Okategoriserade

Jag är snorit och sur på SL

Jag känner mig förkyld. Allergisk eller förkyld. Täppt i näsan och trött i ögonen. Kan vara pollen men jag har inte känt av pollen på så många år kan det verkligen komma tillbaka plötsligt? Kanske det kan. Vi har blivit rekommenderade att gå upp till Viberoom och skaka bort lite fläsk har ni gjort sånt? Linda står först på tur att kila upp och skaka. Företagshälsovård.

Det är vidrigt väder ute idag. Jag och Ringo fick hoppa på bussen på väg till dagis för att det var så ruggigt. Och den jävla busschauffören och det jävla SL fy fan för ett misslyckat företag att de inte skäms i den där ledningen hade jag varit delaktig i ett så katastrofalt jävla uruselt bolag hade jag skämts och ursäktat mig dagligen. Det kom liksom ingen biljett efter att jag skickat sms:et. ”Du måste ha en giltig biljett”, sa den äckliga. ”Men jag har ju skickat, du ser ju här att jag har skickat till samma nummer som jag gör varje dag, plötsligt får jag ingen biljett tillbaka HUR kan det vara mitt problem?”, undrade jag. ”Det vet jag inte men du får inte åka utan giltig biljett, du får köpa ett plastkort för att vara säker”, sa den fule. ”Lägg av nu, det fattar väl vem som helst att om SL har tekniska problem så ska väl inte jag som kund drabbas?”, och så drog jag iväg ett till Ha för att visa honom att jag gör det igen. Sen vägrade jag att gå av med Ringo i regnet så till slut körde han och lät oss stå kvar.

En station från att vi var framme blippade min telefon till två gånger. När jag steg av frågade jag aset om han ville se de försenade biljetterna som jag nu betalat dubbelt för? ”Du måste reklamera det här!”, vrålade han ut genom bussen. A exakt jag ska lägga tid på att göra ditt jobb din jävla fitta. Tänkte jag. Vad jag gjorde? Jag bara gick min väg. Mest provocerad över att han försökt att slänga oss av bussen. I ösregn. Det händer bara i Sverige. En kvinna med ett barn. Så sjukt.

You Might Also Like

 • Pernilla
  14 maj, 2013 at 12:29

  Så du menar att du kan bete dig
  hur som för att du har barn med
  dig? Moget språk, förresten.

 • Anna
  14 maj, 2013 at 12:42

  ”Det händer bara i Sverige.” Hahahaha! Säkert…

 • Anki
  14 maj, 2013 at 12:45

  Du är underbar! Hänt mig oxå, då gapskrek chauffören att det va min mobiloperatörs fel. Jag vägrade oxå att gå av!

 • Alejandra
  14 maj, 2013 at 12:46

  Jag håller med dig,det händer bara i Sverige! När jag var höggravid i Spanien så fort jag klev på bussen,reste sig folk för att erbjuda mig sin plats,sånt har jag Aldrig sett här.
  Bra att du inte gick av med Ringo,det hade jag inte heller gjort.

 • Julie
  14 maj, 2013 at 12:49

  It doesn’t JUST happen in Sweden. Some bus drivers are bastards, it doesn’t matter which country. I used to live in Scotland and England, and believe me, I’ve had the same kind of thing many times.
  Julie
  (www.lowcarbhighfatblog.com)

 • Majsi
  14 maj, 2013 at 13:43

  Ta med barnvagn då åker man väl gratis?

  Det kanske har med busschafförer att göra inte Sverige?

 • anna
  14 maj, 2013 at 14:00

  Så sant så. Samma beteende har de i Finland oxo.

 • Romladolcevita
  14 maj, 2013 at 15:06

  Här i Italien skulle en man aldrig slänga av en kvinna, och på köpet med ett barn från bussen ut i ösregnet.

 • sara
  14 maj, 2013 at 15:06

  Extra taskigt att slänga av en kvinna med barn? Nä nä, det kan lika gärna vara en kvinna utan barn eller en man. Samma för alla ska det vara.
  Kvinna med barn har ingen särskild madonnestatus.

