Okategoriserade

Hur PC kan det bli egentligen?

Jag lyssnade på Morronzoo imorse och hörde att Sofi Fahrman var där på besök. Eller jag uppfattade egentligen inte om tanken är att hon ska vara stående gäst eller om det var en engångsföreteelse jag hoppas det för det var inte jättebra radio direkt. De hade hojtat om att hon skulle komma för att ”lista de tre sämst klädda människorna i Sverige” och ett tag tänkte jag faktiskt att hon skulle ta med mig på sin lista. Det hade inte varit helt fel antar jag eftersom jag ofta får höra från er att jag har noll koll på vad man ska ha på sig. Men jag var inte med på Sofis lista för Sofi listade inte alls. Jag tyckte synd om Sofi för det kan ju inte vara helt coolt för henne att bli intagen för den här uppgiften då hon inte alls kände sig bekväm med att göra det. Först kritiserade hon Camilla Henemark för att se ut som en färgpalett?! Snabbt som bara attan ville hon sen komma vidare i dialogen som om hon skämdes för det som hon just sagt och med all rätt! Klanka ner på en person som Camilla Henemark, känns inte det lite som slag under bältet?!

Den andra personen på tur var Patrik Ekwall för att han har en så stor klocka?! ”Vad är det här för stor klocka som han har?”, säger Sofi och sätter sig i underläge för att få medhåll. Jag kan berätta för Sofi och alla som lyssnade att det är Patriks egendesignade klocka som hon sågade och jag tror att Patrik blir jätteledsen när han får höra att hon gjort det. Så jävla fel typ av person att ge sig på ur modesynvinkel tycker jag. Hon borde ha sågat en cool modemänniska eller nån kreddig typ tycker jag. Någon som faktiskt försöker att vara modemedveten men som misslyckas enligt Sofi. Visa att hon har lite stake i sig i alla fall och inte hoppa på en sportreporter som inte strävar efter att vara moderiktig alls.

Sist men inte minst har hon med Kalle Anka på sin lista?? Moget? Fegt tycker jag. Fjantigt också. Ängsligt är nog ett bra ord för att sammanfatta hela inslaget.

Sen visar det sig att Sofi är i studion för att göra reklam för sin nya hälsobok. ”Hur ska man göra då?”, undrar Titti. ”Man ska träna och äta fem mål om dagen”, svarar Sofi. Hon fortsätter med att säga att hon hatar bantning. HA HA HA, alltså jag skrattar ihjäl mig. Jag gillar verkligen Sofi Fahrman och jag är säker på att hon klarar konstruktiv kritik så här kommer den:

Det finns ytterst få människor som har tid att förbereda och äta fem mål om dagen. De som jobbar som personliga tränare, Demi Moore, Jennifer Aniston och Madonna är några av dessa få. Samma sak gäller med träning. Det är inte många som har lyxen att prioritera träning när de ska få ihop livspusslet med hämtningar, lämningar, handlingar, jobb mm.

Sofis nya bok heter Bodylicious och går alltså ut på att man ska träna och äta fem mål om dagen. För mig låter det som ett skämt och jag tror att det gör det för de allra flesta människor i Sverige. Men för all del vore jag singel, utan barn, ihop med en astät snubbe och skötte mitt jobb från telefonen och Macen så hade jag också käkat fem mål om dagen och tränat varje dag. Fan va skönt det livet lät, då! Vi andra dödliga fortsätter att drömma…

 

You Might Also Like

 • Alan
  19 november, 2012 at 11:58

  Inläggen är för breda – det är jobbigt att läsa.

 • sic
  19 november, 2012 at 12:03

  D har en annons för lchf som täcker vänser del av de översta raderna. jag surfar från pc.

 • Nettan
  19 november, 2012 at 12:03

  Länkarna till LCHF-klubben borde ligga stilla – det är jobbigt att ha dem hoppande efter när man scrollar nedåt. Riktigt irriterande.

 • FOXWOMAN
  19 november, 2012 at 12:07

  HAHAHA.. 🙂 där satt den!

  Gud va alla som kommenterar klagar på saker. Fan va glad att Katrin är nöjd med sin nya blogg. Hon har ju precis startat den, det tar alltid lite tid innan man får ordning på allt! Suck på folk

 • Signe
  19 november, 2012 at 12:07

  Kan du snälla fixa så man kan läsa från mobilen, just nu ligger din lchf-annons över hela skärmen….

