Okategoriserade

Jag skapar storm – igen

Min krönika i tidningen Hem och Hyra har skapat kaos på FB. Jag tänkte att ni kanske vill läsa den och se om ni kan hitta vad som har skapat kaoset.

Jag vill slita ut mitt kök

Min första bostad fick jag genom kontakter. Mina föräldrar hade skrivit in mig i en bostadskö när jag var några år gammal och via den kön lyckades jag byta till mig en lägenhet på 43 kvadratmeter i centrala Stockholm på Östermalm.

Det var en fantastiskt söt liten lägenhet med två rum och ett litet kök. En lägenhet i gammal stil med högt i tak, stuckaturer och kakelugn i det ena rummet. Hyran låg på cirka 4 000 kronor i månaden, jag minns inte exakt.

Eftersom jag hade bott med min familj tills jag gick ut gymnasiet och därefter bott med pluggkompisar i Australien i två år var det inte så kul för mig att flytta tillbaka hem igen.

Jag la alla pengar jag hade på att inreda min första egna lägenhet och det enda som jag köpte från Ikea var min säng. För att den var så skön! Jag la mycket tid på att strosa och leta i antikaffärer och till slut hade jag inrett min lilla lya med rustika trämöbler, kistor och fashionabelt inklädda köksstolar.

Jag njöt väldigt mycket av att inreda mitt första hem och flera av de här möblerna har jag fortfarande kvar i dag. Det är sjukt att tänka på att det var 13 år sedan som jag strosade och noga valde ut mina möbler i antikaffärerna och i dag har jag verkligen fått valuta för de pengar som då kändes som enorma.

Jag bodde i min första lägenhet i sex år och sen bytte jag den och min dåvarande pojkväns lägenhet mot en hyresrätt på 107 kvadratmeter på Östermalm. Den lägenheten bor jag fortfarande i tillsammans med min nuvarande sambo, lilla son och styvdotter.

Jag har trivts bra på hyresmarknaden men nu har jag fått nog. Jag vill ut från den. Anledningen är enkel. Jag gillar inte att fråga om lov för att renovera och jag gillar inte att jag inte får slita ut mitt kök om jag känner för det. Men det är heller inte lätt att köpa en lägenhet i Stockholm för det kräver ett par millar cash och det har jag inte än. Men snart!

» Katrin Zytomierska, 35.

VINN!

Vi lottar ut fem exemplar av Katrin Zytomierskas bok ”Söt och annat gott!”.
Skriv till Hem & Hyra, Box 7514, 103 92 Stockholm, märk kuvertet ”LCHF”, eller e-posta [email protected] hemhyra.se

Gör: Skriver böcker, driver LCHFklubben.se och Pure Pr. Bor: Hyresrätt på 107 kvadratmeter på Östermalm i Stockholm. Hyra: 11 601 kronor/ månad. Aktuell: Med boken ”Sött och annat gott! Det goda LCHF-bak- et”. Har också öppnat en LCHF-butik på Karlavägen 73. Gör helst hemma: Dammsuger. Eller ligger sked med sonen Ringo i soffan och tittar på tecknat. Kommer inte över min tröskel: Smutsiga skor!

You Might Also Like

 • Nina Lindfors
  6 december, 2012 at 16:06

  vad i den artikeln orsakar storm??Jag förstår ingenting

 • Ullis Whitey
  6 december, 2012 at 16:08

  Jag förstår inte vad som kan tänkas skapa storm med din text..?
  Jag som ändå tycker mig vara ganska analytisk av mig.. Wierd.
  Hur som, hoppas ni hittar ert drömboende i stan snart!
  Kommer garanterat bli lika härligt som ni gjort ute i sommarhuset 🙂
  God jul!

 • Kristina
  6 december, 2012 at 16:18

  Jag brukar gilla dina utflippningar trots att jag sällan håller med dig…
  I detta fall kan jag faktiskt fundera på hur de tänker, ett upprustat kök är väl aldrig fel, det höjer ju värdet på lägenheten. Borde väl ligga i deras intresse om du vill betala själv, eller?

