Okategoriserade

Jag är orolig för Shervin

Ja men alltså jag tycker att Shervin har gått ner lite för få kilogram på nio veckor. Inte enligt min plan. Hon borde ha gått ner 18 kilo enligt min kalkyl och har gått ner 13. Det var visserligen samma sak för mig när jag vägde så mycket som Shervin och jag vet att det släpper förr eller senare och då rasar det så egentligen är jag inte så orolig MEN och det är ett viktigt MEN. Jag misstänker att Shervin har en sköldkörtel som underproducerar precis som min. Så jag drog ett sms till Shervan nyss för att be henne gå till sin husdoktor och be om ett blodprov för att kolla hennes sköldkörtel. Shervin svarade ”Men vad ska jag göra om de erbjuder mig läkemedel för viktminskning typ Reductil?” ”Då tar du Reductil din galning. Och ger skiten till mig.” Jag sitter fortfarande och skrattar åt det sms:et som jag skickade till henne mest för att jag handlade i ren impuls. Reductil är de facto det bästa bantningspillret men det är ju livsfarligt och det hör till den galna ungdomen. Jag skulle aldrig stoppa i mig sånt skit nu såklart. Men kul ändå att det var min spontana reaktion och stackars Shervin kan ju inte fatta något alls. Tror hon nu plötsligt att jag råder henne att stoppa i sig piller? Värsta LCHF-galningen kan ju inte göra det…! Ha ha ha…Äsh bara de kollar hennes sköldkörtel så är jag nöjd sen.Reductil ja…those days. Det lätta livet utan kamp. Åt aldrig. Hade inget behov. Sjukt ofräscht när jag tänker på det. All den ljuvliga maten som jag äter nu och är precis lika smal… Fuck Reductil och andra piller. LCHF is the shit. För alla.

En annan sak. Det är många som ska ha åsikter om min nya annonsfria enkla blogg. ”Ska du inte ha bilder på sidorna?” ”Texten är för bred” ”Du måste ha instagram och twitter och fejan på sidan av bloggen” ”Sidobannersena är störande” ”Kategorisera” ”Ändra texten” it goes on and on. Kan jag inte bara skriva? Måste jag hålla på med allt det där ungdomliga? Ska jag? Är det bra för mig? Tycker ni det? Okej, det verkar som att jag har fått stora bloggnojan men nu får jag skärpa mig. Sitter fortfarande i svettiga träningskläder och käkar gammal kall pizza. Sväljer ner den med karamelliserade valnötter som jag experimenterat i ugnen. Goda. Måste börja planera nästa LCHF-bok. Den är typ klar redan. Så jävla enkelt att göra goda recept när alla andra gör mindre goda. Mjölka kossan. En sista gång. Jag vill göra ”LCHF för barn” men får inte för mitt förlag. De tycker att det är en dålig idé. ”LCHF för alla i familjen” tycker dem. Men asså är inte det så gjort?! Fast inte ”Den goda LCHF-maten för hela familjen”. Det är inte gjort.

20121120-222957.jpg

You Might Also Like

 • Lin
  20 november, 2012 at 22:43

  Hej Katrin!

  Tack för en bra & ärlig blogg!

  Men det är såhär, jag har tusen frågor angående LCHF, men ingen i min närhet känns riktigt påläst (trots att dom tror det). Jag behöver råd och som sagt svar på många konstiga frågor. Har du tid/lust att svara? Isf, ska jag maila?
  Ha det toppen!

 • Johanna
  20 november, 2012 at 22:45

  Jag går också ner väldigt långsamt med LCHF… Och många i släkten har problem med sköldkörteln. Och jag är hypokondriker haha tusan nu måste jag kolla upp det!

 • Lisa
  20 november, 2012 at 23:08

  Hej! Med shervin kan det var annorlunda för hon ammar inte under sin viktnedgång! Det måste ju ha hjälpt lite med din förbränning ialla fall!

 • Nina
  20 november, 2012 at 23:12

  Hrmm, lchfklubbens sidan är sååå seg att öppna och har varit det länge nu, kommer ofta inte ens in på sidan 🙁 Trist
  (testat olika uppkopplingar)

 • isabell
  20 november, 2012 at 23:16

  vill bara säga ett stort jävla tack för den grymmaste pizzan jag någonsin ätit! din nya bok är helt fantastisk.