 • Catrin
  19 november, 2012 at 12:18

  Kommer så klart fortsätta läsa din blogg och dumpa finest, var bara inne på deras sida för att läsa din blogg MEN ta bort/gör om så reklambanners på sidorna inte följer med. Känns som om man ska få ett epileptiskt anfall. Lycka till med nya bloggen!

 • Lotta Lux
  19 november, 2012 at 12:28

  Tack för att du varnade för Sofis bok! Ja, inte ens jag som inte har barn skulle ha tid att förbereda och äta fem gånger om dan. Även om jag VET att det är bäst. Men, har inte SF opererat sina bröst? Så, vill man bli lika snygg som hon så är det kniven som måste till!

 • Karin
  19 november, 2012 at 12:31

  Själv tränar jag 5 dagar i veckan och äter ca 5 mål per dag. Vanlig mat. Unnar mig ibland. Har ej en rik man och jobbar heltid. Boken som du dissar är jätte bra fick hem den i dag!! Men det är klart alla är olika. Min väninna älskar lchf. Jag tror personligen att ni som äter lchf kommer få hjärta och kärl sjukdomar om några år…
  Tack för en underhållande blogg!

 • Annika
  19 november, 2012 at 12:41

  En helt korrekt bedömning Katrin. För den vanliga småbarnsföräldern med kontorsjobb är det inte lätt att få ihop det. Mellanmål går såklart att peta in, en avocado här, en skål keso där och så nåt träningspass i veckan. Att äta och träna som en Hollywood-kändis, näe det tror jag inte att många fixar.

 • Erika
  19 november, 2012 at 12:47

  Katrin ! Det går inte att läsa dina inlägg längst upp pga att din annons ligger över texten . Jag läser från min iPad

 • Tove
  19 november, 2012 at 13:24

  Nej, gud vem skulle ha tid med det med barn och jobb. Helt orealistiskt!

 • Anna
  19 november, 2012 at 13:25

  Trevligt med ny blogg! Ett par kommentarer kring layouten bara:

  1) Det är sjukt irriterande med bilderna på dig (på kanterna) som följer med när man scrollar nedåt. Yrsel!
  2) Texten är för bred, blir jobbigt att läsa.

 • Fredrika
  19 november, 2012 at 13:31

  Jag äter 5 mål om dagen, tränar 1 timme varje dag och det fungerar hur bra som helst, jag studerar på heltid och jobbar 3 gånger i veckan, 13 timmar och får det ändå att gå ihop. Mycket handlar om prioriteringar och det är inte speciellt svårt det handlar om att göra det till en vana.

 • Tess W
  19 november, 2012 at 13:33

  Heja Katrin!

 • Nerma
  19 november, 2012 at 13:35

  Kan du snälla rara göra denna blogg läsbar? Du som snackar så mycket om hur ointresssanta annonser är har lyckats täcka över halva din blogg med just en annons! Jag vill läsa det du skriver kvinna!!! Kom igen nu, fixa det här fort! Efter att du fixat muslin till massorna så klart, eller hjälpt Sharaff på traven eller vad hon nu heter.
  🙂

 • Alexandra
  19 november, 2012 at 13:38

  Jättebra inlägg. Keep it up! 🙂

 • Malin
  19 november, 2012 at 13:41

  Jo fast det är ju lätt att göra prioriteringar om man har det som du och jag har det. Jag studerar också heltid och jobbar extra vid sidan av. Jag studerar till läkare. Jag har hur mycket fritid över som helst och kan utan problem träna alla dagar i veckan om jag vill. Jag vet ingen student som är i skolan 8-10 timmar om dagen såvida det inte är inför en tenta.

 • Cathrine
  19 november, 2012 at 13:41

  Vad bra med en ny blogg! Jag läser dina blogg från ipad eller iphonen och LCHF annonsen ligger på den översta texten som du säkert redan nu vet…
  Många som ”klagat” på det.

 • Josefin
  19 november, 2012 at 13:47

  Håller med!

 • Fredrika
  19 november, 2012 at 13:49

  Nej det är klart att den livsstilen inte är för alla. Men jag menar att det inte Är orealistiskt som vissa påstår. Jag menar att det är fullt möjligt, det beror bara var man är i livet, vilken fas man är i. Men det att äta 5 mål om dagen är inte svårt, även om man är föräldrer och har mycket på jobbet.

