Okategoriserade

Jag var orättvis

Gissa om jag är på strålande humör efter den här dagen! Roliga, givande, kreativa möten som kommer att lösa allt! Och allt kommer att bli så otroligt bra ska ni se…! Det roligaste med mitt liv är att jag lär mig nya saker varje dag. Ingen dag är den andra lik och oftast är det väldigt kul!

Jag har funderat lite mer på den här jobbiga logistikproblematiken som jag har med min sambo och jag inser att jag var lite hård mot honom i mitt tidigare inlägg. Jag var så jävla förbannad i morse, ni vet så där som man kan bli och det var kanske dumt av mig att kasta så mycket skit på Bingo utan att skriva allt som han gör som är bra också. Nu har jag lugnat ner mig och är inte alls på krigsstigen längre så då känner jag att jag vill rättfärdiga honom. Trots att jag har extrema problem med att Bingo är som ett vuxet barn på flera punkter så är han ju en fantastisk person som tillför mycket mer positivt i mitt liv än negativt och jag älskar Bingo och alla hans positiva sidor väger upp de negativa så i det stora hela är jag väldigt lycklig med honom och vet att han gör så gott han kan med att hjälpa till med hem och bestyr. Och framför allt så är han världens bästa och mest kärleksfulla partner och pappa och det är det viktigaste. Sen att han kräver att jag är VD för vårt gemensamma bolag och att jag måste delegera ut hans arbetsuppgifter kanske jag bara måste lära mig att leva med och bli ännu bättre på. Dåligt av mig att kritisera honom så hårt utan att väga upp med det som är positivt. Så går det ibland när man är en humörmänniska som styrs av impulser.

Och Bingo gör ju såklart en massa saker som jag inte gör som att sjösätta båten, sköta bilar, bygga möbler och leka med barnen så jag ska egentligen inte klaga. Jag har det bra och jag har en bra kille. Jag fick dåligt samvete för att jag gick på så hårt och jag var orättvis i min beskrivning. Så är det, rätt ska vara rätt.

 

You Might Also Like

 • anonym
  18 april, 2013 at 15:29

  Har du fått ett ultimatum…….är det därför du gör avbön. Tänk först…

 • Lotta F
  18 april, 2013 at 15:37

  Jadu alla idag levande ”vuxna” män tar inte samma ansvar som vi gör. Det hjälper inte att byta man, ska va om man tar dom direkt från mamman då kanske det funkar………… hm.

 • anonym
  18 april, 2013 at 15:46

  Skitsnack!!!
  Varför dra alla män över en kam.
  Måste vara något fel på dig.
  Vilken hemsk människosyn.
  Eller tycker du att du är rolig (ironi)

 • ABC
  18 april, 2013 at 16:38

  Hon måste skämta….varför idiotförklara alla killar/män?

 • jag
  18 april, 2013 at 16:39

  du, ja fatta precis va du skrev i förra inlägget, även om du ångrar dig lite nu. Jag å min sambo är så lika er så de är nästan jobbigt, speciellt när alla här skriver att du ska lämna bingo psv…

  min sambo har också ett bra hjärta. han e bara lite dum i huvet, men man ska ju inte skiljas åt bara för de man får väl kämpa lite. ja tror ingen har guld och gröna skogar alla har sina problem..

  min sambo å ja bråkade hela tiden om just dessa sakerna, han är fruktansvärt grisig och jag är lite störd pedantisk.de gick så långt att vi faktiskt separerade, jag upplevde verkligen allt mkt lättare efter de. sen har de gått ett halvår nu och jag inser att jag inte vill leva utan honom, å han likadant. så vi måste helt enkelt mötas någonstans. (vi har en 2 årig son också).

  har en kollega som förlorade sin man på en semester, han drunknade. då insåg hon hur värdelöst allt bråk va. dom hade också varit på väg att separera flera gånger, när dom väl bestämde sig för att bara lägga ner bråket, för livet är liksom för kort, då var de för sent… hon sa till mig att värdesätta min sambo, även om han är en idiot ibland =) för man ångrar de.

  men de blir nog bra, vi har de riktigt bra nu även om de tog ett halvår, vi behövde sakna varann lite.

 • Nikolina
  18 april, 2013 at 16:49

  SKulle du kunna göra mig en liten tjänst ? 🙂 in på min blogg och rösta fram min söta bebis ? 🙂
  ankpung.blogg.se Tack på förhand

 • Monica
  18 april, 2013 at 18:08

  Lika rak och ärlig som vanligt.

 • Pernilla
  18 april, 2013 at 18:27

  du skrämmer ju livet ur oss med dina texter 🙁
  som någon annan skrev, ingen man är exemplarisk, skulle du skilja dig och träffa en ny så skulle du börja störa dig på den också efter ett tag. och du vill väl inte leva själv resten av livet?
  Jag tycker att du och bingo är sånt jävla härligt par, Du har inte tänkt på att du kanske är bra för honom? och att han är bra för dig? mer era olika sidor så gör han dig lite mer barnslig och vågar att chilla ner med allt städande för en gångs skull.. (våga testa!) och du kanske gör han mer ordningsam och strukturerad? hur skulle hans hem se ut om han bodde själv lixom 😉
  kämpa på! Åk iväg på en liten weekend och påminn varandra varför ni är tillsammans 🙂 så det inte brister! då skulle jag bli väldigt ledsen… 🙁

