Okategoriserade

Jag borde börja sälja dem under disken

Jag måste ta upp en sak med er. Jag har hittat värsta grymmaste hostmedicinen för barn. Det är helt sjuk så bra den är. Ringo började hosta redan när vi var i LA, alltså för ca 10 dagar sen. Han hostade som fan på nätterna och då gav jag honom svensk hostmedcin. Natt efter natt i fem dagar och inget hände. Han fortsatte att hosta och vi kämpade med hans hostattacker på nätterna. Dessutom fick vi tvinga ner den i halsen på honom då han vägrade att dricka den för det är så fruktansvärt äcklig. Så en dag när vi var i en affär så kom jag av en slump över den här flaskan och så köpte jag den. En klunk. En natt. Hostan nästan borta. En klunk. En natt till. Hostan helt borta. Dessutom är den god så Ringo dricker den med glädje! Jag kommer naturligtvis att köpa på mig en drös flaskor till Ringo och Laulau, men ni då?! Ska jag fylla en resväska och kränga under disken på Karlavägen? För det är väl helt omöjligt för mig att importera dessa och sälja på riktigt? Eller?! Någon som har koll?

 

 

20130103-221654.jpg

You Might Also Like

 • Liza
  4 januari, 2013 at 10:15

  Om den är så effektiv och inte finns i Sverige så skulle jag fota innehållsförteckningen och skicka till en läkare du har förtroende för… och be honom kolla lite ingredienser. Kanske helt ok. Mamma köpter en medicin i Thailand som är DUNDER mot förkylningar (Tiffys).. Hon trodde först att det måste vara ”knark” men hon lät en läkare kolla och han sa att den inte innehöll något farligt, mest paracetamol men i ganska hög dos och i kombo med någon annan grej som kanske gjorde det extra effektivt. När det gäller ens barn så vill man ju att de ska äta säkra saker… och det är säkert inte gift men som sagt. Fota innehållsförteckningen och kolla med någon med ”koll”. Love.

 • Essie
  4 januari, 2013 at 10:17

  Jaaa…! Har slitit nu med hostiga barn i en månad, och den ena hostar ibland tills hon kräks…
  Många långa nätter har det varit…och två besök hos läkaren med ”det är inte så mycket att göra, det går över”. Men kraken hostar ju så hon grinar… Och vi har såklart fått hostmediciner…hahaha – vilka skämt… Ja, tar du hem så sätt upp mej på listan 😉

 • Carin
  4 januari, 2013 at 10:23

  Yes! Köp, jag köper av dig 🙂

 • Sofia
  4 januari, 2013 at 10:48

  Här har lilleskrutt hostat i tre veckor nattetid! Mollipect, som är det enda läkaren kan skriva ut, hjälper endast någon timme. Please skicka en flaska till mig också!

 • camilla
  4 januari, 2013 at 10:57

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Lisa (Fisa)
  4 januari, 2013 at 11:12

  Ta in den till Sverige och börja sälja den. Eller kan man inte det? Laila Bagge tog ju hit Burt&Bees så då borde väl du kunna ta hit lite hostmediciner?

 • Kikki
  4 januari, 2013 at 11:16

  Utmärkt och homeopatiskt, dvs bara örter. Dessutom sockerfri. Homeopati är otroligt effektivt – du borde köpa med dig Arnica också – man tar det om man slagit sig typ, för stela muskler och blåmärken etc. Det läker och är otrolig bra att ha för barn som ramlar etc. Men även för vuxna såklart. Finns på alla health food stores.

 • Lei
  4 januari, 2013 at 11:31

  Hilton hotell i Waikiki har pingviner om du går förbi från strand sidan. Fråga! Dom är fina!

 • Elisabeth
  4 januari, 2013 at 11:43

  här är ännu billigare;=))! Desutom är Amazon bättre försäljningstället!
  http://www.amazon.com/Hylands-Cold-Cough-Kids/dp/B002MTYF6M
  Lycka till. Tar man hem en eller två förpackningar brukar inte tullen skrika efter skatten heller.

 • Anna
  4 januari, 2013 at 11:44

  Här är innehållsförteckningen. Innehåller bara örter.
  http://www.hylands.com/products/coldcough.php

 • Elisabeth
  4 januari, 2013 at 11:45

  Detta är ingen lekemedel utan en homeopatisk (naturmedel) suplument, borde inte vara svårt att få hem. Fråga hos homeopater!

 • Elisabeth
  4 januari, 2013 at 11:46

  Tänk vilken ökning av kunskap ;=))! Bra med google!!!

