man var vacker. Du kan ju inte ens stå rakt.

 • Carola Östlund
  25 september, 2015 at 09:28

  När jag var yngre såg jag ner på överviktiga människor- det ska jag erkänna. Jag var själv mager och trodde att dessa människor var lata och vräkte i sig allt möjligt dagarna i ända. Ja sa det naturligtvis inte högt..

  Men det har jag på senare år fått äta upp. Idag är jag 45 år och kan inte ens äta normala portioner utan att gå upp i vikt . Under flera år då jag jobbade mycket tappade jag hungern och åt endast lite flingor och fil lite då och då. Tänkte då att nu blir jag iaf smal igen. Men icke ! 😉

  Däremot när jag var ung kunde jag vräka mig i allt möjligt och var mager likväl. Vid julbord tog jag om överfulla tallrikar två tre gånger. Nu äter jag inte ens upp det jag hämtat första gången. Är dessutom proppmätt.
  Så ämnesomsättningen ändrades för mig lavinartat efter att jag fyllde 30 år.
  Idag är jag överviktig , har storlek 44/46 men till min förvåning mår jag bättre än när jag hade storlek 38.. Och kände svår ångest när jag tvingades köpa storlek 40.

  Du är en kämpe med starka åsikter men ibland kan även du ha fel. Jag tänker på de unga människor som alltid fått kämpa med sin vikt, som inte alls ÄR lata eller vräker i sig onyttigheter dagarna i ända.
  Det du säger kan spä på fördomar.

 • Julia
  25 september, 2015 at 09:28

  Jag tittade tillslut. Blev så himla ledsen. Där sitter du bredvid en ung tjej med extremt mycket erfarenhet om unga och deras förhållande till mat och sina kroppar. Du är så förbannat otrevlig ”vad känner du för kvinnor egentligen?!”, ”nej det finns inte alls någon sån studie!”. Katrin. Det finns visst sådana studier. Studier som visar på att många överviktiga personer har en friskare insida än smala personer. Och menar du, att det i din krets, är vanligt förekommande med kvinnor som inte har haft komplicerade förhållanden till mat?! Jag blir mest så jävla ledsen och besviken att du är en sån liten människa att du känner att du måste skjuta ner en ung tjej som kommer med fakta och pratar om ämnet – inte om sin jävla mataffär. Jag läser bland kommentarerna att det är så himla bra att du är rak. Men du är inte rak, du är elak. Rak är man om man kommer med tydliga fakta och kan argumentera för sin sak. Rak är inte att kränka, förlöjliga och fördumma. Om du presenterade någon typ av fakta så kom det inte fram – jag var bara så jävla chockad över att en vuxen människa kan vara så otrevlig och arrogant. Låt experter ta plats i TV-sofforna. Maja borde varit där, men inte du. Du kan dyka upp när någon undrar hur man driver en blogg. Eller hur man gör bort sig, för all del.
  ”Jag var ung” – 4 dagar sedan. Really?!

 • Julia
  25 september, 2015 at 09:34

  Go Katrin.

  Jag håller med som du själv skrev att ditt uttalande i media var sådär. Men jag förstår ändå var du menar.
  Jag har alltid varit smal och hälsosam och tränat mycket.
  Men under de senaste åren har det blivit på tok för mycket fest och för lite träning. Och såklart syns det på kroppen. Både på insidan och utsidan. Och man mår skit dåligt av det. :/ man känner sig orkeslös, trött och ledsen för som du säger man känner sig begränsad och äcklig. Sanningen svider och höra, men man måste få höra det för att vakna upp. Tack för Peppningen tycker du är grym.

 • Tjock utan vilja
  25 september, 2015 at 09:36

  Du är inte förlåten. Jag är överviktig och kämpar varje dag, övervikten kommer från svåra allergier under många år. Jag tycker du ska skämmas ordentligt och hoppas människor en gång för alla får se hur vidrig människa du är.

 • Johan Sandberg
  25 september, 2015 at 09:42

  Hej!

  Det är inte första gången det stormar kring dig.

  Gång på gång kläcker du ur dig saker som är direkt elaka, utan att tänka på vilka konsekvenser dina uttalanden gör. Du är en bloggerska, utan formell kunskap inom området. Låt bli att agera ”expert” och tala om hur fetma uppstår. För det saknar du kompetens för – helt. Fortsätt gärna att sälja dina produkter, och propagera för hur du tror de kan hjälpa andra. men för guds skull, sluta uttala dig om saker du inte begriper. Det skadar dig själv i det långa loppet, och är direkt kontraproduktivt ur en affärssynpunkt.

 • juan Luis André Estrada
  25 september, 2015 at 09:42

  Att ta till ord i en tv soffa och tycka som du gjorde är förbi och du ber om ursäkt vad är det för meningen att göra en pudel?
  Samhället har en bild hur bilden ska se ut och det tar tid att förändra alla har rätt att bryta en trend hur man än gör så är all försök en bra sätt att bryta mönster.

 • mingo
  25 september, 2015 at 09:44

  Sist när du skulle deltaga i ett debattprogram, tackade alla inbjudna nej när de fick höra vem de skulle debattare mot.Gällde lchf. Det säger väl allt. Som att diskutera med en vägg !!!

 • Malte
  25 september, 2015 at 09:45

  Jag tycker att Malou redan hade bestämt sig för att Katrin var ”den onde” och försökte sätta henne på pottan, med att dra upp gamla kommentarer som de var nya. Lågt! Men Katrin du borde kanske medieträna dig, så ditt budskap kommer fram och du inte går in i fällorna som journalisterna gillrar.

 • Ebba
  25 september, 2015 at 09:45

  Men detta har ju inte DU skrivit. Det är uppenbart att du tagit hjälp av någon PR-människa med denna text för så här varken tänker eller formulerar du dig… Pinsamt.

 • mingo
  25 september, 2015 at 09:47

  Du måste lära dig att lyssna på vad andra säger.Som det är nu …. är det bara jag jag jag. Och jag har rätt. Annars sitter du bara där och HÅNFLINAR !!

 • E
  25 september, 2015 at 09:47

  Hoppas verkligen att inga unga människor har Katrin som förebild. Ytlig, elak och falsk. Inte så attraktivt.

 • "vuxna" som mobbar - crazy!
  25 september, 2015 at 09:56

  Förstår om man vill kritisera och visa sitt missnöje över detta MEN hur i helvete tänker man då när man själv mobbar Katrin och alla som liknar henne då?!! Hur kan man kritisera ett agerande / beteende man själv ägnar sig åt?! Så korkat! All mobbing är fel!

 • Karin
  25 september, 2015 at 09:59

  Vilken pudel! Har du äntligen insett att elakhet på sikt inte kommer att leda till lycka (mer pengar?) utan till att man faktiskt blir genuint illa omtyckt?
  Att empati och medmänsklighet inte är din starka sida har väl de flesta av oss fattat för länge sen. Hoppas att du också gör det snart, det går faktiskt att öva på sånt också. Aldrig så att man från noll empati blir superempatisk, men så att man i alla fall kan förstå vad som sårar andra, och kanske i viss utsträckning förstå att/hur det påverkar dem . Nu är du en person som gjort sig ett namn genom att vara oempatisk och elak. I vissas (andra oempatiska gissningsvis) ögon tufft. I våra andras bara sorgligt. Svårt kanske att byta karaktär då, när man lever på att vara en offentlig person.
  Ärligt talat bryr jag mig egentligen inte, men fascineras över att det finns människor som på allvar tycker att du är häftig/bra. Fattar liksom inte. Men önskar dig lycka till i den personliga utvecklingen (precis som jag genuint önskar att de som är överviktiga och inte trivs med det ska hitta vägar ut ur det, men den vägen är garanterat inte att bli kallad ful och lat av såna som dig).

 • Olle
  25 september, 2015 at 10:00

  Språkligt och formuleringsmässigt är det helt uppenbart att du köpt denna text av en spökskrivare på typ en PR:byrå, eller hur?

 • anki
  25 september, 2015 at 10:01

  Mycket föraktfullt uttryckt och inte alls det minsta mer moget än i din ungdom heller tyvärr, verkar du inte alls se?!? Övertydligt hur obildad du är, vet du om att det finns sjukdomar av flera olika slag som ställer till det och som är olika svåra att upptäcka och få rätt hjälp med, tex. hypotyreos. Där kan du lägga din kraft. istället! OCH så finns det många människor som går på behandlingar som tex kortison där uppgång i vikt är en biverkning. Alla dessa drabbas av föraktet som du sprider, sorgligt. Nyansera bilden och skippa den negativ attityden om du kan?

 • Nose
  25 september, 2015 at 10:02

  Någon som mig är det fritt fram att mobba tydligen, ingen mediastorm här inte.
  Och det är inte”bara” att operera näsan. Är obotligt sjuk skulle inte kunna genomgå operation. Jädra mobbare!

 • Frida
  25 september, 2015 at 10:06

  Det finns en gräns för hur mycket man kan vräka ur sig innan man bränt sitt förtroendekapital. Tyvärr har du förbrukat allt detta. Våga stå för det du sa istället för att försöka släta över.

 • t
  25 september, 2015 at 10:10

  Du har sagt samma sak som på tv, hur många gånger som helst i bloggen.
  Det här inlägget tror jag inte ens är skrivet av dig personligen.

  Ursäkten definitivt inte godtagen.

 • Anna
  25 september, 2015 at 10:10

  Too little too late. Ångrardu dig egentligen? Du försöker ju rättfärdiga ditt agerande med att fortsätta prata om hur ohälsosamt övervikt är, det var inte det som kroppspostivism handlar om. Utan det är en annan fråga. Du inspirerade mig att börja med LCHF efter att ha läst om att du kunde sluta äta Levaxin mot underfunktion i sköldkörteln efter en tid med LCHF-kost. Jag mådde bättre som du, och har fortsatt (äter fortfarande levaxin, dock). Jag har tidigare reagerat på din marknadsföring; ”dags att bli smal” att det alltså handlade om utseende, inte hälsa. När jag hörde dig saga alla dumma saker i TV, fick jag nog. Så du förlorade en kund. Jag har tidigare handlat i dina affärer och vägrar göra det nu. Jag gillar dina produkter, men jag gillar inte vad du står för. Så hej då för alltid!

 • All mobbing är fel!
  25 september, 2015 at 10:17

  Det är många grupper som blir attackerade och mobbade här bland kommentarerna! – I dessa personers hatiska och primitiva hämndlystnad gentemot Katrin, siktar man mot allt och alla som inte ser ut som dom själva! Man drar in lågbegåvade, de med små ögon, stor näsa, äldre, invandrare, smala, underviktiga, psykiskt sjuka, osv listan kan göra lång över alla påhopp- men konstigt nog är de bara när de med övervikt känner sug påhoppade som alla går i taket?! Varför blir det inte samma ramaskri när det gäller mobbing pgr av andra orsaker än övervikt?! Är det inte lika hemskt att bli mobbad för sitt ansikte eller kanske funktionshinder ursprung osv, anser ni? Gör ni sådan åtskillnad ni som ger er på hennes och andras utseende, och använder det som ursäkt för erat egna förkastliga beteende,- för att hon uttalat sig dumt eller elakt om de som är överviktiga?! Tycker ni själva då att ni är bra förebilder genom att själva mobba?!

 • Malin
  25 september, 2015 at 10:37

  Helt rätt!!!

 • Elin
  25 september, 2015 at 10:41

  Ni som kritiserar och skriver här måste ju seriöst ha mängder med problem. Ett tips till er: gå till en psykolog och prata om er ilska och era aggressioner riktade mot en kvinna ni aldrig har träffat. Ni bör dessutom ta er i kragen och inse att med era onda ord, och hatiska kommentarer är ni inte ett dugg bättre än Katrin. Ni är otroligt dåliga förebilder för era eventuella barn och uppmuntrar till mobbing mot andra som inte tycker som ni eller begått misstag. Två fel gör inte ett rätt. Försök förstå det.

 • Sofia
  25 september, 2015 at 10:49

  Ja vad ska man säga? Jättefint med denna välbehövliga ursäkt, det ska givetvis uppmuntras. Synd bara att det lyser igenom så starkt att detta inte är genuint, och som de flesta andra också ser, absolut inte dina egna ord. Komiskt att de enda som godtar ursäkten är dina fans, som ändå höll med dig från första början, och som liksom någon annan kommenterade, blandar ihop ”elak” med ”rak”. Du projicerar ditt ätstörda tänk och självhat på redan utsatta människor, du sparkar nedåt istället för att rannsaka dig själv. Nej jag tror inte på att du är lycklig på riktigt, men jag hoppas att du en dag blir, och på riktigt kan börja sprida kärlek. Man sätter ju i halsen när du påstår att det är vad du försöker göra nu, och att du mognat sen gamla uttalanden. Din medverkan i programmet talar sitt tydliga språk, och nej, nervositet är inte vad det var frågan om. Tänk om du faktiskt vore så insiktsfull som den här texten anger, tänk om du faktiskt hade haft för syfte att uppmuntra hälsa på riktigt. Då hade du använt dig av helt andra metoder än den mobbing du nu hänger dig åt. Vi är många normalviktiga som tycker du har elva fel av tio möjliga, det handlar inte om att folk ”tar åt sig”, det handlar om vilket samhällsklimat vi vill ha.

  Och till er troll som hoppar på Katrin med lika låga uttalanden om hennes utseende, sluta förstör debatten för oss vettiga människor, tack!

 • Linda
  25 september, 2015 at 10:49

  Jag skulle gärna vilja förlåta dig och tycka om dig. Men din ursäkt är inte äkta Katrin. Du sa otroligt mycket idiotiska och kränkande saker…det var inte Malou som la ord i munnen på dig för saker du sagt när du var yngre.

  Du sa att folk måste vräka i sig mat dygnet runt för att se ut så där. Det bevisar bara din inkompetens. Jag vet flera, inklusive mig själv, som äter jättebra men som ändå går upp i vikt.

  Du sa själv att du hade problem med hormonerna när du var gravid. Här kommer en news flash till dig. Man behöver inte vara gravid för att ha problem med hormoner.

  Trevligt ändå att du har blivit så mogen att du förstår att folk har blivit jävligt förbannade och kränkta.

  Det kan inte vara så roligt att vara en av Sveriges mest avskydda personer. Jag tycker uppriktigt synd om dig.

 • Fredrika
  25 september, 2015 at 10:56

  Blev så jävla förbannad när jag hörde ditt snack. Var fan är din analys och verklighetsförankring?! Vilken värld lever du i? Stackars de människor som har dig som ”coach”, de måste må så dåligt! Sorgligt att du inte inser alla fördelar som hade kunnat bli om alla hade mått bra i sina kroppar. Det sista vi kvinnor behöver är har från andra kvinnor. Vi måste hålla ihop!