 • LORISSA LOVEBOMB
  6 december, 2012 at 16:33

  Jag förstår inte vad som orsakar storm, och då föraktar jag ändå det mesta du skriver.

 • camilla
  6 december, 2012 at 16:33

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Susanne
  6 december, 2012 at 16:49

  Storm i ett vattenglas som de lärde brukar säga. Men jag fattar inte vad som har orsakat stormen. Vet du?
  Ha det gott!

 • Anna
  6 december, 2012 at 16:55

  Nä hä?! Inte sålt slut på dina fantastiska dundergrejer än?

 • Tove
  6 december, 2012 at 16:57

  Jag fattar inte. Det enda jag tänkte på var att du har hög hyra idag:) Men jag förstår att det inte handlar om det. Var hittar man denna storm?

 • Tove
  6 december, 2012 at 17:05

  Nu hittade jag kommentarerna. Och fy fasen, säger jag bara. Att du bara ska tåla att utstå sånt här. På något sätt tycker jag tidningen har ett ansvar, för detta var bland det mest osmakliga och elaka jag läst. Hade ju inget alls med artikeln att göra.

 • joanna
  6 december, 2012 at 17:33

  Söte Jesus vilken hysteri. Och varför?

 • Mia
  6 december, 2012 at 17:39

  Jag blir nästan stum. Tror att hem&hyras läsare har för lite att göra….

 • Sandra
  6 december, 2012 at 18:00

  Vart hittar jag krönikan eller kommentarerna? Sökte Katrins namn på hem och hyras sida men hittade inget, inte vid googling heller.

  Förstår inte vad som ska ha skapat storm?

 • Carin
  6 december, 2012 at 18:16

  Du vet att dina magiska piller har Läkemedelsverket dragit in försäljningen av. De som är dumma nog att äta sånna ändå drar väl till Thailand och köper dom till samma summa som du säljer dom för, och då ingår flygbiljetter :p

 • Li
  6 december, 2012 at 18:32

  Haha desperat eller camilla?

 • Li
  6 december, 2012 at 18:33

  Vad är grejen? En helt normal artikel. Hur kan ngn hänga upp sig på den?

 • Linda
  6 december, 2012 at 18:40

  förstår inte vad det är som upprör folk?Ser inget provocerande i den här artikeln över huvud taget?Att folk orkar

 • solveig
  6 december, 2012 at 19:01

  Anna. har du inte hunnit skaffa dig ett liv. Återigen ser jag dig svara på hennes inlägg. Har du såpass mycket fritid att du inte har anat att göra?

 • Anna
  6 december, 2012 at 19:04

  Har ett underbart liv med massor av fritid, tackar som frågar 🙂

 • Lina
  6 december, 2012 at 19:09

  Och Solveig återigen ser vi dig gagga över att Anna kritiserar Camillas jävla tjat om sina piller.
  Dessutom tjatar du ofta om hur hon och andra ”behöver skaffa sig ett liv”.
  Alltså SOLVEIG…Anna (och jag och andra) har en berättigad åsikt om Camillas lilla business som hon använder Katrins blogg för. DU…vad har du för egentligt syfte med dina inlägg här? Känner du att du tillför något?
  Antingen är du en riktigt dum människa, eller ska jag säga tant som är den som är i störst behov av ett nytt liv själv – eller så är du Camilla själv. Det finns bara de två möjligheterna.

 • Lina
  6 december, 2012 at 19:11

  Nu gör du Solveig upprörd..

 • annette kristenson
  6 december, 2012 at 19:12

  Hej Vänner. Jag har problem med min vikt och behöver en viktcoach. Kan ni vara snälla att kontakta mig om ni kan hjälpa mig med mina 45kg övervikt på kort tid. Jag kan dessvärre ej bekosta detta utan det får helt enkelt vara gratis. [email protected]

 • Lina
  6 december, 2012 at 19:13

  Nä, jag fattar faktiskt inte heller vad som var fel på artikeln eller vad Katrinnsagt för fel. Och som någon annan sa – då är inte jag heller något direkt Katin-fan…

 • annette kristenson
  6 december, 2012 at 19:15

  Gud vad du är taskig som ger dig på svagare personer. Har du inget annat för dig så snälla sluta kommentera andras inlägg. Tröttsamt att ni småglin förstör katrins blogg med ert gagg. mvh Annette värmdös puma
  [email protected]

 • Anna
  6 december, 2012 at 19:21

  Word!