 • Malin
  4 januari, 2013 at 12:05

  Hörrni… köp therahoney för barn på apoteket lätt den bästaste hostmedicinen ever. hostan slutar bums.

 • Kristina
  4 januari, 2013 at 12:25

  De bästa medicinerna får man tag på om man har oturen att bli sjuk på semester utomlands!

 • Elin
  4 januari, 2013 at 12:46

  Någon av er som funderad om Ringos hosta bara var över på 5 dagar av sig själv. Tror tyvärr inte att det var hostmedicinet som gjorde under utan Ringos immunförsvar:) Men prova gärna!

 • juristen
  4 januari, 2013 at 12:53

  Hej Katrin! när det gäller att föra in läkemedel från ett land utanför EES gäller följande: du får ta med dig läkemedel för tre månader framåt men ska kunna visa att det är för ”personligt och medicinskt bruk”. Glöm inte att jämföra innehållsförteckningen med den lista som finns på läkemedelverkets hemsida, andra regler kan gälla om medicinen innehåller ”narkotikaklassade” preparat. Det är väligt vanligt att hostmedicin innehåller olika typer av morfin, vanligen etylmorfin, det är just därför man inte kan köpa den receptfritt i Sverige däremot i vissa länder utomlands. Det verkar även som att det finns olika typer av ”could and cought” mediciner med olika innehåll, man ska vara väldigt försiktig med att ge mindre barn den med morfin i eftersom det kan ge andningsuppehåll och hallucinationer. Om den medicin du pratar om bara innehåller örter är det nog ingen fara! men bara för att något är från naturen kan man ändå reagera negativt med allergi och liknande, har ju svårt och tro att den bara innehåller basilika mixat med persilja om du förstår vad jag menar=)

  När det gäller försäljning i Sverige blir det väldigt svårt eftersom läkemedlet uppenbarligen inte är godkänt av läkemedelsverket(behöver vara det trots att det är ”naturläkemedel”). För att få säljas i Sverige behöver läkemedel först bli godkänt enligt mycket stränga regler och sedan måste den som säljer läkemedlet få licens vilket en privatperson inte kan få. Möjligen att du kan få sälja receptfria mediciner som tex nässpray och alvedon i din butik men det kostar nog mer än det smakar med tanke på ansökningsprocedur, kostnad och kontroll för de som säljer läkemedel.

  Hoppas Ringo kryar på sig!!=)

  Mvh/Juristen

 • Sofie
  4 januari, 2013 at 14:07

  Vad är ditt problem kvinna?

 • Håddu Jobbig
  4 januari, 2013 at 14:24

  när jag hostade som en jävla galning fick jag en skitbra hostmedicin på recept nåt med c hette den o det var bla morfin i så jag blev lite slö men hostan slutade 🙂

 • Anna
  4 januari, 2013 at 14:31

  Arnica finns iförsig i Sverige också. Nämn en enda ryttare med egen häst som inte har det i sitt slåp 😉

 • Jenny
  4 januari, 2013 at 15:31

  Haha, det var ett skämt va?!

 • Lotta
  4 januari, 2013 at 15:43

  Det var nog cocillana du fick. Den är super!!!

 • Anna pl
  4 januari, 2013 at 15:52

  Grymt:)

 • Ann
  4 januari, 2013 at 16:32

  Att du orkar…Helt otroligt

 • Sofia
  4 januari, 2013 at 16:50

  Suplument?

 • Therese
  4 januari, 2013 at 17:00

  Jag köper gärna om du får med dig till Sverige. Har en dotter som hostat järnet i 4 veckor nu och ingen läkare tycker det är konstigt. Det är visserligen sant, hosta kan ta flera veckor att få bort, men vi föräldrar orkar inte med hur många vakna nätter som helst. Så får du med dig så kommer jag och köper på studs.

 • Eva
  4 januari, 2013 at 17:07

  Tänkte själv på samma sak…

 • Eva
  4 januari, 2013 at 17:10

  Hade du haft kunskap hade du säkert också svarat. Hade ämnet handlar om det jag har universitetutbildming inom hade jag svarat 🙂

 • Caroline
  4 januari, 2013 at 17:19

  Den har jag beställt från http://www.iherb.com för 8 dollar flera gånger. Världens bästa webshop! Använd min kod för rabatt: VJB257.

 • Rebecca
  4 januari, 2013 at 17:21

  Lekemedel?

 • Marina
  4 januari, 2013 at 17:37

  Naturläkemedel kan i många fall vara mycket farligare än andra mediciner speciellt om de kombineras ned riktiga mediciner eller andra naturläkemedel så man måste veta vad man håller på med.

