Okategoriserade

Inte många fria dagar

Jag har just gjort en upptäckt. På en månad är det ca 30 dagar. Fyra av dessa har jag mens. Fyra av dessa har jag PMS – magont, ryggbesvär, ömma tuttar, lättirriterad. Fem dagar har jag ägglossning – gägg som sipprar. Fem dagar har jag PÄS – Preägglossning späningar – magont, ryggbesvär, ömma tuttar. Alltså har jag någon form av åkomma mer än hälften av månadens dagar. När jag fyller 45 ska jag fira med en sterilisering.

You Might Also Like

 • Mari
  27 november, 2012 at 16:07

  Du kommer fortfarande att få mens!!

 • Bøggan
  27 november, 2012 at 16:10

  Hadde mens till 56 år!

 • Carina
  27 november, 2012 at 16:10

  Jag har steriliserat mig och enda skillnaden är att man inte kan bli gravid. Annars fortsätter allt precis som vanligt tyvärr…

 • Renee
  27 november, 2012 at 16:18

  Samma här!!! Vill bara skjuta sig i huvudet ibland alltså!

 • Nathalie
  27 november, 2012 at 16:30

  Jag hade samma besvär tills jag började käka mini-piller. Då försvann allt, mensvärk, ömma bröst, pms-humör och allt det där jävliga man gick igenom. Dock vet jag ju inte om det är något som du är intresserad av att käka, om ni skulle vilja få fler barn.

 • camilla
  27 november, 2012 at 17:15

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Maria
  27 november, 2012 at 17:20

  Rolig beskrivning! ;0)
  Är själv 48 och har fortfarande mens. Och nu börjar den komma tidigare än 4 v, blöder mycket och har värre PMS än tidigare. Så du har mycket att se fram emot! ;0)

 • Ria
  27 november, 2012 at 17:29

  Men ååh lägg ner,ingen vill köpa din skit camilla!!!

 • Josefine
  27 november, 2012 at 17:34

  Har tänkt dom senaste två månaderna samma sak. Mina skavanker har blivit sjukt mycket värre sedan dagen då jag fyllde 28. Så nu har jag problem nästan hela tiden. Plus att mina tarmar spökar…

  Jätteskoj att vara kvinna.

 • lusse
  27 november, 2012 at 17:37

  när du är 45 då kommer klimakteriet! det betyder humörsvängningar, vallningar, några månader utan mens sen flera liter på några dagar, dvs PMSx10. Läkarna kommer att föreslå – tro’t eller ej – att OPERERA BORT ALLTIHOPA! gör inte det. Ofattbart att de fortfarande gör detta. Äggstockarna är kroppens batteri. Att läkarna fortfarande opererar bort allting trots att det är en helt normal process som tar slut naturligt inom ett par år – det är bortom all kritik. De borde spärras in. Så det är något att se fram emot som kvinna! Klimakteriet. 😉

 • Anna
  27 november, 2012 at 18:00

  Har hormonspiral och slipper mensen helt 🙂 Har ca 4-7 dagar i månaden med ömma bröst som växer rejält i storlek, inga direkta humörsvängningar heller. Så bästa alternativet för mig helt klart!

 • Katti
  27 november, 2012 at 18:05

  Du…det har jag gjort en sterilisering, det gjorde jag för att jag var för gamal att få fler barn…oj vad jag skulle njuta……..ey….någonstans mellan din o min ålder 46 blir det bara värre o värre……..mens vad är det o det har jag…men tuttarna gör bara mer o mer ont o jag blir bara argare o argare (använder argsintheten till styrka på jobbet) men hur fan kul är det…Övergångsåldern är lång o bedrövlig o man blir inte gulligare av en sterilisering. Hejja dig o kram.

