Okategoriserade

Jag är ju en turfågel

Jag måste berätta för er hur allt hände idag för det är ganska så otroligt. Ni vet ju att jag hittade min drömbil i måndags. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag har aldrig känt så starkt för en bilmodell någonsin. Den här bilen var som gjord för mig och mina behov. Den var som jag fast en bil. Eftersom jag inte är en jätteimpulsiv person så kände jag att jag ville sova på saken i en natt och dessutom ringa min bank då jag vill ta en del på lån och inte kände för att pröjsa 4,95% ränta utan visste att jag kunde få mycket bättre från min bank. Och jag hade rätt i det.

Jag kom överens med bilhandlaren att jag skulle få ge besked dagen efter och som ni vet sa vi ingen tid. Eftersom det tog lite tid för mig att samtala med banken fram och tillbaka några gånger så blev jag klar klockan 16 då jag ringde till handlaren som då hade sålt min bil. Jag var väldigt ledsen igår men framför allt var jag chockad. Jag har ALDRIG otur i något som jag gör. Jag är som en sån där typ som alltid slajdar in på bananskal i alla situationer och får alltid som jag vill. Jag har aldrig haft en motgång i hela mitt liv och jag vet att det låter sjukt och märkligt men det är helt sant. Så  jag låg i sängen igår kväll och funderade på hur det kommer sig att det nu blev första gången som jag hade en motgång eller lite otur i alla fall. Till och med Bingo vrålade när han kom innan för dörren ”Hur fan kan du ha otur du har ju ALDRIG otur i något?!”. Jag kunde inte förstå hur jag kunde ha haft otur. Men det hade jag haft.

Inte alls tydligen och statistiken är åter 100% tur i mitt liv. Vad som hände? Jag satt och hade möte när telefonen började blippa. Och blippa. Och blippa. Jo! Jag glömde säga att jag i panik sökte igenom hela blocket och bytbil igår kväll efter en likadan bil men kunde inte hitta en enda i hela Sverige. Det finns en massa GLK 220 men jag vill inte ha en 220 jag vill ha en 320 för jag gillar som bekant när det är krut i gumman. Tillbaka till mitt i möte. Telefonen ringer och jag ser att det är min vän som hittade bilhandlaren från första början. Min fina vän Patrik som ställer upp i vått och torrt och är den bästa vän man kan ha. Jag ursäktar mig och svarar. ”Bilen är din stick till banken”, säger Patrik och jag skriker rakt ut. Det visar sig att människan som hade köpt den framför näsan på mig inte hade satt in handpenningen i tid och eftersom Patrik ringde i lagom tid så fick jag bilen!!!

Men gud vilken fantastisk historia jag veeeeet! Jag kastade mig till banken i en taxi. Hämtade ut en postväxel, lånepapper, kastade mig vidare till handlaren och där väntade nästa smäll. Försäkring.

Jag ringde först till mitt försäkringsbolag såklart. Jag jobbade på Salus Ansvar när jag var 16 år som säljare och har varit dem trogna sen dess. Tills idag. Herregud vad de har lurat mig på mycket pengar genom åren det kan jag inte ens tänka på. De gav mig en årspremie på 39 000 kr på den här bilen. HA HA HA. Sjukt?! Ganska, va?

Innan jag hann komma fram till handlaren hade jag hunnit ringa till Trygghansa som erbjöd mig en premie på 24 400 kr. Fortfarande inte okej så all min glädje som jag hade känt i timmen från att Patrik ringt mig till att jag satt i taxin på väg till bilen hade nu försvunnit. Fan, jag kommer inte att kunna köpa den här bilen ändå, tänkte jag. En försäkringskostnad på över två tusen kronor i månaden går helt enkelt inte för sig. Hur mycket lyxbil försäkringsbolagen än anser att det är.