 • Annelie
  4 januari, 2013 at 17:40

  Håller med! Hostan är inte farlig…kroppens sätt att få ur sig skiten….

 • Kristina
  4 januari, 2013 at 17:41

  Tänkte på det med, speciellt efter en lång flygtur sätter sig allt som de andra har i infektionsväg!

 • Kristina
  4 januari, 2013 at 17:47

  Homeopatiska medel är ofta farligare då kontrollen på dessa är sämre. Bara för någon månad sedan gjorde någon tidning en undersökning och upptäckte att det fanns flera förbjudna ämnen i en av naturmedicinerna. Visst kan man hårddra allt men eftersom leverskador är vanligt så bör man inte leka med dessa.
  Tror dock att Katrin är tillräckligt smart och provocerar mer! Hon lyckas varje gång;)

 • CN
  4 januari, 2013 at 18:26

  Av någon anledning finns det oftast sjukt bra och effektiva medeciner utomlands, men inte i sverige..

 • Kikki
  4 januari, 2013 at 18:39

  Jag bor I USA och har fått för mig att homeopati inte är så utbrett i Sverige. Har letat på nätet efter Cold n´Cough för vuxna nu, men finns tydligen bara för barn. Bra tips!

 • Michelle
  4 januari, 2013 at 19:29

  Om du på allvar funderar på att skaffa syskon till Ringo och Nova så skulle jag rekommendera dig att ta en tur in på CVS eller annat apotek och kolla efter Baby Orajel, som lindrar vid värk i tänder (typ när de växer ut och så). Har för mig att det inte säljs i Sverige. Hjälpte mina kusinbarn iaf. 🙂

 • marwim
  4 januari, 2013 at 19:39

  Snälla ta hem ett ton sån medicin och sälj i butiken! Vår hostande dotter blir aldrig riktigt bra. Desperationen växer! Ge mig medicinen!

 • Victoria
  4 januari, 2013 at 19:55

  Den finns på ebay!!

 • Eva
  4 januari, 2013 at 20:02

  Sälja under disken får det bli då

 • Agnetha
  4 januari, 2013 at 20:03

  Bring it on! Finns inget som funkar här hemma….

  P.S KAN DET INTE VA IDE ATT KUNNA KOMENTERA I HÖGST UPP ISTÄLLET FÖR TRÖTTSAMT SCROLLA FÖRBI ALLA KOMENTARER.D.S

 • L
  4 januari, 2013 at 20:10

  Va mysigt Ni verkar ha! O hoppas Ni är lyckliga:) Nu tjatar jag men ett tips är Mexico!! Undrar vart Novas fina döskallesjal kommer ifrån?? Har länge letat efter nåt så t
  Have fun!

 • Malin
  4 januari, 2013 at 21:26

  Homeopati är inte utbrett i Sverige tack och lov eftersom det bara är humbug och saknar vetenskaplig förankring… http://www.vof.se/folkvett/20041skeptiskt-abc#homeopati

 • evvo
  4 januari, 2013 at 22:03

  Cocillana är jätteeftektivt!
  Vet ni varför? Jo det innehåller Morfin och morfin är andningshämmande…dvs kroppen känner inte att den måste hosta och därav den goda effekten…Människor som tar/får en för stor dos morfin slutar andas…
  Men Cocillana är nog den enda hostmedicin som hjälper. Resten som finns på apoteket och som läkaren skriver ut är bara sockervatten med smakämnen. Detta enl en läk som jag pratat med.

 • T
  4 januari, 2013 at 22:16

  Har fått tipset att använda nässpray då barnen har mkt hosta, hjälper till att öppna luftvägarna i näsan och då behöver de inte andas via munnen och sparar halsen. Tyckte det lät skitfånigt men det hjälper och jag är glad att vi slipper tvinga i dem medicin

 • mariab
  4 januari, 2013 at 22:51

  Så är det. Cocillana ska man vara försiktig med och absolut inte blanda med alkohol. Men i slutet av en influensa eller kraftig förkylning kan man ibland hosta så mycket att man MÅSTE dämpa det på ngt sätt, jag har nästan hostat sönder bukmusklerna ibland – då är cocillana (i minsta möjliga dos) det enda som hjälper.

 • Stina
  4 januari, 2013 at 22:54

  Kanske inte rätt ställe för detta, men jag brukar köpa ”din” goda müsli och nu senaste gången så går påsen sönder i den skarv som löper längs påsen horisontellt. Måste man hälla över den i en glasbruk? För 219 kr borde det stå i så fall.