 • Katti
  27 november, 2012 at 18:07

  en sak till till de som inte vet!! En sterilisering innebär inte att ta bort äggstockar! Det gjorde man på 70-talet! Idag bränner man bort den lilla äggledaren o så knyter man ihop det…än idag älskar jag utan oro, men inte fan har jag blivit gulligare 😉

 • Carola
  27 november, 2012 at 18:25

  Jo du…..jag steriliserade mig vid 35 efter 3 barn….men allt runt mensen blir allt jävligare ju äldre jag blir….så nu vid 42 är det riktigt skoj 🙁
  Längtar efter klimakteriet…..eller kanske inte ändå.

 • Helena
  27 november, 2012 at 18:36

  Hej! Jag hade precis som dig, sjukt jobbigt men idag är det helt borta! Lösningen är att ge kroppen det hormon som dräneras under vissa dagar i perioden, dvs progestreon. Finns som bio-identiskt till det som kroppen själv producerar vilket gör att det är som att sätta en nyckel i rätt nyckelhål. Fantastiskt!!!! Finns som kräm och typ alla i usa använder detta. Det är bara svenska läkemedelsverket som är lika sega som livsmedelsverket och inte får häcken ur att ta in detta till Sverige. Jag tycker det vore mycket intressant att sätta tryck i denna fråga på samma sätt som du gjort med lchf för du om någon skulle kunna väcka en bra debatt i frågan. Säg gärna till, jag mailar gärna mer info om du vill!!!!! Detta är inget flum eller så och jag vill få fram debatt kring detta!!! Det är viktigt! Varför ska vi tjejer behöva må som du fast det finns läkemedel som gör att vi mår jättebra och får fina bra ocj stabila relationer, är pigga glada och fokuserade, varje dag året runt! Hoppas du ser detta och luskar lite!!! Kram

 • Johanna
  27 november, 2012 at 18:55

  Har haft p-stav sen jag var 13 år, har inte haft mens, PMS, värk eller något sedan dess. SÅÅÅÅ underbart!!!

 • J
  27 november, 2012 at 19:00

  Jag har haft p-stav i ett år nu och tänkte egentligen ta ut den då jag inte har något sexliv (är ensamstående småbarnsmamma) men när jag fick mens för första gången på 3 månader så upptäckte jag hur härligt det är att slippa mensvärk, blod och pms. Så staven får sitta i två år tills det är dags att byta den och då bestämmer jag den dagen om jag vill ha en ny eller byta preventivmedel men jag kan lova att jag avundas män i just detta.

 • Maja
  27 november, 2012 at 19:21

  =)
  Slut med skiten-jag är 52…hade det för nån månad sen å före det var det 8 mån sen. Det är helt klart bättre med värmevallningar, sömnbesvär å skäggstrån grova som palmer på hakan *flin*

 • Chris
  27 november, 2012 at 19:33

  Alltid snuskiga och geggiga intima redogörelser. Tala om polskt pack!

 • Johanna
  27 november, 2012 at 19:45

  Vill veta mer. Länka! 🙂

 • Lotta Lux
  27 november, 2012 at 19:47

  Kolla med din mamma hur och när hon kom i klimakteriet. Det varierar mycket, men ofta har man som sin mamma. Jag hade som min, mensen slutade tvärt vid 43-45, utan några som helst problem. Inga humörsvängar, vallningar eller nåt. Bara ibland ytterst lite yrsel. Skööönt!

 • maria
  27 november, 2012 at 20:29

  Äter cerazette som är nån typ av minipiller. Behöver inte ta tabletten samma tid varje dag och har inte haft mens sen jag fick byta till dom för några år sen så för mig funkar de utmärkt.

 • Katti
  27 november, 2012 at 20:34

  jag med

 • Py
  27 november, 2012 at 20:44

  Det var ju inte det hon pratade om

 • Py
  27 november, 2012 at 20:48

  Alla upplever även klimakteriet olika.En del har jätteproblem, andra märker ingenting.