 • Johanna
  25 september, 2015 at 10:59

  Det är synd att folk inte kan förstå hur viktig dessa diskussioner är. Katrin, jag tycker att du har helt rätt och ska inte behöva stå till svars för människor som inte tar hand om sin kropp och skyller ifrån sig. Finns så mycket fakta så jag kan inte förstå hur människor kan försvara detta, det är INTE hälsosamt att vara överviktig! Har du en hälsosam livsstil så mår du bättre. Så är det bara.

  Vill man inte finnas till längre för sina barn? Orka mer? Må bra inombords? Ha en bra självkänsla? Detta är mina åsikter.

 • Hinkaren
  25 september, 2015 at 11:00

  Cry my a river bitch. Du ber om ursäkt bara för att inte skada ditt varumärke. Du är lika ond fortfarande. Och nej, du är inte förlåten. Du har gjort bort dig, lev med det. Du är dum i huvudet, nej just juste det går inte att göra något åt det.

 • Catarina
  25 september, 2015 at 11:02

  Man kan lugnt konstatera att du tar upp ett ämne som berör………och du har helt rätt i det du säger! 🙂

 • Kornelia
  25 september, 2015 at 11:06

  Faktum är att du kan framstå som rätt som rätt så okänslig när du debatterar.

  Faktum är också att du har en poäng i det du säger.

  I Malou efter tio denna vecka har det pratats väldigt mycket om anorexi och faran för ätstörningar. Samtidigt som de nästan hyllat och uppmuntrat övervikten upplever jag. Jag tycker att de borde ha förespråkat normalvikten och visat faran för BÅDE övervikt och undervikt och ätstörningar.

  Dessa två extremiteter är båda oerhört farliga. Båda leder till såväl fysisk som psykisk ohälsa.

  Anledningen till att läkarna ofta pekar så mycket på övervikten/undervikten är att många sjukdomar och åkommor är direkt sekundär till dessa två. Anledningen till att läkarna förespråkar normalvikt är att övervikt drastiskt ökar risken för högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar osv. Övervikt är livsfarligt. Anorexi är livsfarligt.

  Det finns genetiska orsaker som gör att vissa har lättare för att bli överviktiga. Men för att bli rejält överviktig så är orsaken i de allra flesta fall just det, en ätstörning. Människor äter för att dölja sin ångest och människor slutar äta för att kontrollera sin ångest. Ätstörningar båda två.

  Träning, mycket näringsrik och oprocessad mat, rörelse, sömn, är alla lika viktiga för vår hälsa. Det är vad vi bör lyfta upp, hylla och förespråka.

 • Johan Andersson
  25 september, 2015 at 11:06

  Slutligen så vill jag säga att man får se ut precis som man vill. Huvudsaken är att man mår bra och att man är hälsosam – om inte för sin egen skull så för våra barns skull.

  You know it, I know it and everybody know it. – Ingen vill vara fet och ingen är lycklig som tjock.

  Skit att du backar, stå på dig själv istället KZ. Jag stöttar dig och har alltid gjort det. Det är naturligt att känna avsmak för en osund och oattraktiv livsstil, oberoende av vad den består i.

 • L8
  25 september, 2015 at 11:11

  Money rules! På samma sätt som det funkar att få publicitet för kontroversiella uttalanden fungerar det att få publicitet för en pudel.
  Tror inte för ett ögonblick att någon av de sidorna speglar Katrins personlighet. Det handlar bara om marknadsföring och att synas, det är så synd att vi går på den lätta.

 • Sandra
  25 september, 2015 at 11:19

  Du ber bara om ursäkt för att du inser hur jävla upprörda & arga folk blir på dig INGET annat! Stackars dina barn som skall växa upp med en mor med sådana åsikter. Jag är själv FÖR smal och önskar att jag haft former. Men inser att man ser ut som man gör, så länge man mår bra skall folk fullkomligt skita i hur andra äter, ser ut osv! Skärp DIG!

 • Tabasha
  25 september, 2015 at 11:20

  Det är bara ett spel för gallerierna- Allt för att tjäna pengar. Katrin är iskall !!

 • Åsa
  25 september, 2015 at 11:20

  När är man tjock och överviktig i dina ögon Katrin? Hur många kilo ska man väga? Du verkar ju vara en expert på detta område…I dina ögon är man väl en riktigt fett äckel om man har över 26 tum i jeansstorlek…Du får det du förtjänar Katrin! Sticker du ut hakan som du gör räkna med en rejäl käftsmäll! Du borde lärt dig, du borde blivit vuxen…men du verkar ju inte riktigt ha alla hästar hemma..Stackars dina barn som behöver växa upp med en så utseende fixerad morsa! Dessutom borde du själv ta dig en rejäl titt på ditt eget utseende innan du hasplar ur dig hur andra ser ut..

 • E
  25 september, 2015 at 11:22

  Vad är det för fel att vara smal egentligen? Jag är naturligt smal och går inte upp ett gram utan att bygga mer muskler. Nuförtiden är det inte normalt att ha storlek XS/32-34 eller S/34-36 utan det är minst storlek M/38 och uppåt som gäller. Helt stört att människor inte får se ut som vi gör! Jag är smal, men är det okej att du säga det till mig? I såna fall kommer jag kalla dig tjock om du nämner något om min vikt (nästa överviktiga person som säger att jag är ”såååå smal” ligger alltså risigt till). Varför hacka på andra för deras utseende? Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

 • E
  25 september, 2015 at 11:37

  Det är, som alla vet, ohälsosamt att vara överviktig och underviktig. Jag kämpar med att gå upp i vikt (efter två graviditeter och efter att ha ammat två barn rasade jag i vikt) och jag har 7 kg kvar att gå upp… Jag kan inte äta mig upp i vikt, jag äter mer än jag behöver och äter inga lättprodukter överhuvudtaget. Jag måste träna mig upp i vikt, bygga muskler. Andra har det lika svårt som jag att gå ner i vikt istället för upp. Varför, är egentligen oväsentligt, men vi ska inte hacka på varandra för hur vi ser ut. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag borde ”äta mer för jag är så smal/underviktig”. Nästa gång ger jag igen med samma mynt – alternativt ber jag personen att ”hålla igen käften” på ett inte så trevligt sätt. Varför ska jag behöva förklara och försvara mig? Jag ser ut som jag gör! Acceptera det!

 • C
  25 september, 2015 at 11:54

  Att höja sig själv genom att sänka andra är ett riktigt lågvattenmärke oavsett skäl. Summan av dina formulerade tankar och uttalanden genom åren är sorglig.

 • Madeleine
  25 september, 2015 at 11:59

  Det här är skitsnack!
  Du har varit överviktig och därför vet du hur det känns. Ja, du vet hur det känns för dig men inte för mig. Sitt inte och säg i tv rutan att du vet hur det är för alla och att alla frossar. Det kanske var så du kände och du gjorde, kanske många fler men jag mår kanon i min överviktiga kropp!
  Jag älskar hur jag ser ut och hur jag känner mig varje morgon när jag vaknar. Själv gick jag upp pga hormoner som jag åt i tonåren och av sköldkörtelsjukdom. Jag tränar, äter grönt och mediterar och oavsett om jag nu var en soffpotatis så ska jag få känna att jag är värd något utan att höra människor som dig sitta och prata nedvärderande i tv.
  Kan vi inte få leva i en värld där människors värde sitter djupare in än i den yttre fasaden?

 • Anna
  25 september, 2015 at 12:04

  Alla ni som tycker att Katrin uttryckt sig idiotiskt/är en idiot – ni är helt felfria? Inga fördomar, inga förutfattade meningar, inga grodor som hoppat ut munnen på er, ni har aldrig sagt eller gjort något dumt eller elakt – fått andra människor att må dåligt över sig själva och bli ledsna? Det finns inte en enda människa som inte kastat sten i glashus! Människor älskar att prata skit om andra oavsett hur vi ser ut, vad vi än gör och säger!

 • sorglig
  25 september, 2015 at 12:05

  Awww, kom du på att ditt äckliga hatande var dålig PR? Kom du på att risken fanns att du skulle förlora potentiella kunder när du går ut i TV och hånar dem, kallar dom feta, fula och äckliga?

  Du är en jävligt sorglig människa, som hatar folk runt dig så mycket. Det kan inte vara lätt att se sig själv i spegeln och se något så fult titta tillbaka. Och jag menar inte utseende. Jag bryr mig inte om utseende, på sättet du med fler gör, eftersom jag nästan är blind. För mig är det bokstavligen insidan som räknas och där är du riktigt, riktigt ful.

  ”It’s such a pity, a girl so pretty with an ugly heart.”

 • Mickan
  25 september, 2015 at 12:05

  Jag blev lite chokad av att så många tog illa upp efter programmet, jag va med på alla noter du sa hela tiden. Tyckte inte det va speciellt konstigt, du tryckte ju inte på att det är fult och äckligt att vara tjock utan hur dåligt man mår kroppen mår inte fungerar leder till sjukdomar mm vid övervikt. Dessa överviktiga tjejer som lägger ut filmer mm är sjukt modiga och visar att man har olika kroppar men hur mår dom i sina kroppar alltså hur mår levern, njurarna, blodtrycket, hjärtat mm?

  Jag tycker det är bra att det finns offentliga personer som våga sätta ner foten och säga till! Det här landet är så mesigt och alla e så fega att säga vad dom tycker när det gäller känsliga ämnen som politik mm

 • Emma
  25 september, 2015 at 12:11

  Varför ärså många upprörda? Är det mer okej att säga att någon är smal? Kort? Lång? Om jag säger att smala människor är fula, är det okej att säga så? Det tycker inte jag! Men ni som är överviktiga kanske tycker det för i dagens samhälle är det accepterat att vara tjock, men inte smal. Det är något att bli upprörd över!!

 • Malin
  25 september, 2015 at 12:12

  Nu har jag sett inslaget maken till självcentrerad människa än dig får man leta efter. Bara för att DU kände dig på ett visst sätt när du var överviktig Katrin behöver inte alla göra det och bara för att det inte enligt dig inte satt sig i ditt huvud finns det många sköra tonåringar som kan få en ätstörning. Herregud du fattade ju inte poängen överhuvudtaget . Men hur skulle du kunna göra det när du tror att DU är normen? Har aldrig kommenterat dina inlägg förut men ursäkten du lämnar ger ingenting. Hoppas inte min 15 åriga tjej någonsin ser detta. Du är ingen förebild what so ever

 • EJ
  25 september, 2015 at 12:12

  ”Dom måste trycka i sig dygnet runt för att se ut så där”. Herregud, säger jag bara. Alltså, vad har du, Katrin, egentligen för kunskaper om människokroppen? Ursäkten känns oerhört falsk och lam. Snacka om att förstöra för sitt eget varumärke genom att håna befintliga och potentiella köpare av dina produkter. Hoppas att ni som brukar handla dessa produkter genast slutar. Såg förresten en rolig bild på Stina W:s instagram där någon satt upp en lapp vid Katrins produkter i någon butik där det uppmanades att inte köpa dessa saker.

 • Lena
  25 september, 2015 at 12:14

  Ja, om du räknar med att du var yngre när du sa så…men det är ju max något/några år sedan, så värst mycket yngre va du ju faktiskt inte. Men trevligt att du ber om ursäkt 🙂

 • Ellen
  25 september, 2015 at 12:16

  Fast det var ju inte många år sedan du hånade modellen på Sats Kampanjen och skrev : vem fan i helvete vill identifiera sig med det där?
  Så inte är det saker som du har tyckt i 20-års åldern utan du tycker ju fortfarande så?
  hon var ju verkligen inte överviktig.

 • Emma
  25 september, 2015 at 12:17

  Ni är omogna och barnsliga som skriver nervärderande kommentarer!
  Ta tag i ert liv istället och fokusera på att bli en bättre medmänniska. Sluta ös skit över de som inte förstår bättre. Inget gott kommer ur det!

 • 31-årig kvinna
  25 september, 2015 at 12:32

  Hur gamla är ni som skriver här egentligen? Det är sandlådenivå på kommentarerna. Det är inte konstigt att våra barn och barnbarn mobbar varandra redan i förskolan om vi gräver i hur ”vuxna” människor håller på. Visst förstår jag att människor blir upprörda och provocerade, men alla som skrivit något elakt eller nedvärderande om Katrin är på exakt samma nivå som henne. Ni ligger och krälar allihopa i smutsen! Kliv upp och gå därifrån med lite värdighet och stolthet kvar, människor. Skämmes!

 • Louise
  25 september, 2015 at 12:33

  Hej Katrin,

  Jag är en helt ”normalviktig” tvåbarnsmamma och lågstadielärare. När jag såg och hörde dig blev jag så ledsen. Hur kan du som vuxen människa och mamma sitta och förnedra och mobba andra människor på det sättet du gjort? Jag har två små döttrar och jag fasar redan för vilken kroppsuppfattning de ska få och hur ord som dina kommer att färdas i omklädningsrummen i skolan. Jag vill inte att mina döttrar ska behöva gå runt och tänka på mat och träning hela dagarna jag vill att de ska fylla sina tankar och dagar med meningsfulla och intelligenta handlingar/tankar. Jag uppfattar det som att ditt liv och dina tankar kretsat väldigt mycket kring utseendet och kroppen och det är ju supertråkigt för dig att du inte kunnat lägga den tiden på något som i längden spelar roll. För när folk ser på dig nu kommer de inte se en vältränad sund tjej utan en vuxen mobbare med lite för mycket fritid. Har detta månne med bloggtrafik att göra? Och det faktum att du kanske inte synts särskilt mycket i media på sista tiden? För det känns jävligt fegt att sysselsätta sig med att slå på folk ena dagen och ”be om ursäkt” den andra.

  Kanske är det dags att mygga av och börja använda din tid åt något värdefullt? Och herregud några timmars terapi kanske är på sin plats?! Kram!

 • Ulrika
  25 september, 2015 at 12:35

  Du snackar så jävla mycket skit. Detta inlägg har du köpt. Du är inte så bevandrad att du klarar att uttrycka dig så. Så den gubben gick inte.
  I alla år som du har tillåtits att ta plats i media så har du kräkts ut ditt hat mot människor som inte lever som du. Är som du. Ser ut som du. Gör som du. Så att du helt plötsligt skulle be om ursäkt för detta är ju sjukt. Då gör du ju be om ursäkt till alla andra du kränkt genom åren.
  Nä du, du är en mycket mycket penningkåt människa som gör vad som helst för att få synas. Men nu sa nån smart människa att du kommer förlora på det. Det har du inte kommit på själv.