 • Denise
  19 november, 2012 at 14:16

  LCHFreklamen skymer texten upp till vänster!!

 • cio på Finest
  19 november, 2012 at 14:50

  Men kära någon/alla.

  Jag ser ingen reklam alls 🙂

  Jo, jag ser Katrin hoppa upp och ner på sidorna, men vilken annan reklam är det? Den som lägger sig över texten?

  Vad gäller Sofi F så är hon en liten ”glidare”, bästis med lilla sessan Madeleine, tror inte man ska ta så stor hänsyn till denna frk Farhman.

  Jag kollade ett avsnitt av Projekt Runway Sverige där hon ska föreställa programledare och hörde du Katrin Sofi göra dålig radio ska du inte kolla Projekt Runway … där talar vi om dålig TV … med densamma Sofi F.

 • Helen
  19 november, 2012 at 14:59

  Många som klagar på att det inte går att läsa…
  Jag läser från galaxy tab2 10tum. Har inga problem med varken banners eller för bred text.
  Skit kul att följa dig!

 • Frida
  19 november, 2012 at 15:31

  Jag är gift, jobbar heltid, har en treåring och äter fem mål om dagen och tränar 5-6 gånger i veckan. Och renoverar hus, och umgås med vänner och allt annat som folk gör mest (men jag tittar bara på tv ca 2h/vecka). Så visst går det, jag lägger ingen värdering i det men jag behöver äta så pass ofta och träna den mängd jag gör för att må bra, hur andra gör bryr jag mig faktiskt inte om 🙂

 • Sofie
  19 november, 2012 at 16:56

  Fast det är det. Jag jobbar tex på ett stort byggvaruhus. Oregelbundna tider, ibland börjar jag 7 och slutar 16 ibland 9-18 och ibland 11 eller 12 och jobbar till 20-20.30. Jag har 1 timmes rast som jag inte kan dela upp och jag får inte (hur hade det sett ut) när vi är säljare på golvet. Sen är det skit svårt att hinna med att träna varje dag. Handlar inte alls om prioriteringar.

 • Johanna
  19 november, 2012 at 17:09

  Jag äter 5-6 mål per dag och älskar det. Att äta är ju det bästa som finns. Har tre barn under 6 år, hund, heltidsjobb och ett företag jag driver på sidan om. Plus att jag har tid att träna och lata mig med familjen. (Jag har gått der 22 kg)

 • Sara
  19 november, 2012 at 20:05

  Jaha, sista gången man besökte Finest då.. Tror och HOPPAS de tappar otroligt många läsare pga dig. Ibland kunde jag få för mig att kolla andras bloggar men skulle aldrig googla eller surfa in på de bloggarna. Endast pga att jag har dig sparat i favoriter jag tog mig dit. Nu är den länken raderat. Jag älskar fan dig. Även om jag tycker du är lite sur ibland :)) Kul att du besökt min killes restaurang Barbro tycker jag. Synd du inte skrev om det bara :))

 • Gits
  19 november, 2012 at 20:32

  Är det ngn som gillar kläder och är modemedveten så är det ju Patrik Ekwall.Du får läsa på lite bättre!

 • Fredrika
  19 november, 2012 at 21:45

  Du får tycka så och jag förstår att det i ditt fall är svårt om man är bunden och inte kan ta rast. Men jag påstår fortfarande att det är helt möjligt för fler, men många hittar ursäkter. Jag känner otroligt många som gör det och som är i 25-50 års åldern och som lyckas med det. Men det finns alltid undantag och i ditt fall förstår jag att det kan vara svårt, det finns säkert lika många som är i samma sits som dig som det är personer som lever min livsstil och tränar och äter 5 mål varje dag. Så länge man känner sig nöjd och njuter av livet får man göra som man vill.

 • Marie
  19 november, 2012 at 22:53

  Jag äter :
  Frukost
  Mellanmål
  Lättare lunch
  Mellanmål
  Middag
  Kvällsmat

  Jag äter ALLT, inte efter nån diet.
  Jag är ute och powewalkar 1-3 gånger i veckan
  Nån gång i månaden går jag till gymmet

  Äter nån chokladbit när jag känner för det, kanske 1-3 gånger i veckan, den brukar vara på 60 gram eller nått.
  Dricker enbart vatten hela dagen från att druckit en del läsk genom åren, 1-2 kaffekoppar om dagen.