 • Pernilla
  27 november, 2012 at 20:55

  Ha, ha jag fick barn när jag precis fyllt 46!! Kan gubbar få barn när de är betydligt äldre än jag ….så tänkte jag. Dessutom tror alla att jag är minst 10 år yngre. Tur för mig!

 • Bøggan
  27 november, 2012 at 21:17

  On Oprah show, they recommended it.

 • Py
  27 november, 2012 at 21:21

  Det är ju inte jättevanligt att det slutar så tidigt som 43, då är det ju fortfarande kvinnor som får/vill ha barn. Snarare runt 50-55

 • Py
  27 november, 2012 at 21:33

  Grattis!

 • Cathrine
  27 november, 2012 at 21:54

  P stav när man är 13 år?

 • Helena
  27 november, 2012 at 23:03

  Oprah vet jag ingenting om gällande detta men läs mer här: http://www.mialundin.se Lycka till!

 • SweTex
  28 november, 2012 at 00:02

  Synd att inte din morsa valde att sterilisera sig.

 • Anna
  28 november, 2012 at 00:37

  Vill man inte ha hormoner så: FEMAL BALANS SÄGER JAG BARA! Hade grymma PMS besvär. Eller snarare pdms. Allvarligt alltså. Mådde PISS! Hade alla symtom och några till. Ville bara döda och själv dö. Började m femal balans och efter 2-3 månader-symtom fri!!! Åt i ca 1 år och provade sluta med dem. Efter typ 5 veckor: PANG! Där igen. Dyrt som fan. (speciellt när man e student) men ojojoj. Räddaren för min familj och mig själv. REKOMENDERAR verkligen! (30 år är jag.)

 • sandra
  28 november, 2012 at 00:50

  För att få bäst skydd med någon sorts minipiller ska dom helst tas samma tidpunkt varje dag

 • Emma
  28 november, 2012 at 01:07

  Hahahahaha jag älskar dig alltså

 • SweTex
  28 november, 2012 at 01:37

  Anna….Du är student säger du, förutom att du verkar vara helt jävla hysterisk, och du kan inte stava till SYMPTOM eller REKOMMENDERA?Intressant vad lite det krävs för att studera nuförtiden.

 • ellen
  28 november, 2012 at 02:35

  Tjohej… Jag är 33, ska ta mi tusan göra som min mamma gjorde och ta bort hela paketet där inne när jag fyller 35! Vill kunna njuta ågra år innan man blir gammal som gatan på riktigt! 😉
  Har haft besvär sen jag fick min mens vid 12 års ålder. Så lite frid o fröjd förtjänar jag tycker jag! 😛

 • SweTex
  28 november, 2012 at 03:49

  Ellen…vad betyder ”ågra”…och vad betyder ”mi”? Roligt att skåda att Zytiomeneschskaierska eller vad det är hon heter har dom efterföljare hon förtjänar eftersom hon har stora problem själv med att få till en mening som är korrekt…patetiskt, men som sagt, kul att följa.

 • kerstin
  28 november, 2012 at 07:00

  Inget förändras i kroppen bara för att du steriliserar dig…jo en sak du kan inte bli gravid.

 • Lotta
  28 november, 2012 at 07:06

  Därför man ska smörja sig med progesterallkräm , bioidentiskt progesteron. Se hormoni.se. Det har förändrat mitt liv och gjorde mig gravid på första försöket. Nästan alla kvinnor har östrogendominans vilket ger allt du skriver i inlägget, vi behöver progesteron!!!!! Älskart! Önskar alla fick veta

 • SweTex
  28 november, 2012 at 08:08

  Lotta…kul att träffas. En sak bara..din mening ”Darför man ska smörja sig med progesterallkräm”, för att inte nämna hela inläggets taskiga meningsuppbyggnad… och ordet ”Älskart” som en bonus, jag ville bara kolla om du egentligen menade ”Darfär ska man smörja in sig med progesterallkräm” och ”Älskar” eller möjligen ”Älskar det”.
  Hörs snart!