 • Annelie
  25 september, 2015 at 12:38

  Läs ”31-årig kvinna” och ”Louise” inlägg. Bra skrivet!

 • Sandra
  25 september, 2015 at 12:44

  Katrin, varför ber du om ursäkt?!
  Jag är överviktig och har varit det i hela mitt liv, väger nu 110 kg till mina 165 cm. Jag mår inte bra, jag låtsas att jag trivs utåt men egentligen mår jag skit. Allt det du sa i programmet stämmer, problemet är inte vad du sa utan snarare att det var du som sa det.
  Finns ingen anledning att uppmuntra till övervikt. Det är ohälsosamt och en stor epidemi som skördar mer liv än svält!
  Det du sa var att man ska eftersträva en normal relation till mat, alla har i grunden sin kroppsform men man ska äta i enlighet med energin man gör av med. Vad var problemet??!
  Ta tillbaka din ursäkt, fall inte för den gråa massan. Vi är många tjockisar som höll med dig!
  Önskar jag var modig nog att gå ut i tv och försvara dig…

 • Kikki
  25 september, 2015 at 12:50

  Fint skrivet. Jag håller med dig, ibland är det svårt att hålla tillbaka sin frustration & allt man säger blir bara så fel. Det är lätt att bli stursk när man har själv har ”rott i hamn” sin egen hälsa & kropp. Jag var överviktig när jag var barn och det går inte en dag utan att jag undrar vad fan min morsa höll på med… Jag led; mobbad, ledsen, panikångest..varje dag. För jag var ju så liten, jag kunde ju inte förstå varför alla andra var så smala och jag var så tjock. Jag var för liten för att veta vad jag själv skulle göra åt det. I högstadiet(när hjärnan hoppa igång) fatta jag att jag behövde ut å springa. Jag började förändra min kost och sprang regelbundet, jag säger fy fasen va jobbigt det va, tårarna rann och kroppen värkte. I slutändan var det värt det, helt plötsligt blev jag den vackra svanen, snyggare än de andra tjejerna och varje killes dröm. Höll mig långt ifrån dem dock, mina gamla mobbare. Bytte stad, skola, kompisar. Bytte hela livet! Kommer aldrig förlåta föräldrarna för vad de gjorde mot min kropp och mitt psyke, 14 år till spillo..allt va inte piss men det är ju roligare om man känner sig fantastisk och ser fantastisk ut. Mina yngre år har iallf gett mig skinn på näsan och en benhård övertygelse om att alltid ta hand om både min insida och utsida. ”I trained my mindre and my body will follow.” Kram kram!

 • Alchemilla
  25 september, 2015 at 12:57

  Det är för sent att be om ursäkt. Det är flera år för sent. Jag tror heller inte på att din ursäkt är genuin eller ärligt menad. Det handlar säkert bara om pengar: Kunder eller annonsörer har väl protesterat, eller hur? Du är en genuint vidrig människa och jag hoppas att du och jag någon gång kommer att träffas, för då ska jag håna sig, mobba sig och göra dig så illa jag bara kommer åt och kan! Så att du själv får känna vilken smärta och vilket lidande du orsakar andra människor! Jävla psykopat! Jävla narcissist! Jävla bipolära borderlinepsykfall! Ska du inte börja ta de rekommenderade medicinerna nu, i alla fall?!! För dina stackars barns skull? Jag lider med dem och undrar vad de råkar ut för, i det fördolda, med en så vidrigt elak mamma som du!!! Dina stackars barn kommer att växa upp och bli både mobbare och mobbade på en gång, med en sån vidrigt dåligt förebild som du, som absolut inte har förmåga att lära dem hur de ska bete sig för att komma överens, hålla sams, samarbeta och leva ett gott liv ihop med andra! Dina arma barn kommer bli lika personlighetsstörda som du! Det är ren och skär barnmisshandel att låta barn växa upp men en förälder som du!!! Socialen borde ingripa och rädda dem från dig!!!

 • Maria S
  25 september, 2015 at 13:01

  Nu kanske det värsta har lagt dig, många kommentarer blev det..Jag tycker att vi missar kärnan i det här, nämligen att en person som är självständig, smart, mår bra psykiskt och vill andra väl inte behöver gå ut på det sättet du gjorde. Att jämföra sig med andra i form av kropp eller resultat (snabbhet, vikter) säger verkligen INGENTING. Allt det där är bara tyckande och siffror. Jag lyssnade på en föreläsning med Emma Igelström (f.d elitsimmare) om hennes livsresa. Gå gärna in på hennes blogg om du är intresserad av träning och kost kopplat till resultat på tävlingsbanan. Hon vet var fallgroparna är, har haft bulimi, hatat sig själv ja allt som motarbetade att hon skulle må BRA. Hennes budskap är att alla är olika och kommer alltid ha olika förutsättningar. Man ska inte jämföra sig själv med andra eller ställa människor mot varandra (feta, normala, överviktiga) för det leder ingenvart. Att peppa andra att må bättre, ta tag i sina liv är hon bra på, lär av Emma Igelström!!

 • Lollo
  25 september, 2015 at 13:02

  Jag har PCOS och nedsatt sköldkörtel, spelar ingen roll om jag trycker i mig eller inte, jag har ändå ett helvette med min vikt. Jag är överviktig pga. mina två åkommor, det är en del av min sjukdom… Så det stämmer inte alls att man bara är fet för att man trycker i sig…. Herregud vad jag aldrig mer kommer läsa något som har med dig att göra, jag kommer aldrig mer köpa något som har med dig att göra och jag kommer aldrig mer titta på något program där du är med.. Vill verkligen inte stötta dig och det du vill få fram till andra människor.. Du är SKADLIG!

 • qwerty
  25 september, 2015 at 13:04

  ”Flera av de saker som Malou påstod att jag tidigare sagt om överviktiga personer är saker jag sagt när jag var yngre. Då var jag omogen och väldigt provokativ. Många av de sakerna skulle jag aldrig säga idag. Man blir klokare med åren, tack och lov.”

  Ändå upprepar du det igen och igen och igen.
  Den där ursäkten är inte värt ett skit. Du är fortfarande omogen provokativ och en riktig mobbare i sitt esse. Mobbare brukar använda logiken att det är den mobbades eget fel *använd valfritt argument*. Mobbaren säger ju bara ”sanningen” och har rätt att såra vem som helst var som helst och hur som helst.

  Säger som andra:
  STÖD ALDRIG EN MOBBARE!

 • Nettan
  25 september, 2015 at 13:05

  Ditt lama försök till ursäkt är lätt att se igenom. Till och med en person med dina själsförmågor inser väl att om man visar sitt förakt mot de människor man hävdar att man vill hjälpa så skadar det ens varumärke. Om jag skulle vilja gå ner i vikt och behövde hjälp med det så hade jag ALDRIG valt dig eller dina kokböcker efter detta. Hoppas att alla överviktiga som vill gå ner i vikt bojkottar dig för all framtid! Du är tack och lov inte den enda som skriver bantarkokböcker. Du har visat prov på en fullständigt vidrig människosyn och tyvärr tror jag att det är precis den sortens människa du är. Det ser man tydligt om man tittar på hur du har uttalat dig om saker förut. Hoppas karma kommer och biter dig i din smala ändalykt.

 • qwerty
  25 september, 2015 at 13:07

  ”Katrin Z
  FUCK U RIGHT BACK”

  Loggan beskriver precis vad KZ är ute efter – att mobba till varje pris som helst, kosta vad det kostar vill – för andra.

  Tycker KZ ska slå upp ordet Ö D M J U K H E T.

 • qwerty
  25 september, 2015 at 13:14

  Att KZ inte begriper är inte så konstigt och inget någon förväntar sig. (Finns det NÅGOT hon begriper utanför sin egen minimala box?)

  Men alla andra – har ni inte fattat att uppmuntran till att trivas och vara stolt över sin kropp – handlar om att slippa bantningshetsen. Det är DEN hetsen som ligger bakom mycket tröstätande!

  Hur fan kan man vara så korkad att man tror att det handlar om att uppmuntra till övervikt. Obegripligt..

 • Emma
  25 september, 2015 at 13:14

  Någon som blev rädd att mista sina (överviktiga) kunder? Det luktar illa, Katrin.

 • Lisa
  25 september, 2015 at 13:24

  Lugn, tjockisar, lugna er! Ni vet att ni är tjocka och att det inte är normalt på något sätt. Inte behöver man vara smal för att må bra, men ha lite insikt i att det är ohälsosamt att vara tjock!

 • göran
  25 september, 2015 at 13:30

  Alla som är arga:
  Använd ADBLOCK och spärra all reklam på KZs webb.
  Hon tjänar en hel del på vårat surfande och klickande så SPÄRRA REKLAMEN!

 • Less ....
  25 september, 2015 at 13:35

  Varför är det ingen som ser att Katrin uppvisar klart psykopatiska drag? Bristen på empati är helt enorm och dessutom väldigt dömande. Inte för att jag tror att hon vill vara det, utan för att hon vet inget annat, det är så hon är ”wired”. Tyvärr…..skit i sådana personer. Över och ut.

 • Erta
  25 september, 2015 at 13:35

  Jag har en tjock granne som är ute och går varje dag! Själv är jag smal och sitter inne och läser och äter godis! Livet är bra underbart!

 • Less ....
  25 september, 2015 at 13:37

  Sedan spelar det nog ingen roll med en ursäkt, K har sin trogna skara ”följare” som köper hennes varor osv. Det här är nog rent taktiskt för att inte hamna i onåd, som den kalkylerande businesswoman hon är.

 • Jessica
  25 september, 2015 at 13:38

  Om du nu ska få fram din åsikt Katrin så va saklig och ta med båda sidor i ett uttalande. Det där va rent jävla elakt…när ska du växa upp och inse att du är mamma och du bör för deras skull tänka på vad du säger. Barnen växer upp och ska gå i skolan …ska dem behöva bli mobbade och utfrysta pga av sin elaka morsa. Hatet finns där ute och det är starkt! Jag skiter i dig precis som du gör i människor men tänk på dina fina ungar. /Jessi

 • qwerty
  25 september, 2015 at 13:41

  En mille tjänar KZ på ”tjockisarna” (ursäkta uttrycket) och bloggläsarna.
  Om ni inte gillar KZs mobbingfasoner spärrar ni reklamen.
  http://www.allabolag.se/5567797724/Katrins_gbag_AB

 • Fluff
  25 september, 2015 at 13:47

  Jisus! Hörde Katrin prata i tror det var en pod hur hon brukar prata med Bingos dotter om att om hon åt mycket glass kunde hon bli som Anna Book. Har även hört Bingo prata om att han blev förvånad första gångerna han träffade Katrins pappa för han kunde sitta på typ en uteservering och peka på folk, skratta och skrika fetto.

 • jessica
  25 september, 2015 at 13:50

  Hon var ganska extrem i framträdandet kan jag hålla med om, men samtidigt förstår jag ju vart hon vill komma. Det är inte hälsosamt med fetma det kommer det aldrig att bli, och att vi är mer feta och inaktiva än någonsin är livsfarligt. det är fakta. Sen är det upp till var och en och ta den informationen som dem vill och göra vad man vill med den, men det är inte att förglömma samhället som får betala för det i slutändan, det är mer sjukvårdskostnader, operationer, mediciner etc allt kostar. Fetma kostar. och inte bara för individen. Sen att sitta och säga att någon är ful och lat och obegåvad är inte snyggt när man borde ha lite mer livsinsikt. Men hon har rätt i det andra.. Sen att inte förglömma är ju att somliga som är smala lever ohälsosamt och vissa överviktiga lever hälsosamt och att det definitivt beror på genetik för en del. så alla är unika och alla tacklar sitt liv som det själva vill. Sen hoppas man ju på att alla försöker vara snälla mot sin kropp som man ska dras med under så lång tid.

 • Stina
  25 september, 2015 at 13:54

  Såg klippet först igår och kunde inte se att du sagt något fel! Så trött på att vi ska glorifiera övervikt?? Det är ju inte snack om 5 kilo för mkt utan betydligt mer.
  1 kilo fett är att överäta 7000 kalorier, så enkelt är det.
  När lady dahmer skriver på sin blogg att hon måste banta och gå hungrig i minst 2 år för att gå ner sin övervikt har hon ju missat poängen. Hon ska inte banta, hon ska lägga om sin livstil. Ät bra och rör på dig..
  Sen är det inte livsfarligt att vara hungrig ibland!! Vi måste inte äta konstant! Säger som Blossom, stäng foderluckan!!!!!
  Att säga till ett barn att det räcker med 1 bulle. Hur kan det vara fel?? Fattar inte

 • EvaKarin
  25 september, 2015 at 13:57

  Tror inte en sekund på att du skrivit detta Katrin. Du har betalat en PR-konsult i ett sista försök att rädda både ditt ansikte och ditt företag! Men ”din ursäkt” om att dina grodor berodde på stressen i tv-studio blir skrattretande i kontexten att du på ditt instagram ett helt dygn senare FÖRSVARADE din åsikt!

 • qwerty
  25 september, 2015 at 13:58

  Stina
  Ser du inte skillnad på hur du och KZ framför budskapet?

  Jiiiiises…

 • amed
  25 september, 2015 at 13:58

  Du är ett jävla smuts!!

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 14:03

  Det är äckligt med feta människor! Dubbelhakor, bilringar och celluliter – som en degklump! Vissa kan inte gå, andra inte springa. Flåsar som fan om de går i trappor. Ta tag i era liv ni som vet med er att ni inte är feta pga sjukdom. Det är inte attraktivt att se ut som en Michelin-gubbe.

 • qwerty
  25 september, 2015 at 14:12

  Smal och välmående

  På vilket sätt är andras oförmåga DITT problem?
  Stör det ditt estetiska sinne? Rubbar det ditt psykiska mående?

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 14:22

  Det stör mig eftersom dessa feta människor till sist blir oförmögna att röra på sig helt och behöver hjälp av sjukvården med både det ena och det andra. De är inte ens särskilt gamla när de hamnar i den här situationen. Sen är det väl inte normalt att vara 20-60 år och ha problem med övervikt och ont i rygg och knän till följd av det så de inte ens kan arbeta – än mindre gå. Håller med Katrin fullständigt!

 • Hannah
  25 september, 2015 at 14:23

  Jag tycker om dig och håller med dig om mycket. Heja dig!!!

 • Mikaela
  25 september, 2015 at 14:31

  Skitsnack. Även om du var ”nervös” i tv så var du väl inte det när du skriva lika hatiskt på instagram? eller var du nervös då också???

