Okategoriserade

Hur kommer det att sluta?

Hela dagen har jag tänkt på barnen som inte har det lika bra som mina barn. Det är en tung känsla man går runt med och det känns bra att det är så många som gör det. Tänk att en bild på en död liten pojke krävdes för att välden skulle vakna. Tänker på Aylans pappa. Som att jag skulle förlora mina två barn och deras pappa. Försöker leva mig i känslan men det går ju inte såklart.. Känner mig lite irriterad på mina barn utan att rå för det. När Ringo fick ett utbrott över att jag satt på Skylandes fel så att han kom in fel i bana såg jag bara på honom med häpen min. Han grät och skrek att jag gjort fel och att han nu skulle behöva göra banan igen. ”Gråt en skvätt du”, sa jag och fortsatte rensa. Jag har rensat hela huset idag och det känns väldigt bra. Har väldigt mycket kläder, filtar och annat som kan nyttjas och som vi verkligen inte behöver. Jag känner egentligen för att ge bort allt vi har. En del barnkläder som åkt ner i påsarna är kläder som Ringo ärvt från Camilla Läckberg. Först har hennes barn använt kläderna, sen Ringo, sen Laura, sen Rambo och nu åker de till flyktingbarnen. De är som nya fortfarande. Man behöver inte köpa nytt hela tiden.

Jag fattar att jag inte kan förklara för Ringo varför jag är tråkig idag och varför jag plötsligt inte visar stor empati över hans framgångar i Skylanders men ibland kan faktiskt mamma vara lite tråkig. Var är världen på väg tror ni? Tror ni att alla som inte är muslimer till slut kommer att dö? För det är väl vad folk spår? Kan man verkligen inte få de där IS och andra extremister att lugna ner sig och se det fina med livet? Går det inte? Jag är dåligt påläst, mest för att jag är ointresserad av folk som bråkar utan anledning. Men har ni koll? Kan ni inte berätta för mig nu när jag satt ungarna framför film och inte känner mig kapabel till att göra något alls.

Sen hann jag inte lägga ut den texten för ungarna började hänga på mig så då drog jag igång Saade och sen dansade vi och jag provad nya träningskläder från Bubbleroom.se som Ringo sa ”Mamma, du är skiiiiitfin!”. Sen badade vi och nu sitter jag här igen. Och funderar igen.

Så nu tar jag gärna emot era tankar kring allt det hemska.

You Might Also Like

 • Inda
  5 september, 2015 at 21:31

  Det är väl muslimer också som flyr från IS??? Och det finns andra extrema människor som inte är muslimer men det blir inte uppmärksammat på samma sätt!!!

 • olss
  5 september, 2015 at 21:32

  Slösa inte bort tid Katrin på idioter som skriver elaka kommentarer! Lycka till med samlingen!
  Själv ska jag skicka pengar för att bevisa att du menar
  verkligen för att hjälpa barnen.
  Jag tycker synd om barnen men är arg på deras oansvariga föräldrar.
  Den lille pojken behövde inte dö om hans föräldrar
  tog hand om honom där dem bodde…det var hans föräldrar som svek honom….han verkade ha det bra trots krig och fattigdomen , det är min åsikt!!!

 • Lin
  5 september, 2015 at 21:33

  Det sägs väl att om omvärlden går in med styrkor så kan IS besegras på 1.5 vecka. Men problemet är ju att typ ingen vill hjälpa till?

  Finns väl lite konspirationsteorier om att det skulle bero på oljan. Alltså att IS sponsorer sitter på olja, och om omvärlden skulle lägga sig i så är det bye bye olja.

 • unni
  5 september, 2015 at 21:39

  Han heter ALAN. Märks att du är totalt insnöad !!

