Okategoriserade

Jag är fan grym

Eftersom Bingo är ledig på onsdagar vilket innebär att han jobbar till typ fyra på morgonen så misstänkte jag att han inte skulle vara så sugen på att lämna på dagis idag och eftersom han numera lämnar varje dag då jag har yogan så insåg jag att det var dags för mig att prova på ännu ett steg i mitt nya liv. Jag steg upp 06.30, var på yogan 07.00, tränade till 08.00, var hemma 08.15, väckte lillkorven som fortfarande sov (!), lagade frulle åt oss båda, dushade, klädde på oss båda, tog bilen åkte till dagis, var på kontoret 9.00. Wow! Det känns nu för mig som att klockan är tre eller nåt… Vilken start! Kommer jag att klara av detta i fortsättningen? Det får vi se. Inte varje dag kanske men två dagar i veckan vore ju bra! Jag känner mig full av energi nu kan jag säga.

Jag ska jobba undan i ett par timmar och sen sticker vi till Jämtland. Bingos syrra Olivia åker med oss så det blir skönt att byta av körningen på tre. Så kan alltid en sitta bak och laja med korven. Som i och för sig har sin nya Ipod-ställning nu så han är kittad. Lilla sjöjungfrun satte jag på till honom i morse och han satt som förtrollad. Har ni tips på filmer till en treårig pojke? Bilar, Toystory, Findus, Nalle Puh och Tarzan är avverkade. Testade Ice Age i helgen men den tyckte till och med jag var läskig. ”Var gick bebisens mamma?”, sa Ringo när mamman dog och flöt iväg i floden. ”Hon gick och badade”, svarade jag. Kan ju inte säga att hon dog vad vet han om vad det är? Ringo är så kul nu han avslutar alla meningar med ”eller” det får mig att skratta lika mycket varje gång. ”Mamma, kommer du nu, eller?” ”Mamma, kan jag få bröd, eller?”. Kul. Det låter kul när han säger det.

You Might Also Like

 • Bröl
  28 mars, 2013 at 09:59

  Hahaha… jag döööör. Hon gick och badade. Det är typiskt eran jobbaihjälsiggeneration. Livet ska fortsätta i all evighet och alla är osårbara. Du kan lära honom att visa fingret och visa röven naken men du kan inte lära honom att folk dör. Du kunde mycket väl ha sagt. Hon dog. Barn fattar. De ställer motfrågor om de inte förstår. Då är det bara att fortsätta svara.

 • mia
  28 mars, 2013 at 09:59

  Att avsluta meningen med ett ”eller”? är EXTREMT Jämtländskt. Så det är ju roligt att han har det i blodet.

  Min dotter var helt besatt av Alice i underlandet ett tag. Dock behöver man sitta med som vuxen vid vissa partier av den. Fast det är ju en film man som vuxen gärna kan se också.

 • Pernilla
  28 mars, 2013 at 10:01

  Min son, som är lika gammal som Ringo, gillar Stuart Little just nu. Och så Mupparna så klart.

 • lina
  28 mars, 2013 at 10:03

  Hitta nemo, superhjältarna, madagaskar är min 3 årings favoriter just nu 🙂

 • anonym
  28 mars, 2013 at 10:23

  Ja du kan ju oxå dö. Hur förklarar Bingo det.
  Livet är inte för evigt. Jag är 15 år. För fyra månader sedan miste jag min mamma 33 år gammal i cancer.
  Sedan dess har livet varit ett HELVETE!!!

 • virosa
  28 mars, 2013 at 10:26

  Effektivisering av livet…få ut det mesta av det och ha kul under tiden =) kan inte gå fel… kram

 • Maria
  28 mars, 2013 at 10:26

  När min 14-åring var i Ringos ålder älskade han Disneys ”Herkules”…..Den är väldigt rolig med en del slapstick-humor. Och som vuxen tröttnar man inte heller på den.. 😉

 • anonym
  28 mars, 2013 at 10:27

  Ja det är lätt att skämta om döden. när man själv tror att man är odödlig1

 • anonym
  28 mars, 2013 at 10:31

  Du skall vara glad för att du lever!

 • Johanna Lindman
  28 mars, 2013 at 10:32

  astrid lindgren?

