Okategoriserade

Jag förgiftade mitt barn

Okej nu vet jag. På ett ungefär vet jag vad lillen reagerar på och nu är det fan upp till mig och jag måste skärpa mig för den här natten var illa och jag vet att allt var mitt fel. Det var inte meningen och jag reagerade för sent. Det var en Caesersallad som jag åt till lunch igår. Jag skickade till och med tillbaka den först för att det var rödlök utblandat i hela salladen (?!) men sen kände jag verkligen inte vitlöken i dressingen förrän det var för sent. ”Fan i helvete det bränner vitlök i min mun?”, utbrast jag och ångesten fyllde min kropp. Vad hade Birte sagt? Ingen lök ingen vitlök inga starka kryddor i första hand. Jag har inte ätit vitlök sen lillen föddes så en del av mig sa att bara för att han är känsligt mot lök behöver han inte vara det mot vitlök. En annan (större del av min hjärna) sa att han kommer att bli dålig. Väldigt dålig.

Alltså han blev så dålig och jag har aldrig skämts och mått så dåligt i hela mitt liv. Det är mitt fel, jag gjorde att min bebis skrek av vidriga magsmärtor hela natten. Vi har gått i pass jag och Bingo, han har krampat och skrikit och jag borde få livstid för det som jag gjorde för man kan inte säga att det inte var meningen eller att man ångrar sig för det är fan min jävla plikt att se till att inte få i mig lök, vitlök och starka kryddor I FÖRSTA HAND vad är det som jag inte förstår???

Fan. Jag lovar och svär att jag från och med idag kommer att äta kryddlös mat, nästan mjölkfritt och inte slarva mer. Och om jag tabbar mig igen så får jag fan se till och ge ungen ersättning för det här ska aldrig ske igen. Så jävla oansvarigt och idiotiskt. Jävla idiot är vad jag är. En ond människa som inte tar saker på allvar. Slut på det nu.

Och apropå att följa ”Dags att bli smal” så kommer jag att byta ut mjölken och grädden mot kokosmjölk och mandelmjölk. Sen kommer jag att minska lite på osten. Bara så att ni vet. Det kanske inte kommer att smaka lika bra men det känns ju mindre viktigt just nu. Fast här om dagen gjorde jag puré av gröna ärtor och använde Ghi istället för smör, mandelmjölk istället för grädde och lite riven parmesan i och det blev magiskt så det går faktiskt om man anstränger sig.

Äe, jag måste lugna ner mig lite nu är så jävla sur på mig själv. Sen ska jag be min lilla bebis om förlåtelse och hoppas på att han ger mig en chans till.

You Might Also Like

 • Fia
  11 januari, 2014 at 13:08

  Förstår att det är tufft med lillen när han har ont i magen. Det var likadant för mig med vår tös när jag ammade de första månaderna. Det gick dock över när jag började ge en grötportion på morgonen och en på kvällen där kring 5 månader. Jag trodde ett tag att jag skulle dö av sömnbrist, men det slapp jag tack och lov. Bebisars tarmpaket är inte riktigt ”färdiga” när de föds, fick jag förklarat av min bvc-sköterska. Du kan välja bort alla produkter som du tror att han reagerar på. Kanske blir det bättre, kanske inte. Eller så väntar du och uthärdar tills han blir äldre. En bekant till mig har ammat tre kolikbarn (de skrek i nio månader!) och till slut åt hon i stort sett bara salladsblad och drack vatten. Det blev inte mindre skrik från ungarna. Hon var dock avsevärt mycket hungrigare och tröttare.

 • Inga
  11 januari, 2014 at 13:25

  Don’t beat your self up!!

 • Petra
  11 januari, 2014 at 13:36

  Det tog mig minst sex månader att sluta tänka ”jag är en dålig mamma för att jag gjort ett misstag” och börja tänka ”jag är en bra mamma som gjort ett misstag”, men du är ju flerbarnsmamma så du kommer säkert ihåg det om en stund. Kram!!