 • Lindha
  5 september, 2015 at 21:42

  Fast vadå EN pojke som flyter iland, tänk på alla i Afrika, det dör SÅ många barn, VARFÖR BETYDER dom ingenting? Pappan till barnet som flöt iland hade ett ordnat liv i Turkiet, ville bara ha nya tänder… Helt ärligt som mamma till en dotter i Sverige, det finns så mycket barn som far illa i vida världen varför fokuserar man bara på denna händelsen!! Såg en dokumenter om barn i Syrien, som leta brödsmulor

 • Pia
  5 september, 2015 at 21:44

  Olss! Tror du på allvar att man riskerar livet på hela sin familj genom att fly om man har det bra där man är? Du måste ju vara dum.

 • Dingo
  5 september, 2015 at 22:00

  Tortyr misshandel och våldäkter är vad de dagligen utsätts för Så tror inte att han flydde för att få nya tänder!!!

 • Keno
  5 september, 2015 at 22:10

  Lindha; de kom från SYRIEN inte Turkiet. En jävla skillnad. Rasistfitta!

 • Millan
  5 september, 2015 at 22:11

  Risken är väl att om omvärlden lägger sig i och börjar kriga så blir det en massa terrorattacker i övriga världen. Men för att gå till botten med problemet så är det att bomba IS områdena. Vad händer om alla har flytt därifrån då har de ju ingen o kriga med o inget att ta över. Ett tomt land. Börjar de då kriga med oss andra länder o så håller det på så?Problemen skjuts ju bara vidare i så fall. Så hemskt är detta och man blir rädd när man tänker på det. Tredje världskriget har väl aldrig varit så nära som nu. Hatar folk som bråkar och krigar. Sen är de troende mitt uppe i allt och det hänger liksom inte ihop. Låt var och en tro på vad de vill och tolka sin bibel hur de vill utan att ta till bråk och krig. Varför kriga om en gammal bok/profeter mm? Hur orkar man år efter år hålla på så här? Bra initiativ av dig att göra nåt för dessa människor. Hade jag haft pengar att ta mig ner hade jag gjort det direkt. Får försöka bidra med lite pengar istället. Lycka till!

 • laura
  5 september, 2015 at 22:16

  Förklara IS när du säger att du inte orkar förstå… Men du har nog fattat det mest basala; extremistislamister som vill att alla ska vara muslimer och alla kvinnor döljas i tält och alla som inte är med är emot och förtjänar att dö- helst på ett brutalt sätt och de som utför morden får sätta på massa oskulder i burkaparadiset…

  Förklara för dessa indoktrinerade oftast outbildade män (och kvinnor) att det är bättre att bara vara sams och ha roligt i livet om du kan. Varför inte åka till ner och starta lite Lchf i arabländerna- fläsksvålen lär gå hem…

  Ok, låter som värsta rasisten vilket jag inte är- jag bara avskyr IS som tvingar människor (oavsett ursprung) på flykt med risk för sina liv… Sd-anhängarna applåderar förmodligen för alla som mister sina liv i havet för de är lika indoktrinerade och för det mesta outbildade (enligt senaste undersökning har majoriteten inte mer än gymnasieutbildning) som sina IS-kollegor.

 • lilly
  5 september, 2015 at 22:22

  Bra skivet laura. Håller med dig till fullo!

 • Anpnym
  5 september, 2015 at 22:26

  De flyr inte bara från IS utan också från regimen i syrien som styrs av bashar alasad han släpper bomber överallt för att kriga mot rebellerna och bryr sig inte om att civila blir dödade och får sina hem förstörda. Sen så är IS också en orsak till att de flyr, och majoriteten är muslimer så det spelar ingen roll om du är kristen, jude eller muslim IS dödar allt ovh alla som kommer i deras väg och inte delar deras sätt att utöva ”islam”.