 • SweTex
  28 mars, 2013 at 10:37

  Jag besökte mitt lokala badhus igår och fick en smärre chock, upp ur bassängen kliver en kraftigt överviktig kvinna upp just när jag skall plaska i, hon hade delar av blygsläpparna hängandes utanför baddräkten ! Baddräkten såg ut att vara i stl small när hon såg ut att behöva minst xxxL ! Nu vet jag inte hur jag ska kunna tvätta bort den bilden från näthinnan … 🙁

 • Petra
  28 mars, 2013 at 10:39

  Nicke nyfiken och Chugginton gillar våran fyraåring att titta på 🙂

 • Michaela
  28 mars, 2013 at 10:47

  Hej Katrin!
  Har själv en 3 åring och han älskar Jake och piraterna .

  Hoppas ni får en underbar påsk!
  kram

 • Amanda
  28 mars, 2013 at 10:49

  -Pingu.
  -Loranga Masarin och Dartanjang,
  -Aristocats
  – Lady och Lufsen
  -Tingeling
  -Smurfarna
  – Pelle Svanslös
  – Skrotnisse och hans vänner
  – Djungelboken

 • anonym
  28 mars, 2013 at 10:50

  I morgon kan du vara död. Hur glad blir Ringo då.
  Katrin kan du inte känna lite empati för andra människor. Du måste lida av någon psykisk störning!

 • Bea
  28 mars, 2013 at 11:10

  De tecknade Pippi filmerna, Thomas the tank engine och Dora the Explorer. Den sistnämnda övar lite språk matte osv

 • Anette
  28 mars, 2013 at 11:13

  Är du grym för att du steg upp halv sju ?
  Vad är det som gör dig så fantastisk? Att du är besatt av dig själv?????

 • Bea
  28 mars, 2013 at 11:15

  Förresten Katrin du kan ju ladda ner lite polska filmer och serier till ringo. Min sambo är engelsman och mina barn tittar på filmer med engelsk tal 🙂

 • Kristina
  28 mars, 2013 at 11:20

  Döden är svårt att tala om. Min ena dotter var 3 år när hennes pappa dog. Läkarna/psykolog på VC sade att jag inte skulle ljuga för barnen men jag berättade det på sjukhuset med lite hjälp(grät ju).
  Jag var alltså tvungen att säga sanningen och det var ett bra beslut – men, man behöver inte stressa fram oro inför framtiden hos barn så jag tycker inte att du behöver berätta sådant än!!!

  Har en kille på 2 år som älskar Teletubbies! Ja, jag gick vidare och skaffade ett tredje barn(på denna blogg måste man försvara sig pga alla påhopp av ilskna medläsare!).

 • Elin
  28 mars, 2013 at 11:25

  Oliver och gänget, Tingeling, My Little Pony lagom hemskt ) Skogsfamiljen, Smurfarna, Pippi, Dinosaurietåg, Byggare BoB

 • anonym
  28 mars, 2013 at 11:27

  Själv blir min påsk ett helvete. Min pappa dog för två månader sedan i en trafikolycka 36 år gamma. Tänker isolera mig i min lägenhet tills den jävla påsken är slut!
  Pappa vi ses snart!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 11:29

  DÖDEN DÖ!

 • Ia
  28 mars, 2013 at 11:39

  Min dotter älskar Trassel, lejonkungen, madagaskar! Lite tips bara!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 11:44

  Var glad att hon lever I morgon kan hon vara DÖD!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 12:11

  Du kan vara hur grym som helst. Men i morgon kan du vara död. Visa lite sympati, innan det är försent!!!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 12:17

  Min bror tyckte oxå att han var grym. Ham dog 24 år gammal!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 12:28

  Hur kan man vara så egocentrisk. Måste ha med din uppväxt att göra. Vad gick fel?

 • Elle
  28 mars, 2013 at 12:34

  Pingu Pinguuu! Rasta Mouse! Mr Tumble!
  Jag tog mitt barn till Domkyrkan I Uppsala, och sa att det ligger en massa doda manniskor under golvet och I kistor – Han sprang ut. Men han gillar att kolla pa den dar PwetyPie Happy Wheels dar tecknade figurer blir avsagade pa mitten och blodet sprutar at alla hall! Han ar bara 4, jag fattar inte. ! Men sen ar jag livradd att do – sa jag kanner att jag maste forklara lite for OM jag dor sa vill jag att Han ska tanka ratt och fint. Sa jag har borjat skoja om Gud. Som tex ”jag vet inte, fraga Gud” eller jag skyller pa Gud om det ar daligt vader eller sager att Han ar som vinden, man ser honom inte. ( nu tanker alla genus mammor, Gud ska inte vara en Han, men for mig ar Han det, vill inte ha nagon dryg genus gud ) iallafall sa om doden kommer upp om vi gar forbi en kyrka som min son nu tycker ar jatteobehagliga, sa sager jag att nar folk dor sa flyger Dom ivag som anglar till Gud och har det jattekul hela tiden. Sen nar vi andra blir gamla sa kommer vi ocksa do och flyga till Gud och alla ar tillsammans. Han accepterar det har och tycker det ar kul. Jag sager det for att skydda honom I en framtida katastrof . . Kolla pa filmen ”the invention of lying” ! I och for sig sa tror inte jag personligen pa doden, den ar en illusion, vi ar alla samma person och det har ar inte verkligt men det ar for flummigt att beratta for barn och folk som aldrig djupdykt I sinnet, sa vi haller oss till anglar och Gud ! Glad Pask alla karringar , glom nu inte att dra ett djupt bloss av Sativan, och glom inte historien om Jesus som dog. Varfor? Han sa att Gud var hans pappa. . . Nu skulle man bara fa lite Litium, I Sverige. Resten av varlden ar troende. Namaste!