 • Jenny
  18 april, 2013 at 18:35

  Jag och min sambo har liknande problem som ni. I tre år höll jag på att bli galen på att han aldrig kunde göra något ”rätt”. Men när jag inte stod ut längre och funderade över att lämna honom insåg jag att vår kärlek och hur kul vi hade var mer värt. Det jag gjorde var att välja några saker som var väldigt viktiga för mig, typ att ställa undan efter måltider och hänga upp kläder. Dessa saker är han tvungen att göra vare sig han tycker det är viktigt eller ej. I gengäld har jag överseende med när han inte gör vissa andra saker. På så sätt kompromissar båda och man kan få en lugn stund från att störa sig hela tiden. Men det är fortfarande inte alltid lätt. Speciellt när man tycker att man själv har rätt såklart:)

 • Monika
  18 april, 2013 at 18:47

  Bra där, jag tyckte faktiskt att du var väldigt orättvis mot Bingo. Nu har du tänkt till o lugnat ner dig. Så nu tycker jag om dig igen, fast det skiter du i alla fall i. haha Kram påre.

 • Johanna
  18 april, 2013 at 19:09

  Tyckte det märktes tydligt att det var skrivet i känslostorm.

  Intressant hur den del reagerar på det du skriver. Inte bara inlägget om Bingo utan även annars också.

  Ibland behöver man bara skriva av sig även om man heter Katrin Zytomierska. 😉

 • LinaK
  18 april, 2013 at 19:10

  För det gör ALLTID du 🙂

 • LOT
  18 april, 2013 at 20:11

  Jag tycker inte ens du var hård.

 • Malin
  18 april, 2013 at 21:00

  Fint av dig att skriva detta inlägg och inse att du var orättvis, en kärleksförklaring. Tycker dock inte att du var så hård, utan bara mer ärlig att du i ärlighetens namn inte kan förstå dig på hur män fungerar 🙂

 • Lina
  18 april, 2013 at 21:01

  Jag håller med dig och känner igen mig i både detta och föregående inlägg. VAD GÖR MAN? Allvarligt… Kan någon säga mig det

 • SMG
  18 april, 2013 at 21:33

  Anställ en hushållerska på heltid. Ni har råd och varför hålla på att tjata om det inte behövs?

 • A-C
  18 april, 2013 at 21:38

  Gud så intressant! Har precis gjort samma reflektion när min man varit bortrest i 10 dagar och jag har under tiden gjort allt inkl lekt massor med vår son. Varför är det så här? Varför är det så svårt att dela på hemmasysslorna!?!?

 • Elin
  18 april, 2013 at 23:30

  Haha! Jag skrattade högt när jag läste dessa två inlägg. Här hemma är det precis likadant. Men man skulle ju inte stanna i det om det inte fanns mer härligt än kaos sammantaget! På vissa punkter har jag dessutom tvingats inse att jag är rätt jobbig själv som hela tiden ska plocka undan hemma och planera allt. Om vi inte gjorde varandra tokiga – i det goda och det onda – skulle i alla fall vi ha enormt tråkigt här hemma!

 • anonym
  18 april, 2013 at 23:31

  Katrin och ni alla som kläagar – se dig själv, rakt in i själen: är ni perfekta? Förändra aldrig en annan människa – börja med dig själv! Det är inte alls säkert att den ”roboten” som ni försöker, forma,göra om blir det ni hade tänk er. det fanns en anledning att ni blev kära i just den killen/tjejn så sluta gnälla nu. Alla har sina sidor och även solen har sina fläckar det gäller bara att försöka se det som är bra istället fötr att söka fel. Ingen är perfekt, det är ingen av er heller. Skulle man fråga era partners så hade de säkert ha mycket att klaga på men de stannar kvar även om de också skulle vilja gå – många gånger om.

 • Anna
  19 april, 2013 at 08:34

  Är man känslomänniska tänker man inte på allt samtidigt, ett fint inlägg tycker jag , lika bra som det tidigare, ibland behöver man få kräkas ut orden!
  Var förbi din shop i Sture Gallerian i går, verkligen jätte fin, synd att du inte var där men en söt tjej satt bakom disken 🙂

 • Lotta
  19 april, 2013 at 08:41

  Bra Katrin!

 • Maria L
  19 april, 2013 at 08:54

  Vilken fin kärleksförklaring! Som föregående har skrivit, ingen är perfekt, alla har sina fel och brister. En klyscha men så sant…

 • carin
  19 april, 2013 at 09:30

  Inte har jämställdheten kommit långt då en kvinna i din ålder pratar om att mannen skall ”hjälpa till”!

 • Charlotte
  19 april, 2013 at 11:56

  Läs Familjens Projektledare säger upp sig av Gunilla Bergsten. Då får det ett gott skratt åt hela grejen 🙂

 • Lovisa
  19 april, 2013 at 12:12

  Att han hajar att du är superior, ja du är ju nästan i hamn! Tänk på de kvinnor med män som tror de kan lösa allt bättre själva… Hahaha!

 • A1
  19 april, 2013 at 23:38

  Efter att ha levt i flera år med min ”slarviga” karl behärskar jag numera konsten att tänka: ”vad är det som säger att mitt sätt är RÄTT sätt”?

  Fundera på det Katrin!

 • Månen
  20 april, 2013 at 01:46

  Just det, om fler kunde tänka så, så skulle mycket se annorlunda ut!