 • Cecilia
  4 januari, 2013 at 23:14

  WoW!
  Den verkar ju riktigt bra,synd att man inte hittar den här i Sverige då ju. Jag har också en liten kille som haft host attacker på nätter och dagar under förkylningstider. Han har som de säger ”förkylningsastma” vilket man kan undra..hade varit kanon om du lyckats ta in eller få reda på var man köper den här i svenneland. Hostmedicinen här e helt kass funkar aldrig precis som du säger. Min son hostar ännu värre när han fått hostmedicin och spyr upp den.
  Jag tycker du är så fruktansvärt vettig Katrin. Håller tummarna för dig och vi behöver fler som dig i detta tråkiga land.
  Kram Cia

 • Katja
  4 januari, 2013 at 23:45

  Läkemedel

 • Katja
  4 januari, 2013 at 23:45

  Lekermedel

 • Maria
  5 januari, 2013 at 00:07

  Det låter som att medicinen din son får fungerar alldeles utmärkt. Han ska hosta av medicinen så att han får upp slemmet från luftvägarna. Att han spyr beror på att han triggar igång kräkreflexen vilket är inte är ovanligt hos barn med förkylningsastma. Barn ska inte ta hostdämpande.

 • CN
  5 januari, 2013 at 00:56

  Men åh kan du inte skriva ett inlägg till läkemedelsverket om hur de borde sluta rekommendera medicin som inte fungerar till folk?är inte det också olagligt? 😀

 • Elisabeth
  5 januari, 2013 at 02:13

  Liza – denna preparat är ingen läkemedel utan en naturpreparat (homeopatisk) vilket förklarar avrför den inte finns på apoteket. Men det finns homeopater som imorterar produkter från USA

 • Elisabeth
  5 januari, 2013 at 02:19

  ok??? är ni alltid felfria?
  Är det en uppsats ni rättar till eller?
  Läkemedel och supplement – NÖJDA nu??? Spökar utan värde i eget liv:=//

 • Elisabeth
  5 januari, 2013 at 02:21

  Den finns för äldre barn och vuxna också i en blå förpackning.

 • Elisabeth
  5 januari, 2013 at 02:21

  Funkar inte alls!

 • Elisabeth
  5 januari, 2013 at 02:25

  Snälla juristen – snält av dig – men läs mer på vad är det för medel det handlar om. Det är en naturpreparat och då gäller helt andra regler.Så tack för upplysningen…

 • Nadia
  5 januari, 2013 at 03:38

  Det har inget med stackars Rongos hosta att göra, men jag var i din butik idag på Karlavägen. Vilken underbar shop du har öppnat, och kille som jobbar där är helt underbar! Ska dit fler gånger! Direkt när jag kom ut så ringe jag mamma och sa till henne att genast besöka er imorgon! Hon letade efter snacks att käka mellan måltider som inte är dödsfälla av kolhydrater.
  Ha det gott på Hawaii! Kram

 • sandra
  5 januari, 2013 at 08:50

  Sveriges bästa skvallerblogg

  svenskabloggares.se

  svenskabloggares.se

  svenskabloggares.se

  svenskabloggares.se

  svenskabloggares.se

  svenskabloggares.se

 • Ann
  5 januari, 2013 at 09:40

  Nej det hade jag inte för jag har ett liv:)

 • Mia
  5 januari, 2013 at 09:58

  VIKTIG fråga :
  Är denna hostmedicin Slemlösande eller Hostdämpande ?
  Att hosta är ju kroppens försvar mot infektioner…
  Dvs hosta upp skiten så ej lunginflammation tillstöter !

 • Allis
  5 januari, 2013 at 10:01

  Och det vet du? Att det bara är humbug? Att det inte är utbrett i Sverige är för att vi här är toppstyrda av myndigheter som går i läkemedelsindustrins ledband.
  I Tyskland t.ex. använder var femte läkare även homeopati och massor av människor har blivit varaktig friska tack vare homepati. Det funkar däremot annorlunda än vanlig medicin och därför tror många att det inte funkar, eftersom ett medel som man inte behöver inte ger någon effekt i kroppen. Men det vet bara de som vet lite mer om homeopati. De som snackar att det inte funkar har inte en aning. Tyvärr. Eftersom vanliga läkemedel oftast inte gör oss friska utan bara tar bort symtomen. Vilket öppnar för ännu mer problem. När man förstår vad ett symtom är så vet man att det är ett uttryck för kroppens försök att själv rätta till en obalans… skulle kunna skriva mycket och länge, men vill egentligen bara sätta ett frågetecken i kanten till din kommentar. VOF är inte att lita på, forska lite så förstår du…

 • Allis
  5 januari, 2013 at 10:03

  Hallå, homeopati funkar just så: det stärker kroppen och immunförsvaret. Det är det som är så fint med homeopati 🙂

 • Allis
  5 januari, 2013 at 10:04

  Har du, som hänger här?

