Okategoriserade

Hur hinner ni med?

Jag kom hem, låg i sängen med Ringo och berättade för honom om föräldramötet, käkade två köttiga korvar med brännvinsost i som var magiska, tog en ruta mörk choklad och nu håller jag på att somna. Skrollar i mitt kommentarsfält och kan inte låta bli att skratta till. Det finns folk som tror att jag har tid att svara på frågor som ställs i mitt kommentarsfält. Det har jag inte. Jag har ganska så fullt upp i mitt liv och tanken med min blogg är inte att jag är en frågecentral utan tanken är att jag skriver det jag känner för och sen gnabbas ni i kommentarsfältet. OM man undrar över något som har med våra produkter eller LCHFklubben att göra så vänder man sig dit. Ett mejl till [email protected] och så får man på en gång svar att en pizza är beräknad på åtta portioner och varje portion innehåller 1 gram kolhydrater. Jag tycker att en pizza känns mer som sex bitar men då äter både jag och Bingo väldigt mycket mat. Även om vi ibland trycker en halv pizza var så får vi då i oss 4 gram från pizzabotten och fan man kan till och med trycka hela om man vill så lite kolhydrater är det i den.

Receptet som Sandra skrivit ut i mitt kommentarfält är inte receptet på vår pizzamix men det är säkert gott det med. Inte göra det och sen skylla på oss att ni går upp i vikt bara, ha ha ha.

Jag vill ta upp det här med amningen med er. Jag slutade inte amma för att jag ville. Jag slutade för att Rambo verkligen inte blev nöjd på det som mina bröst producerade till slut. Jag har ätit precis lika mycket mat de senaste månaderna och just ätit relativt mycket för att kunna amma honom. Det är därför som jag inte gått ner i vikt så fort som jag annars hade kunnat. Men den senaste tiden har Rambo inte blivit mätt på en enda amning så jag har fått komplettera med ersättning efter varje mål och jag har pumpat för att öka produktionen och jag har druckit vatten och amningste som en tok men till slut fick jag nog. I går beslöt jag mig för att lägga av helt och mjölken sinade på en gång. Precis som med Ringo. Jag ammade Ringo i nästan fyra månader och Rambo i nästan fem. Det känns lite ledsamt att sluta amma Rambo för det kanske är sista gången i mitt liv som jag får amma min lilla bebis men jag kan inte hålla på längre. Och nu tar han plötsligt vanlig ersättning också så det där i magen verkar ha växt bort. Men säg inte att jag slutade att amma för att jag ville börja banta på allvar för det gör mig faktiskt ledsen på riktigt och hade jag prioriterat att bli smal fort så hade jag slutat amma för två månader sen.

Becore var hemskt men jag vill inte uttala mig om det än för jag ska ge det några gånger innan jag uttalar mig. Jag har aldrig känt sån mjölksyra i mina ben i hela mitt liv. Hemsk var det, jag var nära på att börja lipa av smärta. Som sagt återkommer om ett par veckor tänkte köra två pass den här veckan och två nästa.

Imorgon har jag vilodag. Det blir yoga och en lugn promenad. Fan va jag tappar hår nu. Jag har inte tappat ett hårstrå på ett år men nu tas det igen och det är så sorgligt. Riklig mens, håravtall, hängpattar, celluliter. Thats me.

Nä hörrni, jag fick hem nya numret av Hälsa och Fitness så jag ska lägga mig med den i sängen.

Känner mig väldigt glad över lördagens kommande event för det blir helt övergrymt. Massa SKITBRA aktiviteter, god mat, Kostdoktorn, LCHFingenjören, pizzabak. Bästa eventet som vi (Louisa och tjejerna) har gjort hittills. Och lokalen som vi har det på heter Meetingroom och är den bästa lokalen att ha ett event på i Stockholm. De som jobbar där är helt övergrymma och bättre service kan man inte få så alla ni som jobbar på ett företag som ibland har behov av lokal i centrala Stockholm. Kolla in det här!

Godnatt fina fina ni. Jag gillar er trots att jag inte har tid och möjlighet att svara på era frågor i kommentarsfältet. Fast jag bryr mig inte om vad ni tänker om mig för jag tänker inte på er alls. Det skrev jag inte för att vara elak utan för att det är sant.

