LCHF Okategoriserade

Internationella mansdagen

Jag skulle vilja införa den internationella mansdagen den 9 mars. Så då var det gjort. Jag hoppas att många kvinnor med mig uppmärksammar den här dagen idag och framöver ända tills det bildas en jämlikhet mellan könen.

Jag vill idag hylla två män extra mycket. De heter Måns och Lars. Jag börjar med att berätta för er om Måns för honom känner ni till. Han heter Zelmerlöw i efternamn och har bland annat vunnit Lets Dance och sjunger en av världens bästa (enligt mig) låtar Cara mia. Anledningen till att jag just vill hylla Måns är för att han är en så bra person och när jag satt och lyssnade på honom i TV4 nyhetsmorgon i helgen kom jag på en händelse som ägde rum för flera år sen.

Min väninna skulle ha möhippa för sin vän och ringde mig för att fråga om jag möjligtvis kunde hjälpa henne att få Måns Zelmerlöw eller Ola aka Idola (minns ni honom) att komma förbi hippan? Hon undrade helt enkelt om jag hade nån ingång på någon av dessa två. Det hade jag såklart. På båda. Så jag ringde båda och väntade på att de skulle ringa tillbaka. Jag blev uppringd av Idolas manager som sa att Ola kan ställa upp för ett arvode på 30 000 kr. Jag blev uppringd av Måns som glatt sa att han gärna ställer upp. För att han är en gullig kille. Jag sa till Måns att han har en tjänst innestående hos mig men han har sen aldrig utnyttjat den. Så jävla fint av honom att ta sig tiden och dyka upp på hippan. Det tog honom en halvtimme och han gjorde det för att vara snäll mot mig. Sån är han.

Idag känns det att Måns är en sån jävla vinnare och Idola är det knappt någon som minns. De hade ungefär samma förutsättningar men med en sån inställning som Idola hade då i alla fall kommer man aldrig någonstans i livet. Så ni vet. Karma.

Den andra mannen som jag vill uppmärksamma idag på den internationella mansdagen är min 84-åriga granne. Den här fina mannen blev tipsad av sin PT att testa LCHF. Han ryckte tag i mig trappuppgången och sa att han aldrig blivit insläppt i köket av sin (avlidna) hustru så han kan inte använda sig av det, absolut varken steka en köttbit, koka ett ägg och allra minst baka en brödmix i ugnen som han aldrig ens vidrört. Innan jul sprang jag upp och lade min bok i hans tidningsställ. Jag skrev en hälsning och önskade honom en god jul. Han blev glad och tackade mig när vi möttes vid hissen i mitten av januari. Han sa att han älskade min bok Dags att bli smal, att han tycker mycket om mig för att jag är en rivig tjej med go.

Plötsligt en dag kom Lars in i butiken på Karlavägen och Milica sålde en brödmix till honom. Hur hon lyckades förstår jag inte. Dagen efter kom han in för att berätta att inte bara hade han lärt sig att använda en ugn han hade även bakat mixen och därmed ätit sin frukostmacka både fri från gluten och kolhydrater. Gott var det också!

För några dagar sen fyllde Lars 85 år. Jag hängde ett paket på hans dörr fullproppat med produkter såklart! Jag har nu fått ett mejl från Lars PT och det får ni läsa själva:

 I fredags var Lars hos läkaren för att ta nya tester samt kolla av om han kunde minska lite på alla mediciner han fått utskrivet till sig, bl.a. för ålders diabetes. Efter att han tagit alla prover visade dom fantastiska värden! Dr var helt chockad! Hans diabetes är borta och det är snudd på omöjligt när man är 85! Dr plocka även bort 3 av 6 mediciner och minskade dom andra tre till hälften av dosen! Dr fråga hur Lars kunnat få till denna otroliga förändring! Lars svarade – med LCHF och träning tre gånger i veckan. Att han gått ner 14 kg! Lars sa att han nu är ett levande bevis på att det aldrig är försent att börja ta hand om sin kropp och ändra sin kost! Han är så cool!. 

Ville bara att du skulle få ta del av detta och att han var så rörd och stolt över din present! Hans nya favvo är müsli! : ) 

Någon som inte sitter med en tår i ögat nu? Herregud så underbart. Det är det här vi lever för på LCHFklubben.se. Om  ni undrar. Rabattkod middagstips ger er fortfarande 50% rabatt på ett års medlemskap. 

You Might Also Like

 • Johanna
  9 mars, 2015 at 11:16

  Internationella mansdagen finns, och är den 19e november! 🙂

 • Hanna
  9 mars, 2015 at 11:19

  Vad fiiint att du ändrat uppfattning om äldre män. För dem brukar du ju bara nämna som ”gamla gubbjävlar”Det finns tydligen hopp för dig!

