Okategoriserade

Jag är stigmatiserad

Jag är stigmatiserad. Och nu vet jag även vad det betyder. Jag blev intervjuad för ett seriöst magasin av en seriös journalist och han kallade mig för stigmatiserad. ”Vad är det?”, fråga jag naturligtvis och då förklarade han att det är ett bra ord att lära sig för etablissemanget…! Ha ha ha ja ni hör ju vilken typ av intellektuell person jag suttit med. Han var för övrigt tvungen att avsluta vår intervju för han skulle åka till S-kongressen.

Så nu ska jag stöka undan. Louisa har fixat så att vi har nät igen så nu kan jag mörsha på.

Vilken jävla miljö man sitter och jobbar i då?! Ser ut som att jag sitter på ett lager men det gör jag inte! Måste strucka upp detta omgående!

You Might Also Like

 • Sol
  4 april, 2013 at 12:24

  Stigmatisering (sociologi)
  Stigmatisering i sociologisk mening innebär ett nedvärderande utpekande, en psykologisk brännmärkning, ett ”vi mot dom”, ett förakt mot grupper eller enskilda personer som avviker från den egna samhällsnormen. Vanliga offer för stigmatisering i det västerländska samhället är exempelvis HBT-personer, bidragstagare eller andra ekonomiskt utsatta individer, invandrare, personer med fysiska defekter eller vissa sjukdomar, exempelvis HIV. Begreppet används främst av dem som vill tydliggöra och motarbeta existerande stigmatisering, samt av forskare som söker samband mellan avvikande beteenden och det omgivande samhällets reaktioner.

  I boken Stigma – den avvikandes roll och identitet definierar socialpsykologen Erving Goffman stigma som ett djupt misskrediterande attribut hos en individ. Det tenderar att reducera henne till att vara endast det som själva stigmat symboliserar. Goffman anger tre olika typer av stigma:
  1.Kroppsliga stigman, exempelvis ett fysiskt handikapp
  2.Karaktärsstigman, exempelvis ett missbruk.
  3.Gruppstigman, bland annat religion, etnicitet, klass och kön

  Andra menar[vem?] att dessa attribut i sig inte är så viktiga som de ojämna maktförhållanden som alltid utgör grogrunden för stigmatisering i samhället

 • Gry
  4 april, 2013 at 12:52

  Tack nu vet jag mycket om stigamtisering

 • Szofia
  4 april, 2013 at 14:05

  Du passar så bra i den ögonmejken! Snyggo!

 • cio
  4 april, 2013 at 17:37

  ”Stigmatiserad är när någon eller något är stämplad som annorlunda eller utpekad som avvikande, och därför stängs ute från delar av samhället.”

  DET i sig betyder inte att Katrin på något sätt är ”sjuk”, är traumatiserad-

  Katrin är Katrin! Just take that! Bara att suga i sig sanningen.

  Katrin ÄR ”annorlunda”, Katrin står rak genom det mesta. Katrin kör på, säger/skriver det hon så vill, kanonbra!

  Tyvärr fegade Finest.se … och lät Katrin gå, men jag tror det var det bästa som kunde Katrin, då hon inte fegar ur på något sätt och helt klart fegar hon inte för ”någon”!

  Jesus var/blev stigmatiserad … många tyckte om Jesus, många tyckte inte om Jesus … Jesus blev därmed stigmatiserad.

 • Lina
  4 april, 2013 at 18:00

  Det är väl när någon är avvikande ifrån normen, annorlunda och utmärker sig på ett särskilt sätt.

  Att bli stämplad och får en roll/etikett.

 • Trött
  4 april, 2013 at 23:34

  Inte för att vara sån, men någon som är över 30 och är någon sorts mediapersonlighet och inte vet vad ordet ”stigmatiserad” betyder är ju bara pinsamt. Kul att du inte skäms över att du är sinnesjukt obildad i alla fall. http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

 • Betty
  5 april, 2013 at 20:44

  Ja, men det var väl skönt för dig att få trycka till henne lite där. Trevlig helg du stackars människa.