Så jag kom fram och hängde läpp. Men bilhandlaren skakade på huvudet och sa att ”Det här kommer vi att ordna” och ”Det är en djungel i den där försäkringsbranchen så ta det lugnt”. Sen satte vi oss med varsin lur. Jag, handlaren och hans polare som var på besök från Borlänge och hette Jonas. Vi ringde till varenda företag som säljer försäkringar och vi fick årspremier på 25 000, 43 000 (Moderna försäkringar), 18 000 (Folksam) 19 000 (Mercedes egna försäkringsbolag), 21 000 (If), ja ni hör det här tog sin lilla tid och det blev inte bättre direkt. Sen kom vi (Jonas) på det! Länsförsäkringar. Jag ska inte säga exakt vad jag fick för premie hos Länsförsäkringar för jag vet inte om man bör göra så men jag kan säga att det var mer än hälften av vad de andra gett mig och då passade jag naturligtvis på att byta min hemförsäkring till dem också. Jag har idag en årspremie på 3883 kr hos SalusAnsvar. Hos Länsförsäkringar fick jag en premie på 1050 kr för samma hem. Jag har inte fått någon spons i det här fallet fast det gör inget om ni tror det för det vore en ära för mig att ha ett samarbete med Länsförsäkringar. Om inte Länsförsäkringar fanns så hade jag inte kunnat köpa den här bilen så TACK Länsförsäkringar för att ni har mänskliga priser och jag hoppas att varenda en av mina 165 000 unika läsare ringer till Länsförsäkringar imorgon och jämför sina försäkringar med dem. Varseeeegod! Där tjänade ni tusenlappar kan jag meddela.

Slutet gott allting gott. Det var nån terapeut som sa att man inte kan bli lycklig av materiella ting. Öööööööö fel. Det var nån som sa att det inte är värt att jobba och slita för att tjäna pengar så att man kan köpa sig prylar som gör en glad. Öööööö fel.

Jag är överlycklig över min nya bil. När jag och Ringo åkte och hämtade Bingo efter ett möte som han hade haft på Fridhemsplan så sa Bingo att jag såg överlycklig ut. Han sa ”Jaha nu hamna man på tredje plats på din favoritlista. Etta – Ringo, Tvåa – mercan, Trea – Bingo”. Riktigt så är det inte. Men nära.

You Might Also Like

 • Bea
  15 maj, 2013 at 21:13

  Javisst är de bra, inte bara premier utan oxå den utomordentliga personliga servicen man får. Har Länsförsäkringar som bank oxå samt mäklare när jag sålt/ köpt hus.

 • Bitterfittan
  15 maj, 2013 at 21:21

  Jag tror inte ett ögonblick på att du har 165 000 läsare….

 • Mary
  15 maj, 2013 at 21:24

  Jag har också Länsförsäkringar på alla mina försäkringar (Bil, hus, drulle, olycksfall, liv ) utom för hundarna där jag har Folksam. (Har amstaff och folksam är billigast på just dem) katterna har dock Länsförsäkringar (Agria). På bilen så blev det ca ½ mot övriga bolag. Sparar hur mycket pengar som helst på att ha mina försäkringar hos dem!

 • frida
  15 maj, 2013 at 22:07

  Med en så fin bil hoppas jag du kollat villkoren också. Ibland får man vad man betalar för, och om bilen skulle va importerad skulle jag titta en extra gång.

 • Anne
  15 maj, 2013 at 22:35

  Jag har varit trogen kund hos LF , både då det gäller som bank, försäkringar och husköp, i minst 10 år och det ska väldigt mycket till om jag någon gång i framtiden skulle byta till något annat bolag.

 • Pillan
  15 maj, 2013 at 22:43

  Håll bara koll på premien för nästa år, då dom säkert kommer att höja. Många gör så, ger superhög rabatt 1.a året och sedan höjer dom.

  Tänkte på motgångar. Att Ringo har hosta eller vad det är när ni är i stugan och ni kan inte komma på vad det är, är inte det en motgång ?