 • Carrie
  11 januari, 2014 at 13:47

  Katrin, det bästa och det mest självklara valet är att stanna hemma, man vet aldrig vad man får i sig på restaurang tyvärr. Laga din egen mat när du ammar så har du all tid i världen att äta ute sedan. Ät egen mat och slipp sådana här bekymmer 🙂

 • annika
  11 januari, 2014 at 13:55

  Vill bara säga att ärter o böner kan de få jätteont i magen av! kram en som har det lika dant!

 • Heléne
  11 januari, 2014 at 13:55

  Alla gör misstag…. Speciellt m tvåan. Ät inga ärtor, majs, kål, broccoli, lökar, russin, vindruvor, aprikoser. Allt det sätter igång magen på ett eller annat sätt. Jag avstod allt ovan å inga av mina barn har haft ont. Det kanske hjälper lite iaf! Lycka till!

 • annika
  11 januari, 2014 at 13:59

  Och choklad å jordgubbar kan de få ont av också

 • Camilla
  11 januari, 2014 at 14:01

  Döm dig inte så hårt. Alla gör vad du gör. Förstår dig men energin att ga dåligt samvete bör du lägga bort. Lägg energi nu på kunskapen o ta nästa steg. Du är lnte mer än människa. Ha det gott nu idag o myyyys

 • Adjunkt Vresig
  11 januari, 2014 at 14:09

  Hur tänkte du nu?

 • Adjunkt Vresig
  11 januari, 2014 at 14:10

  Hur tnkte du nu?

 • Adjunkt Vresig
  11 januari, 2014 at 14:11

  Hur tänkte du nu?

 • Victoria
  11 januari, 2014 at 14:17

  Vet inte om du redan pratat om detta… Men varför ammar du honom? Det finns speciella ersättningar för känsliga barn att köpa på Apoteket… För mig var det inte viktigt att föda naturligt eller amma… Min son är född med kejsarsnitt och flaskmatad… Det gick kanonbra! Dessutom fick jag sova mer för jag och min sambo kunde dela på alla måltider… Så varför är det så viktigt att amma?

 • Pinglish
  11 januari, 2014 at 14:18

  Sen när du börjar med lök igen kan du välja att koka den innan du tillsätter den i maten. Visst, lite smak försvinner men inte så mycket men det ämne som orsakar magont reduceras.

 • Anna Lopez
  11 januari, 2014 at 14:25

  Å jag råkade göra samma misstag när min dotter var någon månad gammal. Åt smörgås med räkröra och rödlök och lillan fick jätteont. Upplevde dock att det inte var lika kinkigt med maten när bebisen blev lite äldre. Jag ammade i nästan tio månader och på slutet kunde jag äta vad som helst så håll ut!

 • Anna
  11 januari, 2014 at 14:31

  testa paleo! jag är nyfiken på vad du skulle tycka och tänka 🙂

 • Marie
  11 januari, 2014 at 14:50

  Tycker du är alldeles för hård mot dig själv. Döm dig inte så mkt. Allt fixar sig i slutändan. Kämpa på!

 • Anna
  11 januari, 2014 at 15:00

  Här var du hård mot dig själv! Det är lätt hänt…….får man inte sova är tyvärr inte hjärnan med hela tiden 🙂

 • Carrie
  11 januari, 2014 at 15:07

  Tror det är bäst att göra som man själv känner. Jag hade då blivit galen att inte kunna äta ute på flera månader och hela tiden behöva tänka på vad jag kan och inte kan äta. Tack och lov så funkade det med fänkålste för mig.

 • Carrie
  11 januari, 2014 at 15:18

  Somliga tänker inte alls 🙁

 • Maria
  11 januari, 2014 at 15:21

  Är det inte det lilla barnet det är synd om,
  som får utstå sån smärta som kolik innebär.

 • Mongot
  11 januari, 2014 at 15:50

  …jo jag tänkte att tillåme Adjunkt Vresig kan ha bad days

 • Anna
  11 januari, 2014 at 16:18

  Tycker att kokosgrädde är en bra ersättare till mjölk och grädde. Brukar göra spenatsoppa med en skvätt kokosgrädde i när jag har min 5:2 dag. Är också gott i kaffe och te tex

 • M
  11 januari, 2014 at 16:52

  Det gäller inte bara lök, starka kryddor även blomkål, broccoli, baljväxter.. Jag levde på havregryns gröt och andra saker som gick att äta…

 • Petra
  11 januari, 2014 at 17:20

  Min son fick väldigt ont i magen av ersättning, även den speciella, men Katrins ide om att ge ersättning när hon är osäker på vad hon ätit verkar väl värd att prova.