 • Sam
  5 september, 2015 at 22:55

  Äntligen har världen vaknat! Det alla måste förstå är att det handlar inte om just denna lilla oskyldiga pojke, utan om många miljoner andra små barn och oskyldiga civila. För att rädda dessa människor bör man gå in för att bekämpa IS samt få bort bashar! Precis som man tvingade bort Saddam. På så sätt behöver inte människor fly och de kan stanna i deras länder precis som de själva vill! Min familj flydde från Irak år 91. Min mamma togs sig hit med sina 4 barn. Pappa hade tyvärr redan gått bort (militär). Min erfarenhet av flykten var sorg över att lämna farfar och farmor och vårt fina hus. Det var mitt hem! Ingen vill fly, men jag hade gjort exakt samma sak som min mamma, allt för att rädda mina barn!

 • När ska ni sluta lyssna på media och SD
  5 september, 2015 at 23:02

  Vad vet ni om Islam? Kanske världens mest missförstådda religon.. Har ni någonsin träffat en Muslim som följer sunnan (Dvs. Lever som profeten Mohamed)?
  Hade ni det skulle ni aldrig dra parallelen ISLAM = IS.

  Jag bor i ett Islamistiskt land (turist område) och kan tyvärr räkna på en hand de gånger jag träffat en äkta praktiserande Muslim. En troende Muslim hörs inte, syns inte i negativa sammanhang.
  Jag skulle vilja påstå att dom är lika fridfulla som en nunna/munk om än inte ännu mer gästfrivänliga.
  Tyvärr finns det många Muslimer i världen som ger religonen ett felaktigt rykte i och med att dom INTE följer koranen. Det står människorna tillsvars för, inte religonen.

  Man måste studera koranen för att förstå och se till helheten! Inte plocka ut citat ifrån sitt sammanhang och sprida kanske falska hadither…

  Islam: Du får inte under några omständigheter ta självmord, du får inte döda oskyldiga, barn eller kvinnor. Du får inte attackera MEN försvara dig. Du får inte slå tillbaka om fienden är utan vapen. Blir din fiende troende, välkommna honom med öppna armar.
  Du är inte än äkta muslim innan du innerst inne önskar detsamma för din broder som för dig själv. Hur lätt är det?
  Du får inte skada din kropp (röka, tatuera, operera osv.) Du får inte leka med sinnet då du måste vara klar i huvudet under bön (Dricka, droger).
  Du får inte prata bakom ryggen på någon, inte stjäla.
  Du SKA skänka pengar och mat till fattiga jämt, inte bara under katastrofer!!!
  Listan kan göras lång….

  Följer man inte ovan, är man väldigt långt borta från ISLAM. Men man kallas fortfarande Muslim vilket inte betyder att man följer Islam.

  Tycker ni verkligen IS och andra extrimister följer dessa basic rules of ISLAM?
  De flesta som flyr ifrån dessa terrorister är Muslimer…

 • Matilda
  5 september, 2015 at 23:03

  http://verkligheten.org/2015/09/04/hyckleri/

 • Malin
  5 september, 2015 at 23:46

  Har läst om Allvar på BBC, att pappa skulle fixa tänderna och istället för att lägga pengarna på bättre resväg så reste de med flyktingfaryg över Medelhavet. De var bosatta i Turkiet.
  Fruktansvärt det som händer flyktingarna.

 • jenny
  5 september, 2015 at 23:53

  Fast IS är en extremist grupp som har tolkat islam på ett visst sätt
  Det finns ju

 • gugg
  6 september, 2015 at 01:18

  Allting där nere i Mellanöstern handlar om förtryckande ledare, tex i Syrien och Irak. Muslimer kände sen en lång tid att de var förtryckta av regimen, och är det än idag i Irak. I Syrien slutade det med att folket gjorde uppror mot regimen, så Bashar var tvungen att ta till med armé. Och då drog kriget igång och det fanns olika slags mål av kämpandet mot Bashar. Vissa krigade för demokrati, medan andra krigade för deras religionsfrihet. Men att tro att ”utan IS hade det varit frid och fröjd” är fel eftersom folk levt under dåliga förhållanden även innan IS fick makt. I Irak är regeringen från shia-sekten vilket har medfört att sunni-muslimer levt under svåra förhållanden speciellt i Bagdad. Bomber har varit en vardag för dem sedan länge. En muslim har nästan större religionsfrihet i Europa än i vissa arabiska länder, och deras kritiska tillstånd ser vi nu pga de stora flyktingvågorna. Men folk har lidit i åratal där nere, medan de rika i-länderna funderat på om kossor ska skattas pga sitt metangas-utsläpp eller inte.