 • Ellen
  15 maj, 2013 at 22:45

  Skulle hellre vara oförsäkrad än att teckna försäkring hos LF…billiga, javisst, men när det väl händer något så hittar de alla kryphål i världen för att slippa betala…min mamma har krigat med idioterna sen 1991 pga av en trafikolycka som gjorde henne väldigt illa däran…inte en suck till hjälp har hon fått…usch! Jag hade skämts om jag jobbade på ett sånt pissigt företag som Länsförsäkringar…

 • Becka
  15 maj, 2013 at 23:06

  Klart du är lycklig nu Katrin! Men det varar bara någon dag eller två. Tills du måste tanka…

  En sådan bil drar ofattbart mkt soppa… Tror inte man föreställa sig. Speciellt om man kör snabbt och hetsigt- vilket du säkerligen gör!

  Sedan ska vi inte prata om vad däck eller service kostar! Inte vidare ekonomiskt alls…!

  Så njut av din glädje! Så länge det varar! 😉

 • J.
  15 maj, 2013 at 23:31

  Grattis till bilen! 🙂

  En annan fråga; var inte din skilsmässa en slags motgång i livet?

 • Li
  16 maj, 2013 at 01:16

  Jag är inte den som brukar gnälla om avundsjuka eftersom den här sidan övergöds av anklagelser om avundsjuka/eget liv/bitterhet etc etc etc (vilket normalt sett låter fullkomligt idiotiskt)…men just ditt inlägg måste jag säga rör sig om en enda sak – avundsjuka! 😉

 • Py
  16 maj, 2013 at 01:27

  Man kan väl kanske inte kalla det otur… mer ett problem, va?

 • Py
  16 maj, 2013 at 01:32

  Å vad jag älskar folk som letar fel. NOT!

 • Biggan
  16 maj, 2013 at 01:42

  Grattis till bilen. Var rädd om körkortet bara. Tro det eller ej men svensk lagstiftning gäller även dig.

 • bb
  16 maj, 2013 at 05:32

  Katrin den sämsta affären man kan göra är att köpa bil!! I synnerhet bil finansierat av lån, därför att så fort man rullar ut med bilen från bilfirman så förlorar man ca 30 000 kr. Jag har själv en lyxbil som kostade 650 000 kr, idag 5 år senare har den sjunkit i värde till bara 100 000 kr. Då köpte jag lyckligtvis bilen kontant utan banklån. En sådan förlust och sedan om man sitter med banklån då blir det en djäkligt stor förlustaffär!!! Det sämsta man kan göra är att ta banklån till konsumtion.

  När det gäller försäkringsbolag så ska man springa så långt ifrån om man ser ett Trygg-Hansa kontor. Det absolut sämsta bolaget alla kategorier. Jag har lyckats övertala många vänner o bekanta så att de har bytt till andra bolag. Trygg-Hansa är bara skit att ha att göra med när det händer något, alla deras försäkringar ska man akta sig för, händer något, helt plötsligt gäller inte det eller det. De bandar också alla samtal som kommer in till dem, tänk på det. Banda själva alla samtal till dem!!

  Finns inget seriöst försäkringsbolag i Sverige. Länsförsäkringar är absolut inte bättre än andra bolag. Första året får man låg premie för att året därpå höja priset.

  Har man bil SKA man vara otrogen mot alla bolag genom att EN GÅNG OM ÅRET RINGA RUNT TILL ALLA BOLAG o kolla priserna o sedan igen byta till det billigaste man kan få.

  Att vara ”trogen” ett försäkringsbolag idag låter som stenåldern, man ska självfallet ringa runt o kolla vad andra bolag kostar!

  De yrkesgrupper som absolut aldrig går att lita på är bilförsäljare o försäkringssäljare, sådana skulle jag absolut säga upp från min bekantskapskrets.
  Har man en kollektiv försäkring genom sitt jobb så har de oftast billigare försäkringar. Alla banker har också idag både bil o hemförsäkring, men kolla upp priserna för bankerna lurar också kunderna så mycket de kan.

  Det finns ett försäkringsbolag som heter ACE som ligger utomlands men har kontor i Sverige.INGET försäkringsbollag i Sverige kan konkurrera med deras priser. De är superbra o mycket billiga gentemot de skitbolag som finns i Sverige. Här gäller bara att försöka prångla på folk så många försäkringar det bara går o sedan tjafsa, vara otrevliga o neka ersättning o sådant beteende är Trygg-Hansa experter på.

