Okategoriserade

Jag kommer att bli en pinsam morsa

Varför har jag sån ruggig träningsverk i överdelen av min rygg? Inte ont bara träningsverk? Är det från mina promenader ha ha ha det kan det väl inte vara heller? Nästa vecka ska jag börja jogga. Det är planen. Måste ha nya joggingskor märkte jag just. Det är det viktigaste med att börja träna igen. Nya skor.

Jag blev nyligen attackerad av en man. Det var kul. Jag gick över ett övergångsställe med min barnvagn. Plötsligt får jag ett sms och eftersom jag går med telefonen i handen så ser jag ner på den för att se vem som textar mig. Det var TV4. Mannen i Audin (typiskt audiförare) vevar ner rutan, hänger sig ut genom bilen och gormar ”Men gå för i helvete!!”. Jag ser på honom, stannar naturligtvis upp, han är ful och ser otillfredsställd ut. Ni vet en sån där klassisk sort som inte har fått doppa på alldeles för länge om som runkar framför nätet var och varannan dag. Jag tänker till. Planerar först att säga något konkret, strukturerat och genomtänkt som att ”Lugna ner dig jag såg ju bara ner på min telefon i en sekund. Var inte så aggressiv det är inte alls hälsosamt…” Nåt sånt. Men när min blick möter hans inser jag att det är idiot som jag har att göra med så impulsivt skriker jag bara rakt ut ”Håll käften!”. Jag skriker det liksom glatt och lustigt inte alls argt och upprört om ni fattar.

Naturligtvis vände sig samtliga om då jag skrek och självfallet framstod jag som idioten. Men skit samma för snubben höll på att explodera. Han liksom drog i handbromsen för att slira runt i svängen (typiskt audiförare) och ett tag trodde jag att han var på väg att svänga runt för att snacka med mig. Det hade jag gillat.

Men det gjorde han inte. Han körde sin väg.

Men Guuuuud vet ni vad jag gjorde idag? Så jävla roligt. Jag tog fel på person på Djurgårn. Jag trodde att det var Andreas Brovinger som kom springandes så jag liksom vinkade hysteriskt. Som en galning vinkade jag då både han och jag hade headset på så det var liksom inte tal om att stanna utan jag ville bara morsa! Jag vill minnas att jag till och med tog ett stort kliv åt höger med högerbenet, lutade hela min överkropp framför killen och vinkade med hela handflatan. Som ett ”HEJ HEJ” liksom. När killen var tio centimeter framför mig insåg jag att det inte alls var Andreas. Pinsamt. Han vinkade och log artigt ändå så det var ju gulligt men jag kände mig som en sån jävla tönt. Jag log nog i hela tio minuter efter att vi passerat varandra. Tänk om han såg att jag var jag? ”Asså den där Zytopolskan verkar tro att vi känner varandra…?”, ush så töntigt av mig att hålla på så där. Kan jag inte bara le och vinka som en normal människa? Måste jag vara vräkig och vulgär i min vink? Typsikt mig.

Jag vet inte vem som har gjort bort sig mest idag. Snubben i bilen eller jag. Förmodligen jag. Livet går vidare.

You Might Also Like

 • Emma
  11 februari, 2014 at 15:40

  Underbart! 😀

 • Ml
  11 februari, 2014 at 16:12

  Det är iallafall roligt att läsa din blogg. Man lever sig in i det du skriver.

 • Pernilla
  11 februari, 2014 at 16:25

  Men vad intelligent att läsa sms mitt på övergångsstället…..
  Måste ha varit ett ENORMT viktigt sms, värt att dö för!

 • Sara
  11 februari, 2014 at 16:41

  Frågestund hos mig 🙂

  http://hajnal.se/2014/02/11/10537531-fragestund/

 • Kim
  11 februari, 2014 at 17:10

  Jag älskar dig! Men… Det heter träningsvärk. Det är andra gången du skriver fel på kort tid, besserwissern i mig kan inte låta bli nu, en gång är ingen gång liksom, men två gånger… Skärpning!

 • steff
  11 februari, 2014 at 17:11

  Jag TROR att när man får ont i överdelen av ryggen så är det för att man har dålig ställning när man t.ex. sitter vid datorn :/

 • Cathrine
  11 februari, 2014 at 17:47

  Det är lugnt Katrin, alla gör vi så. Lite ”galen vinkar” åt nån man är Säker det är … Sen uuupps är det inte heller. Bra att du sa till Gubbjäveln i Audin (som jag med har) 7 km är bra att powerwalka med barnvagn! Man behöver ju inte börja jogga att gå ner man kan bra enbart powerwalka eller kanske börja jogga i 1min? Jag började så, först pw och sedan jogga i intervaller började med 1 min.