 • Biggan
  21 november, 2012 at 00:17

  Jag undrar en sak. Min läkare påstår att hjärnan enbart käkar kolhydrater och att det är därför jag blev så himla nedstämd när jag gick över på LCHF. Så fort jag tillsätter lite pasta i kosten så blir jag gladare och mer uppåt. Tycker det är trist att det inte funkar 🙁

 • Emma
  21 november, 2012 at 00:38

  Läs det här och ifrågasätt din läkares kunskap: http://www.nutrilett.se/inspiration/ketos/

 • Anna Maria
  21 november, 2012 at 00:50

  VILL GÖRA ER UPPMÄRKSAMMA ANGÅENDE HYPOTYREOS. JAG MISSTÄNKTE EN RUBBNING I MIN ÄMNESOMSÄTTNING OCH MISSTÄNKTE HYPOTYREOS. JAG GICK TILL MIN VÅRDCENTRAL ( HUSLÄKARE ) OCH DÄR TOGS ETT BLODPROV. SVARET VAR NEGATIVT. MYCKET MÄRKLIGT DÅ JAG HADE ALLA SYMTOM GÄLLANDE HYPOTYREOS. DÅ TOG JAG KONTAKT MED EN PRIVATPRAKTISERANDE LÄKARE SOM GJORDE EN GRUNDLIG UNDERSÖKNING, MAN TOG BLODPROV FÖR T2, T3 SAMT T4.
  OCH MYCKET RIKTIGT JAG HAR HYPOTYREOS. IDAG ÄR DET VÄLDIGT KOSTSAMT FÖR VÅRDCENTRALERNA ATT TA DESSA BLODPROVER, DÄRFÖR GÖR MAN OFTAST INTE DET. SÅ MITT RÅD ÄR STÅ PÅ DIG OM DU MISSTÄNKER ATT DU HAR RUBBNING I SKÖLDKÖRTELN.

  SOM SAGT- BE ATT MAN TAR PROVER FÖR T2, T3 SAMT T4 FÖR ATT INTE MISSA SJUKDOMMEN.

 • Karin
  21 november, 2012 at 00:56

  Det ordnar sig katten, har hon underproduktion av sköldkörtelhormon, får hon äta Levaxin och då kommer hon att må bra. Kul att du står på egna ben nu utan tråk-finest f.ö.!!

 • Kari
  21 november, 2012 at 01:08

  Det går inte att dra alla över en kam!!!!
  Provade Reductil och gick upp,,, varför, jo för då åt jag när jag var hungrig!!!
  Detta med sköldkörteln var mer intressant. Vilka värden hade du Katrin när du misstänkte att det inte stod rätt till? Det var också intressant med svaret om att man måste ta olika typer av prover. Vill veta mer om detta… ! Min läkare på vårdcentralen fattar inget, så det är inget bra alternativ i nuläget. Skriv ett inlägg och berätta mer…

 • Anna Maria
  21 november, 2012 at 01:16

  Hypotyreos – underfuktion i sköldkörteln

  Hypotyreos kommer oftast långsamt och stegvis. Det kan ta många år innan den är fullt utvecklad. Under tiden vänjer sig patienten vid de olika symtomen, bl.a. större och större trötthet. Andra symtom kan vara frusenhet, nedstämdhet, yrsel, hudutslag, svårt att minnas, viktökning och ökat sömnbehov.

  Hypotyreos är vanligare hos kvinnor än hos män. Det förekommer i alla åldrar, även hos barn, men är vanligare bland personer i medelåldern och uppåt. En del patienter får hypotyreos i samband med graviditet. För att behandla hypotyreos används medicin, Levaxin, som ersätter bristen på sköldkörtelhormon. Medicineringen är livslång.

 • elle
  21 november, 2012 at 01:38

  Hej!

  Gilar du dans? Kolla in min dansblogg då som mest inriktar sig på Dancehall/reggaeton & poledancing!

 • sannah
  21 november, 2012 at 07:13

  Håller med, kommer inte in på sidan… =(

 • Carin
  21 november, 2012 at 07:37

  Reductil förbjöds i Sverige för något/några år sedan

 • C
  21 november, 2012 at 07:45

  Lchf för familjen, alla varianter, ÄR SÅ GJORT! Hitta på nåt nytt om du måste.

 • Ann
  21 november, 2012 at 07:50

  Jag hade lätt köpt en lchf-kokbok med inriktning på mat för barn! Kan du inte skita i ditt förlag 🙂 Lchf-kokböcker för barn är det enda som inte gjorts ännu känns det som. Jag vill inte föda upp mina barn på den kolhydratstinna mat jag fick som liten!

 • Tove
  21 november, 2012 at 08:19

  Du behöver inte göra ”allt det där ungdomliga”. Det räcker bra att skriva. OCH ta bort att du själv hoppar med när man läser. Det blir man helt snurrig av.