 • bb
  16 maj, 2013 at 05:35

  Men vad är detta för iq_befriat svar? Vad jag kan läsa av Katrinz inlägg står inget om att hon tror att lagen inte gäller henne! Dumma människa!

 • Cattis
  16 maj, 2013 at 06:09

  Samma för mig, händer det något så är de helt värdelösa och totalt inhumana.

 • Cattis
  16 maj, 2013 at 06:11

  Varför avundsjuka?, låter snarare som att även finns några få realister som läsare här… 😉

 • Cattis
  16 maj, 2013 at 06:13

  Självklart så ska man köpa sin bil kontant, eller åtminstone till 80%, annars varar skulderna garanterat längre än bilen.

 • anonym
  16 maj, 2013 at 06:36

  Kallar du det tur och med en kille som varit så otrogen mot dig samt att du är illa omtyckt i medierna??

 • Jossan
  16 maj, 2013 at 07:35

  Här var vi visst socialt efterblivna..

 • Linda
  16 maj, 2013 at 08:20

  Min hemförsäkring har jag på Folksam och jag betalar 99 kr i månaden. Bilen har jag på volvia och den betalar jag 150 kr i månaden för, halvförsäkring. Betalade 275 i månaden för helförsäkring förut

 • Lotta
  16 maj, 2013 at 08:28

  Skit nu i alla elaka och dumma kommentarer och njut av din fina nya bil! Grattis!

 • Cattis
  16 maj, 2013 at 08:36

  Folksam tex har en betydligt lägre tröskel när det gäller ersättningar om något händer. Många ggr så får man vad man betalar för, så gäller att inte stirra sig blind på den billigaste premien.

 • Malin
  16 maj, 2013 at 08:47

  Nej men hon skriver i flera inlägg att hon typ alltid kör för fort för att hon tycker det är kul (läs: vill döda andra människor och sig själv).
  Bara till att läsa äldre inlägg.

 • Mathilda
  16 maj, 2013 at 10:36

  Håller med. Kan inte rekommendera Länsförsäkringar till någon. Fick några värdefulla saker stulna för ett tag sedan. Vad jag fick ut på försäkringen var som en stöld i sig. Ett riktigt hån och gjorde mig nästan mer upprörd än att sakerna blev stulna. Fanns ingen poäng med att ha en försäkring hos dem.

 • bb
  16 maj, 2013 at 10:36

  Jo!!! Det gäller verkligen att stirra sig blind på alla bolags bilförsäkringar. Kostnaderna varierar enormt!!!! ALLA BOLAG ska ersätta samma skador vid halv eller helförsäkringar. ”man får vad man betalar för” hör inte hemma i bilförsäkringar!!!!

  Ett tips, kolla upp bankernas försäkringskostnader, man får billiga premier om man är kund i banken.

  Ja det kan bli så att en bil man köpt med konsumtionslån kan gå sönder o bli skrotad o då kan man få stå där o betala dyra lån på något som inte finns längre. Kontant betalning det enda som gäller när det handlar om bilköp.

 • Catrin
  16 maj, 2013 at 11:28

  Ursäkta mig men fy vad många bittra människor som kommenterat här!
  Grattis till bilen den är du väl värd! Gillar själv inte merca men det är ju inte jag som ska köra den he he;)

  Vi har LF som försäkring på vårt hus, har precis fört över så vi även har livförsäkringar etc där och kommer inom kort även ha bilarna där. Vi har haft vattenskada x 2, villainbrott, och blivit av med fälgarna men samtliga gånger har vi fått extremt professionellt och snabbt bemötande (och pengar som gjort oss ännu mer nöjda). Har bara positivt att säga om LF.

