Okategoriserade

Home alone. Asså med två barn såklart.

Mmmm det är intressant det där hur avundsjuka många av er är. Så otroligt många människor som läser min blogg för att de är avundsjuka på min ambition och energi. Sitta och skriva att jag är manisk bara för att jag får mycket gjort och älskar att göra mycket saker är typ det sjukaste jag varit med om. FYI ni som sitter här och spyr ut er ångest över ert misslyckade liv: Jag ligger i sängen till 11 varje dag och gosar med Rambo. Vissa dagar går jag upp och gosar med Ringo och Bingo runt åtta tills de går hemifrån vid kvart i nio. Då  lägger jag mig i sängen igen med Rambo och gosar vidare. Vi brukar duna in nån timme ibland. Vid elva går vi upp och badar tillsammans vissa dagar, andra sätter vi oss i soffan och ammar. Jag dricker kaffe äter frunch och ser på Efter tio. Vid tolv går vi ut varje dag. Går runt Djurgården. Då lyssnar jag på en podcast eller går med en vän och snackar skit. Vid två är jag hemma. Två till fyra ungefär sitter jag vid min dator och sen lagar jag middag till min familj. Vid fem kommer Bingo och Ringo hem och resten av kvällen spenderar jag med dem.

Två effektiva timmar vid min dator har jag näsan varje dag. På de två timmarna hinner jag med allt. Jobbet, mejl, bloggen, fixa en överraskningsfest på 60 pers åt syrran leta lägenheter, leta resa, barnflicka, träningsformer. Jag förstår att det retar gallfeber på er lata jävlar. Och fan fortsätt gärna med det.

Jag glömde min tvätt i tvättstugan. Igen. Den här gången kom jag ner och min tvätt var inte bara torkad utan fint ihoplagd och delvis vikt av en granne. Jag vet vilken granne det var och jag blev så otroligt varm i hjärtat när jag såg det här. ”Fan i helvete tvätten”, är en av mina standardtankar numera. Idag hade jag och Rambo den vildaste bajsfesten hemma så jag var TVUNGEN att kasta mig ner i tvättstugan med en tvätt. Sen glömde jag den. Så då har den här fina kvinnan tag ut min tvätt, torkat den och sen lagt den i min påse. Jag förstår att ni blir förvånade över hur glad jag blev över det här men folk är liksom inte snälla mot varandra i mitt hus så det här kändes chockartat och fantastiskt. Jag fick upp ett hopp. För mänskligheten.

You Might Also Like

 • anna
  5 februari, 2014 at 22:27

  Börjar du bli ödmjuk. Ett gott tecken! Grattis.

 • åsa
  5 februari, 2014 at 22:32

  Vad är det du vill bevisa, du behöver väl inte bevisa något.Skit i alla dumma människor . Du är så klart bast!

 • åsa
  5 februari, 2014 at 22:40

  Uno brizilla [email protected] vem fan orkar bry sig om såna fit”tor?????

 • anna
  5 februari, 2014 at 22:45

  Nej så klart ingen!

 • anonym
  5 februari, 2014 at 22:47

  Finns de i verkliga livet?

 • öllma
  5 februari, 2014 at 22:50

  Så sant åsa!

 • Pia
  5 februari, 2014 at 22:53

  Usch vad jag tar illa upp ibland av dina inlägg, jag förstår nästan folk som är elaka tillbaka.
  Men nu till något annat som jag reagerade över: Menar du att Ringo är på dagis hela dagarna när du går hemma? Nej, det kan du väl inte mena?

 • Camilla
  5 februari, 2014 at 23:06

  Hej, vet inte vilken ålder du är men för mig försvann ALLT som har med försvar o förklaring att göra vid +40. Skit i alla sådan kommentarer. Du är den du är o det är din blogg. Jag har också 18 järn i elden o många stressas AV mig, ångest o prestations problem. Not My problem 🙂 jag älskar livet o gärna när det är mkt o händer fort.

 • beata
  5 februari, 2014 at 23:11

  JO

 • jess
  5 februari, 2014 at 23:21

  Om hon har Ringo på dagis va fan gör det !!! Skulle han bara vara hemma för att dom har en bebis eller!!

 • linda
  5 februari, 2014 at 23:49

  Och jag älskar att ligga under korkeken!

 • ml in sf
  6 februari, 2014 at 00:49

  Katrin – bry dig inte om elaka kommentarer! Det ar synd om dom manniskorna.

 • Sara
  6 februari, 2014 at 07:16

  Att du tar illa vid dog beror endast på avundsjuka och bitterhet. Usch för dig.