 • Mia
  5 januari, 2013 at 10:05

  Dessutom håller jag med Agnetha…vänd på kommentars-följden !
  Senaste ska stå överst 🙂

 • Allis
  5 januari, 2013 at 10:07

  Naturmedicin och homeopati är INTE samma sak. Homeopatiska preparat kan inte ge leverskador, vilket beror på hur det är framställt. Det är en energimedicin så det finns inga molekyler av den verksamma substansen i medlet.

 • BLOGG I THAILAND.SE - Följ vårt liv i Thailand fyllt med tips o inspirationsbilder!
  5 januari, 2013 at 11:19

  Haha. Det är alltid så. Den bästa medicinen köper man i utlandet 😛

 • Ann
  5 januari, 2013 at 12:05

  Det är skillnad på att hänga och skriva värsta texten

 • hanna
  5 januari, 2013 at 14:40

  Ni som skriver att homeopatiska medel är bra är så jääävla tappade bakom flötet. Vet ni ens vad homeopati går ut på? Går lika bra att dricka kranvatten, att folk blir ”friskare” av humbug medicin som homeopatiska medel är pga placebo. Kan man ens ett uns om kemi så förstår man hur korkat det är.

 • Agnes
  5 januari, 2013 at 14:57

  Katrin!
  Fixar du hem en flaska till min tös så får du en pöss!

  Hon fyller snart 2 och har hostat i 1,5 år i olika grad och jag kan inte beskriva med ord hur j-la trött jag är på läkarkåren som envisas med dessa förbannade mediciner som inte funkar, molipect, brikanyl, ventoline, alvedon, airomir, singulair och INGENTING hjälper! Hennes lilla kropp bara hostar o hostar och livskvaliteten är därefter. OM du får med dig flaskor och kan tänka dig att sälja en – hör av dig! http://www.agnesporge.com.

  Rock on!

 • Malin
  5 januari, 2013 at 16:16

  Det råder dock religionsfrihet i Sverige och vill man tro på homeopati tänker jag inte sätta mig på tvären. Placebo kan ju också fungera för dem som tror och det är ju fint.

 • Fia
  5 januari, 2013 at 23:58

  ”det finns inga molekyler av den verksamma substansen i medlet”. Hur menar du? Finns inte det verksamma substansen i medlet? Känns ju lite konstigt att ta bort den 😉

 • Sofi
  6 januari, 2013 at 08:47

  Men skämtar du? Kostar hennes musli 219 kronor??? Haha Katrin skrattar säkert hela vägen till banken.. Att man inte bara blandar sin egen musli istället!

 • annika
  7 januari, 2013 at 11:03

  Vi köpte också hostmedicin i USA, som mannen ”knarkade” upp. Sjukt effektivt. Såldes i vanliga mataffärer. Ska köpa mer nästa gång vi åker. Här i Sverige måste man ha recept om det ska vara någorlunda effektivt.

 • Patrick
  22 januari, 2013 at 04:58

  Hej Katrin,

  Tack för detta inlägg. Jag kontrollerade produkten med Läkemedelsverket och tyvärr blir det svårt att ta in den i Sverige. Jag fick följande svar efter det att jag skickat in innehållsförteckningen.

  ”Hej, Homeopatiska preparat regleras av läkemedelslagen i Sverige och måste registreras hos läkemedelsverket innan de får försäljas.
  Det är inte tillåtet att importera läkemedel från ett land utanför EES-området till Sverige. Det är tillåtet att importera inom EES om samma läkemedel är godkänt/registrerat även i Sverige.
  Du kan läsa mer om bestämmerlserna på vår hemsida:
  http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Att-skicka-lakemedel/ På läkemedelsverkets vägnar. M. Burman”

  Varmt lycka till.
  Patrick

 • Micke
  27 maj, 2014 at 07:18

  Hej.
  Du vet inte om man kan webbeställa hostmedicinen någonstans?
  Skulle mer än gärna haft 1 flaska för vuxen hemma.

 • Veronika
  30 oktober, 2015 at 23:24

  Hej Katrin, o boze snälla hämta hem ett gäng min dotter spyr av sin hosta om nätterna och inget host medicin hjälper. Bla bla låt läkarförbundet titta hit o dit. Detta land ligger ju efter. Kan du, köp med dig ja köper flera på en gång.
  Mvh Veronika