 • eva
  28 november, 2012 at 08:33

  Är det inget bra menar du? nyfiken?

 • Helena
  28 november, 2012 at 08:35

  Håller helt med och det är samma som fått mig att må helt fantastiskt bra! Vi måste skapa debatt om det här, det är skandal som det är nu!

 • Helena
  28 november, 2012 at 08:58

  Men är du på riktigt eller???
  Hahahaha….

 • m
  28 november, 2012 at 09:08

  Ja varför inte?
  Har man problem med menstration så funkar de utmärkt.
  jag har ätit p-piller sedan jag var 13 pga hemsk mensvärk.

 • NinaKatarina
  28 november, 2012 at 10:17

  Först stereliserade jag mig, fortfarande mens och allt därtill.
  Sen opererade jag bort livmoderkroppen, Hurra vad bra jag mådde efter det.

 • Anna
  28 november, 2012 at 11:05

  Jag har dysleksi och studerar bl.a. Svenska så att jag också trots mina problem kan få läsa vidare på hs. Men det hör ju inte hit. Det var femal balans jag ville rekomendera.

 • Lotta F
  28 november, 2012 at 11:25

  SweTex jag tycker du ska prova alla förslag som finns här bland kommentarer. Värsta kommentarer jag läst på länge, du verkar ha problem med allt och alla.

 • Anna
  28 november, 2012 at 11:47

  Ja, eller hur?! Problemet är nog att hon säkert inte har varken livmoder eller äggstockar (än mindre hjärna, hjärta och själ) så bitterheten driver ”hennom” till att klanka ner på andra. Underhållande iaf 🙂

 • Anna
  28 november, 2012 at 11:52

  Btw
  Jobbar på sjukhuset och symtom är rättstavat, så vida det inte är felstavat i hela journalsystemet 🙂 men tack för din återkoppling.

 • Anna
  28 november, 2012 at 11:56

  Nämen?! Anar man måhända ett stavfel i ”darfär” ??? Gud så underhållande! Smaka på denna då: JÄVLA FITTA! Dög stavningen i den meningen, tant viktig?

 • Marie
  28 november, 2012 at 12:14

  Sterilisering tar inte bort mensen, du har den kvar och allt med den.
  Jag tog bort hela livmodern istället och slipper sen 8 år den där måntagliga skiten.
  Jag har kvar äggledare för att slippa komma i förtidigt klimakterie och behöva äta medicin för det.
  Men klart den bästa OP jag någonsin gjort.

  By the way…jag steriliserade mig först några år innan OP av livmoder och jag tyckte jag blev värre med blödningar och pms då.

 • Lotta Lux
  28 november, 2012 at 12:25

  Ja, det var ju väldigt tidigt! Även därför är det idé att kolla med sin mamma, om man planerar att skaffa barn sent i livet.

 • Lotta Lux
  28 november, 2012 at 12:29

  Enligt Svenska akademien kan man skriva både symtom och symptom… Undrar vad DU studerat…

 • Maria
  28 november, 2012 at 12:50

  Ständigt denna gamla miserabla sociopathagga Christina Torkelsson från Göteborg. Tala om att inte ha ngt liv…!

 • Maria
  28 november, 2012 at 12:55

  Det är den miserabla haggan Christina Torkelsson från Göteborg som är i farten igen. En ensam sociopat som ingen vill beblanda sig med …därav alla bittra kommenterarer i tid och otid, i brist på liv givetvis.

 • Veronika
  28 november, 2012 at 12:59

  Jag firade när jag fyllde 35 år. Då tyckte jag åldern var inne för en sterilisering 🙂

  Nu njuter vi av våra 3 stora barn 🙂

 • Hanna
  28 november, 2012 at 15:32

  ELLER SÅ SLUTAR MAN KÄNNA EFTER! Då blir problemen genast mindre. Har oxå pms, blöder rikligt, mycket rikligt i åtta dagar. Men man kan ju lära sig impulskontroll under de dagar man har pms så blir ju omvärlden gladare.