You Might Also Like

 • Hanna-livet på Malta
  6 maj, 2014 at 22:06

  Härligt att inte inte bry sig.. bara bittra som tjatar här ändå. Digga dig, trots att ja äter pasta som en galen. Bor trots vid Medelhavet

 • Sassa
  6 maj, 2014 at 23:19

  Ok, vad synd om du faktiskt ville fortsätta amma. Bebisar är missnöjda vid bröstet vid ökningsperioder när de behöver mer mjölk. Det är så de lägger in beställningen för mer. Lösningen är att amma amma amma. Och ganska snabbt så ökar produktionen. Man kan pumpa men det är inte i närheten så effektivt. Så fort man börjar ge ersättning ammar barnet mindre och då skickar man signaler till bröstet att minska produktionen.

  Min lilla kille var jättestökig och missnöjd vid bröstet just mellan 4-5 månader, men det berodde på att omvärlden började bli så intressant. Det funkade bara att liggamma i ett mörkt tyst rum. Men det gav med sig.

  Det är lätt att tro att mjölken sinar/inte räcker till men man ska helst ha lite is i magen, för så länge de växer och går upp i vikt och kissar 5-6 blöjor om dagen så är allt som det ska. Vi är ju konstruerade för att kunna amma (och göra det mycket längre än vad vi gör i vår kultur) och det är väldigt ovanligt att man inte kan amma så länge man vill även om många tolkar det så.

  Det första man alltid ska göra vid funderingar/problem vid amning är att kontakta Amningshjälpen (gratis). De är superexperter och hade gett dig råd som gjort att du kunnat fortsätta amma. Om du velat det.

  Det är inte för sent att plocka upp igen dock.

 • Biggan
  6 maj, 2014 at 23:48

  Prova och sätt in spiral. Mensen försvinner helt. Så jädrans underbart

 • Hyrestanten
  7 maj, 2014 at 01:26

  Man känner själv när det är läge att sluta amma och det finns alltför många som nästan tagit knäcken på sig själva i kampen med att till varje pris lyckas. Katrin har två friska, jättefina barn och har gett dem en bra start. Var nöjd och stolt över det!

 • Anna
  7 maj, 2014 at 07:03

  Du är verkligen en osympatisk person. Men vem bryr sig. Inte du själv i varje fall!!!

 • noa
  7 maj, 2014 at 07:15

  Tillmötesgående???

 • Natalie
  7 maj, 2014 at 07:20

  KATRIN!:). Har vidarebefordrat att mail till dig ang brännvinskorv korven! Mailade till [email protected]. Kolla upp det/:) /N

 • Anette
  7 maj, 2014 at 07:46

  Har du betalt folk för att kommentera till din fördel Katrin? Antingen det eller också att du sitter och skriver själv….

  Extra kul att du inte bryr dig 😉

 • Ottelina
  7 maj, 2014 at 08:07

  Så har jag också tänkt!!

 • Skånetjej
  7 maj, 2014 at 08:19

  Vet hur det känns med vikten, efter mitt andra barn så har jag skitsvårt att gå ner. Har mage, lår och en fet röv. Äter sunt och tränar 3 dagar i veckan på gym och går långa promenader varje dag. Men nu står det helt stilla. Jobbigt som fan!!! Hade gärna tränat varje dagen det går tyvärr inte, mannen jobbar och man är inte alltid så pigg på att gå till gymmet kl 21 på kvällen

 • Maria
  7 maj, 2014 at 08:25

  Om mensen försvinner helt eller ej är ju beroende av vilken spiral du sätter in och hur just din kropp fungerar.

 • Carola
  7 maj, 2014 at 08:58

  Först skriver du att du blir ledsen när folk säger att du slutar amma enbart för att bli smal. Sedan skriver du att du inte bryr dig om vad folk säger…
  Hur ska du ha det?

 • vinnie
  7 maj, 2014 at 09:13

  Ja hon verkar till att vara en mästare, på att säga emot sig själv!!!

 • ylva
  7 maj, 2014 at 09:19

  Viken otrevlig attityd!!

 • Erica
  7 maj, 2014 at 09:20

  Hon är väl en människa, precis som du och jag, med svaga punkter..! Amning är ofta väldigt känsligt och bör varken kommenteras eller kritiseras utav utomstående.