 • Åland
  6 december, 2012 at 19:34

  Helvette vad tjock du har blivit. Vad fan har hänt? Ligger inte du i hårdträning? Tror inte mina ögon! LCHF verkar funka sådär. Eftersom du inte är gravid måste magen och låren svullnat upp något kopiöst!

 • Lotta
  6 december, 2012 at 19:41

  Kanske kan det vara så att tidningen riktar sig till hyresgäster som kanske hyr just för att de inte har råd att köpa lägenhet för några millar? Avundsjuka/missunnsamhet, tror jag många känner!
  Avundsjuka” betyder: Jag vill också ha det du har Katrin. ”Missunnsamhet” betyder: Jag vill inte att du skall få ha det du har, Katrin.

 • Carina
  6 december, 2012 at 19:42

  Förmodligen det första: Min första bostad fick jag genom kontakter. Mina föräldrar hade skrivit in mig i en bostadskö när jag var några år gammal och via den kön lyckades jag byta till mig en lägenhet på 43 kvadratmeter i centrala Stockholm på Östermalm.

  Sådant brukar trigga den svenska avundsjukan..

 • Linda
  6 december, 2012 at 19:43

  Hahah garvar ihjäl mig lite åt det hela.
  vad är grejen? haha

 • Kaosredan
  6 december, 2012 at 19:53

  Äh, folk är ju dumma på riktigt. Jag tror inte det spelar någon som helst roll vad du än skriver för folk kommer hitta (på)/leta anledningar att uppröras ändå… Vore kul att testa lite texter i annat namn alt låta någon annan (modig) kändis stå som avsändare för någon av dina texter – bara för att se om han/hon får lika mycket skit. Jag kan inte tänka mig att den där texten hade upprört en enda person om det tex var Pernilla Wahlgren som stod som skribent….

 • Anna
  6 december, 2012 at 19:59

  Förstår att din kommentar är ett skämt men svarar ändå. Googla fakirdieten så är du hemma.

 • annette kristenson
  6 december, 2012 at 20:06

  Anna är du dumihuvet eller. varför skulle den vara ett skämt? är du så perfekt att du inte har problem med din vikt så lyckos dig.

 • Anna
  6 december, 2012 at 20:13

  ????
  Du kan väl inte mena att du på allvar tror att du kan få gratis hjälp?

 • modebloggen
  6 december, 2012 at 20:13

  gud så vacker jag är. slår er med hästlängder. skärp er tjejer. Hon får väl göra reklam om hon vill sålänge det går bra i hennes affärer. är ni såpass avundsjuka eller? XD själv går min blogg som tåget. Har bloggat i tre månader och skrivit på 2 sponsoravtal! Besök gärna min blogg och se hur en snygg fotomodel ser ut

 • modebloggen
  6 december, 2012 at 20:15

  gud så vacker jag är. slår er med hästlängder. skärp er tjejer. Hon får väl göra reklam om hon vill sålänge det går bra i hennes affärer. är ni såpass avundsjuka eller? XD själv går min blogg som tåget. Har bloggat i tre månader och skrivit på 2 sponsoravtal! Besök gärna min blogg och se hur en snygg fotomodel ser ut
  mvh heddi.se

 • s
  6 december, 2012 at 20:33

  ANLEDNINGEN till att en del blev upprörda över Katrins krönika var för att tidningen den publicerades i vänder sig till folk i hyreslägenheter, och katrin skriver klart och tydligt att hon INTE GILLAR HYRESRÄTTER, så folk kände att det var liksom rätt fel tänk att publicera den krönikan i just Den tidningen som vänder sig till Den målgruppen. Ganska logiskt faktiskt. Tycker inte katrin skrev något ”fel” eller ”elakt” eller ”provocerande” i sig, det som uppfattades som provocerande var ju att syftet med tidningen är att hyresgäster ska känna sig uppskattade och att bo i hyresrätt är bra och kul, sen publicerar de en krönika där Katrin säger att det är dåligt att bo i hyresrätt?! haha blev lite fel där tycker jag allt!