 • pia
  11 januari, 2014 at 17:24

  Har du sett på food hospital? Läkarna prövar en låg kolhydrat kost för att det ev. kan hjälpa mot epilepsi.lchf kan tydligen vara bra mot mycket.

 • anna
  11 januari, 2014 at 17:56

  Jag ammar fortfarande min dotter som precis fyllt 9månader. nu kan både jag och dottern äta i stort sett vad som helst men fram till för någon månad sedan var alla baljväxter, all kål, lök, brieost, starka kryddor och sill helt uteslutet då det fick hennes mage att krampa. Köp oljefria D-vitamin droppar på apoteket bums om du inte redan gjort det. jätteviktigt att han får i sig D-vitamin för att förhoppningsvis slippa tex MS när han blir äldre!

 • Veronica
  11 januari, 2014 at 18:12

  Börja med ersättning direkt, så slipper lillen
  plågas av hemska magsmärtor!

 • Haderittan
  11 januari, 2014 at 19:55

  Men ger inte mandelmjölk utslag av nötter som man också ska undvika? Nötallergi är ju inte ovanlig precis.

 • Madelein
  11 januari, 2014 at 20:04

  Om du ska ge Rambo ersättning så fråga din barnmorska om nutramigen (stavas?) eller althera, det är mjölkproteinfria ersättningar och dom kostar ca 300kr om man inte får de på recept så därför brukar man få test burkar av barnmorskan
  Med vänlig hälsning,

 • Petra
  11 januari, 2014 at 20:10

  Ett tips som jag fick när vi hade samma situation som ni är kolsyrade drycker oxå kan ge babyn magknip.
  Kämpa på det brukar ge sig ju äldre han blir.

 • Bea
  11 januari, 2014 at 20:26

  Jag föreslår precis som någon annan att ge ersättning om du vet att du ätit något som du inte borde. Samt om du vill äta skaldjur, mjölk, lök etc planera det så att du pumpar före… Det är viktigt vad man äter när man ammar, inte bara inför natten utan även för barnets framtid. Tänk på att barn som ammas löper 7 ggr så stor risk att drabbas av vissa typer av cancer än barn som får ersättning…detta pga alla miljöfifter och tillsatser som finns i dagens livsmedel!

 • Carro
  11 januari, 2014 at 20:43

  Testa akupunktur!Våran kulle fick ont i magen precis när han blev 3 veckor. Vi blev tipsade att testa akupunktur på honom, blev avsevärt bättre, värt varenda krona, jag fick även ändra min kost helt o hållet! När jag inte kunde amma mer blev det ersättning, nutramigen och senare neocate! Helt fria från mjölk o mjölkprotein! Lycka till!

 • Josefine
  11 januari, 2014 at 21:49

  Min yngsta lilla tjej hade jätte problem med kräkningar och magont när hon var, tja.. Nyfödd tills ca 4-5 månader. Jag åt HELT mjölkproteinfritt och hon blev mycket bättre inom en vecka (tar tid för kroppen att få ur allt) jag undvek även starka kryddor och lök. Efter ca 2 månader började jag försiktigt äta lite mjölkprodukter igen, typ en ostskiva på smörgåsen. Då funkade det! Hon reagerade inte alls och rätt som det är kunde jag äta som vanligt igen (vilken lycka ha ha). Ammar fortfarande (hon är nu 11 månader) och hon äter även allt utan problem. Bebisar är känsliga mot mjölkprotein men det växer ofta bort (speciellt när man ammar), så kämpa kämpa kämpa! Det blir bättre!

 • Callerina
  11 januari, 2014 at 21:57

  Mandel är ingen nöt.

 • Callerina
  11 januari, 2014 at 21:59

  Tips. Pumpa ur och spar mjölk i frysen som du kan använda när du någon gång äter något du inte kan amma på. Tips igen. Drick te på fänkål, anis och nässla. Kallas för mjölkte i antroposofkretsar om du vet vad det är.