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 14:32

  Tänk vad ont vårdpersonalen sliter med alla överviktiga som ligger som blåvalar i sjuksängarna! Jag vet, har träffat på dom själv så jag vet vad jag pratar om! Det har hänt fler än en gång att jag undrat om lyften snart går sönder eller vad händer om tjockisen ramlar på golvet? Jo, då måste vi ringa Falck som kommer och plockar upp fettot från golvet. Jag är rädd om min rygg och vägrar lyfta en fetknopp ens en millimeter! Då knäcker vi ryggen av oss, vi som arbetar i vården!

 • qwerty
  25 september, 2015 at 14:33

  Smal och välmående

  Guilt by association
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Guilt_by_association

  Hur många känner du till som inte arbetar pga fetma? Eller som du påstår kommer att hända: att de inte ens går pga fetma?

  Om det är samhällskostnader du jagar ska du istället ge dig på alkohol och droger DÄR försvinner oändliga resurser.

  Vet du, att du ger dig på överviktiga är inget annat än mobbing eftersom du kommer med så osakliga och felaktiga argument. Trivs du bra som mobbare? Var du det även i skolan? Tycker du att det är ok att barn mobbar andra barn? Om inte , varför gör du det själv?

 • qwerty
  25 september, 2015 at 14:35

  Smal och välmående

  Du jobbar inte inom vården och du vill bara mobba, hur mår du?

  De som jobbar i vården vet att det används hjälpmedel för tunga personer, eller stela, eller otympliga. 🙂

 • Mikaela
  25 september, 2015 at 14:36

  STINA, vet du ens hur många som ligger i sjukhussängar pga anorexia??? Tänk efter, fetma är inte det enda problemet.

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 14:43

  Jag arbetar i vården och tack vare det känner jag till några feta, lata jävlar som inte arbetar! Jag vet att lyft och andra hjälpmedel används, men att ta en 160 kg person i en lyft som knappt håller för det känns inte bra. Lyften är inte till hjälp när fettot ska vända sig och tvättas utan det får fettot försöka göra själv, vända sig, för vi vill behålla våra ryggar. Det är vidrigt hur feta personer det finns och hur människor kan bli fångar i sina egna kroppar!

 • Jessica
  25 september, 2015 at 14:52

  Att vara överviktig är inte hälsosamt!!
  Katrin är en superwomen som står upp för det här!!!

 • ME
  25 september, 2015 at 14:55

  Smal och välmående
  Du är ett troll och jobbar inte inom vården.
  Får vi hoppas eftersom du kallar feta för bla blåvalar. Du saknar helt empati vilket är utmärkande för dissociativ personlighetsstörning aka psykopat.

 • den snälla
  25 september, 2015 at 14:56

  Smal och välmående
  Du är lika bra på att provocera som Katrin. Du tycker väl att du är rolig- Alltid retar det någon. Hoppas att det är ironi. Annars tycker jag att du skall söka dig ett annant jobb. Du passar inte inom vården!!

 • ME
  25 september, 2015 at 15:01

  Jessica
  Viss övervikt kan vara nyttig, det är definitivt nyttigare än att vara underviktig.

 • Maria Jilina
  25 september, 2015 at 15:01

  Har inte orkat bry mig och ta åt mig så illa som så många andra gjort. Jag är överviktig men VET att det inte är ok. Jag har satt i mig massa skitmat och det är ju JAG och ingen annan som gjort det, ingen som har tvingat mig till det. Visst, att jag mådde psykiskt dåligt i många år gjorde ju inte saken bättre. Nu har jag börjat med LCHF och innan LCHF rasade jag 20 kg… Du har ju helt rätt i vad du sa hos Malou men ja det var ju att ta i det elaka du sa ;).

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:02

  Det är inte roligt att arbeta inom vården och ta hand om överviktiga och gravt feta människor! Jag menar, vilken kan vända på en sådan klump utan att få ont i ryggen? Lyftarna håller inte för hur mycket som helst. I hemtjänsten håller golvlyftarna för ca 160 kg som maxvikt. Taklyftarna på sjukhusen kanske tar mer. Det är i alla fall sjukt att det finns människor som väger så mycket! Fet-Sverige!

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:06

  Jag arbetar inom vården och allt jag skrivit ÄR sant! Även att vi går ta hjälp av Falck om någon ramlar och vi inte får upp dom själva. Kommunen har samarbete med dom. Självklart behandlar jag inte människor illa när jag är på arbetet, men det här är mina personliga åsikter. Jag är lika professionell som mina kollegor. Jag arbetar i hemtjänsten.

 • qwerty
  25 september, 2015 at 15:09

  Smal och välmående

  Personal inom hemtjänster är alla korkade, empatilösa psykopater. Japp såäre.

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:14

  Alla i min arbetsgrupp är obekväma med att gå till dessa feta människor eftersom vi vet att våra ryggar sliter ont eftersom personerna knappt kan vända sig i sängen och än mindre klä på dig själva. De är inte gamla, ca 50-68 år. De som är äldre och överviktiga väger på långa väger inte alls lika mycket även om det finns överviktiga äldre också (70+). Såklart.

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:15

  Och alla feta är lata jävlar som sitter på sitt feta arsel dagarna i ända!
  Japp så är det!

 • den nyktra
  25 september, 2015 at 15:19

  Smal och välmående
  Nu får du sluta. Du kan inte vara nykter- Du UPPREPAR dig i inlägg efter inlägg. Vilket dravel-
  Tycker du att du är rolig?
  Lägg av!!

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:22

  Jag gör bara som ni fetknoppar gör! Sjunker till sandlådenivå och smutskastar människor. Det är mästint

 • Smal och välmående
  25 september, 2015 at 15:24

  Det är nästintill omöjligt att få människor att ändra uppfattning. Jag tycker det är äckligt med feta människor, så är det bara.

 • Isa
  25 september, 2015 at 15:30

  Feta människor brukar lukta äckligt! Svett & annat. De når väl inte att tvätta sig överallt, hahaha! xD

 • Maja
  25 september, 2015 at 15:32

  Att du inte kan stå för dina åsikter när du blir ifrågasatt är rätt pinsamt!
  Du vill nu bara ha en klapp på axel och sen ska folk tro att du ångrar dig och att det du sa i Malou är som bortblåst. Men det du sa är det du står för och tycker!
  Du sårade så sjukt många människor som kämpar varje dag, Det kan du aldrig ta tillbaka. Skärp dig och börja tänk om!

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 15:36

  Många i det här landet verkar lida av patologisk narcissism på gränsen till psykopati. Totalt utan empati och förståelse för andra människor. Det är bara JAG! JAG! och åter JAG! Skaffa er lite uppfostran och stil och då menar jag inre stil och sluta med detta eviga navelskådande, det är bara patetiskt.

 • Blä
  25 september, 2015 at 15:46

  Hela det här samhället är uppbyggt på JAG, MIG och MIG SJÄLV. Det här med flyktingarna är ett bra exempel på dubbelmoral hos svenskar: Vi måste hjälpa flyktingarna! Men skiter i människorna i fattiga Afrika (t.ex.) eftersom det ”har ju alltid varit så”. När någon säger att övervikt är ohälsosamt det samma visa. Alla måste tycka samma i det här jävla skitlandet! För alla hatar väl SD? De är ju rasister allihopa! Eller hur var det? Just det ja, feta människor är ohälsosamma!

 • B
  25 september, 2015 at 15:48

  Du sa precis det som man kunde förvänta sig av dig. Du provocerar och det är inget nytt, det har gjort dig lite känd så grattis till dig.

  Det är också den imagen som kommer sätta käppar i hjulet för dig nu när du är äldre och vill bli tagen på allvar och att folk ska köpa din produkter. Ingen kommer i slutändan understödja ditt företag. Du har alldeles för lite kunskap (därav alla korkade uttalanden), du är elak och har noll trovärdighet. Det finns så många bättre och mer professionella företag att du inte kommer ha en chans.

 • annalisa
  25 september, 2015 at 15:52

  Josephina
  Du beskriver precis Katrins personlighet. Spot on.
  Fantastisk sammanfattning av henne !!
  Det är kanske därför läsarna beter sig som de gör.
  De har kanske lärt sig av henne.!!

 • A
  25 september, 2015 at 15:55

  Jag tyckte mer det lät som en på pricken lik beskrivning av svenskar och Sverige i dagsläget!

 • Angelic
  25 september, 2015 at 15:58

  Katrin: Vilka företag sponsrar dig och vilka butiker säljer dina produkter?

 • Lena
  25 september, 2015 at 16:05

  Som jag tolkade programmet så utgick du hela tiden från dig själv, tjocka människor vräker i sig mat för det hade du gjort innan. Alltså människor som resonerar så tycker jag synd om, det finns faktiskt andra orsaker som kan bidra till övervikt. Visst många går upp i vikt av att överäta men tänk vilken tur dem har för då är det lättast att gå ner i vikt genom att äta mindre. Men sen finns det sjukdomar och mediciner som ger övervikt och då ser läget annorlunda ut. Är man sjuk och knappt kan röra sig så är det inte heller så lätt, jag vet för jag är i just den sitsen men har ändå gått ner 34 kg med hjälp av 5:2. Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska fortsätta för kroppen får inte all näring den behöver då jag har problem med just att äta…så att fasta i mitt läge blir fel. Bakom varje människa finns en historia och känner man inte till den vet man ingenting sen håller jag med om att varken övervikt eller undervikt är bra. Men det allra viktigaste är att må så bra man kan både psykiskt och fysiskt och jag är helt övertygad om att man inte mår bättre av att människor uttrycker sig som du gjorde i programmet. Jag hoppas att du lärt dig nåt och inte bara ber om ursäkt för att detta gett dig dålig publicitet för den som har störst problem enligt min mening är du. Den med övervikt vet säkert sitt problem men du visade tydligt att din förståelse för andra människor den finns inte. Tack för ordet!

 • Eva
  25 september, 2015 at 16:05

  Man ska akta sig för att dra ut foten när man har trampat i klaveret. Skadan är redan skedd och riskerar att bli värre.

 • Erica
  25 september, 2015 at 16:06

  Den sämsta jävla ursäkt jag hört i mitt liv.

 • Viktoria
  25 september, 2015 at 16:11

  Jag hoppas att det här är en uppriktig ursäkt från din sida och inte en text skriven med hjälp av en PR-strateg för att ”rädda” ditt varumärke. Har observerat hur du förlorar följare på Instagram i tusentals för varje dag. Något som inte kan vara bra för din business… Du vill säkert hjälpa människor och samtidigt tjäna pengar, inget fel med det. Tyvärr råkade din människosyn komma fram under inslaget hos Malou. Den tror jag var 100 % uppriktig. Du tycker, precis som väldigt många andra att tjocka människor är fula, oattraktiva och lata. Ingen text i världen kan ta tillbaka det. Däremot tror jag att din förakt mot feta kommer av ditt eget förakt mot dig själv. Du hatade dig själv när du var fet. Din ex-man var t.o.m elak mot dig när du var fet. Det var fel. Du var inte hemsk och värdelös när du var fet. Din ex-man hade fel. Du var precis lika fin då som nu. Försök att älska dig själv, helt och fullt, precis som du är. Oavsett vilken klädstorlek du har. Om du hade haft äkta självkärlek hade du inte föraktat feta/överviktiga. Sedan ska du veta att du inte är ensam med det här problemet. Hela vårt samhälle är genomsyrat av ett förakt för överviktiga. Ett förakt som hjärntvättar alla till att tro att man måste se ut på ett visst sätt för att duga som människa. Så ta det här tillfället att verkligen rannsaka dig själv och ditt hjärta. Försök att se människan Katrin, inte bara kroppen, ytan och kändisen Katrin. Du har plattformar att vända det här till något positivt och stärkande för ALLA kvinnor. Ta den chansen! <3

 • Professor Balthazar
  25 september, 2015 at 16:23

  KZ påstår:
  ”har startat en community på nätet där jag hjälp tiotusentals människor att gå ner i vikt och förbättra sin hälsa”

  Förbannat säljsnack som är taget ur luften. Tror inte en sekund att det är ”tiotusentals”. Det är dessutom lätt att räkna på genom bolagssiffror samt att ett paket hårdbröd kostar 80 kr. I optimala fall skulle det kunna säljas 40 000 sådana paket PÅ ETT ÅR. Om KZ har ”hjälpt tiotusen” har varje person köpt 4 paket. PÅ ETT ÅR. 4 svindyra hårdbrödspaket gör varken till eller från.

 • arie
  25 september, 2015 at 16:44

  så är hon jude

 • Elena
  25 september, 2015 at 16:48

  Viktoria så fint skrivet !!

 • Cajsa
  25 september, 2015 at 16:55

  Tycker uppmuntran av fetman är helt galen. Jag står helt på din sida och tycker inte alls att du gjorde någon tokig intervju. Att folk reagerar är bara för att fetma är TABU att snacka om, då det 9 av 10 fall beror på bristande självdiciplin. Sanningen svider för denna kategori. Visst, i enstaka fall beror det på någon sjuk kombination av mediciner, sjukdom eller skada som gör det kämpigt att gå ner i vikt. Men denna grupp är inte majoritet av en världsepidemi. Våra gener förändras nämligen inte på ett par år, utan det är snarare okunskap kring kalorier i kombination med bekväm livsstil som vuxit fram, mkt enkelt. Det här med att skylla på ämnesomsättningen är bland det mest korkade jag har hört. Visst finns det dem med lägre ämnesomsättning men då får man ju anpassa sig till den. Faktum är att ALLA med stigande ålder får sämre ämnesomsättning, så tycker folk det är skitkonstigt varför de heeeelt plötsligt inte går ner lika lätt längre. Jag är medveten om att jag en dag kommer bli tvungen att trappa upp i aktivitet för att anpassa mig till min ämnesomsättning, när jag var barn kunde jag äta hur mycket som helst. Nu när jag är vuxen kan jag inte det längre, jag får helt enkelt ANPASSA mig till det. Hypotyreos som många överviktiga gillar att skylla på, går att ordna genom medicin som ersätter och stabiliserar hormonnivån i kroppen. Människor måste sluta leka slavar till sina gener. Visst finns det faktorer som gör det lättare/svårare att hålla vilkten, men allt handlar om anpassning till dessa.

  En sak till. Sluta snälla påstå att det är ett enskilt problem. Att andra inte har med detta att göra, det är helt från vettet.
  1. Vanligt provocerande påstående av överviktiga: ”titta på mig jag är tjock, jag är inte sjuk, jag mår hur bra som helst. Levande bevis. *tar en tugga choklad*.