 • Therese
  6 december, 2012 at 20:59

  Inte den blekaste aning! Har dock två förslag på vad det kan vara: Att du vill göra som du vill med ditt kök utan tillstånd? Att du snart har nåra millar cash? Njaa.. kanske millarna då 🙂 Japp, det röstar jag på! För sånt brukar sticka folk i ögonen.

 • Anna
  6 december, 2012 at 21:14

  Ha ha ingen som nappade på det fläskbenet;)

 • Lars
  6 december, 2012 at 21:39

  Kanske för att du gnäller om silverskeden i munnen? Man behöver inte 2,000,000:- kontant för att köpa en bostadsrätt i Stockholm, om man inte är väldigt kräsen. Om du är kräsen så kanske du skall sluta gnälla?

  Jag vet inte, det kan vara hela din person folk stör sig på också, vilket är alla mäns och kvinnors rätt, precis som din rätt att uttrycka dig.

 • E
  6 december, 2012 at 22:00

  Solveig, är du anställd som ordningman/kvinna här?
  Du kunde bry dig mindre!!

 • E
  6 december, 2012 at 22:03

  Varför cash? Är du/ni inte betrodda i banken?

 • Malena
  6 december, 2012 at 22:15

  Fast ni har ju inte läst. Det är ingen som retar sig på artikeln, bara på det faktum att Katrin överhuvudtaget skriver i deras tidning. Eftersom hon enligt dem är elak, osympatisk, moderat, elitistisk, sociopat, fascistisk och vulgär. Och går att jämföra med Breivik, Mengele och järnrörsgänget. Otäckt, tycker jag.

 • M
  6 december, 2012 at 22:18

  Bli inte irriterade på Heddi. Hon är en psykiskt sjuk kvinna och kan inte hjälpa vad hon säger. Allvarligt talat. Bara låt henne vara. Jag lovar, det är inte ens roligt.

 • AnaB
  6 december, 2012 at 22:26

  Amen…din blogg går ju inte direkt som tåget va.. Kollade in och läste att du sitter och tigger folk om att göra inlägg eftersom ingen säger något.
  Sen så är du ju ingen fotomodell heller va…tro mig, jag har varit modell och inte genom att stå och ta foto på mig själv på toaletten. Stackars människa.
  Och ”så vacker du är”…du har till att börja med typ 18 djupa reptilrynkor ovanför varje ögonbryn vilket är mer än min hyresvärd som är 72 har. Wow liksom…

 • sahara
  6 december, 2012 at 22:32

  Det är ju här stormenäär

 • Kez
  6 december, 2012 at 22:56

  Jag hoppas verkligen för din skull att du är så vacker som du säger för med den intelligensen (och personligheten!!) är det nog nästan ett måste.. Vad som upprör folk över de här tabletterna är att de är väldigt ohälsosamma och gjorts olagliga i Sverige. Men du menar istället att man kritiserar detta för att man är avundsjuk?
  Är du inte riktigt kry?!

 • annette kristenson
  6 december, 2012 at 23:18

  Kez är du riktig frisk i ärthjärnan eller? Du förväxlar modellen med pillercamilla. Det är upp till var och en hur man vill göra vid köp av olagliga medel. Du kan råka illa av panodil om det vill sig riktigt illa och sålänge du inte är legitemerad läkare så ska du bara hålla käften. det bara klagas hela tien hör Har ni inget liv tjejer. skärp er och väx upp. man skulle kunna tro ni är 12. ni behöver nog et ordentligt knull för att lugna ner nerverna. puss kram annette. värmdös pärla

 • Heddi annette kristenson
  6 december, 2012 at 23:26

  Välkommen till Sveriges snabbast växande modeblogg som startades för 4 månader sen på finest.se. Efter endast tre veckor intog jag första plats bland mest lästa medlemsbloggar. Så jag gick vidare till en egen hemsida där jag har mellan 1500-2000 unika besökare dagligen och bloggen fortsätter att växa större för var dag!