 • Kia
  28 november, 2012 at 16:09

  Då har du knappast PMS kära lilla du 🙂 läs på lite innan du återkommer. Vi som lider av detta lider verkligen. Det handlar inte bara om ömma bröst, värkar och rikliga blödningar. Som sagt: läs på vilka symtom man ”ska” ha för att uppfylla diagnosen.

 • camilla
  28 november, 2012 at 16:43

  vem ser fram emot klimakteriet?

 • Sia
  28 november, 2012 at 17:44

  Så intressant att läsa allas tips!! Själv har jag mått skit innan mens.. Det värsta har varit deppigheten… Allt har varit svart i mitt annars underbara liv! Med nedstämdheten följde ångest och den var vidrig! Började äta cerazette som påverkar ägglossningen och mådde toppen, men då vi vill skaffa ett till barn så slutade jag- fick grym PMS! Var till gynekologen nu och ska börja äta stämningshöjande två veckor varje månad.. Nån som testat det? Känner mej livrädd varje gång jag har ägglossningen- får grym ångest för att jag tror att blivit deprimerad osv. När jag väl får mens vänder det, och mår bra i två veckor innan det är dags för nästa sväng!:)

 • Anna
  28 november, 2012 at 18:03

  Exakt så har/hade jag med. Femal balans är bra. Ångesten är värst. Hjälper på den med. Guld värt!

 • Sia
  28 november, 2012 at 20:05

  Okej!! Inga biverkningar el så?!
  Trodde att jag höll på att bli sinnessjuk, såg inga kopplingar till PMS i början…:)

 • SweTex
  28 november, 2012 at 21:53

  Anna…Tack för komplimangen och en riktigt god och gosig jul önskar jag dig. Ni firar väl jul på den avdelning du är intagen på?

 • Py
  28 november, 2012 at 22:07

  Kommer man in i klimakteriet tidigt om man tar bort äggledarna, menar du?

 • Anna
  28 november, 2012 at 23:27

  Inga biverkningar alls. Naturmedicin men säljs på Apoteket som godkänt och erkänt preparat. Läste mkt om det innan. Ärligt talat kan jag säga att det vart min räddning. Har mått så dåligt att jag trodde jag var manodepressiv. Började drygt 2 v innan mens och klingade av efter typ 4 dagar in i mensen. Det tog någon månad innan det började hjälpa. Var skeptisk eftersom det är ett naturläkemedel, men jag hade liksom INGET att förlora förutom lite pengar, men med tanke på hur jävligt man mår vid PMS är det lätt värt. Lycka till! Kram på dig.

 • Josefin
  29 november, 2012 at 00:54

  Fina Katrin,
  Jag har sjukdomen endometrios. En dold kvinnosjukdom som drabbar var tionde kvinna i fertil ålder. Min endometrios har gett mig kroniska smärtor jag dagligen tampas med. Det är som mensvärk fast betydligt mycket värre. Smärtorna är periodvis så kraftiga att inte ens morfinsprutor hjälper. Jag vet, under november har jag legat inne i 18 dagar sammanlagt.

  Jag fyller snart 29 år och har genomgått kemiskt klimakterie. Jag måste enda tills jag hamnar i det riktiga klimakteriet gå på behandling. Jag äter 18 piller/dagen, kan inte träna och kanske har jag svårt att bli gravid.

  Sorgen är total, längtan efter att bli frisk är enorm.

  Hade det inte varit för gruppen Medsystrar (www.medsystrar.se) hade jag gett upp sedan länge.

  Men ändå tänker jag positivt och känner mig starkare psykiskt än på länge. Jag längtar tills jag börjar jobba igen och återgå till det vanliga. Saknar mitt liv!!

 • Sandra
  29 november, 2012 at 04:00

  Nu Symtom din åsna!!!