  Och lyckades på ett år gå ner från 101 kg till 63 kg UTAN diet och nu pendlar jag mellan 62-63 kg sista året men håller mig där….UTAN diet…bara med vanligt sunt bondförnuft och vanlig motion.
  Åren innan slarvade jag med frukost och mellanmål och kanske bara kastade i mig en stor middag på kvällen.
  Så man kan gå ner bara via att lägga in mer motion och se över HUR man äter. vad man äter spelar inte så stor roll.
  Enda jag saknar är mina tuttar så dom ska jag operera framöver 🙂

 • Michaela
  19 november, 2012 at 22:56

  Patrik Ekwall höll på att cykla på mig på Köpmansgatan i Båstad en gång.

 • camilla
  20 november, 2012 at 06:06

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Jenny
  20 november, 2012 at 07:55

  Faan va underbart att d e fler där ute som har insett att daglig träning och barnfamilj är svårt att få ihop!!!!!

 • Elin
  20 november, 2012 at 08:29

  Visst, kan vara svårt att hinna med träning med små barn m.m. men att äta fem mål mat om dagen är väl inget svårt? Gör inte alla det som inte går på lchf? Jag har själv barn och äter frukost, sen tar ja mellanmål på förmiddagen. Äter rester till lunch om ja inte äter ute, tar frukt eller annat mellanmål på eftermiddagen. Lagar middag till mannen kommer hem från jobb o sen brukar han o ja ta nåt litet på kvällen med.. Hur kan man inte hinna med detta??
  Brukar också baka mitt eget bröd, och sköter 50% av hushållet samt går på gymmet minst 2 ggr i veckan. O nej, jag är inte tjock när jag äter så ofta, för man äter mindre mål 😉

 • Angelica
  20 november, 2012 at 08:44

  Klart man hinner äta 5 ggr per dag! Man behöver ju inte sitta ner o äta varje gång! Ett ägg te x! En måltid! O jag är smaaal!

 • therese
  20 november, 2012 at 09:52

  Så jäkla rätt Katrin! Håller med dig till 100……

 • Anneli
  20 november, 2012 at 10:49

  Att Katrin har mycket åsikter tycker jag är rätt kul 🙂
  Däremot att framhäva sig själv genom att trycka till andra är i min värld rätt fegt. Skulle nog ha större respekt för dig om du visade lite ödmjukhet och lade fokus på att visa fördelarna med det du tror på istället för att klanka på andra.
  Min alldeles egen åsikt är också att det är starkt att tillåta alla kommentarer, långt ifrån alla är ju positiva…Dock när det kommer till barnen är det rent av hemskt att du tillåter dessa. Det handlar ju inte längre om dig då utan om de som står dig närmast och faktiskt varken kan påverka eller försvara sig, de kan däremot ta en hel del skada….

 • jonna
  20 november, 2012 at 10:56

  Fan man skall väll göra annat än att äta….Stort fan av lchf o Katrin!

 • Chris
  20 november, 2012 at 16:08

  Ja, hur fan ska man få ihop det med att äta fem gånger per dag?
  Har prövat det, viktväktarna, vlcd, bulimi ( gav en del oönskade konsekvenser ), Gi osv, osv.
  Nu har jag börjat med LCHF, och jävlar säger jag bara. Så här bra har jag inte mått på 20 år!
  Viktminskninen har jag ingen större förhoppning om den första tiden. Tror min kropp behöver tid att fatta att den får mat. Men med tanke på hur bra jag mår av att äta så här, är jag övertygad om att jag äntligen hittat rätt!

 • T
  20 november, 2012 at 18:37

  Du har så rätt så!

 • Sune
  20 november, 2012 at 18:59

  fläsknacke

 • Sune
  20 november, 2012 at 19:01

  Gödröv

 • Sune
  20 november, 2012 at 19:08
 • Sune
  20 november, 2012 at 19:10

  Röd

 • Monica i NY
  21 november, 2012 at 00:53

  KLOCKRENT.

 • Si
  21 november, 2012 at 01:17

  Men Guuuud va du är duktig… för det var väl egentligen det du ville förmedla?!

 • Ärlig och rak
  17 oktober, 2015 at 22:49

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
  Det är ett citat från KZ. Visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.