 • Tanja
  9 mars, 2015 at 11:30

  Va lycklig du måste vara Hanna med kommentaren ovan!!!

 • Anna
  9 mars, 2015 at 11:44

  Jo jag fick en tår i ögat när jag ser att du fortfarande bjuder på 50% rabatt om man blir medlem!

 • Marja
  9 mars, 2015 at 12:29

  Tyvärr kan man inte bli av med sin åldersdiabetes, eftersom insulinproduktionen inte kommer att öka efter det att den en gång minskat. Med medicinering, diet och motion kan man hålla sockernivåerna på nära nog normala nivåer. That’s it!
  Antingen fabulerar du eller så hör du det du vill höra. Allt för att göra reklam för dina produkter.

 • I
  9 mars, 2015 at 12:58

  Hört talas om google? Mansdagen finns redan?

 • Monika
  9 mars, 2015 at 13:55

  <3

 • gunilla
  9 mars, 2015 at 14:16

  När du ändå håller på och berättar sagor så kan du väl ta den om tomtar och troll också……..

 • Susan
  9 mars, 2015 at 14:43

  Vet gubben om att ha gör REKLAM för LCHF. Om han nu existerar?

 • Esmeralda
  9 mars, 2015 at 18:21

  Om man bantar och går ned i vikt följer ofta förändringar till det goda i dess kölvatten. Man brukar bl.a kunna reducera läkemedel . Så kontentan blir alltså följande- att gå från övervikt till normalvikt för med sig förändringar till det goda. Detta kan göras med hjälp av Viktväktarna, GI-mat, LCHF, flygvärdinnedieten, genom att springa som satan i några månader eller genom att sluta äta bullar och gött. Det är viktminskningen i sig som är faktorn. Men var och en blir salig på sin tro och huvudsaken att gubben Lars mår som en prins

 • Anna
  9 mars, 2015 at 18:38

  underbart! bra jobbat Katrin. Jag ÄLSKAR din müsli

 • Märtha
  10 mars, 2015 at 11:27

  När ska du öppna butik i Umeå?? en stad som växer så det knakar!!

 • Theres
  10 mars, 2015 at 12:13

  Underbart att du finna Katrin och underbart att Du är en grym förebild och hjälper andra till ett bättre liv. Kärlek till dig och lchf 😉

 • L8
  11 mars, 2015 at 17:58

  Det är klart Lars finns! Det är ju jag som tränar med honom 3 dagar i veckan! Jag tycker att det är så jävla coolt att någon som inte brytt sig om kost utan ätiot micrad dafgårds mat i flera år blir så inspirerad av en bok och väljer att lägga om sin inte så hälsosamma kost när man är 84 år! Det är ett bevis på att det aldrig är försent! Så sluta med era negativa kommentarer och fokusera på det som är possitvit. Tack för mig!

  PT L8

 • Birgitta Hammarberg
  11 mars, 2015 at 20:22

  Hej Katrin! Först en liten rättelse av parentesen avliden hustru till Lasse däremot xhustru men bästa vän.Du har lyckats med det omöjliga att få Lasse att äta nyttigt och L8 har lyckats med att få honom att gå på gym.Kvinnor kan!Ni som tror att Lasse är en reklambluff är helt ute och cycklar.Den 5 mars fyllde han 85 som jag xet firade med honom genom en promenad runt Djurgården och därefter en god återfallsmiddag med dessert.Lasse finns i allra högsta grad och kommer säkert att överleva sitt gamla 67åriga x.Tack Katrin och Lotta för vad ni gör för min bästa kompis. Gittan

 • Johans
  17 mars, 2015 at 21:05

  ”Jag skulle vilja införa den internationella mansdagen den 9 mars. Så då var det gjort. Jag hoppas att många kvinnor med mig uppmärksammar den här dagen idag och framöver ända tills det bildas en jämlikhet mellan könen.”

  1. Det finns redan en dag för män.
  2. Alla dagar utom kvinnodagen är mansdagar, så det behövs egentligen inte en internationell dag.
  3. Så det bildas jämlikhet???? Är du galen? Då behövs det fler KVINNODAGAR.

 • Sara
  27 april, 2015 at 08:19

  Min faster berättade för mig igår att detta inlägg existerade. Lasse är världens häftigaste! Han är min farfars bror och den mest inspirerande 85-åringen nånsin. Tack för att du hjälpt till så att vi får behålla honom lite längre 🙂