 • Lisa
  14 maj, 2013 at 15:11

  Sara, jag håller med dig fullständigt. Lika för alla ska vara självklart i sådana här lägen.
  Förstår att du blev sjukt förbannad Katrin, det hade jag också blivit. Men hur kan det du få det till att det är busschaufförens jobb att reklamera åt dig? Det är det inte.

 • Nina
  14 maj, 2013 at 16:33

  Så fort något inte passar dig är dom äckliga och fittor.
  Du vill inte veta vad jag tycker om dig.

 • M
  14 maj, 2013 at 16:36

  Du får väl fixa din resa med biljetter färdigt innan du kliver på bussen!! han gör ju bara sitt jobb många luras och har sig på bussar har jag själv sett!!

 • Ros
  14 maj, 2013 at 16:57

  Ja, de har en sjuk kvinnosyn i Italien.

 • Lisa
  14 maj, 2013 at 17:31

  Ja du är inte ensam! Har hänt mig med, men busschaförer vet inte bättre. Fyfan!

 • Louise
  14 maj, 2013 at 17:52

  Jo, faktiskt. Sverige är hårt.

 • Maria
  14 maj, 2013 at 17:58

  Skaffa ett plastkort, hur svårt kan det vara.
  Folk som åker gratis, snyltar på andra resenärer.
  Vid en biljettkontroll, åker chauffören dit.

 • Cattis
  14 maj, 2013 at 18:50

  Äcklet? Fittan? Han gjorde sitt jobb….

 • Cattis
  14 maj, 2013 at 18:51

  Nej för de skulle aldrig få kliva på bussen utan biljett…

 • Cattis
  14 maj, 2013 at 18:52

  Det har jag sett många ggr….

 • .
  14 maj, 2013 at 19:22

  Det är när jag hör sånt här – av en kvinna om kvinnor, som jag känner att jag vill slå ett slag för feminismen haha..
  Oj, nämen vilken förmån att jag inte blir ombedd att gå av bussen – då jag är kvinna. Tackar tackar finaste herrn…
  Varför är det mer ok om en man kastas av bussen? Det skulle jag verkligen vilja veta.

 • Li
  14 maj, 2013 at 19:31

  MEN KATRIN!!

  DU SKREV JU FÖR ETT TAG SEDAN OM HUR DU STOLT BRUKADE TJUVÅKA MED SL!

  OCH NU GNÄLLER DU OCH KALLAR BUSCHAUFFÖREN FÖR FITTA FÖR ATT DU RÅKAT FÅ KÖPA BILJETT TVÅ GGR. DU TYCKER ATT DET ÄR HANS UPPGIFT ATT SE TILL ATT RÄTTVISA SKIPAS I BILJETTSYSTEMET.

  DET ÄR KANSKE PRECIS DET FITTAN GJORDE, FÖR FITTAN KANSKE LÄST DITT INLÄGG OCH BESTÄMT SIG FÖR ATT NOG FÅR VARA NOG?

  Kalla dig inte intelligent Katrin Z!

  http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&beid=2273179

 • Lisa
  14 maj, 2013 at 20:19

  Så sant det du skriver. Kollade inlägget du länkade till. Pinsamt för Katrin. What goes around comes around, som man brukar säga.

 • Cattis
  14 maj, 2013 at 20:44

  Haha klockrent skrivet…

 • mariab
  14 maj, 2013 at 21:51

  Händer bara i Sverige, hahahahahahahahahaha, i USA hade föraren sagt till dig EN gång, om du då inte gått av hade han stannat bussen, ringt polisen och STÄNGT dörrarna så att du inte KUNNAT gå av förrän polisen kom och hämtade dig. Nolltolerans mot folk som inte lyder tjänstemän på bussar, tåg, flygplatser, arbetsförmedlingar, sjukhus och whatnot råder där. Att du är kvinna och har ett barn och att det regnar utanför ändrar inga regler – du betraktas snarare som ett hot mot ditt barn för att du inte gjorde som föraren sa och vägrade lösa biljett på det sätt föraren instruerade. Det är ingen mänsklig rättighet att åka med ett visst bussbolag – de kan ha skitrutiner och då kan du välja att inte åka med dem. Du kan inte välja att inte lösa biljett om t ex en server är nere eller vad som nu var skälet till att mail-köpet inte funkade.