  Varför ska stackars Ringo 4 år sitta hemma med sin mamma å lillebror (spädbarn) hela dagarna istället för att vara på dagis där han utvecklas, träffar vänner och har roligt ?
  Du måste ju bra sjuk i huvudet. Hoppas du inte har egna barn !

 • Anna
  6 februari, 2014 at 07:19

  Att du tar illa vid dig beror enbart på avundsjuka, bitterhet och dålig självkänsla. Usch för dig själv.

  Varför skulle Ringo 4 år vara hemma om dagarna med sin mamma och lillebror (spädbarn) när han istället kan vara på dagis där han utvecklas, träffar vänner och har roligt? Du måste ju vara sjuk i huvudet. Hoppas du inte har han barn !

 • Zhandra
  6 februari, 2014 at 07:54

  Jag förstår inte varför du inte köper en tvättmaskin?
  Så mycket enklare när man har barn! Och bekvämt. Bara att slänga in i maskinen direkt. När något av mina barn spydde ner sängen var det bara att skölja av det värsta och in i tvättmaskinen direkt? Hur skulle du göra om något av dina gjorde samma sak? Vänta i 3 dagar på en tid?

 • Monica
  6 februari, 2014 at 09:01

  Hur kan Ringo vara på förskolan så långa dagar när du när är hemma???Jag trodde att det fanns regel på max 15 tim /ve för arbetslösa och föräldralediga!
  Inga bra föräldrar som gör så…

 • Annica
  6 februari, 2014 at 09:18

  Vad familjer väljer att göra med sina större barn när en bebis kommer är upp till varje familj.
  Man vet själv vad som är bäst för ens eget barn.
  Katrin, jag gillar att du alltid är dig själv och att du säger vad du tycker och tänker.
  Kram till en härlig familj.

 • anna
  6 februari, 2014 at 09:23

  Är det lagligt?

 • Me
  6 februari, 2014 at 09:25

  Det är verkligen barnslig logik att tolka all kritik som avundsjuka. Sen håller jag iofs med om att det är onödigt och dumt att kritisera precis allt du gör. Men det beror nog mest på att de inte gillar dig…

 • amy
  6 februari, 2014 at 09:40

  Du har rätt!

 • meh
  6 februari, 2014 at 10:07

  Det har inget med lag att göra, 15-timmarsregeln gäller kommunala dagis men det finns föräldrakooperativ och säkert privata dagis där man inte har någon begränsning. Så nu vet du det.

 • Men
  6 februari, 2014 at 10:48

  Vet inte om det är barnsligt. Det handlar väl mest om de försvarsmekanismer som är inbyggda i vårt psyke. Gör vår verklighet lättare att hantera. Om man får mycket kritik, måste man hitta ett sätt att tolka den som felaktig eller orättvis.
  Men visst finns det vissa nötter som kritiserar bara för sakens skull. Behöver dock inte handla om avundsjuka som alla verkar tro här. Katrin är väl tex knappast avundsjuk på Anna Book eller Sats-tjejen bara för att hon spyr galla?

 • Tina
  6 februari, 2014 at 11:10

  Är det fel att vara avundsjuk frågar jag då? Det finns familjer som får tvillingar och ändå gäller 15 timmars reglen på dagis. Är inte dessa familjer i större behov av avlastning och storasyskonen till aktiv lek och kreativitet? Katrin klankar ner på de människor som inte hinner och inte har en massa energi, självklart blir det provocerande när det inte är hon som behöver följa 15 timmars regler eller ta sitt barn till olika aktiviteter, som hon skrivit innan så har hon ju en vän som tar Ringo till simskola en dag i veckan. Jag tycker att det är fantastiskt att Katrin har det stöd som hon har runt sig, men ibland behövs uppmuntran och förståelse till alla föräldrar som inte har lika bra förutsättningar till avlastning, det är det som Katrin saknar.

 • Tyra
  6 februari, 2014 at 11:46

  Stockholms stad har 30 timmar för föräldralediga på kommunala förskolor, andra kan ha mer. 15 timmar är miniminormen. Katrin och Bingo har nog gjort på det sätt de tycker verkar bäst helt enkelt.

 • Pia
  6 februari, 2014 at 13:15

  Att du tar illa vid dig beror enbart på avundsjuka, bitterhet och dålig självkänsla. Usch för dig själv.

  Varför skulle Ringo 4 år vara hemma om dagarna med sin mamma och lillebror (spädbarn) när han istället kan vara på dagis där han utvecklas, träffar vänner och har roligt? Du måste ju vara sjuk i huvudet. Hoppas du inte har han barn !