 • Natha
  29 november, 2012 at 04:37

  du har säkert ENDOMETRIOS!

 • eva
  29 november, 2012 at 10:08

  Hon skickar fel och luras.så ni vet!

 • Sia
  29 november, 2012 at 10:13

  Men alltså, det är PRECIS så jag själv tänkt! Manodepressiv!:)) så fantastiskt å höra att det finns fler! Vilken lycka att du hittat rätt! Sist jag hade PMS var jag Såå nära att be min man skjutsa upp mej till psyk. Och sen fick jag mens! Ja herregud::)

 • Anna
  29 november, 2012 at 11:52

  🙂 prova några månader ska du se att du blir bra! 1-2 tabl 2* dagen. Jag tar 2 morgonoch 2 kväll.

 • anna
  30 november, 2012 at 15:52

  jag började med p-piller när jag var 16 det var då min extrema mensverk sattes igång. men p-piller gjorde mig bara sämre(testade det i 1,5 år). så jag gick tillbaka och råd frågade och fick p-ring istället lite dyrare men passar mig såå mkt bättre. men tyvärr kom mens smärtan tillbaks efter 2 år och men nu är jag vegetarian och tränar regelbundet, använder fortfarande p-ring, men har nästan ingen mensvärk överhuvudtaget…

 • linda
  30 november, 2012 at 22:23

  min menvärk försvann när jag fick mitt första barn 🙂
  men enligt min sambo har jag en jävla pms sur o jobbig haha. ont har jag inte. när jag var 15 år till 23 år hade jag skit ont i magen ner i benen rygg o ibland kräktes så ont jag hade. typ samma smärta när man ska födda barn. jag låg i sängen i 2 dygn o kunde inte röra mig så var det varje månad gick ej till skolan ens dom 2 dagarna. men tack o lov efter jag födde första barnet försvan all värk. 🙂 kram

 • t
  1 december, 2012 at 15:48

  Jävla skit! Samma var det här sen började jag med Cerazette (minipiller) och jag har INGET längre, det är så jävla underbart att jag nästan gråter. Hade dessa problem i nästan sju år och sen upptäckte jag Cerazette, jag ger ALDRIG upp dem, för fyfan vad dåligt jag mådde. Var så illa att jag ofta stannade hemma från skola & jobb & missade pissmycket.

 • Maria Holgersson
  3 december, 2012 at 13:30

  Alltså. Ta inte en massa hormonpreparat och annat skit som fuckar upp de redan befintliga hormonella obalanserna ännu mer. Metall i kroppen är också skit. Testar nu att tillsätta progesteron via progest kräm (NATURLIGT progesteron). Normalt sett ska man ha tre till fyrahundra gånger mer progesteron än östrogen i kroppen men de flesta har mer östrogen så redan där är det skevt som bara den. Läkare, barnmorskor etc har ingen koll på det här heller eftersom PENGAR styr hela världen. Kolla upp vad ni får i er…!

 • Maria Holgersson
  3 december, 2012 at 13:30

  Alltså. Ta inte en massa hormonpreparat och annat skit som fuckar upp de redan befintliga hormonella obalanserna ännu mer. Metall i kroppen är också skit. Testar nu att tillsätta progesteron via progest kräm (NATURLIGT progesteron). Normalt sett ska man ha tre till fyrahundra gånger mer progesteron än östrogen i kroppen men de flesta har mer östrogen så redan där är det skevt som bara den. Läkare, barnmorskor etc har ingen koll på det här heller eftersom PENGAR styr hela världen. Kolla upp vad ni får i er…!

 • Anns
  26 mars, 2015 at 11:44

  Hej
  Jag har ätit cerazette i en och halv månad. När jag började hade jag mens 8dagar men jättelite nästa månad hade jag mens i 10dagar och den har nyss slutat men nu har jag så ömma bröst fast jag ej har mens. Fler som har det så?