Okategoriserade

Ja men absolut

Det är en död fågel som gänget i Hedemora anser att de ser på etiketten och det är en del av er som tydligen också ser den fågeln och till alla er har jag bara en sak att säga: Sök vård. Det står inte helt bra till med er men herregud vad ska vår AD säga när han får höra om det här… Eller kanske att vi bara skiter i det. Låtsas som att det aldrig hänt. Eller så får han helt enkelt göra om etiketten.

Jag ligger och ser på allsången från i tisdags. Så söt hon är den där Zara med jesus jag har ju helt glömt att ta upp en sak med er. Nasonex. Jag har ju berättat för er att jag börjat ersätta Otrivin med Nasonex för att bli av med mitt beroende och det har jag nu gjort i tre dagar när jag idag pratar med syrran som säger att man inte får ta Nasonex när man är gravid? Jag har ringt två läkare som jag känner och en säger att jag får och en säger att jag inte får. Vad säger ni?

Jag ska ta och sova nu. Vi hade ett drama här för nån timme sen drygt. Ringo gjorde nåt jag vet inte vad så det sprutade blod från hans tumme. Jag höll på att svimma, Nova höll andan och Ringo sa stolt ”Blobt, mamma blobt” mellan skriken. Tur att pappa Bingo (lite väl mycket hyllningar till Bing i det senaste kan jag tycka) tog kommandot med papper, plåster och hålla högt. Nu sover alla så jag ska också sova. God natt gänget. Och alla ni som ser döda fåglar på mina etiketter. Sov ni med. Ni behöver sömnen.

Ser ni något märkligt med den här bilden? Det är en död fågel. Det är inte jag det är en död fågel. Ha ha ha. Dööööööd fåååååågel.

You Might Also Like

 • Anna
  27 juni, 2013 at 22:59

  Hej Katrin,

  Har skummat FASS, och läser man om Nasonex, så skulle i alla fall jag försöka undvika det om jag var gravid. Lycka till med graviditeten.

  /Anna

 • Lina
  27 juni, 2013 at 23:01

  Du kan läsa på janusinfo.se. Gå in under beslutsstöd, läkemedel och fosterpåverkan.

 • Noe
  27 juni, 2013 at 23:14

  Varför inte ta och läsa på Fass.se??
  Man måste ha bra livlig fantasi för att se en död fågel på den bilden.. ( påsen )

 • Louise
  27 juni, 2013 at 23:23

  Har du bett bagarna i Hedemora att dra också?:)

 • Smulan
  27 juni, 2013 at 23:27

  Inte ens jag ser en död fågel. Ser ut som gammal bark.

 • Sofie
  27 juni, 2013 at 23:28

  om läkarna säger olika varför chansar du då ens? Om man riskerar att skada sitt barn så är väl valet givet eller?

 • Sanna
  27 juni, 2013 at 23:42

  Kortikosteroider bör inte användas när man är gravid. Kan man inte avstå rent medicinskt, pga sjukdom så krävs noggranna kontroller av barnet efter förlossningen.
  Har själv stött på barn med rubbningar i Na/K balansen efter förlossningen då mamman använt höga doser.
  Mvh Sanna, barnmorska

 • anna
  27 juni, 2013 at 23:50

  Äh, inte fan är det en död fågel, den vilar ju bara !

 • Lisa
  28 juni, 2013 at 00:21

  Efter att jag läst på FASS skulle jag inte ta det som gravid. Och då är jag sån som får panik av nästäppa nästan. Skulle inte tagit risken. Hellre vanlig nässpray då och då när man inte står ut och får kvävningskänslor nästan.

 • Sofia
  28 juni, 2013 at 00:30

  Död fågel? Vart då? Märkligt.

 • malin
  28 juni, 2013 at 00:46

  ”Och alla ni som ser döda fåglar på mina etiketter. Sov ni med. Ni behöver sömnen.” HAHAHAHAHA JAG DOOOR! love you katrin – om man ens kan saga sa till nagon man inte kanner!!!

 • Maja
  28 juni, 2013 at 00:56

  Det där ser mest ut som en förvånad kanin=)
  Katriiin så fiin..

  http://25.media.tumblr.com/797ca7857d59a583c48bd3bdf399587a/tumblr_mkbsuybwbx1s4n655o1_250.gif

 • gbg
  28 juni, 2013 at 06:11

  Ähhh…allt är i sin ordning. Vad de ser (och hör) i Hedemora är helt irrelevant.Rumpmasarna och -kullorna är ett släkte för sig och ser de en dö fågel ÄR det en död fågel…i deras värld. Jag bodde där uppe i sex år och det var väldigt tydligt att deras mentalitet är väldigt speciell, de är enkelspåriga i sin mycket lilla värld och om saker och ting inte har anknytning till fika, knätofsar eller musik, är det helt ointressant. En liten värld där man har lätt för att fokusera på skitsaker. Det förvånade mig då jag läste att det finns en lchf-butik i H-mora eftersom lchf är relativt nytt och allt som annorlunda, okänt och nytt är livsfarligt i Dala-världen. Ja, det finns undantag (mestadels inflyttade.)

 • Carrie
  28 juni, 2013 at 08:09

  Har föreslagit det tidigare och gör det igen. Kör rhinocort aqua pararellt med otrivin. Fattar inte hur du kan chansa och ta nasonex när du är gravid. Du förvånar mig. Angående den döda Pippin ha ha ha ha ha :D.

 • Ulrika
  28 juni, 2013 at 08:22

  Fågel? Jag ser en fisk med små ben =) Friskt? Nja…

 • Bloggaren DeMarkey - LiveYourDreams!
  28 juni, 2013 at 08:25

  Ha ha vilken rolig bild. God morgon på dig!!