 • Runar
  11 januari, 2014 at 22:26

  Kära Katrin! Ditt ordförråd är imponerande. Du skriver fantastiskt!
  För helvete, jävlar, skit. Hur tänkte jag nu?

 • Anne
  11 januari, 2014 at 22:42

  Här tips från mamma med nu vuxen dotter med svår mjölkallergi och som inte heller tål soja. Ecomils mandelgrädde går att göra allt med som kräver vanlig grädde och det blir lika gott. Goodstore på Skånegatan har fantastisk mozzarella och färskost som är gjorda på ris, passar kanske inte en Lchf diet, men för någon annan som behöver tips. Och tål man kokosmjölk och dito grädde blir det lättare (dottern har svårt för det med. Mildas mjölkfria smör har enligt mig bästa smak för mos och bakning. Mandelmjölk kan man göra själv och det är magiskt i smoothies.

 • Linda
  11 januari, 2014 at 23:38

  Du måste skära bort ALLT mjölkprotein. ”Lite” ost kan sabba alla dina ansträngningar. (Har en 5-månaders som är mjölkkänslig, gör precis samma resa som du.)
  Hoppas det blir bättre snart!

 • Sally
  12 januari, 2014 at 00:57

  Jag åt nästan allt av det där, och hon hade inte ont.

 • P
  12 januari, 2014 at 01:00

  Smartare och godare är att lägga lökskivorna i kallt vatten en stund innan dom ska ätas, då är den inte lika stark

 • ninni
  12 januari, 2014 at 01:03

  Andra saker som gick att äta???

 • Johanna
  12 januari, 2014 at 02:45

  Om man vill amma och har mjölk så varför skulle man inte? Märkligt!!!!! Och ersättning kan vara tufft för magen det också!

 • Sophie
  12 januari, 2014 at 07:59

  Vad är då en mandel?!

 • Carrie
  12 januari, 2014 at 09:54

  Instämmer Johanna! Mycket märkligt!

 • Nina
  12 januari, 2014 at 09:54

  Åh var inte hård i mot dej själv. När min dotter Elina föddes i somras så upplevde jag att hon reagerade på precis allt. Kryddor och lök var säkert helt rätt men sen undvik jag oskadad gurka, paprika, mjölk och ägg. Sen när vi väl fick göra test hade hon inte allergi. Jag mådde skit och avskydde mej som pesten varje gång jag gjorde tabbar. Till sist sjönk det in i mig att man bara är människa. Jag minns när jag tyckte att jag var bättre på undervikandet och ungen fick ont i magen . Kunde inte göra så mycket mer än skratta åt situationen när jag insåg att berodd på par styckna turkisk peppar. Så hoppas du kan känna samma sak.

 • denise
  12 januari, 2014 at 10:53

  Vart finner du informationen att ammande barn löper högre risk att få cancer?!

 • M
  12 januari, 2014 at 11:19

  Ett frö.
  Men många korsreagerar med mandel, även mot pinjenötter som även det är ett frö.

  Och när ska man sluta få upp andras kontaktuppgifter när man kommenterar?

 • Bea
  12 januari, 2014 at 12:20

  Har läst det i många olika artiklar men du kan googla på det eller läsa denna artikel tex http://www.miljomagasinet.se/artiklar/amn_14.html

 • Linn
  12 januari, 2014 at 13:10

  Tips till alla mammor är : probiotika. Det är levande bakterier i kapsel. Finns på Apoteket. Jag äter det och ammar och min kille har inte ont alls. Jag äter allt, lök och vitlök i massor, kål, jordgubbar mm 🙂 Värt att prova! Kanske någon som redan föreslagit det men då har jag missat det.

 • Anna
  12 januari, 2014 at 13:50

  Jag antar att Petra menar att hon är en bra mamma FAST hon gör misstag, inte att hon är en bra mamma för att hon gör misstag…

 • Flipp
  12 januari, 2014 at 16:11

  BVC får inte tipsa om akupunktur. Men akupunktur för bebisar mot kolik/magsmärtor. Googla, leta, läs…

 • Camilla
  12 januari, 2014 at 16:46

  reductil sibutramin 15mg till salu. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Carrie
  12 januari, 2014 at 16:53

  Precis!