 • P
  11 februari, 2014 at 17:51

  Dö? Varför skulle hon dö på övergångsstället? På sin höjd retar hon upp den väntande bilisten… Dö?

 • britt
  11 februari, 2014 at 17:51

  Deja vu!!

 • laura
  11 februari, 2014 at 18:09

  Du är inte pinsam för du bryr dig inte. Pinsam är man bara när man känner sig pinsam. Härligt att du bjuder på dig själv. Eg gillar jag ju inte dig efter alla tjockisattacker och mobbningar men fan nu börjar jag göra det ändå, gilla dig alltså. Tills nästa gång:)

 • Louise
  11 februari, 2014 at 18:15

  Hahaha. Kul inlägg! Det var längesen på den här bloggen. ”Håll käften” i glad ton var ju skitbra att säga där! hahahaha.

 • Therese
  11 februari, 2014 at 18:51

  HAHAHAHA!!

 • Astrid
  11 februari, 2014 at 19:12

  Tack för dagens skratt Katrine! Du är jätterolig.

 • An
  11 februari, 2014 at 19:57

  du är grym!!!!

 • Sandra D
  11 februari, 2014 at 20:01

  Go girl! Gillar dig! Roligt att läsa din blogg! 🙂

 • Per
  11 februari, 2014 at 20:17

  Jo, ”P”, du förstår att om man inte har koll på bilisterna när man går över vägen så kan de köra på en! Och tro det eller ej, men det har hänt att folk har dött av det.

 • Evelina
  11 februari, 2014 at 20:19

  Haha, du är så jävla ball!!

 • LOT
  11 februari, 2014 at 20:44

  ”Vräkig och vulgär i min vink..”, ha ha ha jag dör av skratt!:). Och han i Audin…dålig dag. Inte mycket att hänga upp sig på. Men skrik inte håll käften när barnen är med, de gör som man gör – inte som man säger! Vet att du vill ha väluppfostrade barn;)

 • Sara
  11 februari, 2014 at 21:11

  Haha, rolig läsning 🙂

 • jessica
  11 februari, 2014 at 22:40

  Haha ser det framför mig. Blev kallad kärringjävel då jag var 20 nånting av en random man som tydligen tyckte att jag och min barnvagn tog upp för mycket plats på cykel banan då jag blev tvungen att väja för en hord med ungar. Såg mig omkring först och undrade vem han gormade åt för inte fan är man en kärringjävel i 25 års åldern eller har jag fel ?! Iallafall tog det ett tag innan det sjönk in att det var mig han mena o gubbfan hade hunnit en bra bit då börja jag gorma gubbjävel o allt jag kunde komma på. Bara det att alla andra undra väl vafan jag var för en mupp som stod o gasta för mig själv där med barnvagnen. Mycket skall man vara med om !

 • P
  12 februari, 2014 at 00:53

  Hm, så du menar att om jag går på ett övergångsställe, där bilar har stannat, och jag själv av någon anledning stannar upp, då gasar bilarna och kör på mig..? Jag har aldrig påstått att man inte ska ha koll, så din kommentar var så irriterande överdriven.

 • Sally
  12 februari, 2014 at 00:55

  Moget av dig, och du, jo det finns en hel del kärringar i 25 års åldern!

 • Me
  12 februari, 2014 at 10:47

  Suck… Du kan inte tänka så långt eller? Hon menar såklart att om man inte är uppmärksam så kan man bli påkörd av en bil. Ja, även på ett övergångsställe! Vissa verkar tro att man bara kan gå rakt ut bara för att det är ett övergångsställe, men så är det ju naturligtvis inte

 • jessica
  12 februari, 2014 at 16:14

  Sa jag att det var moget? Stackars dig som måste ha ett sånt tråkigt liv att du måste läsa katrins kommentarer för att kunna klaga på alla andra haha. Och du verkar tycka att det var ok att han kallar unga tjejer för kärringjävlar framför en massa barn? Intressant!

 • Lina
  12 februari, 2014 at 20:18

  hahhaha den där sista biten :’)

 • Sally
  13 februari, 2014 at 01:54

  Eeeehhh, och du gapade gubbjävel, åt en ”random” man, så alla hör dig, och det var ok? 🙂