 • Linda
  16 maj, 2013 at 12:15

  Jag får full ersättning och ibland lite mer… Då där har du fel

 • anonym
  16 maj, 2013 at 12:34

  Malin – du läser vad du vill läsa – bara för att någon gillar fart betyder inte att man har mord i tankar. Kolla ditt inlägg en gång till. Då skulle du kalla alla män för våldtäksmän eller. De har maskinen och för det mesta gör vad som helst för sex… sjuka tankar du har, men inte första gången.

 • karin
  16 maj, 2013 at 12:35

  Jo, länsförsäkringar är lite billigare men tyvärr kan jag inte rekommendera dem iaf. har varit kund där i 20 år, sen jag flyttade hemifrån. de senaste tre åren har jag haft tre ärenden med dem (två bil, ett vattenskada i hus) och jag tycker dels att villkoren är kassa, dels att jag har fått väldigt dåligt bemötande.
  Så jag håller just nu på och byter bort LF.
  Eventuellt beror det på tur/otur med handläggare, men jag är inte alls nöjd.

 • Lillan
  16 maj, 2013 at 13:35

  En skilsmässa kan också vara en bra sak. Många gånger blir båda parter lyckligare efteråt. Istället för att vara kvar i äktenskapet och inte må bra.

 • Malin
  16 maj, 2013 at 13:48

  Jag sa inte mord, mennån dödslängtan har man om man ständigt ska köra för fort, det kommer hända en olycka. Hon är inte odödlig.
  Sen var det en extremt konstig jämförelse, att män våldtar för att de har apparaten?
  Du är sjuk min vän, vart fick du ens det ifrån?
  Tänk att det bara är jag i hela världen som heter Malin! Tror du själv att alla kommentarer här gjorda av en Malin är jag?? Du får tänka över det här vännen.

 • Milla
  16 maj, 2013 at 15:04

  Länsförsäkringar är fantastiska.
  Vi är numer helkunder och supernöjda.

  Bra val! 🙂

 • Cattis
  16 maj, 2013 at 15:41

  Man får visst vad man betalar för många ggr, se vara till tex Mirka (11-barnsmamman) hon bytte bolag efternamn bilolycka just av den anledningen…

 • En annanAnn
  16 maj, 2013 at 17:40

  Grattis till en riktig bil! 😉

 • lollo
  16 maj, 2013 at 18:14

  Grattis till Bilen Katrin!
  Jag låg bakom dig och din Merca från Stockholm till Sala. Mitt tips till dig är att låta mobilen vara kvar på sätet, du var både över mittlinjen och ute i vägrenen och vinglade. Och allvarlligt, 120 km/h på 70-sträckan mellan Enköping och Sala, har du ingen som helst respekt för dina medtrafikanter. För andras skull hoppas jag att bilen förblir hel och att du inte skadar oskyldiga.

 • Amanda
  16 maj, 2013 at 18:19

  Sjukt. Har kollat bil men tyckt att försäkringarna är alldeles för dyra (är 23 och vill ha en hyfsat ny bil). Trygghansa (som jag har på alla andra försökringar) ger mig en helförsäkring på 21980 kr i årspremie medan Länsförsäkringar smackar in fantastiska 9117 kr för samma bil (helförsäkring där med). De var lite läskigt snabba med att ringa upp efter att jag skrivit in mitt personnummer men va fan lite snabb service och försäljning har ju ingen dött av. Heja Länsförsäkringar, nu vågar jag ta upp bil-letandet igen! (:

 • Johanna
  16 maj, 2013 at 18:43

  Ser man inte saker som motgångar så är de inte motgångar. 😉

 • Johanna
  16 maj, 2013 at 18:45

  Jag har en bil som anses dra mycket i drivmedel men tycker inte alls att kostnaden för det är hög.

 • Johanna
  16 maj, 2013 at 18:46

  För en del är skilsmässa säkert en motgång men inte för alla. 🙂

 • Eva
  16 maj, 2013 at 21:23

  Hej! Min erfarenhet är precis tvärtom. Bytte från Länsförsäkringar till Folksam och vips hade jag på alla olika försäkringar sparar 8000 🙂

 • bb
  16 maj, 2013 at 23:03

  Vaaa? Är det sant???