  Jag är en tvåbarnsmamma som har en stark passion för mode. Följ min vardag här på bloggen där jag skriver om allt som berör mode, såsom skönhet smink shopping och att samtidigt vara tvåbarnsmor på heltid. Bloggen som aldrig sover helt enkelt. 🙂 läs min blogg alla älskare från mode o sånt mkt bättre än katrins tråkiga sida
  Mail: [email protected]

 • Heddi annette kristenson
  6 december, 2012 at 23:30

  Välkommen till Sveriges snabbast växande modeblogg som startades för 4 månader sen på finest.se. Efter endast tre veckor intog jag första plats bland mest lästa medlemsbloggar. Så jag gick vidare till en egen hemsida där jag har mellan 1500-2000 unika besökare dagligen och bloggen fortsätter att växa större för var dag!

  Jag är en tvåbarnsmamma som har en stark passion för mode. Följ min vardag här på bloggen där jag skriver om allt som berör mode, såsom skönhet smink shopping och att samtidigt vara tvåbarnsmor på heltid. Bloggen som aldrig sover helt enkelt. 🙂 läs min blogg alla älskare från mode o sånt mkt bättre än katrins tråkiga sida.
  Mail: [email protected]

 • Heddi annette kristenson
  6 december, 2012 at 23:31

  Välkommen till Sveriges snabbast växande modeblogg som startades för 4 månader sen på finest.se. Efter endast tre veckor intog jag första plats bland mest lästa medlemsbloggar. Så jag gick vidare till en egen hemsida där jag har mellan 1500-2000 unika besökare dagligen och bloggen fortsätter att växa större för var dag!

  Jag är en tvåbarnsmamma som har en stark passion för mode. Följ min vardag här på bloggen där jag skriver om allt som berör mode, såsom skönhet smink shopping och att samtidigt vara tvåbarnsmor på heltid. Bloggen som aldrig sover helt enkelt. 🙂 läs min blogg alla älskare från mode o sånt mkt bättre än katrins tråkiga sida..
  Mail: [email protected]

 • Näsan
  6 december, 2012 at 23:36

  Hur beställer man pillren?

 • Kez
  6 december, 2012 at 23:37

  Annette är det nån som borde hålla käften är det du! Jag förväxlar för det första ingen – ”modellen” ansåg att man var avundsjuk på Camilla om man kritiserade hennes piller – det var det jag svarade på! ”Det är upp till var och en hur man vill göra vid köp av olagliga medel”….eh NÄ det är det inte! Då hade de inte varit just OLAGLIGA! Du har just lagt in veckans mest korkade kommentar. Och kom inte och snacka om vem som behöver knulla ditt jävla trash!

 • Suck
  6 december, 2012 at 23:42

  Det är så uppenbart att språket i dina (Katrin) inlägg varierar mycket.
  Det märks tydligt när du tagit hjälp från någon annan att skriva, språket är mera korrekt då.
  Din trovärdighet är därmed förbrukad för det som skrivs är inte kommet från dig.

 • Lisa
  6 december, 2012 at 23:44

  Helt vansinnigt om den här texten kan uppröra nån! Fattar absolut ingenting. De måste ju vara knäppa i huvet.

 • SweTex
  6 december, 2012 at 23:44

  Håller med, det är otäckt hur bra den beskrivningen stämmer på Latrin.

 • Kez
  6 december, 2012 at 23:51

  Ok, längre upp säger du ”Annette Kristensson/Heddi” att du är modell och att du är vackrare än alla andra här inne…är du sjuk i huvudet på riktigt? Det här är riktigt obehagligt seriöst. Du är ju helt scitzofren. Lycka till..