 • jess
  7 maj, 2014 at 09:20

  Sympatiskt……..jag bryr mig om vad folk skriver i bloggen. Annars kan man ju lika bra sitta och ”prata” med sig själv. Nu har jag en kanontävling från Lundmyr of Sweden. Titta in och var med; http://www.annorlundaunderbara.styledevie.se

 • Emma
  7 maj, 2014 at 09:35

  Tyvärr är det ju inte alltid så att mjölken vill räcka till hur mycket man än kämpar med amma/pumpa/amma/pumpa. Och även om man får mycket goda råd på både amningshjälpen och amningsmottagning så betyder ju inte det att mjölken kommer flöda på, tyvärr. Amning är verkligen ett känsligt ämne, dem flesta mammor (!?) vill nog kunna amma sitt barn, men det går inte alltid. Jag själv kämpade gärnet för att öka mjölken i början när bebis kom, var helt knäckt, inget hjälpte. Efter 5 veckor var det bara å ge upp då lille man gallskrek såfort jag visade bröstet. Har även flertalet vänner som efter någon månad med amning fått sinande mjölk även utan att ha gett ersättning.
  Så som sagt det går inte alltid för alla, men kul för dem son får mjölk i överflöd så länge dem vill amma! :))

 • Cleo
  7 maj, 2014 at 09:38

  Amning ska kännas bekvämt för både mamma och barn, jag tycker du gör rätt 🙂 sen förstår jag att man kan känna sorg över att inte amningen blev som man tänkt sig. :-S

 • sita
  7 maj, 2014 at 09:39

  Det är bra Katrin. Som kändis behöver du inte bry dig om dina läsare! Då behöver du ju inte be dem om RÅD i heller.Men då duger de!! Huuuuu

 • Zingo
  7 maj, 2014 at 09:52

  Bra. Ja så är det!

 • LinaK
  7 maj, 2014 at 10:53

  Men herregud…..är det något man ska säga/skriva till någon överhuvudtaget. Så enormt ledsamt Anna. Jag tycker uppriktigt synd om dig.

 • LinaK
  7 maj, 2014 at 10:56

  Nej, jag tex, har inte betalt. Men när det börjar närma sig ren mobbing borde alla säga ifrån. Varför är folk så elaka, så rått elaka. Jag tycker bara det är obehagligt ärligt talat.

 • lotta
  7 maj, 2014 at 12:07

  Om man har en blogg så förutsätter jag att man kan svara ochså.. men det är vad jag tycker andra kanske tycker annorlunda

 • eurovision
  7 maj, 2014 at 12:21

  LCHF = riklig mens, hängpattar, håravfall och celluliter

  DÄR gott folk har ni resultatet av en idiotisk lchf diet!

 • eurovision
  7 maj, 2014 at 12:24

  har också tänkt på senaste, hur lätt som helst ju och vara en annan person här. KLART som fan hon sitter å smygkommenterar kommentarer hon inte gillar haha. Hon är en TÖNT!!!

 • eurovision
  7 maj, 2014 at 12:25

  Jaha om du tycker det är så obehagligt kanske du ska sluta läsa vad Katrin skriver, hon kan ju vara ohyggligt elak och mobbare vid vissa tillfällen. Och märker du inte det är du av samma vara! TÖNT!

 • anna
  7 maj, 2014 at 13:01

  Hej! Emma 7/5 det är felaktig info från dig detta med sinande mjölk,, varför inbillar sig många att mjölken sinar?? OK så här är det precis som någon tidigare skrev att öka på amma oftare så kommer garanterat mjölken att öka i mängd(garanterat) Jo för vi är som sagt skapta för att amma våra barn.
  Jag blir så ledsen när folk ger felkatiga råd om amningen som är så sjukt viktig. Tänk så här damer att var sak har sin tid, även den korta parantes i livet då ni måste offra er dyrbara tid, till att ge ert barn det absolut bästa, man kan ge!! amma är så mycket mer än att ge föda.
  Det är närhet kontakt tröst med mera….
  Alla kan amma så länge dom vill amma, och det bestämmer bara du själv!!!!!!

 • heater
  7 maj, 2014 at 13:05

  Det tycker jag också! Men Katrin anser sig väl stå över alla andra bloggare.Hon är helt enkelt bäst!!

 • mallan
  7 maj, 2014 at 13:20

  Tycker du är en tönt som en tror hon skulle ha tid att sitta och kommentera sin egen blogg.. Om du eller ni inte märkt det jobbar hon och har familj oxå.. Hon är effektiv och utnyttjar varje sekund av sitt liv medans ni flesta av er sitter här och dömer henne och snackar skit. Prova en leva en vecka som henne.. Jag lever exakt som katrine och älskar det.