 • Mari
  28 mars, 2013 at 12:44

  Allt beror på i vilken sken man ställer det!
  Klart att man kan tycka att man är superduktig om man lyckas kliva upp kl 06,30 och värna om sig själv för att sedan åka hem till familjen som sover. Ffa om du inte är en sådan person i vanliga fall. Man måste få vara STOLT över sig själv utan en massa påhopp!! Jag är själv grymt nöjd med mig själv och min tillvaro vissa dagar, medan andra dagar är skit!
  Var inte så ”svensk” och döm folk för att de tycker att de är duktiga på nåt. Ge dom en klapp på axel istället, gläds med dem!

  Och ang döden, allt har sin tid…. Och man behöver inte vara empatilös bara för att man finner en snabb utväg när ens barn ställer existesiella frågor. Men det är som någon annan sa, barn fattar så mycket mer än man tror och de lägger inte ner samma värderingar i svaren. Utan är hon död, så är hon död. Punkt! 🙂
  Min mamma dog i cancer när jag var 23år, så jag vet hur det är när ens nära och kära försvinner ur tillvaron. Men bara för det så betyder det inte att man får ge sitt barn en – just då – enkel förklaring. Som sagt, var sak har sin tid.

  Och tillslut ang filmer. Min pojk, snart 3år, älskar:
  *Lilla röda traktorn
  *Dora och Diego
  *Tractor Tom (finns på youtube, icke svenska, men det bryr han sig inte i)
  *Vännernas stad
  *Och själv klart Teletubbies! (som min man kallar för hash-tv!! 😀 )

  Ha en superfin påsk i Jämtland Katrin!

 • Mari
  28 mars, 2013 at 12:49

  Rättelse:
  Men bara för det, så betyder det inte att man inte får ge sitt barn en – just då – enkel förklaring.

 • Anna Ekstedt
  28 mars, 2013 at 13:50

  Oj vad många negativa kommentarer! Härligt att våga skriva att man är nöjd med sig själv, vilket alla neggosar inte verkar vara…
  Mina barn älskade Pippi, den gamla klassiska tv-serien och filmerna Pippi på de sju haven och Pippi på rymmen.
  Glad Påsk!

 • Lena
  28 mars, 2013 at 13:54

  Hej Katrin! Jag vet ju att du äter mycket ägg och tänkte därför höra vad för typ av ägg du köper? Är det frigående höns, burhöns? Tacksam för svar! =)

 • Maria
  28 mars, 2013 at 14:45

  Alla fattar att du inte hann allt det där på 45 minuter, så varför skriver du det? Överdrifter är en sak, direkta lögner en annan. Är du på väg in i en manisk fas igen kanske?

 • Joakim
  28 mars, 2013 at 15:54

  https://www.youtube.com/watch?v=b2rFvul3Zr4&playnext=1&list=PL75BEB87229ABEBFD&feature=results_main

  Professor Balthazar är BÄST!!!!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 16:25

  BIPOLÄR!!!!!!!G Gud vad du måste må dåligt att altid vara bäst. Måste vara en mardröm

 • Rebecca
  28 mars, 2013 at 17:02

  Finns det något bättre än Astrid Lindgrens filmer? Min son är snart 1.9 år och här går Emil, och Pippi och Nils Karlsson pyssling för jämnan /)

 • Linda
  28 mars, 2013 at 17:32

  Det tycker jag du ska fortsätta med! Gå upp på morron alltså, det blir mer fölk av en då;)

 • anonym
  28 mars, 2013 at 17:43

  Mina tre barn kommer snart att förlora sin mamma. År 28 år och vet att jag snart kommer att dö. Vad har jag gjort för fel. Ångest, Ångest är min arvedel…
  Men det är väl inget ni bryr er om. så länge ni är friska!