  Hjärt- och kärlsjukdomar är ett RESULTAT av en dålig livsstil, dvs du blir inte sjuk förrän du är äldre. Då kommer du bli tvungen att söka vård, detta kostar pengar, pengar i form av skatt från övriga samhället. Alltså är detta inte ett enskilt problem.

  2. Du påverkar dina barn att utveckla fetma. Detta fenomen föder argumentet att man har ”fetma genetiskt i släkten”. ”Min mamma är tjock, min pappa är tjock, min farmor och farfar är tjocka, jag har det helt enkelt genetiskt i släkten. Nej du har det inte genetiskt i släkten, däremot har dina föräldrar och övriga familjemedlemmar fört över ett visst beteende och felaktig kunskap om mat till dig.

  Jag är inte den personen att jag äcklas, ser ner eller ej tolererar att större människor trivs med sig själva i sina kroppar. Jag avcepterar det. Men håll det avgränsat, promota det inte. Jag undrar hur det skulle se ut om alla helt plötsligt skulle uppmuntra till cancer, anorexia, stroke, svält. Världen skulle inte se så värst piggelin ut då.

 • Janell
  25 september, 2015 at 17:18

  Vad jag reagerade mot när du satt där i tv soffan, var din attityd. Arrogant och hånfull bl a. Du framstod som en mycket otrevlig person.!!!

 • Rebecca
  25 september, 2015 at 17:30

  Blir så fruktansvärt ledsen och framförallt CHOCKAD över vad folk vräker ur sig! Fyfan vad vidrigt det är med nätmobbing. Ni klagar över hur olämpligt Katrin formulerat sig men spyr själva ut diverse åsikter om hur Katrins utseende (som att det i överhuvudtaget spelar någon roll). Är inte meningen med denna debatt att folk ska få se ut som dom vill utan att nån kommenterar det? Hur fan är ni funtade?! Katrin må ha uttryckt sig klumpigt men ni är inte ett dugg bättre, skämmes!!!!!!

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 17:32

  annalisa, tyvärr verkar det ske en nästan epidemiologisk spridning av dessa självbespeglande narcissistiska individer i samhället. De är som amöbor, som snabbt förökar sig genom delning. En liten cellklump utan hjärna.

 • Marie
  25 september, 2015 at 17:39

  Efter att jag behandlats för bröstcancer gick jag upp massor i vikt och har behållit denna övervikt på grund av att kroppen gick in i klimakteriet i samband med cellgifterna. Jag hade varit smal partypingla i min ungdom med en ganska tuff attityd mot tjocka. Nu är jag en av dem du hånar. Gör inte det. Du ångrar dig när du blir äldre och förhoppningsvis förståndigare,om du får uppleva det. Jag får göra just det nu – jag överlevde min bröstcancer och lever och jag lovar dig, lite övervikt är inte viktigt. Det gäller vare sig man haft cancer eller ej. Är man stor ska man vara snäll borde gälla även för smala, så är du smal ska du vara extra snäll mot tjocka, alla vill inte vara det. De som accepterat sig själva ser ändå att det nog är mest synd om dig. Du kommer som vi andra att förstå hur dum du är en dag. Då hälsar jag dig välkommen i klubben. Vare sig du är tjock eller smal när insikten kommer.

 • Stine
  25 september, 2015 at 17:53

  Du glömde be din PR-konsult lägga till en formulering som även täckte in ditt vidriga översittar/mobbar-beteende mot kvinnan från Frisk o Fri. Helt otroligt hur otrevligt du betedde dig.

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 18:04

  Marie, det måste ha varit en fruktansvärd erfarenhet att gå igenom, cancer. Jag kan inte föreställa mig detta, men du verkar ha klarat det. Det är just din erfarenhet och andras som är viktig att få höra om. Det är inte alltid fetma beror på att man ohejdat kastat i sig en massa onyttigheter utan det kan också bero på allvarliga sjukdomar. Många psyk-mediciner orsakar övervikt och det är förödande för den som drabbas att bli kritiserad för sin övervikt. Varför denna kroppsfixering i samhället? Det är ju helt sjukt. Lev och låt leva!
  Italienskt ordspråk: Man skall ta det livet ger och inte fråga för hur länge eller varför.

 • Sofia
  25 september, 2015 at 18:04

  Ni som kommenterar om hur värdelös, ful och elak Katrin är likadana själva! Tjock som smal. Skämmes på er allihopa! Vuxna människor, ha, jag undrar jag.
  Mobbare är ni allihopa så ta av er offerkoftan!!!

 • gullan hagstedt
  25 september, 2015 at 18:06

  Alltså…det framgick klart och tydligt vad du tycker. Du var väldigt övertygande, du upprepade samma åsikt hela diskussionen igenom. Eller, diskussion förresten, du lyssnade inte, du avbröt konstant. Du var inte juste vare sig mot frisk-och-fri-Maja, Stina Wollter eller oss sk tjocka.
  Sorry – du kan inte pudla dig ur det här.
  Ursäkten är inte godtagen. Upplever den som ett hån.

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 18:10

  Sofia, är det bara Katrin som har rätt att mobba?

 • fia
  25 september, 2015 at 18:14

  Jag håller med dig i mycket – kanske inte riktigt allt. Men du har helt klart ett väldigt vettigt och viktigt budskap. Jag tror dock att du skulle tjäna på att ändra stil lite. Eller, du behöver inte ändra still. Du kan bara sluta att va så dryg å tro att du alltid vet bäst. Den stilen tjänar ingen på. Tagga ner, lyssna, va lite ödmjuk – men låt för den delen ingen köra över dig

 • Sofia
  25 september, 2015 at 18:16

  När jag var barn så ville jag bli vuxen för då skulle allt bli mycket bättre (jag blev mobbad som barn). Idag vet jag bättre. Att vuxna människor är små människor inombords. Jag ser det varje dag. Ni pratar om ödmjukhet och medmänsklighet, men det är bara rappakalja, de flesta är fega och vågar inte stå upp för vad de säger bakom stängda dörrar. Det är skitsnack överallt. Dubbelmoral och dubbelspel. Bara en massa prat. I skolan. På arbetet. I politiken. I Sverige. I världen. Många ord. Ändå står människor där och det lilla barnet inom dem lyser igenom. Oförstående. Vart tog de vuxna, kloka människorna vägen? Finns de? Inte konstigt att dagens barn skiter i er vuxna och har noll respekt för er – ni är som barn själva! Läs bara kommentarerna till det här inlägget!

 • ebba
  25 september, 2015 at 18:31

  Det är synd om människorna som Strindberg sa !!!

 • Sofia
  25 september, 2015 at 18:34

  Det är för den delen inte rätt att mobba den som mobbar – det förstår du väl själv, Josephina? Katrin har uppenbarligen problem med sig själv. Måste ni vara så elaka? Det är ingen rättighet ni har bara för att ni är förbannade. Ni framstår som omogna och ointelligenta. Precis som Katrin!!

 • Sofia
  25 september, 2015 at 18:36

  Vi ligger alla i rännstenen men bara somliga tittar på stjärnorna! Sluta kräla i leran och res er upp så länge det finns lite värdighet kvar! Vem kommer ihåg Katrin om 100 år?

 • Ina
  25 september, 2015 at 18:37

  LINDA andra inlägget ovanifrån : VILKET i helvete samband har skräpmat och psykisk ohälsa ??? Upplys mig är du snäll !!!!!!

 • Li Johnsson
  25 september, 2015 at 18:37

  OK!. Det är väldigt rakryggat och bra av dig att be om ursäkt, Katrin. Men du måste nog även erkänna att du missat en hel del. DET DU HAR erfarenheter av är dig och ditt eget liv, men det säger ju inget om andras.DET HAR DU INGEN kännedom. Man kan få sin övervikt av en mängd olika faktorer. Jag har några kilo för mycket, inte mycket men ändå. Den har jag fått av en mängd mediciner som jag måste äta i samband med ett par op av hjärntumörer. Jag lever och äter sunt samtidigt som jag rör på mig så mycket min fysiska hälsa tillåter. Efter ingreppen i mitt huvud har rädslan att anses som dum varit olidlig. Det spelar ingen roll vad min omgivning och läkare säger, som påstår att jag är fullt normal. Rädslan finns där ändå. På grund av allt jag fått gå i genom har jag inte samma ork längre, vilket gör att jag lagt på mig några kilon och upplever mig själv som äcklig. Min man och mina vänner försöker peppa mig och jag kämpar med min självkänsla. Dina korkade och omogna uttalande var som en rejäl snytning och rev ner den lilla självkänsla jag lyckats bygga upp. Du borde nog inte bara be om ursäkt här. Läs på lite mer och be om att få om ursäkt hos Milou där du sårade och kränkte så många. Men först måste du lära dig lite mer. Man är inte expert bara av sina egna erfarenheter. Då kan vi alla kallas oss kunniga experter. Men åter: Väldigt bra att du ber om ursäkt. Sånt ser vi för lite av i dagens samhälle där det finns flera än du som gör klumpiga uttalande. Tack för det! Förhoppningsvis förde det med sig något som gjorde dig visare.

 • Åsa
  25 september, 2015 at 18:40

  Katrin är en elak och omogen människa. Vi förstår det. Lägg ner nu!

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 18:41

  Sofia, det är just därför jag inte i något inlägg hoppat på henne personligen. Utan försökt tala om vad som ibland brister idag mellan människor. Men jag har rätt att vara kritisk till fenomenet. Det finns tyvärr många självbespeglande individer i vårt samhälle utan empati för andra. Så dra inte in mig i ditt resonemang!

 • Rosanna
  25 september, 2015 at 18:42

  Jag förstår inte varför folk blir så arga på Katrin?
  Och vilken hetsjakt på Katrin?
  Katrin är ärlig och det ska hon inte straffas för.
  Och jag tycker inte heller hon skall behöva be om ursäkt! Vad Katrin menar är att ALLA kan göra sitt bästa till att vara hälsosamma. Och att överviktiga inte alls är lyckliga med alla nackdelar som medför rent hälsomässigt. Hon bejakar att vara normal och balanserad är det bästa alternativet. Sedan om hon säger det på hennes sätt behöver väl inte Jante-Sverige grina i vanlig ordning. Go Katrin, var dig själv. Du är den enda media profilen jag respekterar samt Aschberg!

 • Sofia
  25 september, 2015 at 18:48

  Josephina: Du frågade om Katrin har rätt att mobba, men inte andra? Jag svarade nej på den frågan.
  Jag tycker hela den här diskussionen är urlöjlig och har spårat ur helt och hållet. Som att prata med ett litet barn som inte förstår vad andra människor säger.
  ”Nej, man får inte bitas!”
  ”Men han drog mig i håret!”
  Du drog in mig i ditt resonemang så lämna mig utanför ditt snicksnack!

 • Rosanna
  25 september, 2015 at 18:49

  Och ni andra som hatar på Katrin över övervikt pga av sjukdom, psykisk sjukdom eller handikapp, ni behöver väl inte ta åt er, jag är 1000% att Katrin inte syftar på er. Katrin talar om de som har möjlighet till att påverka sin hälsa till det bättre.

 • Ina
  25 september, 2015 at 19:06

  Rosanna hahaha det var det dummastr jag läst. Hur kan du veta vad Katrin tänker och menar. Är du en synsk sektmrdlem?

 • Ina
  25 september, 2015 at 19:07

  sektmedlem*

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 19:12

  när orden tryter…

 • Erika
  25 september, 2015 at 19:15

  Sektmedlem? Vad är det för fel på dig, Ina? Besviken på livet kanske? Någon jämförde Katrin med Hitler ??? Vad är det för fel på er? Jag tror Katrin råkade trampa er på tårna en aning för hårt! Och som ni skriver här så förtjänar ni ingen ursäkt – verklig eller inte!

  Note to self: Reta aldrig en fet jävel!

 • Anonym
  25 september, 2015 at 19:16

  …när orden tryter så talar idioterna!

 • Anonym
  25 september, 2015 at 19:17

  ….de feta idioterna, alltså!

 • Lilla my
  25 september, 2015 at 19:29

  Jajamensan du får smaka din egen medicin!
  Hoppas du mår riktigt riktigt dåligt Katrin för ditt tvångsmässiga provocerande och hat mot andra människor måste bero på det. Annars gör du det bara för att vara medvetet elak. Då är det som skrivs här än mer befogat.

 • Anonym
  25 september, 2015 at 20:18

  Det är inte över innan den feta damen sjungit klart!!

 • Rebecca
  25 september, 2015 at 20:24

  Du har väl lchf klubben för att tjocka människor ska hannama o sedan gå ner i vilt av lchf. Alltså är tjocka dina kunder. Lite klumpigt uttalande. Men jag diggar dig ändå 🙂

 • Linda
  25 september, 2015 at 20:39

  Tack Katrin, är inte fet men överviktig. Är inte nöjd med min kropp idag och det går inte en dag utan att jag tänker på vad jag ska äta eller hur mycket jag rör på mig för att gå ner i vikt. Har väldigt svårt att föreställa mig att en kille skulle tycka att jag är attraktiv idag jämfört hur mitt självförtroende var för 10 år sedan. Nu fick jag ytterligare en bekräftelse från dig hur man upplever överviktiga. Ska jag bli sporrad, nu jävlar ska jag visa dem eller fortsätta tänka, nej jag kommer aldrig att lyckas! Ja vad jag tror är iallafall att många, inkl mig själv är att när man blir total fixerad av mat och inte tänker på annat än vikten och vad man stoppar i sig blir man otroligt självcentrerad och vid varje minus på vågen blir ett jättestor grej och lyckokänslan håller i sig hela dagn. Man tänker inte på något annat. Då är det svårt att förstå att andra människor inte bry sig om sin vikt, visar dålig karaktär osv. Man blir helt enkelt lite dum av viktfixeringen.

 • Heppa
  25 september, 2015 at 21:01

  Jag tycker inte du ska be om ursäkt för någonting. Jag tycker du var tydlig och bra. Budskapet är att övervikt inte är hälsosamt. Kvinnorna i filmen var/ är kraftigt överviktiga. Ett fåtal kan ha en medicinsk förklaring till att de är så feta. Men de här tjernas hängbukar är med största sannolikhet ett resultat av för lite motion och för mycket svullande. En vanlig person blir inte så fet om denne äter och rör på sig normalt. Ser ingen anledning till att uppmuntra en ohälsosam livsstil. Sen är det säkert en rad bakomliggande känslomässiga förklaringar
  till att man rör sig för lite och äter för mycket. Den korta förklaringen är att man är lat. Man har inte mental kapacitet att sköta sig själv. Det är ytterst olyckligt att den här typen av ideal ska normaliseras och hyllas.