 • Besviken
  6 september, 2015 at 02:01

  Älskade denna bloggen och hade dig som förebild men oj vad du gjorde mig besviken när du skrev så om muslimer. Fegt att dra alla över en kant ”/

 • queenofcalifornia
  6 september, 2015 at 02:20

  Om man hänger med i politiska nyheter, så är denna situation helt framkallad av Obamas politik. ISIS kom till tack vare Obamas vägran att släppa in amerikanska styrkor till Syrien och förintetgöra dom. ISIS är inte normala människor, dom är förstörda, blodhungriga mördare och måste förintas till varje pris. Det går inte att förhandla med dom. Med det är försent nu, sorgligt nog. Människor flyr för sina liv. Obama är ute och spelar golf, han bryr sig inte. Sån är hans politik, att inte lägga sig i även om världen står i brand och han har möjligheten att ändra på det.

 • Tesa
  6 september, 2015 at 02:34

  Du missade att det är just muslimer som IS dödar. Muslimer som inte väljer att leva enligt deras lagar. De dödar shia muslimer som är etniskt irakier och kurder även kristna syrier.
  De dödar alltså precis alla som inte blir en blir en bland dom. De utlovade att fastemånaden Ramadan skulle bli den blodigaste månaden på hela året. De spränger moskéer mitt under fredagsbönerna. Terrorism handlar om makt och pengar. Likt alla andra krig. Det är organiserad brottslighet och de varvar människor från hela världen. De dödar i ”Guds namn”, absolut. Fruktansvärt tragiskt! Har man haft religion i skolan hoppas jag att man lärde sig att mord, våldtäkt, kriminalitet inte är något annat än djävulskaper! Jag är exemplevis född albansk Sunni muslim. Jag hade inget annat än blivit våldtagen och mördad av IS. Likt alla andra kvinnor på jorden.

  Vi ser flyktingar från alla håll och kanter idag. Svarta och vita, kristna och muslimer. Vi har flyktingar från Ukraina som flyr till Sverige för de blivit bombade av Ryssland. Ska vi ta och generalisera är båda vita och kristna ortodoxer. Återigen det handlar inte om religion, det handlar om makt och pengar.

  Den lilla pojken som spolades upp på stranden i Bodrum var kurdisk shia muslim. Så nej, alla muslimer kommer inte undan!

  Stort lycka till i Budapest! <3
  Kram
  Tesa

 • kj
  6 september, 2015 at 08:39

  Faktum kvarstår att man aldrig hör en muslim ta avstånd offentligt från IS, speciellt inte höga muslimska ledare- Why?

 • Ulrikaz
  6 september, 2015 at 10:52

  De muslimer jag känner är väldigt ledsna, arga och bekymrade över vad IS gör och hur flera regimer gör – de säger att ingen äkta ren muslim skulle göra så. De hjälper mycket, skickar pengar och tar emot släktingar, men det ingår i deras kultur så de gör inget väsen av det. Vi kan aldrig gå förbi någon på gatan heller som ber om hjälp utan att min muslimske vän gör något för personen. Det här med IS får bara inte fortsätta, något måste kunna hejda dem.

 • Tesa
  6 september, 2015 at 11:01

  Svar till kj: Att vara född muslim och fly för sitt liv FRÅN IS är inte ett tillräckligt bevis för att enligt dig ” ta avstånd offentligt”. Att vara muslim och gå in i kriget EMOT IS är inte att ta ”avstånd offentligt” enligt dig. De kurdiska trupperna gör heeela världen en tjänst idag! Medan du påstår att ingen muslim tar avstånd offentligt från IS. Något hela världen verkar förstå förutom DU? Du har noll grund i din talan. Du är så obildad att jag får ont i röven… Fruktansvärt tragiskt!