 • Maria
  14 maj, 2013 at 23:02

  Åker lokalbuss ofta, även skolbarn åker denna busslinje.
  För en tid sedan klev ett gäng skolungdomar på bussen,
  tydligen var det strul med en av grabbarnas busskort.
  Chauffören dividerade länge med honom, till slut gick grabben och satte sig i bussen.
  Den kvinnliga chauffören, skrek i falsett i högtalaren att hon inte skulle köra så länge grabben satt kvar i bussen.
  Hon stängde av motorn, till slut klev grabben av, då körde hon vidare. Detta hände i en norrländsk stad.

 • Maja
  15 maj, 2013 at 01:09

  ”hur som helst”?
  Hon poängterade bara vad hon gjort för aktivitet via sin mobbe för att kvala in på riden..

 • Maja
  15 maj, 2013 at 01:10

  smaskig f***a?

 • Londonmummy
  15 maj, 2013 at 11:19

  Jo, det är faktiskt så att sådant typ bara händer i Sverige när alla måste hålla benhårt på sina principer – bara för att…Skulle aldrig ske i England – det kan jag garantera.

 • Anna
  15 maj, 2013 at 17:52

  Låt mig gissa att detta var en riktigt svennebanan-chaufför?
  En invandrare hade låtit dig åka med utan att tjafsa, 9 ggr av 10.
  Svenskarna tror på något sätt att det ska synas i deras lönekuvert om dom leker polis på bussen. Och sitter garanterat och skryter i fika-rummet för sina svenne-vänner om hur många kvinnor med barn dom slängt ut i regnet…

 • Originalet
  15 maj, 2013 at 19:39

  ÄR DET HÄR EN NY BIMBOSIDA ELLER?
  DIN LILLA AVKOMMA KOMMER SÄKERT ATT KUNNA HÄVDA SIG I STOCKHOLM NÄR HEN VÄXER UPP NÄR MAMMA HAR LÄRT HEN ATT SKRIKA FITTA, ÄCKEL OCH ANDRA VACKRA SAKER ÅT FOLK SOM GÖR SITT JOBB, SÅNA SOM DU POPPAR UPP HELA TIDEN NERE I HAMMARBY BÖGSTAD, DET ÄR VÄL DÄR ALLA MISSFOSTER MED TVIVELAKTIGA JOBB BOSÄTTER SIG….. BIMBO

 • Halland
  15 maj, 2013 at 20:23

  det var ju ett trevligt språk fullt av respekt för andra: ”den fule”, ”den äcklige” ”fy fan”
  Men är det inte märkligt att åka på SMS varje dag ?
  Det är ju väsentligt dyrare 36kr mot 25kr om man åker på reskassa. Och t.o.r blir 72kr vilket innebär att på redan på 11 resdagar så lönar sig ett månadskort. Men det är ju lätt att vifta med en telefon och såga att det finns en resa där.
  Och SL förlorar mycket på falska SMS så det kanske är läge att slopa SMS helt.

 • Li
  16 maj, 2013 at 01:29

  Skryter om att de följer reglerna eller hur menar du ”Anna som bor i Borlänge och har varit utomlands en gång i sitt lilla liv men som blev överväldigad av hur de utrikiska männen ropade ”och rubia” efter henne och ville stanna kvar för hon mötte en kille som var så speciell så speciell och som verkligen förstod henne…”
  Jeez………

 • Emmi
  17 maj, 2013 at 19:30

  Med tanke på att du själv SKRYTER om att du tjuvåker så är du pinsam när du skriver det här inlägget. Föraren sköter sitt jobb, vi har inte fri kollektivtrafik i Stockholm och alla som har någon form av normal intelligens vet att mobilsystem kan strejka. Fixa ett laddbart kort slipper förare dina verbala inkontinens….eller ta med Ringos vagn så åker du gratis…

 • lela
  26 maj, 2013 at 22:43

  Det här är ett bevis hur tänker människor i Sverige !!!!