 • Baba
  28 mars, 2013 at 17:45

  Lejonkungen 2, Jake o piraterna, Dora filmerna (Olga min dotter, har lärt sig mycket engelska ord från Dora) Laban & Labolina är mysiga.. Små Einsteins filmerna nöter vi nog snart hål på:-) Trevlig påsk!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 17:51

  Nej tyvärr är det inte alla förunnat att vara friska. Tänk på det. När dina anhöriga får en dödlig sjukdum!

 • kaninfittan
  28 mars, 2013 at 17:53

  du e ett jävla sär som håller på å kommenterar 511 gånger…. jävla idiot där finns dom som går igenom just de du sitter å ljuger om…

 • Maria
  28 mars, 2013 at 17:57

  Bra kommentar, håller med.

 • Camilla
  28 mars, 2013 at 18:33

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]
  Glad påsk!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 18:47

  Detta blir min sista kommentar. Har piller och sprit så det räcker. Önskar er alla en glad påsk.
  Mamma dog påskafton 2010 och pappa påskdage 2011.
  Så mitt hjärta det blöder!!!

 • anonym
  28 mars, 2013 at 18:52

  FRID!

 • Py
  28 mars, 2013 at 18:56

  Tycker du på riktigt att hon ska förvarna sin treåring om att hans mamma faktiskt kan dö…?

 • Betty
  28 mars, 2013 at 19:00

  ???

 • Betty
  28 mars, 2013 at 19:04

  Hur menar du nu? Besatt av sig själv? Hon pratar ju förstås om sig själv på sin egen blogg, eller..?
  Jag skulle vara oerhört grym om jag klev upp 6.30! Om man gör något som man inte brukar göra, så fåååår man känna sig grym! OK?

 • Petra
  28 mars, 2013 at 19:10

  Hej!! Önskar er en bra resa :0). Spöket Laban kanske kan vara något…

 • Py
  28 mars, 2013 at 19:11

  45 minuter?

 • Py
  28 mars, 2013 at 19:15

  Om dina ord är din verklighet, så tror jag inte att du ska gå in på en blogg och skriva att du ska ta livet av dig!
  Sök hjälp!

 • Carola
  28 mars, 2013 at 19:18

  Mitt barnbarn på 3 år älskar just nu att se Hotell Transylvanien…..rolig film för vuxna också.

 • Carola
  28 mars, 2013 at 19:21

  En sak till….är det inte dags att sålla bland kommentarerna nu?
  Du verkar ha fått diverse ohyra här.

 • anonym
  28 mars, 2013 at 19:36

  Ja alla mår tyvärr inte bra psykiskt.Men att få höra att man är ohyra gör inte saken bättre.
  Hoppas att du och din familj får vara friska. Och inte drabbas av livsfarliga sjukdomar.
  Kram

 • Dolores
  28 mars, 2013 at 19:44

  Prova med Pocoyo. Det är spansk, men du hittar på alla möjliga språk.

 • Marie
  28 mars, 2013 at 19:50

  Mamma mu, Djungelboken, smurfarna, Tom o Jerry

 • Elisabeth
  28 mars, 2013 at 19:52

  Min 2 dagars yngre son älskar loranga mazarin dartanjang just nu och Madagaskar, Emil i lönneberga, superhjältarna, Bamse

 • Kristina
  28 mars, 2013 at 21:01

  Håller faktiskt med, jag ballade med ur när min man dog men vissa kommentarer är verkligen onödiga!

 • Emma
  28 mars, 2013 at 22:03

  Jag kommer snart sluta läsa din blogg då jag tycker att kommentarsfältet verkligen gått över styr. Jag tycker att du borde börja rensa kommentarer och blocka vissa IP nummer. Det är tråkigt att behöva gå in på din blogg och det enda man får se bland kommentarerna är spam, skit, hat och så många oseriösa kommentarer! Det har blivit jobbigt att följa din blogg, pga kommentarerna. Och ja; jag vill läsa vad folk kommenterat på dina inlägg, men vill läsa normala kommentarer…

  Så snälla. Gör något åt detta

 • Maja
  28 mars, 2013 at 22:14

  Håller med, det är inte normalt. Det skrämmer mig att det finns så mkt sjuka människor ute i samhället, var går det fel? Undra om dessa är likadana irl eller om de helt tappar greppet när de är online? I vilket fall som helst, rensa bort eller kräv att man visar sin identitet, typ fb.

 • Mia
  28 mars, 2013 at 22:16

  Bikupan, film om bin.Animerat

  Och även Minuscule, massa småkryp som bara åker runt och surrar och småbråkar med andra kryp, inget tal.