 • Amanda
  21 november, 2012 at 09:18

  Hej katrin!
  Jag har läst din blogg ett tag och har familjemedlemmar som kört/kör LCHF och jag blir väldigt inspirerad av dig och vill egentligen också börja men fattar inte hur jag ska börja! Jag tar aldrig tag i det! Jag har en sambo och vet att även han skulle vilja köra på detta om vi bara blev mer pålästa och hade någon som ”körde igång” oss! HJÄLP! Haha 🙂

  Kram

 • Emma
  21 november, 2012 at 10:01

  För att slippa den hemska sidobannern som följer med när man scrollar så gå till verktyg, zooma, och välj 125%.
  Vipps är det borta!

 • Ann-carol
  21 november, 2012 at 10:48

  Efter massor av försök i dagar, så gav jag tyvärr upp…….jag kommer inte in på lchfklubben och shopen, så nu är min fiberfin beställd på annan sida. Synd att du missar kunder….

 • Alexandra
  21 november, 2012 at 11:02

  Våga inte ändra något i din blogg , den är UTMÄRKT!!! BÄSTA!! Utan reklam & schyst teckensnitt. Du har fattat att vi har blivit reklam-resistenta , hela bunten! Du är en SMART brud! 🙂

 • KickiW
  21 november, 2012 at 11:36

  Be din läkare att gå om sin utbildning
  Hjärnan behöver GLUKOS (inte kolhydrater) och vissa delar fungerar till och med bättre på ketoner.
  Bägge dessa kan tillverkas av levern med hjälp av det fett vi äter och har lagrat i kroppen.
  Att du blir ”piggare och gladare” av pasta har inget med vad hjärnan kräver för bränsle.
  Men det är en bara ”snabbfix” lika som när folk tar till cigg eller alkohol för att må bättre. Seratonin nivån stiger snabbt för att sen sjunka igen, och du måste äta pasta (dricka,röka) igen för att må så där

 • trebarnsmorsan
  21 november, 2012 at 12:00

  Jag skulle också köpa en LCHF bok för barn! Ge ut den! =)

 • M
  21 november, 2012 at 12:11

  Man skall bara gå ner 1kg i veckan katrin!!!

 • Eva
  21 november, 2012 at 12:21

  Katrin, jag förstår så klart att du vill ha din annons/banner med LCHF klubben här på sidan. Men varför kan du inte bara kopiera den och lägga flera stycken efter varandra så att det bildar en bård längsmed kanterna. Då slipper man att den hoppar med, utan bara finns där stillastående. Lite snällare för ögonen när man läser texten.

 • biomedicinare
  21 november, 2012 at 13:14

  Haha, vet du vad glukos är? Delkomponenter av kolhydrater. Precis. Kolhydrater är långa kedjor av sockermolekyler, som sedan i kroppen av enzymer bryts ner till glukos, och sedan blir till energi via metaboliska processer i cellen. Att man blir piggare och gladare av att äta kolhydrater är därmed något som stämmer bra överens med verkligheten. Sen vill jag gärna veta grunden för ditt påstående om att ”vissa delar fungerar till och med bättre på ketoner”, för du talar ju om hjärnan. Rent kemiskt så kan inte ens ketoner passera hjärn-blodbarriären och kan därmed inte ta sig till hjärnan. Berätta gärna om dina informationskällor, hemskt att någon har hjärntvättat dig att tro helt vetenskapligt missvisande saker.

 • Lisen
  21 november, 2012 at 13:16

  Det är skillnad. Du hade bara varit gravid. Innan var du smal. Shirvin är kraftig av andra orsaker

 • camilla
  21 november, 2012 at 13:53

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Julia
  21 november, 2012 at 14:24

  Du är inte ensam!! Jag misstänkte också att jag hade hypotyreos och givk till läkaren.. Fick till svar att att jag bara måste röra mig mer och äta bättre och han tog blodprover (väldigt motvilligt). Enligt honom visade proven ingenting, men mina symptom var kvar.. Efter mycket pengar och nedlagd tid hos en privatläkare visade sig att jag faktiskt har en underfunktion i sköldkörteln och har haft det sedan jag var liten.. Sjukt läskigt att det är sådan okunskap i vården!!

 • Julia
  21 november, 2012 at 14:25

  mmmmm eller hur!! Det går inte så snabbt och långt ifrån alla blir bra med levaxin!!

 • Lisa
  21 november, 2012 at 16:00

  Jättebra blogg, men snälla ta bort den hoppande bannern på sidorna, den får mej att känna mej full o bakis på samma gång!

 • Py
  21 november, 2012 at 16:12

  Men hörrni, det är ju bara att ta bort det som är mycket kolhydrater i. Det finns massor av tabeller där man kan kolla hur mycket kolhydrater det är i olika matvaror. Inte behöver man en bok för att äta enligt LCHF, bara sunt förnuft.