 • Nathalie
  12 januari, 2014 at 17:08

  Sånt händer, du visste ju inte det då du åt den. Man kan inte få det ogjort men jag förstår att du mår dåligt över det.

 • Annika
  12 januari, 2014 at 21:41

  Var inte så hård mot dig själv. <3

  Tack förresten, för att du inte bara förskönar "verkligheten", att du delar med dig & för en fantastisk blogg!

 • Annika
  13 januari, 2014 at 00:10

  Loser, sprid inte din skit här

 • B
  13 januari, 2014 at 07:07

  Köp hem ”Nutramigen Lipid LGG 1” ifrån Apoteket. Fungerar det bra så kan du få det på recept från BVC och då kostar det knappt någonting.

  Det är en komjölks-fri ersättning med alla vitaminer och mineraler som man behöver, den innehåller dessutom goda magbakterier som är väldigt bra.

  När mitt barn på 3 månader blev sjuk och var tvungen att gå på penicillin så sa min läkare (kvinnlig överläkare på barnmottagningen) att amning är så jäkla överreklamerat. Hon sa att hade jag ammat så hade pencillinet slagit ut hela magfloran på barnet, medan det inte behövdes nu pga allt som finns i ersättningen.

  Ungen har aldrig haft det minsta ont i magen sen vi började med ersättning (började vid 4 veckor och hon är 2 år nu). Och från den dag hon började med ersättning så har hon sovit hela nätter – vilket både hon, jag och pappan mått väldigt bra av. 🙂

  Barn nr 2 blir ersättning direkt.

  Mvh

 • Sophie
  13 januari, 2014 at 10:14

  Alla nötter är väl frön?

 • marie
  13 januari, 2014 at 12:38

  Lennart Hardell, ja, det känns ju seriöst…not. Han har stod för alla (mer eller mindre fjantiga) cancerlarm på 90-talet och åkte dit för forskningsfusk.

 • Ella
  13 januari, 2014 at 13:11

  Därför att den bröstmjölken är en naturlig föda, med alla viktiga ämnen som barnet behöver. Vad tror du att det är i ersättningen? Tom hundar vägrar att äta när det finns bebismjölkpulver i deras mat. Alla tror vad de vill, men läs på.

 • Johanna
  13 januari, 2014 at 19:57

  Jag säger ingenting om ersättning, men var kommer hundarna in i bilden? De flesta hundar väljer bort smaker/lukter som de inte känner till. Mina hundar äter inte tomat till exempel, det betyder inte att det är farligt varken för dom eller för våra barn. De äter dock gärna hästbajs, det betyder inte att du ska ge ditt barn det.

 • Victor
  14 januari, 2014 at 08:08

  Usch, sådana som du ska inte ha barn. Du är en dålig mamma och en vidrig människa!!

 • E.
  15 januari, 2014 at 13:30

  Tomat ät giftigt för hundar och bajset innehåller enzymer din hund kan må bra av…

 • Dolly
  15 september, 2015 at 07:07

  Konstig läkare kan säga vad de vill eller bm men man skall ha egen vett jag gav upp amningen innan så fort då jag lyssnade på bm. Men det var dumt. Märker nu att ammningen med min tredje barn är bästa som har hänt. Det var tufft i 3 veckor. Mest pga av smärta och feber så fort bebisen sov en kvart mer. Men inga kramper denna gång eftersom jag åt probiotika. Vilken skillnad. Kunde äta vad som helst tyckte jag.
  Försöker äta ekologisk och vet att min bebis är glad och nöjd.
  Sen en mama som inte mår bra psikisk tek för att jon stressar och äter nästan inget av räddsla då skall hon så klart ge ersättning. Bebis mår inte bra av stressad bröst mjölk. Det har jag upptäckt bebisen hade kramper eftersomjag var stressad så enkelt är det. Ammar man då akall man vara i nästan meditativ läge hela tiden .
  Tänka pp hur mysigt det är att bara vara med bebisen. Allt annat är oviktigt. Man kan läsa promenera..jag har två storre barn och de hänger med i vår lugna tempo. Inget att oroa sig det tsr kanske 6 månader ett år… men det är värt det…
  Så gå girl…