Okategoriserade

Jag bjuder upp till debatt

Här har ni artikeln.

You Might Also Like

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 14:51

  sa lange man kor lchf som grund/livstil sa tror jag att 5:2 eller 16-8 periodisk fasta kan vara ett bra val om man vill skynda pa viktminskningen och lara sig kontrollera sin hunger. Kakar man en ordentlig portion blomkalsrisotto eller moussaka kl 19 sa klarar man att inte ata fram till middagstid dagen efter. Det jag inte tror pa med 5:2 ar om man over-ater dalig mat de andra dagarna eller om man fordelar ut sina ”500kcal” i sma mal under fastedagen, da forlorar man ju alla halsofordelar man far av periodisk fasta 9som gar ut pa att lata magen vila helt fran mat/kcal).

 • Swedisg Blog Mafia
  11 september, 2013 at 15:07

  Katrin efterfrågar gratis arbetskraft i 10 veckor:

  http://www.nattstad.se/swedishblogmafia/katrinz-efterfragar-gratis-arbetskraft-9963470

 • Lisen
  11 september, 2013 at 15:10

  Du orkar inte ”överäta” de andra dagarna. Och man är inte hungrig på fastedagarna, man äter 500 kcal.
  Dessutom så tycker jag, att bara känslan att veta att i morgon får jag äta pasta igen. Gör att jag ’överlever” fastedagarna. Med LCHF får ALDRIG äta de goda kolhydraterna. Men detta funkar för mig. Idiotiskt att ens Katrin ger sig in i debatten. Alla är olika och behöver olika sätt för att må bra. Dessutom så är jag livrädd för kolestrolet så LCHF är inte för mig.

 • lisa
  11 september, 2013 at 15:11

  Roger Niemi Mitt gamla ex håller på än !

 • Carrie
  11 september, 2013 at 15:12

  Går utmärkt att fasta två dagar/vecka resten av livet och äta vad man själv anser vara bra och sund mat övriga fem dagar. Finns inget omöjligt i det, bara fördelar för min del. Folk som fastar är varken dumma i huvudet eller svälter sig. Fasta och svält har inget med varandra att göra. Att fasta är bland det smartaste du kan göra. Låt kroppen vila från föda och upplev vilken energi det ger. När du fastar ger du kroppen tid att förnya och läka sig själv. Fasta är ingen fluga eller trend utan har alltid funnits men tyvärr hamnat lite i skymundan. Bra att 5:2 drar fram fastan i ljuset igen. Kanonbra.

 • Bea
  11 september, 2013 at 15:12

  Ha lustigt, vet inte vad som är värst; en diet som förespråkar hetsätning eller en som säger att det är bättre för hälsan att äta en klick grädde än en tomat! Lchf är ingen sund livsstil!!

 • lisa
  11 september, 2013 at 15:12

  Lisa Miskovsky Ha ha japp fredagen den 13 blir kanon!! Vi ses!!!
  för 17 timmar sedan via mobil · 9

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:22

  Det är ingen som säger att en klick grädde är bättre än en tomat. Däremot blir man mättare om man äter grädde än tomat så man orkar hålla sig från fikastunderna… Man kan kanske äta båda? En klick grädde är även bättre än en potatis, en brödskiva eller några tortellinis.

  Man hade kunnat tro att du förespråkade lchf ned tanke på ditt namn 🙂 /låg humornivå på mig idag

 • HG
  11 september, 2013 at 15:22

  Tycker det är alldeles för svårt att äta pyttelite…vilket man ju måste göra på ”2-dagarna”, om man ska fördela dessa 500-600 kalorier på fler än ett mål. Brukar därför köra 16:8 några dagar då och då. Då äter jag ingen frukost, och det är inga som helst problem tycker jag. Särskilt om man äter lchf-kost annars. Då står man sig fortfarande fint på gårdagskvällens middag. Kan erkänna att jag fuskar litegrann dock, då jag vill ha, och därför ar en skvätt mjölk i mitt morgonkaffe.

  Jag upplever att dessa dagar av periodisk fasta hjälpt mig att bättre känna min kropps signaler, dvs är jag hungrig?, hur hungrig? etc. Det gav också n liten extra skjuts åt viktminskningen.

  Det här funkar för mig och sedan nyår då jag gick över till lågkolydratkost, har jag gått ned 6-8 kilo, beroende på om ska räkna med julkilona. 🙂
  Mitt mål är nått och behöver inte gå ned mer, men fortsätter förstås ändå då hälsofördelarna även i övrigt är uppenbara.

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:23

  Hur gör du med dina ’500kcal’ per dag? Ett ordentligt mål eller flera små?

 • Carrie
  11 september, 2013 at 15:24

  Jaha, vad heter dieten som förespråkar hetsätning? Den har jag missat totalt. Låter ju helt vansinnigt att gå ut och uppmuntra folk att hetsäta.