  Önskar dig och fina magen en trevlig fredag.
  // Diana

 • sara
  28 juni, 2013 at 08:26

  Angående nässpray skulle jag rekommendera dig att prata med en apotekare/farmaceut istället för en läkare.

 • S
  28 juni, 2013 at 08:46

  Jag fick nasonex utskrivet av min läkare på mvc för täptnäsa pga min graviditet. Och hon sa då uttryckligen att många tror det är farligt för att det är kortison i, men det är en sån lite dos att det inte är någon fara. Men att det är bra att bara ta den vid behov och Max 1 gång om dagen.
  Den ger inte effekt direkt utan efter ca 3-4 dagar sen kan man ta bara vid behov.

  Den rekommendationen fick jag.
  Tog 4 dagar i v 8 och har inte rört nässpray sen dess, är i v 14 nu och fortfarande ingen nästäppa 🙂

 • Therese
  28 juni, 2013 at 08:48

  Var hos barnmorskan igår. Är i v 17 snart 18 och är bomtäppt på nätterna. Frågade om kortisonspray och hon sa att man kan ta men dom rekommenderar det inte eftersom man ska undvika kortison under graviditet. Hon sa att jag kan ta nasonex men inte för mkt. Åkte till Apoteket och pratade med dom där. Dom sa att man måste använda nasonex under en längre tid för att det ska hjälpa över huvudtaget. Då kände jag att det blev moment 22 och sket i att köpa någon spray. Sköljer näsan och står ut. Tror inte du skadat bebisen genom att använda nasonex men jag själv vill inte chansa. Du kan ta Rinexin det är avsvällande och helt ofarligt för barnet. Det tar jag när allt blir för jobbigt.

 • Emma
  28 juni, 2013 at 08:52

  Jag har tre barn och har sen jag var 16 använt nasonex varje dag, även under graviditeten. Inga problem, har aldrig haft en läkare som sagt att nasonex skulle va farligt. Det är så låg dos och verkar bara i näsan, inte hela kroppen!

 • Pola
  28 juni, 2013 at 11:19

  Fornøjelse at læse din blogg søde Katrin !!! Pus på dig !!!

 • Emma
  28 juni, 2013 at 13:21

  Det heter inte 1 gram kolhydrat. Det heter 1 gram kolhydrater. Jag kan garantera dig att en kolhydrat inte väger 1 gram. Haha.
  Ni måste ha folk som kan gramatik!
  Ni skulle inte skrivit 1 kg kolhydrat heller antar jag? Bara för att det står 1 framför så betyder det inte att kolhydraterna är singular. De är ett helt gäng!
  Skärpning!

 • Louise
  28 juni, 2013 at 13:30

  Hahaha! Kul analys:-)

 • Carrie
  28 juni, 2013 at 13:52

  Haha..du har så rätt Emma 🙂

 • Carrie
  28 juni, 2013 at 13:58

  HAHAHA :D. ”knätofsar”

 • Haderittan
  28 juni, 2013 at 15:54

  Ser ingen fågel alls jag.

  Från FASS: Graviditet Kategori B:3.

  Klinisk erfarenhet från gravida kvinnor är begränsad. I djurförsök har kortikosteroider visat sig ge upphov till missbildningar av olika slag (gomspalt, skelettmissbildningar). De djurexperimentella resultaten förefaller dock inte ha någon relevans för människa vid användning av Nasonex vid terapeutiska doser.

  Det finns inga adekvata eller välkontrollorerade studier med gravida kvinnor. Efter intranasal tillförsel av maximal rekommenderad klinisk dos kunde mometason inte uppmätas i plasma; därför förväntas exponeringen till fostret vara försumbar och risken för reproduktionstoxicitet mycket låg.

  Som andra nasala kortikosteroidläkemedel ska Nasonex nässpray inte användas under graviditet och amning om inte den förväntade nyttan för modern uppväger den potentiella risken för modern, fostret eller spädbarnet. Spädbarn födda av mödrar som erhållit kortikosteroider under graviditeten ska noga observeras med avseende på hypoadrenalism.

 • Ullis Whitey
  29 juni, 2013 at 05:08

  Jag ringde läkemedelsverket (tips från 1177) när jag var osäker om medikament. Gört! Bra hjälp där!

 • Anna
  29 juni, 2013 at 13:24

  Ta bomullstussar, blöt dem och lägg i frysen. Sätt dem i näsan INNAN du blir täppt (urtrist, jag vet, men det funkar…) Efter typ 24 h svullnar du inte igen mer. Jobbiga 24 h du får planera in nåt annat skoj, typ som rehab men det funkar urbra! Tre års beroende borta på 24 h. Kör hårt!

 • sofia
  29 juni, 2013 at 15:34

  Hej katrin! Min läkare var osäker på om man fick använda nasonex så innan hon skrev ut ringde hon en allergolog eller va d nu kallades som e specialist på sånt å den läkaren sa att det e helt okej när man e gravid. Jag har använt den under hela graviditeten och nu har jag en superfrisk jättenöjd pojk på fyra veckor i mitt knä så spraya på 🙂

 • Sara
  29 juni, 2013 at 20:21

  Det stämmer såå väl. Är inflyttad göteborgare och hat bort här i Dalarna i snart fyra år. Dalmasarna är verkligen speciella!

 • kerstin
  30 juni, 2013 at 09:55

  Det ser ut som en fågel död eller levande som ligger bakom brödet. Antingen sover den eller så är den död.