Okategoriserade

Hur vi mår

Ja men det är en känslomässig och smärtfylld bergochdalbana. Hur jag mår? Alla ni som anser mig vara bipolär som det är, HA HA HA, ni skulle dööööö om ni såg mig nu. Dessa av er som inte har barn och genomgått en förlossning och hela den här hormonsvängen, HA HA HA HA, ni skulle anse mig vara lämpad att spärras in. ”Ta ifrån henne barnen och spärra in henne hon är en fara för samhället!”. Vi kollar Killing nu. Ruggigt bra är den och Joel Kinnaman är FANTASTISK. Vilken begåvad skådis! I serien har de just spärrat in Linden på menatlsjukhus. Ser ganska trevligt ut tycker jag. Man blir drogad, serverad mat och ett proffs sitter glatt och lyssnar på vad som tynger ens hjärta. Man får älta i oändlighet om sina problem och dilemman. Mmmmm… inte alls jättehemskt faktiskt.

Mina problem? Har inga. Mina dilemman? Har en del. Det gör ont i snittet såklart och jag har svårt att ta mig upp och ner i sängen. Det värsta är att jag har svårt att ligga på sidan och amma vilket gör att jag tvingas sitta spikrak i ryggen i sängen och amma hela nätterna. Varför jag ammar hela nätterna? Jo men man gör typ det. I mitt fall bildas det mycket knölar och blockader i tuttarna så det gör det svårt för mjölken att tränga fram vilket gör lillkillen frustrerad och han kämpar och suger och kämpar, han är en sån fajter och jag är stolt över honom att han inte ger upp och bara gallskriker men fan heller han suger och suger och suger. I timmar sitter vi där med aplampan dom skiftar i färg. Han suger och jag masserar upp knölarna dels för att hjälpa mjölken att komma ut och dels för att lindra smärtan. Om det gör ont med mjölkstockning? Hmmm…Det gör ont. Svinont. Ja, jag duschar varmt och jag masserar och jag lägger varma handdukar lägg av jag gör det jag kan. Jag har varit här förut jag kan ge mig själv råd det är lugnt.

Jag har svullnat upp som en Michellingubbe. Bingo köpte Resorb idag vet inte om det hjälper men det är värt ett försök. Igår satt jag och storbölade för att jag inte kan gå med de här klumpfötterna. Om det gör ont? Det gör ont. Inte svinont som börsten men ont.

Eftersom jag inte sover mer än två timmar i sträck blir jag ju dum i huvudet såklart. Jag klarar ingenting. Skulle göra vörtbrödet igår. Lyckades inte. ”Men varför gör du inte din egen mix som man bara blandar med vatten och tjoffar in i ugnen”, undrade Carro. Det var det jag gjorde. Satte på ugnen. Glömde den. Hällde ut mixen i skål. Glömde den. Satte på ugnen igen. Glömde den. Hela dagen höll jag på. Till slut lyckades jag få in den och trots att jag satte på timer så missade jag tiden och tog ut den efter drygt en timme. Den blev bra ändå. Skinka och senap på vört till frulle idag. Himmelskt gott.

Handlade just på Mathem för hundratusen kronor typ. Klickade hem allt som kom i min väg. Klickade till och med hem LCHFklubbens pizzamix och knäckebröd för att underlätta för mig själv. Orkar inte ha slut på saker hela tiden. Nu borde vi klara oss till året är slut. Julafton kommer att inhandlas på hallen så det tänker jag inte ens bry mig om. Fast jag köpte en härlig eko-skinka på 2,5 kilo som jag ska göra i ugnen. Jag vet inte om koden Katrinz13 fortfarande funkar på Mathem men om den gör det så får NYA kunder 150 kronor när de handlar. Bra att veta.

Okej, jag kom inte fram till tvåbarnschoken den här gången heller men jag måste hänga med Ringo lite. Måste? Som sagt. Vi ska ta det här med tvåbarnschoken. Sen.