 • Klös
  11 september, 2013 at 15:24

  5:2 dieten förespråkar inte alls hetsätning utan man ska äta som vanligt 5 dagar och högst 500 kalorier i 2 dagar. Men du kanske utgår från dig själv Bea, att du hetsäter menar jag…

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:25

  Nej som lchfare äter man aldrig pastan, däremot blir fastedagarna inget man måste ’överleva’ utan det är inga problem då man håller hungerkänslorna och blodsockret i schack med fett och utan kolhydrater.

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:28

  Hetsätardieten? 🙂 man ska inte hetsäta när man kör periodisk fasta, då förlorar man poängen…

 • Puss gurka
  11 september, 2013 at 15:29

  själv äter jag när jag är hungrig och när jag är mätt äter jag ingenting alls. Unnar mig ofta godsaker

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:31

  Perfekt! Fortsätt med det om du håller dig frisk och hälsosam! Inte många som har den lyxen att vara så kontrollerad med mat utan att behöva tänka på det…

 • kajsa
  11 september, 2013 at 15:33

  jag äter lchf o kör 5:2. jag känner aldrig att jag är hungrig på faste dagarna. Min mage mår bra utan kolhydrater o håller mig mätt länge.

 • Carrie
  11 september, 2013 at 15:34

  Jag äter ingen fast föda under fastedagarna. Föredrar citronvatten och färskpressade gröna juicer. Men det är ju en smaksak.

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 15:42

  Men du sprider ut juicerna under dagen? Tror du inte det förlorar vitsen med att ’låta magen vila’ om du ändå får i dig mat (även om det är lite)? När jag läst om 16-8 periodisk fasta så står det att man förlorar fördelarna med fasta om man tex har mjölk i sitt morgon te/kaffe. Men jag är inte lika påläst om 5-2 så vet inte vilka fördelar den säger sig ge…

 • Carrie
  11 september, 2013 at 16:00

  Okej, nä jag har med mig citronvatten som jag dricker under hela dagen och när jag kommer hem kör jag oftast en grön juice i juicepressen. Blir koncentrerad näring som tas upp av kroppen direkt, inget som den behöver arbeta med för att bryta ner. Sen är jag mer intresserad av fastans helande och läkande effekter än 5:2 i sig. Hur gör du? 🙂

 • Swedisg Blog Mafia
  11 september, 2013 at 16:26

  Skvallerbloggens, sverigest största skvallerblogg är nu stängd efter mängder av påhopp och uthängningar:

  http://www.nattstad.se/swedishblogmafia/skvallerbloggens-ar-stangd-9965832

 • Katarina
  11 september, 2013 at 16:27

  I juni hyllade du 5.2 efter att ha sett dokumentären. Och för många som kör 5.2 ser dagsupplägget ut precis som du säger. Lunch sen middag på fastedagarna.. lchf går dessutom väldigt bra att kombinera med 5.2.

 • Linda
  11 september, 2013 at 16:30

  Vad får du fyra år ifrån? Du började efter Ringos födelse..

 • Carrie
  11 september, 2013 at 16:30

  Och mejeriprodukter ska man ju såklart undvika helt och hållet under en fasta

 • Jennifer
  11 september, 2013 at 16:37

  Okej. Duktig att lyckas halla dig till en smoothie under dagen/lkvallen, aven om jag inte ar sa hungrig under dagen sa brukar jag alltid vara hungrig nar det ar dags for middah sa jag skulle nog ha svart att ”bara” ata en smoothie/gron juice.

  Jag ater middag (lchf) runt 19:00 sen fastar jag till 19:00 nasta dag (dricker te/kaffe utan mjolk och vatten under dagen) da jag ater middag igen (lchf). Detta gor jag en eller 2 dagar i veckan, resterande dagar kor jag 16-8, alltsa ater forsta malet 12:00 och andra malet 19:30 (och ifall jag behover, ett litet mellis emellan, som ett kokt agg eller nagra fro-kex).

 • Bea
  11 september, 2013 at 17:32

  Nejdå, har varit vegetarian i 15 år, har fött två barn, aldrig bantat, 162 lång, 52 kg och har extremt bra blodvärden mm. Alltså en livsstil!
  För övrigt äter jag både grädde och tomat men tomat är enbart vitaminer och kolhydrater och skall ej konsumeras om man följer strikt lchf.

  Hetsätning var baserat på katrins påstående att folk vräker i sig skräpmat 5 dagar och sen svälter 2!

 • Carrie
  11 september, 2013 at 18:12

  Ja, man får ju hitta det sätt som passar en själv och sin egen livsstil. Tycker du gör det jättebra :). Jag kan inte påstå att jag känner mig duktig det är bara effortless, min kropp vill inte ha mat under fastedagarna.

 • Linda
  11 september, 2013 at 19:20

  Katrin börjar få kalla fötter..

 • Kl
  11 september, 2013 at 21:00

  5;2 is da new shit o äntligen börjar tom Katrin fatta det 😉

 • Kl
  11 september, 2013 at 21:45

  Haha en klick grädde för o hålla sig undan fikastunderna, hahaha, jag garvar stort åt dessa idiotkommentarer …..