 • minime
  7 maj, 2014 at 13:24

  Jag tycker inte att hon är ”ohyggligt elak” Jag är inte Katrin och jag får inte betalt! Det som skrivs av många i kommentatorsfältet kan däremot vara ”ohyggligt ointelligent” Jag håller inte alltid med K men jag vet att det är hennes blogg. Den som avskyr henne borde verkligen låta bli att läsa här. Det är nog inte så mycket att folk försvarar K utan man ifrågasätter dessa galna kommentarer.

 • giggi
  7 maj, 2014 at 13:26

  Ehhhh… lite obehagligt… hur vet du att du lever exakt som Katrin…? Uuuuuu….

 • Amma
  7 maj, 2014 at 13:26

  Hon kände sig väl träffad. Annars behövde hon ju inte kommentera!!

 • Vallmo
  7 maj, 2014 at 13:27

  ”verkar till” ???

 • !!!
  7 maj, 2014 at 13:28

  !!!!!!!!!!

 • toy
  7 maj, 2014 at 13:30

  Katrin har ju just skrivit på vilka premisser som hon bloggar. Visst förstod du vad hon menar? Du kan ha en blogg där du svarar på frågor, det är fritt val!

 • filli
  7 maj, 2014 at 13:32

  Vad menar du med ”stå över alla andra bloggare”? Tror du att det finns någon lag som säger hur man ska blogga? Det är som en dagbok på nätet, och alla som bloggar gör på sitt eget vis, ok?

 • DDS
  7 maj, 2014 at 13:34

  Varför vill du visa för alla hur osmart du är eurovision?

 • gudinnan
  7 maj, 2014 at 14:27

  Hon lider av storhetsvansinne. Och tror att hon är bättre än alla andra helt enkelt!

 • pelle
  7 maj, 2014 at 14:36

  Vilket obehagligt inlägg. Man skall inte skriva i affekt. Då faller det platt!!

 • Sasse
  7 maj, 2014 at 16:45

  Testat detta? http://www.xtremefit.se/

 • Anna
  7 maj, 2014 at 17:24

  Minns inlägg för någon månad sedan där alla som inte ammade skulle känna sig misslyckade…

  Varför kan inte alla bara få lämnas i fred kring hur de matar sin bebis?

 • Lisa
  7 maj, 2014 at 17:28

  Varför skriver du blogg om du inte bryr dig om och att du har läsare?

 • eurovision
  7 maj, 2014 at 18:14

  Hon är en sån här sjuklig stalker..

 • eurovision
  7 maj, 2014 at 18:16

  varför orkar du bry dig, mongo!

 • A
  7 maj, 2014 at 18:48

  Ja det är verkligen jävligt dålig stil att säga till någon som är osympatisk att den är osympatisk. Sådana människor ska vi tycka synd om. Hur KAN de? LinaK jag tycker uppriktigt synd om dig faktiskt.

 • Lisa
  7 maj, 2014 at 20:16

  Det där har du missuppfattat. Alla kan tyvärr inte amma=ge tillräckligt med näring. Det är läkare och forskare överens om… Det finns ingen garanti för något, menar du att alla kvinnor kan bli gravida? Att alla kan föda vaginalt? Att alla kan gå? För enligt din teori; det är vi skapta för. Tänk om tänk rätt!

 • Emma
  7 maj, 2014 at 22:16

  Felaktig info? Jag gav all min tid till att låta min son amma så mycket han ville. Och där emellan pumpade jag, jag satt med andra ord Dag ut och Dag in och gjorde inget annat, så nog gav jag allt min dyrbara tid till min son. Men efter 5 veckor när INGET hände, ingen mjölk ökade, och min son bara gallskrek och vägrade bröstet, så gav jag upp. Skulle jag tvinga honom till ett tomt bröst bara för att han är skapt att amma och jag att ge mjölk? Fast vad vet jag, jag kanske helt enkelt inte är en kvinna 🙂 felaktig information, jojo.

 • Emma
  7 maj, 2014 at 22:28

  Och Anna för den delen så bör du tänka dig för innan du hasplar ur dej sådana saker då många som VILL MEN INTE KUNNAT kan bli jäkligt sårad av dina påpekanden att alla kan. För nej, Alla kan inte men många vill och tro mej, man mår förjävla dåligt och känner sig jävligt misslyckad som mamma så det räcker och blir över utan att lyssna på uttalanden som dina.