 • Klister
  25 september, 2015 at 21:06

  För många människor känner efter och gör sig själva till offer. Det finns alltid en ursäkt, det är alltid någon annans fel. Vi måste omedelbart sluta upp med den här typen av resonemang. Du och ingen annan har det yttersta ansvaret för dig själv. Du måste lära dig att blockera det som påverkar dig negativt och ta ansvar för din egen situation, vad den än är. Är du överviktig och mår dåligt – börja promenera och ät mindre. Är du alkis – sluta dricka. Är du narkoman – sluta knarka. Har du inget jobb – skriv ett cv och skaffa ett jobb (det finns massornatt göra där ute). Men för guds skull, gräv inte ner digni ett dike och skyll på att din situation enbart är ett resultat av vad andra har sagt eller säger.

 • Lillan
  25 september, 2015 at 21:27

  Håller med dig Katrin. Fy fan för de feta svinen, de borde inte få finnas till. Bara på dem. Heja heja heja. Du är BÄST!!

 • Elise
  25 september, 2015 at 21:42

  När jag blir stor vill jag bli som du. Jag tänker svälta mig tills jag blir lika smal som du är. Du är min förebild !!

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 21:54

  Var har alla bildade och humanitära människor tagit vägen? År 2015 verkar vara de obildades år, det liknar rena rama medeltiden år 1215. Varifrån kommer dessa totalt känslolösa individer, som vräker ur sig vad som helst i anonymitetens namn? Från under vilka stenar kommer de? Att skylta med sin totala obildning och kretinism verkar inte vara något problem för vissa individer. De verkar vara stolta över sin totala brist på stil och då menar jag inre stil.

 • Josephina K
  25 september, 2015 at 21:59

  När får man en kommentar av huvudpersonen i detta grekiska drama? Eller är det Shakespeare som är i farten?

 • J
  25 september, 2015 at 22:04

  Hmmm!. Ja du har gjort bort dig.!

 • Mia
  25 september, 2015 at 22:14

  Det känns lite som att du fortfarande inte förstår varför du sårat Stina Wollter och hennes hyllning till att få vara den man är. Du pekar fortfarande på fetman och hur den är ett problem. Problemet i denna situation är hur DU väljer att kränka människor för att de ser ut på ett visst sätt. Att du bestämt dig för att de är ”lata” osv. För du ÄR inte i deras sits. Du vet inte om de äter en medicin som påverkar ämnesomsättningen, om de drabbats av en funktionsnedsättning etc. Du kränker människor baserat på dina egna tråkiga fördomar. Jag ser det som så att du gärna får främja att leva ett – enligt din egna mått – ’hälsosamt’ liv (även om jag tvivlar på att animalier ger en hälsosam insida; knappast) men när du väljer att kränka människor du inte vet ett jota om har du passerat en gräns. Denna såkallade ”ursäkt” visar fortfarande att du gör detta för din egen skull. Utan att ta den minsta hänsyn till människorna du trycker ner.

  #dansaförstina

 • Mia
  25 september, 2015 at 22:33

  Ursäkten är inte värt ett ruttet lingon. Det här är inte första gången hon ger uttryck för ett människoförakt av guds nåde. Sådana människor som Katrin bör inte ges det minsta utrymme, varken medialt eller ekonomiskt.

  http://mygatemagazine.se/alexandererwik/2015/09/25/pengar-ar-det-enda-sprak-katrin-z-forstar/#.VgUhjTerEuY.mailto

 • Linn
  25 september, 2015 at 22:51

  Jag har faktiskt diggat dig en längre tid och köpt dina produkter i Sturegallerian, men efter ditt uttalande så tycker jag bara att du är en jubelidiot.
  Det skönaste är att typ 30-40% av de som har betalat din lön (köpt varor av dig, företag som samarbetat med dig) kommer att dissa dig lika hårt som du dissar överviktiga.
  Pengaförlust verkar vara det enda som biter på dig (gissar att det är därför du skriver detta patetiska inlägg) så det känns som att alla vi får en revansch på dig! 🙂

 • Adz
  25 september, 2015 at 22:55

  Detta kommer alltså från människan som dagen efter sina brutala uttalanden dessutom sa att överviktiga människor var förbjudna att komma fram och prata med henne.

  Jävla rappakalja din förbannade lus.

 • Adz
  25 september, 2015 at 22:58

  Allt för pengar, vedervärdiga människa. Genomruttna kadaver till bitch.

  Din ursäkt är skrattretande och du underminerar dig själv mer och mer ju mer du öppnar den där stora truten eller använder fingrarna till att skriva med.

 • Emelie
  25 september, 2015 at 23:15

  Fy fan vilken vidrig människa du är!

 • Thereze Larsson
  25 september, 2015 at 23:24

  Hej Katrine

  Jag såg programmet du medverkade i hos Malou.
  Jag tycker du är stark och modig som vågar uttrycka det Du tror på.
  Jag håller med dig i mycket. Det kommer kosta vårt samhälle oerhörda summor pengar på alla som tröstar sig i onyttig mat.
  Synd och förfärligt hur folk uttrycker sig mot dig. De mobbar lika mycket som de anklagat dig för att göra….
  De flesta vill inte se sanningen, därav detta motstånd. Jobbigt med förändring… Go girl!

 • Elfrida
  25 september, 2015 at 23:59

  Jag är överviktig, har väl varit det hela mitt liv i princip, förutom under det år då jag led av anorexia förstås. Jag äter inte sämre än någon annan, chips eller godis någon gång i veckan. Promenader i minst en halvtimme varje dag. Ändå är jag överviktig, utan att TRYCKA I MIG ”vidriga saker” som du så fint uttrycker det. Du som anser dig själv vara en expert på kost och hälsa, kan du förklara varför människor som INTE trycker i sig allt de kommer över ändå är överviktiga? Inte ens under min tid som idrottare, med 4h träning varje dag, var jag sådär smal som man ”ska vara”. Tror du det kan ha någonting att göra med att vi alla faktiskt ÄR olika? Min syster som trycker i sig skit mer eller mindre varje dag är supersmal och går inte upp ett kilo i vikt oavsett vad hon trycker i sig, så varför tror du att det skulle vara så förbannat omöjligt att våra förutsättningar åt andra hållet, alltså att gå ned i vikt, är olika? Någonting att tänka på, kanske.

  I övrigt mår jag otroligt bra trots min övervikt! Både inuti och utanpå! Det var värre i tonåren, då är man trots allt otroligt lättpåverkad. Tyvärr. Jag förespråkar absolut ett hälsosamt liv, men du slänger ur dig skit och vågar, trots noll utbildning inom någon typ av psykologi eller medicin, slänga ur dig påståenden om att människor inte kan vara lyckliga trots övervikt. Någonting du har baserat på din egen erfarenhet och inte genom en faktisk undersökning. Pinsamt och, faktiskt, lite korkat.

 • Ken
  26 september, 2015 at 00:15

  Over and out. Jag är glad att du är så in i bengen snygg och smal, vilket antagligen gör dig till en bra människa. Så tack för mig. Jag kommer iaf aldrig att glömma att du förgjorde en tjock person i tv. Ha ett underbart liv

 • Eva
  26 september, 2015 at 00:28

  Vad lider du av Katrin?

 • Catharina
  26 september, 2015 at 02:42

  Hej..bra att du ber om ursäkt..men du borde ha tänkt efter vad du så på Malou von siverts program..jag tillhör de som du kallar för lata och feta..vissa gång kan övervikt vara ofrivillig, som hos mig..jag drabbades av galopperande cancer vid två tillfällen och fick massiva biverkningar och följdsjukdomar..tack vare strålbehandling skadades mitt hjärta och lungorna och får leva idag med lungfibros och nedsatt hjärtfunktion..detta gör att jag kan inte röra mig mer än ett tiotal meter åt gången etc.. Det vad du påstod hos Malou var mycket sårande och kränkande..tacksamt om du tänker lite mer i framtiden i offentliga sammanhang..vad du tycker privat är din ensak, men jag vill INTE höra det.. MVH

 • Caroline
  26 september, 2015 at 06:01

  Blir så trött på folk…
  Varför göra en sån pass stor grej av en intervju?
  Jag håller med dig Katrin, det tror jag många gör innerst inne.
  Du säger sånt andra inte vågar. Heja dig!!!

 • Viggo Möller
  26 september, 2015 at 06:22

  Tack för din ursäkt. Jag har haft vänner med cancer som fått cortison och lidit över sitt utseende. Jag har en syster som måste, måste äta medicin mot psykisk sjukdom, trots att den sabbar hennes ämnesomsättning. Hon gympar, äter sunt, skippar kolhydrater – men det hjälper inte. Det enda som hjälper är att ta bort medicinerna – och det har hon provat med oerhört katastrofala följder. Flera gånger. Jag uppskattar din ursäkt och din vilja att hjälpa folk att äta rätt. Men många har inte den lyxen att kunna välja. Ibland kan ord som dina få någon att välla bort sin medicin … Men sluta inte tipsa om bra dieter!!! Fetma är ett gissel på många sätt.

 • Snyggingen
  26 september, 2015 at 07:15

  Du är inte bara ful på insidan du är dessutom ful på utsidan. Du är visserligen smal men ful – som stryk. Ful kropp, hästansikte och en stor krokig häxnäsa. Dessutom verkar du blåst och obildad fast det tar väl du som en komplimang? Som sagt du är ful som styrk, blåst och obildad samt elak. Kan det bli värre?

 • Vacker50+
  26 september, 2015 at 07:49

  Du är en ful, elak och överkaxig liten korkad B-kändis. Du ser verkligen själv ut som en riktig babbajagga från Polen med ett avlångt hästansikte med örnnäsa! Du är allt annat än vacker!! Insidan är rutten och dina uttalanden borde anmälas till diskrimineringsnämnden!! Fy skäms på dig

 • Annelie
  26 september, 2015 at 08:45

  Vilken bullshit. En kovändning för att du tappar kunder på lchfklubben. Klart det måste smärta en entreprenör att förlora kunder, så pass att du gör en offentlig ursäkt, uppenbart att du inte knåpat ihop den själv btw, samtidigt som du passar på att göra mer reklam för dina produkter. Barf.

 • hermelin
  26 september, 2015 at 09:10

  Fy fan va billigt du har ju inte skrivit det själv.
  Du har ett skriftspråk som en tolvåring så det här kan du omöjligt ha skrivit själv

  Så jävla tunt att du inte kan be om ursäkt utan låter nån annan göra det. Fy fan

 • ?!
  26 september, 2015 at 10:14

  ”Vacker” 50+? Du är allt annat än vacker med ditt vidriga uttalande! Finns ingen som helts anledning att be om ursäkt till ett cider som dig iaf. som går ned på minst lika låga nivå!! Du är 50+? Och uttalar dig så infantilt och elakt – Du om någon borde skämmas!! Inte konstigt barn mobbar varandra med så dåliga förebilder som dig!! Du kan knappast vara vacker på utsidan heller, för då skulle du inte ha något behov av att ge dig på andra! Du ser förmdlligen ut som en gris, och är avundsjuk på snygga Katrin, med sitt exotiska utseende och att hon är yngre än dig! Så bitter o elak!

 • Kalle
  26 september, 2015 at 10:20

  Det är väl samma kärringar som blänger argt på söta tiggerskor..när gubben deras inte kan slita sig och får synbart bånge för första gången på 20 år..

 • ?!
  26 september, 2015 at 10:27

  ”Osnyggingen” 50+ det är snarare du som borde anmälas! Men man förstår att du är avundsjuk med ditt padda fejs!

 • Kerstin
  26 september, 2015 at 11:21

  Den ursäkten duger inte! Tänk först och tala sedan!

  http://coolmamsan.bloggo.nu/Halla-eller–1/

 • Juilus Caesar
  26 september, 2015 at 11:21

  Vilket ultimat karaktärssjälvmord… Vad det nu är för fel på dig (och jag gissar på att ovanpå någon sorts djupt rotad egocentrism och bekräftelsesökande är det jetsetklimatet du vistats i och männen du haft; det räcker nog med exponering över lång tid för EN av dessa saker så kan man säkerligen utveckla en och annan neuros, fixering och/eller humörssjukdom – och det tycks ju tyvärr du har gjort), lös igenom – defensiva arga hälsoprofeten med stramande käkar gentemot de – de facto – glada och dansande tjocka på internet…

  Det var så illa så mer än att faktiskt bry mig om vad för korkade saker du sade och stackars korkad världs/människo/självuppfattning du tycks odla – och by the way, don’t get me wrong här, jag är knappast någon blödig sympatisör för fetma, jag har bara en känslighet för när subjektivitet formar omdömen hos människor med räckvidd eller makt – är det din självomedvetenhet om denna totala… ja, fan motsatsen till visdom, som stack ut för mig. Det blev *grabs popcorn*, så oblivious, arrogant och uppfyllt av dig själv. Haha så till den grad att jag, som inte ens bloggar/postar/deltar ALLS, ännu mindre på något sätt följer dig, nu sitter här och är med i cyberdebatten. Den är bra däremot, det är stort, hatten av Fru KZ. Tack, riktigt uppfriskande.

  Men åter till ämnet… hmm alltså jag som av någon anledning trodde jag hade lite utav ett gott öga för dig, tror det var någon text med punch för 10 år sedan jag gillade eller något… Synd att se hur du har utvecklats helt enkelt men kul att du bjuder på dig såhär, det tackar jag mycket för! Sluta inte, fortsätt underhåll med dina åsikter och ge därmed också publicitet åt en rad vettiga som tydligen måste up och reda ut för… haha… annars… annars kanske folk faktiskt…. _lyssnar på dig_?!?? eller va!!!?!? PFFFFFTT *asgarv tills andan tar slut och ansiktet långsamt övergår i skräck… sedan uppgiven likgiltighet* …

  …ja, det är då sannerligen synd om människorna…

  PS: Tips: Medieträning… man kan uppenbarligen bli hemmablind.
  DS

 • Jag vill vara frisk.
  26 september, 2015 at 11:37

  Vi har ett liv, förvalta det väl efter förutsättning. Det finns inga genvägar till ett friskt liv. Jag vill vara frisk och må bra, det är värt att kämpa för. Att uppmuntra till övervikt är mycket märkligt enligt min åsikt… ska vi uppmuntra till hjärtsjukdom och diabetes också? Det är ett folkhälsoproblem i västvärlden, ingen kan förneka det. Tack Katrin för att du vågar vara ärlig.

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 13:14

  Någonstans har kåzäta skrivit ”här får alla skriva utan att bli censurerade”
  ASGARV! Och det, liksom allt annat som kommer från den käften, är bara lögner.