 

You Might Also Like

 • Majsan
  16 december, 2013 at 19:32

  Du kanske får råd så det räcker och blir över men här kommer iallafall ett som har funkat på mina knöliga amningsbröst; två kapslar lecithin om dagen. Finns på hälsokosten. Sägs förhindra att det blir små vita proppar i mjölkgångarna. Hur som helst, det funkar för mig!

 • Jennie
  16 december, 2013 at 19:58

  Vet att du kör lchf men tänkte bara tipsa om att det ska finnas en speciell sorts flingor som hjälper/förebygger mjölkstockning 🙂

 • Cattis
  16 december, 2013 at 20:06

  Många bloggare som gillar detta Mathem just nu, vilket sammanträffande. 🙂

 • Nina
  16 december, 2013 at 20:19

  Jag är själv 2-barnsmorsa så jag vet hur det är! Första månaderna var lugnt, den lilla sov ju och låg bara där..som du säger man gullar ju och gosar hela natten:) all uppmärksamhet till 3-åringen. Nu är lillan snart 4 månader och kräver lite mer tid och uppmärksamhet…men iom att den stora fått såpass mkt tid och så, så har hon vant sig nu, det blev en snygg övergång. Hon ritar mkt och går över till kompisar, så hon klarar sig!
  En sak undrar jag…LCHf när man ammar..hur bra? Sus eller snus?! Har hört om flera som börjat på lchf efter grav och då har mjölkproduktionen hämmats…men det kanske bara gäller de som börjar dieten plötsligt, inte följt den som du Katrin ?!:)

 • Cia
  16 december, 2013 at 21:07

  SPC-flakes heter dom, innehåller havre, inte så goda tyckte jag men mjölkstockning är ju värre. Lider med dig. Tycker också den första tiden med bebis är skitjobbig – onda bröst, ingen sömn och svullen och öm i kroppen av förlossningen.

 • Christine
  16 december, 2013 at 21:25

  Tänkte på att du skrev att du var tok svullen i kroppen nu, antar att du kanske fick smärtstillande med dig hem, kan det möjligtvis ha varit diclofenac?? Jag har fått det vid ett par tillfällen och blir tok svullen, sluta med dessa om du kan så brukar det ge med sig på ett par dagar. Ett tips för ömma tuttar är att lägga sådana där handvärmare som man har i handskarna i bh n funkar kalas!!

 • e
  16 december, 2013 at 22:30

  Köp kompressionstrumpor! jobst.se

  Jag använder dygnet runt!

 • Nikki
  16 december, 2013 at 22:51

  Ha! Ha! Du upplever det sååå jobbigt redan och skriver om två barns chock redan men den där chocken har för tusan inte kommit än! Mowhahahahaha Första veckorna var ju som en dans medan den nyfödda mest sov hela tiden, vänta bara! För att inte tala om när de börjat skolan och kommit upp på högstadiet och mellanstadiet och har en massa läxor de behöver hjälp med och prov var och varannan vecka och träningar i lika delar av stan fyra ggr var i veckan och matcher på helgerna! Småbarns tiden är ju liksom hur enkel som helst när man tittar tillbaka….. Men jag älskar att vara mamma tro inget annat, det är underbart och givande men också väldigt krävande ibland även när barnen inte är små! Bara att vänja sig liksom att gilla läget och sluta lägga en massa energi på sånt där trams som att Ringo måste dela er med sin bror, han delar ju redan sin syster med sin pappa och det har j gått bra! Han kommer även att få massor ut av sin bror som ni aldrig skulle kunnat ge honom själv!