 • LinaK
  8 maj, 2014 at 07:07

  Men allra,allra mest är det till slut mest synd om dig A. Slappna av.

 • anna
  8 maj, 2014 at 13:48

  Kära Emmor och allt vad ni heter! Jag ville bara säga att alla kan visst amma om man ger det en vettig chans och rätt hjälp ,amning handlar mycket om att tro på sig själv, att tro att man kan ,,mjölken styrs av hormoner i vår kropp som frigörs då barnet suger så skickar det synapser alltså nervtrådar som skickar signaler till hormonerna som får igång mjölkproduktionen, ju mer barnet suger desto mer signaler,,, eller tror vissa att någon utifrån fyller på? nej det där var elakt, men så går det till. Ochdu det är mycket man påstår att läkare uttalar sig om eller hur? Jag kan lova att ingen läkare skulle säga något sådant. att alla inte har förutsättningar att amma. Sen är det väl upp till var och en att ha samvete, det var inte meningen att såra någon. Men jag tycker att vi måste säga som det är utan att skämmas när det gäller amningen. Sedan kan ditt barns reaktion på ditt bröst inte vara att det skrek av att se dit bröst!! utan troligen var det något annat kanske troligen magknip som alltför många förknippar felkatigt och tror det beror på hunger.

 • Emma
  8 maj, 2014 at 15:09

  Kan inte låta bli å små le när jag läser din kommentar. Bevisligen så har ju något inte kopplats som det ska med mina hormoner och bevisligen så kom det ju sketa lite mjölk sen kan du ju säga vad du vill om det. Men det är kul att du känner min kropp och min bebis bättre än vad jag gör. Superwoman 5.2 måste du vara 🙂
  Och jo min lilla skrek så fort jag gav honom bröstet. Tog jag bort honom från bröstet så slutade han skrika såattjora så kan det gå!
  Men klart, du vet ju som sagt bäst. Lycka till med det i framtiden Du 🙂

 • anna
  8 maj, 2014 at 18:30

  Synd Emma din inställning gör att många tvivlar på hur enkelt amningen just är. Hur vet du att det var skitlite mjölk? jag vet att många tycker att amningen är bökig speciellt i början man måste ha tålamod och vara lugn så rinner mjölken till ibland måste barnet suga en stund innan det rinner till och det brukar för den lilla bebisen vara lite tålamodsprövande därav många gånger att dom gråter, för att det inte rinner tillräckligt det är då man måste kämpa vidare och framför allt vara lugn !!! stressar du upp dig då så skickar det signaler som gör att utdrivningsreflexen dröjer. Du Emma jag är en mogen erfaren kvinna ja mycket mer än du tror , men superkvinna nja …. inte direkt men säger du det så OK Önskar jag kunnat hjälpa dig istället för att du ska dumförklara min stora erfarenhet av amning. Kram på dig och du kommer säkert att lyckas nästa gång!!!ps. många tvivlar på mjölkmängden därför att man inte ser mängden mjölk försvinna i bebisens mage därför föredrar osäkra mammor att ge flaskan istället( absolut inget fel i det)

 • Emma
  8 maj, 2014 at 21:41

  Jag var till amningsmottagning där min son vägdes före och efter amning så därför vet jag att min mjölk var nästintill lika med noll. Jag föredrog verkligen inte att ge flaska, jag vart tillsagd att ge ersättning. Det är stor skillnad. Jag är helt för amning och tycker att ska som kan ska amma. Något annat har jag aldrig påstått. Och du kan vara hur erfaren Du vill, men du kan ibte uttala dej om hur jag gjorde med min amning. Jag hade gett allt för att kunna amma min son. Och ja visst till liten del kunde jag ju det han fick ju i sig en HEL MATSKED Per gång så visst, kallar man det att kunna amma så ja visst då kunde jag , men när han vägrar bröstet och skrek så gav jag upp. Kände stt det var hans val så skippa den nedsättande tonen om att jag inte gjorde vad jag kunde.
  Jag gick inte ut på flera veckor, såg till att han fick all min tid så joda.
  Självklart hoppas jag att det ska lyckas nästa gång. men ta det lite lugnt med alla kan, för så enkelt är det inte. Även om vi är skapta för det.