  Försök länka till

  undermattans.
  blogspot.
  se/2012/01/
  katrin-zytomierska-pms-har-fatt-ett.html

  Kåzäta har en vidrig människosyn och som hon till varje pris försöker tysta ner

 • Lippi
  26 september, 2015 at 14:42

  Det jag slås av i denna soppa är att vissa människor, däribland Katrin Z, liksom aldrig förmår lyfta blicken för att inse att det finns en hel befolkning som inte är som dem. Som om de själva ÄR normen för vad som är ”normalt” i vårt samhälle. Varför denna hets att placera in medmänniskorna i fack? Tänk om vi bara kunde se att vi är olika på så många olika sätt och att det är just det som är ”normalt”. Kanske kunde vi då slippa en hel del av den skuld och skam som blivit det egentliga I-landsproblemet?

 • Josefin
  26 september, 2015 at 15:02

  Tycker det är oroligt starkt av dig att ta upp det här med övervikt och fetman.
  Jag tycker själv detta är ett intressant ämne och förstår ärlig talat inte hur just ett ämne så som övervikt och fetma kan skapa så starka reaktioner hos människor.
  När det tas upp ämnen om smala människor så får man klanka ner hur mycket man vill, slänga kommentarer och hitta på rykten. Då är det ingen som bryr sig, men när man kallar en person fet, en person som faktiskt är fet, då blir det hus i helvete och man får halva svenska folket att rasa mot en.
  Det är ett faktum att människor med mycket fett på kroppen inte mår bra, det är ett faktum att människor med mycket fett på kroppen har mer besvär med leder, kondition osv än en människa med normalmycket fett på kroppen.

  Sen så föds vi alla olika, en del blir smala, en del större och en del ännu större. Det kan man inte göra någonting åt, men att äta sig fet och att sedan skylla på sina gener det är fel.

 • re
  26 september, 2015 at 15:03

  ”Lippi”Problemet är lknande rasister ( är väl besläktad störning, där ingen ska sticka ut, alla ska se likadana ut, och hysa samma åsikter – klonade människor! ) Ja en skrämmande otäck outhärdlig vision av hur det vill att det ska se ut, hur andra människor ska se ut, vilket egentligen inte angår någon annan! Hur ens kropp ser ut och vad man gör med den ska andra skita i! Man äger sin kropp, ingen annan! Extremt begränsad, sjukt och fascistiskt syn på sina medmänniskor!

 • Kalle
  26 september, 2015 at 17:36

  Några av de kommentarer som finns här beklagar att Katrin blir mobbad. Kanske inte så konstigt, hon har ju mobbat massor av människor. Att sedan påstå att hon blev stressad och nervös är bara ursäkter. Hon med den ”position” hon har och gärna vill framhålla borde klara sådana frågor som hon fick. Ursäkterna och ger känns inte äkta.

 • Mia
  26 september, 2015 at 17:47

  Hej. Jag såg nyss klippet från Malou- jag har hört talas om ståhejjet i veckan och ville se klippet för att skapa mig en egen uppfattning. Och ärligt talat, du hade ju bara svårt att formulera dig när du satt där under intervjun. Sånt kämpar jag dagligen med- att hitta de ”perfekta” orden för att inte bli missförstådd, men så händer det ändå när man känner sig pressad och stressad. Fine, du sa omogna saker när du var yngre, vem har inte det liksom? Men jag vill bara säga: Jag förstår dig! Och när jag såg klippet tog jag inte illa upp för jag förstod vad du menade.

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:05

  Här är några av alla grodor.
  Hon har inte svårt att uttrycka sig, hon har elakheter som affärside

  http://mygatemagazine.se/alexandererwik/2015/09/25/pengar-ar-det-enda-sprak-katrin-z-forstar/#.VgUhjTerEuY.mailto

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:06

  http://skvallramera.se/bloggskandaler/

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:07

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3578589.ece

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:07

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3406121.ece

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:08

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3578507.ece

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:08

  http://coolmamsan.bloggo.nu/Halla-eller–1/

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:09

  https://www.flashback.org/t550773

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:09

  https://www.youtube.com/watch?v=ljLVrXUms9U

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:11

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article12060498.ab

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:14

  http://goo.gl/9Osg3j

 • arkeolog
  26 september, 2015 at 19:15

  http://goo.gl/qR1lN2

 • Sara
  26 september, 2015 at 20:55

  En eloge för din ursäkt, för du har sårat många människor.
  En mindre eloge för att du varenda jävla gång drar in diabetes i dina korkade uttalanden om överviktiga. Känner du överhuvudtaget någon som lever med diabetes? Vet du ens skillnaden på typ 1 och typ 2?
  Kan du bara någon gång visa dig såpass vuxen som en 38-åring nu ska vara och tänka till innan du glappar med foderluckan? Kan du bara någon gång läsa på innan? Kan du bara någon gång sluta skylla ifrån dig och acceptera att alla är olika och värda precis lika mycket?

 • Linda
  26 september, 2015 at 21:10

  Sara….
  Det är inte KZ som har skrivit ursäkten. Hon har lejt ut till någon annan att knåpa ihop något som låter bra.

  Den här ursäkten är inte ens värt ett toapappersark.

 • Miabelinda
  27 september, 2015 at 00:13

  Katrin; du trivs säkert i din kropp och med dig själv. Men du kan inte veta hur andra människor mår eller tänker.
  När Maja sa att så många unga flickor i skolan mår dåligt så svarar du; för att de är feta?!
  Nej!!! De är fullständigt normala med olika ben, bröst, lår och magar som alla barn har. De mår dåligt för att samhällsnormer säger att de måste se ut på ETT visst sätt för att duga!!

 • Stina
  27 september, 2015 at 01:02

  Jag hoppas att du inte pratar om och värderar folks utseende så att dina barn hör -för då uppfostrar du dem till mobbare.

 • Victoria
  27 september, 2015 at 02:53

  Jag hoppas att det går bra för dig i US så att du får de ekonomiska möjligheterna att vara dig själv och kan skriva den här stilen av inlägg oftare. Tror på något sätt att du gör våld på din egen personlighet med dina publicitetssökande uttalanden, men förstår att det är enda sättet att nå ut med denna typen av produkter.

 • Happy
  27 september, 2015 at 08:16

  Vilken looser du är Katrin! Du föraktar och ser ner på människor om de inte passar in i din norm hur man ska se ut! Du är arrogant, otrevlig och har en människosyn som är skrämmande! Vad vet du om kroppen och dess alla funktioner? Vad vet du om kroppens sjukdomar och funktioner? Du vet det vi alla vet, dvs allmänt. Är du läkare, psykolog, beteendevetare, specialist på ätstörningar, dietist ,forskare inom bantning, m.m? Hur kan du uttala dig så bestämt inom detta ämne och dessutom fruktansvärt klumpigt? Du är en offentlig person och borde välja dina ord. Om du verkligen vill hjälpa tror du att du fångar människor som vill ha hjälp med ditt sätt att uttrycka dig? Tvärtom, du skrämmer iväg dem och sårbara och skadar. Denna hets om vikt och perfekt kropp hjälper du till med att skapa, ångest och förtvivlan, osund träning och ett förlag mot sin egen kropp. Kärlek sprider du inte. Du har ett stort ego och du ser dig som någon stort som kan och vet allt! Du har en självbild som är helt snevriden och du är så fruktansvärt otrevlig och osympatisk, hård och kall människa. Se dig i spegeln Katrin och försök tänka på andra männsikor och inse att du är inte fantastiskt och bäst i världen. Du gör folk illa, och har gjort tusentals gånger innan. Tyvärr… Finns nog ingen som litar på dig längre, du är en driven affärskvinna som går över lin för tjäna pengar!

 • Greta
  27 september, 2015 at 10:11

  KZ är inbjuden att ha en seriös diskussion med läkare, dietister, psykologer. Det är talande att hon kategoriskt VÄGRAR att ställa upp på det!

 • Nathalie
  27 september, 2015 at 10:34

  ”Flera av de saker som Malou påstod att jag tidigare sagt om överviktiga personer är saker jag sagt när jag var yngre. Då var jag omogen och väldigt provokativ. Många av de sakerna skulle jag aldrig säga idag. Man blir klokare med åren, tack och lov.”

  Okej, detta skulle du kunna skriva om 10 år. Men att skriva såhär nu när du precis vart väldigt provokativ i TV och där uppträtt väldigt omoget känns ju.. väldigt konstigt. Du har säkert blivit klokare med åren. Vad vet jag, jag känner dig inte. Men du uppträder och framställer dig iaf inte som en mogen, klok människa.

  Du säger saker som att tjocka människor inte kan vara lyckliga. Det visar bara något om dig. Att du sätter din lycka i ditt yttre. Tycker det är tråkigt, att du inte kan vara en lycklig människa om du inte ser ut på ett visst sätt. Jag undrar om det kan vara sann lycka då? För då är ju lyckan beroende av en yttre faktor. En faktor som kan förändras och tas bort.. Sann inre lycka, kommer ju inifrån.

  Sprider kärlek gör du inte. Du sprider hat och fördomar. Och jag tycker det är jättetråkigt. Du är ingen bra förebild i media/uttåt (privat kanske du är supervettig, vad vet jag).

  Jag hoppas du blir klokare, och har mer genomtänkta saker att säga nästa gång 🙂 Du har ändå en plattform. Had e ju vart super om du använt den till något positivt istället.

 • Anne-Charlotte Andersson
  27 september, 2015 at 12:49

  hej, Har nu läst de flesta kommentarer som inkom efter mitt inlägg och många var ju negativa men en del positiva.
  Vi kan alla göra fel och du har bett om ursäkt. Hoppas du i framtiden uttrycker dig bättre när det gäller vissa saker och vi kan alla lära oss inklusive undertecknad :jag själv i vilka sammanhang man ska vara med i eller ej.
  Malou är en fena och oerhört smart så man får tänka sig för innan man är med i ett sådant sammanhang då hon lätt kan göra slarvsylta av vem som helst. hon är vad man kallar en spjutjärnsjournalist och inte rädd för några frågor och svar. Det finns bara en sån till :Stina Dabrowski som haft samma potential och hon arbetar ju på journalisthögskolan. Jag har lärt mig med åren att det man själv har problem med är sådant som man retar sig på hos andra. lycka till i fortsättningen och hoppas du lärt dig mycket av den uppmärksamhet och de kommentarer du fått på din blogg. lämnar dig nu ifred men kommer att kontakta Malou och tv 4 för att höra hur de tänker när de låter sina gäster nedvärdera i en för övrigt respektingivande kanal
  vänligen.
  en av dina nya tyckare och kanske vetare då man efter 36 år i skolvärlden har blivit någorlunda allmänbildad i många ämnen. är ju trots hem och konsumentkunskapslärare!

 • PC
  27 september, 2015 at 15:21

  Hej Katrin.

  Jag brukar köpa dina produkter varje vecka. Men vet du vad? Aldrig mer.

  Varför ska jag, som är en högutbildad akademiker som försöker att äta hälsosamt, välja dina produkter när det finns så många bra alternativ som produceras av intelligenta och empatiska människor? När du beter dig som en utseendefascist och nedvärderar dina egna kunder?

  De som är överviktiga är oftast väl medvetna om det och har kanske kämpat med det under lång tid. De flesta som är tjocka är för övrigt betydligt roligare, trevligare och smartare än du. Övervikt är ett hälsoproblem, visst. Men blanda inte ihop det med lättja, eller människovärde.

  ALLA människor har rätt att synas och höras i teve, särskilt om de till skillnad från dig har något vettigt att säga. Och alla har rätt att må bra i sig själva oavsett hur de ser ut. Det du inte fattar är att när Stina dansar får det oss normalt funtade människor att känna oss befriade. Hennes självdistans och humor är underbar, mänsklig och förlåtande. Och att älska sig själv som man är, är en mycket bättre utgångspunkt för att ta hand om sig själv än hån och självförakt, som du sprider.

  Nej, ALDRIG mer köper jag någon av dina produkter. Gissar att amerikanska kunder kommer att reagera likadant.

 • Anneli
  27 september, 2015 at 17:24

  du och din ursäkt kan dra åt helvete. Vi alla vet vad du egentligen tycker. Du som tjatar om ett visst ideal, bör du inte fixa näsan eller jobba med ditt utseende? Du ser ut som en påse skit. Just sayin, har du rätt till din åsikt om överviktiga har jag rätt till min om fula människor, ja, en kategori som du tillhör.

 • Fanny
  27 september, 2015 at 19:54

  Hej hej, nu är det så här, att det finns människor, som är lite runda, som mår bra hälsomessigt. Sen måste också fatta att bara för att man har fett på kroppen, så betyder det inte att man har tryckt i sig massa söt saker, det fattar ju vem som helst!! Du säger att dom som är överviktiga inte mår bra på insidan, och det blir jag så jäkla arg på, för kan du läsa tankar eller?? Kan du se igenom deras hjärnor, eller höra vad dom tycker och känner om sig själva. Om man mår bra på insidan så räcker det. Huvudsaken borde väll va att dö lycklig 🙂 måste bara säga en till sak, du säger att, självklart är alla olika. Alltså är alla olika på insidan, och alla som är överviktiga mår inte som du gjorde, för alla är olika !! JAg hoppas faktiskt du tänker till lite………och ha det bra…….

 • Eva
  27 september, 2015 at 21:07

  Undrar hur det känns att vara en sk ”känd” person?
  En person som tycks ha ”fans” som följer Dig?
  Människor som beundrar Dig…
  Jag är ingen som följer Dig, men jag såg Dig o hörde Dig…
  Ledsamt//Eva

 • Björn
  27 september, 2015 at 22:28

  Jag tycker att det du uttryckte där i TV soffan, var korrekt i grund o botten. Kunde förvisso uttryckts något mer nyanserat . Säkert en av anledningarna till många upprörda känslor. Dock är överviktighet på väg att bli ett av våra största samhällsproblem och detta får inte på något sätt glorifieras, eller normaliseras. Bra att det då finns någon som kan skapa lite debatt kring detta, så att vi istället får upp ögonen på att vi i västvärlden, Sverige då inkluderat, nu bokstavligen håller på att äta ihjäl oss. Det gjorde och vågade uppenbart du. Bra gjort.