  Hajar som hajar?…

 • Emma
  29 mars, 2013 at 04:36

  Jag har två
  tvillingkillar på 14 snart 15. När jag läser din kommentar gråter jag…..
  Det är en mardrömstanke att jag skulle gå bort…
  Massor av styrkekramar till dig!!!!!!!!!
  Kan så väl sätta mig in i hur du har det….
  En tröst kan vara att du kommer att må bättre,men jag vet att det inte känns så just nu.
  Varm kram!

 • Lena
  29 mars, 2013 at 07:16

  Visst är hon grym! Hon går upp 6.30, åker o tränar, hem för att sköta en 3åring, fixa sig själv och sen till dagis och är på jobbet 9. Nej, kan ärligt säga att det skulle kag inte fixa själv. Grymt! Vilken idiotisk kommentar du skrev. Varför skulle hon vara besatt av sig själv?

 • Lena
  29 mars, 2013 at 07:18

  Och?

 • Kristin
  29 mars, 2013 at 07:21

  99% av alla bloggar är egocentriska. Fattar inte vad du gör här inne om du inte gillar det? Sök hjälp!

 • Kristin
  29 mars, 2013 at 07:26

  45 minuter? Hur får du ihop det? Är det svårt att räkna hur lång tid det mellan 6.30 och 9.00? Fast det är klart, med tanke på alla knäppa kommentarer här inne så verkar ju intelligensnivån inte vara särskilt hög.

 • Marianne
  29 mars, 2013 at 08:35

  Håller med!! Blir mörkrädd av vissa kommentarer.

 • Carola
  29 mars, 2013 at 10:24

  Då borde du verklige uppsöka ställen där du kan få hjälp istället för att sprida ut dig här!
  Lycka till!

 • Kristina
  29 mars, 2013 at 10:41

  Jag tror denne syftar på när Katrin väckte Ringo, åt frulle och duschade, allt det tog tydligen bara 45 minuter – reagerade också på att det gick lite väl snabbt;)

 • kerstin
  29 mars, 2013 at 10:53

  Astrid Lindgren naturligtvis. det såg mina barn på från 3-ärsåldern. Karlsson på taket var min sons stora favorit när han var tre år gammal. Alla tre älskade Pippi och Emil. Sen rit och rörelse filmerna på böckerna Totte och Emma är ju underbara. Alfons Åberg filmerna var också populära, Beppes godnattstund, Fablernas värld sen de gamla hederliga Disney klassikerna som Djungelboken, Askungen, Snövit, Dumbo, Pinoccio. Dinosaurie filmerna Landet för länge sedan var också en av mina barns favoriter. Sen såg mina barn på fem myror och fyra elefanter då de var i 3-4 års-åldern och älskade dem. Sonen läste redan vid fem och tjejerna var knappt sex år gamla då de läste. Dessa filmer gör så att barn blir intresserade av siffror och bokstäver på ett roligt och lärorikt sätt.

 • Fransan
  29 mars, 2013 at 12:18

  Min dotter fyller 3 år om tre veckor. Hon gillar att kolla på Nicke Nyfiken, Pippi (riktiga Pippi) Små Einsteins, Jake och Piraterna, Doktor McStuffin, Dinosaurietåget och Musses Klubbhus.

 • Fransan
  29 mars, 2013 at 12:21

  Just de, Händige Manny också!! Och hon är helt besatt av att kolla på Kinderegg på Youtube.

 • Emma
  29 mars, 2013 at 13:57

  Detäår verkligen ledsamt hur kommentarsfältet i stort sett missbrukas. Det är inte roligt att läsa längre. Tycker att det måste bli ordning. Dessutom är det i de flesta fall samma människa som ballar ur totalt, varje inlägg! Varje! Det gör mig också mörkrädd…

  Snälla Katrin! Se efter dina kommentarer. Detta funkar inte!

 • Lina
  29 mars, 2013 at 16:59

  Mamma mu! Pettson och Findus! Nicke nyfiken!

 • Lina
  29 mars, 2013 at 17:00

  .. För att inte glömma Emil och Pippi å barnen i bullerbyn!

 • Katja
  29 mars, 2013 at 21:03

  Beklagar sorgen….

 • Linda
  29 mars, 2013 at 22:50

  Kör Netflix på iPaden så hittar nu massa kul till Ringo (och er själva). Micke och Molle, Bärgaren och Bamse är min snart treårings favoriter just nu.

 • Theresa
  31 mars, 2013 at 05:15

  Filmtips:
  Hotell Transylvaninen
  Mulan
  Superhjältarna
  Trassel
  Råttatouille.