 • M
  12 september, 2013 at 02:25

  Hej jag går på 5:2 enbart nu för att gå ner i vikt de som inte skall gå ner i vikt skall äta lite mer än 500 jag födelar ut maten frukost,lunch,middag man kan ta lite melllan mål äpple tex och sedan att maan dricker vatten under dagen…det är jobbigt i början innan kroppen ställer om sig..Lycka till!

 • 5:2 is the shit!
  12 september, 2013 at 07:16

  Katrin är livrädd för att 5:2 ska ta över hennes äckliga fettdiet vilket givetvis kommer hända. LCHF är på väg att dö ut!

 • Momo
  12 september, 2013 at 08:28

  2 veckor med 5:2 -2,5 kg jag är supernöjd. Uppoffringen är så liten att det går bra att leva med. Ska bli så kul att se var jag är om ett halvt år eller ett år. Vill få bort 10 kg.

 • Claudia
  12 september, 2013 at 12:18

  Du borde se dokumentären om 5:2, människor är dumma i huvet som endast tänker på hur de effektivkt kan gå ner i vikt, 5.2 handlar inte i första hand om viktminskning utan om att må bättre och få bättre värden, det handlar inte heller om svält väljer man rätt mat så kan man få rätt mkt för 500 kcal. Grundforskningen kring 5.2 handlade om att när du fastar växer dina hjärnceller bättre, man ska heller aldrig fasta 2 dagar på raken för då hamnar kroppen i svält.
  Om man läser Mikel moslys bok så rekommenderar han faktiskt en lågkolhydrats kost under de dagarna som man fastar för att man inte ska vara hungrig.

 • Linda
  12 september, 2013 at 13:40

  Jag läser ofta din blogg men brukar aldrig kommentera den eftersom jag inte vill råka bli inkluderad bland alla de hatiska och korkade människorna som kommenterar här (givetvis inte alla men iaf ca 80%). Men nu tänkte jag att det var dags efter artikeln om 5:2 dieten.

  Jag tycker ditt sätt att skriva är otroligt härligt och befriande och det är underbart med folk som säger vad det tycker och står för det… Jag känner igen mig mycket i dig och sådant du tycker och tänker och du har en sjukt stor poäng när du skriver om 5:2 dieten! Vi tillsammans med USA måste väl vara världens mest bantande land och det är tragiskt att folk jojobantar genom hela sina liv istället för att bara hitta en sund livsstil. Jag äter inte enligt LCHF, men jag gjorde det hela förra våren, och jävlar så bra jag mådde!! Tyvärr är jag alldeles för mycket en pasta och lösgodis tjej för att det skulle fungera i längden, men jag tränar mycket och äter sunt i övrigt så det fungerar ändå. Man måste inte gå på någon slags diet för att gå ner i vikt (eller behålla den vikt man har), man behöver bara tänka till lite, skaffa sig en träningsform man tycker om, sluta äta så jävla mycket socker och kanske minska mängd pasta till maten sent på kvällen. Behöver faktiskt inte vara mycket svårare än så!!

  Jag vill iaf bara säga att din blogg är jävligt grym, och trots att många blir provocerade av dig så blir jag väldigt glad av att läsa den!!

 • Karro
  13 september, 2013 at 00:23

  Jag har ätit LCHF i 2,5 år. Efter ett år hade jag gått ner 25kg och trodde att det var da shit. Men utan att jag förändrade något kom kilo efter kilo sakta tillbaka. I mitten av augusti i år hade jag gått upp 20kg igen trots en strikt LCHF-kost. Läste mig till att det kan vara mejeriprodukterna som ställer till det. Hur kul är det att utesluta? Då blir det som vilken trist diet som helst ju, utan grytor, pajer och gratänger. Bara en köttbit och lite bea? Jag har kört 5:2 metoden i fyra veckor och har gått ner runt 5kg. Jag äter tre kokta ägg mina fastdagar och känner mig helt tillfreds med det, är inte alls hungrig. Orkar inte ens frukost dagen efter. Fortsätter med LCHF eftersom mina hälsovinster är enorma, det tänker jag aldrig sluta med! Dessutom var det Katrin som förespråkade 5:2 metoden i ett inlägg vilket fick mig att börja, knasigt :p

 • Mad
  13 september, 2013 at 14:01

  Allt handlar om disciplin när det kommer till viktminskning, ökning i muskler/styrka eller om man bara vill behålla sin nuvarande vikt. Du behöver inte hoppa på en tillfällig diet för att gå ner i vikt. Om du hade haft tillräckligt med självdisciplin så skulle du kunna gå ner i vikt utan att kalla det för LCHF, GI, 5:2 etc. Hitta istället en livsstil som passar dig vare sig det är en kost utan kolhydrater, med kolhydrater, 2 måltider om dagen eller 5 måltider om dagen. Vad som passar för mig för att uppnå mina mål kanske inte passar för dig.

 • zara
  13 september, 2013 at 21:40

  När ska folk fatta att det inte finns någon mirakelkur. Äter du normalt och rör på dig, går du inte upp i vikt. Hur jävla dumma är folk?

 • Caroline Nilsson
  16 september, 2013 at 11:40

  Allt du behöver veta om 5:2, lycka till!
  http://gymglam.se/52-dieten-och-andra-dieter/