 • Davve
  6 september, 2015 at 12:00

  Muslimerna är ett våldsamt folk. Fakta inte myt eller rasism. Se på världen…

 • Tesa
  6 september, 2015 at 13:13

  Svar till Davve: Muslimer flyr ifrån våld och terrorism. Det är fakta inte myt och inte heller rasism! Jag är muslim och inte ett dugg våldsam, förmodligen världens mest töntigaste brud! Ha en fortsatt trevlig helg. 🙂

 • Hyrestanten
  6 september, 2015 at 18:19

  Det hedrar dig Katrin att du skriver om detta, berättar om hur ledsen du blev, hur du försöker hjälpa och förstå. Jag är också så ledsen just nu, kan inte riktigt ta in att så många människor verkar ha rasistiska åsikter, att Ungern kunde bete sig så som de gjorde. Jag är rädd för hur det ska sluta men hoppas innerligt att det blev en slags väckarklocka för många.

 • Kattis
  6 september, 2015 at 21:59

  Varför får inte dom miljontals människor som svälter samma uppmärksamhet?

  Barn som dör dagligen i Afrika…vem hjälper dom? Varför finns inte samma vilja o hjälpa dom?

  Sjuk värld vi lever i.

  Känn er duktiga o givmilda ni…När ni är mättade av detta så kan ni ju googla på svältande barn oxå.

 • STPC1983
  7 september, 2015 at 10:53

  @hyrestanten – hur menar du att Ungern betedde sej? De erbjöd ju fristad till flyktingarna, vilket de inte ville ha, eftersom de får bättre möjligheter i Tyskland. Krisen har tillkommit eftersom en stor del av flyktingarna inte respekterar Dublin regeln. Det behövs ändring i lagen för att fixa problemen.

 • Elisabeth
  8 september, 2015 at 23:52

  Personligen blir jag rädd för människor som är lika fanatiska när det gäller positiva som negativa handlingar. Undrar var hade alla de som idag nästan kissar på sig av den glädje de visar för att de ska välkomna illegala invandrare och som bara för någon vecka sedan ville inte ta emot nya. Vakna upp människor!!! En bild på en pojke säger du Katrin – men alla dessa tusentals som drunknade utanför Italien och Grekland??? Sket du i deras öde??? Ni sätter bild på pojken med änglavingar – men muslimer tror inte på änglar … det ni gör gör ni med noll kunskap om hur mycket värde har barn och kvinnor för dessa människor. Du bryr dig om pappan säger du??? Pappan borde sedan 3 år i Turkiet, där han fick fristad och drev en frisör salong men det räkte inte … helt utan som helst ansvar för sin familj sätter han två små barn, hustru och sig själv i en liten gummibåt tillsammans med 12 andra … tänkte han att det är ingen bra väg??? Nej, de är så förblindade av drömmar om ett annat liv att de skiter i om de överlever. Alvarigt – det blev inte mer krig eller mer attacker i Syrien, Irak eller Bangladesh som skulle förklara det massiva flykt just nu – men snart blir det vinter i Europa så de vill hinna innan . Varför just nu och varför hit??? 80% av de som kommer är unga, mycket unga agressiva män med stora krav och styrka att ta det de vill ha. Arroganta typer som gör vad som helst bara de får det vad de vill – och det är tack vare er får de. Bravo! Kanske lika bra ställa in sig hos alla dessa ”fantastiska tillgången” – om 15-20 år det är de som kommer styra Sverige…

 • maria
  9 september, 2015 at 07:48

  Vet du Katrin att jag älskade det här inlägget. Du har inte alla fakta, men äntligen såg jag människan Katrin, inte den överspeedade, hysteriskt glada och peppiga versionen. Tack!