Okategoriserade

Jag uppfostrar

Så gott. Otroligt jävla gott. Tänk att jag missat double chocolate chunk. Glömt bort den rättare sagt. Den räddade just min lördagskväll. Åh herregud så gott…Nu värker jag i mig den. Har hela munnen full fy fan va gott.

Rambo vaknar hela tiden och gråter. Jag vaggar och vyssar. Ingen feber, ingen hosta, ingen täppt näsa. Det måste vara tänderna men jag har ju smörjt med bonjela. Ni barnlösa människor, ni kan omöjligt fatta vilket jobb det är med små barn herregud. Nu är det typ på gränsen till omöjligt att få ihop allt. Andning med ankan tre gånger om dagen som han hatar och skriker och kastar sig, pulver till kvällen som är luftrörsvidgande, näsdroppar – asså näsdroppar är helt sjukt svårt och tricky ni kan inte ana. Är man två så kör man med våld ena håller den andra droppar, samma gäller ankan, men är man ensam som jag är nu så jesus… och så all mat som ska lagas och matas, blöjor, röd rumpa, borsta tänder på Ringo, leka med barnen, leka lika ingen får känna sig bortsedd, okej skit i det.

Pratade i telefon med min killkompis som köpt en hundvalp. Det var ett väldigt roligt samtal för jag hade svar på alla hans frågor fast jag aldrig haft hund i hela mitt liv. Han undrade över kissrutiner, matrutiner, som till exempel han tar en liten foderplupp och sen springer han runt och sen tar han en till tio minuter senare och… ”Men har du skålen med mat stående på golvet?”, undrade jag och det hade han. ”Men du får låta honom äta och sen ta bort skålen och sen ge den igen för annars kommer han ju aldrig att fatta att han ska äta när maten serveras och du kommer heller inte veta hur mycket han ätit”, och så höll vi på. Till sluta sa min vän ”Men hur fan kan du veta allt om hur man uppfostrar en hund du har ju aldrig haft en hund?!” , nästan vrålade han. ”Mäh herregud jag uppfostrar barn och män det är ju för fan samma med allt!”, utbrast jag och sen höll vi på att skratta ihjäl oss. Det blir alltid kul när jag pratar utan att tänka och jag gör det ganska ofta. Fast det är sant i och för sig. Det där med uppmuntran och belöning och konsekvent tänkande och hård men rättvis. Det är samma saker som funkar på alla. Förutom på tjejer. Ha ha. Där måste man lära sig tvärtomspråket.

You Might Also Like

 • R
  12 oktober, 2014 at 05:48

  Ge näsdroppar till småbarn så här: sätt dig på sängen (inte soffa då ungen kan ta spjärn)
  Lägg ungen bredvid dig med huvudet lätt lutat över sängkanten. Lägg ungens arm under ditt lår, längs med ( det kommer inte brytas).
  Ta ungens andra arm och håll dess hand mot barnets huvud och tryck lätt mot dit lår.
  Ungen kan inte sparka, inte åla, inte kasta med huvudet och du har en hand fri att ge droppar med.

 • Li
  12 oktober, 2014 at 06:05

  R: ungen?

 • sita
  12 oktober, 2014 at 07:42

  R; ?

 • R
  12 oktober, 2014 at 08:25

  Rätar ut frågetecken genom att upplysa om att UNGE är ett annat ord för BARN. Ska jag behöva länka till SAOL eller fattar ni?!

 • sita
  12 oktober, 2014 at 08:47

  R; jag ifrågasätter hela din kommentar!!

 • rosita
  12 oktober, 2014 at 09:09

  Ja barn är gulliga när allt är frid och fröjd. Annars kan det vara pest och pina. Därför har jag hund. Han älskar mig villkorslöst!!!

 • R
  12 oktober, 2014 at 10:44

  @ sita Då kanske du kan förklara exakt vad som är fel med min kommentar!

 • Bu
  12 oktober, 2014 at 13:45

  R – jag tror folk ifrågasätter din metod för att den inte känns helt mentalt hälsosam.

 • R
  12 oktober, 2014 at 14:53

  till Bu och alla andra som anser sig vara experter och inte haft ”öronbarn” så är det så man gör för att det går fort och är säkert. Det ska inte behövas två som tjuvhåller en ålande unge med risk för att sticka pipetten för långt in i näsan eller ögat.
  Så är det!

 • p
  12 oktober, 2014 at 17:44

  R det där funkar bra, ”inte mentalt hälsosamt” hahaha jo Bu, det är just vad det är! Och till er som inte fatta,r Ungar är ett kärleksfullt ord för Barn!

 • Johanna
  12 oktober, 2014 at 18:33

  K!
  Har du läst bipacksedeln på luftrörsvidgande medicinen? Vissa av dem stör sömnen, bidrar till ängslighet, oro osv. Min son på 9 månader snedtänder på sin medicin och sover katastrofalt dåligt av dem. Kanske kan ni byta sort? Det måste vi göra!

 • Tilda
  13 oktober, 2014 at 09:36

  Hmm, det låter som en fungerande nässpraysmetod. Jag gjorde ist så med mina att jag satte dem i mitt knä (med magen mot min mage) lutade den bakåt och nöp fast deras huvudet mellan mina knän. Höll händerna med ena handen och pipetten med den andra.

  Men Rs metod låter ännu bättre. För som sagt, det viktiga är ju att man lyckas hålla huvudet fixerat så man inte gör illa barnen/ungarna/småttingarna med pipetterna. Inte att barnen uppfattar situationen som mysig just då.

 • Mia
  13 oktober, 2014 at 13:41

  R eller P (samma person så klart) jag tycker du ska fortsätta. Blir jättespännande om några år när Ungen vuxit till sig och har mer muskler än lilla mamma 😀
  Sånt här glömmer inte Ungar förstår du. Det ligger kvar i det undermedvetna. Ha då skoj 🙂

 • Hanna
  14 oktober, 2014 at 15:46

  Vaggar och vyssjar WTF? Vad hände med Anna Wahlgren??