 • Sanna
  16 december, 2013 at 22:58

  Sluta med dicloflenac!!! Som ovan skriver!! Jag blev också toksvullen i hela kroppen och fick värk överallt!! Det räcker med dubbla alvedon eller en alvedon en Ipren istället! Otäck biverkning 🙁

 • Nikki
  16 december, 2013 at 23:01

  Barn mår bra av trygga vuxna och jag tror du är en ganska trygg kvinna som börjat tänka lite för mycket! Jag tänkte ju också lite så där men drog det inte alls så långt som du verkar göra. Tänkte mer på det innan barnet i magen kommit ut (både med andra och tredje faktiskt) hur skulle man kunna älska ett till lika mycket som det första? Men med varje nytt barn föds också en ny kärlek! Man behöver inte hitta på så mycket avancerade saker med sitt barn. Rulla ut en stor bit papper över hela köksbordet och måla en fin tavla tillsammans… Låt Ringo komma på ett tema… Eller baka, gör det mysigt och kryp upp nära varandra och titta på en film tillsammans bara ni två, lek med lera, lek en stund med bilar eller gå till lekparken…. En stund tillsammans behöver inte vara mer än så! Och förresten, se till att ha en stund med honom varje dag han kommer hem från förskolan och prata med honom om vad han gjort. Det ger mycket mer bekräftelse åt barnet att de vuxna lyssnar och är intresserade av vad barnet gjort när man varit ifrån varandra än att man hittar på någon aktivitet med det!

 • Sandra
  16 december, 2013 at 23:04

  Katrin, det är kallt på brösten vid mjölkstockning som gäller!! Fick tipset av både bvc och amningshjälpen då jag kört med värmande inlägg mm och ingenting verkade hjälpa. Så – ta nåt i frysen det hjälper verkligen, tro mig!! Lycka till! Sandra

 • Thess
  17 december, 2013 at 00:53

  Kolla klippet i slutet av inlägget. http://amningsbloggen.blogspot.co.uk/2011/12/sondagsbio-forebygga-och-hava.html?m=1

 • Becka
  17 december, 2013 at 01:22

  Mjölkstockning är ovanligt direkt efter förlossning. Mjölken håller på att rinna till. Låt honom amma lite på varje bröst så går knölarna bort. Tar ca 1-2 dagar så är brösten normala igen.

 • Therese
  17 december, 2013 at 09:44

  Hej. O ett stort grattis till Lill killen! Jag har en fråga som gäller kejsarsnitt.. Är själv gravid o vill väldigt gärna få ett planerat snitt,pga att min första vaginal förlossning va en mardröm. Förstår att det är svårt att beskriva exakt hur fet känns o hur ont det gör. Men tycker du att det va värt det? Kan du varmt rekommendera det? År så orolig o osäker på vad jag ska göra så all förtjusan med graviditeten börjar bli så jobbigt,är rädd! Hälsning snart en två barnsmamma 🙂

 • Annelie
  17 december, 2013 at 10:23

  Hej, vet hur jävligt ont det kan göra med knöliga bröst, men jag fick veta att det inte går att få mjölkstockning första veckan, det är alltså bara mjölktillrinningen som ger knölar och ännu mer ammande är medicinen. Ont ska med ont fördrivas 🙂

 • Jenny Fredlund
  17 december, 2013 at 11:12

  Katrin! Du är så himla härlig i ditt sätt att skriva och uttrycka känslor. Jag blir alldeles gråtig av dina ord! Tack och lycka till med det nya kapitlet i livet 😉 kram från mig.

 • Missan
  17 december, 2013 at 13:08

  Kan rekommendera en asbra nässpray mot stockning. Den heter Syntocinon och har inga biverkningar. Väldigt märkligt att inte sjukvården nämner den självmant utan att man måste be om den.

 • Ingrid
  17 december, 2013 at 18:33

  När jag fick mjölkstockning fick jag tipset att fylla en PET flaska med varmvatten och med hjälp av den massera ut knölarna. Typ ”rulla” den från ”botten” till ”topp”.

 • Zandra
  17 december, 2013 at 22:23

  Som ngn skev ovan, lecithin kapslar från hälsokost, men jag tog tre morgon och kväll, gick över på ett kick! Sedan åt jag en tablett morgon och kväll i förebyggande..