 • Eva
  7 december, 2012 at 00:18

  Var någonstans i den texten finns det något att bli upprörd över? Jag har läst den tre gånger utifall att jag skulle ha missat något, men jag förstår faktiskt ingenting. En helt normal text , ingenting konstigt med den. Men vad som slår mig mer och mer är att ´Sverige är befolkat av en massa konstiga människor med en agenda som ingen ens kan gissa sig till. Titta bara på kommentarerna på FB, helt vidrigt, totalt utan spärrar och dessutom med ett flertal rena felaktigheter.I det sammanhanget framstår Katrin som rena ängeln.

 • villa
  7 december, 2012 at 00:23

  Exakt.

 • ya salam
  7 december, 2012 at 05:00

  näsan: här –> [email protected]
  ange bara värmdös pärla i ämnesraden så får du 100kr rabatt..

 • Karin
  7 december, 2012 at 07:31

  Vad gäller stormen? Att du betalar en mycket billig hyra för en stor lägenhet? Måste vara skönt att ha hyresrätt, då fixar ju värden allt som går sönder. Har man bostadsrättfår man betala pch fixa själv.

 • Li
  7 december, 2012 at 07:52

  Hört talas om kontantinsats? Man kan inte låna hela summan. Dvs 15 %hostas upp kontant…kan ju bli ett par millar beroende på vad man köper. Dah!

 • Anna
  7 december, 2012 at 08:19

  Jo jag har läst och kollat på bloggen och konstaterat att det rör sig om ett par smaskiga personlighetsstörningar, säkerligen även ADHD och PTSD.

 • Elin
  7 december, 2012 at 09:01

  Haha FY FAN vilken vidrig kommentar. Du borde skämmas. Ärligt talat. Jag som skriver är en 22årig tjej och jag fullkomligt äcklas av hur du kan vara så elak.

 • Ullis Whitey
  7 december, 2012 at 09:39

  Hej igen.
  Jag ville bara inflika här att jag aldrig hade orkat med att ideligen bli påmind om att vi har såna idioter till medmänniskor runt oss som du varje dag får tampas med.
  Du är en härlig person, Katrin! Och jag unnar dig inget av allt onödigt du får riktat till dig.
  Hoppas ni får en riktigt bra semester där du kan släppa allt annat och bara njuta, inte långt kvar till avresa nu 🙂
  God jul!

 • filippa
  7 december, 2012 at 09:39

  Förstår ingenting! Tycker tom att den är välskriven och konkret, lägg därtill konflikten med din vidrige granne och de vandrade 5 miljonerna

 • Cassandra
  7 december, 2012 at 11:12

  Sitter som ett frågetecken, hittar inget stötande alls med denna text..

 • SweTex
  7 december, 2012 at 12:17

  Huh?

 • sanna j
  7 december, 2012 at 13:09

  haha jag förstår ingenting 🙂 tyckte den va jätte bra? vad fanns de för dåligt att tycka till om den? 🙂

 • Alexandra
  8 december, 2012 at 11:40

  Vad var det för dumt med denna? tycker det är precis så jag själv känner då vi sitter i samma båt…! folk e så bittra. skit i dem.. hoppas ni snart kan köpa ert drömhem 🙂

 • Johanna
  8 december, 2012 at 15:19

  Hahahahaha ÄR DU PÅ RIKTIGT?! Jämför du Katrin med en snubbe som mejade ner en massa oskyldiga barn och ungdomar och Mengele som kan ha varit den sjukaste människan i världshistorien?

  Hahahahahaha, nu får du ge dig.

 • Johanna
  8 december, 2012 at 15:21

  Eller så anstränger man sig mer när man ska publicera i ett medie som inte är ens eget. Lite som att man inte slänger upp fötterna på soffborde hemma hos nån annan bara för att man gör det hemma hos sig själv?

  Och du tror inte tidningen korrläser? Lägg ner nu.

 • SweTex
  8 december, 2012 at 18:05

  weird.

 • Karin
  10 december, 2012 at 12:45

  Jag TROR att målgruppen för tidningen inte har den levnadsstandard som Katrin är van vid. När hon skriver utifrån sin verklighet känns den som en utopi för läsargruppen… Alternativt är det en hope bittra personer som ständigt letar ventiler för sin bitterhet och sina misslyckanden. Katrins artikel ser jag inga problem med.