 • Anna
  28 september, 2015 at 00:09

  När Blondinbella skrev ett inlägg om kemikalier och fått massor med kritik tog hon bort inlägget och hävdade att alla missförstått det. I Katrins fall tycker jag tvärtom – hon har bett om ursäkt trots att det är många som missförstått henne. Jag har själv kämpat på med vikt i hela mitt liv. Jag vet att man vill helst slippa höra att man är tjock när man verkligen är det. MEN det förändrar inte verkligheten. Man måste våga se sanningen och höra sanningen från andra. När jag som är 152 cm lång hör från folk att jag är kort så är det ju sanningen. Skall jag förbjuda alla att säga att jag är kort och istället säga ”Gud vad lång du är!”. Det låter absurd. Vi måste alla jobba på md våra inre ”demoner” och bearbeta våra reaktioner. Fråga er själva: ”varför reagerar jag på det sätter? Varför blir jag sårad av det?” Katrin, kör din grej! Folk tar illa upp av allt möjligt nu för tiden fast det ligger i ens egen själ och man måste ta tag i sig själv för att ändra inställning.

 • Siv
  28 september, 2015 at 08:53

  Tycker du ska titta på SVT1 ”Sanninge om den perfekta dieten” kanske får du lite perspektiv på problemet övervikt ! Allt är inte svart eller vitt! Det borde alla ni andra också göra som jag ser hyllat Kartine för henne uttalande här i bloggen.

  Tycker allmänt om när folk är frispråkiga men när det övergår till elakheter det är inte ok . Och du är ju ingen ungdom och valt att vara en offentlig person, och dessutom med, som du säger vill hjälpa folk. Då anser jag att du bör tänka till eller två ggr hur du uttrycker dig. Och dessutom har satt dig i TV.

  Så vidga dina vyer och ta reda på om de du försöker hjälpa har genetisk, pykologisk eller hormoniell fetma och lägg det på rätt nivå! Då kanske det finns hopp för fler att gå ner i vikt utifrån dennes förutsättning. Att köra en metod funkar kanske på en men inte på en annan just beroende på vilket fettmaproblem denne har.

  Skulle vara roligt att se din hjärnas färger hur de växlar i bla belöningssytemet när du vräker ut dig elakheter jmf när du inte gör det. Så som de scannar och tittar på de försökspersoners hjärnnorna i programmet.

 • Gråsparven
  28 september, 2015 at 12:02

  Nääää du Katrin! Mig kan du inte lura! Att skriva en ursäkt här är endast för att rädda ditt varumärke! Det fattar vem som helst! Du är en mobbare, en elak person som ser ner på de som handlar av dig. Men här har du iaf en kund mindre, och jag kommer att göra allt för att mina vänner ska handla annat märke. Du är inte värd våra pengar!

 • Diana Dean
  28 september, 2015 at 17:47

  Jaha… just kollat klippet. Fattar fortfarande inte vad du ber om ursakt for. Du var arlig och talade den sanning alla tanker. Anar att detta maste ha nagot att gora med leverantors kontakter eller liknande, vilket jag kan forsta att du maste halla dom ”sweet” om det ar sa att dom oroar sig, sverige ar ju kansligt…. I vilket fall suveran intervju du var superb.

 • Johanna
  28 september, 2015 at 17:58

  Haha såg precis klippet från Malou, jag bara älskar dig!

 • Emma
  28 september, 2015 at 22:47

  Klart du måste be om ursäkt för att rädda ditt rykte och ditt varumärke. Dina åsikter som du uttryckte i Efter tio med Malou får mig bara att vilja spy, men det är väl bara underbarrrrrrt så blir jag ju ännu smalare och lyckligare. Wihoo!!!

  Hoppas du skäms, kärring.

 • Alexandra
  29 september, 2015 at 11:48

  Känns som ett PR-drag för att rädda ditt företag.
  Du har fått uppmärksdamhet och byggt ditt varumärke i offentligheten på att vara provokativ. Jag förstår att du fortsätter. Det är ju det du har! Men, det duger inte. Det är en osäker skiva på repeat.

 • Amanda
  29 september, 2015 at 22:01

  Varför ska ni fortsätta ha något att säga om hur andra vill leva sitt liv. Fokusera på ert eget istället för att klanka ner till de som inte uppnår ert idealet. Jag är 16 år, har haft ätstörningar från och till för att man som tonåring blir extremt påverkad av vad samhället ger oss för sjuka ideal. DET är sant. Smal är inte endast ett resultat på att man är hälsosam. Smal är en kroppsform ELLER ett resultat på att man är hälsosam. Vem är alla ni som sitter och tror att det som funkar för er funkar för alla andra. Alla lever med olika förutsättningar. Hur kan någon ens kommentera hur någon annan mår. Tänk lite innan ni slänger ur er kommentarer om att man ska ”ta tag” i sig själv. Folk har varit i helvetet rent ut sagt.

  Jag tycker inte att övervikt är något bra för hälsan men dem som lider av fetma har en sjukdom eller en svaghet. PRECIS som de som har anorexia eller ätstörningar. Jag blir inte arg på dig personligen utan jag blir arg för att jag tycker inte att 10åringar ska bli matade om att man inte är värd lika mycket för att man inte är smal. Lägg av att klanka ner på folk som ni inte har någon som helst aning om vad dem gått igenom.

 • maria
  30 september, 2015 at 16:58

  Att du över huvud taget uttryckt dig på det sättet som du gjort offentligt om andra människors vikt är oacceptabelt och visar på vilken människosyn som du bär på. Att i efterhand inse att denna människosyn inte är förenligt med ditt varumärke, publicitet tillika ekonomisk vinst (som verkar vara din drivkraft) har sedan gjort att du tar tillbaka uttalandet och ber om ursäkt. Du har förmodligen samma unkna människosyn (den föränras inte över en natt), dock något mer spak och du vaktar förhoppningsvis din tunga bättre i framtiden. Dina elaka åsikter får du gärna ha, men för dig själv, VI är inte intresserade av dem! Analysen bjuder jag på, gratis. Ha en bra dag!

 • louise
  30 september, 2015 at 17:32

  Jag tar min psykologi-leg. i vår. Du är verkligen förlorad till dumheten på riktigt. Jag har aldrig varit med om en människa som är så korkad men som ändå är så övertygad om sin egen intelligens. Jag är verkligen ärlig, jag är en snäll människa men du väcker ilska.
  Alltså herregud, hoppas jag aldrig behöver träffa dig NÅGONSIN i mitt liv. Ha ett bra (korkat) liv.
  (Hur står man ut med att vara både korkad och elak?)

 • Niklas
  30 september, 2015 at 17:43

  Hahahaha ”äldre och klokar”. Lilla gumman, du blir bara äldre. Inte klokare.

 • Emelie
  30 september, 2015 at 18:27

  ÄLSKAR DIG!!!!!!!!! du är sån fantastisk förebild & du är så oerhört klok! All lycka till dig, ver att du kommer att lyckas.
  Försök alltid att tänka i – attraktions lagens tankar.

  <3

 • Annie
  30 september, 2015 at 18:57

  Ett råd till dig Katrin – stäng ner din blogg och kryp in i anonymitetens skal. Ditt uttalande om överviktiga är bara en bråkdel av situationer då du sårat människor. En offentlig person bör visa medmänsklighet och acceptans, vilket du inte lyckas med. Jag önskar dig ett bra liv, och hoppas att du faktiskt inser hur stor skada dina osunda uttalanden bär med sig.

 • Olivia
  30 september, 2015 at 20:05

  Nu är jag själv väldigt mager, vill gå upp i vikt. Till saken: Du Katrin har inte skrivit denna ursäkt, det syns direkt. Du kan inte uttrycka dig varken i tal eller skrift. Beror väl på torftig uppväxt och skolgång. Katrin du är väldigt ful i ansiktet, ser ut som en joker ett freak. Vad ska du göra åt det? De som är överviktiga kan banta. Ska du operera ditt fula ansikte? Näsan, dina tätt sittande ögon och ansiktsfärg som ett päron. Nä lägg ner tant Katrin. Du är ful överallt och väldigt desperat.

 • Olivia
  30 september, 2015 at 20:08

  Ansiktsform som ett päron, ej färg. Stäng ner din blogg och kryp tillbaka till slummen där du hör hemma.

 • Sannie
  30 september, 2015 at 20:21

  jag är hellre ful och fet på utsidan än på insidan 🙂

 • Jeanette
  1 oktober, 2015 at 09:30

  Jag håller med dig helt i ditt uttalande! Feta människor är lata eller kanske sjuka. Men på ett eller annat sätt går det att göra något åt det. Handlar inte om att ALLA måste tycka det är fult, men alla måste veta att det är ohälsosamt och skadligt för kroppen. Hejja Katrin! Vet att du är så klok men att inte alla alltid förstår dig. Lyssnar just nu på Bingos och din Pod, hör redan där hur kloka åsikter du har.
  kram

 • Jeanette
  1 oktober, 2015 at 09:35

  PS.
  Strunta i alla hemska kommentarer. Om dom nu tycker du är så hemskt som uttalar dig fel, vad har dom för rätt att näthata på dig via fin blogg? Då är dom precis lika hemska själv som dom tycker du är.
  Jag är på din sida, känn dig inte ensam eller hatad, vi som förstår dig finns här ute och sänder massa styrka och energi!
  Fortsätt kämpa!
  DS.

 • Kikki
  1 oktober, 2015 at 11:36

  Första gången jag såg dig i rutan så tänkte jag spontant, vad positivt att de låter även ”fula” kvinnor synas i rutan. Det var tills jag hörde dig prata! LOL! Uppenbarligen tycker du inte om feta människor oavsett hur du nu pudlar. Men vet du, du behöver verkligen inte e om ursäkt för att det hoppar ur grodor ur din mun, du kan troligen inte hjälpa det.

 • Päivi
  1 oktober, 2015 at 11:55

  Visst är det lätt att älska Katrin! Hon har allt som alla karismatiska ledare har 🙂
  Jag förstår inte att alla inte följer henne, de borde de göra!

  http://sv.tinypic.com/view.php?pic=5a00ed&s=8

 • SUSI
  1 oktober, 2015 at 13:55

  Asså alla ni som skriver elaka och väldigt primitiva saker för den delen … !!! vad gör ni för nytta ???berätta , du som skriver elaka saker här va ger det för nytta ?? ! ni borde skämmas , kvinnan har bett om ursäkt, . case closed ! hur svårt är att acceptera det , samt hon har inte attackerat nån av er personligen med namn ! men det gör ni här , såååååå lågt av er sååååå lågt !

 • ^ ^
  1 oktober, 2015 at 14:17

  Hej Katrin! 🙂
  Känns det lite tråkigt?

 • bingo
  1 oktober, 2015 at 16:03

  SUSI

  Hur faan vet du det?
  Katrin har attackerat MASSOR MED NAMN. Hon attackerar BARN. HANDIKAPPADE.

  DET ÄR RIKTIGT JÄVLA LÅGT.

 • alexandra
  1 oktober, 2015 at 18:24

  Okej om du gav smarta råd men jag fattar inte hur du tänker. Jag håller med om att man inte ska uppmuntra fetma på något sätt alls men den mat du äter är inte ens nyttigt. Du säger att man ser att alla överviktiga människor mår dåligt men dem smala då? Man kan vara smal och äta dåligt, för den mat du äter är knappast nyttig för dig eller naturen. Vill man må bra så ska man bli vegan och då kommer man knappast bli överviktig. Köttprodukter innehåller bara dåligt fett och gynnar ingen alls.

 • Li
  4 oktober, 2015 at 12:10

  Det kommer nog inte att spela någon roll hur många ursäkter du försöker sprida. Du har sårat så många människor så djupt att ditt, och i ditt tycke perfekta nuna, kommer alltid vara förknippat med mobbing och människoförakt. Du verkar inte vara ensam om man läser kommentarerna här. Men ni kan ju kanske bilda klubb och blanda er inte med den skara som i motvind försöker få det kalla, omänskliga samhällsklimatet varmare och kärleksfullare. Det är NI som står i vägen för det. Så snälla Katrin: Ta med dig dina likasinnade någonstans och ägna er åt inbördesbeundran, ert vidriga människoförakt där istället. Då har du äntligen gottgjort den skada du har orsakat och vi andra kan få känna oss trygga med att duga oavsett vårt yttre.

  Kommentera

 • Malin
  5 oktober, 2015 at 15:44

  Du är en riktigt klok människa och du är mycket mer begåvad än många av dina ”hatare”. Det är viktigt att komma ihåg också att många av dina hatare är grupp extremister ex. feminister, överviktiga, arbetslösa eller lågutbildade trötta småbarnsmammor. Man kan inte göra så mycket mer än att skratta åt personer som skriver ”jag har läst din blogg i många år men nu är det slut på det” (Okej, vilket hot?) eller ”du har sårat många djup” eller att du inte är ”förlåten”. Finns det verkligen människor som kan bli djupt sårade av att det finns en annan person som inte håller med en själv? Herregud säger jag! Låt hattarna hata, du gjorde grymt bra ifrån dig på tv och behåller lugnet och förklarar på ett sätt alla kan förstå. Vissa förstår inte att du bara vill deras bästa, de tycker att du är för hård för de vill ju bara att man ska gulla runt med folk eftersom det är det som är inne nu..

 • Grönman
  10 oktober, 2015 at 00:46

  Jag började spela fotboll vid 5år och fortsatte tills jag var 23 år gammal. Jag var smal, hade 6pack på magen och kunde löpa en lång sträcka utan att känna mig trött. Efter ett tag kände jag hur kroppen inte svarade mig, inte gjorde vad jag ville eller kunde bära mig. Fick sen reda att jag hade reumatism. Kunde inte ta mig ur sängen och kunde knappt gå. Kämpade mig genom detta i en helvetes massa år. Bieffekterna av att inte kunna träna, mediciner och en allmän psykisk ohälsa kom som ett brev på posten – jag blev tjock. Jag slet tills jag ej kunde stå upp längre. Jag låg helt utpumpad på golvet och kunde knappt röra mig… Jag funderade ofta på att ta mitt liv pga jag visste att jag inte räcker till. Min situation nu är att jag lever och jag har ett bra jobb inom läkemedel. Men tro mig – jag är fortfarande några kilon överviktig och mina självmordstankar hänger fortfarande över mitt huvud, just pga dina tankar och ord som speglas i media. Jag hoppas du tänker dig för nästa gång innan du pratar.

  Mvh

 • Clara
  22 december, 2015 at 08:07

  Herregud säger jag! Låt hattarna hata, du gjorde grymt bra ifrån dig på tv och behåller lugnet och förklarar på ett sätt alla kan förstå.

 • Dana
  8 januari, 2016 at 09:05

  Det är NI som står i vägen för det. Så snälla Katrin: Ta med dig dina likasinnade någonstans och ägna er åt inbördesbeundran, ert vidriga människoförakt där istället.

 • david
  9 april, 2016 at 20:55

  Dana,tjocka människor borde skärpa sig.