 • bb
  16 maj, 2013 at 23:05

  Det är det jag sagt hela tiden, Trygg-Hansa är skit. Känner ingen som varit nöjd med det bolaget, tvärtom.

 • Becka
  17 maj, 2013 at 07:09

  Vi får väl se om Katrin tycker den är ok att köra. Men som gammal läsare vet jag att hon är ekonomisk av sig och ofta inte tänker dig för. Tror inte hon tänkt på vad det kostar att köra bilen.

  Att köpa en fet begagnad bil är inte så dyrt. Vad som är dyrt är att köra och äga den…!
  Man ska ju inte dra sig för att åka till mataffären för att det går en hundring på att starta, värma och köra 5 min, eller?

  Time will tell!
  Men avundssjuk är jag inte, snarare du som är det. Som man känner sig själv känner man andra!

 • Becka
  17 maj, 2013 at 07:19

  Tänk att du betalat nästan 4000 kr för att försäkra er lilla lgh- det är vad vi ger för vår villa!
  Du skriver att du inte vill betala 2000 kr i mån på försäkring, tror inte du har en aning om vad bilen kommer kosta dig totalt!
  Du kommer ha många tusenlappar i bensin!

 • Cissi
  17 maj, 2013 at 08:42

  LF har bästa priserna och servicen! Har aldrig upplevt några som helst problem – tvärtom! Snabb skadehantering och ersättning. Och min bilförsäkring har då inte blivit dyrare efter ett år (eller flera). Har också allt hos Länsförsäkringar – bank och samtliga försäkringar.

 • Camilla
  17 maj, 2013 at 13:35

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Karin
  17 maj, 2013 at 17:03

  Vad roligt att du till slut fick den bil du ville ha! Och en bra försäkring med. De kan vara väldigt luriga, försäkringsbolagen.

 • Linda
  18 maj, 2013 at 14:35

  Kul att läsa och härligt att du är nöjd!! Grattis till fina bilen. Jobbar själv på LF sen tre år tillbaka och blir alltid lika glad att höra från nöjda kunder.
  Gillar din blogg skarpt och har börjat med lchf sen en tid tillbaka. Trivs kanon med hela den livsstilen. Har 4 kg kilo kvar att gå ner. Dem sitter hårt men bort ska dem med mejerifritt lchf samt periodisk fasta. Är taggad till tusen! Keep up the good work!! Kram Linda

 • Mallan
  19 maj, 2013 at 21:26

  Trist att du inte kunde parkera bilen bara, stackars Nova såg ut att tappa ögonen när du nästan skrapade hela sidan utanför Maxi!

 • J.
  20 maj, 2013 at 13:13

  Det var en fråga för att jag är nyfiken på hur olika människor ser olika på livet, inte för att leta fel. Dessutom är frågan alltid fri, även om man inte får något svar.
  Ha de!

 • Beko
  21 maj, 2013 at 19:30

  Fy vad du ljuger. De har fasiken betalat dig för att du ska skriva detta. 🙂
  Länsförsäkringar är det absolut värsta som finns.
  Den dagen olyckan är framme, kommer man aldrig få RÄTT hjälp och ersättning av Länsförsäkringar.
  Just för att du ljuger för folk hoppas du får betala för din lögn!

 • Beko
  21 maj, 2013 at 19:33

  Nej jag lovar det är lögn. LF kan vara lite billigare MEN den dagen olyckan är framme kommer du INTE få rätt hjälp. I know.

 • nm
  21 maj, 2013 at 19:41

  Hur mycket har Länsförsäkringar betalat dig för detta? 😉
  LF har problem med sina kunder för tillfället. Mycket klagomål och därmed denna reklam vill jag påstå.
  Läs bara på deras hemsida.!Läs på andra sajter där folk klagar just på LF.

 • Mar
  21 maj, 2013 at 22:50

  Du får då hålla tummarna att det inte händer nån olycka, annars kommer du ångra dig att du varit kund hos LF.