 • liv
  21 november, 2012 at 17:54

  Vadå haha? Ja man blir tillfälligt piggare av kolhydrater, men blodsockerhöjningen följs av insulinutsöndring som sänker blodsockret igen. Stora blodsockersvängingar är inte bra.

  Kroppen kan tillverka ketonkroppar av fett, men du har rätt i att dessa inte kan passera in i hjärnan som de är. Däremot så bryts de ner i levern till mindre beståndsdelar som kan det, så visst kan man säga, något förenklat, att kroppen kan använda ketoner som bränsle för hjärnan.

  Vissa celler, de med få eller inga mitokondrier, kan inte använda dessa nedbrytningsprodukter som bränsle utan behöver glukos. Men då är det så fiffigt att kroppen själv tillverkar en viss mängd glukos ur fett och protein. Förutom att förstås även de som äter LCHF äter kolhydrater, bara mindre.

  Jag tycker man ska ifrågasätta och diskutera, men kan du inte vara trevlig samtidig?

 • liv
  21 november, 2012 at 18:01

  Nej, men de allra flesta blir det faktiskt. Det är klart det är bra att veta hur man ska gå vidare om man inte blir bra, men risken är ändå väldigt liten. Men visst kan det ta tid, både att ställa in medicinen (eftersom den ska trappas upp långsamt) och tills kroppen har återhämtat sig. Men ofta så börjar det kännas bättre innan man har nått sin fulla dos, man känner att man är på väg tillbaka, så det är inte meningslöst innan dess. Men det är heller inte säkert att det har någon påverkan på just vikten, även om man behöver Levaxin och är just överviktig. Många får andra symptom men utan att vikten påverkas märkbart, och överviktig kan man ju vara ändå.

 • liv
  21 november, 2012 at 18:02

  Behöver och behöver, det kan ju vara trevligt med inspiration!

 • liv
  21 november, 2012 at 18:04

  Snabbvarianten: Tryck på Ctrl och + samtidigt. Går att göra i flera steg. Ctrl och – för att minska istället. Och för att komma direkt tillbaka till 100% så trycker man Ctrl och siffran 0.

 • V
  21 november, 2012 at 18:39

  Skiter i om du har reklam eller ej, men när den reklamen/banner/etc lägger sig ÖVER din text så att man inte kan läsa inlägget alls. DET måste du väl ändå bry dig om att fixa utan att tycka att dina läsare är gnälliga? Suck.

 • V
  21 november, 2012 at 18:43

  Men vilket jävla skämt du är Camilla! Ta dina fusktabletter och släng åt helvete! Ta en tur på löpbandet eller nåt ist och sluta langa skittabletter på internet för rena lurerisummor. SUCK!!

 • Elin
  21 november, 2012 at 21:00

  Hej! beställde din bok, fick den igår, signerad! Blev så himla glad, tack!! Kul att du skrev om lchf för barn, jag och min man (som äger en livsmedelsbutik) pratade igår om nyttiga lösningar på mat till barnen, det blir ofta så att vi steker varsin biff med sallad och barnen får ngt enkelt som går fort och vi vet att de gillar, typ pasta….
  fan, man vill ju ge sina barn bra matvanor från grunden, men det måste gå fort och inte va för krångligt, hoppas det blir en lchfbok för barnen !!

 • M
  22 november, 2012 at 15:39

  +1

 • M
  22 november, 2012 at 15:41

  Barnens lchf-favoriter då??
  Skulle ju vart utmärkt med en kokbok för barnen…..

 • karin
  22 november, 2012 at 23:44

  Jag tycker bloggen känns lite väl tom och enkel utan annonser, du behöver ju inte ha skitannonser om e-cigaretter och hårannonser som många andra har utan mer passande reklamer som t ex lchf reklam om olika produkter/bloggar eller böcker osv.

 • Anna
  24 november, 2012 at 18:01

  Ähh, så gnälligt det ska vara då! Jag kan läsa jättebra ;-)) Kokbok däremot, det kan du gott skriva en till, jag gillar inte den där ”LCHF för hela familjen”. Hade gillat om du körde något helhetskoncept liksom. Kokbok för familjen och LCHF klubben med familjeabonnemnag! De hade varit bra det!!

  Sen ska jag till S-holm om någon vecka! Då jäklar ta mig tusan ska jag leta upp din lilla affär o köpa musli o ta med hem till Skåne!

  Jag gillar Dig!!

 • kz=fascist
  18 oktober, 2015 at 12:58

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
  Det är ett citat från KZ. Visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.