  Haha, ja du är för rolig du 🙂

  Vem har sagt att Ringo skulle vara hemma hela dagarna? Jag skrev bara att jag inte riktigt kunde tro på att han verkligen var på dagis hela dagarna nu när han inte behöver. Men man får inte bli rådlös.
  Utvecklas man inte hemma, träffar vänner och har roligt? Vad är det då för hem?

  ”Dagisfröken”

 • Me
  6 februari, 2014 at 13:33

  Nä det är bara avundsjuka när alla andra gör det 😉 haha vi människor e ju för härliga!

 • Malin
  6 februari, 2014 at 14:18

  Har du bara ett barn att ta hand om är det väl inga som helst problem att få saker gjorda. Den dagen du inte lämnat in Ringo till dagis en hel dag kommer det se annorlunda ut.. Varför l

 • ulle
  6 februari, 2014 at 16:48

  Varför vill du inte vara mer med dina barn, varför skaffar man barn ?? På fsk 9-17, kan förstå att du jobbar lite ”typ 2 timmar som du sa” men 8 timmar om dagen när morsan är hemma, varför?? Vart är världen på väg!!!

 • olga
  6 februari, 2014 at 17:24

  Fattar inte hur du kan med att sitta hemma hela dagarna medan ringo går på dagis 8 timmar. Självklart behöver barnen gå på dagis och träffa kompisar med vad fan, att en sån liten grabb som ringo ska gå 40 timmar i veckan när hans mamma är hemma det tycker jag är för jävligt!!! 15-25 timmar hade väl varit mer lämpligt. Själv har jag en dotter på 5 år och en son på 2 månader, hon går 15 timmar i veckan och ofta inte ens det då hon många ggr är ledig för att vi skall hitta på grejer. Inte konstigt att katrin orkar göra allt hon gör när hon inte behöver ta hand om Ringo alls. Bingo lämnar honom och sedan tar dagis hand om honom hela dagen tills Bingo hämtar och sedan är det inte många timmar till läggdags. Själv går jag upp 07 varje dag som senast för att ta hand om min dotter, hämtar och lämnar henne när hon är på dagis 9-14 3 dagar i veckan. Lätt att leka superwoman när man inte behöver göra ett jävla handtag i sitt liv. Ta hand om en bebis kan vara jobbigt men är man 2 barnsmor får man ju ta hand om 2 barn också annars vet man ju inte vad det innebär. Fy fan vad lat Katrin är alltså….

 • jenny
  6 februari, 2014 at 18:11

  Jag ville bara säga att jag blir så glad av din blogg <3 Du är fantastisk!!:)

 • Carrie
  6 februari, 2014 at 19:47

  Alla är ju olika. Jag kan känna att 15h/v var tillräckligt för mig när jag var föräldraledig med mitt andra barn… älskar att tillbringa tid med båda mina barn

 • Helen
  6 februari, 2014 at 20:00

  Får man ha syskon på förskola hela dagar när man är mammaledig, i Sthlm!!? I Gbg är det endast 15 Tim/v som gäller… Tro fan att K hinner massor om hon bara har ett barn hemma!

 • bea
  6 februari, 2014 at 20:02

  Du bäst Kraam

 • Nat
  7 februari, 2014 at 00:54

  Min mamma hade mig på dagis när min syster var liten! Det var på 80-talet det. Tycker hon gjorde rätt i som lät mig vara där. Är väl bra att bli så avlastad man bara kan!

 • Dojan
  7 februari, 2014 at 13:12

  Hmm… det bästa för alla barn och familjen är att mamman klarar av att ta hand om sig också och barnen. GIvetvis ska hon dra ned på tempot. Hur tror du dagarna skulle se ut om hon hade en treåring att springa efter hela tiden och inte kunna ta igen lite sömn när bebisen sover?

  Nä, spott och tvi för synen att mammor SKALL offra sig helt och sitt eget välbefinnande.

 • M
  9 februari, 2014 at 11:28

  Ja är faktiskt med handen på hjärtat en la jävel, uuu ja gillar inte den sidan av mig för ja mår inte bra av de! Men, jag blir inte avundsjuk på dig, jag blir inspirerad och får tummen ur o gör nått ist! Då mår jag bara bra! Gött me lite hjälp me tvätten, synd att så många idioter samlats i ett hus när de faktiskt finns så många fantastiskt fina människor på jorden!

 • Willie
  25 februari, 2014 at 16:23

  I was really confused, and this answered all my qussoitne.